Καλησπέρα στη παρέα,
Νέος στο forum κ κάτοχος toyota yaris cross active "23.
Έχω 2 ερωτήσεις ή μια ίσως είναι ξεκάθαρη η 2η θα προσπαθήσω να την εξηγήσω όπως κ να χει θα θελα τη γνώμη σας αν σας έχει τύχει.
1.Γυρναγα από λίμνη δοξα με παρατεταμένες κατηφόρες με αποτέλεσμα η μπαταρία να έχει φορτίσει πλήρως κ να συνεχίζει το φορτισμα ακάθεκτο με θέση d drive στο αυτόματο κιβώτιο.
Εδώ ξεκινάει η απορία μου :η συμπεριφορά του άμαξιου ήταν σαν να έχω βάλει τη θέση b στο κιβώτιο με έντονο θόρυβο στο ηλεκτροκινητηρα κ φρεναρισμα του αμαξιου από το μοτέρ..επειδή δεν είχα ούτε αυτοματο ούτε υβριδικο δε καταλαβαίνω αν αυτή η συμπεριφορά είναι φυσιολογική.
Από toyota μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό,μίλησα με πωλητή κ δε κατάλαβα ακριβώς τεχνικά που οφείλεται αυτό. Απλά ότι μπαίνει σε "safe mode"
για να προστατεύσει τη μπαταρία κ να αποφορτιστει .ισχύει κάτι τέτοιο?Έτσι δουλεύουν τα υβριδικα?Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει καλυτερα?
2.το αμάξι το χω 1 μήνα κ μου χει συμβεί 2 φορές
Με διάρκεια περίπου ένα 15λεπτο μετά σταμάτησε.Ακουγοταν ένα σφύριγμα από τη πλευρά του οδηγού μεταξύ πορτας κ ίσως κοντα στο καπό μαλλον εσωτερικά σαν να συντόνιζε κάποιο μέταλλο .Να περνάει αέρας από τη πόρτα δε νομίζω γιατί πιο μετά σταμάτησε κ συνέχιζε να εχει δυνατό αέρα έξω. Τη πρώτη φορά ήταν μόλις είχε ξεκινήσει το αμάξι να δουλεύει ,2η ηταν ζεστό μετα απο 15λεπτα οδήγησης. Σας έχει συμβεί?καμία ιδέα?
Ευχαριστώ
Καλές βόλτες!