-
@gatoz said in Toyota Yaris Cross:
@alex-mix said in Toyota Yaris Cross:
O iceman7 δεν λεει πως δεν ειναι ενα καλο αυτοκινητο μηχανικα απλα τονιζει καποιες αστοχιες που ο ιδιος εχει διαπιστωσει και δεν τις ειχε καταλαβει πριν(διορθωσε με αν κανω λαθος) και πως θα μπορουσαν να εχουν καλυτερη ποιοτητα εσωτερικου για τα χρημματα που εχει.Αυτο βεβαια το κρινει ο καθενας με τα δικα του ματια.
ο άις πηρε καποτες κασκάι, μετα πηρε αυτοκινητο και τωρα γιαρι
ε, θα κανει ενα φορουμ με 1341 τοπικ 'πως διορθωνουμε τη μαλακια' οπως με το κιουκιου, θα καταλαβει οτι δεν διορθωνεται κιαυτο, θα το πεταξει και θα παρει παλι αμαξιΔεν μπορώ να καταλάβω πως ο άις πήγε από την μπέμπα χ1 στο γιαρις κρος!!!
Πάντως ούτε το κιουκιου ούτε το γιαρις κρος είναι αμάξια που θα σε αφήσουν στον δρόμο, σε αντίθεση με κάτι πρίμια γκέικα γαλλικά φεβ που τσιρίζουν επειδή έτσι γουστάρουν!!!Μια λίγο καλύτερη έρευνα αγοράς από τον άις θα τον πήγαινε στην κορολλα που όπως λένε άλλοι συμφορουμίτες δεν έχει τέτοια θέματα
-
O iceman7 δεν λεει πως δεν ειναι ενα καλο αυτοκινητο μηχανικα απλα τονιζει καποιες αστοχιες που ο ιδιος εχει διαπιστωσει και δεν τις ειχε καταλαβει πριν(διορθωσε με αν κανω λαθος) και πως θα μπορουσαν να εχουν καλυτερη ποιοτητα εσωτερικου για τα χρημματα που εχει.Αυτο βεβαια το κρινει ο καθενας με τα δικα του ματια.
ε, θα κανει ενα φορουμ με 1341 τοπικ 'πως διορθωνουμε τη μαλακια' οπως με το κιουκιου, θα καταλαβει οτι δεν διορθωνεται κιαυτο, θα το πεταξει και θα παρει παλι αμαξιΕπικός γάτος !!!
Respect !! -
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Καλά εντάξει πάτε δείτε το νέο qq και μετά μιλάτε. ΑΜΑΞΑΡΑ
Είδα ένα προχθές γυαλισμένο, ήταν εξαιρετικο. Και είπα να κάνω σήμα στον οδηγό του ότι είναι πολύ ωραίο. Να χαρεί και αυτός για την αγορά του κτλ.
Τελικά το οδηγούσε γυναίκα και με κοίταζε του στυλ τι αισχρός, πως μου την πέφτει έτσι;
Ρε άντε στα διαλα όλοι σας!!
Όλοι λένε οτι έχει βελτιωθεί πολύ ποιοτικα.
Λογικό μετά το ατελείωτο κράξιμο παγκοσμίως.
Απλά για εμένα πχ που παρότι κρατάω ακόμα την επαφή με το σχετικό φορουμ/fb group δεν θα ξαναεμπλεκα με νισσαν και ειδικά νισσαν στην Ελλάδα.
Και μηχανικά δεν βλέπω κάτι άξιο προσοχής. -
Το e power λένε είναι εξαιρετικό
-
@nickthetrib said in Toyota Yaris Cross:
ε, θα κανει ενα φορουμ με 1341 τοπικ 'πως διορθωνουμε τη μαλακια' οπως με το κιουκιου, θα καταλαβει οτι δεν διορθωνεται κιαυτο, θα το πεταξει και θα παρει παλι αμαξιΔεν μπορώ να καταλάβω πως ο άις πήγε από την μπέμπα χ1 στο γιαρις κρος!!!
Πάντως ούτε το κιουκιου ούτε το γιαρις κρος είναι αμάξια που θα σε αφήσουν στον δρόμο, σε αντίθεση με κάτι πρίμια γκέικα γαλλικά φεβ που τσιρίζουν επειδή έτσι γουστάρουν!!!Μια λίγο καλύτερη έρευνα αγοράς από τον άις θα τον πήγαινε στην κορολλα που όπως λένε άλλοι συμφορουμίτες δεν έχει τέτοια θέματα
Ρε σεις παιδιά δεν πηγα από Χ1 σε γιαρις κρος.
