-
@ison said in Toyota Yaris Cross:
@gchris7 said in Toyota Yaris Cross:
Με μια μεγαλη μπαγκαζιερα από πάνω για τα ταξίδια θα είσαι κομπλέ. Το πολυ πολυ σε 4 5 χρόνια που τα παιδιά θα μεγαλώσουν και ίσως αρχίσουν να γκρινιάζουν το πουλάς όσο το πήρες...
Δοκίμασε το αρκετα βέβαια πρώτα. Θα μπορούσες ιδανικα να το νοικιάσεις για 2 3 μέρες.Σωστός αλλά δεν περίμενα να το νοικιάζουν... Ξερεις που μπορώ να το βρω? Αυτό με την μπαγκάζιερα σκεφτόμουν. Το μόνο θέμα είναι αν πρέπει να πάρω συγκεκριμένη έκδοση ή αν μπαίνουν αφτερμαρκετ ξέρεις?
Μπάρες οροφής έχει η menabo για το yc, εκεί με παρέπεμψαν κ εμένα
-
Καλημέρα,μετά από ερώτηση σε toyota polis,η απάντηση είναι ότι προς το παρόν παιρνετε αυτό ακριβώς που παραγγείλατε.Δεν γνωρίζουν τίποτα παραπάνω.
-
Προσωπικά ίσως ακυρωνα και έβαζα καινούργια παραγγελία.
-
Και εγώ το ίδιο.Περιμενω επίσημη ανακοίνωση,τιμές και χρόνο παράδοσης για να αποφασίσω .
-
@ison said in Toyota Yaris Cross:
Ευχαριστώ εννοείτε ότι θα το κάνω αν και έχω χρόνο μέχρι να φτάσουν τα μικρά 1.85. Μιας και είμαστε κοντά στο ύψος πως το βολευεσε το αμάξι.. Πχ επειδή τα έχω τα κιλά μου στο puma που μπήκα... Αισθάνθηκα λίγο πιεσμένος.. Κοντός ψαλμός βέβαια αλλά κουβέντα να γίνετε.
Εγώ βάζω το κάθισμα τέρμα πίσω στα πόδια και τέρμα κάτω στο ύψος. Η πλάτη περίπου στη μέση και είμαι άνετα. Το τιμόνι το έχω βάλει πιο ψηλά ώστε να έχω περιθώρια όταν γυρνάω τα χέρια στο τιμόνι για να μην βρισκω στα πόδια.
Ο τεμπέλης είναι βασικός. Γενικά όμως το βρισκω άνετο ακόμα και σε πολλές ώρες. -
@mar1982 said in Toyota Yaris Cross:
Και εγώ το ίδιο.Περιμένω επίσημη ανακοίνωση,τιμές και χρόνο παράδοσης για να αποφασίσω .
Άπλα έλεγξε τους χρόνους παράδοσης που θα σου πει και αλλού γιατί πιθανά για να σε αποτρέψει να ακυρώσεις να σου πει κάτι τραβηγμένο σε χρόνο
Επίσης όταν ακυρώνεις παίρνεις τη προκαταβολή πίσω ( αν και είδα κάτι περίεργα ψιλά γράμματα πίσω στην παραγγελία ) και τοποθετείς νέα παραγγελία στον ίδιο αντιπρόσωπο ?
Είμαι και εγώ στο ίδιο ακριβώς δίλημμα με παραγγελία style hybrid από 06/23 και παράδοση αρχικά 06/24 και με νεότερη ενημέρωση για παραδοση 05/24 -
Εγώ 8/23 με παράδοση ένα χρόνο ,χωρίς νέα ενημέρωση,φυσικά και θα ρωτήσω...Γενικώς η Θεσσαλονίκη έχει ένα σχετικό μονοπώλιο,με ο,τι συνεπάγεται αυτό...
