-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
@sxetikos13 said in Toyota Yaris Cross:
Δεν χρειάζονται υπενθυμίσεις, τώρα που θα έρθει η Ούρσουλα θα υπενθυμίσει τι εστι βερίκοκο (CO2). Άσε το γαλατικό χωρίο να ζει με τους θερμικούς τουρμπάτους, τις σκάστρες και τα δερμάτινα χειρόφρενα για να κάνει drift.
Δηλαδή στις υπόλοιπες χώρες πώς ζούνε και εδώ είναι το γαλατικό χωριό?? Με υβριδικά toyota και tesla ηλεκτροκίνητα?? Ρε παιδιά λίγο έλεος με τον ιδρυματισμό...
Άμα θες το καταλαβαίνεις , ούτε πωλητής είμαι ούτε μέτοχος.
Οι υπόλοιποι θα πουλήσουν BEV και PHEV και θα πάρουν ZLEV credits που θα μειώσουν τον μ.ο. του CO2.
-
Δεν χρειάζονται υπενθυμίσεις, τώρα που θα έρθει η Ούρσουλα θα υπενθυμίσει τι εστι βερίκοκο (CO2). Άσε το γαλατικό χωρίο να ζει με τους θερμικούς τουρμπάτους, τις σκάστρες και τα δερμάτινα χειρόφρενα για να κάνει drift.
Δηλαδή στις υπόλοιπες χώρες πώς ζούνε και εδώ είναι το γαλατικό χωριό?? Με υβριδικά toyota και tesla ηλεκτροκίνητα?? Ρε παιδιά λίγο έλεος με τον ιδρυματισμό...
Εγώ άλλο ρώτησα δεν ρώτησα τι παράγουν τα υβριδικά toyota σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα... Από την ΕΕ λένε ότι θα απαγορεύσουν και την παραγωγή βενζινοκίνητων σε βάθος δεκαετίας... Άμα το δεις γράψε μου... Είναι όπως κατήργησαν τους φορτιστές στα νέα κινητά για.....περιβαλλοντικούς λόγους και τώρα θα τους επαναφέρουν...
Η ερώτηση είναι συγκεκριμένη. Για να είναι η Ελλάδα γαλατικό χωριό κάτι κάνει κόντρα σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη... Τι διαφορετικό γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη?? Έχουν όλοι tesla και toyota υβριδικά?? Αν αύριο η toyota πουλάει το chr κοντά στα 30.000 ευρώ θα πάτε να το πάρετε επειδή είναι υβριδικό??
Και μια άλλη κρίσιμη ερώτηση: Τον εξωτερικό σχεδιασμό τον κοιτάτε καθόλου ή επειδή είναι υβριδικό δεν πειράζει ας είναι και κακάσχημο... Γιατί για μένα ο εξωτερικός σχεδιασμός παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή αμαξιού.
Η διαφορά του υβριδικού yaris είναι 91gr CO2/χλμ και του σκέτου βενζίνη 125. Αν έχεις ακούσει περί αποτυπώματος άνθρακα και άλλα, είναι νόμοι της ΕΕ , εκτός αν πάμε και ζήσουμε σε άλλη ήπειρο. Τώρα η διαφορά με την υπόλοιπη Ευρώπη είναι ότι έχουμε το χαμηλότερο μισθό και τον 2ο γηραιότερο στόλο σύμφωνα με στατιστικά.
Φυσικά και δεν είμαι ευτυχισμένος με την όλη ιστορία και ούτε θα είμαι το 2025 που θα έρθει το euro 7. Όποιος θέλει προσαρμόζεται αλλιώς θα πληρώνει.
Και το τελευταίο που έχω ξαναπεί μη χαλιόσαστε για αυτοκίνητα άμα δε σας κάνουν υπάρχει το car. -
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Ούτε τις αναρτήσεις βλέπεις ούτε τις δισκοπλακες που άλλωστε στραβώνουν εύκολα.
