-
@yem said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Φοράω στο Captur Continental Eco-Contact 6 ( 215/60 17), κατά τον Γενάρη λέω να τα αλλάξω (4 χρόνια -45.000χλμ) γιατί βλέπω λίγα φαγώματα στο πέλμα λογικά από τα χώματα/πέτρες που έχω πάει .
Έχω μείνει σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος , το "σούπερ ατού" τους είναι ένα μικρό μάγουλο που κάνουν και προστατεύουν την ζάντα από το πεζοδρόμιο , γενικά επιδόσεις με το captur δεν με απασχολεί μιας και δεν το κυνηγάω -και να ήθελα δλδ- .
Φίλος μου πρότεινε τα premium contact πάλι της ίδιας μάρκας , έχετε καμία άλλη πρόταση ?
Πληρώνεις που πληρώνεις, πήγαινε στα premium contact ή τα Goodyear efficient grip performance 2. Ειδάλλως, kumho hs52, Falken ΖIEX320, Hankook ventus prime 4 ή ακόμη και τίποτα Kleber είναι καλύτερα και φθηνότερα. Στο μόνο που είναι καλά τα eco contact είναι ο θόρυβος. Δες αυτό: https://www.tyrereviews.com/Article/2022-Auto-Bild-Summer-Tyre-Test.htm -
@sette said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Φοράω στο Captur Continental Eco-Contact 6 ( 215/60 17), κατά τον Γενάρη λέω να τα αλλάξω (4 χρόνια -45.000χλμ) γιατί βλέπω λίγα φαγώματα στο πέλμα λογικά από τα χώματα/πέτρες που έχω πάει .
Έχω μείνει σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος , το "σούπερ ατού" τους είναι ένα μικρό μάγουλο που κάνουν και προστατεύουν την ζάντα από το πεζοδρόμιο , γενικά επιδόσεις με το captur δεν με απασχολεί μιας και δεν το κυνηγάω -και να ήθελα δλδ- .
Φίλος μου πρότεινε τα premium contact πάλι της ίδιας μάρκας , έχετε καμία άλλη πρόταση ?
Πληρώνεις που πληρώνεις, πήγαινε στα premium contact ή τα Goodyear efficient grip performance 2. Ειδάλλως, kumho hs52, Falken ΖIEX320, Hankook ventus prime 4 ή ακόμη και τίποτα Kleber είναι καλύτερα και φθηνότερα. Στο μόνο που είναι καλά τα eco contact είναι ο θόρυβος. Δες αυτό: https://www.tyrereviews.com/Article/2022-Auto-Bild-Summer-Tyre-Test.htmΠαραπάνω γράφεις "φέρτε μου έναν που να φορά τα linglong" χωρίς να λαμβάνεις υπόψη την δοκιμή του αξιόπιστου ADAC https://www.tyrereviews.com/Article/2024-ADAC-Summer-Tyre-Test.htm αλλά στον @yem προτείνεις άλλα λάστιχα που το continental που σκέφτεται, υποδεικνύοντας τεστ του επίσης αξιόπιστου Autobild;
Anyway καλοτάξιδα τα linglong
-
@ss_76 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Πληρώνεις που πληρώνεις, πήγαινε στα premium contact ή τα Goodyear efficient grip performance 2. Ειδάλλως, kumho hs52, Falken ΖIEX320, Hankook ventus prime 4 ή ακόμη και τίποτα Kleber είναι καλύτερα και φθηνότερα. Στο μόνο που είναι καλά τα eco contact είναι ο θόρυβος. Δες αυτό: https://www.tyrereviews.com/Article/2022-Auto-Bild-Summer-Tyre-Test.htmΠαραπάνω γράφεις "φέρτε μου έναν που να φορά τα linglong" χωρίς να λαμβάνεις υπόψη την δοκιμή του αξιόπιστου ADAC https://www.tyrereviews.com/Article/2024-ADAC-Summer-Tyre-Test.htm αλλά στον @yem προτείνεις άλλα λάστιχα που το continental που σκέφτεται, υποδεικνύοντας τεστ του επίσης αξιόπιστου Autobild;
