-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Απο την μέση της σελίδας ο χρήστης nikakisx2021 αναφέρει το πρόβλημα με την EGR
https://forum.4troxoi.gr/topic/91884/forum-kataskeyastes-kai-montela-2020-toyota-yaris/803?page=41
απο τότε δεν ξανακούστηκε κάτι
Το πρόβλημα στο δικό μου αυτοκίνητο το 2021 ήταν ελαττωματικη Βαλβίδα EGR. Φτιάχτηκε στην εγγύηση κι από τότε όλα καλα
-
@nikakisx2021 said in Toyota Yaris Cross:
Απο την μέση της σελίδας ο χρήστης nikakisx2021 αναφέρει το πρόβλημα με την EGR
https://forum.4troxoi.gr/topic/91884/forum-kataskeyastes-kai-montela-2020-toyota-yaris/803?page=41
απο τότε δεν ξανακούστηκε κάτι
Το πρόβλημα στο δικό μου αυτοκίνητο το 2021 ήταν ελαττωματικη Βαλβίδα EGR. Φτιάχτηκε στην εγγύηση κι από τότε όλα καλα
Παρεπιπτόντως δεν είχε καμία σχέση με την ποιότητα βενζίνης.
-
Αληθεια ειχα ανησυχησει.
-
Καλησπέρα στη παρέα,
Νέος στο forum κ κάτοχος toyota yaris cross active "23.
Έχω 2 ερωτήσεις ή μια ίσως είναι ξεκάθαρη η 2η θα προσπαθήσω να την εξηγήσω όπως κ να χει θα θελα τη γνώμη σας αν σας έχει τύχει.
1.Γυρναγα από λίμνη δοξα με παρατεταμένες κατηφόρες με αποτέλεσμα η μπαταρία να έχει φορτίσει πλήρως κ να συνεχίζει το φορτισμα ακάθεκτο με θέση d drive στο αυτόματο κιβώτιο.
Εδώ ξεκινάει η απορία μου :η συμπεριφορά του άμαξιου ήταν σαν να έχω βάλει τη θέση b στο κιβώτιο με έντονο θόρυβο στο ηλεκτροκινητηρα κ φρεναρισμα του αμαξιου από το μοτέρ..επειδή δεν είχα ούτε αυτοματο ούτε υβριδικο δε καταλαβαίνω αν αυτή η συμπεριφορά είναι φυσιολογική.
Από toyota μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό,μίλησα με πωλητή κ δε κατάλαβα ακριβώς τεχνικά που οφείλεται αυτό. Απλά ότι μπαίνει σε "safe mode"
για να προστατεύσει τη μπαταρία κ να αποφορτιστει .ισχύει κάτι τέτοιο?Έτσι δουλεύουν τα υβριδικα?Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει καλυτερα?
2.το αμάξι το χω 1 μήνα κ μου χει συμβεί 2 φορές
Με διάρκεια περίπου ένα 15λεπτο μετά σταμάτησε.Ακουγοταν ένα σφύριγμα από τη πλευρά του οδηγού μεταξύ πορτας κ ίσως κοντα στο καπό μαλλον εσωτερικά σαν να συντόνιζε κάποιο μέταλλο .Να περνάει αέρας από τη πόρτα δε νομίζω γιατί πιο μετά σταμάτησε κ συνέχιζε να εχει δυνατό αέρα έξω. Τη πρώτη φορά ήταν μόλις είχε ξεκινήσει το αμάξι να δουλεύει ,2η ηταν ζεστό μετα απο 15λεπτα οδήγησης. Σας έχει συμβεί?καμία ιδέα?Ευχαριστώ
Καλές βόλτες! -
Για το 1
όταν η μπαταρία γεμίζει πλήρως αλλά συνεχίζει η κατωφέρεια αυτόματα χωρίς να κάνεις τίποτα χρησιμοποιεί τον θερμικό κινητήρα για να φρενάρει σαν να έχεις βάλει Β όποτε η συμπεριφορά που παρατήρησες είναι φυσιολογική.Safe mode βέβαια είναι υπερβολικός χαρακτηρισμός γιατί σε πολλά μέρη του κόσμου υπάρχουν μεγάλες παρατεταμένες κατηφόρες!
Είναι απλά κάτι προβλεπόμενο και φυσιολογικό γιατί η μπαταρία είναι μικρή και δεν υπάρχει χωρητικότητα να αποθηκευτεί περισσότερη ενέργεια.
Για το 2 δεν ξέρω .
