-
Αυτό το ότι μεσήλικες άνθρωποι πιστεύετε ότι η εκάστοτε κυβέρνηση θα κάνει κάτι που θα της κόψει εύκολα έσοδα όπως ο φπ ....ο φπ έχει και ....κοινωνικό έρεισμα καθώς πολλοί θα πουν καλά κάνει ας πληρώσουν κάτι και οι απλες.
Τέλος στην άσκηση με το τουσον θα πρέπει να βάλουμε τα 33 παραπάνω άλογα τις καλύτερες επιδόσεις, το ότι είναι μισή κατηγορία πάνω σε πραγματικούς χώρους και την απουσία θορύβου ecvt και φυσικά τα -440 ευρώ τον χρόνο και φυσικά την καλύτερη απτή ποιότητα...όπως έχω πει στα 31-33 κκ αν είναι να πας 38-39 πας καρφί στο τουσον. -
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Στην άσκηση με το Τουσόν όμως να συνυπολογίσουμε και τη διαφορά στα κόστη χρήσης και φυσικά να συγκρίνουμε όμοιες εκδόσεις.
Παντώς κακώς ακόμα ψάχνουμε καλύτερες λύσεις οικονομοτεχνικά. Δέχομαι οποιοδήποτε σχόλιο/κράξιμο/whatever για το ΨΨ όσο κακοντρεχές ή αντικειμενικό κι αν είναι. Όποιος έχει κάνει πραγματική έρευνα αγοράς όμως ξέρει πολύ καλά ότι αντίπαλος δεν υπάρχει. Είτε στα 32 της αρχικής είτε στα 39Κ της Lounge. Ας το επαναλάβουμε, λοιπόν, ότι με το ΨΨ δεν παίρνεις το καλύτερο αμάξι της κατηγορίας, πιθανότατα δεν είναι ούτε καν στο τοπ-5 όπως και κανένα Τουότα στην κατηγορία του, παίρνεις όμως το πιο συμφέρον πακέτο ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
Btw ας μην ελπίζουμε σε κατάργηση του ΦΠ. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος ή ότι προτείθεται η (όποια) κυβέρνηση να μπουστάρει έτσι την αγορά αυτοκινήτου. Οι πωλητές ας λένε ότι θέλουν, από μαλακίες άλλο τίποτα.
Ταυτίζομαι με αυτό που έγραψες. Προφανώς και υπάρχουν ΠΟΛΥ καλυτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία
Εγώ θα διάλεγα το Tucson ή μάλλον το αδερφάκι SPORTAGE αλλά γιατι πολύ απλά δεν μαρεσει η Corolla
Δεν έχει αντίπαλο στο VFM σε υβριδικο η κωλοTOYOTA πάει και τέλιωσε. Μακάρι να είχε. Καλυτερο για τον καταναλωτη πάντα ευπροσδεκτό. Αλλά δεν έχει, τοσο απλά. Τι να κάνουμε
-
Μπα, εγώ δεν λέω. Θα ήταν καλό να διορθωθεί και να πάει σύμφωνα με την λιανική τιμή. Έχει Μερσεντές με 30-40-50 Κ με λίγα κυβικά και γλυτώνει Φπ. Αυτό είναι λάθος
-
Μην βαυκαλιζόμαστε οτι θα κοπεί ο ΦΠ....
Το βαθύ κρατος το έχει βαζει ως threshold για τους έχοντες και με τον α ή β τρόπο θα μας τα παίρνουν.
Ακόμα και να το καταργήσει ο Κούλης, οι επόμενοι θα το επαναφέρουν αμεσα για να μαζεψουν λεφτάκια χωρις να κλάψει κανείς και με πιασιάρικο κοινωνικό λαικιστικό μηνυμα! -
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
Δεν έχει αντίπαλο στο VFM σε υβριδικο η κωλοTOYOTA πάει και τέλιωσε. Μακάρι να είχε. Καλυτερο για τον καταναλωτη πάντα ευπροσδεκτό. Αλλά δεν έχει, τοσο απλά. Τι να κάνουμε
Αυτό ακριβώς. Από τη στιγμή που έδωσε και δύναμη, επιδόσεις, αξιοπρεπή νούμερα μ' αυτό το σύστημα, σε πάει στο ταμείο σέρνοντάς σε απο τη μύτη. Ο μεγαλύτερος πολέμιος να είσαι, όπως πχ εγώ, δε γίνεται να το παραβλέψεις. Νιώθεις χαζός να ΜΗΝ το πάρεις.
Θα ζησουμε και με τα σάπια πλαστικά. Τι να κάνουμε? Είδαμε και τα Audi των 60Κ+ με τα γαμάτα πλαστικά που θέλαμε 2-3Κ το χρόνο μόνο για επισκευές για να τα χουμε λειτουργικά. Καλά να μαστε και από αμάξια έχουμε ν' αλλάξουμε πολλά ακόμα. Σιγά μη γεράσουμε με το τουοτα.
