-
@gaskas said in Cupra Formentor:
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του φόρουμ και καλοριζικα σε όσους παρέλαβαν πρόσφατα. Ενδιαφέρομαι για το formentor με τα 310 ps και ήρθα το σ/κ Αθήνα (μένω επαρχία) για να το δω από κοντά. Πήγα στην Cupra Makris και ήμουν τυχερός γιατί είχε ένα προς παράδοση σε graphene grey. Καλύτερα να μην το έβλεπα! Ξεσηκώθηκα ακόμα παραπάνω. Θα ήθελα να ρωτήσω όσα παιδιά γνωρίζουν δυο πράγματα:
- Οι πωλητές μου είπαν για χρόνο παράδοσης 6-8 μήνες minimum και το ποσό για να βάλεις την παραγγελία είναι 2.000€ και 5.000€ αν βάλεις κάποιο σπέσιαλ εξοπλισμό όπως ηλιοροφή. Ισχύει; Επίσης σε περίπτωση που για οποιοσδήποτε λόγο αναγκαστεί κάποιος να ακυρώσει την παραγγελία τα χάνει αυτά τα χρήματα;
- Ο αδερφός μου και ο κουμπαρος μου (υπέρμαχοι της ηλεκτροκίνησης) μου «χάλασαν» λίγο το μυαλό. Μου είπαν, καλά εν έτη 2022 που όλοι στέφονται στην ηλεκτροκίνηση, που τα καύσιμα είναι στο θεό και θα ανέβουν κι άλλο, που οι εκπομπές ρύπων θα παίξουν τεράστιο ρόλο στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο μέλλον, εσυ θα πας να πάρεις βενζινοκίνητο με 310 άλογα;; Ούτε καν υβριδικό;;
Και η αλήθεια είναι ότι ενώ το έχω καψουρευετει τρελά το αυτοκίνητο, τώρα έχω μαγκώσει λίγο. Θα ήθελα λίγο την άποψη σας επι του θέματος. Σας ευχαριστώ.
Τετοια αυτοκινητα τα παιρνεις με την καρδια κυριως και οχι τη λογικη, ειδικα αν σκεφτεσαι τα εξοδα μετακινησης.Αν ειναι να ακουσεις τον αδερφο σου και τον κουμπαρο σου μαλλον δεν εισαι σιγουρος για το τι θελεις οποτε οπως και να εχει θα κανεις λαθος επιλογη. Το αυτοκινητο κοιτα να ειναι 101% δικη σου επιλογη, διαφορετικα θα το μετανιωσεις και μην ακους αλλους, αυτοι δεν θα ειναι εκει οταν τελικα κανεις τη λαθος επιλογη. Οσο για τα ηλεκτρικα για μενα ειναι μονο σαν δευτερο αυτοκινητο και για χρηση μεσα στη πολη, εντελως ακαταλληλα για ταξειδια με τα σημερινα δεδομενα σταθμων φορτισης και αυτονομιας. Οσο για τις παραγγελιες πηγαινε και σε καποιον αλλο αντιπροσωπο και ρωτα αν και τι υπαρχει διαθεσιμο, μπορει να βρεις κατι οπως εγινε και σε μενα.
-
@gaskas said in Cupra Formentor:
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του φόρουμ και καλοριζικα σε όσους παρέλαβαν πρόσφατα. Ενδιαφέρομαι για το formentor με τα 310 ps και ήρθα το σ/κ Αθήνα (μένω επαρχία) για να το δω από κοντά. Πήγα στην Cupra Makris και ήμουν τυχερός γιατί είχε ένα προς παράδοση σε graphene grey. Καλύτερα να μην το έβλεπα! Ξεσηκώθηκα ακόμα παραπάνω. Θα ήθελα να ρωτήσω όσα παιδιά γνωρίζουν δυο πράγματα:
- Οι πωλητές μου είπαν για χρόνο παράδοσης 6-8 μήνες minimum και το ποσό για να βάλεις την παραγγελία είναι 2.000€ και 5.000€ αν βάλεις κάποιο σπέσιαλ εξοπλισμό όπως ηλιοροφή. Ισχύει; Επίσης σε περίπτωση που για οποιοσδήποτε λόγο αναγκαστεί κάποιος να ακυρώσει την παραγγελία τα χάνει αυτά τα χρήματα;
- Ο αδερφός μου και ο κουμπαρος μου (υπέρμαχοι της ηλεκτροκίνησης) μου «χάλασαν» λίγο το μυαλό. Μου είπαν, καλά εν έτη 2022 που όλοι στέφονται στην ηλεκτροκίνηση, που τα καύσιμα είναι στο θεό και θα ανέβουν κι άλλο, που οι εκπομπές ρύπων θα παίξουν τεράστιο ρόλο στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο μέλλον, εσυ θα πας να πάρεις βενζινοκίνητο με 310 άλογα;; Ούτε καν υβριδικό;;
Και η αλήθεια είναι ότι ενώ το έχω καψουρευετει τρελά το αυτοκίνητο, τώρα έχω μαγκώσει λίγο. Θα ήθελα λίγο την άποψη σας επι του θέματος. Σας ευχαριστώ.