Αυτά όμως είναι το αυτοκίνητο, οχι το γούνινο τιμόνι και το ζουληχτό πλαστικό. Και αυτά θα σε σώσουν στον δρόμο και όχι η βαριά πόρτα. Για αυτοκίνητα συζητάμε, όχι για καναπέδες!
Το θέμα είναι να πας με στυλ !
-
Εγώ άλλο ρώτησα δεν ρώτησα τι παράγουν τα υβριδικά toyota σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα... Από την ΕΕ λένε ότι θα απαγορεύσουν και την παραγωγή βενζινοκίνητων σε βάθος δεκαετίας... Άμα το δεις γράψε μου... Είναι όπως κατήργησαν τους φορτιστές στα νέα κινητά για.....περιβαλλοντικούς λόγους και τώρα θα τους επαναφέρουν...
Η ερώτηση είναι συγκεκριμένη. Για να είναι η Ελλάδα γαλατικό χωριό κάτι κάνει κόντρα σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη... Τι διαφορετικό γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη?? Έχουν όλοι tesla και toyota υβριδικά?? Αν αύριο η toyota πουλάει το chr κοντά στα 30.000 ευρώ θα πάτε να το πάρετε επειδή είναι υβριδικό??
Και μια άλλη κρίσιμη ερώτηση: Τον εξωτερικό σχεδιασμό τον κοιτάτε καθόλου ή επειδή είναι υβριδικό δεν πειράζει ας είναι και κακάσχημο... Γιατί για μένα ο εξωτερικός σχεδιασμός παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή αμαξιού.
Πάμε πάλι, λοιπόν είχα δίλιτρο και πλήρωνα 690 ΤΚ σκέτο θερμικό δεν θα έπαιρνα
1.ηλεκτρικό δεν έχω εγκατάσταση για φόρτιση στο σπίτι, δεν με έχουν πείσει ακόμα και δεν θέλω τέσλα 4,7 μέτρα.
2. Δεν θα έβαζα το χέρι στη τσέπη να δώσω λεφτά για 1000αρη τουρμπάτο εκτός αν μου δίναν λεφτά από το φόρουμ.
3. Το έχω δει το έργο με τα τέλη για δήθεν οικολογικούς λόγους και δε θέλω να το ξαναδώ.
4. Δε με έπεισε κάνεις πωλητής, δεν το ξέραν οι πωλητές γιατί δεν είχε έρθει Ελλάδα, έκανα την ερευνά μου και είπα θέλω αυτό.
5. Είμαστε τελευταίοι γιατί είμαστε κάτω σε μισθούς και έχουμε τον 2ο γηραιότερο στόλο μετά τη Ρουμανία.
6. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του για το εσωτερικό, άμα δε σου αρέσει βλέπεις κάτι άλλο. -
Πάμε πάλι, λοιπόν είχα δίλιτρο και πλήρωνα 690 ΤΚ σκέτο θερμικό δεν θα έπαιρνα
1.ηλεκτρικό δεν έχω εγκατάσταση για φόρτιση στο σπίτι, δεν με έχουν πείσει ακόμα και δεν θέλω τέσλα 4,7 μέτρα.
2. Δεν θα έβαζα το χέρι στη τσέπη να δώσω λεφτά για 1000αρη τουρμπάτο εκτός αν μου δίναν λεφτά από το φόρουμ.
3. Το έχω δει το έργο με τα τέλη για δήθεν οικολογικούς λόγους και δε θέλω να το ξαναδώ.
4. Δε με έπεισε κάνεις πωλητής, δεν το ξέραν οι πωλητές γιατί δεν είχε έρθει Ελλάδα, έκανα την ερευνά μου και είπα θέλω αυτό.
5. Είμαστε τελευταίοι γιατί είμαστε κάτω σε μισθούς και έχουμε τον 2ο γηραιότερο στόλο μετά τη Ρουμανία.
6. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του για το εσωτερικό, άμα δε σου αρέσει βλέπεις κάτι άλλο.Ρωτάω συγκεκριμένα πράγματα απαντάς με γενικότητες....