Για αλλαγή του γιαρις του 2016 το παρηγγειλα (αμάξι για τη γυναίκα).
Απλά είπα να το δοκιμάσω λίγο και εγώ γιατί ειδικά η καθημερινή διαδρομή μου καίει πολύ με τη Χ1 που είναι και 4,47 αμάξι.
Εχω γράψει άλλωστε ότι ιδανικά θα ήθελα ένα μικρότερο αμάξι ειδικά για κάθε μέρα με δυνατότητα
να κανεις ένα ταξιδάκι.
Ε το δοκίμασα και γράφω τα συμπεράσματα μου.Η σκέψη να κρατήσω μόνο αυτο δυστυχώς δεν μπορεί να προχωρήσει.
Οι λύσεις είναι 3.
Να το κρατήσω για καθημερινό και να πάρω και ένα μεγάλο.
Να το δώσω στη γυναίκα που εχω εξηγήσει γιατί το τρέμω.
Να το πουλήσω.Ακόμα δεν έχω αποφασίσει.
Με λίγο καλύτερο εσωτερικό ποιοτικα θα το κρατούσα ένα και μοναδικό.
Αλλά προτιμώ να καίω 10 λίτρα/100 από το να ακούω τσικι τσικι και να βουλιάζει το πλαστικό.
Άλλη έρευνα αγορας δεν έπαιζε nick.
To Corolla είναι σαύρα.
Το Corolla cross σχεδιαστικά αδιάφορο, διλιτρο, αχρείαστα μεγάλο για τους πραγματικούς χώρους και ποιοτικα δεν θα έλεγα ότι έχει τόσες διάφορες με το YC. Αμάξια για Ασία και τα 2 άρα ποιοτικα εξαρχης πολύ κάτω.
Το chr το σκέφτηκα κάποια στιγμή αλλά αυτή τη σχεδιαστική τσαχπινιά πίσω δεν… με τίποτα συν ότι έχει το παλιό υβριδικό.Και γενικά μικρό αμάξι ήθελα.
Αν έβγαινε ένα ποιοτικα έστω σαν τη Χ1 με τις διαστάσεις γιαρις κρος θα το έπαιρνα χθες. -
Μπορεί, δεν παύει όμως να είναι μια πατέντα της νισσαν χωρίς άλλες εφαρμογές.
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Το ecocontact λίγο ακούμπησε στο πεζοδρόμιο σκίστηκε, λέω θα τα αλλάξω όλα ήμουνα μεταξύ turanza T005, goodyear eg2 και michelin primacy 4+
Τελικά με το michelin είμαι πολύ ευχαριστημένος από θέμα ποιότητας κύλισης.Επιφανειακό φαίνεται, άρα ακίνδυνο.
-
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
Επιφανειακό φαίνεται, άρα ακίνδυνο.
Δε μου άρεσαν έτσι ή αλλιώς, το λένε και άλλοι που το είχαν. Ίσως ήταν αφορμή.
-
Είναι αρκετά καλό.Σε οικονομία υπολείπεται ακόμη -αν και πλησιάζει- την Τοyota,αλλά σε αίσθηση υβριδικής κίνησης,κιβωτίου είναι ένα κλικ παραπάνω,πιο αίσθηση ηλεκτρικού.
Τώρα σε αυτά που λέει ο iceman,ναι έχει κάποια θεματάκια (π.χ. ευθυγράμμιση πορτμπαγκάζ ~2mm χάνει σε ύψος στο δεξιό φανάρι σε όλα τα νέα QQ και σε μερικά στο εσωτερικό θέλει ένα ρέγουλο 1-2mm προς τ'αριστερά το ταμπλό γιατί βρίσκει στη δερματίνη της πόρτας του συνοδηγού αφήνοντας σημάδι).Αυτά ρυθμίζονται εύκολα,ολιγόλεπτα στην αντιπροσωπεία ή και ιδιωτικά.
Όμως η ποιότητα και η συναρμογή είναι τουλάχιστον 1,5-2 φορές καλύτερη από το προηγ. QQ (και το ξέρω γιατί έχει από το 2015 ο γαμπρός μου).Δεν είναι BMW κ.λ.π.,αλλά ανώτερη από ΥC και CC.Τώρα για τα μηχανολογικά και το υβριδικό σύστημα (από το 2017 το χρησιμοποιεί η Nissan) αναμένουμε να δούμε. -
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Δεν οδηγείς Αθήνα....
