-
To έχω ακούσει από τον Τατούρη πως δεν πρέπει να κάνουμε όπισθεν σε ανηφόρα.
Για ποιό λόγο όμως;
Μήπως επειδή κυρίως επισκευάζει γερμανικά και ειδικά vag?
χαχαχαχ! -
@bassstarlet said in Cupra Formentor:
To έχω ακούσει από τον Τατούρη πως δεν πρέπει να κάνουμε όπισθεν σε ανηφόρα.
Για ποιό λόγο όμως;
Μήπως επειδή κυρίως επισκευάζει γερμανικά και ειδικά vag?
χαχαχαχ!αυτο γιατι το δενεις με το DSG ?
και σε εμενα το εχει πει με Mokka manual.
-
Δεν το «δένω».
Υπόθεση κάνω.
edit: ωραία, αλλά για πιο λόγο;
15+χρόνια παρκάρω έτσι. -
@bassstarlet said in Cupra Formentor:
Δεν το «δένω».
Υπόθεση κάνω.
edit: ωραία, αλλά για πιο λόγο;
15+χρόνια παρκάρω έτσι.Μου εχει πει μια ιστορια όπου ο τύπος εφερε αυτοκινητο ενος μήνα με λιωμένο συμπλέκτη, και τον αλλαξαν μεσα στην εγγύηση. Και σε ενα μηνα παλι το ίδιο, οπου αρχισαν να ρωτανε για να καταλαβουν πως οδηγει και πηγαν και βόλτα μαζι του κτλ και όλα καλα.
Ώσπου στην τυχη τον ρωτησαν στο ασχετο για το σπιτι του, και ειχε ενα ανηφορικό γκαραζ με εσακι καπου 30-50 μετρα (δεν θυμάμαι) και χωρις χωρο για μανουβρα. Οποτε για να φευγει γρηγορα, το παρκαρε με οπισθεν.
Στο Μοκκα 5 μετρα οπισθεν με manual σε ανηφόρα και μύριζε με την μία ο συμπλέκτης.
-
Καλά, 30-50 μέτρα είναι ακραία περίπτωση, είναι διαδρομή όχι απλά όπισθεν!!
Αν πατινάρει ο δίσκος, λογικό είναι να μυρίσει, αν δεν υπάρχει χώρος να πάρει λίγο φόρα το αυτοκίνητο. -
@andya3 said in Cupra Formentor:
Δηλαδή ρε Γάτε τα aisin είναι ακλόνητα σε βάθος χρόνου?
Με σωστή συντήρηση ναι, τα πλανητικά κιβώτια με μετατροπέα ροπής αντέχουν περισσότερο από τον κινητήρα του αυτοκινήτου. Εξαίρεση ορισμένα (κυρίως Αμερικάνικα και ένα της ZF) που ήταν ελλατωματικά εκ' κατασκευής.
-
To ότι κάποιος ήταν τυχερός και δεν του έβγαλε πρόβλημα δεν κάνει αυτόματα ημιμαθείς ή haters του group αυτούς που είχαν προβλήματα .
Το ξαναγράφω λοιπόν και σε αυτό το ποστ, λάτρης του group όχι όμως φανατικός , μου έσπασε 3 φορές απο 40.000 - 52.000 χλμ
Ναι όντως και τις 3 φορές η επισκευή έγινε με ανακατασκευής μέσα σε 3 ώρες στα 750ε έκαστως (προφανώς χωρίς κάλυψη εγγύησης)
Ναι όταν διάβασα που πάσχει , τις 2 απο τις 3 φορές "έφταιγα" εγώ γιατί έβαλα όπισθεν με το που σταμάτησα απο πρώτη και τα προηγούμενα DSG DQ200 < 2019 είχαν μεγάλη ευπάθεια. It's not a bug it's a feature που λένε και στην δουλειά μου.Ναι είναι ευτυχία να το φτιάχνες σε 3 ώρες , καταλαβαίνεις πόσα έχουν σπάσει και υπάρχουν ανακατασκευής κιβώτια λες και τα παίρνεις απο το σουπερ μαρκετ.
Ναι είναι καταπληκτικό κιβώτιο , όλα μπορεί να χαλάσουν, εμένα με μάζεψαν με την οικογένεια με τα μαγιό απο την μπάρα των διοδίων. Και την επόμενη ήρθε ένας γερανός , έφυγε γιατί είχε κλειδώσει η όπισθεν και είχαν κλειδώσει οι τροχοί και δεν μπορούσε να το ανεβάσει ο γερανός , οπότε ήρθε 2ος με την "πιρούνα" και το πήρε τσουλητό.