- Εγώ με yaris βενζινοκίνητο πληρώνω 80 ευρώ το χρόνο τέλη. Με το που μπεις στην αντιπροσωπεία το πρώτο που σου λένε είναι "πάρε υβριδικό δεν έχει τέλη και έχει χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, θα κάνεις απόσβεση". Ούτε τι εξοπλισμό έχει το αμάξι, ούτε πόσο ξεκίνησε και πόσο έχει πάει η τιμή του ούτε τίποτα.
- Το γαλατικό χωριό με τους χαμηλούς μισθούς στην Ελλάδα και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των αυτοκινήτων πώς συνδέονται μεταξύ τους?? Χαμηλοί οι μισθοί, αλλά η αγορά νέων αυτοκινήτων βαίνει διαρκώς αυξανόμενη. Τι και αν οι τιμές ανεβαίνουν χωρίς σταματημό, τι και αν οι χρόνοι αναμονής είναι 8-12 μήνες, τι και αν η ποιότητα έχει πέσει, λεφτά υπάρχουν!!
- Η toyota δεν έχει turbo βενζινοκινητήρα ούτε 1000ρη στο yaris. 1.500αρη έχει με 125 άλογα. 1000αρη έχουν άλλες εταιρείες αλλά με πολύ καλύτερο ποιοτικά εσωτερικό και εξωτερικό. Τα διάφορα "μεγάλα λόγια" της ΕΕ επίτρεψε μου να μην τα λαμβάνω σοβαρά υπόψιν. Εδώ οι άνθρωποι τα έβαλαν με τα πλαστικά καλαμάκια και με τους φορτιστές των κινητών δήθεν για να σώσουν το περιβάλλον. Σχέδια επί χάρτου που είναι καταδικασμένα να αποτύχουν μιας και δεν ανταποκρίνονται στη σύγχρονη πραγματικότητα.
- Δεν το κοιτάω καν το εσωτερικό του yaris. Είναι βελτιωμένο σαφώς σε σχέση με το παρελθόν και μέχρι εκεί ενώ υπάρχουν και κάποια προβλήματα πρακτικότητας ως προς την τοποθέτηση διάφορων διακοπτών (όπως αυτοί που ανοίγεις τα παράθυρα) και θηκών. Εγώ έχω πρόβλημα με το εξωτερικό. Το χρώμα είναι σαν ψεύτικο, το αμάξι είναι να μην το ακουμπήσεις ή να μη στο ακουμπήσουν. Επίσης σχεδιαστικά είναι εντυπωσιακό αλλά τελείως ακατάλληλο για τη ζούγκλα της Αθήνας με τις γωνίες και τα φουσκώματα που έχει. 5 καινούργια είναι εδώ στη γειτονιά πάνω στο τρίμηνο ήταν όλα φαγωμένα στις γωνίες του μπροστινού προφυλακτήρα είτε στα φουσκώματα του πίσω.
Γενικά ο σχεδιασμός του yaris έχει πολλά τρωτά που δυστυχώς μόνο όταν την πάθεις τα καταλαβαίνεις. Όσοι έχουν cross δεν θα έχουν τέτοια προβλήματα λόγω ύψους του αμαξώματος αλλά το χρώμα είναι ομολογουμένως πολύ φθηνής ποιότητας.
Ωραία συγκεκριμένα και δε ξανά απαντάω.
Δεν έχω σχέση με αντιπροσωπείες ούτε έχει νόημα να δικαιολογώ τι κάνουν. Αυτά τα 80 πολύ φοβάμαι με το euro 7 θα αυξηθούν, μακάρι να βγω ψεύτης.
Η σύνδεση είναι ότι έχει δεν έχει λεφτά ο κόσμος να αλλάξει τα αυτοκίνητα αλλά τα χαράτσια θα ανεβαίνουν για περιβαλλοντικούς λόγους και οι βενζίνες θα ανεβαίνουν, το έχουμε δει το έργο όταν αύξησαν τελευταία φορά τα τέλη και γέμισαν οι δρόμοι παρατημένα αυτοκίνητα.
