-
Άλλο τα 200 άλογα του Skoda Kodiak TDI με 400 Nm ροπής και άλλα τα 200 άλογα του Corolla cross με τα 200 Νm (συνδυαστικά υπολογίζονται τα 2 νούμερα της Corolla με την χρήση των δύο μοτέρ της).
Καμία σύγκριση σε απόδοση, επιδόσεις, κατανάλωση, αίσθηση, ήχο, εκπομπές καυσαερίων.
Δύο διαφορετικές τεχνολογίες, που ο καθένας κρίνει την καταλληλότερη για τον εαυτό του.
-
Ο ντιζελοματρακάς μικρού κυβισμού με τη ροπή 300Nm στις 1500 στροφές, το ιντερκούλερ στο τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας και μετά από όλα αυτά το κιβώτιο με μετατροπέα ροπής, είναι σε αυτές τις ανηφόρες που το χαίρεσαι ενώ με βενζινοκίνητα ατμοσφαιρικά όπως τα υβριδικά, κάνεις υπομονή κι ελπίζεις να τελειώσει ο ανήφορος.
Διλιτρο+ ντίζελ σε τέτοιες συνθήκες είναι ο μόνος που βάζουν σε επαγγελματικά οχήματα άνω των 3 τόνων...Και το ερώτημα είναι, αν βάλεις σε μια ατελείωτη ανηφόρα μεγάλης κλίσης τα ΤΟΥΟΤΑ υβριδικά, χωρις στροφές και φρένα για να γίνει αναγέννηση, θα αδειάσει κάποια στιγμή η μπαταρία και θα ανεβαίνει μόνο με τον ατμοσφαιρικό;
Ή ο,τι και να γίνει, η γεννήτρια δεν θα αφήσει ούτε στιγμή άδεια την μπαταρία, ακόμη και μετά από χιλιόμετρα συνεχόμενης αναβασης, και το ηλεκτρομοτερ ΠΑΝΤΑ θα δίνει τη ροπή του στο διαφορικό;Αν συμβεί το πρώτο, ο δίλιτρος ατμοσφαιρικός της Κορόλα κρος θα συνεχίσει να έχει αξιοπρεπές απόθεμα δύναμης, αλλά ο 1.5 του γιαρις κρος μήπως σέρνεται και σε ακραίες περιπτώσεις αφήσει κάποιον στα κρύα του λουτρού;
-
Αυτό που βλέπει κάποιος στην οθόνη του info με την ροή ενέργειας είναι κατά προσέγγιση. Στην πραγματικότητα το λογισμικό παρεμβαίνει και δεν αφήνει την συστοιχία μπαταριών ούτε να αδειάσει αλλά ούτε και να γεμίσει τελείως (δεν ξέρω αν είναι κάτι αντίστοιχο με τα κινητά και τον κανόνα του "10-90%"). Έχει να κάνει με το εύρος ορθής λειτουργίας, την σταθερότητα και την μακροζωία της συστοιχίας. Δεν θυμάμαι τεχνικές λεπτομέρειες, για αυτά ας μιλήσουν οι petrolheads. Στην ουσία του θέματος αυτό που βλέπουν οι ιδιοκτήτες των hybrids στις οθόνες τους είναι μια προσέγγιση, μια εξομοίωση του επιτρεπτού από το λογισμικό εύρους φόρτισης.
Πάντως παρά το ότι απολαμβάνω τα σεντόνια, όντας αδειούχος, να υπενθυμίσω με όλο τον σεβασμό ότι συνεχίζετε να συγκρίνετε αγγούρια με πατάτες. Για όσο ακόμα θα υπάρχουν οι diesel θα έχουν σαφέστατο ρόλο στην αγορά αλλά σαφώς όχι αυτόν που τους έδωσε από την απελευθέρωση και μετά ο "έξυπνος ο Έλληνας". Όπως φυσικά και τα hybrid σύνολα με τον αδιαμφισβήτητο future proof ρόλο τους. Οι ρόλοι τους δε είναι τόσο ξεχωριστοί ώστε η οποιαδήποτε μεταξύ τους σύγκριση θα μου θυμίζει έναν παλιό μου γείτονα στον Πειραιά. Ήθελε να καρφώσει σε μπετόν καρφάκι και αντί να πάρει μπετόκαρφο πήρε δρεπανοκρουστικό, άνοιξε τρύπα, τοποθέτησε το καρφάκι και μετά το σταθεροποίησε με τσιμεντόστοκο....
