-
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@sette said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Συνεννοήθηκα με γνωστό 'super market' ελαστικών και λογικά θα επιβεβαιώσω ραντεβού από Δευτέρα στο Αιγάλεω για τα Linglong. 240 με τοποθέτηση. Η χαμηλότερη τιμή που μπόρεσα να βρω στην αγορά. Ενημερωτικά, ο ίδιος έχει και κάτι Trazano (B στο βρεγμένο) στα 230, αλλά δεν υπήρχε ιδιαίτερος λόγος να τα προτιμήσω. Παρέλαβαν τώρα τα linglong, οπότε είναι πολύ φρέσκο DOT. Μόλις τα βάλω, θα γράψω εντυπώσεις και αργότερα update για όποιον ενδιαφέρεται να δοκιμάσει κάτι λιγότερο premium. Θα προσπαθήσω να εξασφαλίσω τουλάχιστον τα μπρος πίσω στα 15-20k km τζάμπα, αν και ιδανικά θα έπρεπε να κάνω και μια ζυγοστάθμιση στα 1500. Τουλάχιστον έτσι έκανα μέχρι τώρα.
Τελικά εσύ δεν μπήκες εδώ μέσα για να πάρεις γνώμες, αλλά για να σου επιβεβαιώσουμε την ειλημένη απόφαση σου να βάλεις Γκλινγκ Γκλονγκ. Λυπούμαστε που δεν βρέθηκε ούτε ένας να συμφωνήσει με την επιλογή σου...
Εγώ λυπάμαι που δεν βρέθηκε κανένας να πει ότι τα έβαλε και ήταν μάπα σε σχέση με τα τάδε ή αντίστοιχα τα έχει δοκιμάσει και είναι οκ.... Αυτά ως πληροφορίες θα είχαν βαρύτητα. Δεν ψάχνω το super ελαστικό, ούτε με ενδιαφέρει να αντικαταστήσω τίποτα pilot 5... Barum Bravuris 5HM έχω... Το να μου γράφετε ότι είναι κινέζικα, δεν είναι σοβαρό επιχείρημα. Ούτε το γιατί δεν δίνω 90-120 ευρώ παραπάνω για να βάλω premium... Αν δεν με ενδιέφεραν αυτά τα ποσά, δεν θα το έψαχνα... Αν ένας κατασκευαστής έχει μάπα προϊόν, δεν δίνει εμπορική εγγύηση 15-20k km. Μήπως να ψαχτειτε μερικοί σαν καταναλωτές που δίνετε τα παραπάνω χρήματα και δεν παίρνετε καν εμπορική εγγύηση όπως πχ επιλέγοντας Continental και τις θυγατρικές της ή Kumho;
-
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Συνεννοήθηκα με γνωστό 'super market' ελαστικών και λογικά θα επιβεβαιώσω ραντεβού από Δευτέρα στο Αιγάλεω για τα Linglong. 240 με τοποθέτηση. Η χαμηλότερη τιμή που μπόρεσα να βρω στην αγορά. Ενημερωτικά, ο ίδιος έχει και κάτι Trazano (B στο βρεγμένο) στα 230, αλλά δεν υπήρχε ιδιαίτερος λόγος να τα προτιμήσω. Παρέλαβαν τώρα τα linglong, οπότε είναι πολύ φρέσκο DOT. Μόλις τα βάλω, θα γράψω εντυπώσεις και αργότερα update για όποιον ενδιαφέρεται να δοκιμάσει κάτι λιγότερο premium. Θα προσπαθήσω να εξασφαλίσω τουλάχιστον τα μπρος πίσω στα 15-20k km τζάμπα, αν και ιδανικά θα έπρεπε να κάνω και μια ζυγοστάθμιση στα 1500. Τουλάχιστον έτσι έκανα μέχρι τώρα.
Τελικά εσύ δεν μπήκες εδώ μέσα για να πάρεις γνώμες, αλλά για να σου επιβεβαιώσουμε την ειλημένη απόφαση σου να βάλεις Γκλινγκ Γκλονγκ. Λυπούμαστε που δεν βρέθηκε ούτε ένας να συμφωνήσει με την επιλογή σου...