Για χιλιάρι έγραψα σχετικά με τον ανταγωνισμό του YC.
Και τέλος για την εγγύηση δε μου έτυχε κάτι προς το παρόν, άμα μου τύχει και κάνουν το κινέζο θα τους τα χώνω κι εγώ. -
@sxetikos13
για να καταλάβουμε όλοι εχεις yaris ή yaris cross βενζίνη σκέτο με τα 125; -
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
@sxetikos13
για να καταλάβουμε όλοι εχεις yaris ή yaris cross βενζίνη σκέτο με τα 125;τρελαίνομαι να διαβάζω τογιοτακιδες (μερικοί δηλώνουν χρόνια ιδιοκτήτες), να βρίζουν και να λένε για τη Toyota.
Ο λόγος που δεν πήρα Toyota, ήταν το ότι δεν μας εκαναν οι χώροι (κοιτούσαμε το CHR), το ότι δεν άρεσε στη γυναίκα (που ήθελε Vitara ) και το ότι στο υβριδικό σύστημα αν χαλάσουν οι μπαταρίες δεν μπορείς να κινηθείς (ενώ με το ήπιο μπορείς κανονικότατα).
Το αναφέρω για το ότι παρόλο που δεν μου έκανε, σέβομαι τα αυτοκίνητα της, όπως και σέβομαι την επιλογή του κάθε ένα σας. Κάποιοι υπερθεματιζουν βεβαια ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ την επιλογή τους αλλά μόνο χαμόγελο μου φέρνει αυτό (mon) και όχι ζηλεια .
Αν δεν σας κάνει,πουλήστε το το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάρετε τα χρήματά σας και με το παραπάνω.
-
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
@sxetikos13
για να καταλάβουμε όλοι εχεις yaris ή yaris cross βενζίνη σκέτο με τα 125;τρελαίνομαι να διαβάζω τογιοτακιδες (μερικοί δηλώνουν χρόνια ιδιοκτήτες), να βρίζουν και να λένε για τη Toyota.
Ο λόγος που δεν πήρα Toyota, ήταν το ότι δεν μας εκαναν οι χώροι (κοιτούσαμε το CHR), το ότι δεν άρεσε στη γυναίκα (που ήθελε Vitara ) και το ότι στο υβριδικό σύστημα αν χαλάσουν οι μπαταρίες δεν μπορείς να κινηθείς (ενώ με το ήπιο μπορείς κανονικότατα).
Το αναφέρω για το ότι παρόλο που δεν μου έκανε, σέβομαι τα αυτοκίνητα της, όπως και σέβομαι την επιλογή του κάθε ένα σας. Κάποιοι υπερθεματιζουν βεβαια ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ την επιλογή τους αλλά μόνο χαμόγελο μου φέρνει αυτό (mon) και όχι ζηλεια .
Αν δεν σας κάνει,πουλήστε το το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάρετε τα χρήματά σας και με το παραπάνω.
Λογικός ο λόγος απόρριψης αλλα το C-HR σημαίνει Coupe κάτι που οι τογιοτάκηδες το ξέρουμε και χαμογελάμε με αυτούς που το απορρίπτουν λόγω χώρων
-
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
@sxetikos13
Λογικός ο λόγος απόρριψης αλλα το C-HR σημαίνει Coupe κάτι που οι τογιοτάκηδες το ξέρουμε και χαμογελάμε με αυτούς που το απορρίπτουν λόγω χώρων
μα μου άρεσε και μου αρέσει ακόμη. Αλλά είναι τάφος πίσω, τα έχουνε πει (υπερβολικά τα λες και για το CHR)
-
@sxetikos13
για να καταλάβουμε όλοι εχεις yaris ή yaris cross βενζίνη σκέτο με τα 125;Yaris 1500αρη το πρόλαβα στα 17.500 ευρώ ... Επιπλέον, έχω σκοπό να το βγάζω και εθνική. Τώρα τι νέα μόδα είναι αυτή που πρέπει να έχεις μόνο SUV για να βγεις εθνική στα αλήθεια δεν ξέρω αλλά πάλι για επίπλαστη ανάγκη μου κάνει.
