-
Αυτό με τη μπαταρία ειναι απιστευτο πάντως!
Παράπονα σε όλο τον κόσμο διαβάζω!
Απαράδεκτο για τογιότα -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Απαράδεκτο για τογιόταΤραγικό ειναι και μάλλον έχει να κάνει με την μείωση κόστους. Στην Κορόλα έχει Βάρτα, αλλά μικρή, 45αρα. Στο Κρος δεν έχω τσεκάρει τι έχει, θα δω.
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Απαράδεκτο για τογιόταΤραγικό ειναι και μάλλον έχει να κάνει με την μείωση κόστους. Στην Κορόλα έχει Βάρτα, αλλά μικρή, 45αρα. Στο Κρος δεν έχω τσεκάρει τι έχει, θα δω.
Εσυ που κλείνεις χρόνο εχεις δει κατι περίεργο;
Στο προηγουμενο γιαρις που το δώσαμε στα 7,5 χρόνια με την εργοστασιακή είμασταν.
Στο YC εχω φοβηθει και αν μεινει ακίνητο όπως το καλοκαίρι το βάζω μπρος με την πρώτη ευκαιρία.
Στο μαζντογιαρις που κυκλοφορεί και καθημερινα καιτοι 1,5 μηνα προχθες ζηταγε το κλειδι διπλα στο start button !! Επειδή και ετσι δεν επαιρνε μπρος η γυναίκα έκανε οπως στο ανεκδοτο. Βγήκε, κλειδωσε και ξαναμπήκε και μετά πηρε μπρος!!!
Οτι να ναι! -
Ο αρχιμηχανικός του εξουσιδοτημένου επισκευαστή συμβούλευσε χάριν προστασίας της 12βολτης όταν ακινητοποιούμε το αυτοκίνητο και περιμένουμε να μην το σβήνουμε αλλά να το αφήνουμε σε ισχύ, έτσι αφενός αντλεί ισχύ από την μπαταρία του υβριδικού συστήματος και ταυτόχρονα την φορτίζει.
-
Το YC εχει μια τούρκικη Μουτλού η μαρκα ή κάπως ετσι...
Ευτυχώς το πρόβλημα λύνεται φθηνά σχετικά
https://batariadiko.gr/product/varta-44ah-b36-420aen/?skr_prm=WyIxZmIyNTEwYi1mYWI4LTQ3MWItOTc4Ny0zNTQ3NjE5ZTJhMTciLDE3MDQ4NzU3Njc5OTIseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiJwYzRfdGVzdF9jIn1dΑυτή η varta με 60 € κάθετε ακριβώς κάτω απο το κάθισμα και οσοι την έβαλαν είπαν τέρμα το πρόβλημα
ΥΓ ... προσωρινά μη διαθέσιμη προχθες την ειχε... πολλοι με πρόβλημα;
-
@nmsm2 said in Toyota Yaris Cross:
Ο αρχιμηχανικός του εξουσιδοτημένου επισκευαστή συμβούλευσε χάριν προστασίας της 12βολτης όταν ακινητοποιούμε το αυτοκίνητο και περιμένουμε να μην το σβήνουμε αλλά να το αφήνουμε σε ισχύ, έτσι αφενός αντλεί ισχύ από την μπαταρία του υβριδικού συστήματος και ταυτόχρονα την φορτίζει.
Αυτό κάνουμε συνήθως, αλλά δεν μπορουμε να ζουμε με το φόβο!
Στα εξουσιοδοτημένα στην αλλαζουν εντός εγγυησης; και αν ναι με τι μάρκα; -
Στα εξουσιοδοτημένα στην αλλαζουν εντός εγγυησης; και αν ναι με τι μάρκα;Δεν γνωρίζω γιατί η συμβουλή του δόθηκε στο πλαίσιο πραγματοποίησης service, αλλά για να μου το πετάξει προφανώς υπάρχει ζήτημα με την αποφόρτιση της 12βολτης, πιθανολογώ ότι οι ηλεκτρικές ανάγκες έναρξης του συστήματος είναι μεγάλες, οπότε γι' αυτό συμβούλευσε να μην το απενεργοποιούμε σε περίπτωση αναμονής όπως με τα συμβατικά αυτοκίνητα. Και στο golf που έχω φτάσει να αλλάζω μπαταρία σχεδόν κάθε δύο χρόνια ο έμπορος μπαταριών συνέστησε κατά την εκκίνηση να μην έχω απολύτως τίποτα αναμμένο (clima, αυτόματα φώτα κλπ) λόγω των αυξημένων αναγκών που ζορίζουν τα στοιχεία της μπαταρίας (καίει στοιχείο).