Πρέπει όσοι δεν την έχουν πατήσει να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα για κάποιους. Ειλικρινά εγώ ας έδινα και 1000ε κάθε χρόνο να το φτιάχνω , θα είχα κρατήσει το προηγούμενο το 1.8 που ήταν και τούμπανο σαν αμάξι και απο τότε έχω αλλάξει 3 και αντίστοιχο δεν βρίσκω.
Ο φόβος όμως σε κάθε ταξίδι , μην μείνεις σε καμία παραλία ή μέσα στο πλοίο όταν πας διακοπές φορτωμένος δεν έχει τιμή.
Κάθε μέρα σκέφτομαι πόσο μου λείπει το αυτόματο , μετά απο την παραπάνω εμπειρία όμως έχω αποκτήσει φοβία και απλά γύρισα σε χειροκίνητο.Οπότε ας σκεφτόμαστε την γενική εικόνα πριν γράφουμε ότι όλοι οι άλλοι είναι ημιμαθείς και μισούν κάτι συγκεκριμένο χωρίς λόγο και αιτία .
Εγώ την πάτησα αλλά δεν έχω πει σε κανέναν να μην πάρει DSG .
Αυτοί που δεν την έχουν πατήσει πως γίνεται να κρίνουν αυτούς που την πάτησαν δεν μπορώ να το καταλάβω.Καλή χρονιά σε όλους
-
Τα ίδια κι εδώ. 2 φορές mechatronic και μία πολύδισκο σε 150.000χλμ. Και αυτά στο "καλό", το μεγάλο DQ501.
Ακόμα κι έτσι, ξαναπήρα dsg γιατί όταν δουλεύει είναι φανταστικό. Δεν υπάρχει άλλο κιβώτιο να διαχειρίζεται έτσι 50 κιλά ροπής που έχω τωρα σε αυτά τα χρήματα.
-
Όπως λέει και ο @tsofras το ψυχολογικό του θέματος μην σε αφήσει ήταν μεγάλο άγχος και αυτό που σε έκανε να σιχαθείς την μάρκα.
Το κόστος ακόμη και μετά την εγγύηση τα καλά εξουσιοδοτημένα του δικτύου και εντος Αττικής αλλά και επαρχία το κάλυπταν με μεγάλη έκπτωση , αν είχες τα σερβις σε αυτούς , και μετά το 14 ξεπήδησαν πολλοί τρίτοι που έκαναν συντήρηση και ανακατασκευή με λογικό κόστος.
Φυσικά εντός εγγύησης ...αλλάζανε τα κιβώτια και τα mechatronic λές και ήταν πουκάμισα στους καλούς πελάτες , σπάνια υπήρξαν προβλήματα συνεργασίας , εξαίρεση αποτελούσαν τα ποιό μεγάλα μαγαζιά του δικτύου που ήθελαν να είναι και η βιτρίνα της μάρκας ...τρομάρα τους.Είναι και γεγονός πάντως , το οποίο δεν δικαιολογεί φυσικά την αστοχία σχεδιασμού και επιλογή china εξαρτημάτων στο σύστημα του mechatronic, και τον ερασιτεχνικό προγραμματισμό και λειτουργία του software του απο το VAG , πως επειδή εκείνη την περίοδο ειδικά μέχρι το 2012 το DSG ήταν ουσιαστικά η μοναδική επιλογή σε σχέση με τα άθλια ρομποτιζέ και cvt του ανταγωνισμού σύν το ότι συνδιάζονταν ακόμη και με τα 1.2 tsi σε polo και Golfάκια από 15κ εώς 22κ να έχουν πολύ μεγάλες πωλήσεις που σήμαινε πως έπεφταν σε χέρια μηχανοφάγων που τα έσκιζαν κυριολεκτικά σε κίνηση και παρκάρισμα , άλλαζαν απο D σε S πάνω σε αλλαγές και πατημένοι με φορτίο κλπ συμπεριφορές που δεν άντεχε το ειδικά το φτηνό 7αρι κιβωτιάκι του λαού.
Νόμιζαν - νομίζαμε βάζω και τον εαυτόν μου μέσα- πως με 20κ και 25κ αγοράζαμε την υπερpremium τεχνολογία του VAG και τους βασιλιάδες της κάθε κατηγορίας polo , golf , passat , και θα κάναμε την αγορά του αιώνα σε σχέση με τα αντίστοιχα BMW και Μercedes , σνομπάραμε και κυλιόμασταν στα γέλια με τα ατμοσφαιρικά Focus , Alfa , κλπ.
