-
Χαιρετώ τα παιδιά του φόρουμ. Σας διαβάζω καιρό τώρα, και κυρίως τους τελευταίους μήνες όπου έψαχνα να βρω το επόμενο αυτοκίνητο, όπου θα μεγαλώσει μία τετραμελή οικογένεια (δύο κορίτσια 4 ετών). Ξεκίνησα κοιτώντας τα απλά hatchbacks, με απαραίτητη προϋπόθεση την άνετη μεταφορά των παιδιών πάνω σε παιδικά καθίσματα. Παράλληλα έβλεπα και τις κατηγορίες Crossover/SUV, αλλά με λιγότερη θέρμη καθώς δεν είμαι fan του υπερυψωμένου ογκώδους 3rd pillar στα αυτοκίνητα (Tiguan ή 3008 οι βασικοί υποψήφιοι).
Πρώτη μου επιλογή λοιπόν ήταν το honda civic και δεύτερη τα focus/leon, με τους πολύ καλούς χώρους για τους πίσω. Τα Golf/A3/1 series/A class ήταν μία σκάλα κάτω σε χώρους.
Όπως καταλαβαίνετε υπήρχε ένα σχετικά μεγάλο εύρος τιμών και κατηγορίας αυτοκινήτων που εξέταζα. Το μόνο που μου έκανε κλικ ήταν το Civic. Το μεγάλο του μειονέκτημα όμως ήταν η ισχαιμική παρουσία της αντιπροσωπίας στην ελληνική αγορά, και η πολύ κακή φήμη που τη συνοδεύει. Επίσης, έχει ήδη βγει αντικαταστάτης ο οποίος όμως θα αργήσει να έρθει Ελλάδα και με πολλές άγνωστες παραμέτρους.
Όλα τα διλήμματα όμως λύθηκαν με τη μία όταν είδα live to νέο Formentor. Το υποσυνείδητο είχε πάρει την απόφαση του σε κλάσματα δευτερολέπτου, οπότε το συνειδητό ξεκίνησε τη διαδικασία της εκλογίκευσης:
-
σχετικά ακριβό, αλλά φουλ εξοπλισμένο και με μεγάλη προκαταβολή καταλήγω να πληρώνω συνολικούς τόκους 3200 σε 5 χρόνια - όχι καταστροφικό
-
dsg, αλλά ρώτησα τον αρχιμηχανικό της αντιπροσωπίας καθώς και τους ειδικούς του internet και επιβεβαίωσα ότι είναι υγρού τύπου με πολύ μεγάλα περιθώρια ροπής σε σχέση με τη ροπή του 1.5.
-
VAG group, αλλά χρησιμοποιεί μηχανικά μέρη που έχουν δοκιμαστεί εκτεταμένα.
-
σχετικά υψηλή κατανάλωση σε σχέση με τα υβριδικά, αλλά χωρίς το επιπλέον κόστος αγοράς, πολυπλοκότητα των (mild) hybrids και το ερωτηματικό της μακροβιότητας της μπαταρίας. Τα υβριδικά κατά τη γνώμη μου είναι προσωρινή τεχνολογία, όπως ακριβώς και τα αμιγώς εσωτερικής καύσης.
-SUV-like, αλλά με δυναμικά χαρακτηριστικά ενός καλού hatchback
-
Crossover/Coupe σχεδίαση, αλλά με πολύ καλούς χώρους
-
Εσωτερικό από leon, αλλά με αναβαθμίσεις σε σημαντικά σημεία όπως επενδύσεις πόρτας, καθίσματα, πορτπαγκαζ.
Τέλος πάντων, όλα έχουν τα + και τα - τους, αλλά είμαι αρκετά μεγάλος για να το παραδεχτώ: δεν ήταν απόφαση μόνο (κυρίως; ) με βάση τη λογική. Η λογική δε σου δίνει χαρά, σου δίνει ασφάλεια. Ειδική παραγγελία γιατί πρόσθεσα αισθητήρες μπροστά (μέσα σε πακέτο park assist) και το led φωτισμό εσωτερικά (για να μαλώνουν τα κορίτσια τι χρώμα να βάζω χεχε...)
Παραλαμβάνω σε 3,5/4 μήνες με βάση τα λεγόμενα της αντιπροσωπείας. Ό,τι θέλετε να ρωτήσετε με χαρά να σας απαντήσω!
-
-
Η λογική δε σου δίνει χαρά, σου δίνει ασφάλεια.