Στην θέση θα έπαιρνα μια BMW 116, 22400 εχει σήμερα τότε που πήρες το yaris είχε 21000€
για αυτό λέω ότι οι περισσότεροι πάνε ντουγρού για υβριδικό επειδή τους το είπε κάποιος γνωστός τους.
μονο που οταν πάμε να τα πουλήσουμε κάποιοι γνωστοί θα λένε δεν είναι υβριδικό του sxetikos13
-
Οι περισσότεροι δεν ξέρουμε να οδηγούμε για αυτό επιλέγουμε το υβριδικό. Δεν είναι θέμα οικονομίας, εγώ πάντα είχα πρόβλημα με τις αλλαγές ταχυτήτων και ακόμα έχω, ειδικά όταν το αυτοκίνητο επιβραδύνει δεν ξέρω τι να βάλω, απορώ πως τα καταφέρνετε.
-
@ataim said in Toyota Yaris Cross:
Οι περισσότεροι δεν ξέρουμε να οδηγούμε για αυτό επιλέγουμε το υβριδικό. Δεν είναι θέμα οικονομίας, εγώ πάντα είχα πρόβλημα με τις αλλαγές ταχυτήτων και ακόμα έχω, ειδικά όταν το αυτοκίνητο επιβραδύνει δεν ξέρω τι να βάλω, απορώ πως τα καταφέρνετε.
Χαχαχα, άσε στην ανηφόρα που πρέπει να παίζεις με το γκάζι για να μη σε πάρει πίσω, δράμα η κατάσταση! Συμπάσχω μαζί σου, πρέπει να είστε οδηγαρες εσείς με τα μανιουάλα σας
-
Δεν είναι παράλογα αυτά που λες. Ετσι είναι. Είχε εύκολο το αυτόματο, είναι και υβριδικό και άσπαστο που λένε, απλά είχε αναμονή.
-
...
3. Τα τέλη κυκλοφορίας θα αυξηθούν αν αυξηθούν ελάχιστα. Διαφορετικά θα αντιδράσουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες και τα κράτη-μέλη. Σου ξαναλέω λένε ότι τα επόμενα χρόνια το ενεργειακό μίγμα της χώρας θα είναι από 100% ΑΠΕ. Μιλάνε γενικά και αόριστα για αποανθρακοποίηση ενώ έχουν προαναγγείλει ότι μέχρι το 2030 θα σταματήσει η παραγωγή βενζινοκίνητων αυτοκινήτων. Οι άνθρωποι βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου...
...Για το 3, φτιάχνει εταιρία, με συμμετοχή motor oil, νέα μονάδα με Φ.Α. και η Ελλάδα θα πάει σύντομα σε 100 % ΑΠΕ.
Η motor oil των ανέλπιστων κερδών θα αφησει την Ελλάδα να παει σε 100 % ΑΠΕ.Συνεχίζεται ομαλά η κατασκευή της νέας υπερσύγχρονης ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας της #Thermoilektriki Komotinis, JV της Motor Oil και της GEK TERNA Group of Companies .
Οι εργασίες ΕΠΜ και ηλεκτρομηχανολογικής ανέγερσης εξελίσσονται με εντατικούς ρυθμούς και η έναρξη εμπορικής λειτουργίας προγραμματίζεται εντός του 2024.
Πρόσφατα παραδόθηκε στο έργο ο Μ/Σ ανύψωσης 400KV/18,5KV/20KV για τη διασύνδεση των γεννητριών του αεριοστροβίλου και του ατμοστροβίλου με το ΚΥΤ 400KV.
O Αεριοστροβιλικός Σταθμός Συνδυασμένου Κύκλου μικτής ισχύος 876,6MW της #Thermoilektriki Komotinis, αποτελεί μια σημαντική επένδυση η οποία θα θωρακίσει το ενεργειακό σύστημα της χώρας και θα ενισχύσει την τοπική κοινωνία.