Εγω δεν θα το αγοραζα θα προτιμουσα Τεσλα Μ3 αν μενεις σε δικο σου σπιτι και μπορεις να εγκαταστησεις καποιον φορτιστη. Αν οχι αυτο ισως καποιο αλλο ηλεκτρικο η υβριδικο.
Δεν βλεπω τι το ιδιαιτερο εχει αυτο το μοντελο, οκ καποια ενδιαφερουσα εμφανιση ετσι οπως ειναι σηκωμενο.
Τωρα αν η προοπτικη σου ειναι μερικα χρονια μονο κατοχης και χρηση αρκετη σε ταξιδια ισως να αξιζει.
-
Αν είσαι ακόμα στην Αθήνα, πήγαινε στην Tesla στο Μαρούσι, οδήγα ένα Performance και θα δεις πώς θα ξεκαθαρίσουν όλα στο μυαλό σου. Είτε θετικά είτε αρνητικά προς τα ηλεκτρικά.
-
Αν έχεις λεφτά να κάνεις το κέφι σου, πάρτο!
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/325240476-cupra-formentor
Ωραίο χρώμα, τα σωστά φρένα, ηλιοροφή και κανονική τιμή. Όχι όσα του λείπουν. Απ' το να περίμενα 7-8-10 μήνες (γιατί τόσο θα είναι στο τέλος), θα το έπαιρνα άνετα.
-
@stefan147 said in Cupra Formentor:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/325240476-cupra-formentor
Ωραίο χρώμα, τα σωστά φρένα, ηλιοροφή και κανονική τιμή. Όχι όσα του λείπουν. Απ' το να περίμενα 7-8-10 μήνες (γιατί τόσο θα είναι στο τέλος), θα το έπαιρνα άνετα.
Η αλήθεια είναι ότι είναι δελεαστική περίπτωση. Σε ευχαριστώ για την πληροφορία!
-
45,000 το είχε βάλει στην αρχή, το ανέβασε μετά, θα του έκαναν παζάρια. Τα φρένα ίσως τα έβαλε μετά, γιατί πουλούσε και cupra φρένα με 8,000 klm. Η τιμή είναι οκ, αλλά έχεις το ρίσκο του ελαφρώς μεταχειρισμένου...
-
Μάγκας εάν τα έβαλε μετά πρώτον γιατί δεν τσιγγουνεύτηκε (μόνο οι δίσκοι πάνε 800-900) και δεύτερον γιατί φαίνεται γνώστης. Όπως και να χει υπάρχουν κάποια μικρά δείγματα ότι το αυτοκίνητο είναι προσεγμένο (πχ κεραμικό, φρένα κτλ). Με ένα τυπικό έλεγχο εγώ δε θα το φοβόμουν κι ας μην έχω πάρει ποτέ μεταχειρισμένο στη ζωή μου.
-
45K χωρίς τη χαρά unboxing…No no
-
@jamesd said in Cupra Formentor:
Μπορείς να το πάρεις και να χρειαστεί unboxing στο μοτέρ!
-
55 λεει αγορα νεου με τα εχτρ
10κ κατω για ενα χρονο καλα ειναι νομιζω
και 3 χρονια εγγυηση ακομα
-
Συμφωνώ αλλά εάν το unboxing θέλει και 10 μήνες αναμονής όμως, τότε αλλάζει κάπως το πράμα. Όντας ήδη σε γεμάτο 7μηνο αναμονής και έχοντας σίγουρα άλλο ένα 3μηνο, δε θα είχα κανένα πρόβλημα να κάνω skip το unboxing. Καλά να μαστε έχουμε πολλά unboxing να κάνουμε στη ζωή μας...
