-
@chriso said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@gtsartsal said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Προγραμματίζω αλλαγή ελαστικών σε corolla 2005.
Σκέφτομαι μόνο θερινά.
Διαστάσεις 195/60/15
Έχω τις παρακάτω προσφορές στην Ξάνθη
Έχω ρωτήσει αρκετά καταστήματα και έχω βάλει τις καλύτερες τιμές.
Michelin privacy 4 490
Pirelli cinturato p1 verde6 480
Continental ultra contact 440
Falken ziex ze310 370
Toyo proxes comfort 370
Falken sincera s110 350Τι θα προτείνατε;
Από τη λίστα σου έχω εμπειρία σε
-continental ultra contact σε 225/45r17 και 185/65r15. Ισορροπημένο ελαστικό, άνετο στην πόλη, καλή κατανάλωση, καλή πληροφόρηση και απόκριση στο τιμόνι. Μαζεύει πολλά πετραδάκια και μετά από λίγο μου φάνηκαν θορυβώδη.
-falken ziex310 σε 215/45r16. Το καλύτερο σε κράτημα και η καλύτερη απόκριση στο τιμόνι. Το αμάξι πήγαινε τραίνο. Αρνητικά. Δεν αγαπάει τις λακουβες. Βαρύ ελαστικό, καταλαβαίνεις κατευθείαν ότι έχεις μεγαλύτερη αντίσταση κύλισης και η κατανάλωση είναι τραγική. Αν δεν σε νοιάζει η κατανάλωση και κινείσαι εθνική αρκετά, αυτό θα σου πρότεινα.
-falken sincera s110 σε 185/55r15. Απλά οκΗ δική μου εμπειρία με τα Falken ΖΙΕΧ 310 σε 205/55/16 όσον αφορά την κατανάλωση, μετά απο 2 χρόνια χρήσης, είναι εντελώς διαφορετική. Δεν κατάλαβα κάποια σημαντική αύξηση. Μια χαρά αξιόπιστο λάστιχο είναι
-
@bathan said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@chriso said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@gtsartsal said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Προγραμματίζω αλλαγή ελαστικών σε corolla 2005.
Σκέφτομαι μόνο θερινά.
Διαστάσεις 195/60/15
Έχω τις παρακάτω προσφορές στην Ξάνθη
Έχω ρωτήσει αρκετά καταστήματα και έχω βάλει τις καλύτερες τιμές.
Michelin privacy 4 490
Pirelli cinturato p1 verde6 480
Continental ultra contact 440
Falken ziex ze310 370
Toyo proxes comfort 370
Falken sincera s110 350Τι θα προτείνατε;
Από τη λίστα σου έχω εμπειρία σε
-continental ultra contact σε 225/45r17 και 185/65r15. Ισορροπημένο ελαστικό, άνετο στην πόλη, καλή κατανάλωση, καλή πληροφόρηση και απόκριση στο τιμόνι. Μαζεύει πολλά πετραδάκια και μετά από λίγο μου φάνηκαν θορυβώδη.
-falken ziex310 σε 215/45r16. Το καλύτερο σε κράτημα και η καλύτερη απόκριση στο τιμόνι. Το αμάξι πήγαινε τραίνο. Αρνητικά. Δεν αγαπάει τις λακουβες. Βαρύ ελαστικό, καταλαβαίνεις κατευθείαν ότι έχεις μεγαλύτερη αντίσταση κύλισης και η κατανάλωση είναι τραγική. Αν δεν σε νοιάζει η κατανάλωση και κινείσαι εθνική αρκετά, αυτό θα σου πρότεινα.
-falken sincera s110 σε 185/55r15. Απλά οκΗ δική μου εμπειρία με τα Falken ΖΙΕΧ 310 σε 205/55/16 όσον αφορά την κατανάλωση, μετά απο 2 χρόνια χρήσης, είναι εντελώς διαφορετική. Δεν κατάλαβα κάποια σημαντική αύξηση. Μια χαρά αξιόπιστο λάστιχο είναι
Τι να σου πω...Αυτή είναι η εμπειρία μου. Ίσως να φταίει η διάσταση. Τα είχα βάλει σε Seat Toledo του 2014 diesel. Αντικατέστησαν κάτι bravuris 3hm που είχε πάνω όταν το πήρα.