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
και ο γιος μου έχει booster της Cybex που ειναι σαν καρεκλάκι, δηλαδή έχει αρκετό φάρδος)
Φάνη αν έχεις την καλοσύνη μπορείς να δώσεις ένα λινκ σε ποιό αναφέρεσαι;
Κοιτάω για μπούστερ τελευταία γιατί ο ένας απο τα δίδυμα μου αν και 4,5 χρόνων , ο καημένος δυστυχώς έχει ψηλώσει πολύ (σχεδόν όσο ένα παιδάκι 6+ χρονών στις καμπύλες υψος/προς ηλικία που έχουν οι παιδίατροι) και όλα τα μπούστερ που βρίσκω είναι αρκετά basic. -
@vagkirk said in Toyota Yaris Cross:
Εγώ έχω αυτό: https://www.cybex-online.com/en/us/p/CS_PL_Solution_Z_fix_US.html
Αλλά ειναι σχετικά παλιό και πλέον έχουν βγει οι νεότερες εκδόσεις του:
https://www.cybex-online.com/en/be/car-seats/child-car-seats/Όλα αυτά ειναι μέχρι 12 ετών (50 κιλά ή 1.50 ύψος), οπότε θα είσαι μια χαρά. Ειναι τα ασφαλέστερα καθίσματα στον κόσμο και δεν έχουν σχέση με τα απλά μπούστερ που δεν προσφέρουν και πολλά.
-
και ο γιος μου έχει booster της Cybex που ειναι σαν καρεκλάκι, δηλαδή έχει αρκετό φάρδος)
Κοιτάω για μπούστερ τελευταία γιατί ο ένας απο τα δίδυμα μου αν και 4,5 χρόνων , ο καημένος δυστυχώς έχει ψηλώσει πολύ (σχεδόν όσο ένα παιδάκι 6+ χρονών στις καμπύλες υψος/προς ηλικία που έχουν οι παιδίατροι) και όλα τα μπούστερ που βρίσκω είναι αρκετά basic.Εκτός απο τα Cybex που πρότεινε ο Φάνης, δες και τα Britax: https://www.britax-roemer.com/car-seats/highback-boosters-1
-
Εξαιρετικά κι αυτά
-
Κοιτάω για μπούστερ τελευταία γιατί ο ένας απο τα δίδυμα μου αν και 4,5 χρόνων , ο καημένος δυστυχώς έχει ψηλώσει πολύ (σχεδόν όσο ένα παιδάκι 6+ χρονών στις καμπύλες υψος/προς ηλικία που έχουν οι παιδίατροι) και όλα τα μπούστερ που βρίσκω είναι αρκετά basic. -
Κοιτάω για μπούστερ τελευταία γιατί ο ένας απο τα δίδυμα μου αν και 4,5 χρόνων , ο καημένος δυστυχώς έχει ψηλώσει πολύ (σχεδόν όσο ένα παιδάκι 6+ χρονών στις καμπύλες υψος/προς ηλικία που έχουν οι παιδίατροι) και όλα τα μπούστερ που βρίσκω είναι αρκετά basic.Εννοείς να βάλεις το παιδί σε κάθισμα απλά να τον σηκώνει ψηλότερα αλλά χωρίς τις πλευρικές προστασίες?
Το Solution της cybex το έχω εγώ στην κόρη μου.
Η πλάτη ξεκουμπωνει από το κάθισμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν booster.
Αλλά αυτό θεωρώ είναι για μεγαλύτερη ηλικία.
Δεν θα έβαζα ένα παιδί τουλάχιστον μέχρι τα 10(αναλόγως την ανάπτυξη του πάντα) σε booster.Σημαντικό είναι να δείτε στα κορυφαία καθίσματα και το πλάτος. Υπάρχουν διάφορες 5-6 εκατοστών που μπορεινα μετρήσουν σε περίπτωση που κάποιος θέλει να χώσει κ έναν αδύνατο ενήλικα ανάμεσα.