Anyway καλοτάξιδα τα linglong
Άνοιξες το test να δεις τα αποτελέσματα; 3ο σε φρενάρισμα στο στεγνό σε 16 ελαστικά, 8ο σε βρεγμένο και χάνει θέσεις σε straight aqua/curved aquaplaning όπου όμως είναι μπροστά από premium contact 7/hs52 και premium contact 7/ventus prime 4 αντίστοιχα... Μάλιστα στο test δεν υπάρχουν sport blue response αλλά τα πιο sport sportmaxx rt2 (δεν βγαίνουν σε 16") και τα πιο sport των Fulda/Sailun/Debica/Goodride (επίσης τα περισσότερα δεν είναι διαθέσιμα στη διάσταση που θέλω). Τι ακριβώς λοιπόν θέλεις να αποδείξεις;
-
Γιατί τόσο κράξιμο για τα κινέζικα ελαστικά;
Εδώ διαβάζουμε διθυράμβους για τα Κινέζικα οχήματα, μας πείραξαν τα 4 ελαστικά που είναι κινέζικα;
Δηλαδή δεν μας πειράζουν εκατοντάδες εξαρτήματα σε ένα κινέζικο αυτοκίνητο και μας πειράζουν ΜΟΝΟ τα κινέζικα ελαστικά;
-
@ektoras said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Γιατί τόσο κράξιμο για τα κινέζικα ελαστικά;
Εδώ διαβάζουμε διθυράμβους για τα Κινέζικα οχήματα, μας πείραξαν τα 4 ελαστικά που είναι κινέζικα;
Δηλαδή δεν μας πειράζουν εκατοντάδες εξαρτήματα σε ένα κινέζικο αυτοκίνητο και μας πειράζουν ΜΟΝΟ τα κινέζικα ελαστικά;
Εχεις δικιο, δεν καταλαβαινω τι διαφορα εχουν από τα φτηνα λάστιχα από αλλες μάρκες που αναφέρθηκαν
Δεν θα τα εβαζα γιατι δεν τα θεωρω καλά και προτιμω κάτι που είναι καλύτερο σε κρατημα αλλα ΟΧΙ γιατι προερχονται από την Κινα αυτο δεν παίζει ρόλο. Οι κινεζοι τεχνογνωσια εχουν στα πάντα. Προς το παρον στα λαστιχα εχουν στραφει μονο στα φτηνα , αν αποφασίσουν να παραγουν λαστιχα που να ανταγωνίζονται τα πιο καλα θα τα εξετάσω
Τα πολύ επικύνδινα ήταν τα παλια ΝΑΥΛΟΝ κινέζικα που ευτυχως εχουν απαγορευτει εδω και χρόνια και οτι κυκλοφορει πλέον εχει προδιαγραφές και έχει περάσει από τεστ
-
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι; Σκέφτομαι να πάω από Pirelli Cinturato P7 MkII σε Pirelli Cinturato All Season SF3
Το πρώτο είναι run flat, μα το δεύτερο δεν βγαίνει σε run flat. Να το κάνω; Και τι να έχω αντί για ρεζέρβα; -
@tgd said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι; Σκέφτομαι να πάω από Pirelli Cinturato P7 MkII σε Pirelli Cinturato All Season SF3
Το πρώτο είναι run flat, μα το δεύτερο δεν βγαίνει σε run flat. Να το κάνω; Και τι να έχω αντί για ρεζέρβα;Αντί ρεζέρβας μόνο kit επισκευής μπορείς να έχεις νομίζω. Δεν χωράει με τίπτε να έχεις ρεζέρβα στο αυτοκίνητο; Ούτε σαν έξτρα;
-
Την Παρασκευη τοποθετησα τα ps5 τελικα στην 320 (σε λογικη τιμη, ιδιως με μια εκπτωση 25 ευρω που τρεχει για οσους εχουν anytime ασφαλεια).