Με το που έφυγα από τον λαστιχά μετα την τοποθέτηση, ένιωσα αμεσως πιο βαρύ το αμάξι.
Εκεί που με τη χρήση που του έκανα, μου έβγαζε 600χλμ+ το αμάξι το γεμισμα, με τα falken μου έβγαζε με το ζόρι 500 συν κάτι ψιλά. Γενικά από όσα τεστ έχω διαβασει, στον τομέα κατανάλωση σχεδόν πάντα ήταν στον πάτο. Λαστιχαρα βέβαια ως προς τα οδηγικά χαρακτηριστικά.
Περίμενω τα τεστ του νέου 320, να δω αν έχει διατήρησει την ίδια συμπεριφορά με του 310 και αν έχουν βελτιώσει την κατανάλωση. Αν ναι, θα είναι το επόμενο λάστιχο που θα βάλω. -
Χαίρετε!
Το Qashqai μου φοράει από τη μαμά τα θερινά Bridgestone Turanza T005 235/55 R18. Ο χειμώνας όμως πλησιάζει και είμαι σε αναζήτηση χειμερινών ελαστικών. Όχι τόσο ποια μάρκα να επιλέξω, όσο το ποια διάσταση.
Θεωρείτε πρέπον να μείνω στις ίδιες διαστάσεις ή είναι προτιμότερο να πάμε σε μικρότερες; Επίσης σε κάθε περίπτωση θα χρειαστώ και ζάντες ή αν επιλεγεί η πρώτη περίπτωση να περαστούν στις ίδιες;
Ευχαριστώ. -
@nasosto said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Χαίρετε!
Το Qashqai μου φοράει από τη μαμά τα θερινά Bridgestone Turanza T005 235/55 R18. Ο χειμώνας όμως πλησιάζει και είμαι σε αναζήτηση χειμερινών ελαστικών. Όχι τόσο ποια μάρκα να επιλέξω, όσο το ποια διάσταση.
Θεωρείτε πρέπον να μείνω στις ίδιες διαστάσεις ή είναι προτιμότερο να πάμε σε μικρότερες; Επίσης σε κάθε περίπτωση θα χρειαστώ και ζάντες ή αν επιλεγεί η πρώτη περίπτωση να περαστούν στις ίδιες;
Ευχαριστώ.Το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου γράφει τις διαστάσεις που προβλέφθηκαν κατά την κατασκευή του. Αν φορέσει ίδια διάμετρο (απαραίτητο) και ίδιο ή κοντινό πλάτος, μπορούν να περαστούς στις υπάρχουσες ζάντες. Απλά το καλοκαίρι θα πρέπει να βάζεις θερινά. Μια άλλη λύση είναι να βάλεις τεσσάρων εποχών (All Seasons).
Επειδή αναφέρθηκαν πολλάκις τα Falken Ziex ZΕ310 στις προηγούμενες σελίδες, θα σας πω τις δικές μου διαπιστώσεις, αφού τα φοράω εδώ και μερικούς μήνες σε Focus 1 1600. Αντικατέστησαν τα Bridgestone Potenza 002, που ήταν ό,τι πιο σπορ υπήρξε σε αυτήν την διάσταση (195/60/15). Όσοι με γνωρίζουν προσωικά και το πως οδηγώ (αρκετοί σε αυτό το φόρουμ) θα καταλάβουν γιατί λέω όσα λέω.
-
Τα Falken δεν έχουν καμία σχέση με τα 002 σε sportiness. Τα Bridgestones είχαν τιμόνι-ξυράφι, ακόμα και στα τελευταία τους (και σε όλα τα Focus το τιμόνι είναι κορυφαίο και νιώθεις τις διαφορές!), Είναι όμως θετική η ανταπόκρισή τους, αν και πολύ πιο τουριστική. Ίσως πρέπει να φουσκώσω άλλα 2 PSI για να σκληρύνει το πλαϊνό και να πάρει λίγη <<σπορίλα>>.