Εγώ λυπάμαι που δεν βρέθηκε κανένας να πει ότι τα έβαλε και ήταν μάπα σε σχέση με τα τάδε ή αντίστοιχα τα έχει δοκιμάσει και είναι οκ.... Αυτά ως πληροφορίες θα είχαν βαρύτητα. Δεν ψάχνω το super ελαστικό, ούτε με ενδιαφέρει να αντικαταστήσω τίποτα pilot 5... Barum Bravuris 5HM έχω... Το να μου γράφετε ότι είναι κινέζικα, δεν είναι σοβαρό επιχείρημα. Ούτε το γιατί δεν δίνω 90-120 ευρώ παραπάνω για να βάλω premium... Αν δεν με ενδιέφεραν αυτά τα ποσά, δεν θα το έψαχνα... Αν ένας κατασκευαστής έχει μάπα προϊόν, δεν δίνει εμπορική εγγύηση 15-20k km. Μήπως να ψαχτειτε μερικοί σαν καταναλωτές που δίνετε τα παραπάνω χρήματα και δεν παίρνετε καν εμπορική εγγύηση όπως πχ επιλέγοντας Continental και τις θυγατρικές της ή Kumho;
Aν ειχες κανα σοβαρο ελαστικο κι οχι σαβουρες σαν τα barum θα καταλαβαινες τι σημαινει ασφαλεια και σταθεροτητα στο δρομο χωρις να φοβασαι αν ανα πασα στιγμη βρεθεις σε καμια κολωνα εκει που δεν το περιμενεις, οπως συμβαινει με ΟΛΑ ανεξαιρετως τα ελαστικα εκτος των 5-6 κορυφαιων εταιρειων κι αντε κι αλλων 3-4 που βγαζουν αξιοπρεπεις επιλογες κατα κανονα. Απο'κει και περα ψαχνεις για προβληματα για να γλιτωσεις 10-20 ευρω το χρονο μαξ (που οπως σου ειπαν θα τα χασεις σε καταναλωση κλπ).
Ο καθενας κανει τις επιλογες του, αυτο δε σημαινει οτι ειναι και σωστες.
-
Μια ενδιαφέρουσα γνωριμία με τα YOKOHAMA
-
GEOLANDAR CV 4S
-
GEOLANDAR A/T 4
-
BLUEARTH V906
σε πίστα χιονιού στην Σουηδία
-
-
Εμείς πάντως δεν λυπόμαστε που δεν βάλαμε στα αυτοκίνητα μας Γκλινγκ Γκλονγκ.
Επίσης δεν λυπόμαστε που δεν σου χαϊδέψαμε τα αυτιά, λέγοντας σου πόσο καταπληκτική επιλογή είναι τα Γκλινγκ Γκλονγκ και πόσο μάγκας και ψαγμένος είσαι σαν καταναλωτής σε σχέση με εμάς τα κορόιδα που "πετάμε" τα λεφτά μας σε καλά λάστιχα.
Και βεβαίως δεν μιλάμε για 90-120 Ευρώ διάφορα, αλλά για ένα πενηντάρικο που γλιτώνεις σε σχέση με τα Dunlop (όπως μας είπες εσύ).
Όπως και να 'χει, ελπίζω να δικαιωθείς για την επιλογή σου, αλλά δεν το πιστεύω. -
Καλά και τα Dunlop τραγωδία είναι.
-
Στα ελαστικα κανετε οικονομια ρε σεις? Αυτα ειναι που σας κρατανε πανω στο δρομο...