-
@chrisk6 said in Toyota Yaris Cross:
Κοιτάω για μπούστερ τελευταία γιατί ο ένας απο τα δίδυμα μου αν και 4,5 χρόνων , ο καημένος δυστυχώς έχει ψηλώσει πολύ (σχεδόν όσο ένα παιδάκι 6+ χρονών στις καμπύλες υψος/προς ηλικία που έχουν οι παιδίατροι) και όλα τα μπούστερ που βρίσκω είναι αρκετά basic.Εννοείς να βάλεις το παιδί σε κάθισμα απλά να τον σηκώνει ψηλότερα αλλά χωρίς τις πλευρικές προστασίες?
Δεν θα έβαζα ένα παιδί τουλάχιστον μέχρι τα 10(αναλόγως την ανάπτυξη του πάντα) σε booster.Σημαντικό είναι να δείτε στα κορυφαία καθίσματα και το πλάτος. Υπάρχουν διάφορες 5-6 εκατοστών που μπορεινα μετρήσουν σε περίπτωση που κάποιος θέλει να χώσει κ έναν αδύνατο ενήλικα ανάμεσα.
Ναι αυτό έλεγα αρχικά αλλά έχεις δίκιο, είναι λάθος να φύγει η πλευρική προστασία από τόσο νωρίς.
Άσε που δεν θα μπορούν και να κοιμηθούν στα χωρίς πλάτη σε μεγαλύτερες διαδρομές.
Τα καθισματακια που έχω τώρα είναι για ηλικία έως 12 ετών (βάρος 36κιλα , ύψος 150) αλλά έλεγα να γλιτώσω λίγο από τον όγκο για να μπορεί να κάτσει και κάποιο παιδί η αδύνατη γυναίκα στην μέση μεταξύ των παιδιών.
Νομίζω πως από το λινκ που ανέβασε ο @npapanik αυτό το Britax θα ήταν τέλειο καθώς φαίνεται πολύ μαζεμένο σε πλάτος και είναι και καλό κάθισμα από πλευράς ασφαλείας.
-
@chrisk6 said in Toyota Yaris Cross:
Ναι αυτό έλεγα αρχικά αλλά έχεις δίκιο, είναι λάθος να φύγει η πλευρική προστασία από τόσο νωρίς.
Άσε που δεν θα μπορούν και να κοιμηθούν στα χωρίς πλάτη σε μεγαλύτερες διαδρομές.
Τα καθισματακια που έχω τώρα είναι για ηλικία έως 12 ετών (βάρος 36κιλα , ύψος 150) αλλά έλεγα να γλιτώσω λίγο από τον όγκο για να μπορεί να κάτσει και κάποιο παιδί η αδύνατη γυναίκα στην μέση μεταξύ των παιδιών.
Νομίζω πως από το λινκ που ανέβασε ο @npapanik αυτό το Britax θα ήταν τέλειο καθώς φαίνεται πολύ μαζεμένο σε πλάτος και είναι και καλό κάθισμα από πλευράς ασφαλείας.
Και η britax βγάζει πολύ καλά καθισματακια επίσης.
Βλέπεις διαστάσεις και προχωράς.
Με βάση το ADAC αγόρασα και εγώ από αυγουλακι μέχρι τα 2 μεγαλύτερα πλέον. -
@city-pop said in Toyota Yaris Cross:
Ωραιο το καντραν, αλλα δε μου αρεσε το πως ειναι απο το multimedia και κατω, πολυ ακομψο και χωρις τον πρακτικο χωρο πανω απο το κλιματισμο. Οι 2 θυρες USB καλες επισης. Αναρωτιεμαι ομως αν θα ειναι ετσι σε ολες τι εκδοσεις. @fanis75 ποια η γνωμη σου?
Πιστεύω ότι οι φωτογραφίες - ως συνήθως - είναι από την τοπ έκδοση (Premier) και οι υπόλοιπες θα είναι σαφώς πιο φτωχές. Επίσης, μου αρέσιε που έβγαλαν τους αεραγωγούς πιο έξω (εκεί που είναι τώρα δεν είναι καθόλου πρακτικοί), αλλά δεν μου αρέσει που για να το κάνουν αυτό κατάργησαν το "ραφάκι" εκεί που είναι πολύ πρακτικό.