-
Η πρόσφυση, τόσο η διαμήκης όσο και η πλευρική, είναι εξαιρετική, χωρίς να χρειάζεται σχεδόν καθόλου ζέσταμα. Εκεί που το Bridge, έπρεπε να το στρεσάρω για λίγο ώστε να ζεσταθεί, το Falken από την αρχή πιάνει στην άσφαλτο. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι σε παρατεταμένη πίεση μάλλον θα υπερθερμανθεί (σαπουνιάσει), αλλά δεν τα πήρα για την πίστα, ή για το Λιβάδι-Πετροκέρασα (εξαιρετική διαδρομή που είναι και Ε.Δ. στο Ράλλυ ΔΕΘ και την προτείνω σε όποιον Σαλονικιό δεν την έχει κάνει). Το Bridge ήταν σαφώς ανώτερο σε αίσθηση (δεν ξέρω σε νούμερα), σε αυτόν τον τομέα. Για καθημερινή χρήση πάντως είναι πολύ ευχάριστο το Falken, από το πρώτο μέτρο που θα κάνεις. Εκεί που τα καινούρια (κρύα όμως) 002 γλιστρούσαν, το 310 δεν καταλαβαίνει τίποτα. Σε απόλυτη πρόσφυση ίσως πάλι κερδίζει το Falken, λόγω της πολύ νεότερης τεχνολογίας του. Αλλά δεν σε κάνει να θέλεις να το πιέσεις. απλά το ανέχεται.
-
Ήσυχο το Falken είναι σε σύγκριση με το 002 και πολύ πιο άνετο στις λακκούβες, μάλλον λόγω μαλακότερου πλαϊνού.
Θα το ξανάβαζα; Μάλλον ναι, γιατί δεν υπάρχει κάτι πιο σπορ σε αυτήν την διάσταση πλέον (ίσως το Pirelli P1). Ήμουν μεταξύ των Falken και των Hankoon Ventus Prime 3 K125 (τα οποία φοράω στο Saab 9-3 των 195 ίππων) και μάλλον προτιμάω τα Falken οδηγικά, αν και το Saab είναι πολύ ανώτερο και σε στρίψιμο και φρενάρισμα, ως αυτοκίνητο.
Στο Saab όμως θα βάλω τα νέα Ventus Prime 4, που διαβάζω ότι είναι εξαιρετικά.
-
-
Χαίρετε!
Ευχαριστώ.Που είσαι και θέλεις χειμερινά? Αν δε συναντάς συχνά κάτω από 7 βαθμούς είναι περιττό το χειμερινό.
Υ.Σ. και γω τα falken έχω στο τιγκουαν και μέχρι τώρα είμαι ευχαριστημένος
-
@nikos-golf said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Χαίρετε!
Ευχαριστώ.Που είσαι και θέλεις χειμερινά? Αν δε συναντάς συχνά κάτω από 7 βαθμούς είναι περιττό το χειμερινό.
Κοζάνη.
-
Η Κόζγιανη (Κοζάνη ) σηκώνει χειμερινό.
-
@nikos-golf said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Χαίρετε!
Κοζάνη.
Αν σε ενδιαφέρει για falken βγάζει χειμερινά και εμαθα σημερα οτι παίζει προωθητικη ενέργεια με επιστροφή 30 ευρώ σε καυσιμα.
Έχουν καλές επιδόσεις σε καλή τιμη
https://campaign.falkentyre.com/gr/landing -
Χαίρετε!
Ευχαριστώ.Βαλε 4 εποχων. Εχουν ολοι οι κατασκευαστες.
Δεν χρειαζεται αποκλειστικα χειμερινα. -
Φρέσκο review.