Φρενα, Ελαστικα οχι τσιπιες. -
Ρε παιδιά, γενικά τη παλεύετε εδώ μέσα; Έγραψα εγώ σε κανέναν να βάλει τα τάδε; Ήμουν επιθετικός ή ειρωνικός; Γιατί τόση επιθετικότητα; Κατέκρινα κάποιον που πληρώνει για premium ή 'premium'; Θέλετε και τα βάζετε, με γεια σας και χαρά σας! Ντε και ναι, να με βγάλετε από ανεύθυνο έως απλά τσίπη που δεν σκέφτομαι έτσι; Έχει κανένας εμπειρία (καλή ή κακή) για τα συγκεκριμένα που ρώτησα; Αν ναι, να τον ακούσω. Αν όχι, δεν υπάρχει σοβαρή επιχειρηματολογία να προτείνετε τα τάχα μου premium Dunlop sport blue response γιατί με τη δική μου εμπειρία, σας ακούω σαν αυτούς που προτείνουν premium vw έναντι skoda... Το δίλημμα μου, δεν ήταν τα UUHP sportmaxx rt2 (που δεν βγαίνουν στη διάσταση μου) έναντι των UHP sport master (τα οποία φαίνεται πράγματι, να είναι ένα κλικ καλύτερα) αλλά τα πολύ υποδεέστερα που ανέφερα. Αντιλαμβάνεστε ότι οι ανάγκες μου και τα μέτρα σύγκρισης μου, είναι διαφορετικά από τα δικά σας;
-
Απαράβατος κανόνας στα φόρουμ:
-Δεν ρωτάς τι αμάξι να αγοράσεις.
-Δεν ρωτάς τι ελαστικά θα βάλεις.Και μιλώντας ΚΑΙ για κινέζικα ελαστικά:
https://www.lifo.gr/now/world/i-rosia-eisagei-elastika-aeroskafon-apo-ti-dysi-para-tis-apagoreyseis
Οι Κινέζοι κατασκευαστές αντιπροσώπευαν το 10% των ρωσικών εισαγωγών ελαστικών αεροσκαφών το 2023, αναφέρει η έκθεση. -
Από τα barum πας στα γκλινγκ γκλονγκ!!! Τι περιμένεις να σου πούμε;
Πηγαίνε σε ίδια κατηγορία
Barum Falken Toyo Hankhook Kuhmo κλπ κλπ -
@nickthetrib said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Barum Falken Toyo Hankhook Kuhmo κλπ κλπΠηγαίνω από ένα μετριότατο λάστιχο (C/B) σε ένα UHP (C/A) και το θεωρείτε υποβάθμιση; Βάσει ποιών αντικειμενικών κριτηρίων; Ίδια κατηγορία τα Toyo, Hankook, Kumho με τα Barum (αναφερόμενοι στα ελαστικά που κοιτούσα); Δεν ήξερα ότι έχω τέτοιες λαστιχάρες...
-
@famas said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Απαράβατος κανόνας στα φόρουμ:
-Δεν ρωτάς τι αμάξι να αγοράσεις.
-Δεν ρωτάς τι ελαστικά θα βάλεις.Και μιλώντας ΚΑΙ για κινέζικα ελαστικά:
https://www.lifo.gr/now/world/i-rosia-eisagei-elastika-aeroskafon-apo-ti-dysi-para-tis-apagoreyseis
Οι Κινέζοι κατασκευαστές αντιπροσώπευαν το 10% των ρωσικών εισαγωγών ελαστικών αεροσκαφών το 2023, αναφέρει η έκθεση.Δεν έχεις άδικο... Απλά για να είμαστε δίκαιοι, δεν ρώτησα γενικά και αόριστα τι να βάλω. Ανέφερα ότι σκέφτομαι αυτά και με βάση τυχόν εμπειρίες σας, τι προτείνετε για τις δικές μου ανάγκες... Άνθρωποι που δεν έχουν βάλει ποτέ τους οικονομικά ελαστικά, άρχισαν αναφέρονται σε ακράδαντα επιχειρήματα τύπου είναι κινέζικα... Άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα τι μπαίνει σε κάτω από 17αρα ή κάνουν το 1/3 των km μου, άρχισαν να γράφουν τα δικά τους... 125 ψοφαλογα έχω, σε ένα εξαιρετικά σταθερό αυτοκίνητο που δεν το πηγαίνω τάπα. Είναι δυνατόν να έχω τις ίδιες ανάγκες ή και μέτρα με κάποιον που μιλάει για premium ελαστικά, έχει 200 τουρμπισια άλογα και κάνει 5k το χρόνο;
-
Barum Falken Toyo Hankhook Kuhmo κλπ κλπΠηγαίνω από ένα μετριότατο λάστιχο (C/B) σε ένα UHP (C/A) και το θεωρείτε υποβάθμιση; Βάσει ποιών αντικειμενικών κριτηρίων; Ίδια κατηγορία τα Toyo, Hankook, Kumho με τα Barum (αναφερόμενοι στα ελαστικά που κοιτούσα); Δεν ήξερα ότι έχω τέτοιες λαστιχάρες...
