Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    P
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 30
    • Best 2
    • Groups 0

pavlos-84

@pavlos-84

2
    Profile views
    30
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

pavlos-84 Unfollow Follow

Best posts made by pavlos-84

• RE: Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]

Καλησπέρα σε όλους.

Έφτασε και η δική μου σειρά να αλλάξω παπουτσάκια στο τουτού μου (Seat Leon 1P με τα 86 μουλαράκια του)
      Αυτή την στιγμή φοράω τα Falken ZE310 τα οποία έχουν βγάλει αισίως 46000km.
      Ξεκίνησαν να δείχνουν την φθορά τους, χωρίς βέβαια να με προβληματίζουν ιδιαίτερα ακόμη και στις τελευταίες βροχές με χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά κάτι έλειπε.
      Η χρήση είναι 17-18000 το χρονο, τα 2/3 στην πολή, με ότι αυτό συνεπάγεται με τους δρόμους, λακούβες κλπ
      Το υπόλοιπο 1/3 ταξιδια, αν χρειαστεί και ελαφρύ χωματόδρομο, με ταχύτητες εως 130km/h (και κανα πατημα 1 φορα το χρονο στα 170-180km/h)

Είμαι ανάμεσα στα :
      Turanza T005
      Turanza 6
      Continental Premium Contact 7

Οποιαδήποτε βοήθεια / πρόταση ευπρόσδεκτη

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      P
      pavlos-84

@bathan said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:

@pavlos-84 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:

Καλησπέρα σε όλους.

Έφτασε και η δική μου σειρά να αλλάξω παπουτσάκια στο τουτού μου (Seat Leon 1P με τα 86 μουλαράκια του)
      Ξεκίνησαν να δείχνουν την φθορά τους, χωρίς βέβαια να με προβληματίζουν ιδιαίτερα ακόμη και στις τελευταίες βροχές με χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά κάτι έλειπε.
      Η χρήση είναι 17-18000 το χρονο, τα 2/3 στην πολή, με ότι αυτό συνεπάγεται με τους δρόμους, λακούβες κλπ
      Το υπόλοιπο 1/3 ταξιδια, αν χρειαστεί και ελαφρύ χωματόδρομο, με ταχύτητες εως 130km/h (και κανα πατημα 1 φορα το χρονο στα 170-180km/h)

Είμαι ανάμεσα στα :
      Turanza T005
      Turanza 6

Δεν εισαι ευχαριστημένος απο τα Falken ZE310 ;

Να σου πω την αλήθεια, δεν έκατσε και πολύ καλά στο αμάξι.
      Έδειξε το τι αξιζει, τωρα που γερασε να σου πω την αληθεια αλλα αργει πολύ να ζεσταθεί.
      Κατέληξε στο PC7 πλέον γιατί , λόγω μωρού , θέλω γρήγορο ζέσταμα και κορυφαίες επιδόσεις στα φρενάρισμα.

P
      pavlos-84

Latest posts made by pavlos-84

@dimikat said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:

Καλημέρα σε όλους! Τι είναι καλύτερο για νέα ελαστικά για i20 1.0 120hp, διάσταση 195/55/16; Από αναζήτηση και διάβασμα και εδώ, ξεχωρίζω τις εξής επιλογές:

• Hankook Ventus Prime 4
      • Falken Ziex 310
      • Falken Sincera 110
      • Nexen N'Fera SU4 (με ερωτηματικό)
      • Κάτι άλλο σχετικά οικονομικό αλλά και καλό;

Χμμ, σχετικά σκληρά λάστιχα.
      Hankook VP4 και Falken Ziex 310 είναι πολύ καλά ελαστικά σε όλες τις συνθήκες.
      Μπορείς να δεις και Τ005 από Bridhestone που είναι πάνω κατω στα ίδια χρήματα.

Βέβαια μπορείς να τσεκάρεις με τον λαστιχά σου να πας σε 205/55/16 που πχ τα Conti PC7 τα εβαλα με 360 και τα ίδια χρήματα μου ζήτησαν για ολα τα premium σε αυτη την διασταση

P
      pavlos-84
    • RE: Περι λιπαντικών γενικώς [#2]

Σας ευχαριστω πολύ και τους δύο.