-
Στα εξουσιοδοτημένα στην αλλαζουν εντός εγγυησης; και αν ναι με τι μάρκα;Τρία χρόνια εγγύηση εχει και θα σου βάλουν την ίδια .
-
Στα υβριδικά η 12βολτη μπαταρία δεν φορτίζετε συνεχώς όπως σε ένα θερμικό αυτοκίνητο.
Όταν πέσει η 12βολτη στα 12,4 - 12,6 τότε αρχίζει να την φορτίζει η υβριδική μπαταρία έως ότου την ανεβάσει θεωρητικά στα 14,6 - 14,7.Καλό είναι να μετρηθεί η μπαταρία από τους πόλους με βολτόμετρο, με ενεργοποιημένο το υβριδικό σύστημα και με ενεργοποιήσει όλων των ηλεκτρικών (θερμαινόμενα καθίσματα - θερμαινόμενοι καθρέφτες - κλιματισμός - φώτα) ενεργοποιώντας το ένα μετά το άλλο και να δείτε πόσο απότομα πέφτει και πόσο τελικά φορτίζει.
Σε φίλο που με YC 1,5 χρόνου έμεινε μια φορά στο πρώτο δίμηνο με διάγνωση θέμα συναγερμού και δεύτερη φορά πριν λίγες μέρες.
Την μέτρησε σε ηλεκτρολόγο και παρουσιάζει μια διακύμανση από 12,4 έως 13.8-13,9 χωρίς να ξεπερνάει τα 14, θα πάει και στην ΤΟΥΟΤΑ να πάρει μια γνωμη.
-
Εσυ που κλείνεις χρόνο εχεις δει κατι περίεργο;
Όχι, όλα ειναι ΟΚ. αλλά το δικό μας YC κινείται καθημερινά. Η Κορόλα κινείται πιο αραιά, αλλά και εκεί δεν έχω διαπιστώσει κάτι.
-
Απαράδεκτο για τογιόταΌντως τραγικό, όπως και το θέμα των λαδιών
το είχα αναφέρει εδώ και 100 σελίδες πιο πριν.
Προς το παρόν έχω καλέσει 2 φορές την οδική μέχρι που πήρα ένα booster (Noco gb20) και το έχω μόνιμα στο πορτ μπαγκάζ.
Κατά τα άλλα όλα καλά, τη Δευτέρα που έχω ραντεβού για ετήσιο θα το αναφέρω μήπως μου την αλλάξουν, Αααα δε βρήκα διαθέσιμο ραντεβού στη περιοχή μου και έκλεισα στο Φλαμιάτο, πάλι καλά που δε είχε διαθεσιμότητα μόνο Θεσσαλονίκη.ΥΓ άμα την κάνετε αυτή τη συνάντηση στα ΒΠ μετά από 29 Ιανουαρίου θα έρθω.
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Προς το παρόν έχω καλέσει 2 φορές την οδική μέχρι που πήρα ένα booster (Noco gb20) και το έχω μόνιμα στο πορτ μπαγκάζ.
Κατά τα άλλα όλα καλά, τη Δευτέρα που έχω ραντεβού για ετήσιο θα το αναφέρω μήπως μου την αλλάξουν, Αααα δε βρήκα διαθέσιμο ραντεβού στη περιοχή μου και έκλεισα στο Φλαμιάτο, πάλι καλά που δε είχε διαθεσιμότητα μόνο Θεσσαλονίκη.ΥΓ άμα την κάνετε αυτή τη συνάντηση στα ΒΠ μετά από 29 Ιανουαρίου θα έρθω.
Mην κοιτάτε μόνο σε εμπορίες!
