Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    D
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 5
    • Best 1
    • Groups 0

dimikat

@dimikat

Please enter occupation - Please enter your interests

1
    Profile views
    5
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

dimikat Unfollow Follow

Best posts made by dimikat

• RE: Hyundai i30 2017

@savvaspexli said in Hyundai i30 2017:

Καλησπερα , επειδη ενδιαφερομαι να αγορασω hyundai i30 μεταχειρισμενο απο το 2017 και πανω

Χαίρετε!
      Έχω τον κινητήρα στο i20 (το προηγούμενο) με 120 ίππους και 6άρι κιβώτιο, ίδιο με τις χρονολογίες που περιγράφεις. Είναι μια χαρά ο κινητήρας, κινεί άνετα το αμάξι και κάνει ταξίδι άνετο με προσπεράσεις, επιταχύνσεις κλπ. Βέβαια, είναι ελαφρύτερο από το i30 αλλά πόση διαφορά να έχουν; Σε κάθε περίπτωση πάντως, υπάρχει πάντα η δυνατότητα, στα συγκεκριμένης χρονολογίας μοτέρ, της ηλεκτρονικής αλλαγής της χαρτογράφησης του εγκεφάλου για βελτίωση των πραγμάτων. Γιατί το θέμα είναι στις ρυθμίσεις των ηλεκτρονικών/εγκεφάλου. Η δύναμη υπάρχει...

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      D
      dimikat

Latest posts made by dimikat

• RE: Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]

@kkostask said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:

Εγώ τα energy τα άλλαξα στα 55κ περίπου και ενώ είχαν ψωμί, είχαν σκληρύνει και έβγαζαν θόρυβο. Τώρα φοράω το vp4 στην ίδια διάσταση και μετά από 24κ είμαι ευχαριστημένος.

Για αυτόν κυρίως τον λόγο τα άλλαξα και εγώ... είχαν "φάει" πέντε καλοκαίρια... Νομίζω καιρός ήταν...

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      D
      dimikat

@dimikat said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:

Καλημέρα σε όλους! Τι είναι καλύτερο για νέα ελαστικά για i20 1.0 120hp, διάσταση 195/55/16; Από αναζήτηση και διάβασμα και εδώ, ξεχωρίζω τις εξής επιλογές:

• Hankook Ventus Prime 4
      • Falken Ziex 310
      • Falken Sincera 110
      • Nexen N'Fera SU4 (με ερωτηματικό)
      • Κάτι άλλο σχετικά οικονομικό αλλά και καλό;

Αλλάχτηκαν, τελικά, πριν λίγες μέρες και σχεδόν 44.000 χλμ τα Michelin Energy με Hankook VP4. Πρώτες εντυπώσεις αρκετά καλές! Σαν να "ησύχασε" το αυτοκίνητο και είναι πιο άνετο πλέον στις λακούβες. Σε κράτημα/αίσθηση στο δρόμο μια χαρά, πολύ καλά, αν και είναι νωρίς ακόμα και δεν έχω κάνει μεγάλες διαδρομές. Παρατήρησα μόνο μια κάποια "ασάφεια" στα πολλα χλμ (150+ που το πήγα για δοκιμή - μέχρι 140-150 μια χαρά), που με τα Energy δεν είχα παρατηρήσει. Να είναι θέμα πιέσεων; Ζυγοστάθμισης; Έπαιξα λίγο και με τις πιέσεις γιατί ο λαστιχάς είχε βάλει σχεδόν 38 σε όλα! Σε κάθε περίπτωση, είναι ακόμα νωρίς και πρέπει να γίνουν χιλιόμετρα για να βγουν συμπεράσματα... Αλλά είναι σαν να άλλαξα ανάρτηση..!

Υ.Γ.: Τα Energy είχαν ακόμα ΠΟΛΥ "αυλάκι"! Πολύ ψωμί..! Μου έκανε εντύπωση...

D
      dimikat
    • RE: Hyundai i30 2017

@savvaspexli said in Hyundai i30 2017:

Καλησπερα , επειδη ενδιαφερομαι να αγορασω hyundai i30 μεταχειρισμενο απο το 2017 και πανω

Χαίρετε!
      Έχω τον κινητήρα στο i20 (το προηγούμενο) με 120 ίππους και 6άρι κιβώτιο, ίδιο με τις χρονολογίες που περιγράφεις. Είναι μια χαρά ο κινητήρας, κινεί άνετα το αμάξι και κάνει ταξίδι άνετο με προσπεράσεις, επιταχύνσεις κλπ. Βέβαια, είναι ελαφρύτερο από το i30 αλλά πόση διαφορά να έχουν; Σε κάθε περίπτωση πάντως, υπάρχει πάντα η δυνατότητα, στα συγκεκριμένης χρονολογίας μοτέρ, της ηλεκτρονικής αλλαγής της χαρτογράφησης του εγκεφάλου για βελτίωση των πραγμάτων. Γιατί το θέμα είναι στις ρυθμίσεις των ηλεκτρονικών/εγκεφάλου. Η δύναμη υπάρχει...

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      D
      dimikat

@pavlos-84 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:

Χμμ, σχετικά σκληρά λάστιχα.
      Hankook VP4 και Falken Ziex 310 είναι πολύ καλά ελαστικά σε όλες τις συνθήκες.
      Μπορείς να δεις και Τ005 από Bridhestone που είναι πάνω κατω στα ίδια χρήματα.

Βέβαια μπορείς να τσεκάρεις με τον λαστιχά σου να πας σε 205/55/16 που πχ τα Conti PC7 τα εβαλα με 360 και τα ίδια χρήματα μου ζήτησαν για ολα τα premium σε αυτη την διασταση

Σκληρά είναι τα Michelin; Ναι, και εμένα αυτή είναι η γνώμη μου. Για τη διάσταση 205/55/16 το ξέρω ότι είναι κατά πολύ φθηνότερη. Αλλά ο λαστιχάς μου ήταν κατηγορηματικά αρνητικός να πάω από 195 σε 205. Δεν ξέρω, εξάλλου, αν το παίρνει και η ζάντα...

D
      dimikat

Καλημέρα σε όλους! Τι είναι καλύτερο για νέα ελαστικά για i20 1.0 120hp, διάσταση 195/55/16; Από αναζήτηση και διάβασμα και εδώ, ξεχωρίζω τις εξής επιλογές:

• Hankook Ventus Prime 4
      • Falken Ziex 310
      • Falken Sincera 110
      • Nexen N'Fera SU4 (με ερωτηματικό)
      • Κάτι άλλο σχετικά οικονομικό αλλά και καλό;

Ακόμα φοράω από το 2020 τα "μαμά" Michelin Energy έχοντας κάνει μόνο 35.000 χλμ! Τα νοιώθω όμως, κάποιες φορές, πολύ σκληρά πλέον με "χαζά" κοπανήματα! Η χρήση είναι πόλη (Αθήνα) αλλά και ταξίδια συχνά-πυκνά. Θα ήθελα να είναι μαλακά αλλά να "καταλαβαίνω" και το τιμόνι, αν παίζει τόσο ρόλο το ελαστικό για αυτό. Δεν πάω σε πιο επώνυμες μάρκες λόγω κόστους (θα ήθελα τα Michelin Primacy 4+ αλλά πάνε στα 500 ευρώ!!). Η αλλαγή σκέφτομαι να γίνει από το επόμενο φθινόπωρο απλά το ψάχνω από τώρα...

D
      dimikat
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