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Ή ο,τι και να γίνει, η γεννήτρια δεν θα αφήσει ούτε στιγμή άδεια την μπαταρία, ακόμη και μετά από χιλιόμετρα συνεχόμενης αναβασης, και το ηλεκτρομοτερ ΠΑΝΤΑ θα δίνει τη ροπή του στο διαφορικό;
-Θα συμβεί αυτό που γράφεις παραπάνω
-Ναι τα κυβικά μετράνε και στα υβριδικά και εννοείτε ότι ο δίλιτρος στην CC δουλεύοντας στον κύκλο atkinson (οικονομικά δηλ ) θα σπρώχνει στην ανηφόρα καλλίτερα απο τα ατμοσφαιρικά δίλιτρα με τα 140-150 άλογα που αγοράστηκαν κατά κόρον τις εποχές "Χωρίς Τεκμήριο"
Στο YC στην ανηφόρα θα είσαι όπως ένα ροπάτο 1,6-1,8 βενζίνη
Ο ηλεκτροκινητήρας πάντα δουλεύει ,αυτο που κάνει το ecvt είναι κάθε φορά ανάλογα το σενάριο να αλλάζει το ποσοστό συμμετοχής του ....δες τα 9 σενάρια στο βιντεο στο τοπικό Toyota forum σκέτο (σελ 135)... -
Κι εγώ αυτό νομίζω, πως η μπαταρία και το ηλεκτρομοτερ δεν σταματούν ποτέ. Φτάνει όμως αυτή η ισχύς στα δύσκολα και με πόση φθορά στο σύστημα;
Σίγουρα θα είναι καλύτερα από σκέτο ατμοσφαιρικό, αλλά συγκρίνεται με τούρμπο;
Όσο για τον κύκλο, έχω καταλάβει ότι δουλεύει ΚΑΙ σε Ατκινσον (συνήθως) για οικονομία, αλλά και σε συμβατικό κύκλο καύσης όταν χρειάζεται επιπλέον ισχύς κι επιτάχυνση.
-
@dstou said in Toyota Corolla Cross:
Όχι, Νομισματοκοπείο.
Απ τι μεγαλυτερες Βασεις " Υπαλληλων της ΔΕΗ"...
-
@ektoras said in Toyota Corolla Cross:
Άλλο τα 200 άλογα του Skoda Kodiak TDI με 400 Nm ροπής και άλλα τα 200 άλογα του Corolla cross με τα 200 Νm (συνδυαστικά υπολογίζονται τα 2 νούμερα της Corolla με την χρήση των δύο μοτέρ της).
Καμία σύγκριση σε απόδοση, επιδόσεις, κατανάλωση, αίσθηση, ήχο, εκπομπές καυσαερίων.
Δύο διαφορετικές τεχνολογίες, που ο καθένας κρίνει την καταλληλότερη για τον εαυτό του.
ο κινητήρας του Kodiaq με τα 190 δεν υπάρχει πια. Μονο με 150
Εγώ δεν είμαι υπερ των υβριδικων και κατα των diesel, υπερ και των 2 είμαι
απλά συζήτηση κάνουμε
Δυστηχώς τα diesel οδεύουν στο τέλος τους. Δεν συμφωνω σε αυτό αλλά είναι η πραγματικότητα. Είναι πλέον ελάχιστες οι επιλογές και θα ελαχιστοποιηθούν και άλλο.
-
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
απλά συζήτηση κάνουμε
Δυστηχώς τα diesel οδεύουν στο τέλος τους. Δεν συμφωνω σε αυτό αλλά είναι η πραγματικότητα. Είναι πλέον ελάχιστες οι επιλογές και θα ελαχιστοποιηθούν και άλλο.