Η ΤΟΥΟΤΑ εχει και εξουσιοδοτημενα μόνο συνεργεια.
Εγω σε τετοιο παω!
Μουστάκας στην Αχαρνών (Πατήσια/Χαλκηδόνα)Με βλέπω να παίρνω booster αν και αμφότερα τα υβρίδια κινούνται καθημερινά
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Mην κοιτάτε μόνο σε εμπορίες!
Η ΤΟΥΟΤΑ εχει και εξουσιοδοτημενα μόνο συνεργεια.
Εγω σε τετοιο παω!
Μουστάκας στην Αχαρνών (Πατήσια/Χαλκηδόνα)Με βλέπω να παίρνω booster αν και αμφότερα τα υβρίδια κινούνται καθημερινά
Ευχαριστώ, θα τον έχω στα υπ' όψη
τώρα έκλεισα για 2ετές, υπάρχει ένα θέμα στα ραντεβού θέλει να κλείσεις πολύ καιρό πριν αν έχουν όποτε έχουν. -
Έπεσα σήμερα σε έναν τρελαμένο με Cross.
Πήγαινε μέσα στις γειτονιές σαν τον τρελό. Ίσα που σταμάταγε στα STOP και κόλλαγε πίσω από άλλα αυτοκίνητα.Μάλλον θα κατουριόταν. Δεν εξηγείται διαφορετικά.
-
@storm said in Toyota Yaris Cross:
Έπεσα σήμερα σε έναν τρελαμένο με Cross.
Πήγαινε μέσα στις γειτονιές σαν τον τρελό. Ίσα που σταμάταγε στα STOP και κόλλαγε πίσω από άλλα αυτοκίνητα.Μάλλον θα κατουριόταν. Δεν εξηγείται διαφορετικά.
Μπορεί να τον είχε χτυπήσει το ρεύμα...
-
Δεν ήξερε από yaris cross
-
@fanis75.Προσπαθω να αλλαξω τις λαμπες αλογονου με led αλλα δεν μπορω να βγαλω το φισσακι.Υπαρχει καποιο τρικ.σε ρωταω γιατι καπου γραφεις οτι το εκανες και ειναι ευκολο.
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
@City-Pop την πέρασα και εγω πριν καμμιά εβδομάδα αφου πρώτα έσβησα την παλιά γιατί με όλες αυτές τις εφαρμογές θα τα παίξει το παλιό μου xiaomi...
Αυτό που είδα είναι οτι έχει πλέον περασμένα τα σέρβις , το 1ο δηλ, πράγμα που η παλιά δεν υποστήριζε.
Τώρα διαδρομές καταναλώσεις είχε πλάκα στην αρχή να πειράζω τους εραστές της Στέλλας και να συγκρίνω με το άλλο ντίζελ που εχω.
Τώρα δεν είναι σωστό πρέπον για τους πρώτους - με τα adblue κλπ θέματα του κινητήρα συμπάσχω και δεν μιλάω - και εχω καταλήξει οτι σε σχέση με το άλλο στην πόλη καίει σημαντικά λιγότερο και στο ταξίδι τα ίδια ... σε λίτρα !Θα ήθελα η εφαρμογή να δείχνει την κατάσταση της μικρής μπαταρίας 12V.
Το θεωρώ σημαντικό , εγω την ελέγχω απο την εφαρμογή του συναγερμού και δεν πρόκειται να βγάλει την τριετία της εγγύησης την δεύτερη μέρα ακινησίας πέφτει στα 11,9V και οσο μεγάλη διαδρομή και να κάνω πάνω απο 12,4V δεν βλέπω...Ωχ ακομα δε εβγαλα τι παλια, θα το κανω μετα απο αυτο το μνμ. Ετσι τη πατησα μια αλλη φορα και δε δουλευε application τραπεζας και πηρα με βαρβατη μνημη... Τις δουλευα τις πρωτες μερες απο περιεργια και τις δυο μεχρι που σταματησε να λειτουργει η παλια. Καποια θεματακια ειχε με την εκκινηση, μου ζητουσε ολο αριθμο πλαισιου κλπ, αλλα εδω και 3 μερες δουλευει..
