Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    T
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 5
    • Best 1
    • Groups 0

tzavinio

@tzavinio

1
    Profile views
    5
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

tzavinio Unfollow Follow

Best posts made by tzavinio

• RE: Toyota Yaris Cross

Καλησπέρα στη παρέα,

Νέος στο forum κ κάτοχος toyota yaris cross active "23.
      Έχω 2 ερωτήσεις ή μια ίσως είναι ξεκάθαρη η 2η θα προσπαθήσω να την εξηγήσω όπως κ να χει θα θελα τη γνώμη σας αν σας έχει τύχει.
      1.Γυρναγα από λίμνη δοξα με παρατεταμένες κατηφόρες με αποτέλεσμα η μπαταρία να έχει φορτίσει πλήρως κ να συνεχίζει το φορτισμα ακάθεκτο με θέση d drive στο αυτόματο κιβώτιο.
      Εδώ ξεκινάει η απορία μου :η συμπεριφορά του άμαξιου ήταν σαν να έχω βάλει τη θέση b στο κιβώτιο με έντονο θόρυβο στο ηλεκτροκινητηρα κ φρεναρισμα του αμαξιου από το μοτέρ..επειδή δεν είχα ούτε αυτοματο ούτε υβριδικο δε καταλαβαίνω αν αυτή η συμπεριφορά είναι φυσιολογική.
      Από toyota μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό,μίλησα με πωλητή κ δε κατάλαβα ακριβώς τεχνικά που οφείλεται αυτό. Απλά ότι μπαίνει σε "safe mode"
      για να προστατεύσει τη μπαταρία κ να αποφορτιστει .ισχύει κάτι τέτοιο?Έτσι δουλεύουν τα υβριδικα?Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει καλυτερα?
      2.το αμάξι το χω 1 μήνα κ μου χει συμβεί 2 φορές
      Με διάρκεια περίπου ένα 15λεπτο μετά σταμάτησε.Ακουγοταν ένα σφύριγμα από τη πλευρά του οδηγού μεταξύ πορτας κ ίσως κοντα στο καπό μαλλον εσωτερικά σαν να συντόνιζε κάποιο μέταλλο .Να περνάει αέρας από τη πόρτα δε νομίζω γιατί πιο μετά σταμάτησε κ συνέχιζε να εχει δυνατό αέρα έξω. Τη πρώτη φορά ήταν μόλις είχε ξεκινήσει το αμάξι να δουλεύει ,2η ηταν ζεστό μετα απο 15λεπτα οδήγησης. Σας έχει συμβεί?καμία ιδέα?

Ευχαριστώ
      Καλές βόλτες!

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      T
      tzavinio

Latest posts made by tzavinio

@monman2 said in Toyota Yaris Cross:

Είδα το βίντεο σου και μοιάζει κάτι με τα φρένα ... εχεις κάνει το 1ο σέρβις ; Το λεω γιατί προβλέπεται να κάνουν συντήρηση /καθαρίσουν τα φρένα .

Όχι το αμάξι έχει 8500 χιλιόμετρα σκεφτόμουν να το ελέγξω στο 1ο σέρβις στα 15000χλμ η στο χρόνο "Ιούλιο".
      Δε ξέρω αν μπορεί να δημιουργήσει κάτι χειρότερο ωστε να πάω νωρίτερα.
      Επίσης εχει νοημα να κάνω μια δοκιμή να βγάλω το τροχό κ να ρίξω κάποιο καθαριστικο η τζάμπα η ταλαιπωρία

T
      tzavinio

Καλησπέρα στην ομάδα,
      Θα ηθελα τη γνωμη σας ..εχω ξανά ποστάρει το ίδιο θέμα αλλά επιστρέφω με ένα βίντεο μήπως καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ σχετικά με ένα συνεχόμενο σφύριγμα "μεταλλικός ήχος" που το άκουω από τη πλευρά του οδηγού. Οταν ανοίγω το παράθυρο ακούγεται πιο έντονα άρα αναρωτιέμαι αν οφειλεται σε καποιο χαλικι μεταξυ τακάκια κ δισκοπλακα φρενων .θα απευθυνθώ σίγουρα σε κάποιο συνεργείο απλά θα με ενδιέφερε να ακούσω πρωτα τη γνώμη σας γιατί έχω αγχωθεί

Το βίντεο:
      link text

T
      tzavinio

@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:

@tzavinio said in Toyota Yaris Cross:

γιατί όμως φρεναρει ο θερμικος κινητήρας ??

