-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Είναι καλό αμάξι
Άσε να λένε, διαβάζω και ξαναδιαβάζω και δε βρίσκω άλλη σοβαρή πρόταση από ανταγωνιστές.
Θα το πούλαγα όπως ο ice αλλά μετά τίποτα .
Ελπίζω σε 10 χρόνια ( άμα ζω) να βγει κανένα ηλεκτρικό b suv σε λογική τιμή και αυτονομία να το αλλάξω. -
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
Εγώ απορώ γιατί κυκλοφορείται προς Χαλκιδική τέτοιες μέρες.
Όντως όμως οι Sunday drivers είναι εξοργιστικοί. Χθες κατέβηκα από Περαία στην Αρετσού για και και ενώ μέχρι την Μαρίνου Αντύπα ήταν νορμάλ, από εκεί πέρα έπεσα πάνω σε ηλίθιους που πήγαιναν με 30-40...
Σήμερα το πρωί πήγα μια Μηχανιώνα και το μεσημέρι Αγία Τριάδα. Πέρα από την απίστευτη κίνηση (είπαμε, πανάκριβη η βενζίνη), είδα και όλα τα ζώα μαζεμένα…τι σφαγμένα κόκκινα, τι προσπεράσεις πάνω σε στροφή….όλα στα @@ τους.
Και από τις 6 χαζεύω τα σταματημένα στη Μουδανίων…. -
Ρε παιδιά, μου σκάνε συνέχεια βίντεο σε yt, tiktok για το νέο yaris cross, ένα που φέρνει σε baby rav4.
Τι παίζει με αυτό; Θα είναι για αγορές εκτός Ευρώπης;
https://vm.tiktok.com/ZGJGUPxK9/ -
@v_a said in Toyota Yaris Cross:
Ρε παιδιά, μου σκάνε συνέχεια βίντεο σε yt, tiktok για το νέο yaris cross, ένα που φέρνει σε baby rav4.
https://vm.tiktok.com/ZGJGUPxK9/Αυτό στο tiktok έχει μαύρο σήμα δηλαδή βενζίνη. Εδώ κόψανε τη βενζίνη cross οπότε δε το βλέπω για Ευρώπη που κυνηγάνε τους ρύπους.
Βγάζει και άλλα μοντέλα στην Ασία η Toyota που μοιάζουν με rav άμα γκουγκλαρεις Toyota veloz είναι ένα από αυτά, έχω μπει σε τέτοιο. -
Εχω δει το ίδιο με σήμα HEV. Εντύπωση μου κάνει πάντως να βγαίνει άλλο μοντέλο για Ασία με την ίδια ονομασία
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
https://vm.tiktok.com/ZGJGUPxK9/Αυτό στο tiktok έχει μαύρο σήμα δηλαδή βενζίνη. Εδώ κόψανε τη βενζίνη cross οπότε δε το βλέπω για Ευρώπη που κυνηγάνε τους ρύπους.
Βγάζει και άλλα μοντέλα στην Ασία η Toyota που μοιάζουν με rav άμα γκουγκλαρεις Toyota veloz είναι ένα από αυτά, έχω μπει σε τέτοιο.Οι εκδόσεις GR Sport έχουν μαύρα (και όχι μπλε) σήματα, ακόμη κι αν είναι υβριδικές.
Είναι λογικό η Toyota να ακολουθεί τη σχεδιαστική γραμμή του RAV4 σε διάφορα μοντέλα της, αφού το RAV4 είναι το παγκόσμιο best seller ανεξαρτήτως κατηγορίας, με πωλήσεις άνω του 1 εκατομμυρίου μονάδων κατά το έτος 2022:https://www.thedrive.com/news/toyota-rav4-was-the-worlds-best-selling-car-in-2022-study
-
https://vm.tiktok.com/ZGJGy6j5e/
Έχω πάθει σοκ, έχει μέχρι και τεμπέλη πίσω
Iceman, ιδού το νέο σου απόκτημα -
https://vm.tiktok.com/ZGJGy6j5e/
Έχω πάθει σοκ, έχει μέχρι και τεμπέλη πίσω
Iceman, ιδού το νέο σου απόκτημαΕίπαμε τέρμα η Ασία και ειδικά η Τογιότα.