Σε μια πόλη που το μηχανάκι θα παέι από παντού να σε περάσει/καβαλήσει/προσπεράσει θες 360 καμερες και εξωτερικους αερόσακους γυρωθεν!Η Θεσσαλονίκη είναι Μπογκοτά σε σχέση με την Αθήνα άστο καλλίτερα...
Αν εχεις τέτοιο θέμα κάνε υπομονή 1-2 χρόνια και η λύση είναι ...
CyberTruck ! γρατσουνιές μικροκτυπήματα δε σε νοιάζουν και εχει κάμερες παντού .
Πήγε ο Ελον στα εγκαίνια του ορυχείου στο Τέξας με ενα τέτοιο και εχουν κυκλοφορήσει πολλά βίντεο...απίστευτο!Έψαξα και βρήκα το νήμα https://forum.4troxoi.gr/topic/92225/tesla-cybertruck/18
έβαλα μια παρουσίαση με τον Elon, τον σχεδιαστή Franz von Holzhausen και τον Jay Leno. -
@panormus772 said in Toyota Yaris Cross:
Αυτά ρυθμίζονται εύκολα
Δώστου καμία κλωτσιά εκεί πέρα να δεις πως φτιάχνει
-
Είναι αρκετά καλό.Σε οικονομία υπολείπεται ακόμη -αν και πλησιάζει- την Τοyota,αλλά σε αίσθηση υβριδικής κίνησης,κιβωτίου είναι ένα κλικ παραπάνω,πιο αίσθηση ηλεκτρικού.
Τώρα σε αυτά που λέει ο iceman,ναι έχει κάποια θεματάκια (π.χ. ευθυγράμμιση πορτμπαγκάζ ~2mm χάνει σε ύψος στο δεξιό φανάρι σε όλα τα νέα QQ και σε μερικά στο εσωτερικό θέλει ένα ρέγουλο 1-2mm προς τ'αριστερά το ταμπλό γιατί βρίσκει στη δερματίνη της πόρτας του συνοδηγού αφήνοντας σημάδι).Αυτά ρυθμίζονται εύκολα,ολιγόλεπτα στην αντιπροσωπεία ή και ιδιωτικά.
Όμως η ποιότητα και η συναρμογή είναι τουλάχιστον 1,5-2 φορές καλύτερη από το προηγ. QQ (και το ξέρω γιατί έχει από το 2015 ο γαμπρός μου).Δεν είναι BMW κ.λ.π.,αλλά ανώτερη από ΥC και CC.Τώρα για τα μηχανολογικά και το υβριδικό σύστημα (από το 2017 το χρησιμοποιεί η Nissan) αναμένουμε να δούμε.Γιατρέ δεν το ξέρω το j12 και δεν ασχολουμαι ξανά με νισσαν μετά τη φρίκη με το j11a.
Τα σχόλια μου για την ποιότητα αφορούσαν το j11.
Για το j12 ανέφερα ότι ακούγονται καλύτερα λόγια αλλά και πάλι κάποια θέματα φινιρίσματος έχει όπως και διαβάζω.
Τωρα για το epower δεν ξέρω αλλά είναι μια πατέντα τηςς νισσαν χωρίς εφαρμογή από αλλου.
Έχει μια λογική αλλά δεν θα δοκίμαζα ποτε ούτε εναλλακτικό καύσιμο ούτε εναλλακτικό τρόπο κίνησης.
Πάντα κόβουμε στα γνωστά και ασφαλή. -
Όμως η ποιότητα και η συναρμογή είναι τουλάχιστον 1,5-2 φορές καλύτερη από το προηγ. QQ (και το ξέρω γιατί έχει από το 2015 ο γαμπρός μου).Δεν είναι BMW κ.λ.π.,αλλά ανώτερη από ΥC και CC.Τώρα για τα μηχανολογικά και το υβριδικό σύστημα (από το 2017 το χρησιμοποιεί η Nissan) αναμένουμε να δούμε.Διάβασα τη δοκιμή του Car και λένε για μέση κατανάλωση 8.2!
-
Εντάξει θα το γράψω άλλη μια φορά , τα συστήματα To-Yoda είναι δοκιμασμένα από prius-lexus και κάνουν λεφτά.