Πρωτες εντυπωσεις με ουτε 200 χλμ:
+πιο αθορυβα απ'τα ps4 τα οποια ιδιως οταν ηταν καινουρια εκαναν σοβαρο θορυβο.
+πιο καλη πληροφορηση στο τιμονι
-εχω την αισθηση οτι ειναι λιγοτερο ανετα απ'τα ps4, ακομα και με 40.000χλμ στην πλατη (καινουρια δεν θυμαμαι και πολυ πως ηταν)
-νομιζω οτι το rolling resistance ειναι λιγο χειροτερο αν και επειδη ειναι ολοκαινουρια, ισως στρωσουν με τον καιρο οταν φαγωθει λιγο η αρχικη γομα.Γενικα, μια χαρα φαινονται αν και με τα ps4 ημουν ετσι κι αλλιως πολυ ευχαριστημενος.
Οταν αρχισουν οι βροχες θα δω κι εκει πως πανε μιας και με τα ps4 κινουμουν σχεδον λες και πηγαινα σε στεγνο. Κορυφαια στο κομματι αυτο.Και κατι σχετικο με τα τελευταια ποστς, δεν κρινουμε αρνητικα τα ling long επειδη ειναι κινεζικα αλλα επειδη δεν ειναι δυνατον ξαφνικα μια εταιρεια να βγαλει εφαμιλλα ελαστικα με τις 5-6 premium και μαλιστα με αισθητα χαμηλοτερο κοστος.
Ακομα κι αυτες εχουν ατυχη μοντελα αλλα σε γενικες γραμμες προσφερουν ο,τι καλυτερο, η καθεμια με τα προτερηματα και τα αρνητικα της αλλα παντα σε ικανοποιητικο επιπεδο παντου.
Την εχω πατησει κι εγω στο παρελθον με κατι ανεκδιηγητα bf goodrich (που δεν θεωρειται και εντελως του πεταματου σαν μαρκα) κι απο τοτε δεν ξανασχολουμαι ουτε για πλακα με πειραματισμους. Στο ενα μου αμαξι ps4 φορουσα κι εβαλα ps5 που παντου γραφουν οτι ειναι εφαμιλλα με καλυτερη διαρκεια (το μονο αρνητικο των ps4 θεωρω) και στο αλλο φοραω turanza t005 με τα οποια επισης ειμαι ευχαριστημενος κι οταν ξαναλλαξω θα βαλω ειτε τα ιδια ειτε το επομενο τους μοντελο.
Εν ολιγοις, οταν μιλαμε για καθημερινα αυτοκινητα, δεν χρειαζονται πειραματισμοι ιδιαιτεροι στα ελαστικα, αν με κατι εισαι ευχαριστημενος βαζεις το ιδιο ή το επομενο μοντελο του. Στη χειροτερη, βαζεις κατι αντιστοιχο απο εξισου καλη μαρκα, διαβαζοντας και καποιες κριτικες.
Απλα δεν ξεφευγεις απο premium κατασκευαστες ή καποιους πολυ καλους (πχ vredestein) που ειναι μια κατηγορια συνολικα κατω αλλα βγαζουν και πολυ καλα μοντελα. Μεχρι εκει ομως.
Ισως μετα απο 10 χρονια η ling long βγαζει πολυ καλα ελαστικα αλλα χρειαζεται ακομα ψωμια πρωτον και δευτερον οταν το καταφερει, σιγουρα δεν θα'ναι φτηνοτερη των κορυφαιων, τουλαχιστον πανω απο ενα 5%. Ως τοτε, εχουμε δρομο ακομα. -
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Την Παρασκευη τοποθετησα τα ps5 τελικα στην 320 (σε λογικη τιμη, ιδιως με μια εκπτωση 25 ευρω που τρεχει για οσους εχουν anytime ασφαλεια).