Έχεις δίκιο, το RS βγάζει 240 PS & 500Nm.
-
απλά συζήτηση κάνουμε
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να το αγοράσεις πια αρα δεν είναι επιλογή!!!!!
Διαβασες τι γράφω πριν απαντήσεις????? η απλά πετάμε κάτι
ακόμα και όταν μπορούσες το συγκεκριμένο έκανε όσο 2 corolla cross οπότε πάλι άτοπο!!
δεν συγκρίνουμε τεχνολογίες για τα υπέρ και κατά
λέμε ότι πλέον δεν υπάρχουν οι επιλογές που υπήρχαν πριν σε diesel
-
Κι εγώ αυτό νομίζω, πως η μπαταρία και το ηλεκτρομοτερ δεν σταματούν ποτέ. Φτάνει όμως αυτή η ισχύς στα δύσκολα και με πόση φθορά στο σύστημα;
Ναι φτάνει και όχι δεν υπάρχει φθορά. Γιατί να υάρχει φθορά? Μόνο αυξημένη κατανάλωση έχεις, κάτι λογικό και αναμενόμενο.
Όπως έχω γράψει άπειρες φορές, το βασικό κριτήριο είναι οι συνθήκες κίνησης για την σωστή αγορά. Όταν ο Αλέκος με ρώτησε την γνώμη μου - ο οποίος κινείται Άρτα και πέριξ - του ειπα ότι το ντήζελ ειναι σαφώς καλύτερη επιλογή από υβρίδιο τογιότα. Όταν η γυναίκα μου με ρώτησε που κινείται 95% στην Αττική της είπα ότι το υβρίδιο είναι καλύτερο από το ντήζελ (άσχετα εαν πήρε 500ακι ντήζελ...αχαχα!!).
Το καλό με το υβρίδιο είναι ότι σε ένα ταξίδι μπορεί να κινθεί μια χαρά με μικρή επιβάρυνση σε καύσιμα (θα φτάσει όσο το αντίστοιχο θερμικό βενζίνης, ίσως και λιγότερα ανάλογα με τις συνθήκες). Βλέπω π.χ. ότι με την Κορόλα είμαι σε Ε.Ο λίγο πιο κάτω από ότι ήμουν με την 116i, με ίδιες ταχύτητες, κατά μέσο όρο.
-
@ektoras ακόμα και το 2018 λίγοι φανατικοί του VW group που θα είχαν τα € θα το πλησίαζαν και πάντα leasing , όλα αυτά τα περίεργα μοτέρ είναι εφιάλτης των συνεργείων και να μην σε νοιάζει το κοστολόγιο γιατί χρονομίσθωση , λίγοι μηχανικοί τα αγγίζουν .
-
απλά συζήτηση κάνουμε
ακόμα και όταν μπορούσες το συγκεκριμένο έκανε όσο 2 corolla cross οπότε πάλι άτοπο!!
Αν διάβαζες εσύ προσεκτικά, θα έβλεπες ότι αναφέρομαι στην πιπίλα 200 άλογα από 2λιτρο κινητήρα, με ροπή 200Nm, όταν 2λιτρα diesel βγάζουν πολλαπλάσια ισχύ και ροπή, και ο 1,5 της FORD 200 PS & 320 Nm.
-
Έχει ρωτήσει κάνεις αν μπορείς να βάλεις έξτρα εξοπλισμό από το εργοστάσιο πέρα από τα διακοσμητικά που αναφέρονται στο site?
Πχ 360 panoramic view η blind spot στην style.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Ναι φτάνει και όχι δεν υπάρχει φθορά. Γιατί να υάρχει φθορά? Μόνο αυξημένη κατανάλωση έχεις, κάτι λογικό και αναμενόμενο.