Πιάσαμε κορόιδα τους άλλους που έφτιαχναν τις 328 , 335 , C250, Ε350 και έβαζαν κιβωτιάρες επάνω με 50 και 60 χιλιάδες ευρώ που κόστιζαν επειδή πήραμε 140 και 170 και 220 με REVO αλογάκια απο 1.4 λίτρα τότε.Φυσικά όμως όλοι ακολούθησαν την VAG τα επόμενα χρόνια , γιατί όπως είπε και ο @stefan147 όταν δούλευαν ήταν φανταστικά , οπότε τα επιπλέον 2κ εώς 5κ που μπορεί να κόστισε σε ορισμένους το πέταγμα απο φανάρι σε φανάρι και απο στροφή σε στροφή με τα Γερμανικά οπλοπολυβόλα Maschinenpistole ΜP40 που άφηναν πίσω τους τραυματίες και σοκαρισμένους τους αντιπάλους τους , θα πρέπει να το δούμε ως ένα λογικό κόστος για την εμπειρία που προσέφεραν.
Και υπήρχαν φυσικά και κάποιοι πολύ λίγοι γάτοι που μετά την πρώτη αλλαγή κινητήρα η κιβωτίου τα πουλούσαν σε άλλους και πήγαιναν στο επόμενο καινούργιο VAG , και οι νέοι κάτοχοι μτχ που με τη σειρά τους χαίρονταν την ανώτερη εμπειρία μέχρι το επόμενο σπάσιμο και ούτω καθεξής με αποτέλεσμα να γεμίσουν εμπειρίες και χαμόγελα χιλιάδες λαικοί petrolheads .
Παρά τα προβλήματα και την γκρίνια η γεύση που έχει μείνει στην πλειοψηφία των χρηστών των λαικών αυτοκινήτων είναι μια γλυκιά μελαγχολία.
Σαν αναμνήσεις απο ένα μεγάλο και παθιασμένο έρωτα των νεαρότερων χρόνων που δεν μπόρεσες-ήθελες να συνεχίσεις... όταν κάποιες φορές μετά απο ένα τσακωμό ή μια διαφωνία κοιτάς την γυναίκα που παντρεύτηκες και έκανες μαζί της παιδιά , ή σε αυτοκινητιστικό επίπεδο όταν κινούμενος σε στροφοδιαδρομή με το PSA bluehdi ΕΑΤ8 ή Τoyota hybrid σου προσπαθείς να αναπαράγεις τα συναισθήματα και την εμπειρία του DSG-Tsi αλλά...δεν φτάνει ποτέ να σου δώσει την ίδια αίσθηση και μελαγχολείς λιγάκι με την σύγκριση...
Απο την άλλη όμως, φτάνεις σίγουρος στον προορισμό σου , η σύντροφος σου είναι εκεί δίπλα σου συμπαραστάτης και στα εύκολα και στα δύσκολα χωρίς δράματα , αντιζηλείες , επίδοξους μνηστήρες - alfa 147 , Focus, 3series coupe,κλπ που τόλμησαν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία σου και τα δικαιώματα σου επάνω της αλλά έσπασαν τα μούτρα τους στην προσπάθεια-
-
@vagkirk said in Cupra Formentor:
πως επειδή εκείνη την περίοδο ειδικά μέχρι το 2012 το DSG ήταν ουσιαστικά η μοναδική επιλογή σε σχέση με τα άθλια ρομποτιζέ και cvt του ανταγωνισμού
Καμία σχέση...ο ανταγωνισμός είχε πολύ ανώτερα ZF (και λίγα Aisin), πλανητικά με μετατροπέα 8αρια άσπαστα. Απλά το κόστος ήταν αρκετά μεγάλο, καμία σχέση με τα DSG. Ειδικά το 8αρι της ZF ηταν ανώτερο από οποιοδήποτε DSG σε όλα του.
-
@fanis75 said in Cupra Formentor:
@vagkirk said in Cupra Formentor:
πως επειδή εκείνη την περίοδο ειδικά μέχρι το 2012 το DSG ήταν ουσιαστικά η μοναδική επιλογή σε σχέση με τα άθλια ρομποτιζέ και cvt του ανταγωνισμού
Καμία σχέση...ο ανταγωνισμός είχε πολύ ανώτερα ZF (και λίγα Aisin), πλανητικά με μετατροπέα 8αρια άσπαστα. Απλά το κόστος ήταν αρκετά μεγάλο, καμία σχέση με τα DSG. Ειδικά το 8αρι της ZF ηταν ανώτερο από οποιοδήποτε DSG σε όλα του.
Φαντάζομαι αναφέρεται σε "λαϊκά" όπως είπε αυτοκίνητα
Προφανώς και το ZF ήταν ανώτερο, σε τι αμάξι το έβρισκες είναι το θέμα -
@tsofras said in Cupra Formentor:
Προφανώς και το ZF ήταν ανώτερο, σε τι αμάξι το έβρισκες είναι το θέμα
Σε μια ταπεινή 116i των €23.000. Και φυσικά και σε πολλά άλλα.