-
Μα είναι απλό, μπορεί να τον βάλει τον φόρο στην λιανική. Θα πληρώσουν όσοι έχουν. Είσαι πλούσιος, θέλεις η γυναίκα σου να κάνει μόστρα το ακριβό αυτοκίνητο που της πειρες, θες να ταϊσεις την ματαιοδοξία σου; Πλερω τον φπ σύμφωνα με την λιανική.
Ξέρεις πόσοι γλυτώνουν φπ επειδή πήραν turbo downsized κινητήρα αλλά πανάκριβο όχημα; Και πληρώνει φπ ένα mazda3 -
Λαπ εδώ πληρώναμε ΦΠ τότε που τον είχαν καταργήσει και υπήρχαν και πολλά διλιτρα. Τώρα που το ξέρεις και είναι λίγα τα διλιτρα θα μείνει εκεί. Όπως τα λέει ο Παγωμένος είναι.
-
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
Αυτό ακριβώς. Από τη στιγμή που έδωσε και δύναμη, επιδόσεις, αξιοπρεπή νούμερα μ' αυτό το σύστημα, σε πάει στο ταμείο σέρνοντάς σε απο τη μύτη. Ο μεγαλύτερος πολέμιος να είσαι, όπως πχ εγώ, δε γίνεται να το παραβλέψεις. Νιώθεις χαζός να ΜΗΝ το πάρεις.
Θα ζησουμε και με τα σάπια πλαστικά. Τι να κάνουμε? Είδαμε και τα Audi των 60Κ+ με τα γαμάτα πλαστικά που θέλαμε 2-3Κ το χρόνο μόνο για επισκευές για να τα χουμε λειτουργικά. Καλά να μαστε και από αμάξια έχουμε ν' αλλάξουμε πολλά ακόμα. Σιγά μη γεράσουμε με το τουοτα.
εγώ ειμαι υπέρ να πληρώσω κάτι παραπάνω να πάρω κάτι που γουστάρω.
δεν νιωθω χαζός απλά συνηδητοποιημένος. Χαζός θα ένιωθα αν δεν παραδεχόμουν αυτό που βλέπω
και οι περισσότεροι Ευρωπαίοι το ίδιο πληρώνουν κατι παραπάνω δεν είναι βασίλισσα η TOYOTA εκεί.
Στην Ελλάδα έχουμε κάνει θεο το VFM ε και ναι εκεί η TOYOTA παίζει μπάλα μόνη της. Αν εψαχνα VFM TΟΥΟΤΑ θα έπαιρνα και γω και ας την κοροιδεύω και ας μην την γουστάρω μία.
Την δουλειά θα την κάνει το ίδιο και θα την κάνει και αξιοπιστα και οικονομικά. και μαλιστα περισσότερο ακόμα και από ακριβότερα μοντελα.
η φτηνια στα πλαστικά και διαφορες τσιπιές συγχωρούνται σε χρόνο DT αν θες κάτι τετοιο.
Σταματαω να γράφω γιατι σιχάθηκα τον εαυτό μου που την αποθεώνω
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Μα είναι απλό, μπορεί να τον βάλει τον φόρο στην λιανική. Θα πληρώσουν όσοι έχουν. Είσαι πλούσιος, θέλεις η γυναίκα σου να κάνει μόστρα το ακριβό αυτοκίνητο που της πειρες, θες να ταϊσεις την ματαιοδοξία σου; Πλερω τον φπ σύμφωνα με την λιανική.
Ξέρεις πόσοι γλυτώνουν φπ επειδή πήραν turbo downsized κινητήρα αλλά πανάκριβο όχημα; Και πληρώνει φπ ένα mazda3Οι μανδαρίνοι στο ΥΠΟΙΚ αδελφε δεν τα καταλαβαίνουν αυτά!
Αν τα καταλαβαιναν θα ζουσαμε σε αλλη χώρα! -
Διαβάζω πράγματα μη λογικά. Η toyota δεν πουλά όσο οι λοιπές ευρωπαικές γιατί απλά στην γερμανία προτιμούν vw κυρίως διότι ο όμιλος είναι γερμανικών συμφερόντων, έπεται η mercedes και audi. Η mazda είναι από τις τελευταίες. Οπότε γερμανοί αγοράζουν γερμανικά αυτοκίνητα. Αντίστοιχα στη Γαλλία peugeot citroen είναι πρώτες και οι γερμανικές πολύ κάτω, δεδομένου ότι προτιμούν γαλλικά αυτοκίνητα. Οπότε κάθε λαός προτιμά τα αυτοκίνητα που παράγουν οι βιομηχανίες του και δεν έχει σχέση με premium πλαστικά κλπ. ούτε ποιότητα κινητήρα, αν λάβεις υπόψη ότι τα γερμανικά έχουν μείνει πίσω καμία δεκαετία τεχνολογικά (golf έχω). Ο Ελληνας είναι ελεύθερος να επιλέξει ότι γουστάρει διότι δεν παράγει τιπότα! οπότε συναισθηματισμοί τύπου γερμανικό επειδή είμαι γερμανός ή γαλλικό επειδή είμαι γάλλος δεν παίζει και διαλέγεις τη καλύτερη πρόταση της αγορας...