Δυνατο το SF3. -
@dimikat said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλημέρα σε όλους! Τι είναι καλύτερο για νέα ελαστικά για i20 1.0 120hp, διάσταση 195/55/16; Από αναζήτηση και διάβασμα και εδώ, ξεχωρίζω τις εξής επιλογές:
- Hankook Ventus Prime 4
- Falken Ziex 310
- Falken Sincera 110
- Nexen N'Fera SU4 (με ερωτηματικό)
- Κάτι άλλο σχετικά οικονομικό αλλά και καλό;
Αλλάχτηκαν, τελικά, πριν λίγες μέρες και σχεδόν 44.000 χλμ τα Michelin Energy με Hankook VP4. Πρώτες εντυπώσεις αρκετά καλές! Σαν να "ησύχασε" το αυτοκίνητο και είναι πιο άνετο πλέον στις λακούβες. Σε κράτημα/αίσθηση στο δρόμο μια χαρά, πολύ καλά, αν και είναι νωρίς ακόμα και δεν έχω κάνει μεγάλες διαδρομές. Παρατήρησα μόνο μια κάποια "ασάφεια" στα πολλα χλμ (150+ που το πήγα για δοκιμή - μέχρι 140-150 μια χαρά), που με τα Energy δεν είχα παρατηρήσει. Να είναι θέμα πιέσεων; Ζυγοστάθμισης; Έπαιξα λίγο και με τις πιέσεις γιατί ο λαστιχάς είχε βάλει σχεδόν 38 σε όλα! Σε κάθε περίπτωση, είναι ακόμα νωρίς και πρέπει να γίνουν χιλιόμετρα για να βγουν συμπεράσματα... Αλλά είναι σαν να άλλαξα ανάρτηση..!
Υ.Γ.: Τα Energy είχαν ακόμα ΠΟΛΥ "αυλάκι"! Πολύ ψωμί..! Μου έκανε εντύπωση...
-
Εγώ τα energy τα άλλαξα στα 55κ περίπου και ενώ είχαν ψωμί, είχαν σκληρύνει και έβγαζαν θόρυβο. Τώρα φοράω το vp4 στην ίδια διάσταση και μετά από 24κ είμαι ευχαριστημένος.
-
Καλημέρα σε όλους! Τι είναι καλύτερο για νέα ελαστικά για i20 1.0 120hp, διάσταση 195/55/16; Από αναζήτηση και διάβασμα και εδώ, ξεχωρίζω τις εξής επιλογές:
- Hankook Ventus Prime 4
- Falken Ziex 310
- Falken Sincera 110
- Nexen N'Fera SU4 (με ερωτηματικό)
- Κάτι άλλο σχετικά οικονομικό αλλά και καλό;
Αλλάχτηκαν, τελικά, πριν λίγες μέρες και σχεδόν 44.000 χλμ τα Michelin Energy με Hankook VP4. Πρώτες εντυπώσεις αρκετά καλές! Σαν να "ησύχασε" το αυτοκίνητο και είναι πιο άνετο πλέον στις λακούβες. Σε κράτημα/αίσθηση στο δρόμο μια χαρά, πολύ καλά, αν και είναι νωρίς ακόμα και δεν έχω κάνει μεγάλες διαδρομές. Παρατήρησα μόνο μια κάποια "ασάφεια" στα πολλα χλμ (150+ που το πήγα για δοκιμή - μέχρι 140-150 μια χαρά), που με τα Energy δεν είχα παρατηρήσει. Να είναι θέμα πιέσεων; Ζυγοστάθμισης; Έπαιξα λίγο και με τις πιέσεις γιατί ο λαστιχάς είχε βάλει σχεδόν 38 σε όλα! Σε κάθε περίπτωση, είναι ακόμα νωρίς και πρέπει να γίνουν χιλιόμετρα για να βγουν συμπεράσματα... Αλλά είναι σαν να άλλαξα ανάρτηση..!
Υ.Γ.: Τα Energy είχαν ακόμα ΠΟΛΥ "αυλάκι"! Πολύ ψωμί..! Μου έκανε εντύπωση...
