-
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Το ΣΚ που είχα χρόνο πήγα να καθαρίσω το φίλτρο της υβριδικής μπαταρίας, ανοίγω βλέπω σκόνη στο ανεμιστηράκι.
Η κατάσταση δε βολεύει γιατί ως γνωστό δεν ανοίγει τελείως η πίσω πόρτα , τελικά μπρούμυτα στο πίσω κάθισμα προσεκτικά με μπατονέτες κάτι καθάρισα αλλά μου πήρε ώρα.
Υπάρχει εύκολος τρόπος να βγει εντελώς η φτερωτή από το ανεμιστηράκι για πληρη καθαρισμό.
Κι εγώ προς το παρόν την καθαρίζω με μπατονέτες.
Το φίλτρο αντικαθίσταται κάθε 2ο service (κάθε 30.000km).
Γενικά, αν τυχόν δεν υπάρχει επαρκής αέρας λόγω βρώμικου φίλτρου/ανεμιστήρα, το αυτοκίνητο βγάζει προειδοποητική ένδειξη.
Επίσης, στο Hybrid Assistant βγάζει ένδειξη πότε ενεργοποιείται ο ανεμιστήρας, συνήθως όταν η θερμοκρασία της μπαταρίας φθάσει γύρω στους 35°C.μπορείτε επίσης να βάλετε επιπλέον μια σητα, ώστε να αυξηθεί η κατακράτηση βρωμιάς. το έχω δει στον ChrisFix, στο video, όπου δείχνει πως έφτιαξε/άλλαξε τις μπαταρίες ενός Prius. Δείχνει και λέει λοιπόν πιο πρόβλημα έχει το φίλτρο/εισαγωγή αέρα. Αν μπορούσα εύκολα να βάλω link θα το έκανα...
Για να μη δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, το φίλτρο/εισαγωγή αέρα δεν έχει κανένα θέμα.
Η επιπλέον σίτα, ενώ υπάρχει φίλτρο, το πιθανότερο θα ηταν να περιοριζε την εισροή αέρα.
Μπορεί σε κάποια παλιότερα υβριδικά που δεν είχαν φίλτρο, να βρωμιζε πιο εύκολα ο ανεμιστήρας.
Απλά σε καποιους από εμάς, μας αρέσει να ασχολούμαστε μεταξύ άλλων και με αυτά τα θέματα, για να προλαβαίνουμε (τυχόν) καταστάσεις
Πάντως, στα 15.000km μεταξύ των service, δεν προλαβαίνει να βρωμίσει το φίλτρο, το οποίο ανεξάρτητα αν αλλάζεται κάθε 30.000km, σε καθε service πρεπει να επιθεωρείται και να καθαρίζεται εφόσον χρειάζεται.
Μην ξεχνάτε σε κάθε ετήσιο service να ζητάτε να γίνεται Hybrid Health Check.αγαπητέ Bill, για να μη βρωμίσει το φίλτρο τόσο γρήγορα, το έβαλε. δεν εμποδίζει κάπου. Πρόλαβες άραγε να δείς το εν λόγω βίντεο;
Δεν το έχω δει το βίντεο που αναφέρεις.
Παρότι γενικά μου αρέσουν οι πατέντες και δεν τις φοβάμαι, προσωπικά δεν θα σκαλιζα το παραμικρό στο σύστημα ψύξης της μπαταρίας.
Το υπάρχον φίλτρο είναι υπεραρκετό.δεκτον. Πάντως σας προτείνω να το δείτε, διότι δείχνει και αναφέρει πολλά για τις μπαταρίες του υβριδικού και το πως τις άλλαξε.
-
@katafractos17 said in Toyota Yaris Cross:
@george-0 said in Toyota Yaris Cross:
![alt text](image url)
Με το MV Coral Leader πρέπει να ήρθε (προχθές 26/06), γιατί εχθές τον πήραν τηλέφωνο ότι το αυτοκίνητο είναι εδώ και να πάει να εξοφλήσει για να ξεκινήσει ο εκτελωνισμός και οι υπόλοιπες διαδικασίες.
Αρχικά πριν κάποιες ημέρες του είχαν πει ότι η διαδικασία εκτελωνισμού/άδειας/πινακίδων/κτλ, θα πάρει καμιά εβδομάδα και σήμερα του είπαν ότι θα χρειαστούν δεκαπέντε ημέρες.