-
Πολλοί θεωρούν το vfm ως συνώνυμο της φθήνιας αλλά σαφώς και δεν είναι έτσι. Εγώ δε θεωρώ τα Τουότα καθόλου vfm. Είναι ξεκάθαρα υπερτιμημένα. Δεν ξέρω τι μύγα τους τσίμπησε με το ΨΨ και δίνουν τόσο πολύ αμάξι σε αυτά τα χρήματα. Περισσότερο σαν άσκηση το βλέπω ώστε να μετρήσουν κι αυτοί τις δυνάμεις τους και να δουν τι χρειάζεται για να κάνουν attract και τους πλέον δύσπιστους.
-
Πολλοί θεωρούν το vfm ως συνώνυμο της φθήνιας αλλά σαφώς και δεν είναι έτσι. Εγώ δε θεωρώ τα Τουότα καθόλου vfm. Είναι ξεκάθαρα υπερτιμημένα.
Μα όλα τα Τογιότα είναι φτηνά, τα πιο φτηνά στην κατηγορία τους με μπόνους το αυτόματο και το υβριδικό.
-
Εγώ κοιτάω το yaris. Παίζει ίδια τιμή περίπου με το Sandero
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Πολλοί θεωρούν το vfm ως συνώνυμο της φθήνιας αλλά σαφώς και δεν είναι έτσι. Εγώ δε θεωρώ τα Τουότα καθόλου vfm. Είναι ξεκάθαρα υπερτιμημένα.
Μα όλα τα Τογιότα είναι φτηνά, τα πιο φτηνά στην κατηγορία τους με μπόνους το αυτόματο και το υβριδικό.
To Yaris ή το Yaris Cross δεν τα λες φθηνά. Κάθε άλλο. Επίσης το υβριδικό έως τώρα δεν το έλεγες και πλεονέκτημα. Ασθενικό σύστημα για τα απολύτως απαραίτητα. Μόνο πλεονέκτημα η χαμηλή κατανάλωση. Άρα κατ' εμέ χάλαγε το πακέτο γιατί δεν είναι τέτοια η ποιότητα ή τα οδηγικά χαρακτηριστικά που να υπερκαλύπτουν τα μειονεκτήματα.
Αντιλαμβάνομαι ότι για το 90% των οδηγών εκεί έξω η κατανάλωση είναι το βασικότερο κριτήριο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ένα αμάξι μπορεί να κρίνεται μόνο από αυτό.
Άρα το πιο σωστό είναι ότι τα Τουότα είναι φθηνά στη χρήση τους. Όχι γενικώς.
-
To Yaris ή το Yaris Cross δεν τα λες φθηνά. Κάθε άλλο.
Κάθε άλλο, φτηνά τα λές!! Έχουν από τις χαμηλότερες τιμές της κατηγορίας! Ψάξε να βρείς π.χ. B Suv αυτόματο με χαμηλότερη τιμή από το Κρος ή B Hatch αυτόματο με χαμηλότερη τιμή από το Γιάρις. Εγώ προσπαθώ για την σύζυγο και δεν βρίσκω. Ειδικά σε B Suv θες πάνω από 25Κ για αυτόματο με τα "καλά" να είναι 30Κ+
-
Το yaris στην activeplus κοστίζει 17200 με όλα τα απαραίτητα, κάμερα, όλα τα adas εκτός από blis, 125 αλογα χωρίς όμως led φώτα τα οποία είπαμε πως τελικά μπορούμε να βάλουμε καλά aftermarket μιας και έχει προτζεκτορα.
Τόσα ακριβώς έχει το sandero με turbo, lpg, εργοστασιακά led αλλά με λιγότερα σύστηματα adas και χωρίς μεσαίο αερόσακο.
Αν δεν είναι το καλύτερο vfm, παίζει πολύ κοντά στα απόλυτα vfm
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Εάν ληφθούν υπόψη η μεταπωλητικη αξία που κρατάνε τα Toyota, οι μεγάλες εγγυήσεις και το γενικότερο after sales τους, πράγματι τα Toyota είναι φτηνά για το όλο πακέτο που προσφέρουν.
-
Αυτοί που είναι να παραλάβετε Νοέμβριο, ξέρετε περίπου ημερομηνία άφιξης του αυτοκινήτου στον Πειραιά? Το σύστημα της Τουότα δίνει ακριβή ημερομηνια που φτάνει το καράβι.
Ρωτάω γιατί ψάχνω τα καράβια που έρχονται από Nagoya. Εάν ισχύει ότι η Τουοτα φέρνει με τη Nyk Lines, τότε έχω καταλήξει ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες να είναι 2 καράβια τα επικρατέστερα: το Volans Leader και το Asteria Leader.
Αυτά έτσι...για να χουμε να λέμε.
-
Εδώ έχουμε άλλη μία πρωτιά. Έχω ακούσει για ιχήδες που αδημονούν πότε θα παραλάβουν, αλλά να ψάχνουν τα ναυλολόγια και τις αφίξεις ομολογώ ότι δεν το είχα φανταστεί καν.
-
Volans Leader
Μας έκαψες φίλε. Ότι θα ψάχνω και στο marine traffic....
Toyota Corolla Cross