-
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
θα πρέπει να τους πετσοκοψες τα νεύρα με 40 χλμ την ώρα.
> Καταρχάς πετσοκόβεις τα νεύρα των διαχειριστών γιατί βαριέσαι να κάνεις delete τις φωτογραφίες στις παραθέσεις
δεύτερον ΜΕΣΗ ωριαία ταχύτητα είναι
τρίτον θα με κάνεις να κατεβάσω το βίντεο απο την διαδρομή αλλα μετα θα προκαλέσω και εγω την οργή των διαχειριστών
οι άλλοι μου χάλαγαν τον ρυθμό και υπάρχει μια ιδέα απο μερικά απότομα φρεναρίσματα που φαίνονται στην πρώτη εικόνα .snappy comeback
-
@dimitrioskosmas said in Toyota Yaris Cross:
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
πας για μπάνιο χωρίς να σκέφτεσαι την βενζίνη που θα κάψει
Βασικά αν κάποιο κολλάει στην βενζίνη για να πάει στην θάλασσα, σημαίνει ότι έχει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από ένα μπάνιο...
Χτυπησες φλεβα
Σοσιαλιστική φλέβα
Τμήμα της κληρονομιάς του Ανδρέα Παπανδρέου ... όταν ορισμένοι στενοί συνεργάτες του ... του πρότειναν να γίνουν εκλογές καλοκαιριάτικα. ... Ο Ανδρέας...απέκρουσε την πρόταση των υφισταμένων του με τη φράση «Ε, δεν θα χαλάσουμε τα μπάνια του λαού», που έκτοτε απέκτησε αξία δόγματος.
ξέρω πολλούς που πάνε μια φορά την εβδομάδα για μπάνιο λόγω τιμής βενζίνης και λοιπόν εξόδων παραλίας
Το YC πιστό στο σοσιαλιστικό δόγμα του Ηγέτη ΑΓΠ εξασφαλίζει τα μπάνια του λαού ανεπηρέαστο απο ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους καπιταλιστικούς εκβιασμούς των μονοπωλίων.
κι εγω ξερω πολλους, αλλα οχι με
αυτοκινητο 30.000 ευρω. καλυτερα κατι παλαιοτερο και φτηνοτερο (και σοσιαλιστικο) και να μη σκεφτεσαι την βενζινη, παρα κατι καινουργιο και να ιδρωνεις οταν περνας μπροστα απο τη μανικα η τη τραπεζα -
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
Οι εκδόσεις GR Sport έχουν μαύρα (και όχι μπλε) σήματα, ακόμη κι αν είναι υβριδικές.
Είναι λογικό η Toyota να ακολουθεί τη σχεδιαστική γραμμή του RAV4 σε διάφορα μοντέλα της, αφού το RAV4 είναι το παγκόσμιο best seller ανεξαρτήτως κατηγορίας, με πωλήσεις άνω του 1 εκατομμυρίου μονάδων κατά το έτος 2022:https://www.thedrive.com/news/toyota-rav4-was-the-worlds-best-selling-car-in-2022-study
Γράψε λάθος για το σήμα άσε που δε το βλέπω για GR.
Το θέμα είναι ότι το μοντέλο βγαίνει εκτός Ευρώπης και δε θα είχε και νόημα να ερχόταν γιατί με 4,31 μήκος θα προτιμούσαν όλοι το C-HR
https://www.carandmotor.gr/nea/neo-toyota-yaris-cross-gia-tis-anadyomenes-agores -
Και στο χώμα τα πήγαμε καλά τελικά, αν και αρχικά το φοβόμουν
-
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
Οι εκδόσεις GR Sport έχουν μαύρα (και όχι μπλε) σήματα, ακόμη κι αν είναι υβριδικές.