Όπως έχω γράψει άπειρες φορές, το βασικό κριτήριο είναι οι συνθήκες κίνησης για την σωστή αγορά. Όταν ο Αλέκος με ρώτησε την γνώμη μου - ο οποίος κινείται Άρτα και πέριξ - του ειπα ότι το ντήζελ ειναι σαφώς καλύτερη επιλογή από υβρίδιο τογιότα. Όταν η γυναίκα μου με ρώτησε που κινείται 95% στην Αττική της είπα ότι το υβρίδιο είναι καλύτερο από το ντήζελ (άσχετα εαν πήρε 500ακι ντήζελ...αχαχα!!).
Το καλό με το υβρίδιο είναι ότι σε ένα ταξίδι μπορεί να κινθεί μια χαρά με μικρή επιβάρυνση σε καύσιμα (θα φτάσει όσο το αντίστοιχο θερμικό βενζίνης, ίσως και λιγότερα ανάλογα με τις συνθήκες). Βλέπω π.χ. ότι με την Κορόλα είμαι σε Ε.Ο λίγο πιο κάτω από ότι ήμουν με την 116i, με ίδιες ταχύτητες, κατά μέσο όρο.
Φάνη αν ταξιδέψεις πατημένος στις ευθείες της εθνικής ξεπερνά τα 6 ή 6μιση λίτρα;
Δε λέμε με 110χαω, εκεί σίγουρα θα είναι κάτω απ τα άλλα, και μάλιστα στην Ελλάδα υπάρχουν πάντα υψομετρικες διαφορές να γεμίζουν τις μπαταρίες...Δεν βλέπω το λόγο όμως που η ΤΟΥΟΤΑ δεν κάνει σαφή κάποια μεγέθη.
Π.χ. στις 4κινητες εκδόσεις με επιπλέον πίσω ηλεκτροκινητηρα, αλλάζει η συνολική ροπή σε σύγκριση με προσθιοκινητο;
Μοιράζεται το ρεύμα και τους κρατάει το VFD τα δύο κινητήρια ηλεκτρομοτερ "μέχρι ενός σημείου" ;
Δουλεύουν και οι δύο στο ονομαστικό μέγιστο βρέξει χιονίσει;
Δεν μπορεί να είναι άγνωστο μέγεθος αυτά τα πράγματα, ή να πρέπει να χεις μέσον για να τα μάθεις... -
απλά συζήτηση κάνουμε
Αν διάβαζες εσύ προσεκτικά, θα έβλεπες ότι αναφέρομαι στην πιπίλα 200 άλογα από 2λιτρο κινητήρα, με ροπή 200Nm, όταν 2λιτρα diesel βγάζουν πολλαπλάσια ισχύ και ροπή, και ο 1,5 της FORD 200 PS & 320 Nm.
Ναι βρε και έχεις δίκιο, δεν διαφωνώ
αλλά αυτοί οι κινητήρες ΔΕΝ είναι πια διαθέσιμοι, πως να το κάνουμε, δεν αλλάζει αυτό
Γιατι τους αναφέρεις αφού είναι πλέον παρελθόν
εκανες λάθος παράθεση αν ήθελες να πεις αυτό πάντως.
-
Εγώ πάντως στο τεστ όταν το πάτησα έδειξε πάνω από 6.5 και συνολικά με τα ανέβα κατέβα και αρχή και τέλος που υποχρεωτικά ήμουν με χαμηλή ταχύτητα έπεσε στα 6.4. κορολα 1.8 122.
Θεωρώ αν πας σταθερά 130-140 θα είσαι μεταξύ 7-7.5. Αν πέφτεις και στα 100 αμέσως θα ανακουφίζεται αλλά σταθερά εκεί 130-140 δύσκολα κάτω από 7. Τα 100-105 είναι το μαγικό νούμερο του υβριδικού Τογιότα εκεί βγαίνει συχνά ο θερμικός εκτός και η κατανάλωση πέφτει δραστικά, για αυτό άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία κινείται σε αυτό το εύρος, εκεί πέφτεις σίγουρα κάτω από 6 και αγγίζεις νούμερα οικονομικού ντίζελ που όμως εκείνο κινείται με 15-20 χλμ παραπάνω. -
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
Έχει ρωτήσει κάνεις αν μπορείς να βάλεις έξτρα εξοπλισμό από το εργοστάσιο πέτα από τα διακοσμητικά που αναφέρονται στο site?