Electric motor and power control unit
The power control also has a more compact design and a higher power density. It can control more than 100 A of current and boosts the 177.6 V of the lithium-ion hybrid battery to 580 V. Its vertically arranged transistors and efficient cooling system allow for transistor switching up to 10,000 times a second. -
@dimsabas said in Toyota Yaris Cross:
Όμως η ποιότητα και η συναρμογή είναι τουλάχιστον 1,5-2 φορές καλύτερη από το προηγ. QQ (και το ξέρω γιατί έχει από το 2015 ο γαμπρός μου).Δεν είναι BMW κ.λ.π.,αλλά ανώτερη από ΥC και CC.Τώρα για τα μηχανολογικά και το υβριδικό σύστημα (από το 2017 το χρησιμοποιεί η Nissan) αναμένουμε να δούμε.Διάβασα τη δοκιμή του Car και λένε για μέση κατανάλωση 8.2!
Στη διαδρομή της περασμένης Κυριακής είχα 6,7lt/100 (περίπου 100 χλμ Ε.Ο. με συχνά +5-10km/h από το όριο). Συνολικά στα 2.200χλμ. ως τώρα, κατανάλωση έχω 5,7lt/100km.
Υ.Γ. Λάστιχα 18άρια,αυτά των td είναι συνήθως 19άρια ή 20άρια.
-
Το Corolla cross σχεδιαστικά αδιάφορο, διλιτρο, αχρείαστα μεγάλο για τους πραγματικούς χώρους και ποιοτικα δεν θα έλεγα ότι έχει τόσες διάφορες με το YC. Αμάξια για Ασία και τα 2 άρα ποιοτικα εξαρχης πολύ κάτω.
Το chr το σκέφτηκα κάποια στιγμή αλλά αυτή τη σχεδιαστική τσαχπινιά πίσω δεν… με τίποτα συν ότι έχει το παλιό υβριδικό.Σύντομα η λύση από την Τογιότα και για τα 2 σου προβλήματα!
- Το CC ερχεται με τον 1.8 τέλος του μήνα.
- το CHR θα έχει FL ( ή νέο, δεν ήξερε ακριβώς ο πωλητής), επίσης με της νέας γενιάς υβριδικά που πήρε και η Κορόλα FL.
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Το chr το σκέφτηκα κάποια στιγμή αλλά αυτή τη σχεδιαστική τσαχπινιά πίσω δεν… με τίποτα συν ότι έχει το παλιό υβριδικό.Σύντομα η λύση από την Τογιότα και για τα 2 σου προβλήματα!
- το CHR θα έχει FL ( ή νέο, δεν ήξερε ακριβώς ο πωλητής), επίσης με της νέας γενιάς υβριδικά που πήρε και η Κορόλα FL.
Και 1.8 που θα βγει τι να το κανεις με τέτοια ποιότητα υλικών εσωτερικά ; Ευτυχως μας ξεστραβώνει ο @stefan147 που τα γράφει έξω από τα δόντια και εχει μετρο σύγκρισης με πιο ποιοτικα αμάξια.
-
Και 1.8 που θα βγει τι να το κανεις με τέτοια ποιότητα υλικών εσωτερικά ; Ευτυχως μας ξεστραβώνει ο @stefan147 που τα γράφει έξω από τα δόντια και εχει μετρο σύγκρισης με πιο ποιοτικα αμάξια.
Δεν ειναι σαν το Γιάρις, ειναι πολύ καλύτερο εσωτερικά!!
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Δεν ειναι σαν το Γιάρις, ειναι πολύ καλύτερο εσωτερικά!!
Οριακά καλύτερο από το γιαρις αλλά κάτω από τον ανταγωνισμό της κατηγορίας.
Αμάξια για άπω Ανατολή και τα έφεραν Ευρώπη. Θα πουλήσουν κογω υβριδισμου αλλά μέχρι εκεί -
Σύντομα η λύση από την Τογιότα και για τα 2 σου προβλήματα!
Το chr απ οτι μου ειχαν πει θα ερθει το καινουργιο μεσα του 24 μπορει και τελος,αυτο που δεν ηξεραν ειναι αν ερθει και σε 1.8 με 140αλογα ή μονο διλιτρο και οπως με την κορολα η τιμη θα ανεβει αρκετα.
Toyota Yaris Cross