Γαμησε την λογική, βαρέθηκα να ακούω για καταναλώσεις και πολιτικαλ κορεκτ μαλακίες.
Σκετη κ@υλ@ είναι το αυτοκίνητο που πήρες. +100 από μένα. μαζι με stelvio στα ομορφότερα SUV
ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ να παραλάβεις να σου πούμε τα Καλορίζικα
Χρωμα?????
-
Ευχαριστώ cirus!
Παρότι παλιά πίστευα ότι ποτέ δε θα το επέλεγα, τελικά κατέληξα στο άσπρο με μαύρες ζάντες (ειδική παραγγελία) όπως φαίνεται εδώ https://www.youtube.com/watch?v=zjEdZYxfLQc
-
Ευχαριστώ cirus!
Παρότι παλιά πίστευα ότι ποτέ δε θα το επέλεγα, τελικά κατέληξα στο άσπρο με μαύρες ζάντες (ειδική παραγγελία) όπως φαίνεται εδώ https://www.youtube.com/watch?v=zjEdZYxfLQc
χαλια φαίνεται χαχαχαχαχααχχααχαχαχαχ
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ είναι σε ζηλεύω. να μας γράψεις εντυπώσεις μόλις το πάρεις !!!!
-
Αμάν τι μας έκανες..! Καλορίζικο να είναι, περιμένουμε εντυπώσεις πώς και πώς μόλις παραλάβεις, εμένα είναι στο shortlist μου (σε κόκκινο ή dark camouflage green)..
-
Εννοείται θα γράψω εντυπώσεις! Αναρωτιέμαι αν υπάρχει άλλος εδώ που να το έχει πάρει ή έστω παραγγείλει. Νιώθεις λίγο τη μοναξια του σχοινοβάτη με αυτό αυτοκίνητο χαχαχ
-
Αμάν τι μας έκανες..! Καλορίζικο να είναι, περιμένουμε εντυπώσεις πώς και πώς μόλις παραλάβεις, εμένα είναι στο shortlist μου (σε κόκκινο ή dark camouflage green)..
Το χρώμα είναι ο μεγαλύτερος μπελάς. Ένα καλό design παραμένει όμορφο σε οποιοδήποτε χρώμα.
-
Άντε με το καλό , αμαξάρα .
Κάτοχοι υπάρχουν αλλά δεν γνωρίζω για εδω μέσα (δεν έχει φανεί κάποιος)
Για το DSG μην εμπιστεύεσαι ιδιαίτερα τον μηχανικό και για το Leon υγρού τύπου έλεγαν ότι είναι και τελικά είναι το DQ200 ξηρού τύπου όπως και στα προηγούμενα.
Για το Formentor με αρκετό κόπο βρίσκεις κάτι γερμανικά φορουμς που αναφέρουν ότι φοράει το DQ381 που είναι υγρού μέχρι 42 κιλά ροπής , αλλά και εγώ δεν είμαι σίγουρος πιο απο τα 2 φοράει τελικά.
Έβαλες και ηλιοροφούμπα ?
-
@jg4 να ξέρεις δεν πήρες αμάξι, πήρες γκόμενα! Τόσο πολύ θα φτιάχνει κάθε μέρα. Συγχαρητήρια, με το καλό η παραλαβή.
-
Άντε με το καλό , αμαξάρα .
Κάτοχοι υπάρχουν αλλά δεν γνωρίζω για εδω μέσα (δεν έχει φανεί κάποιος)
Για το DSG μην εμπιστεύεσαι ιδιαίτερα τον μηχανικό και για το Leon υγρού τύπου έλεγαν ότι είναι και τελικά είναι το DQ200 ξηρού τύπου όπως και στα προηγούμενα.
Για το Formentor με αρκετό κόπο βρίσκεις κάτι γερμανικά φορουμς που αναφέρουν ότι φοράει το DQ381 που είναι υγρού μέχρι 42 κιλά ροπής , αλλά και εγώ δεν είμαι σίγουρος πιο απο τα 2 φοράει τελικά.
Έβαλες και ηλιοροφούμπα ?
Ελπίζω ότι είναι το DQ381. Θα το ψάξω κι άλλο πάντως. Ηλιοροφή δεν έβαλα, αν και θα το ήθελα, λόγω παθητικής ασφάλειας. Αν γίνει το απευκταίο και βρεθεί το αυτοκίνητο με τον ουρανό κάτω τί γίνεται; Γενικά δεν έχω δει κανένα crash test με αυτοκίνητο με ηλιοροφή, ειδικά αυτές τις τελευταίες που πιάνουν το μεγαλύτερο μέρος του ουρανού. Η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη με 2 παιδιά μέσα!
