-
@tsofras said in Cupra Formentor:
@k-m said in Cupra Formentor:
Οπότε το μόνο που σου έχει μείνει να προσέχεις για να μην το ζορίσεις είναι αυτό που αναφέρθηκε για το crawling , αν είσαι σε κίνηση δλδ μην αφήνεις το αμάξι να τσουλάει χωρίς να πατάς γκάζι απλά αφήνοντας το φρένο.
μα δεν ειναι το ιδιο με το μηχανικο αυτό ?
αφήνεις συμπλέκτη/φρενο/γκάζι και παει με το ρελαντι στις 750 στροφές. Τι το διαφορετικό έχει ?εδώ για να βγω απο το παρκινγ παιζω μονο με το φρενο για να παω αργα αφου ακομα και το πρωι το ρελαντι το κινει με 2-3κμ/ω
Ε αυτό λέμε , ότι κανονικά δεν είναι σωστό ταλαιπωρεί τον συμπλέκτη (και εγώ το κάνω αλλά προσπαθώ πλέον όσο λιγότερο μπορώ)
αυτο ειναι το ίδιο με το να εισαι εθνικη σε μια κατηφόρα και να αφησεις το γκάζι ?
θα κινείται το αμαζι με 120+ χωρις να κοβει λογω της κατηφόρας και η κατανάλωση γράφει "Ελεύθερη κύλιση"
αυτο είναι αντιστοιχο νεκράς ή πατημενου συμπλέκτη ή κάτι άλλο ? και επιβαρύνει ?
-
Οπότε το μόνο που σου έχει μείνει να προσέχεις για να μην το ζορίσεις είναι αυτό που αναφέρθηκε για το crawling , αν είσαι σε κίνηση δλδ μην αφήνεις το αμάξι να τσουλάει χωρίς να πατάς γκάζι απλά αφήνοντας το φρένο.
αφήνεις συμπλέκτη/φρενο/γκάζι και παει με το ρελαντι στις 750 στροφές. Τι το διαφορετικό έχει ?εδώ για να βγω απο το παρκινγ παιζω μονο με το φρενο για να παω αργα αφου ακομα και το πρωι το ρελαντι το κινει με 2-3κμ/ω
Ε αυτό λέμε , ότι κανονικά δεν είναι σωστό ταλαιπωρεί τον συμπλέκτη (και εγώ το κάνω αλλά προσπαθώ πλέον όσο λιγότερο μπορώ)
αυτο ειναι το ίδιο με το να εισαι εθνικη σε μια κατηφόρα και να αφησεις το γκάζι ?
θα κινείται το αμαζι με 120+ χωρις να κοβει λογω της κατηφόρας και η κατανάλωση γράφει "Ελεύθερη κύλιση"
αυτο είναι αντιστοιχο νεκράς ή πατημενου συμπλέκτη ή κάτι άλλο ? και επιβαρύνει ?
Όταν αφήνεις το γκάζι στην κατηφόρα μπαίνεις σε sail mode. Σβήνει η μηχανή και το dsg μπαίνει σε νεκρά, οπότε δεν επιβαρύνεται το κιβώτιο. Όταν ξαναπατάς το γκάζι, ανάβει η μηχανή και βάζει το dsg την κατάλληλη ταχύτητα.
Όλα αυτά βέβαια θέλουν να "παίζεις" λίγο κατά την οδήγηση για να δεις πως συμπεριφέρονται. -
Παίζουν ρόλο οι στροφές αν θυμάμαι καλά οπότε δεν είναι όπως όταν αφήνεις στο γκάζι σε τέτοιες ταχύτητες , ουσιαστικά απλά αφήνεις το γκάζι και το αμάξι τσουλάει , εδώ λέμε το να τσουλάς το αμάξι μόνο με τον συμπλέκτη και χωρίς γκάζι
-
Ήρθε update μόλις. το περασα και λεει στην επομενη εκκίνηση θα ενεργοποιηθεί για να δω version.
Έλεγε γενικά "βελτιώσεις και διόρθωση προβληματων"
βεβαια σημερα βλέπω τους κωδικους και ειναι ακομα το ίδιο. δεν αλλαξε καποιο version.
Hardware: H58
Λογισμικο: 1898
ABT Hardware: H44
ΑΒΤ Λογισμικο: 3074
Codec Μεσων: 3.1.4
Βαση δεδομενων ραδιοφωνου: 1.30.30ηρθε και αλλο update χθες και παλι τα νουμερα εμειναν ίδια
-
μολις μπηκα στα drive profiles και ολα δειχνουν Confort στις επιλογες. και τα 3 σε ολες τις επιλογες.