Χμμ... Επειδη οι κεντρικοι αεραγωγοι δεν εχουν και το πιο chic design που εχω δει (σε αντιθεση με του πλαινους που ειναι πιο κομψοι) καλα τους ειχανε κρυμμενους. Βεβαια πλεον θα ειναι πρακτικοι ωστε να τοποθετηθει μια βαση με μαγνητη για το τηλεφωνο, αλλα το ραφακι ηταν πιο χρησιμο επειδη εχει και το anti-slip λαστιχο, σιλικονη (Το καλοκαιρι βαζω και ενα πλαστικο μπουκαλακι νερου να δροσιστει εκειαφου δεν εχευ ψυγειο στο ντουλαπακι του συνοδηγου σαν το προηγουμενο. Ακομα ψαχνω κατι για τη κατω βαση (ραφι) κοντα στις ταχυτητες σε μικρες διαστασεις να μη γρατζουνανε εκει την επιφανεια της κλειδια η κατι αλλο που δημιουργει γραμμες στα πλαστικα του YC που τα εχουμε σχολιασει απειρες φορες.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ κ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε ολους με την ευκαιρια. Eλπιζω ολοι, βετερανοι, παλιοι και νεοι του forum να ειστε μια χαρα. O ice το εχει ακομα 'βλεπω'... Το ΠΡΟΕΔΡΟ ομως δε βλεπω.
Εγω αγγιζω τα 50.000 χλμ...
Προσπαθω να διαβασω το forum, παλι εμεινα πισω αυτη τη περιοδο, ειμαι καπου στα Χριστουγεννα στο κινητο κ εδω σε αυτο το PC εκει που ειχα γραψει την τελευταια φορα.
Παλι καταφερε η TOYOTA Ελλας να κανει 'buzz' διαβαζω, μου κανει εντυπωση πως δεν υπαρχει η ιδια ενημερωση σχετικα με την ανανεωμενη εκδοση στους τρεχων αγοραστες... Ελπιζω να ξεκαθαρισει γρηγορα... Και να μην υπαρχει αλλη αυξηση, οι τιμες των μεταλλων, λαμαρινας τουλαχιστον εχουν πεσει αρκετα τους τελευταιους μηνες.
-
@city-pop said in Toyota Yaris Cross:
Ακομα ψαχνω κατι για τη κατω βαση (ραφι) κοντα στις ταχυτητες σε μικρες διαστασεις να μη γρατζουνανε εκει την επιφανεια της κλειδια η κατι αλλο που δημιουργει γραμμες στα πλαστικα του YC που τα εχουμε σχολιασει απειρες φορες.Δες αυτό
-
Καλημέρα!Ενημέρωση από αντιπροσωπεία,πριν πέντε λεπτά.Οι facelift παραγγελίες άγνωστο πότε θα αρχίσουν,οι εκδόσεις που θα γίνει αυτό θα είναι οι ακριβές,η τιμή φυσικά θα είναι ανεβασμένη,ανεπίσημα όλα αυτά,αλλά γενικά αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα ισχύσει.Σε 4 μήνες παραλαμβάνω εγώ.
-
Ερώτηση προς κατόχους επειδή έπεσα χθες, από μπροστά και από πίσω, από δύο Yaris Cross.
Τα Yaris Cross δεν έχουν πίσω φώτα ημέρας;
Σε κανένα δεν άναβε κάποιο φωτιστικό. -
@storm said in Toyota Yaris Cross:
Τα Yaris Cross δεν έχουν πίσω φώτα ημέρας;
Απο όσο γνωρίζω, κανένα αυτοκίνητο δεν έχει φώτα ημέρας πίσω!! Τα φώτα ημέρας ειναι μόνο για μπροστά. Πρώτη φορά ακούω για φώτα ημέρας πίσω, κανένα μου αυτοκίνητο δεν είναι, παρόλο που είχαν μπροστά.
Toyota Yaris Cross