-
@bill66 said in Toyota Yaris Cross:
Καλημέρα στην παρέα.σας διαβάζω μήνες.εμαθα πολλά από εσάς .στο θέμα μας τώρα.παραγγελια active plus hybrid - 2 Νοεμβρίου 2021- το αυτοκίνητο ήταν έτοιμο Πέμπτη 18 Αυγούστου. Παρελαβα εχτές Δευτέρα για να βάλουν τα φιμε. ειχα πιθανή παράδοση Νοέμβριο του 22.λευκο πέρλα.δωρα φιμε μπρος πίσω και μπουλόνια ασφαλείας.θα επανέλθω με νεώτερα.Καλημερα σε όλους.
Καλοτάξιδο και να το χαρείς με ασφάλεια.
Offtopic. Επ ευκαιρίας, είμαι και εγώ ανάμεσα σ' αυτούς που σας διαβάζουν καθημερινά, χωρίς να γνωρίζουν πολλά από αυτοκίνητο. Εντούτοις είσαστε η καθημερινή μου παρέα. Διαβάζω τα όσα γράφετε και πραγματικά προσφέρετε θησαυρό γνώσεων. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου για την αμέριστη βοήθεια.
Καλά km σε όλους και πανω απ όλα με ασφάλεια.
-
Επειδή εδώ σε αυτό το τοπικ συζητιεται πιο πολυ. Απο συναγερμους, cobra, gemini κτλπ ειστε ευχαριστημενοι? Εκτος απο αυτοματισμους με το toyota app που σχετιζονται με εκκινηση του οχηματος είχατε κάποιο θέμα? Καμια εμπλοκη με το myt? Μιλαω για κλασικο συναγερμο, οχι canbus, gps εξτρα και λοιπους αυτοματισμούς.
Για να εχω εναν μπουσουλα.Ευχαριστω πολυ μαγκες
-
@kos9120 said in Toyota Yaris Cross:
Επειδή εδώ σε αυτό το τοπικ συζητιεται πιο πολυ. Απο συναγερμους, cobra, gemini κτλπ ειστε ευχαριστημενοι? Εκτος απο αυτοματισμους με το toyota app που σχετιζονται με εκκινηση του οχηματος είχατε κάποιο θέμα? Καμια εμπλοκη με το myt? Μιλαω για κλασικο συναγερμο, οχι canbus, gps εξτρα και λοιπους αυτοματισμούς.
Για να εχω εναν μπουσουλα.Ευχαριστω πολυ μαγκες
Στις αντιπροσωπειες Τογιότα τι βάζουν ; Θυμάμαι είχε και η ίδια η Τογιότα καποιους παλιότερα και ήταν το πρώτο δωρο που σου έκαναν.
Απλά είχε το σπαστικό ότι είχε διαφορετικό κοντρόλ για το ξεκλείδωμα. -
Απο οτι εχω μάθει vodafon είναι ο συναγερμός της αντιπροσωπείας.
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Παλιότερα έβαζε κάποιους ΤΗ κάτι με το σήμα της η Τογιότα.
Είχαν όλα τα Τογιότα μου.
Σε νέο όχημα και δη με button εκκίνησης δεν ξέρω ποσο σωφρον είναι να μην βαλεις τίποτα.
Φαντάζομαι αυτοί που βάζει η Τογιότα δεν θα έχουν θέμα με τις εφαρμογές της, σωστά ; -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Παλιότερα έβαζε κάποιους ΤΗ κάτι με το σήμα της η Τογιότα.
Είχαν όλα τα Τογιότα μου.
Σε νέο όχημα και δη με button εκκίνησης δεν ξέρω ποσο σωφρον είναι να μην βαλεις τίποτα.
Φαντάζομαι αυτοί που βάζει η Τογιότα δεν θα έχουν θέμα με τις εφαρμογές της, σωστά ;Ναι αυτο ακριβως, κατι καλο, χωρις θεματα με το myt.
-
Εΐδα μεσα στην ομαδα στο fb μια αναστατωση σχετικα με ενα θορυβο που ακουνε απο το πισω τμημα του αυτοκινητου....
Πολλοι εχουν παει στις αντιπροσωπειες και τους λενε οτι δεν ειναι τπτ , ετσι βρηκαν ως λυση να μαζεψουν κοσμο μεσω ψηφισματος ως πιεση στην Εισαγωγικη....στην Ιταλια παντως ως φαινεται βρηκαν οτι προβλημα ειναι με δυο λαμαρινες που ''ξεχασαν'' να συγκολλησουν τα ρομποτ...και προχωρησαν σε επισκευη...!
Ποιοτικος ελεγχος ? ποιος ποιοτικος ελεγχος?
-
Ένας από τους λογους που προτιμάμε τα facelift μοντέλα.
Συνηθως τέτοια θέματα θα έχουμε λυμένα.
Βέβαια εδώ με τις αναμονές που παίζουν όταν εδεησουμε να τα πάρουμε θα μας έρθει απευθείας το facelift. -
Καταρχάς στις φωτογραφίες παραπάνω αυτό που φαίνεται μόνο φανοποιός θα καταλάβει τί είναι και τι κάνουν , εγω απο οτι μου είπε επαγγελματίας του χώρου κάνουν μια ηλεκτροπόντα ακόμα για να σταματήσει το τσικ τσικ και δεν υπάρχει κάποιο θέμα ασφαλείας.
