-
Μας έχει πρήξει με το χωριό του και τα βουνά.
Ούτε 1/100 δεν ζει σε βουνό, και εμείς συζητάμε για τα οφέλη της ροπής σε χαμηλές Σαλ. Και αν καίει σε αναβάσεις σε βουνα.. -
@storm said in Toyota Yaris Cross:
@anergos13 said in Toyota Yaris Cross:
Εΐδα μεσα στην ομαδα στο fb μια αναστατωση σχετικα με ενα θορυβο που ακουνε απο το πισω τμημα του αυτοκινητου....
Πολλοι εχουν παει στις αντιπροσωπειες και τους λενε οτι δεν ειναι τπτ , ετσι βρηκαν ως λυση να μαζεψουν κοσμο μεσω ψηφισματος ως πιεση στην Εισαγωγικη....Ποιοτικος ελεγχος ? ποιος ποιοτικος ελεγχος?
Επειδή εγώ είμαι χαζός και δεν καταλαβαίνω. Στο φόρουμ εδώ μέσα εμένα τουλάχιστον μου τα έχουν κάνει καρπούζια με τα 6 χρόνια εγγύηση και την αξιοπιστία της Toyota.
Δέχομαι ότι μπορεί να υπάρχουν εργοστασιακές ατέλειες ή προβλήματα, ειδικά σε νέα μοντέλα. ok. Δεκτό.Τα 6 χρόνια εγγύηση, όμως, αφορούν άλλα αυτοκίνητα, άλλου κατασκευαστή;
Αυτή η περίφημη και ξακουστή Toyota Polis που είναι πρότυπο εκθέσεων και συνεργείων δεν επιλύει άμεσα και τσάμπα αυτά τα προβλήματα ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα;Όπως ακριβώς κάλυψαν την φριτεζα που πουλούσαν και τους βάζανε 20w/50 για να ελαττώσουν την κατανάλωση λαδιού!!!!
-
Το ντίζελ σε κίνηση ΔΕΝ θα περάσει σε καμία περίπτωση τα 6-6,5 λίτρα.
-
@criuser said in Toyota Yaris Cross:
Το ντίζελ σε κίνηση ΔΕΝ θα περάσει σε καμία περίπτωση τα 6-6,5 λίτρα.
Κι ομως θυμάμαι κατανάλωση άνω των 7 λίτρων/100 χλμ σε κινηση ΣΚ για ψώνια με Renault Clio DCI 1.5, όμως μιλάμε για χιλιόμετρα αποκλειστικά στην κίνηση. Αν είχα κινηθεί και περιαστικά είμαι σίγουρος ότι θα ήταν κοντά στο 6,5.
-
@ggab said in Toyota Yaris Cross:
@storm said in Toyota Yaris Cross:
@anergos13 said in Toyota Yaris Cross:
Εΐδα μεσα στην ομαδα στο fb μια αναστατωση σχετικα με ενα θορυβο που ακουνε απο το πισω τμημα του αυτοκινητου....
Πολλοι εχουν παει στις αντιπροσωπειες και τους λενε οτι δεν ειναι τπτ , ετσι βρηκαν ως λυση να μαζεψουν κοσμο μεσω ψηφισματος ως πιεση στην Εισαγωγικη....Ποιοτικος ελεγχος ? ποιος ποιοτικος ελεγχος?
Επειδή εγώ είμαι χαζός και δεν καταλαβαίνω. Στο φόρουμ εδώ μέσα εμένα τουλάχιστον μου τα έχουν κάνει καρπούζια με τα 6 χρόνια εγγύηση και την αξιοπιστία της Toyota.
Δέχομαι ότι μπορεί να υπάρχουν εργοστασιακές ατέλειες ή προβλήματα, ειδικά σε νέα μοντέλα. ok. Δεκτό.Τα 6 χρόνια εγγύηση, όμως, αφορούν άλλα αυτοκίνητα, άλλου κατασκευαστή;
Αυτή η περίφημη και ξακουστή Toyota Polis που είναι πρότυπο εκθέσεων και συνεργείων δεν επιλύει άμεσα και τσάμπα αυτά τα προβλήματα ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα;Όπως ακριβώς κάλυψαν την φριτεζα που πουλούσαν και τους βάζανε 20w/50 για να ελαττώσουν την κατανάλωση λαδιού!!!!
