-
Καλησπέρα makis1981
Τελευταία ενημέρωση που πήρα από SEAT είναι για εκτίμηση παραγωγής στα μέσα Ιανουαρίου και παράδοση μέσα Φεβρουαρίου (παραγγελία έγινε 20 Αυγούστου).
Ο LED εσωτερικός φωτισμός ήταν standard στα μοντέλα 2021, αλλά αφαιρέθηκε στα μοντέλα 2022 (μπήκε το ασύρματο carplay/android auto). Εγώ τον έβαλα στα extra - γύρω στα 150 ευρώ προ φόρων.
-
@jg4 said in Cupra Formentor:
Καλησπέρα makis1981
Τελευταία ενημέρωση που πήρα από SEAT είναι για εκτίμηση παραγωγής στα μέσα Ιανουαρίου και παράδοση μέσα Φεβρουαρίου (παραγγελία έγινε 20 Αυγούστου).
Ο LED εσωτερικός φωτισμός ήταν standard στα μοντέλα 2021, αλλά αφαιρέθηκε στα μοντέλα 2022 (μπήκε το ασύρματο carplay/android auto). Εγώ τον έβαλα στα extra - γύρω στα 150 ευρώ προ φόρων.
Σε τι χρώμα το πήρες?? Γιατί εμένα σε μαύρο μου έδεινε εβδομάδα παραγωγής 41
Δηλαδή αυτήν την εβδομάδα..τώρα γιατί μου είπε παραλαβή τον Φεβρουάριο ένας θεός ξέρει.. -
@makis1981 said in Cupra Formentor:
Καλησπέρα makis1981
Σε τι χρώμα το πήρες?? Γιατί εμένα σε μαύρο μου έδεινε εβδομάδα παραγωγής 41
Δηλαδή αυτήν την εβδομάδα..τώρα γιατί μου είπε παραλαβή τον Φεβρουάριο ένας θεός ξέρει..Σε λευκό.
-
Βλέπω σε αγγλικο forum οτι εχουν θεματα αρκετα με το software (multimedia/AC/κτλ) και βγαζουν αρκετα fixes
Όσοι εχετε παραλάβει ελλάδα εχετε παρατηρήσει τιποτα σχετικό ?
-
Καλησπέρα .
Σήμερα οδήγησα το 1.5 dsg . Πολύ όμορφο ,στρωτό στο δρόμο με πάτημα για περισσότερη δύναμη (άλλωστε γι αυτό φτίαχτηκε) και με καλή ποιότητα εσωτερικού.
Με προβλημάτισε ό εντονος ήχος που περνάει στη καμπίνα κατα την επιτάχυνση ,ισχύει ή ηταν ιδέα μου ?
Επίσης ακουγονται προβήματα για το infotainment , υπάρχει ανάλογη εμπειρία ? -
Όπως κάθε όχημα έτσι και αυτό αν το ψάξεις αργά ή γρήγορα θα βρεις την Αχίλλειο πτέρνα του. Στο Formentor αυτή είναι η υπερβολική εξάρτηση της εργονομίας/λειτουργικότητας του εσωτερικού του από ένα infotainment το οποίο δεν είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στον ρόλο αυτό και φαίνεται να σχεδιάστηκε βιαστικά.
Η VW έχει ανακοινώσει (αναγνωρίζοντας αυτό ακριβώς στο αγαπημένο της παιδί Golf) αναβάθμιση software και κυρίως hardware για να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα, η οποία αφορά τα καινούργια μοντέλα στο άμεσο μέλλον. Προς το παρόν το ίδιο δεν προκύπτει από πουθενά για τα υπόλοιπα μοντέλα του ομίλου. Ακούγεται ότι θα βγουν software updates αλλά τίποτα για το hardware που θα αποτελούσε μια οριστική λύση (CPU/GPU). Αν πραγματικά ενδιαφέρει κάποιον το Formentor λίγη υπομονή νομίζω χρειάζεται να δούμε πως θα εξελιχθεί όλο αυτό πέρα απ' την περίπτωση Golf. Φυσικά εδώ να αναφέρω ότι δεν προκύπτει απ' πουθενά ανάκληση για όσους ήδη έχουν αγοράσει Golf. Ότι γίνει θα γίνει για τα καινούρια μοντέλα. Οι ιδιοκτήτες λογικά θα πάρουν software updates για τα δικά τους infotainment.