Aφου το νιωθεις πιο ανετο, σημαινει οτι εχει πιο μαλακά πλαινα κυριως. Και αυτο φερνει μια ασαφεια στα πολλά χλμ . Λογικο ειναι
-
Μια ερώτηση για τους πιο γνώστες :
Να κάνω αλλαγή μπροστά-πίσω σε λάστιχα 2 ετών με 10000 χλμ ή να τα αφήσω όπως είναι ;
Η μόνη ένσταση μου είναι μήπως γλυστράνε τα πίσω -
@bathan said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Μια ερώτηση για τους πιο γνώστες :
Να κάνω αλλαγή μπροστά-πίσω σε λάστιχα 2 ετών με 10000 χλμ ή να τα αφήσω όπως είναι ;
Η μόνη ένσταση μου είναι μήπως γλυστράνε τα πίσωAν σου ειναι ευκολο, κανε . Με νορμαλ χρηση, δεν θα εχουν μεγαλη διαφορα σε φθορα τα μπρος με τα πισω
-
@chrisk6 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Χαίρετε!
Δεν χρειαζεται αποκλειστικα χειμερινα.Κι αυτό το εξετάζω. Νοέμβριο-Απρίλιο 4 εποχών, Μάιο-Οκτώβριο θερινά, είναι καλή σκέψη;
-
@chrisk6 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Χαίρετε!
Δεν χρειαζεται αποκλειστικα χειμερινα.Κι αυτό το εξετάζω. Νοέμβριο-Απρίλιο 4 εποχών, Μάιο-Οκτώβριο θερινά, είναι καλή σκέψη;
Αν βαλεις 4 εποχων δεν υπαρχει λογος να εχεις θερινα μετα για Μαη-Οκτωβρη.
Τα φορας κανονικα 365 μερες τον χρονο. -
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Dokimh-Test-To-neo-therino-lastixo-Falken-Ziex-ZE320_267493_87486.asp
Πολύ καλά αποτελέσματα για το καινούριο falken Ziex ZE320 -
@kkostask said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Εγώ τα energy τα άλλαξα στα 55κ περίπου και ενώ είχαν ψωμί, είχαν σκληρύνει και έβγαζαν θόρυβο. Τώρα φοράω το vp4 στην ίδια διάσταση και μετά από 24κ είμαι ευχαριστημένος.
Για αυτόν κυρίως τον λόγο τα άλλαξα και εγώ... είχαν "φάει" πέντε καλοκαίρια... Νομίζω καιρός ήταν...
-
@sette said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Συνεννοήθηκα με γνωστό 'super market' ελαστικών και λογικά θα επιβεβαιώσω ραντεβού από Δευτέρα στο Αιγάλεω για τα Linglong. 240 με τοποθέτηση. Η χαμηλότερη τιμή που μπόρεσα να βρω στην αγορά. Ενημερωτικά, ο ίδιος έχει και κάτι Trazano (B στο βρεγμένο) στα 230, αλλά δεν υπήρχε ιδιαίτερος λόγος να τα προτιμήσω. Παρέλαβαν τώρα τα linglong, οπότε είναι πολύ φρέσκο DOT. Μόλις τα βάλω, θα γράψω εντυπώσεις και αργότερα update για όποιον ενδιαφέρεται να δοκιμάσει κάτι λιγότερο premium. Θα προσπαθήσω να εξασφαλίσω τουλάχιστον τα μπρος πίσω στα 15-20k km τζάμπα, αν και ιδανικά θα έπρεπε να κάνω και μια ζυγοστάθμιση στα 1500. Τουλάχιστον έτσι έκανα μέχρι τώρα.
Χαιρετε.
Τα χρειαζεσαι για απλη - συμβατικη χρηση;
Τι αμαξι εχεις;Αν θελεις αφου τα δοκιμασεις σε υγρο και στεγνό οδόστρωμα αναφερε το αποτελεσμα (και αφου διανουσουν 200-300 χλμ).
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]