-
Για το 1
όταν η μπαταρία γεμίζει πλήρως αλλά συνεχίζει η κατωφέρεια αυτόματα χωρίς να κάνεις τίποτα χρησιμοποιεί τον θερμικό κινητήρα για να φρενάρει σαν να έχεις βάλει Β όποτε η συμπεριφορά που παρατήρησες είναι φυσιολογική.Safe mode βέβαια είναι υπερβολικός χαρακτηρισμός γιατί σε πολλά μέρη του κόσμου υπάρχουν μεγάλες παρατεταμένες κατηφόρες!
Είναι απλά κάτι προβλεπόμενο και φυσιολογικό γιατί η μπαταρία είναι μικρή και δεν υπάρχει χωρητικότητα να αποθηκευτεί περισσότερη ενέργεια.
Για το 2 δεν ξέρω .
Ευχαριστώ για την απάντηση
Ναι θα συμφωνήσω ότι το safe mode είναι υπερβολικός ορος ..γιατί όμως φρεναρει ο θερμικος κινητήρας ?? -
@tzavinio said in Toyota Yaris Cross:
γιατί όμως φρεναρει ο θερμικος κινητήρας ??
Γιατί κάτι πρέπει να κάνει την παραγώμενη ηλεκτρική ενέργεια και αφού δεν έχει να την αποθηκεύσει κάπου, την χρησιμοποιεί για να γυρνάει τον ηλεκτροκινητήρα (τον Νο.1 γιατί έχουν 2 ηλεκτροκινητήρες τα υβρίδια της Τογιότα) ο οποίος με την σειρά του γυρνάει τον βενζινοκινητήρα, οπότε λειτουργεί ως φρένο.
Εαν σε ενδιαφέρει να καταλάβεις πως και γιατί, δές το παρακάτω, ειναι αρκετά ανλυτικό και λίγοι γνωρίζουν αυτές τις λεπτομέρειες:
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@tzavinio said in Toyota Yaris Cross:
γιατί όμως φρεναρει ο θερμικος κινητήρας ??
Γιατί κάτι πρέπει να κάνει την παραγώμενη ηλεκτρική ενέργεια και αφού δεν έχει να την αποθηκεύσει κάπου, την χρησιμοποιεί για να γυρνάει τον ηλεκτροκινητήρα (τον Νο.1 γιατί έχουν 2 ηλεκτροκινητήρες τα υβρίδια της Τογιότα) ο οποίος με την σειρά του γυρνάει τον βενζινοκινητήρα, οπότε λειτουργεί ως φρένο.
Εαν σε ενδιαφέρει να καταλάβεις πως και γιατί, δές το παρακάτω, ειναι αρκετά ανλυτικό και λίγοι γνωρίζουν αυτές τις λεπτομέρειες:
Πολύ βοηθητικό ευχαριστώ πολύ!
-
Αν δεν θες να σε φρενάρει ο θερμικός μπορείς να το βάλεις στο Ν και να κατέβεις την κατωφέρεια χωρίς θόρυβο. Αν η διαδρομή περιλαμβάνει στροφές στις οποίες πρέπει να επιβραδύνεις, πολύ γρήγορα θα ξεμείνεις από φρένα και θα οδηγηθείς σε ατύχημα οπότε μην το δοκιμάσεις. Για τέτοιες διαδρομές χρειάζεται 4-5 kwh μπαταρία και δεν θα ενοχλούσε ο θερμικός
-
Το έφεραν οι συνθήκες και έκανα σε δυο μέρες σχεδόν 900 χλμ
σε ΕΟ με το YC .Με την βενζίνη στο 1,90 το έπαιξα "πιλότος" που "τριμάρει" συνέχεια απο τις ροδέλες στο ¨πηδάλιο" το αεροπλάνο
Ολο το ταξίδι με το acc On και στοίχιση στο μέσον της λωρίδας όταν ήταν καλός ο δρόμος ή στο πιο χαλαρό οταν είχε λακκούβες .Ταχύτητα στα 105 γιατί ήθελα να κάνω σύγκριση παρόμοιας διαδρομής με το yaris diesel .
Χρησιμοποίησα όλες τις τεχνικές που υπάρχουν για την οδήγηση των υβριδικών στο net...
όταν ανηφόριζε ο δρόμος έκοβα χλμ ενα ενα με το -
όταν κατηφόριζε έδινα με το +
το είχα στο eco και προσπαθούσα να πρασινίζει μόνο το 1/3 του δείκτη ισχύος
στις περιπτώσεις που έπρεπε να προσπεράσω μεγάλες σειρές φορτηγών εφάρμοζα το pulse and glide , ωραία φάση να πηγαίνει έστω μερικές εκατοντάδες μέτρα με 115 -120 με αναμμένο το EVΤο αποτέλεσμα μέση κατανάλωση 4,4
με την τεράστια μούρη, τα ελαστικά 205 4 εποχών το ψηλό YC νομίζω είναι καλά .Το Yaris diesel με χαμηλωμένη ανάρτηση ,185 καλοκαιρινό ελαστικό και "πειραγμένο" με πρόγραμμα για οικονομία είχε 3,9.