Για το θέμα της ηχομόνωσης το όχημα ανήκει σε ένα ευρύ γκρουπ suvs με την "μέση/καλή" ηχομόνωση. Είναι ένα βήμα πίσω απο τα κορυφαία 3008/DS7/Tiguan/XC40/Kuga. Για το αν σε καλύπτει προφανώς πρέπει να το ανακαλύψεις μόνος σου, κυρίως οδηγώντας back2back και ένα από τα καλύτερα ηχομονωμένα.
ΥΓ: Όλα τα ανωτέρω αποτελούν προσωπικές απόψεις με βάση τις πληροφορίες που κυκλοφορούν από διάφορες πηγές, δεν το έχω οδηγήσει.
-
Καλησπέρα σε όλους
Έχω παραλάβει από μέσα Δεκεμβρίου (4 μήνες αναμονή) ένα λευκό Formentor 1.5 dsg και έχω κάνει περίπου 3000 χιλ. Τα περισσότερα είναι εντός Αττικής (Γλυφάδα - Παλλήνη η δουλειά) συν ένα μικρό ταξίδι Αθήνα - Καρδίτσα/Τρίκαλα. Επειδή θα γράψω αρκετά, τα βάζω σε bullets για να διαβάζονται πιο εύκολα
Αρνητικά που με ενοχλούν:
-
Infotainment: Δεν έχει wireless apple car play, παρότι από την αντιπροσωπεία μου είχαν πει αρχικά ότι έχει. Δεν είναι θέμα hardware αλλά κάποιου τύπου αδειοδότησης (αυτό μου είπαν από την αντιπροσωπεία)
-
Η επιφάνεια της ασύρματης φόρτισης δεν διατηρεί σταθερή τη θέση του κινητού στις στροφές με αποτέλεσμα να διακόπτεται η φόρτιση και να χαλάει η μπαταρία του κινητού. Για το λόγο αυτό δεν τη χρησιμοποιώ
-
Κάποιες φορές, σε κάποιες μπάσες συχνότητες μουσικής ακούγεται ένα μικρό τρίξιμο στο ηχείο της δεξιάς μπροστινής πόρτας. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για να το ακούσεις και δεν αφορά όλες της μπάσες συχνότητες (πολύ λίγες μέχρι στιγμής). Έχω δίλημμα να τους ζητήσω να το κοιτάξουν στην αντιπροσωπεία μήπως κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στο πάνελ της πόρτας.
-
Δεν έχει ρεζέρβα ανάγκης, παρότι το MY2021 είχε. Το έκοψαν για εξοικονόμηση και ζητάνε 500 ευρώ (!) για να την βάλεις εκ των υστέρων (με τα συνοδευτικά εξαρτήματα)
-
Lane assist είναι ένα ιδιαίτερα ενοχλητικό βοήθημα οδήγησης, το οποίο δεν απενεργοποιείται μόνιμα, αλλά πρέπει να το κάνεις κάθε φορά που ξεκινάς το αυτοκίνητο.
-
Ποτηροθήκες, θεωρητικά είναι 2. Πρακτικά είναι μία συν μία θέση για μικροαντικείμενα
Θετικά που μετράνε για εμένα
-
Χαίρεσαι να το βλέπεις από οποιαδήποτε γωνία
-
DSG υγρού τύπου (κωδ. DQ381) που σηκώνει ροπή σχεδόν διπλάσια από αυτή του 1.5. Short story: Την ημέρα παραλαβής από την αντιπροσωπεία, πάω στο γραφείο του chief engineer παζί με τον πωλητή και τον ρωτάω αν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο φοράει ξηρού ή υγρού τύπου. Η πρώτη του απάντηση είναι πως υγρού φοράνε κινητήρες από 2.0 και πάνω. Επιμένω να το δει πιο συγκεκριμένα και μπαίνει στο σύστημα με τους κωδικούς των μηχανικών μερών/εξαρτημάτων. Προς έκπληξη του μου λέει πως το συγκεκριμένο φοράει υγρού με κωδικό αυτό που σας ανέφερα. Οπότε είναι τσεκαρισμένο για όποιον προβληματίζεται πάνω σε αυτό
-
Χαίρεσαι να το οδηγείς με το dsg σε sport mode (το προφίλ οδήγησης είναι πάντα σε sport mode, γιατί προτιμώ λίγο βαρύτερο τιμόνι). Σε normal mode το dsg επιδιώκει μία ταχύτητα πάνω από αυτή που σε φέρνει στο ιδανικό εύρος στροφών για να έχεις όλη τη διαθέσιμη ροπή. Σε sport mode (που μπαίνει/βγαίνει άμεσα με το εξαιρετικό joystick του dsg) το αυτοκίνητο ακολουθεί πιστά σε κάθε μικρό βύθισμα του πεντάλ τις εντολές σου.