στο individual το drop down εχει μονο την επιλογη confort μεσα και οχι τα sport ή eco..
οταν αλλαζω την επιλογι βεβαια στο κυβωτιο δειχνει D/S/E που σημαινει μαλλον οτι τα εχει και απλα δεν μπορει να δειξει σωστα τις επιλογες.
-
μολις μπηκα στα drive profiles και ολα δειχνουν Confort στις επιλογες. και τα 3 σε ολες τις επιλογες.
στο individual το drop down εχει μονο την επιλογη confort μεσα και οχι τα sport ή eco..
οταν αλλαζω την επιλογι βεβαια στο κυβωτιο δειχνει D/S/E που σημαινει μαλλον οτι τα εχει και απλα δεν μπορει να δειξει σωστα τις επιλογες.
είχα σβήσει 2-3 φορές και τίποτα. το πρωι ήταν οκ πάλι και όλες οι επιλογές στη θέση τους.
-
Ειχα καιρο να μπω και πραγματι αυτα που διαβαζω για το dsg απο μερικους που τα βαζουν μαζι του και μαλιστα φτανουν σε σημειο να το λενε σκουπιδι ειναι τουλαχιστον για γελια. Ολα σχεδον οσα λεγονται απο αυτους που το κριτικαρουν ειναι εκτος τοπου και χρονου και ειτε γιονται απο εμπαθεια ειτε απο αγνοια ειτε απο τα δυο μαζι. Τυχαινει να εχω αυτοκινητα με dsg απο το 2007, Golf, Q3, Polo (το τελευταιο) μεχρι και το σημερινο μου Formentor vz. Tελικα αυτη η Vag και οι θυγατρικες της που το χρησιμοποιουν σε διαφορες εκδοσεις 15+ χρονια τωρα, αναλογα με την εκδοση και ιπποδυναμη φυσικα, απο ταπεινα Golf, τα Gti μεχρι τα Golf R, και ολα τα R, τα Audi, ακομα και Bugatti πρεπει να μην ξερουν τιποτα απο αυτοκινητα και επιμενουν να βγαζουν αυτο το κιβωτιο, εξαλλου τυχαια πρεπει να ειναι στη 1η θεση κατασκευαστων παγκοσμιως. Τελος παντων, οταν καποιος εχει γνωμη απο τα blogs η forums που διαβαζει, και που φυσικα ειναι κυριως για οσους εχουν προβληματα με το αυτοκινητο τους, δεν μπορει να μιλα τοσο ευκολα για ενα τετοιο θεμα λες και το γνωριζει απο δικη του εμπειρια. Φυσικα και υπηρχαν προβληματα με τα συγκεκριμενα κιβωτια οπως υπαρχουν με καθε ειδους αυτοματα κιβωτια επιδοσεων, γιατι αυτο ειναι το dsg και οχι κανα cvt που ηταν για οικονομια και θορυβο η μετατροπεα ροπης που ναι ηταν πιο αξιοπιστο αλλα οχι γαι σπορ καταστασεις. Το σχεδον αποκλειστικο προβλημα με το dsg ειχε να κανει με την ηλεκτρονικη μοναδα διαχειρισης του την mechatronics, που ηταν το πιο συνηθες αλλα σχεδον παντα αν και με καθυστερηση και ταλαιπωρια επιδιορθονωνταν/αντικαταστουσαν μεσα σε εγγυηση, παλι ομως αυτο ειχε να κανει με μικρη μεριδα. Εγω σε ολα οσα ειχα και εχω ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα εκτος απο αυτο του Polo που σαν dry clatch ηταν λιγο ευαισθητο οταν εκανες οπισθεν σε ανηφορα και μυριζε καμμια φορα, λυθηκε ομως το προβλημα οταν μου ειπαν και το εβαζα σε manual mode σε τετοιοες περιπτωσεις. Η αποτελεσματικοτητα ομως του dsg δεν συγκρινεται με πολλα, ανεπαισθητες και γρηγορες αλλαγες, αθορυβο και οικονομικο, γιατυτο και 15 χρονια τωρα εχω αυτοκινητα μονο με τετοιο κιβωτιο αν κα περασαν απο τα χερια μου και αλλα με αυτοματα κιβωτια αλλα κανενα με την αποτελεσματικοτητα και