Αυτή είναι η διαφορά της Toyota απο τους άλλους έχασες ενα απόγευμα απο την ζωή σου ψάχνοντας στο ιντερνετ να βρεις ενα μοντέλο με πρόβλημα και φυσικά αυτό που λες σαν "λύση" είναι ακριβώς το πρόβλημα
γιατί αφου έχασες τον χρόνο σου θα έπρεπε να ξέρεις οτι η λύση είναι 0W-20 κάθε 7500 χλμ ή 6 μήνες. -
This post is deleted! -
Τα 7λτ θα κάψει το ντίζελ κρύο για τα πρώτα 3-4 χλμ. Αν ζεσταθεί, είναι συγκρίσιμες οι καταναλώσεις, πιστευω με λιγο πιο οικονομικό σε λίτρα το υβριδικο ,που ισοσκελίζεται απ τη διαφορά τιμής καυσίμου.
Η παραπάνω κατανάλωση ήταν με ζεστό το αυτοκίνητο πριν. Και φουλ υβριδικο τα ίδια ή και 3,5λτ θα έγραφε στις ίδιες συνθήκες, αργός επαρχιακός με κίνηση και λίγες στάσεις.Το δίλημμα τίθεται για όσο είναι φθηνότερο (κι επιδοτείται απ τον Λαπ) το ντίζελ, ώστε με τα ίδια ΧΡΗΜΑΤΑ ως προς τον μέσο όρο, να είναι "κέρδος" οι καλύτερες επιδόσεις και απόθεμα ισχύος του αυτόματου ντίζελ.
Εκφράζω το σκεπτικό μου ως προς το αν θα έκανα τη μετάβαση στο Κρος (από Ερκρος).
Αν αγόραζα σήμερα, μάλλον θα πήγαινα στο υβριδικο, κι ας υστερεί (σημαντικά) σε κάποιους τομείς.
Αλλά όσο κι αν το ψάχνω, δεν μου πάει η καρδιά ακόμη... θα δούμε. -
Τι χρόνο παράδοσης έχει πλέον και ποια είναι η πιο συμφέρουσα έκδοση;
-
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Τα 7λτ θα κάψει το ντίζελ κρύο για τα πρώτα 3-4 χλμ. Αν ζεσταθεί, είναι συγκρίσιμες οι καταναλώσεις, πιστευω με λιγο πιο οικονομικό σε λίτρα το υβριδικο ,που ισοσκελίζεται απ τη διαφορά τιμής καυσίμου.
Η παραπάνω κατανάλωση ήταν με ζεστό το αυτοκίνητο πριν. Και φουλ υβριδικο τα ίδια ή και 3,5λτ θα έγραφε στις ίδιες συνθήκες, αργός επαρχιακός με κίνηση και λίγες στάσεις.Το δίλημμα τίθεται για όσο είναι φθηνότερο (κι επιδοτείται απ τον Λαπ) το ντίζελ, ώστε με τα ίδια ΧΡΗΜΑΤΑ ως προς τον μέσο όρο, να είναι "κέρδος" οι καλύτερες επιδόσεις και απόθεμα ισχύος του αυτόματου ντίζελ.
Εκφράζω το σκεπτικό μου ως προς το αν θα έκανα τη μετάβαση στο Κρος (από Ερκρος).
Αν αγόραζα σήμερα, μάλλον θα πήγαινα στο υβριδικο, κι ας υστερεί (σημαντικά) σε κάποιους τομείς.