Γράψε λάθος για το σήμα άσε που δε το βλέπω για GR.
Το θέμα είναι ότι το μοντέλο βγαίνει εκτός Ευρώπης και δε θα είχε και νόημα να ερχόταν γιατί με 4,31 μήκος θα προτιμούσαν όλοι το C-HR
https://www.carandmotor.gr/nea/neo-toyota-yaris-cross-gia-tis-anadyomenes-agoresΜαλλον ολοι θα προτιμουσαν αυτο και οχι το CHR ειδικα οσοι εχουν παιδια
-
Σε χτεσινή βόλτα στο Ναό του Ποσειδώνα λόγω πανσελήνου έκαψα 4,5 λίτρα/100, όσοι τη γνωρίζουν τη παραλιακή έχει όριο 60 αλλού μπορείς να τρέξεις αλλού κόβεις.
Και το δικό μου είναι awd με αλλαγμένα λάστιχα.
Σταμάτησα και για σουβλάκια στη Π.Φώκαια
Αν και είμαι από αυτούς που ρωτάω σε τι ποτήρι προσφέρουν τη μπύρα διότι δε μου αρέσουν τα κρίκετ, τη ζήλεψα εκεί πίσω! Τι εύρος ταχύτητας είχε διαδρομή, μου φαίνεται πολύ το 4,5 και δε το στοχοποιω με βάση την οικονομία, τέτοιες τιμές βλέπω μόνο σε αυτοκινητόδρομους στην εφαρμογή μου με σταθερά μεγάλη ταχύτητα... Υποψιν' δεν έχω εικόνα και της περιοχής...
-
Από Γλυφάδα προς Σούνιο όλο παραλιακή. Κανονικά έχει όριο ταχύτητας 60 χλμ/ώρα, αλλού πας πιο γρήγορα αλλού κόβεις.
Μετά την Ανάβυσσο είναι όλο στροφές, πρέπει να πας μια φορά.
Το awd καίει λίγο παραπάνω συν έχω πετάξει τα eco λάστιχα αλλά δε με πολύ νοιάζει αν θα κάψω μισό λίτρο παράνω. -
Για τη διαδρομή που λες όντως πολύ λίγο έκαψε. Έχει ελάχιστο σταματά - ξεκίνα
-
Μετά από 6 μήνες (ΟΚ κυρίως το οδηγεί η σύζυγος) και 6.500χλμ, λέω να γράψω μερικές εντυπώσεις, αφού το χρησιμοποίησα αρκετά το καλοκαίρι. 15 μέρες στο νησί και επίσης σε ταξίδι Αθήνα – Νεάπολη – Γύθειο – Αθήνα και αρκετά χιλιόμετρα στα Κύθηρα, σύνολο 987 χλμ σε 1 εβδομάδα.
Πιστεύω ότι είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για την Ελληνική οικογένεια (μέχρι 2 παιδιά), αφού τα κάνει όλα πολύ καλά και συμφέρει! Μανιτζέβελο μέσα στην πόλη και στους στενούς δρόμους των νησιών. Αρκετά ψηλό για να βλέπεις και να μην φοβάσαι μην βρει σε δρόμους, χώμα κλπ. Πολύ καλό σε στροφοδιαδρομές και αναβάσεις (αποκάλυψη, δεν το περίμενα τόσο καλό στον δρόμο) και μια χαρά στο ταξίδι σε λογικές ταχύτητες (έως 140-150χαω). Όλα αυτά χωρίς δράματα, με μεγάλη ευκολία χρήσης και ελάχιστη κατανάλωση.