αποκριση του dsg. Οπως ειπα μεχρι τωρα δεν ειχα κανενα προβλημα με τα αυτοκινητα μoυ που ειχαν dsg, αν και μονο με το Q3 εκανα πανω απο 100 χιλ χλμ, τωρα τι θα γινει σε 50-100-200 χιλ χλμ, με το Formentor μου, αν αντεξει κανεις δεν ξερει, ισως να μην εχω αντεξει πρωτος εγω μεχρι τοτε! Μεταλλα ειναι, ηλεκτρονικα εχουν, αστοχιες υπαρχουν αλλα ολα αντιμετωπιζονται, οσο κανεις τα σερβις τους οπως λεει η συντηρηση τους και δεν τους φερεσαι σαν να εισαι με αυτοκινητο WRC δεν πιστευω οτι θα υπαρξει προβλημα, αλλα και να υπαρξει δεν θα ειναι το τελος του κοσμου, ολα φτειαχνονται, το οτι ομως σου προσφερουν μεγαλη ευκολια, αμεση αποκριση αλλαγης ταχυτητων, επιδοσεις καλυτερες ακομα και των μηχανικων κιβωτιων, ε, τι αλλο θελεις? Υπαρχει καποια εταιρεια που να δινει εγγυηση εφ'ορου ζωης για οτι κατασκευαζει και ειδικα αν αυτο ειναι αυτοκινητα επιδοσεων? Μην νομιζουμε οτι οταν παρουμε ενα αυτοκινητο αυτο θα δουλευει απροβληματιστα για οσο καιρο θελουμε η οτι θα υπογραψει η καθε εταιρια να το κανει αυτο, μακαρι να ηταν ετσι θα ειμαστε εμεις ευτυχισμενοι και οι εταιρειες χρεωκοπημενες, ολα εχουν φθορες, λιγωτερο η περισσοτερο, εκουσιως η ακουσιως, πρεπει να ειμαστε συνειδητοποιημενοι και να μην κρινουμε εξ ιδιων τα αλλοτρια χωρις να εχουμε πληρη και προπαντων προσωπικη εικονα.
-
ειχα dsg σε γκολφω, γκολφο πλας, τουραν, πασατ. το τελευταιο πουληθηκε οσο-οσο το 2019.
σε ολα χαλασε. σε καποια παραπανω απο μια φορα. ευτυχως δουλεψαν οι εγγυησεις και μετα την αστεια τους διαρκεια, το ληζινγκ.
υπηρξε βασικη αιτια απομακρυνσης απο τους φριτσιδες.
βασικα καθως υπηρξα απο τους πρωτους με τι ες άι, θεωρουσα οτι πουθενα δεν θα βρεθει τετοιο χάλι αναξιοπιστιας. ακομη και στο χειροκινητο ιμπιθα του 18, η λυση τους στο προβλημα του πισω καθισματος ηταν για μηνες ενα αυτοκολλητο στο ταμπλω 'μην καθεστε στα πισω καθισματα'.
και τωρα πηγα σε γαλλικο. και αναπολω με ευχαριστη ανατριχιλα στο υπογαστριο το κλουτς του dsg οταν εμενε. ΑΛΛΑ το φτιαχνανε σε 2-3 ημερες. οχι σε 6 μηνες οπως οι φρατσιοζοι που δεν εχουν βρει τι κανανε στην δικη τους κατασκευη.... -
Περίεργο που τα επισκευάζουν τα dsg έτσι εύκολα σε 2-3 μέρες όπως λέτε και χωρίς σου ξου μου ξου,μανταλάκια..
Πως και δεν το ρίχνουν σε "κακή χρήση" και "εκτός εγγύησης" κ.ά. και βδομάδες ως μήνες "μάχης" για να βρεθεί μια αξιοπρεπή λύση επιδιόρθωσης.. Γιατί έχω ακούσει και κάτι τέτοιες ιστορίες...
-
Φίλε μου συμφωνώ απόλυτα με όσα λες. Δεν έχω προαωπική άποψη για τα υπόλοιπα αυτόματα κιβώτια, αλλά τα dsg είναι εξαιρετικά απ' όλες τις απόψεις. Ξεκούραστη οδήγση, οδηγική συμπεριφορά, αθόρυβη αλλαγή ταχυτήτων, οικονομία καυσίμου
Το σίγουρο είναι ότι μια ευαισθησία σε βλάβες την έχουν. Σε σχέση με τα χειροκίνητα κιβώτια όμως. Όχι με τα άλλα είδη αυτόματων, όπως αυθαίρετα ισχυρίζονται διάφοροι στο forum. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι κατασκευαστές προτιμούν διπλοσύμπλεκτα.