-
Αύξηση και εδώ από ότι βλέπω, τσίμπησε ένα χιλιάρικο. Όμως μέχρι να φτάσουμε τις τιμές της Γερμανίας θελουμε ακόμα, μερικούς μήνες…
-
Αύξηση και εδώ από ότι βλέπω, τσίμπησε ένα χιλιάρικο. Όμως μέχρι να φτάσουμε τις τιμές της Γερμανίας θελουμε ακόμα, μερικούς μήνες…
2,500€ το 1.5 DSG σε 1 χρόνο, από Ιούλιο σε Ιούλιο.
3,090€ το VZ 310!Μετοχούλες!!!
-
@netgeo said in Cupra Formentor:
2,500€ το 1.5 DSG σε 1 χρόνο, από Ιούλιο σε Ιούλιο.
3,090€ το VZ310!Μετοχούλες!!!
Εμ όλα έχουν πάρει , Φεβρουάριο του 21 πήρα το Leon FR Plus 1.5 μηχανικό 23800 με 500€ έκπτωση, τώρα έχει λίγο πάνω από 26000 νομίζω
-
Ίσως βλέπουν και τα οικονομικά όρια. Θα αυξάνουν μέχρι εκεί που δε θα μπορεί να αγοράσει ο κόσμος. Όσο πουλάνε ανεβάζουν. Όταν υπάρχουν αγοραστές που το ίδιο προϊόν το έπαιρναν 23000€ και σε ένα χρόνο κάνει 33000, καλά κάνουν και ανεβάζουν τιμές.
-
@pantelis-kapsalakis said in Cupra Formentor:
@netgeo said in Cupra Formentor:
Μιας και το έχεις τώρα καιρό και το έχεις δουλέψει.
Πως σου φαίνεται η ηχομόνωση;
Το infotainment πως πάει; Έχει φάει κάνα κόλλημα;Δεν εχω προβλημα με την ηχομονωση (εχουν αφαιρεσει και το καπακι της μηχανης λογω του γνωστου θεματος της VAG σε αυτους τους κινητηρες και δεν ξερω ποτε θα το αντικαταστησουν) , τιποτα ενοχλητικο, δεν τριζει δεν κουνιεται τιποτα και οι αποσβεση της αναρτησης αριστη, εχει και 19αρες ζαντες με 40 προφιλ.
Το infotainment κανενα προβλημα μεχρι τωρα, λειτουργει αψογα, κανενα κολλημα αλλα δεν ειμαι και ολη την ωρα πανω του ουτε παιζω ολη την ωρα μαζι του, τα βασικα δεν χρειαζομαι και τιποτα αλλο, το Android auto μια χαρα, το Beats καλο, οχι πολυ δυνατο δεν εχει μεγαλη ενταση αλλα δεν θελω και τιποτα περισσοτερο αν και σε ολα τα αυτοκινητα μου ειχα παντα αναβαθμισει τα ηχοσυστηματα, τωρα δεν θα ασχοληθω δεν ειναι απαιτησεων αλλα μια χαρα.Ποιο είναι το γνωστό πρόβλημα στους κινητήρες vag και αφαιρέθηκε το καπάκι;
-
-
@kozani76 said in Cupra Formentor:
Ίσως βλέπουν και τα οικονομικά όρια. Θα αυξάνουν μέχρι εκεί που δε θα μπορεί να αγοράσει ο κόσμος. Όσο πουλάνε ανεβάζουν. Όταν υπάρχουν αγοραστές που το ίδιο προϊόν το έπαιρναν 23000€ και σε ένα χρόνο κάνει 33000, καλά κάνουν και ανεβάζουν τιμές.
Υπαρχει μοντελο που απο 23, πηγε 33 ?
-
@alexandros-k said in Cupra Formentor:
@kozani76 said in Cupra Formentor:
Υπαρχει μοντελο που απο 23, πηγε 33 ?
Το peugeot 3008 diesel. Και μπορεί και ακόμα περισσότερο, έχω χάσει το μέτρημα πια. Ίσως και άλλα μοντέλα με αντίστοιχο ποσοστό αύξησης τινης
Cupra Formentor