-
Τάσο έχεις χρονο για πειράματα βλέπω!
Στα καθ΄ημας το εδωσα χθες επιτέλους το YC με καποια χασουρα δυστυχως - (επεσε και αυτός ο μυθος της τογιοτας, μιας και αφενός κυκλοφορει το facelift, στα 28 βεβαια το style, αλλά ξεπουλάνε ξεχασμενα κομματια) πριν κανω το πρώτο σερβις (γλυτωσα τουλαχιστον αυτά, συν κρατησα και καποια από τα εξτρα για να μπουν στο mazdoyaris, αλλά ο ατμοσφαιρικός στις πόρτες και στα πίσω καθισματα και η πίσω πλαφονιέρα πήγαν χαλάλι!)
Στις 50 εβδομάδες που το είχα δεν το πηγα ποτε ταξίδι.
Εντός Αττικής κινήθηκε ειτε αστικά (Μαρουσι - Σύνταγμα και κοντινες διαδρομες) είτε περιαστικά (ΑΟ προς νοτια)
Η κατανάλωση από το fuelly που καταγράφω καθε γέμισμα ηταν στο 4,3.
Θα μου λείψει σιγουρα η καταναλωση (είδα σήμερα το 10ρακι στη Χ1 και ισιαξα ), το βολικό - για εμένα - μεγεθος και τα παιχνιδιάρικα βοηθηματα που ειχαν την πλάκα τους.
Δεν θα μου λειψουν τα αθλια πλαστικά του, η αίσθηση φθηνιας παντού, τα τραγικά καθίσματα, το μαύρο εσωτερικό του (το βράδυ το είχα φέρει με τον ατμοσφαιρικό, τους διακοπτες κλπ σε ενα πιo ανεκτό επιπεδο), τα διαφορα τσίκι τσικι!
Ανεκτή ήταν η οδικη του συμπεριφορά υπό την έννοια οτι ήταν αναβαθμισμένη από παλιότερα τογιοτα!
Σε γενικές γραμμες μια αποτυχημένη για εμένα επιλογή, αδικαιολόγητα πια ακριβό που δεν θα αγόραζα σημερα!
Νομίζω η πιο κρίσιμη στιγμή ήταν περυσι το Φλεβαρη που οριακά δεν αλλαξα την παραγγελία για τουμπανο chr, αλλά ενώ μου αρεσε μπροστά δεν μπορουσα να καταδικάσω τα παιδιά μου στο πίσω ψυχοπλάκωμα....
Δεν πειράζει τα λάθη πληρώνονται και παμε παρακάτω!
Μόνο από τη γυναίκα εχω γκρινια μιας και απλά της ανακοίνωσα χθες την πώληση γιατι δηθεν πήρα τετοια απόφαση μόνος (με πολλαπλάσιο από αυτην εισόδημα, μόνος θα παίρνω τέτοιες απόφασεις) αν και πραγματικά το ήθελε αυτή το YC σε βαθμό που μου τα είχε κανει τσουρέκια σχετικα! Εννοείται οτι τετοιο αμαξι ποιοτικά (που γράφει καθε επαφη στα πλαστικά) και με 17αρες δεν υπήρχε περίπτωση να της δώσω ειδικά όσο το πληρωνω εγω! Το mazdoyaris πολύ της είναι, που σε 4 μηνες εχει χτυπησει 2 ζαντες, εχει σκάσει λάστιχο και έχει γρατσουνιες πίσω και μπροστά φτερά.Προς το παρών μένουμε ως εχουμε και αν δωσω και τη Χ1 θα δουμε που θα πάμε!
Model 3 μαλλον δεν το προλαβαίνω με το ΚΗ2, και στο ΚΗ3 θα βάλει εισοδηματικά λένε ο σοβιετοκουλης να αγοράζουν οι μαυροι με επιδότηση και εγω ο μαλάκας που πληρωνω τον κόλο μου σε φόρους δεν θα μπορώ ....
Ισως βεβαια είναι ακομα ενα κλικ νωρίς για Τεσλα (δεν λεω για φουλ ηλεκτρικό γενικά γιατι αυτή τη στιγμή στα ηλεκτρικά ΜΟΝΟ Η ΤΕΣΛΑ υπάρχει)...
BMW δυστυχως δεν υπαρχει πια!