-
@jg4 να ξέρεις δεν πήρες αμάξι, πήρες γκόμενα! Τόσο πολύ θα φτιάχνει κάθε μέρα. Συγχαρητήρια, με το καλό η παραλαβή.
Ναι ακριβώς. Γκόμενα που την πληρώνεις παραπάνω μόνο και μόνο για να την κοιτάς ακόμα κι αν υποψιάζεσαι ότι κάποια στιγμή θα αρχίσει να δείχνει τον προβληματικό της χαρακτήρα ...
-
Ναι ακριβώς. Γκόμενα που την πληρώνεις παραπάνω μόνο και μόνο για να την κοιτάς ακόμα κι αν υποψιάζεσαι ότι κάποια στιγμή θα αρχίσει να δείχνει τον προβληματικό της χαρακτήρα ...
Μην είσαι αρνητικά διακείμενος. Έδωσες τα ωραία σου λεφτά και πήρες ένα πολύ ζηλευτό όχημα. Κοίτα να το ευχαριστηθείς με την οικογένειά σου. Αλλιώς αν είναι να πάμε όλοι να πάρουμε 18αρια hybrids της Toyota που θα αντέξουν μέχρι να πεθάνουμε, μόνο που έτσι θα πεθάνουμε πρόωρα από βαρεμάρα! Άστο λοιπόν το τι μπορεί να βγάλει και αν θα βγάλει. Βγάλε τώρα τα γούστα σου, άποψη μου...
-
Kαλορίζικο και καλή αναμονή!
-
BabisStinson wrote:
Το χρώμα είναι ο μεγαλύτερος μπελάς. Ένα καλό design παραμένει όμορφο σε οποιοδήποτε χρώμα.
Τι άλλα έξτρα έβαλες; Εργοστασιακό Full Link για Android Auto? Έπαιξε κανένα δώρο;
-
jg4 wrote:
BabisStinson wrote:
Τι άλλα έξτρα έβαλες; Εργοστασιακό Full Link για Android Auto? Έπαιξε κανένα δώρο;
Ευχαριστώ panormus772!
@BabisStinson, στο μοντέλο MY2022 έβαλαν standard Full Link για Android Auto και Apple car play. Έχει φυσικά και wireless charging.
Τα extra είναι το park assist με τους αισθητήρες μπροστά (πίσω αισθητήρες και κάμερα έχει στάνταρ), το led strip εσωτερικά και οι διαφορετικές ζάντες. Δώρο μου έκαναν 600 ευρώ από την τελική τιμή
-
BabisStinson wrote:
jg4 wrote:
BabisStinson wrote:
Ευχαριστώ panormus772!
@BabisStinson, στο μοντέλο MY2022 έβαλαν standard Full Link για Android Auto και Apple car play. Έχει φυσικά και wireless charging.
Τα extra είναι το park assist με τους αισθητήρες μπροστά (πίσω αισθητήρες και κάμερα έχει στάνταρ), το led strip εσωτερικά και οι διαφορετικές ζάντες. Δώρο μου έκαναν 600 ευρώ από την τελική τιμή
Τούμπανο τελική τιμή?
Έκανες και τεστ ντραιβ? Άκουσα ότι θα ερχόταν τέλος του μήνα
-
Full link, extra αερόσακοι, εργοστασιακός συναγερμός είναι τα μόνα που χρειάζεται πραγματικά το αυτοκίνητο. Μεταλλικό χρώμα φυσικά για όσους δεν πάνε στο λευκό.
-
jg4 wrote:
BabisStinson wrote
jg4 wrote:
Ευχαριστώ panormus772!
Τούμπανο τελική τιμή?
Έκανες και τεστ ντραιβ? Άκουσα ότι θα ερχόταν τέλος του μήνα
Τελική τιμή 33 ακριβώς με το κλειδί στο χέρι. Test drive έκανα ένα leon fr, δεν είχαν το formentor και μου είπαν σε κανα μήνα για χειροκίνητο.
-
This post is deleted! -
..... Και το χρήμα που διάλεξες του πάει πολύ!
Πραγματι ωραίο αυτοκίνητο.
Σε ευρώ δεν το αγόρασε;
Σε Σουηδικές κορώνες δηλαδή πως είναι;
Cupra Formentor