-εχω την αισθηση οτι ειναι λιγοτερο ανετα απ'τα ps4, ακομα και με 40.000χλμ στην πλατη (καινουρια δεν θυμαμαι και πολυ πως ηταν)
-νομιζω οτι το rolling resistance ειναι λιγο χειροτερο αν και επειδη ειναι ολοκαινουρια, ισως στρωσουν με τον καιρο οταν φαγωθει λιγο η αρχικη γομα.Γενικα, μια χαρα φαινονται αν και με τα ps4 ημουν ετσι κι αλλιως πολυ ευχαριστημενος.
Οταν αρχισουν οι βροχες θα δω κι εκει πως πανε μιας και με τα ps4 κινουμουν σχεδον λες και πηγαινα σε στεγνο. Κορυφαια στο κομματι αυτο.Και κατι σχετικο με τα τελευταια ποστς, δεν κρινουμε αρνητικα τα ling long επειδη ειναι κινεζικα αλλα επειδη δεν ειναι δυνατον ξαφνικα μια εταιρεια να βγαλει εφαμιλλα ελαστικα με τις 5-6 premium και μαλιστα με αισθητα χαμηλοτερο κοστος.
Ακομα κι αυτες εχουν ατυχη μοντελα αλλα σε γενικες γραμμες προσφερουν ο,τι καλυτερο, η καθεμια με τα προτερηματα και τα αρνητικα της αλλα παντα σε ικανοποιητικο επιπεδο παντου.
Την εχω πατησει κι εγω στο παρελθον με κατι ανεκδιηγητα bf goodrich (που δεν θεωρειται και εντελως του πεταματου σαν μαρκα) κι απο τοτε δεν ξανασχολουμαι ουτε για πλακα με πειραματισμους. Στο ενα μου αμαξι ps4 φορουσα κι εβαλα ps5 που παντου γραφουν οτι ειναι εφαμιλλα με καλυτερη διαρκεια (το μονο αρνητικο των ps4 θεωρω) και στο αλλο φοραω turanza t005 με τα οποια επισης ειμαι ευχαριστημενος κι οταν ξαναλλαξω θα βαλω ειτε τα ιδια ειτε το επομενο τους μοντελο.
Εν ολιγοις, οταν μιλαμε για καθημερινα αυτοκινητα, δεν χρειαζονται πειραματισμοι ιδιαιτεροι στα ελαστικα, αν με κατι εισαι ευχαριστημενος βαζεις το ιδιο ή το επομενο μοντελο του. Στη χειροτερη, βαζεις κατι αντιστοιχο απο εξισου καλη μαρκα, διαβαζοντας και καποιες κριτικες.
Απλα δεν ξεφευγεις απο premium κατασκευαστες ή καποιους πολυ καλους (πχ vredestein) που ειναι μια κατηγορια συνολικα κατω αλλα βγαζουν και πολυ καλα μοντελα. Μεχρι εκει ομως.
Ισως μετα απο 10 χρονια η ling long βγαζει πολυ καλα ελαστικα αλλα χρειαζεται ακομα ψωμια πρωτον και δευτερον οταν το καταφερει, σιγουρα δεν θα'ναι φτηνοτερη των κορυφαιων, τουλαχιστον πανω απο ενα 5%. Ως τοτε, εχουμε δρομο ακομα.Είναι μια χαρά δυνατόν να βγάλει μια εταιρεία εφάμιλλα λάστιχα με τις 5-6 premium, όταν μιλάμε για λάστιχα οικονομικών/καθημερινών σειρών που δεν έχουν καμιά τρελά εξεζητημένη τεχνολογία. Δεν θα βγάλει όμως λάστιχα συγκρίσιμα με τα top/εξεζητημένα αυτών των εταιρειών (πράγμα αδιάφορο για τη κουβέντα μιας και δεν έχω το αντίστοιχο όχημα για αυτά).