Τα barum σαν εταιρεία είναι θυγατρική της continental.
Τα bravuris είναι χοντρικά μια με δύο γενιές πίσω από τα αντίστοιχα premium contact. (Τώρα που τα premium έγιναν πιο σπορ δεν είμαι απόλυτα σίγουρος). Όταν έβαλε τα bravuris 3 ο πεθερός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος και θα έβαζε τα επόμενα αν δεν άλλαζε αμάξι!
Όλες οι παραπάνω εταιρίες είναι οι λεγόμενες ποιοτικές χαμηλότερου κόστους
Έχουν κυκλοφορήσει αρκετά και υπάρχουν άνθρωποι που τα έχουν βάλει στα αμάξια τους!
Πχ φοράω ventus prime 3 σε αουρις του 2007 με 97 άλογα ( λιγοτερα από εσένα δλδ) σε 205/55/ 16 και θα βάλω ή τα ventus prime 4 ή τα Falken ziex ze320
Τραβά βάλε τα ventus prime 3 (αν βρεις γιατί τα 4 κυκλοφορων κανένα χρόνο τωρα)! -
Επειδή βλέπω έχεις προσεγγίσει το θέμα πολύ ορθολογικά, πάρε αυτό που αντέχει η τσέπη σου και υποδεικνύει η κοινή λογική. Το γεγονός είναι Κινέζικα δε λέει τίποτα από μόνο του. Και πολλά ευρωπαϊκά (είτε στην καταγωγή είτε στην κατασκευή) της πλάκας είναι σ' αυτές τις κατηγορίες και διαστάσεις.
Προσωπικά σε καθημερινά αυτοκίνητα βασικής χρήσης βάζω μέσης κατηγορίας ελαστικά (πχ Falken σε Peugeot 208 και Honda Jazz) και σε σπορ βάζω ότι καλύτερο UUHP υπάρχει αλλά και πάλι αποφεύγοντας να πληρώσω παράλογα premiums στην τιμή (βλέπε Michelin) για διαφορές που είναι εντελώς αμφίβολο εάν θα γίνουν ποτέ διακριτές ακόμα και στην πίστα.
-
Τα barum σαν εταιρεία είναι θυγατρική της continental.
Τα bravuris είναι χοντρικά μια με δύο γενιές πίσω από τα αντίστοιχα premium contact. (Τώρα που τα premium έγιναν πιο σπορ δεν είμαι απόλυτα σίγουρος). Όταν έβαλε τα bravuris 3 ο πεθερός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος και θα έβαζε τα επόμενα αν δεν άλλαζε αμάξι!
Όλες οι παραπάνω εταιρίες είναι οι λεγόμενες ποιοτικές χαμηλότερου κόστους
Έχουν κυκλοφορήσει αρκετά και υπάρχουν άνθρωποι που τα έχουν βάλει στα αμάξια τους!