Είναι ο 2ος με απο group vag που μου λεει για τα valvoline
      Με βλεπω να κανω δοκιμη και με τα δυο και να καταληξω σε 2ο χρονο.
      Θα κανω την αρχη με τα valvoline και βλεπουμε

P
      pavlos-84
    • RE: Περι λιπαντικών γενικώς [#2]

Καλησπερα στην παρεα.
      Σε Seat Leon 1.4 MPI με 290.000 km πλέον θέλω να κάνω αλλαγή.
      Το αμάξι είναι στην κατοχή μου από τις 170.000, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης χρησιμοποιούσε 10w40 και με το που ήρθε στην κατοχή μου το γύρισα σε 5w30 της Mobil (Formula).
      Λόγω κόστους το γύρισα σε κάποιο Castrol αλλά πλέον έχω την εντύπωση ότι στις κρύες εκκινήσεις βαράνε.
      Έλεγξα την λίστα με τα approved λάδιου του ομίλου VW και βρίσκομαι ανάμεσα στα
      Liqui Moly Molygen New Generation C2 5w30
      Valvoline SynPower XL-III C3 5w30
      Σκέφτομαι και την αλλαγή σε 5w40

Τα φώτα σας please

P
      pavlos-84

@bathan said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:

@pavlos-84 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι ανάμεσα στα :
      Turanza T005
      Turanza 6

Δεν εισαι ευχαριστημένος απο τα Falken ZE310 ;

Να σου πω την αλήθεια, δεν έκατσε και πολύ καλά στο αμάξι.
      Έδειξε το τι αξιζει, τωρα που γερασε να σου πω την αληθεια αλλα αργει πολύ να ζεσταθεί.
      Κατέληξε στο PC7 πλέον γιατί , λόγω μωρού , θέλω γρήγορο ζέσταμα και κορυφαίες επιδόσεις στα φρενάρισμα.

P
      pavlos-84

@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:

Τα turanza 6 αν δεν κάνω λάθος δε βγαίνουν σε 205/55/16 οπότε μεταξύ των δύο κι εγώ continental θα προτιμούσα

Βγαίνουν αλλά έρχονται κατόπιν παραγγελίας.
      Ο Πατέρας , πχ τα φέρνει στην συγκεκριμένη διάσταση.
      Το μόνο κακό των Conti , νομίζω , είναι ότι δεν έχουν εμπορική εγγύηση, όπως οι υπόλοιπες αλλά ελέω βρέφους μάλλον προς τα εκεί θα πάω για να έχω το κέφαλι μου ήσυχο, όσο είναι αυτό δυνατό.

P
      pavlos-84

@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:

Διάσταση? Από τα t005 είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά εάν βγαίνουν τα turanza 6 στη διάσταση σου δεν αξίζει να πας στα t005. Τα continental τα πάνε περίφημα στα διάφορα τεστ, αλλά δεν έχω εμπειρία. Στο golf mk6 που είχαμε που είναι ιδιο σασί με το leon είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος από τα Goodyear efficient grip performance 2

Μπράβο μου! Έδωσα όλα τα στοιχεία αλλά όχι το βασικότερο 😄 😄

205/55R16 91V

P
      pavlos-84

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι ανάμεσα στα :
      Turanza T005
      Turanza 6

P
      pavlos-84
    • RE: Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]

Οι επιλογές που είχα από οόυς τους λαστιχάδες που κατάφερα και μίλησα ήταν οι εξής

1. Pirelli P7 (μου το πρότειναν σχεδόν όλοι) τιμη απο 280 εως 310
      2. Toyo CF2 (μου το πρότεινα 2) τιμη στα 290
      3. Falken ZE914 Ecorun (μου το προτεινε ενας και το συγκριναμε με Τ001) τιμη στα 270

Nα πω την αληθεια τεινω προς τα Pirelli
      Pirelli και Falken ειχα την ευκαιρια να τα δω απο κοντα και να τα αγγιξω.
      Είναι και τα 2 πάνω κάτω στην ίδια σκληρότητα πλαινων απλά δεν ξέρω απο άποψης πελματος

Στα τεστ απο το γνωστο site το Pirelli υπερτερει αλλα βαση ταμπελας το Falken παιρνει το προβάδισμα

P
      pavlos-84
    • RE: Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]

Να αναφέρω κι εγώ την δικιά μου εμπειρία κι εν συνεχεία να ζητήσω και την βοήθεια σας.