Από κει και πέρα ο καθένας τα ζυγίζει ανάλογα με την τσέπη του και τα γούστα του. Αν θέλει κάτι πιο οικονομικό και αξιόπιστο πάει σε χειροκίνητο. Ειδικά τα χειροκίνητα της vw μπορούν άνετα να δουλέψουν απροβλημάτιστα για μια 20ετία.
Για τους υπόλοιπους ακόμα κι αν βγει και μια βλάβη 1K στο dsg κοντά στα 100k χιλ. φαντάζομαι δεν θα φτωχύνουν, ούτε είναι λόγος απόρριψης του dsg.
Και στα ηλεκτρικά παράθυρα κάποια στιγμή μπορεί να χαλάσει το μοτέρ ή ο διακόπτης. Στα παλιά με τη μανιβέλα δε χάλαγε τίποτα. -
Με την σειρά μου να υποβάλλω μια παράκληση στον φίλο Παντελή, να κάνει καμία παραγραφοποίηση του post γιατί μπήκα πρόσφατα στα 40 και φλερτάρω επικίνδυνα με την πρεσβυωπία...
-
@pantelis-kapsalakis said in Cupra Formentor:
εκτος απο αυτο του Polo που σαν dry clatch ηταν λιγο ευαισθητο οταν εκανες οπισθεν σε ανηφορα και μυριζε καμμια φορα, λυθηκε ομως το προβλημα οταν μου ειπαν και το εβαζα σε manual mode σε τετοιοες περιπτωσεις.
Πως ακριβώς έβαζες manual mode στην όπισθεν?
-
@andya3 said in Cupra Formentor:
Φίλε μου συμφωνώ απόλυτα με όσα λες. Δεν έχω προαωπική άποψη για τα υπόλοιπα αυτόματα κιβώτια, αλλά τα dsg είναι εξαιρετικά απ' όλες τις απόψεις. Ξεκούραστη οδήγση, οδηγική συμπεριφορά, αθόρυβη αλλαγή ταχυτήτων, οικονομία καυσίμου
Το σίγουρο είναι ότι μια ευαισθησία σε βλάβες την έχουν. Σε σχέση με τα χειροκίνητα κιβώτια όμως. Όχι με τα άλλα είδη αυτόματων, όπως αυθαίρετα ισχυρίζονται διάφοροι στο forum. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι κατασκευαστές προτιμούν διπλοσύμπλεκτα.
Από κει και πέρα ο καθένας τα ζυγίζει ανάλογα με την τσέπη του και τα γούστα του. Αν θέλει κάτι πιο οικονομικό και αξιόπιστο πάει σε χειροκίνητο. Ειδικά τα χειροκίνητα της vw μπορούν άνετα να δουλέψουν απροβλημάτιστα για μια 20ετία.
Για τους υπόλοιπους ακόμα κι αν βγει και μια βλάβη 1K στο dsg κοντά στα 100k χιλ. φαντάζομαι δεν θα φτωχύνουν, ούτε είναι λόγος απόρριψης του dsg.
Και στα ηλεκτρικά παράθυρα κάποια στιγμή μπορεί να χαλάσει το μοτέρ ή ο διακόπτης. Στα παλιά με τη μανιβέλα δε χάλαγε τίποτα.σιριουσλι ρε συ αντυ? aisin ποτες θεμα. μα ποτες. τι λες τωρα και τι συγκρινεις... αλλα εδω να μου πεις δαγκωτο koulis, οποτε οτιναναι λεμε.....
-
@fanis75 said in Cupra Formentor:
@pantelis-kapsalakis said in Cupra Formentor:
εκτος απο αυτο του Polo που σαν dry clatch ηταν λιγο ευαισθητο οταν εκανες οπισθεν σε ανηφορα και μυριζε καμμια φορα, λυθηκε ομως το προβλημα οταν μου ειπαν και το εβαζα σε manual mode σε τετοιοες περιπτωσεις.
Πως ακριβώς έβαζες manual mode στην όπισθεν?
-
Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι κατασκευαστές προτιμούν διπλοσύμπλεκτα.
Καθόλου τυχαίο, αφού τα χρεώνουν το ίδιο και είναι πιο φτηνά, άρα μεγαλύτερο κέρδος. Επίσης, είναι καλά για τις εκπομπές CO2 άρα με ένα σμπάρο 2 τριγώνια.
-
@panormus772 said in Cupra Formentor:
Περίεργο που τα επισκευάζουν τα dsg έτσι εύκολα σε 2-3 μέρες όπως λέτε και χωρίς σου ξου μου ξου,μανταλάκια..