-
Αίσθηση ασφάλειας σε στροφές, ακόμα και αν είσαι φορτωμένος ή έχει κακοτεχνίες ο δρόμος (παρά τα ECO Cont. ελαστικά). Δεν γέρνει, δεν ανοίγει την τροχιά του, μπορείς να διορθώσεις/κλείσες την τροχιά μέσα στην στροφή και δε θα σου μεταδώσει αίσθηση ανασφάλειας. Αυτά μέσα στα πλαίσια των δικών μου ορίων ως οδηγός. Δε θα πάω με 150 στα λιμανάκια! (οδηγώ πιο γρήγορα από το μέσο όρο, αλλά θεωρώ όχι επικίνδυνα...)
-
Infotainment: Προς μεγάλη μου έκπληξη (!) δεν έχω μέχρι στιγμής θέμα (με εξαίρεση το wireless car play). Η απόκριση είναι γρήγορη και δε φαίνεται να κολλάει αν περιμένεις περίπου 10 δευτερόλεπτα να φορτώσουν όλα τα μενού αφού ξεκινήσεις. Wired car play δουλεύει μια χαρά, όπως επίσης η ασύρματη σύνδεση bluetooth με iphone.
-
Κλιματισμός. Με τις ρυθμίσεις του κλιματισμού δε χρειάζεται να ασχολούμαι ιδιαίτερα. Το έχω βάλει σε σταθερή θερμοκρασία 21 βαθμούς και απλά αλλάζω την ταχύτητα του ανεμιστήρα αν χρειαστεί (μπαίνεις εύκολα και γρήγορα εκεί σχεδόν από οποιοδήποτε σημείο πλοήγησης). Το αυτοκίνητο αποφασίζει μόνο του πότε ο αέρας μπαίνει απ' έξω και πότε όχι γιατί ο εξωτερικός δεν είναι καθαρός. Με σταθερή θερμοκρασία να δουλεύει πάντα, δεν έχουν θολώσει ποτέ τα τζάμια!
-
Κάποιες αυτοματοποιήσεις που με έχουν ήδη κακομάθει: keyless entry, auto lights, αυτόματη σκάλα για τους υαλοκαθαριστήρες (υπάρχει και αυτόματη σκάλα για τα φώτα, η οποία όμως δεν λειτουργεί αξιόπιστα κάτω από όλες τις συνθήκες)
-
Extra που είναι πλέον απαραίτητα: parking sensors μπρος/πίσω, κάμερα οπισθοπορείας. Να πω πως δεν έχω πάρει το πακέτο safe drive (κάπως έτσι το έλεγαν) αλλά κανα-δυο φορές το αυτοκίνητο έχει φρενάρει μόνο του σε έξοδο μου με όπισθεν από κάθετο παρκιγκ με αυτοκίνητο να κινείται πίσω μου στο δρόμο. Δεν ξέρω πως λειτουργεί αυτό;
-
Το αυτοκίνητο ήρθε με θερμαινόμενο τιμόνι, κάτι που δεν το γνώριζε ούτε ο πωλητής(!). Μάλλον μπήκε στο ΜΥ2022, μαζί με δερμάτινες επενδύσεις σε όλο το πάνελ των θυρών (παλαιότερα αυτό ίσχυε μόνο σε όσα αυτοκίνητα είχαν δερμάτινο σαλόνι). Δεν ντρέπομαι να πω πως έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές το θερμαινόμενο τιμόνι χαχα...
-
Επαρκέστατοι χώροι για οικογένεια 4 ατόμων με 2 πεντάχρονα παιδιά πάνω σε παιδικά καθίσματα. Στο ταξίδι με έσωσε η δυνατότητα του πατώματος του χώρου αποσκευών να κατεβαίνει σε χαμηλότερο επίπεδο, διότι διαφορετικά 2 xlarge βαλίτσες δεν χώραγαν η μία πάνω στην άλλη: έχει έντονη κλήση η 5η πόρτα και κόβει από το διαθέσιμο ύψος. Με το πάτωμα στη χαμηλότερη θέση βάζεις (οριακά) 2 πολύ μεγάλες βαλίτσες (στο πλάι περισσεύει χώρος για μερικά πράγματα ακόμα).
Γενικά
-
Κατανάλωση. Γλυφάδα- Παλλήνη μέσω Βάρης Κορωπίου 8.5 - 9. Επιστροφή: 6.5-7 (πιο συχνά στο κάτω άκρο παρά στο άνω)
-
Ηχομόνωση. Ανάλογα με τον τύπο/ποιότητα οδοστρώματος θα ακούσεις θόρυβο από τους τροχούς (continental ecocontact 6). Δεν με ενοχλεί, δε με απασχολεί, γενικά το θεωρώ πολύ ικανοποιητικό προερχόμενος από μία E46 2.5 και ένα καριδότσουφλο yaris πετρελαίου (προηγούμενης γενιάς).