Λέμε για χώρους. Εμείς πήγαμε στο νησί 5 άτομα (τα 2 παιδιά) και χωρέσαμε ΟΚ. Δεν είμασταν άνετα φυσικά, αλλά χωρέσαμε για να πάμε Πειραιά με 2 παιδιά (το ένα σε κάθισμα Cybex) και έναν ενήλικα (γυναίκα λεπτή) πίσω, 3 βαλίτσες, 4 backpacks και διάφορα σακουλάκια, σακούλες ΣΜ κλπ. Τα χώρεσα όλα προφανώς μέχρι την οροφή του χώρου αποσκευών και εδώ εκτίμησα την ευκολία του πανιού για εταζέρα, απίστευτα έξυπνο.
Το 1ο σκέλος του ταξιδιού ήταν Αθήνα – Νεάπολη με στάση στην Σπάρτη για ανεφοδιασμό επιβατών και τις ανάγκες μας. Μέχρι την Σπάρτη πήγαινα 120 - 150χαω και σε κάποια σημεία έβαλε και το ACC στα 130χαω. Ταξιδεύει άνετα και ξεκούραστα με τέτοιες ταχύτητες. Βασικά μέχρι τα 130 είναι σούπερ, μετά αρχίζουν οι αεροδυναμικοί θόρυβοι και εάν είναι και ανηφόρα στην Ε.Ο. έχει αρκετό θόρυβο και ο κινητήρας. Για τις δικές μου αντοχές (ακουστικές) τα 130χαω είναι ανετα παντού και στις ευθείες και τα 150 δεν με ενοχλούν. Παραπάνω έχει αρκετό αεροδυναμικό θόρυβο, αλλά έτσι και αλλιως δεν πάω παραπάνω με το παιδί μέσα – και τα 150χαω πολλά τα θεωρώ. Συνήθως πάω στα 130χαω +/- 10. Μετά την Σπάρτη έπεσε ο ρυθμός λόγω δρόμου, αλλά πήγαινα όσο γρήγορα το επέτρεπαν οι συνθήκες και εκτίμησα τις ρεπρίζ 40-70 και 50-80, για τις αναγκαίες προσπεράσεις. Στο νησί κινηθήκαμε σβέλτα (ο φίλος που είχαμε πάει παρέα με την 530e έμενε αρκετά πίσω αφού πήγαινε αργά λόγω παιδιών που ζαλίζονταν) και πάλι εκτίμησα τις ρεπρίζ για προσπεράσεις.
Στην επιστροφή γυρίσαμε από Γύθειο που είναι λιγότερα χλμ ο επαρχιακός δρόμος και πάλι κινηθήκαμε αντίστοιχα. Το αυτοκίνητο άψογο, δεν το περίμενα τόσο καλό σε ταξίδι και συμβίωση για 1 εβδομάδα σε όλες τις συνθήκες. Κατανάλωση είχαμε 43λτ για τα 980χλμ. Ενδεικτικά ήταν στο 5 για Σπάρτη και 3.6 μετά για Νεάπολη και στο νησί επίσης πολύ χαμηλά. Βοηθάει όταν έχει κλίσεις ο δρόμος γιατί φορτίζει στην κατηφόρα (άρα κινείται ηλεκτρικά) και μετά πας και άλλα 2-3χλμ στην ευθεία ηλεκτρικά, οπότε τελικά η συνολική απόσταση με ηλεκτρισμό είναι μεγάλη – παράδειγμα ότι κινήθηκα 20% της απόσταση ηλεκτρικά στην Ε.Ο και 55% στο επαρχιακό δίκτυο μεχρι τη Νεάπολη.
Επίσης 15 μέρες στο νησί, έκαψε ελάχιστα και μας πήγε παντού χωρίς πρόβλημα (και στα χώματα μια χαρά), 5 άτομα. Απόλαυση όταν σταματάς σε ανηφορικό στενό γιατί δεν χωράνε 2 αμάξια και μετά ξεκινάς με 5 άτομα μέσα χωρίς δράματα, χωρίς σπινάρισμα, χωρίς πατινάρισμα, απλά και γλυκά και όλοι κοιτάνε πως το έκανες, αφού ένα γύρω σπινάρουν, έχουν torque steer και η μούρη πάει πέρα δώθε και άλλα τέτοια ωραία σκηνικά.