Τι παίζει;
Θέλουν κάνα "δωράκι";
Έχουν τόσο πολύ δουλειά και όσους δεν γκρινιάζουν τους τραβάνε για πιο μετά και εκτελωνίζουν πρώτα αυτούς που τους "ζαλίζουν";
Κάτι άλλο;Μάλλον το 2ο γιατί πρέπει να κάνουν pre deliver inspection και έχουν κόσμο, εδώ ζήτησα να κάνω μια αλλαγή λαδιών και μου είπαν ραντεβού σε 2 βδομάδες.
Δε νομίζω να παίζει κάτι άλλο, το είδε το αυτοκίνητο έχει πάει στον εξουσιοδοτημένο που το παράγγειλε ? -
![alt text](image url)
Με το MV Coral Leader πρέπει να ήρθε (προχθές 26/06), γιατί εχθές τον πήραν τηλέφωνο ότι το αυτοκίνητο είναι εδώ και να πάει να εξοφλήσει για να ξεκινήσει ο εκτελωνισμός και οι υπόλοιπες διαδικασίες.
Αρχικά πριν κάποιες ημέρες του είχαν πει ότι η διαδικασία εκτελωνισμού/άδειας/πινακίδων/κτλ, θα πάρει καμιά εβδομάδα και σήμερα του είπαν ότι θα χρειαστούν δεκαπέντε ημέρες.
Τι παίζει;
Θέλουν κάνα "δωράκι";
Έχουν τόσο πολύ δουλειά και όσους δεν γκρινιάζουν τους τραβάνε για πιο μετά και εκτελωνίζουν πρώτα αυτούς που τους "ζαλίζουν";
Κάτι άλλο;Μάλλον το 2ο γιατί πρέπει να κάνουν pre deliver inspection και έχουν κόσμο, εδώ ζήτησα να κάνω μια αλλαγή λαδιών και μου είπαν ραντεβού σε 2 βδομάδες.
Δε νομίζω να παίζει κάτι άλλο, το είδε το αυτοκίνητο έχει πάει στον εξουσιοδοτημένο που το παράγγειλε ?Πήγε σήμερα και πλήρωσε.
Το αυτοκίνητο όχι δεν το έχει δει μιας και είναι ακόμη στο τελωνείο. -
![alt text](image url)
Τι παίζει;
Θέλουν κάνα "δωράκι";
Δε νομίζω να παίζει κάτι άλλο, το είδε το αυτοκίνητο έχει πάει στον εξουσιοδοτημένο που το παράγγειλε ?Πήγε σήμερα και πλήρωσε.
Το αυτοκίνητο όχι δεν το έχει δει μιας και είναι ακόμη στο τελωνείο.πφφφ
υπερβολες -
Καλημερα σε ολους,
στο crossακι τωρα με τις ζεστες αρχισε να μου βγαζει μηνυμα η ενδειξη ελαστικων να κοιταξω τα λαστοιχα.
Τα εχω ολα σωστα οπως αναγραφει η πορτα, 2,3 πισω 2,2 μπροστα αλλα δεν λεει να σβησει με τιποτα.
Σε καποια φαση ειχα και σε ολα 2,4 μπας κ σταματησει αλλα παλι τιποτα.
Απο τις ρυθμισεις δεν βρηκα κατι. -
Κανε ένα reset...
Με τις ζέστες δε δικαιολογείται.Το αντίθετο. -
@kostis20 said in Toyota Yaris Cross:
Κανε ένα reset...
Με τις ζέστες δε δικαιολογείται.Το αντίθετο.Ναι συμφωνω για αυτο μου φαινεται παραξενο.
Reset πως; Ακομα και στις επιλογες πιο μεσα στο TPWS οτι και να πατησω δεν αλλαζει κατι.
-
Πως ξέρεις ότι τα έχεις σωστά?
Υπάρχει ένδειξη στο αυτοκίνητο με την πίεση σε κάθε ελαστικό ή έβαλες εσύ αέρα από βενζινάδικο 2.3 και 2.2 ? -
@gtsartsal said in Toyota Yaris Cross:
Υπάρχει ένδειξη στο αυτοκίνητο με την πίεση σε κάθε ελαστικό ή έβαλες εσύ αέρα από βενζινάδικο 2.3 και 2.2 ?Οχι πλεον δεν αναγραφει καμια ενδειξη. Ειναι ολα -- κενα.
Καλα προφανως η μετρηση 100% σωστα δεν θα μπορουσε να ειναι.
Δοκιμασα και σε 2 βενζιναδικα κ ειχα 2,3 αλλα και με την τρομπα της Xiaomi που και εκει ελεγε 2,3Επισης εβγαλα αερα στο 2,1 κ μετα τα ξανα φουσκωσα για να δω τι θα πει αλλα τιποτα.