-
Αυτό ακριβώς. Μπορεί η Λινγκλονγκ να μην είναι σε θέση ακόμα να βγάλει ανταγωνιστικό του PZero Corsa ή του Pilot Sport Cup 2, αλλά ένα καθημερινό all around touring ελαστικό με τεχνολογία ακόμα και 10ετιας μπορεί άνετα να βγάλει και είναι υπεραρκετό για τη χρήση και το όχημα που προορίζεται.
Το ίδιο κάνουν και οι premium σ' αυτές τις σειρές και όχι μόνο. Η Michelin βγάζει ακόμα λάστιχο που είναι σχεδόν 15ετίας γόμα με κάποιες τέλος πάντων βελτιώσεις και η τιμή φυσικά μόνο χαμηλή δεν είναι.
-
Ισως μετα απο 10 χρονια η ling long βγαζει πολυ καλα ελαστικα αλλα χρειαζεται ακομα ψωμια πρωτον και δευτερον οταν το καταφερει, σιγουρα δεν θα'ναι φτηνοτερη των κορυφαιων, τουλαχιστον πανω απο ενα 5%. Ως τοτε, εχουμε δρομο ακομα.Είναι μια χαρά δυνατόν να βγάλει μια εταιρεία εφάμιλλα λάστιχα με τις 5-6 premium, όταν μιλάμε για λάστιχα οικονομικών/καθημερινών σειρών που δεν έχουν καμιά τρελά εξεζητημένη τεχνολογία. Δεν θα βγάλει όμως λάστιχα συγκρίσιμα με τα top/εξεζητημένα αυτών των εταιρειών (πράγμα αδιάφορο για τη κουβέντα μιας και δεν έχω το αντίστοιχο όχημα για αυτά).
Oχι δεν ειναι δυνατον, τουλαχιστον στις τιμες που εχουν. Και γι'αυτο σε ολα τα τεστ οι διαφορες, ιδιως στο βρεγμενο, ειναι τεραστιες.
-
@stefan147 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
μπορεί άνετα να βγάλει και είναι υπεραρκετό για τη χρήση και το όχημα που προορίζεται.Αυτο ειναι το μεγα λαθος που κανετε, ακομα και με 50 στην πολη υπαρχουν στιγμες που θα χρειαστεις τον αμεσο ελιγμο και τα ακαριαιο σταματημα, με τις σαβουρες δε θα τα εχεις. Γιατι οταν ο ιδιος λες οτι η κορυφη του Κινεζου ειναι το 10ετιας του πρωτοκλασατου σαβουρα ειναι.
Υ.Γ1. Οταν θα χρειαστει ελπιζω να μη με κοιταει η μουρη του αυτοκινητου σου.
Υ.Γ2 Ελπιζω με τα τακακια να εχετε αλλη οπτικη. -
Oχι δεν ειναι δυνατον, τουλαχιστον στις τιμες που εχουν. Και γι'αυτο σε ολα τα τεστ οι διαφορες, ιδιως στο βρεγμενο, ειναι τεραστιες.
Κρίμα που τα τεστς και η πραγματικότητα διαφωνούν με τα γραφόμενα σου. Όποιος θέλει, διαβάζει τις συγκεκριμένες μετρήσεις και βγάζει τα συμπεράσματα του. Άκου εκεί τεράστιες...
-
Oχι δεν ειναι δυνατον, τουλαχιστον στις τιμες που εχουν. Και γι'αυτο σε ολα τα τεστ οι διαφορες, ιδιως στο βρεγμενο, ειναι τεραστιες.Κρίμα που τα τεστς και η πραγματικότητα διαφωνούν με τα γραφόμενα σου. Όποιος θέλει, διαβάζει τις συγκεκριμένες μετρήσεις και βγάζει τα συμπεράσματα του. Άκου εκεί τεράστιες...
Πάντως ένα τεστ που ανέβηκε πιο πάνω, βγάζει το Linglong 15o στα 16.