Ναι μαλιστα, το βρηκα, εκει που το γραφει και οπως το γραφει (παραδοση οχηματος νομιζα οτι ειναι για προγραμματισμο συντηρησης). Θα επρεπε να μας δινει την επιλογη, πιο πλαισιο θελουμε πρωτο η το service θα μπορουσε να ειναι τελευταιο στη σειρα.
Θα προσπαθησω να ασχοληθω και σας γραφω τι συνολικο κοστος ειχα μεχρι τα 50.000 χλμ. Δε καιει πολυ σε ταξιδια, απλα για μενα που το κινω σε μικτο αστικο, περιαστικο, Εθνικο και επαρχιακο δικτυο σχεδον καθημερινα αν κανω μεγαλη διαδρομη σε αυτοκινητοδρομο αναβαινει η καταναλωση σε συγκριση με τα προηγουμενα μεχρι 1 μοναδα, δηλαδη απο 3,7 να παει 3,6... Η οποια κατεβαινει - ο μεσος ορος σε καμια εβδομαδα με 10 μερες.
Χμμ... Η αναφορα που εκανες και αναφερθηκε εκτενεστερα μετα ηταν ενδιαφορουσα. Μαλλον ναι, αν ηταν εφικτο θα ηταν καλο. Δε το γνωριζα/θυμομουν αυτο. Συνηθως βεβαια δε το κλεινω απευθειας, αν δε βιαζομαι, αλλα θα το εχω κατα νου. Την εχω πατησει και εγω αλλα οχι απο δικο μου λαθος η τυχαια. Ηταν για αλλαγη λαδιων και οταν πηγα να το παρω δεν επερνε μπροστα, καποιος ειχε ξεχασει κατι ανοιχτο μαλλον??? Ειχα ενα μικρο αγχος μηπως την επομενη μερα δε ξεκινησει και αργυσω στην εργασια (το παρκαρα μαλιστα σε μερος οπου δε θα ενοχλουσα και δε επερνα κληση λογο παρανομου παρκαρισματος, λογο χωρου εκφορτωσης, για σιγουρια) αλλα δεν ειχα κανενα θεμα... Δυσκολο να μεινει το δικου σε ακινησια πανω απο 48 (το πολυ) ωρες, σε αργιες τυπου (προ)παραμονης Χριστουγεννων...
Δηλαδη Προεδρε @a65 δε επερνε μπροστα? Απο ακινησια?
To ειχα ρωτησει αυτο. Ειναι εφικτο να γινεται η συντηρηση στην ωρα της και αμεσα με τοσα TOYOTA που κυκλοφορουν εκει εξω? Αλλα ΟΚ ολα καλα, εγω το αφηνω το πρωι και το περνω το μεσημερι, μετα την εργασια μου...
-
@tacos said in Toyota Yaris Cross:
@fanis75.Προσπαθω να αλλαξω τις λαμπες αλογονου με led αλλα δεν μπορω να βγαλω το φισσακι.Υπαρχει καποιο τρικ.σε ρωταω γιατι καπου γραφεις οτι το εκανες και ειναι ευκολο.
Το έκανε ο μάστορας που πήρα τις λάμπες, αλλά θυμάμαι ότι ήταν πολυ εύκολο, του πήρε κάπου 5' και για τις 2 λάμπες, έβγαινε πανεύκολα θυμάμαι. Έχει περάσει και σχεδόν 1 χρόνος.
-
Είναι παρα πολύ εύκολο να αλλάξεις τις hir2 το εχω κάνει πριν καιρό και δεν θυμάμαι να είχα κάποια δυσκολία .
Συμβουλή : πάρκαρε σε μέρος φωτεινό για να δείς καλά το φις και να βρεις το σημείο που πρέπει να πατήσεις τα αυτάκια και να βγεί , μάλλον γιαυτό δυσκολεύεσαι...ΥΓ έψαξα για βίντεο στο you tube αλλα δεν βρήκα
Βρήκα όμως ενα που έψαχνα καιρό για τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και είναι ελληνικό και άριστο!
Μπράβο στον Γιάννη !
Toyota Yaris Cross