Photocredit: Nikos Daniilidis -
@criuser said in Toyota Yaris Cross:
Δεν είναι παράλογα αυτά που λες. Ετσι είναι. Είχε εύκολο το αυτόματο, είναι και υβριδικό και άσπαστο που λένε, απλά είχε αναμονή.
που λένε που λες ...
Πιο αξιόπιστα τα υβριδικά αυτοκίνητα από τα απλά θερμικά
-
@criuser said in Toyota Yaris Cross:
που λένε που λες ...
Πιο αξιόπιστα τα υβριδικά αυτοκίνητα από τα απλά θερμικά
Απολύτως λογικό, όταν ένα υβριδικό κινείται full ηλεκτρικά, χωρίς καθολου λειτουργία του βενζινοκινητήρα, περίπου κατά τα 2/3 του συνολικού χρόνου λειτουργίας του και 1/2 της συνολικής απόστασης που διανύει, ενώ ακόμα και όταν εμπλέκεται ο βενζινοκινητήρας πάντοτε τον επικουρεί η μπαταρία, "συνεργώντας" μαζί του (HSD - Hybrid Synergy Drive).
Άνοιξαν κινητήρα από Toyota Prius με 500.000 χλμ και ειχε ελάχιστη φθορά, που αποδίδεται στη μάλλον μη σωστή συντήρησή του στα προβλεπόμενα από τον κατασκευαστή χρονικά διαστήματα :
https://www.topgear.com.ph/features/feature-articles/toyota-prius-500k-km-engine-teardown-a4354-20211109
Επίσης, μικρή φθορά και πάντως πολυ μικρότερη απο τα συμβατικα αυτοκινητα, έχουν και τα περιφερειακά ενός υβριδικού αυτοκινήτου (πεδηση, μετάδοση κλπ.), ακριβώς λόγω του υβριδικού τροπου λειτουργίας του. -
όπως και να το κάνεις το αυτόματο είναι μεγάλη ευκολία στη πόλη και στο παρκάρισμα, ειδικά άμα σε κλείνουν οι γείτονες
-
Αλήθεια αυτά τα τερτίπια της toyota, με τα συνεχή κοψίματα εκδόσεων και τη διαρκή αύξηση των τιμών πόσοι τα γνωρίζουν??? Tι είδους πολιτική είναι αυτή που βγάζεις σωρηδόν εκδόσεις με διαφορετικούς εξοπλισμούς και μετά από ένα χρόνο έχεις κόψει τις μισές από αυτές για κερδοσκοπικούς και μόνο λόγους.
Όλα σωστά, εδώ ειναι το λάθος σου. Δεν είναι θέμα Τογιότα, Νισάν ή όποιας άλλης μάρκας. ΟΛΟΙ το ίδιο κάνουν, αυτό ειναι που χρειάζεται να καταλάβεις. Και η Ford έκοψε τις μισές εκδόσεις του Φιέστα και του Φόκους, μείωσε και τον εξοπλισμό και άυξησε τις τιμές. Είναι λόγω συγκυρίας (και θέμα στην παραγωγή με τις πολλές εκδόσεις) και βρήκαν και το έκαναν, όλοι. Όλα τα αυτοκίνητα έχουν ακριβύνει παράλογα.
-
Όλα; Όχι όλα υπάρχει μια μικρή εταιρεία που αντιστέκεται, long range κάτι.
-
@v_a said in Toyota Yaris Cross:
@ataim said in Toyota Yaris Cross:
Χαχαχα, άσε στην ανηφόρα που πρέπει να παίζεις με το γκάζι για να μη σε πάρει πίσω, δράμα η κατάσταση! Συμπάσχω μαζί σου, πρέπει να είστε οδηγαρες εσείς με τα μανιουάλα σας
τα περισσότερα έχουν hill assist πλέον.
Toyota Yaris Cross