-
Άνεση. Σφικτή ανάρτηση, αλλά οι χτύποι είναι στρογγυλεμένοι. Σου δίνει μία σφικτή συμπαγή αίσθηση, δεν είναι της γαλλικής σχολής. Στα δικά μου γούστα...
Αυτά για την ώρα, σίγουρα έχω ξεχάσει αρκετά οπότε ρωτήστε κι εσείς αν θέλετε κάτι παραπάνω.
-
-
Μερικές φωτογραφίες
-
-
Ενδιαφέρον αυτό με το dsg. Σε άλλη συζήτηση για το golf 1,5 είχα γράψει ότι έχει το υγρου τύπου αλλά τελικά το ίντερνετ έλεγε πως δεν έχει και το αφήσαμε εκει το θέμα.
Τώρα μας λες ότι το 1,5 dsg cupra έχει υγρού τύπου.
Μήπως τελικά έχει και το golf?Καλόταξιδο εύχομαι, να το χαρείς.
-
@lap said in Cupra Formentor:
Ενδιαφέρον αυτό με το dsg. Σε άλλη συζήτηση για το golf 1,5 είχα γράψει ότι έχει το υγρου τύπου αλλά τελικά το ίντερνετ έλεγε πως δεν έχει και το αφήσαμε εκει το θέμα.
Τώρα μας λες ότι το 1,5 dsg cupra έχει υγρού τύπου.
Μήπως τελικά έχει και το golf?Καλόταξιδο εύχομαι, να το χαρείς.
Ευχαριστώ για τις ευχές.
Είναι σίγουρο ότι ισχύει στα Formentor 1.5 DSG MY2022 διότι ο μηχανικός μπήκε στο σύστημα με τον αριθμό πλαισίου του δικού μου αυτοκινήτου και μάλιστα μου εκτύπωσε τη λίστα με τους κωδικούς όλων των μηχανικών μερών. Φαντάζομαι πως κάπως έτσι μπορεί κανείς να το τσεκάρει και για άλλα αυτοκίνητα του ομίλου
-
Πολύ ευχάριστο νέο για τους υποψηφίους αγοραστές. Εξαιρετικό αυτοκίνητο. Πόσο σου βγήκε είπες;
-
Βγαίνει και σε mild hybrid το Formentor σαν το Q3?
-
Οποιος θελει να γνωριζει 2-3 πραγματακια παραπανω για το αυτοκινητο του, μπορει να παει εδω:
Να κανει μια εγγραφη, να βαλει το vin του και να αγορασει καποιο απο τα πακετα. Θα βρει πολυ υλικο απο την επισημη πηγη. Οσες φορες το εχω κανει μου εχει φτασει το πακετο της 1 ωρας καθως κανω download οτι βρω μπροστα μου και μετα καθομαι και τα κοιταω πιο αναλυτικα. Κοστος ουτε 10€ αν θυμαμαι καλα.
-
@jg4 καλορίζικο καλοτάξιδο. Πολύ ευχάριστα τα όσα λες ως προς τα θετικά, ειδικά για το DSG (μεγάλη διαφορά) & το infotainment. Ερωτήσεις τώρα:
-
Δεν έχει στάνταρ park sensors & camera;
-
Κάποια στιγμή λες για τον εξοπλισμό ότι έχει auto lights αλλά και "αυτόματα φώτα τα οποία δεν λειτουργούν πάντα". Μήπως εννοείς ως προς το 2ο την αυτόματη μεγάλη σκάλα γιατί με μπέρδεψες;
-
Το full link σου είπαν ότι είναι θέμα νομοθεσίας (δεν κατάλαβα την δικαιολογία);
-
Τέλος αν κρίνω από τις ζάντες σου πήρες το pack που έχει έξτρα τις μαύρες ζάντες, την μαύρη επένδυση στον ουρανό εσωτερικά και το wrap around;
-
-
@sabas_thess said in Cupra Formentor:
@jg4 καλορίζικο καλοτάξιδο. Πολύ ευχάριστα τα όσα λες ως προς τα θετικά, ειδικά για το DSG (μεγάλη διαφορά) & το infotainment. Ερωτήσεις τώρα:
-
Δεν έχει στάνταρ park sensors & camera;
-
Κάποια στιγμή λες για τον εξοπλισμό ότι έχει auto lights αλλά και "αυτόματα φώτα τα οποία δεν λειτουργούν πάντα". Μήπως εννοείς ως προς το 2ο την αυτόματη μεγάλη σκάλα γιατί με μπέρδεψες;
-
Το full link σου είπαν ότι είναι θέμα νομοθεσίας (δεν κατάλαβα την δικαιολογία);
-
Τέλος αν κρίνω από τις ζάντες σου πήρες το pack που έχει έξτρα τις μαύρες ζάντες, την μαύρη επένδυση στον ουρανό εσωτερικά και το wrap around;
Είχε standard αισθητήρες πίσω, πήρα εξτρα το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος μόνο και μόνο για να έχω και μπροστά (θα το εξαργυρώσω στο πρώτο κολωνάκι που θα γλυτώσω...)