Γιατί κάτι πρέπει να κάνει την παραγώμενη ηλεκτρική ενέργεια και αφού δεν έχει να την αποθηκεύσει κάπου, την χρησιμοποιεί για να γυρνάει τον ηλεκτροκινητήρα (τον Νο.1 γιατί έχουν 2 ηλεκτροκινητήρες τα υβρίδια της Τογιότα) ο οποίος με την σειρά του γυρνάει τον βενζινοκινητήρα, οπότε λειτουργεί ως φρένο.

Εαν σε ενδιαφέρει να καταλάβεις πως και γιατί, δές το παρακάτω, ειναι αρκετά ανλυτικό και λίγοι γνωρίζουν αυτές τις λεπτομέρειες:

Youtube Video

Πολύ βοηθητικό ευχαριστώ πολύ!

T
      tzavinio

@monman2 said in Toyota Yaris Cross:

Για το 1
      όταν η μπαταρία γεμίζει πλήρως αλλά συνεχίζει η κατωφέρεια αυτόματα χωρίς να κάνεις τίποτα χρησιμοποιεί τον θερμικό κινητήρα για να φρενάρει σαν να έχεις βάλει Β όποτε η συμπεριφορά που παρατήρησες είναι φυσιολογική.

Safe mode βέβαια είναι υπερβολικός χαρακτηρισμός γιατί σε πολλά μέρη του κόσμου υπάρχουν μεγάλες παρατεταμένες κατηφόρες!

Είναι απλά κάτι προβλεπόμενο και φυσιολογικό γιατί η μπαταρία είναι μικρή και δεν υπάρχει χωρητικότητα να αποθηκευτεί περισσότερη ενέργεια.

Για το 2 δεν ξέρω .

Ευχαριστώ για την απάντηση
      Ναι θα συμφωνήσω ότι το safe mode είναι υπερβολικός ορος ..γιατί όμως φρεναρει ο θερμικος κινητήρας ??

T
      tzavinio

Καλησπέρα στη παρέα,

Νέος στο forum κ κάτοχος toyota yaris cross active "23.
      Έχω 2 ερωτήσεις ή μια ίσως είναι ξεκάθαρη η 2η θα προσπαθήσω να την εξηγήσω όπως κ να χει θα θελα τη γνώμη σας αν σας έχει τύχει.
      1.Γυρναγα από λίμνη δοξα με παρατεταμένες κατηφόρες με αποτέλεσμα η μπαταρία να έχει φορτίσει πλήρως κ να συνεχίζει το φορτισμα ακάθεκτο με θέση d drive στο αυτόματο κιβώτιο.
      Εδώ ξεκινάει η απορία μου :η συμπεριφορά του άμαξιου ήταν σαν να έχω βάλει τη θέση b στο κιβώτιο με έντονο θόρυβο στο ηλεκτροκινητηρα κ φρεναρισμα του αμαξιου από το μοτέρ..επειδή δεν είχα ούτε αυτοματο ούτε υβριδικο δε καταλαβαίνω αν αυτή η συμπεριφορά είναι φυσιολογική.
      Από toyota μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό,μίλησα με πωλητή κ δε κατάλαβα ακριβώς τεχνικά που οφείλεται αυτό. Απλά ότι μπαίνει σε "safe mode"
      για να προστατεύσει τη μπαταρία κ να αποφορτιστει .ισχύει κάτι τέτοιο?Έτσι δουλεύουν τα υβριδικα?Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει καλυτερα?
      2.το αμάξι το χω 1 μήνα κ μου χει συμβεί 2 φορές
      Με διάρκεια περίπου ένα 15λεπτο μετά σταμάτησε.Ακουγοταν ένα σφύριγμα από τη πλευρά του οδηγού μεταξύ πορτας κ ίσως κοντα στο καπό μαλλον εσωτερικά σαν να συντόνιζε κάποιο μέταλλο .Να περνάει αέρας από τη πόρτα δε νομίζω γιατί πιο μετά σταμάτησε κ συνέχιζε να εχει δυνατό αέρα έξω. Τη πρώτη φορά ήταν μόλις είχε ξεκινήσει το αμάξι να δουλεύει ,2η ηταν ζεστό μετα απο 15λεπτα οδήγησης. Σας έχει συμβεί?καμία ιδέα?

Ευχαριστώ
      Καλές βόλτες!

T
      tzavinio
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