-
@sakis697 said in Toyota Yaris Cross:
@gtsartsal said in Toyota Yaris Cross:
Υπάρχει ένδειξη στο αυτοκίνητο με την πίεση σε κάθε ελαστικό ή έβαλες εσύ αέρα από βενζινάδικο 2.3 και 2.2 ?Οχι πλεον δεν αναγραφει καμια ενδειξη. Ειναι ολα -- κενα.
Καλα προφανως η μετρηση 100% σωστα δεν θα μπορουσε να ειναι.
Δοκιμασα και σε 2 βενζιναδικα κ ειχα 2,3 αλλα και με την τρομπα της Xiaomi που και εκει ελεγε 2,3Επισης εβγαλα αερα στο 2,1 κ μετα τα ξανα φουσκωσα για να δω τι θα πει αλλα τιποτα.
Επειδή είναι καλοκαίρι, δοκίμασε στο 2.1 και κάνε μερικά χιλιόμετρα.
-
Αν σε βγαζει ο δρομος περνα μια απο την αντιπροσωπεια κ πες τους ριξτε μια ματια στα ελαστικα. Γιατι ενω εχει σωστη ενδειξη εχει εμφανισει την ενδειξη?
Εκτος κ αν ειναι καποια ρυθμιση που δεν εχεις δει? (Δυσκολο θεωρω, ποσο περιπλοκο να ειναι) -
Καλημερα σε ολους,
στο crossακι τωρα με τις ζεστες αρχισε να μου βγαζει μηνυμα η ενδειξη ελαστικων να κοιταξω τα λαστοιχα.
Τα εχω ολα σωστα οπως αναγραφει η πορτα, 2,3 πισω 2,2 μπροστα αλλα δεν λεει να σβησει με τιποτα.
Απο τις ρυθμισεις δεν βρηκα κατι.Πρέπει να βάλεις τη σωστή πίεση, να κάνεις αρχικοποίηση και να το οδηγήσεις 30 λεπτά ίσως και παραπάνω, τα γράφει στο μάνιουαλ.
Να έχεις υπόψη στα βενζινάδικα δεν είναι όλα τα μανόμετρα καλιμπραρισμένα, υπάρχουν διαφορές. -
@chrisk6 said in Toyota Yaris Cross:
Αν σε βγαζει ο δρομος περνα μια απο την αντιπροσωπεια κ πες τους ριξτε μια ματια στα ελαστικα. Γιατι ενω εχει σωστη ενδειξη εχει εμφανισει την ενδειξη?
Εκτος κ αν ειναι καποια ρυθμιση που δεν εχεις δει? (Δυσκολο θεωρω, ποσο περιπλοκο να ειναι)@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Καλημερα σε ολους,
Απο τις ρυθμισεις δεν βρηκα κατι.Πρέπει να βάλεις τη σωστή πίεση, να κάνεις αρχικοποίηση και να το οδηγήσεις 30 λεπτά ίσως και παραπάνω, τα γράφει στο μάνιουαλ.
Να έχεις υπόψη στα βενζινάδικα δεν είναι όλα τα μανόμετρα καλιμπραρισμένα, υπάρχουν διαφορές.Παιδια ευχαριστω, λογικα ειναι αυτο οτι πρεπει να το οδηγησεις σιγουρα ενα 20λεπτο.
Ενω εφτιαξα χθες τις πιεσεις σωστα και πατουσα προφανως reset κτλ και οτι αλλο εχει στην κοσνολα, το πηρα κ μια βολτα στο τετρανωνο αλλα δεν ειχε στρωσει. Το πρωι παλι το πηρα αλλα το πηρα για μαξ 9 λεπτα διαδρομη και παλι δεν ειχε φτιαξει.Τωρα που το πηρε η γυναικα για μιση ωρα, σταματησε να το δειχνει.
Ελπιζω μονο να μην το ξανα κανει.
-
@gatoz said in Toyota Yaris Cross:
![alt text](image url)
Τι παίζει;
Θέλουν κάνα "δωράκι";
Το αυτοκίνητο όχι δεν το έχει δει μιας και είναι ακόμη στο τελωνείο.πφφφ
υπερβολεςΗ φήμη θέλει τα αυτοκίνητα να παιρνουν μεσα απο το τελωνείο και 2 τελωνιακοί να τα καταβρέχουν με μάνικες.
-
![alt text](image url)
Τι παίζει;
Θέλουν κάνα "δωράκι";
Κάτι άλλο;Εγω παντως χωρις καμια πιεση το παρελαβα 10 ημερες μετα την εξοφληση.