Πως και δεν το ρίχνουν σε "κακή χρήση" και "εκτός εγγύησης" κ.ά. και βδομάδες ως μήνες "μάχης" για να βρεθεί μια αξιοπρεπή λύση επιδιόρθωσης.. Γιατί έχω ακούσει και κάτι τέτοιες ιστορίες...
Ποιος σου είπε ότι τα πλήρωνε η αντιπροσωπεία? Ειδικά η συγκεκριμένη στην οποία όλοι κυκλοφορούν με τα χέρια ψηλά μονίμως. Αφού ήξεραν τι μπο…λα είχαν φτιάξει…σκέψου για να το φτιάχνουν τόσο σύντομα ποσό στοκ από ανταλλακτικά είχαν. Τώρα αν κάποιος θεωρεί ότι το να δίνεις ένα χιλιάρικο κάθε 100κ χιλιόμετρα δεν τρέχει και τίποτα, μάλλον κάποιο λάθος υπάρχει καθώς η αλλαγή του πολυδισκου κόστιζε αρκετά περισσότερο ενώ το mechatronic 1500 ταρίφα. Και έχω φίλο που άλλαξε 3 φορές πολύδισκο και 2 mechatronic έως τα 90.000χλμ. Δεν έχω ξαναδεί εταιρεία να προτείνει στους χρήστες των αυτοκινήτων της να μην κάνουν όπισθεν σε ανηφόρα για να μην χαλάσει το κιβώτιο πάντως.
-
@gatoz said in Cupra Formentor:
Και στα ηλεκτρικά παράθυρα κάποια στιγμή μπορεί να χαλάσει το μοτέρ ή ο διακόπτης. Στα παλιά με τη μανιβέλα δε χάλαγε τίποτα.σιριουσλι ρε συ αντυ? aisin ποτες θεμα. μα ποτες. τι λες τωρα και τι συγκρινεις... αλλα εδω να μου πεις δαγκωτο koulis, οποτε οτιναναι λεμε.....
Δηλαδή ρε Γάτε τα aisin είναι ακλόνητα σε βάθος χρόνου σαν τους αρχηγούς του ΚΚΕ ένα πράγμα? Αποσύρονται όταν πάρει σύνταξη το αυτοκίνητο? Γι' αυτό τα προτιμάς?
Άμα είναι έτσι στην Ελλάδα να τα λέμε Koutsoub-aisin. -
@kkostask said in Cupra Formentor:
@panormus772 said in Cupra Formentor:
Ποιος σου είπε ότι τα πλήρωνε η αντιπροσωπεία? Ειδικά η συγκεκριμένη στην οποία όλοι κυκλοφορούν με τα χέρια ψηλά μονίμως. Αφού ήξεραν τι μπο…λα είχαν φτιάξει…σκέψου για να το φτιάχνουν τόσο σύντομα ποσό στοκ από ανταλλακτικά είχαν. Τώρα αν κάποιος θεωρεί ότι το να δίνεις ένα χιλιάρικο κάθε 100κ χιλιόμετρα δεν τρέχει και τίποτα, μάλλον κάποιο λάθος υπάρχει καθώς η αλλαγή του πολυδισκου κόστιζε αρκετά περισσότερο ενώ το mechatronic 1500 ταρίφα. Και έχω φίλο που άλλαξε 3 φορές πολύδισκο και 2 mechatronic έως τα 90.000χλμ. Δεν έχω ξαναδεί εταιρεία να προτείνει στους χρήστες των αυτοκινήτων της να μην κάνουν όπισθεν σε ανηφόρα για να μην χαλάσει το κιβώτιο πάντως.
Έχετε γεμίσει όλοι που δεν σας αρέσουν τα vag με φίλους και γνωστούς με dsg που χάλασαν καμιά 10αριά φορές.
Που να σας άρεσαν και τα vag κιόλας και να ξέρατε περισσότερους ιδιοκτήτες με dsg. Θα είχατε και γνωστούς με χαλασμένα dsg και σε άλλες χώρες να επικαλείστε, θα τους είχατε εξαντλήσει τους Έλληνες... -
Δεν χρειάζεται να ψάξουμε για άλλους….όσοι ξέρουμε έχουν κλάψει με μαύρο δάκρυ….αρκούν.
-
Όπως λέει κι ο σοφός (?) λαός αγαπητέ μου, η ημιμάθεια είναι χειρότερη απ' την αμάθεισ.
Κι αυτό εμένα μου αρκεί...
Cupra Formentor