Πχ φοράω ventus prime 3 σε αουρις του 2007 με 97 άλογα ( λιγοτερα από εσένα δλδ) σε 205/55/ 16 και θα βάλω ή τα ventus prime 4 ή τα Falken ziex ze320
Τραβά βάλε τα ventus prime 3 (αν βρεις γιατί τα 4 κυκλοφορων κανένα χρόνο τωρα)!Τα Bravuris είναι ένα πολύ μέτριο λάστιχο, με μόνο προτέρημα ότι είναι ανθεκτικά σε πιο σκληρή χρήση και βγάζουν πολλά χιλιόμετρα. Οι δείκτες για το βρεγμένο κλπ (όπως και τεστς), δείχνουν ότι δεν παίζει στην ίδια Λίγκα με ventus prime 4, ziex 320, hs52 κλπ. Ασχέτως ποιος τα βγάζει και ποιου θυγατρική είναι. Για όσους ενδιαφέρονται, τα συγκεκριμένα είναι τα μόνα ελαστικά που μου φάνηκαν καλουτσικα στο βρεγμένο, επειδή μάλλον είναι επιεικώς μέτρια στο στεγνό...
-
τι αμαξι εχεις και ποσα χμ κανεις τον χρονο;
-
@wantone said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
τι αμαξι εχεις και ποσα χμ κανεις τον χρονο;
Ford Mondeo 2004/16-18k km κυρίως εντός πόλης.
-
ρε παιδιά έχω μία απορία...
καινούργια ελαστικά (3 μηνών) πατήσανε 2 από τα 4 βίδες...έχανε αέρα μόνο το ένα και βάρεσε το tpms και μετά από ψάξιμο της είδα...
το θέμα είναι πως το βουλκανιζατέρ μου έκανε το κλασικό κορδόνι και με διαβεβαίωσε πως όλα είναι καλά... επειδή το αυτοκίνητο δεν ειναι πόλης (και γενικά πάμε με αυτό στο χωριό με ταχύτητες ~140) με παιδί κλπ να ψαχτώ για μπάλωμα ή δεν υπάρχει λόγος να μπαίνω σε τέτοια διαδικασία? -
Δεν θα πάθει τίποτα το κορδόνι στο δρόμο μην το φοβάσαι αλλά αργά η γρήγορα θα ξεκινήσει να χάνει αέρα , όταν έχεις χρόνο κάνε ένα κανονικό μπάλωμα να είσαι σίγουρος !
Την τελευταία τριετία έχω κάνει 15 μπαλώματα από τα οποία τα 5 πρώτα τα έκανα στο βουλκανιζατέρ της γειτονιάς και τα 5 σε 1-2 χρόνια έχαναν σταδιακά σιγά σιγά-αέρα και αντικατέστησα με κανονικό μπάλωμα ! -
@yem said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Δεν θα πάθει τίποτα το κορδόνι στο δρόμο μην το φοβάσαι αλλά αργά η γρήγορα θα ξεκινήσει να χάνει αέρα , όταν έχεις χρόνο κάνε ένα κανονικό μπάλωμα να είσαι σίγουρος !
Την τελευταία τριετία έχω κάνει 15 μπαλώματα από τα οποία τα 5 πρώτα τα έκανα στο βουλκανιζατέρ της γειτονιάς και τα 5 σε 1-2 χρόνια έχαναν σταδιακά σιγά σιγά-αέρα και αντικατέστησα με κανονικό μπάλωμα !ευχαριστώ για την καθησυχαστική απάντηση!
-
Φοράω στο Captur Continental Eco-Contact 6 ( 215/60 17), κατά τον Γενάρη λέω να τα αλλάξω (4 χρόνια -45.000χλμ) γιατί βλέπω λίγα φαγώματα στο πέλμα λογικά από τα χώματα/πέτρες που έχω πάει .
Έχω μείνει σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος , το "σούπερ ατού" τους είναι ένα μικρό μάγουλο που κάνουν και προστατεύουν την ζάντα από το πεζοδρόμιο , γενικά επιδόσεις με το captur δεν με απασχολεί μιας και δεν το κυνηγάω -και να ήθελα δλδ- .
Φίλος μου πρότεινε τα premium contact πάλι της ίδιας μάρκας , έχετε καμία άλλη πρόταση ?
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]