-
Μέχρι και σε Ροζρόις Φάντομ μπαίνει.
-
@fanis75 said in Cupra Formentor:
@tsofras said in Cupra Formentor:
Προφανώς και το ZF ήταν ανώτερο, σε τι αμάξι το έβρισκες είναι το θέμα
Σε μια ταπεινή 116i των €23.000. Και φυσικά και σε πολλά άλλα.
Α δεν το γνώριζα ευχαριστώ, νόμιζα έμπαινε στα ακριβά μοντέλα
-
Να ρωτήσω εγώ κάτι πρακτικό αλλά ίσως και "χαζό", από την στιγμή που πάμε ολοταχώς για "κατάργηση" των μηχανικών κιβωτίων; Οκ με τα DSG κατανοητές και οι 2 "πλευρές". Με τα υπόλοιπα αντίστοιχα διπλοσύμπλεκτα τι γίνεται; Τα EDC της Renault, τα 7DCT του ομίλου Hyundai-KIA, το καινούργιο της Ford (θυμάμαι τον Φάνη να λέει ότι είναι ακριβώς το ίδιο με την Renault);
Καλά για τα 2α δεν έχω ακούσει ποτέ παράπονο. Μόνο κάτι ψηλά για τα 1α. Αυτά που μπαίνουν στην ζυγαριά μακροζωίας απέναντι στα "λαϊκά" DSG ξηρού τύπου; Και λέω ξηρού γιατί αν δεν κάνω λάθος ακόμα και τα 1.5 Tsi του VAG σε Audi/VW φοράνε ξηρού, σωστά; Από 2000cc και άνω δεν δίνουν μόνο DSG υγρού τύπου σε όλον τον όμιλο; Ή μήπως στα Golf/A3/Tiguan/Cupra πχ ακόμα και ο 1.5 συνδυάζεται με ξηρού για να τα ξεχωρίσουν από την "πλέμπα" του ομίλου (Seat/Skoda);
-
Θα βγάλει διπλοσύμπλεκτο του χρόνου η Στελλάντις και θα τελειώσει το θέμα και την συζήτηση...
Φήμες ότι θα βάλουν επιβλέποντα του προγραμματισμού των κιβωτίων τον Γάτο, ως αποζημίωση για όσα πέρασε με το φεβ, ελέγχονται ως αληθείς...
-
@sabas_thess said in Cupra Formentor:
Να ρωτήσω εγώ κάτι πρακτικό αλλά ίσως και "χαζό", από την στιγμή που πάμε ολοταχώς για "κατάργηση" των μηχανικών κιβωτίων; Οκ με τα DSG κατανοητές και οι 2 "πλευρές". Με τα υπόλοιπα αντίστοιχα διπλοσύμπλεκτα τι γίνεται; Τα EDC της Renault, τα 7DCT του ομίλου Hyundai-KIA, το καινούργιο της Ford (θυμάμαι τον Φάνη να λέει ότι είναι ακριβώς το ίδιο με την Renault);
Προσωπικά δεν μου αρέσει ο τρόπος λειτουργίας τους (στο Μίνι π.χ. έβριζα συνέχεια, άθλιο κιβώτιο και λόγος για να μην το αγοράσω) οπότε όλα τα βάζω στο ίδιο καλάθι. Για εμένα είναι αποτρεπτικός παράγοντας. Από πλευράς αξιοπιστίας τώρα και της Renault/Ford (της Gertrag είναι) έχουν βγάλει τα θεματάκια τους, δεν είναι και τα καλύτερα. Μόνο για τα Kia/Hyundai που φτιάχνει τα δικά της, δεν έχουν ακουστεί (προς το παρόν) προβλήματα.
-
Και εγώ συχτίρισα τη ζωή μου με ένα τίτλους που είχε τέτοιο κιβώτιο.
-
@dstou said in Cupra Formentor:
Και εγώ συχτίρισα τη ζωή μου με ένα τίτλους που είχε τέτοιο κιβώτιο.
??????
-
Να διευκρινίσω ότι σε εθνική οδό και επαρχιακούς, ήμουν οκ. Στην κίνηση της πόλης ήταν σχετικά απότομο. Σε συνδυασμό με το ότι δεν γνώριζα να απενεργοποιήσω το σταρτ/στοπ, αν γινόταν αυτό τελικά, με εκνεύρισε αρκετά. Τα αυτιά στο τιμόνι δεν με βόλευαν Επίσης.
Cupra Formentor