Τώρα θα πείτε αρνητικά δεν έχει? Φυσικά και έχει! Το ένα είναι η ποιότητα που τόσο έχει συζητηθεί εδώ. Προσωπικά, δεν το βρίσκω χειρότερο από όσα άλλα b suv είναι δει πριν 18 μήνες, όταν κοιτάζαμε – το ίδιο χάλια είναι με όλα! Το θετικό είναι ότι μετά από όλα αυτά δεν βγήκε ο παραμικρός τριμός στην επιφάνεια, για να δούμε. Εδώ να πώ ότι συγκριτικά με την Κορόλα (που όταν την πήρα ήταν €1.000 πάνω από το Γιάρις Κρος) η διαφορά είναι αισθητή και πολύ μεγάλη. Άλλη κλάση η Κορόλα με εμφανώς πολύ καλύτερη ποιότητα, συναρμογή και υλοποίηση της ανάρτησης. Δεν νοιώθεις ότι είσαι σε αυτοκίνητο €1.000 καλύτερο αλλά €10.000. Λογικό βέβαια και έτσι συμβαίνει σε όλα (π.χ. Puma vs Focus, Golf vs T Cross, Leon vs Arona, κλπ.) και μας δείχνει πόσο καλά κάνει την δουλειά του το Μάρκετινγ, αφού μας πουλάνε στα ίδια λεφτά υποδεέστερα αυτοκίνητα επειδή είναι αψηλά και πρακτικά. Γιατί ναι το YC είναι πιο πρακτικό από την Κορόλα, ειδικά σε διακοπές κλπ. Άλλα αρνητικά είναι η βλακείες των Ιαπώνων, π.χ. να μην ανάβουν τα φώτα όταν ξεκλειδώνεις, να μην υπάρχει ξεχωριστό κουμπί στο κλειδί για να ξεκλειδώσεις μόνο τον χώρο αποσκευών και διάφορες τέτοιες λεπτομέρειες. Βέβαια, προσωπικά και στα χρήματα που κόστισε, δεν έχω κανένα παράπονο. Από την άλλη για να πάρεις μια «σωστή» έκδοση όπως την έχω εγώ στο μυαλό μου, θές περί τα €30.000 που είναι πολλά λεφτά. Βέβαια πλέον όλα πανάκριβα είναι οπότε συνεχίζω να το θεωρώ την καλύτερη πρόταση της αγοράς στην κατηγορία, εφόσον κάποιος θέλει ένα all around όχημα. Εάν υπάρχουν πιο συγκεκριμένα κριτήρια, ναι υπάρχουν καλύτερα αμάξια, αλλά κανένα δεν τα κάνει όλα τοσο καλά. Εάν π.χ. κάποιος κάνει 80% ταξίδια, καλύτερα να πάρει ένα ντήζελ. Εάν κάποιος θέλει επιδόσεις ας πάρει ένα VAG 1.5 DSG και εάν θέλει να στρίβει όλη μέρα ας πάρει ένα Puma. Όλα τα b suv είναι αξιόλογα και έχουν κάτι να προσφέρουν. Με τα δικά μου κριτήρια, το Yaris Cross είναι (σήμερα), το πιο ολοκληρωμένο ώς σύνολο.