Αδικαιολόγητα πανάκριβα αμαξια χωρις προσωπικότητα πια και με μειωμένη επισης ποιότητα υλικών... -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Μόνο από τη γυναίκα εχω γκρινια μιας και απλά της ανακοίνωσα χθες την πώληση γιατι δηθεν πήρα τετοια απόφαση μόνος (με πολλαπλάσιο από αυτην εισόδημα, μόνο θα παίρνω τέτοιες απόφασεις) αν και πραγματικά το ήθελα αυτή το YC σε βαθμό που μου τα είχε κανει τσουρέκια σχετικα! Εννοείται οτι τετοιο αμαξι ποιοτικά (που γράφει καθε επαφη στα πλαστικά) και με 17αρες δεν υπήρχε περίπτωση να της δώσω ειδικά όσο το πληρωνω εγω! Το το mazdoyaris πολύ της είναι, που σε 4 μηνες εχει χτυπησει 2 ζαντες, εχει σκάσει λάστιχο και έχει γρατσουνιες πίσω και μπροστά φτερά.
Oι κυρίες είναι απρόσεχτες, σε γενικές γραμμές, με τα αυτοκίνητα
στη θέση σου θα τις αγόραζα μεταχ. yaris υβριδικό ή diesel -
που πληρωνω τον κόλο μου σε φόρους δεν θα μπορώ ....
κώλο....για το καλώς έχειν.....χαχαχα!!
Αντε με το καλό το επόμενο!!
-
που πληρωνω τον κόλο μου σε φόρους δεν θα μπορώ ....
κώλο....για το καλώς έχειν.....χαχαχα!!
Αντε με το καλό το επόμενο!!
Το γράφω διαχρονικά έτσι... Ως άλλος γάτος
-
@dimitrioskosmas said in Toyota Yaris Cross:
Μόνο από τη γυναίκα εχω γκρινια μιας και απλά της ανακοίνωσα χθες την πώληση γιατι δηθεν πήρα τετοια απόφαση μόνος (με πολλαπλάσιο από αυτην εισόδημα, μόνο θα παίρνω τέτοιες απόφασεις) αν και πραγματικά το ήθελα αυτή το YC σε βαθμό που μου τα είχε κανει τσουρέκια σχετικα! Εννοείται οτι τετοιο αμαξι ποιοτικά (που γράφει καθε επαφη στα πλαστικά) και με 17αρες δεν υπήρχε περίπτωση να της δώσω ειδικά όσο το πληρωνω εγω! Το το mazdoyaris πολύ της είναι, που σε 4 μηνες εχει χτυπησει 2 ζαντες, εχει σκάσει λάστιχο και έχει γρατσουνιες πίσω και μπροστά φτερά.
Oι κυρίες είναι απρόσεχτες, σε γενικές γραμμές, με τα αυτοκίνητα
στη θέση σου θα τις αγόραζα μεταχ. yaris υβριδικό ή dieselΤου 2016 υβριδικό είχαμε και το δώσαμε για το μαζντογιαρις που είναι παροχή ... Απλά ήθελε το yc για να "αναβαθμιστεί" λέει και "ψηλώσει".....
Γυναίκες ........
Όπως και να έχει εγώ σε αυτήν αμάξι που το έχω πληρώσει δεν θα ξαναπάρω. Ας πάει με το μισθό της να πάρει με δόσεις λολλλλλ -
Όπως και να έχει εγώ σε αυτήν αμάξι που το έχω πληρώσει δεν θα ξαναπάρω. Ας πάει με το μισθό της να πάρει με δόσεις λολλλλλ
Αχαχαχα!! Είσαι κακώς! Εγώ της παίρνω και ας το σπάσει, καλά να είναι.
-
Όπως και να έχει εγώ σε αυτήν αμάξι που το έχω πληρώσει δεν θα ξαναπάρω. Ας πάει με το μισθό της να πάρει με δόσεις λολλλλλ
Αχαχαχα!! Είσαι κακώς! Εγώ της παίρνω και ας το σπάσει, καλά να είναι.
Τα οπίσθια ήξερες να τα γράψεις σωστά..
Το κακός όμως?
-
@antoniokon said in Toyota Yaris Cross:
Το κακός όμως?
Mου ξέφυγε στο πληκτρολόγιο....χαχα! Κακός ήθελα να γράψω.
-
Ναι αλλά τα οπίσθια ...... μια χαρά τα έγραψες....
Σε αυτά δεν κανεις λάθος
Σάτυρε
-
(με πολλαπλάσιο από αυτην εισόδημα, μόνο θα παίρνω τέτοιες απόφασεις)
Δεν φανταζόμουν έν έτη 2024 να υπάρχουν αυτού του είδους αντιλήψεις....
Toyota Yaris Cross