Έχει auto on/off lights (όπως τα περισσότερα πλέον) που βολεύει, ειδικά όταν ταξιδεύεις σε δρόμους με πολλά τούνελ.
Έχει επίσης τη δυνατότητα για για να βάζει/βγάζει αυτόματα τη μεγάλη σκάλα, αλλά εκεί η απόφαση που παίρνει ο αλγόριθμος δεν είναι πάντα αυτή που θα έπαιρνα εγώ. Πχ σε στροφές όπου τα φώτα πέφτουν πάνω σε προστατευτικά κιγκλιδώματα με αντανακλαστικά στοιχεία απάνω, μπορεί ο αλγόριθμος να κατεβάσει τη σκάλα υποθέτοντας πως έρχεται όχημα από την αντίθετη κατεύθυνση. Γενικά είναι work-in-progress.
Πήρα ως έξτρα μόνο τις μαύρες ζάντες όχι την επένδυση του εσωτερικού (φαίνεται στη 2η φωτο που ανέβασα). Προτιμώ το ανοιχτόχρωμο ουρανό, κυρίως για την αίσθηση αέρα που αποκομίζουν οι πίσω (παιδιά).
Τέλος για το full link, δε μου διευκρίνησαν αν είναι θέμα νομοθεσίας (δε νομίζω, άλλα αυτοκίνητα το έχουν). Κάποιο θέμα αδειοδότησης της χρήσης (από Cupra ή Apple δεν έχω καταλάβει). Στο βρετανικό forum της cupra υπάρχουν κάτοχοι και από άλλες χώρες (κάποιες σκανδιναβικές αν δεν κάνω λάθος) που έχουν το ίδιο θέμα. Θα το ψάξω κάποια στιγμή παραπάνω...
-
-
Μερικές φωτογραφίες!
ΚΟΥΚΛΑΡΑ
Να την χαίρεσαι και να την καταευχαριστηθείς.
Συμβουλη αν θες την κρατάς : Μην βάζεις κουκούλα στο αμάξι δεν είναι καλό για το χρώμα και το βερνίκι του αυτοκινητου
"Το βερνίκι ως γνωστό έχει πόρους και πρέπει να αναπνέει. Σκεπάζοντάς το με μία αδιάβροχη κουκούλα, περιορίζουμε τον αέρα του.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ, όταν έχει νοτιά ή βρέχει και αφήσουμε το αυτοκίνητο σκεπασμένο, ουσιαστικά φυλακίζουμε την υγρασία μεταξύ κουκούλας και βερνικιού. Το αποτέλεσμα είναι σιγά-σιγά να δημιουργείται πρόβλημα στο βερνίκι και να αρχίζει το θάμπωμα και αργότερα το ψώριασμα."
-
@cirus said in Cupra Formentor:
Μερικές φωτογραφίες!
ΚΟΥΚΛΑΡΑ
Να την χαίρεσαι και να την καταευχαριστηθείς.
Συμβουλη αν θες την κρατάς : Μην βάζεις κουκούλα στο αμάξι δεν είναι καλό για το χρώμα
Ευχαριστώ. Δε βάζω κουκούλα, η φωτογραφία ήταν από την ημέρα παραλαβής. Πήγαν να της κατεβάσουν τη τιράντα για να μου την παραδώσουν και τους ζήτησα να σταματήσουν για να βγάλω τη φωτογραφία
-
@andya3 said in Cupra Formentor:
Βγαίνει και σε mild hybrid το Formentor σαν το Q3?
Δεν υπάρχει Mhev, δακτύλιο μόνο με e-hybrid και 38-40Κ €
-
@jg4 Καλοτάξιδο να το χαρείτε με την οικογένεια!
Αυτό που βλέπουμε είναι το Candy White?
Cupra Formentor