-
Παρέλαβα χθες το YC active hybrid και, όντας κάτοχος μέχρι τώρα ενός ford focus mk1 22 ετών, θα χρειαστώ τη βοήθειά σας στην ...τεχνολογική μετάβαση που βιώνω! Ερώτηση: θα κάνω ταξίδι Εγνατία σε λίγες μέρες, το αυτοκίνητο μπορώ να το πάω "όπως θέλω", πχ να πιάσω τελική ή προβλέπεται κάτι σαν αυτό που παλιά λέγαμε "στρώσιμο", με πιο συντηρητική οδήγηση; Αν ισχύει το δεύτερο, μέχρι πόσο επιτρέπεται να το ανοίξω και για πόσα χιλιόμετρα διαρκεί το στρώσιμο;
-
@speargunner said in Toyota Yaris Cross:
Παρέλαβα χθες το YC active hybrid και, όντας κάτοχος μέχρι τώρα ενός ford focus mk1 22 ετών, θα χρειαστώ τη βοήθειά σας στην ...τεχνολογική μετάβαση που βιώνω! Ερώτηση: θα κάνω ταξίδι Εγνατία σε λίγες μέρες, το αυτοκίνητο μπορώ να το πάω "όπως θέλω", πχ να πιάσω τελική ή προβλέπεται κάτι σαν αυτό που παλιά λέγαμε "στρώσιμο", με πιο συντηρητική οδήγηση; Αν ισχύει το δεύτερο, μέχρι πόσο επιτρέπεται να το ανοίξω και για πόσα χιλιόμετρα διαρκεί το στρώσιμο;
Αν εχει ανέμους απο μόνος σου θα περιοριστείς στα 120
Βάλτο στο Normal και πήγαινε νορμαλ κάνοντας όμως αυξομειώσεις ταχύτητας παίζοντας με το ACC -
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Βάλτο στο Normal και πήγαινε νορμαλ κάνοντας όμως αυξομειώσεις ταχύτητας παίζοντας με το ACCΑυξομειώσεις μέχρι όσο θέλω/μπορώ; Γιατί να το κάνω αυτό με το ACC και όχι με το πόδι; Βοηθάνε σε κάτι οι αυξομειώσεις; Έχω συνηθίσει να ταξιδεύω σταθερά, με 140-150...
-
Όλα τα acc συστήματα που έχω οδηγήσει έχουν απαράδεκτο σχεδιασμό. Το βασικό σφάλμα τους είναι οτι έχουν προγραμματιστεί να προσπαθούν να διατηρήσουν σταθερή την ταχύτητα που τους έχει θέσει ο χρήστης. Αυτό οδηγεί σε σημαντική αύξηση της κατανάλωσης εκτός αν οι συνθήκες είναι μια τεράστια ευθεία χωρίς κανένα εμπόδιο ή κλίση.
Ειδικά το acc στα hybrid της Toyota χρησιμοποιεί την μετάδοση για να φρενάρει το αυτοκίνητο στα κατηφορικά τμήματα, και αν αυτό δεν είναι αρκετό βάζει και engine brake στο παιχνίδι, αντί να αυξάνει το regen, κάτι που μάλλον; είναι δύσκολο να προγραμματίσουν.
Επίσης επιταχύνει όταν αυτό απαιτείται αρκετά απότομα ενώ τέλος δεν κάνει πυκνή χρήση της ενέργειας που αποθηκεύεται στην μπαταρία.Το πιο εκνευριστικό βέβαια είναι που κόβει αρκετά στις απότομες στροφές λες και δεν έχει εμπιστοσύνη στο πλαίσιο...
tip: level κάτω η τρέχουσα ταχύτητα, level πάνω η τελευταία δηλωθείσα.
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Βάλτο στο Normal και πήγαινε νορμαλ κάνοντας όμως αυξομειώσεις ταχύτητας παίζοντας με το ACCΑυξομειώσεις μέχρι όσο θέλω/μπορώ; Γιατί να το κάνω αυτό με το ACC και όχι με το πόδι; Βοηθάνε σε κάτι οι αυξομειώσεις; Έχω συνηθίσει να ταξιδεύω σταθερά, με 140-150...
Για να ταξιδεύεις με τετοιες ταχύτητες μαλλον λάθος επιλογή έκανες.
Παίζει να σκορπίσει εντελώς άσε που ο θόρυβος θα σε τρελάνει ενώ και το υβριδικό δεν είναι το πιο οικονομικό του τέτοια οδήγηση!
Toyota Yaris Cross