Πχ 360 panoramic view η blind spot στην style.
Θαωρητικά ναι, αλλά ακόμα δεν έχουν "ανοίξει" τα πακέτα στους κωδικούς έξτρα. Σϊγουρα με λίγη πίεση και ένα σωστό πωλητή θα μπορείς να το κάνεις (όπως έκαναν και στο Yaris Cross).
Φάνη αν ταξιδέψεις πατημένος στις ευθείες της εθνικής ξεπερνά τα 6 ή 6μιση λίτρα;
Δε λέμε με 110χαω, εκεί σίγουρα θα είναι κάτω απ τα άλλα, και μάλιστα στην Ελλάδα υπάρχουν πάντα υψομετρικες διαφορές να γεμίζουν τις μπαταρίες...Το πατημένος πως το ορίζεις? Εχω ταξιδέψει με 140χαω από Αθήνα - Μιτζέλα και ήμουν στο 6.3. Με την 116i το ίδιο ταξίδι ήταν στο 7 και με την ΜίΤο στο 6, για να σου δώσω μια σύγκριση. Προφανώς με διόδια, στάση για καφέ κλπ. Απλά το CC ήταν ρυθμισμένο στα 140χαω. στην ΕΟ. Στον επαρχιακό Σούρπης δεν πήγαινε τόσο προφανώς, αλλά πήγαινα αρκετά γρήγορα.
Για τις υπόλοιπες ερωτήσεις δεν γνωρίζω να σου απαντήσω. Ξέρω ότι πάντα έχει αρκετό ρεύμα και ότι το πίσω μοτέρ δινει σχεδόν συνέχεια. Τώρα γιατί δεν τα ανακοινώνει η Τογιότα, μάλλον γιατί το 99% των αγοραστών της δεν ασχολείται με τέτοια, δεν έχουν ιδέα. Μην κοιτάς εμάς εδώ....πόσοι νομίζεις ότι είναι έτσι?? Μπες σε μια έκθεση αυτοκινήτων (όποις θες, άσχετα με την μάρκα) και κάτσε 2-3 ώρες να ακούσεις ερωτήσεις που κάνει ο κόσμος. Εδώ δε ομάδα στο ΦΒ (υποτίθεται για γνώστες από αμάξια) ο άλλος έγραφε ότι το ioniq5 είναι αμαξάρα (που είναι) επειδή φοράει 255 λάστιχο...αχαχα!! Και μετά αναρωτιέται ο Στέφανος γιατί τα φερνουν με 18αρες ζάντες!! Και στο ΦΒ Κορολα Κρος οι μισοί ασχολούνται με τις ζάντες και πόσο θα δείξει με άλλες ζάντες κλπ....κάγκουρες ολκής είμαστε οι Έλληνες!!
-
Κωδικούς δεν ανοίγουν, στη skyview που δεν έχει αισθητήρες (έχει κάμε οπισθοπορείας) θα αναγκασθώ να τοποθετήσω μη εργοστασιακούς
-
Το δίλιτρο κορολα 8.1 στα 140
https://m.youtube.com/watch?v=tpL9vJaVKeQ -
Σίγουρα θα είναι καλύτερα από σκέτο ατμοσφαιρικό, αλλά συγκρίνεται με τούρμπο;
Όσο για τον κύκλο, έχω καταλάβει ότι δουλεύει ΚΑΙ σε Ατκινσον (συνήθως) για οικονομία, αλλά και σε συμβατικό κύκλο καύσης όταν χρειάζεται επιπλέον ισχύς κι επιτάχυνση.
Υπάρχουν βίντεο στο youtube με το corolla το τρέχων με τα 180 συνδιαστικά άλογα να πιάνει τελική ταχύτητα. Μέχρι να την πιάσει και ο ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία δίνουν ισχύ. Στα 180 σταματά και αρχίζει να φορτίζει λίγο την μπαταρία.
Toyota Corolla Cross