Εσύ έχεις βρει κάποιο τεστ που βγάζει τα Linglong κορυφαία ή κοντά στην κορυφή;Σε κάθε περίπτωση, είναι γεγονός ότι οι Κινέζοι μπορούν να βγάλουν και κορυφαία προϊόντα (άρα και λάστιχα). Μέχρι στιγμής όμως δεν το έχουν κάνει στον κλάδο των ελαστικών. Η στόχευση τους είναι στο φθηνό με μέτρια ή και παρακάτω ποιότητα, όσον αφορά την απόδοση και τη διάρκεια.
Εσύ προκειμένου να δικαιολογήσεις την επιλογή σου, κάνεις διάφορα νοηματικά άλματα, τα οποία είναι απλώς στον αέρα:
α) Αφού οι Κινέζοι μπορούν να κατασκευάσουν κορυφαία προϊόντα, γιατί να μην είναι και τα Linglong πολύ καλά;
β) Αφού αυτά που έχω είναι C/B, τότε τα Linglong με C/A θα είναι καλύτερα.
γ) Αφού έχουν ψηλότερο treadware από άλλες μάρκες, θα κρατήσουν περισσότερο.
δ) Στους τοπ κατασκευαστές πληρώνεις παραπάνω μόνο για το όνομα και όσοι το κάνουν είναι θύματα του μάρκετινγκ.
ε) Το αυτοκίνητο μου και ο τρόπος οδήγησης μου δεν δικαιολογούν το παραπάνω έξοδο για καλά λάστιχα.Έχεις ένα σχετικά μεγάλο και βαρύ αυτοκίνητο (Mondeo 1.8) με επαρκή ιπποδύναμη και φοράς την πλέον διαδεδομένη διάσταση ελαστικών (205/55/16) όπου οι επιλογές είναι άπειρες (με επιλογές σε eco, touring ή ακόμη και sport). Δεν μιλάμε για ασθενικό αυτοκινητάκι πόλης, ούτε για καμιά περίεργη μικρή διάσταση ελαστικών, για να καταλήξεις σε κινέζο.
-
Τα linglong ειναι high performance tyre?
Στο στεγνο παει στο...καλο θα φρεναρεις.
Στο βρεγμενο τι γινεται ειναι το θεμα.Εχει και αντιστοιχο review για ελαστικα οικονομικα και πως τα πανε.
-
@ilias-a said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
μπορεί άνετα να βγάλει και είναι υπεραρκετό για τη χρήση και το όχημα που προορίζεται.Αυτο ειναι το μεγα λαθος που κανετε, ακομα και με 50 στην πολη υπαρχουν στιγμες που θα χρειαστεις τον αμεσο ελιγμο και τα ακαριαιο σταματημα, με τις σαβουρες δε θα τα εχεις. Γιατι οταν ο ιδιος λες οτι η κορυφη του Κινεζου ειναι το 10ετιας του πρωτοκλασατου σαβουρα ειναι.
Υ.Γ1. Οταν θα χρειαστει ελπιζω να μη με κοιταει η μουρη του αυτοκινητου σου.
Υ.Γ2 Ελπιζω με τα τακακια να εχετε αλλη οπτικη.Πριν 10 χρόνια δηλ με τα επώνυμα εσύ ήσουν επικίνδυνος στο δρόμο? Γιατί εγώ πάντα με επώνυμα και UUHP επιλογές δεν είχα θέμα όπως δεν είχα ούτε πριν 15 χρόνια με καλά touring ελαστικά. Για την ιστορια ούτε εγώ θα επέλεγα τα (όποια) κινέζικα αλλά σε καμία περίπτωση όμως δε θα ήμουν τόσο ισοπεδωτικά αρνητικός.
Για τακάκια ας μη μιλήσουμε γιατί τουλάχιστον εγώ προσωπικά ξοδεύω τόσα όσο ένα σετ ελαστικών. Στο προηγούμενο έμπαιναν σχεδόν αγωνιστικά Hawk ή Performance Friction και στο τωρινό αναγκαστικά τα μόνα συμβατά με κεραμικούς δίσκους τα οποία αν δεν απατώμαι είναι κατασκευής Pagid.