Αλλά όσο κι αν το ψάχνω, δεν μου πάει η καρδιά ακόμη... θα δούμε.Την ποιότητα της μετακίνησης και την οικονομία την χρωστάς στο κιβώτιο της AISIN ,θυγατρική της TOYOTA
-
@tomcollins said in Toyota Yaris Cross:
Ο χρόνος είναι τόσος που δεν είναι συμφέρουσα καμία έκδοση
-
Πρέπει να είναι γύρω στους 15 μήνες τώρα αλλά κοίτα κάτι που το ξέρω απο πρώτο χέρι . Όταν παρήγγειλα το δικό μου υπήρχαν διαθέσιμα χρώματα στην έκδοση που το ήθελα πολύ νωρίτερα απο τους 13 μήνες παράδοση για το χρώμα που μου άρεσε . Δεν βιαζόμουν οπότε περιμένω ενω άλλοι με παραγγελίες τον ιδιο μήνα τα εχουν εδώ και 4-5 μήνες απο το Πάσχα!
Επομένως αν είσαι διαλλακτικός στους χρωματισμούς να πας σε μια αντιπροσωπία και μην πτοείσαι απο τους χρόνους παράδοσης που ακούς .
-
@nickthetrib said in Toyota Yaris Cross:
Δεν κλειδώνει η τιμή εννοείς;
-
@nickthetrib said in Toyota Yaris Cross:
Δεν κλειδώνει η τιμή εννοείς;
Όχι, χρόνος παράδοσης πάνω από 18 μήνες.
Προσοχή μιλάμε χωρίς να προστεθεί κάποιο έξτρα που θα καταστήσει την παραγγελία ως ειδική! -
Γνωστός μου παρέλαβε πριν λίγες μέρες το τετρακίνητο, που αρχικά είχε ημερομηνία παράδοσης Οκτώβρη-Νοέμβρη. Οπότε μάλλον λένε μια συντηρητική ημερομηνία και μετά σε εκπλήσσουν ευχάριστα.
-
Εν τω μεταξύ εκτός από την καθυστέρηση των καινούργιων, υπάρχουν και πολλοί από πίσω που ... περιμένουν πότε θα αποδεσμευτούν τα υπάρχοντα, συνήθως yaris hybrid ως μεταχειρισμένα για να τα αποκτήσουν!
Εγώ έχω δύο στο κοντινό περιβάλλον μου που περιμένουν πώς και πώς πότε θα έρθουν τα cross που έχουν παραγγείλει φίλοι-γνωστοι για να πάρουν τα yaris τους ! -
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Πρέπει να είναι γύρω στους 15 μήνες τώρα αλλά κοίτα κάτι που το ξέρω απο πρώτο χέρι . Όταν παρήγγειλα το δικό μου υπήρχαν διαθέσιμα χρώματα στην έκδοση που το ήθελα πολύ νωρίτερα απο τους 13 μήνες παράδοση για το χρώμα που μου άρεσε . Δεν βιαζόμουν οπότε περιμένω ενω άλλοι με παραγγελίες τον ιδιο μήνα τα εχουν εδώ και 4-5 μήνες απο το Πάσχα!
Επομένως αν είσαι διαλλακτικός στους χρωματισμούς να πας σε μια αντιπροσωπία και μην πτοείσαι απο τους χρόνους παράδοσης που ακούς .
Την προηγουμενη εβδομάδα έδιναν 12/2023 αλλά αν τυχόν εισαι διαλλακτικός σε χρώμα ίσως παρεις νωρίτερα!
Το πιο άσχημο ειναι οτι δεν κλειδώνει πια η τιμή! -
@dimsabas said in Toyota Yaris Cross:
Γνωστός μου παρέλαβε πριν λίγες μέρες το τετρακίνητο, που αρχικά είχε ημερομηνία παράδοσης Οκτώβρη-Νοέμβρη. Οπότε μάλλον λένε μια συντηρητική ημερομηνία και μετά σε εκπλήσσουν ευχάριστα.
Οταν εχεις ήδη περιμένει ενα χρόνο το να σου κόψουν 2-3 μηνες είναι τίποτα!
-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Το πιο άσχημο ειναι οτι δεν κλειδώνει πια η τιμή!
Τουλαχιστον αυτο μας δίνει την ευχαρίστηση να τρολλαρουμε λίγο τους πωλητές ρωτώντας: «δηλαδή αν πέσουν οι τιμές το ότι δεν κλειδώνει σημαίνει ότι μπορεί να το πάρω και φθηνότερα του χρόνου; »
-
@jamesd said in Toyota Yaris Cross:
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Το πιο άσχημο ειναι οτι δεν κλειδώνει πια η τιμή!