Να πω και κάτι αστείο εδώ, κλείνοντας. Με ρώτησαν αρκετοί στον δρόμο εάν είναι καλό, εάν είμαι ευχαριστημένος κλπ. Τόσες ερωτήσεις για αμάξι ούτε όταν είχα την Ζ4…χαχαχα! Στο καράβι ο νεαρός που έβαζε τα αμάξια μέσα με σταμάτησε να με ρωτήσει, γιατί μου είπε ότι το έχει παραγγείλει σε λευκό πέρλα και πιάσαμε κουβέντα, οπότε και με έβαλε σε «προνομιακή» θέση . Στην παραλία Καψάλι ένας κύριος κοντά στα 60 με Forester 2.5XT auto μου λέει «καλά είναι καταπληκτικό αμάξι έτσι? Θέλω να το αλλάξω το Φόρεστερ και το κοιτάω, τίποτα δεν καίει»….του είπα «πάρτο, εξαιρετικό είναι»….χαχαχα! Ο φίλος με την 530e το είδε και το σκέφτηκε για την γυναίκα του. Του άρεσε που το οδήγησε, προφανώς καμία σχέση με το δικό του. Στο βενζινάδικο στο Γύθειο επίσης μου έπιασαν την συζήτηση ο βενζινάς και ένας πελάτης….γενικά βοηθάει στην κοινωνικοποίηση!
-
Ευτυχως δεν το κυκλοφορώ πολύ γιατί όταν με ρωτάνε τους λέω ότι είναι σκατα ποιοτικα επειδή είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμενες σερβιέτες.
Περα από την πλάκα με ρώταγε μέσα στο καλοκαίρι γνωστος με μεγάλη ιστορία στην Τογιότα πως μου φαίνεται και πραγματικά δυσκολεύτηκα από ευγένεια να απαντήσω ειλικρινά.
Απλά οικονομικό του είπα και έκλεισα εκεί την κουβέντα. Δεν βλέπω τίποτα άλλο σε αυτό το αμάξι αρπαχτή.
Προσωπικά δυσκολεύομαι να δω ότι βλέπει ο Φανης επειδή απλά το αμάξι έτσι όπως είναι με τα χαλια πλαστικά, τη μαύρη ψυχοπλακωτικη οροφή, τις πελωριες ζαντες, τις ελλειψεις σε χρηστικό εξοπλισμό και το ποσο εύκολα γρατσουνιουνται όλα μέσα έξω δεν σου κάνει κέφι να το οδηγήσεις, ποσο μαλλον να πας και διακοπές με αυτό.
Ακόμα και η κουδουνίστρα κασκαι ήταν πιο ευχάριστο μέσα, πήγαινε ευθύβολα στο δρόμο και ήταν πανεμορφο σε σχέση με το μανγκα σκατουλακι.
Καλά για το προηγούμενο γιαρις δεν το συζητώ.
Αν δεν είχε 96 χιλιάδες χλμ και δεν ήθελε σερβις λαστιχα κλπ δεν θα το έδινα. Η χαρά του ευάερου μικρού οικονομικού και βολικου αμαξιού πόλης.Πως ψήθηκα έτσι να πάρω το YC ειλικρινά δεν το πιστεύω.
Τέτοια απογοήτευση στη χρήση δεν την περίμενα.ΥΓ Φανη για το φίλο σου που έχει αμαξάρα πες του στη γυναίκα να της πάρει το μαζντο γιαρις. Πολύ καταλληλότερο για πόλη
Το YC δεν κάνει για γυναίκα καθως είναι αχρείαστα μεγάλο για πόλη. -
Αχαχαχαχα διαβαζεις το ποστ του Φανη και σε κανει να ταξιδευεις και ερχεται ο iceman και σου ριχνει μια σφαλιαρα και σε προσγειωνει αποτομα
-
@alex-mix said in Toyota Yaris Cross:
Αχαχαχαχα διαβαζεις το ποστ του Φανη και σε κανει να ταξιδευεις και ερχεται ο iceman και σου ριχνει μια σφαλιαρα και σε προσγειωνει σποτομα
Εμ το μέλωσε πολύ ο Φανης και ήρθα άμεσα να ρίξω λίγο αλάτι να ισορροπήσει
Toyota Yaris Cross