Σε accent του 2000 πέρασαν σαν ελαστικά τα Kleber, Michelin Pilot Exalto, Bridgestone ER300, BF Goodrich gGrip.
      Η σειρά έχει ως εξής για τα δικά μου κριτήρια ER300 (καλό σε όλες τις συνθήκες και σε κακουχιες, βουνα και λαγκάδια περασα με αυτο το λαστιχο), Exalto (απιστευτο λαστιχο στο στεγνό βεντουζωνε το αυτοκινητο και δεν εκανε ρουπι αλλα με προβληματιζε στο βρεγμενο), τα BF, Kleber απλα τραγικά. Λάστιχα τα οποία μπορούν να σου κοστίσουν την ζωή. Το μεν Kleber σε ψιλοβροχο και με ακριβως 20km δεν άκουσε ποτέ για να στρίψει και με πεταξε στο πεζοδρόμιο σε δρόμο φάρδους 10 μετρων, την επομενη μερα βγηκαν. Τα δε BF ενώ στα πρωτα km φανηκε αξιοπρεπες ελαστικο σε διαδρομη απο παλια εθνικη μεσω Θήβας και σε ρυθμους με τους οποιους με τα Exalto, ER300 δεν είχες κανένα απολύτως πρόβλημα και ένιωσες ότι είχαν κι άλλη πρόσφυρη, με οδήγησαν σε τετακε που ευτυχώς ήταν βραδινές ώρες και δεν υπηρχε κινηση. Το αμαξι το εδωσα κι ενημερωσα τον νεο ιδιοκτητη να τα βγαλει χτες.

Τωρα θελω την βοηθεια σας. Απέκτησα ενα Leon του 2007, μαμά φοράει 195/65/15, ο ανθρωπος που το ειχε του φοραει 225/50/16 και τα ελαστικα ειναι 5τιας οποτε θελουν αλλαγμα. Λεω να γυρισω σε διασταση 205/55/16 για να μειωσω το κοστος συν οτι δεν ειναι τετοια η ιπποδυνακη του αυτοκινητου ωστε να χρειαζεται τοσο φαρδος
      Τα km που διανυω ειναι σχεδον 50-50 πολη εθνικη απλα στο 10% συμπεριλαμβανονται και επαρχιακη δρομοι και χωματοδρομοι επομενως δεν θελω κατι πολυυυυ μαλακο για να μην το ψαχνω

Σε μια παλιοτερη ερευνα που ειχα κανει αλλα για 14-ρες ζαντες ημουν αναμεσα σε
      Toyo CF2 - Falken Ziex ZE914 - Vredestein Sportrac 5 - Dunlop Blue Response - Goodyear Efficiency Grip Performance

Ψάχνω γενικα ενδιάμεσο πέλμα με σκληρα πλαινα για να αντεχουν στις κακουχιες

Συγνωμη για το μακροσκελες μηνυμα μου

P
      pavlos-84
    • RE: Βοήθεια επιλογής μεταχειρισμένου

Να κάνω μία έξτρα ερώτηση γιατί πρόεκυψε.

Στα ίδια χρήματα που κοιτάω ένας φίλος του πατέρα μου δίνει ένα Mazda 3 1.6 με 150k χιλιόμετρα.
      Δεν έχω καθόλου άποψη για την συγκεκριμένη εταιρεία αλλά από φώτο που είδα φαίνεται καλό ποιοτικά.

Α! Είναι μοντέλο 2007. Σε σύγκριση με τα άλλα δύο?

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      pavlos-84
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