Τουλαχιστον αυτο μας δίνει την ευχαρίστηση να τρολλαρουμε λίγο τους πωλητές ρωτώντας: «δηλαδή αν πέσουν οι τιμές το ότι δεν κλειδώνει σημαίνει ότι μπορεί να το πάρω και φθηνότερα του χρόνου; »
Περισσότερο οι πωλητές σε τρολάρουν γιατι δεν μπαίνουν καν σε συζήτηση για δώρα ή έκπτωση αφού δεν έχουν καν τιμή ...
-
Λοιπον εφτασε η ωρα και απο εμενα για εντυπωσεις μετα απο 2κ χιλιομετρα και εναμιση μηνα συμβιωσης με το Yaris Hybrid Active. Αρχικα παραλαβη 15/07 απο παραγγελια τελος Σεπτεμβριου. Πιο πριν ειχα ενα Polo 1500 κυβικα του 2001 οποτε σε συγκριση ειναι ετη φωτος μπροστα.Πολυ πιο ξεκουραστο στην οδηγηση αν και το μπιπ μπιπ απο το lane assist αν δεν βγαλεις φλας εκνευριζει σε επαρχιακους δρομους που καποιες φορες πρεπει να εισαι στην μεση του δρομου λογω συνθηκων αλλα απενεργοποιετε ευκολα. Το μονο που ενιωσα να ζοριζεται ηταν σε μεγαλη κλησης ανηφορα ( νοσοκομειο Αρτας) αν και το εχω στο Eco mode οδηγησης μονιμα οποτε ισως φταιω εγω και το οτι ειχα συνηθισει το Polo να βρυχαται. Επισης θορυβο στην καμπινα δεν προσεξα ιδιαιτερα ουτε στην εθνικη σε μεγαλες ταχυτητες. Το παρκαρισμα επισης λιγο περνει να το συνηθισεις με τους αισθητηρες και καμερες μιας και πριν γυριζα μονο το κεφαλι. Τα φωτα του, αν και απλα, ειναι φοβερα αν και στο μελλον θα κοιταξω να δω αν αλλαζουν.
Σαν οδηγηση εκει που το Polo επιανε 120 με 130 στην εθνικη εδω σε ξεγελαει οτι πας πιο αργα και επιασα πρωτη φορα 140 και 150 για λιγο. Σε φυσιολογικες συνθηκες ομως καθημερινης οδηγησης η βαθμολογια οικονομιας στο καντραν σε μαθαινει να πηγαινεις αργα και να μην βιαζεσαι, ουτε να κανεις αποτομες αλλαγες σε ταχυτητα. Παρολο που φοβομουν πρωτη φορα αυτοματο ειναι τρομερα ξεκουραστο.
Απο καταναλωση, Αθηνα εως Αρτα εγραψε μεση 5.6 στην αρχη, σε φυσιλογικες συνθηκες 4.5 και τωρα που εμαθα να μην βιαζομαι 3.6 τις τελευταιες 25 μερες.
Το μονο που ειπα ευτυχως ειναι οτι δεν το πηρα οταν πηγα με παρεα στην Λευκαδα. Δεν νομιζω οτι χωραει καν σε καποιους δρομους στα εκει ορινα χωρια. Στο καθιερωμενο καθε χρονο τουρ Πρεβεζα, Συβοτα και Παργα απροβληματιστα. Θα δειξει πως θα παει το παρκινγκ Αθηνα μιας και δεν εχω πυλωτη αλλα ειμαι αισιοδοξος μιας και δεν ειναι τοσο μεγαλο σε ογκο.
Σε γενικες γραμμες φοβερα ικανοποιημενος με το αυτοκινητο και σαν τιμη και σαν αποδοση. Τωρα απομενει να βαλω φιμε μεμβρανες και καλυματα για τα μπροστινα καθισματα οποτε αν καποιος εχει να προτεινει κατι θα ημουν ευγνωμων.!
Toyota Yaris Cross