-
Πριν 10 χρόνια δηλ με τα επώνυμα εσύ ήσουν επικίνδυνος στο δρόμο? Γιατί εγώ πάντα με επώνυμα και UUHP επιλογές δεν είχα θέμα όπως δεν είχα ούτε πριν 15 χρόνια με καλά touring ελαστικά.
Για τακάκια ας μη μιλήσουμε γιατί τουλάχιστον εγώ προσωπικά ξοδεύω τόσα όσο ένα σετ ελαστικών. Στο προηγούμενο έμπαιναν σχεδόν αγωνιστικά Hawk ή Performance Friction και στο τωρινό αναγκαστικά τα μόνα συμβατά με κεραμικούς δίσκους τα οποία αν δεν απατώμαι είναι κατασκευής Pagid.
Με τα σημερινα δεδομενα ναι τα 10ετιας ειναι ανεπαρκη, για μενα, για σενα μπορει να ειναι κορυφη.
Θα σου κανω μια ερωτηση και θελω ειλικρινη απαντηση, στις φρεναρες που λες οτι φορας, δεν ντρεπεσαι να φορεσεις Κινεζικα παπουτσια? -
Φρενάρισμα στο βρεγμένο:
Φτάνουν αυτά για αποδείξεις ή θα συνεχίσετε να γράφετε αστήρικτα πράγματα;
-
Εχετε ενα δικιο ολοι περιπου αλλα ολοι λίγο υπερβαλετε για να υποστηριξετε την αποψη σας
Τα λαστιχα ερχονται τελευταια σε καποια τεστ (οχι σε ολα) αλλα ειναι αρκετα ασφαλη για να περασουν
Ειναι πολύ καλύτερα να βαλεις τετοια λάστιχα από αλλους που πάνε και βαζουν μεταχειρισμένα επικυνδινα λαστιχα
Για ενα μικρο αμαξι που δεν κάνει ταξιδια και γενικα ειναι προσεκτικος ο οδηγος είναι μια χαρά. Στην γυναικας το αυτοκινητο ειχαμε βαλει τα bravuris λογω κοστους βεβαια ηταν περιεργη διασταση και βαρουσαν τα επωνυμα οχι κοινη που δεν αξιζει πιστευω για 30-40 ευρω να μην βαλεις καλύτερα αλλα τελωςπαντων τα βάλαμε , τα κρατησε για 4 χρονια και μια χαρά ασφαλη τα θεωρούσα. Δεν θεωρω (χωρις να ξερω κιολας) οτι αυτα τα linglong θα έχουν μεγαλη διαφορα με τα bravuris που είναι Β μαρκα.
Δεν πιστευω ότι θα είναι επικυνδινα οσο και να μην συμβουλευα κανεναν να βαλει χειροτερα λάστιχα για 30-40 ευρω. Η διαφορα είναι τιποτενια για κάτι που είναι τοσο σημαντικο στην ασφάλεια. Να κάνεις εκπτωσεις για κάτι λίγο χειρότερο για 150-200 ευρώ να το καταλάβω αν εισαι συνηδειτοποιημενος να προσέχεις παραπάνω κτλ. Για 30-40 ευρω ειλικρινα δεν το καταλαβαινω καθόλου και ας μην τα θεωρω επικύνδινα.
-
Στο Ibiza που θελω να βαλω λαστιχα,πηρα προσφορα στα 490 ευρω για Continental,φοραει και "ακριβη" διασταση(195/55/15).Γενικα δεν βαζω β λαστιχα,και δεν κανω εκπτωσεις στο συγκεκριμενο κομματι.Το θεμα ειναι οτι το αμαξι ειναι 17 ετων και τα λαστιχα ειναι ακριβοτερα απο το αμαξι που λενε.
Σε τετοιες περιπτωσεις,ισως να ταιριαζουνε τα budget λαστιχα,αν και προσωπικα θα επιμεινω στα Continental.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]