Δεύτερον στην toyota δεν περιμένουν το face lift για να λύσουν τέτοια προβλήματα και το συγκεκριμένο πρόβλημα ,αν είναι έτσι όπως το λένε, είμαι σίγουρος οτι εχει επιλυθεί, το ξέρω απο δική μου εμπειρία .
Τρίτον κάποιος παλιός του φόρουμ μας έλεγε για την ολοκαίνουργια Porsche του που λόγω αστοχίας του laser robot το σασί γινόταν "δονητής" σε κάποια χλμ , την πήραν πίσω μετα απο επισταμένους ελέγχους γιατί ΔΕΝ επισκευαζόταν και του έδωσαν άλλη... αυτά με λίγα λόγια συμβαίνουν.
-
Τρίτον κάποιος παλιός του φόρουμ μας έλεγε για την ολοκαίνουργια Porsche του που λόγω αστοχίας του laser robot το σασί γινόταν "δονητής" σε κάποια χλμ , την πήραν πίσω μετα απο επισταμένους ελέγχους γιατί ΔΕΝ επισκευαζόταν και του έδωσαν άλλη... αυτά με λίγα λόγια συμβαίνουν.
Λες αυτόν που η γυναίκα του επέμενε πως το αυτοκίνητο ήταν οκ και δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να το επιστρέψουν;
-
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
Λες αυτόν που η γυναίκα του επέμενε πως το αυτοκίνητο ήταν οκ και δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να το επιστρέψουν;
-
Δεύτερον στην toyota δεν περιμένουν το face lift για να λύσουν τέτοια προβλήματα και το συγκεκριμένο πρόβλημα ,αν είναι έτσι όπως το λένε, είμαι σίγουρος οτι εχει επιλυθεί, το ξέρω απο δική μου εμπειρία .
Εννοείται ότι δεν θα περιμένουν το facelift για τέτοια αλλά γενικά αγοράζοντας ένα facelift έχεις γλυτωσει από πολλά και έχεις πάρει αρκετές βελτιώσεις.
-
Λυπηρό απ τη μια να γίνονται τέτοιες αβλεψίες, αλλά όσο το κόστος είναι μόνο ενόχληση, τί να κάνουμε... προφανώς κάποιος δεν εδέησε να συντηρήσει σωστά το ρομπότ που έπρεπε να κάνει αυτή τη πόντα και ταλαιπωρεί ίσως και χιλιάδες κόσμο.
Μου θύμισε ένα ντοκιμαντέρ που έβλεπα πρόσφατα, το δυστύχημα του Concord που στοίχισε τόσες ζωές και το καθήλωσε, ήταν εξαιτίας της αβλεψίας των συντηρητών της προπορευόμενης πτήσης, που δεν στερέωσαν σωστά ένα λαμάκι και έπεσε στον διάδρομο απογείωσης...
Ή το δυστύχημα με την Κυπριακή πτήση, τόσες ζωές, επειδή κάποιος συντηρητής ξέχασε ένα διακόπτη στον κλιματισμό/συμπίεση καμπίνας στο ΜΑΝUAL.
Αν γίνονται αυτά στην αεροπλοΐα, φανταστείτε στην Αυτοκίνηση... -
@anergos13 said in Toyota Yaris Cross:
Εΐδα μεσα στην ομαδα στο fb μια αναστατωση σχετικα με ενα θορυβο που ακουνε απο το πισω τμημα του αυτοκινητου....
Πολλοι εχουν παει στις αντιπροσωπειες και τους λενε οτι δεν ειναι τπτ , ετσι βρηκαν ως λυση να μαζεψουν κοσμο μεσω ψηφισματος ως πιεση στην Εισαγωγικη....Ποιοτικος ελεγχος ? ποιος ποιοτικος ελεγχος?
Επειδή εγώ είμαι χαζός και δεν καταλαβαίνω. Στο φόρουμ εδώ μέσα εμένα τουλάχιστον μου τα έχουν κάνει καρπούζια με τα 6 χρόνια εγγύηση και την αξιοπιστία της Toyota.
Δέχομαι ότι μπορεί να υπάρχουν εργοστασιακές ατέλειες ή προβλήματα, ειδικά σε νέα μοντέλα. ok. Δεκτό.Τα 6 χρόνια εγγύηση, όμως, αφορούν άλλα αυτοκίνητα, άλλου κατασκευαστή;
Αυτή η περίφημη και ξακουστή Toyota Polis που είναι πρότυπο εκθέσεων και συνεργείων δεν επιλύει άμεσα και τσάμπα αυτά τα προβλήματα ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα; -
@storm said in Toyota Yaris Cross:
@anergos13 said in Toyota Yaris Cross:
Πολλοι εχουν παει στις αντιπροσωπειες και τους λενε οτι δεν ειναι τπτ , ετσι βρηκαν ως λυση να μαζεψουν κοσμο μεσω ψηφισματος ως πιεση στην Εισαγωγικη....Ποιοτικος ελεγχος ? ποιος ποιοτικος ελεγχος?
Επειδή εγώ είμαι χαζός και δεν καταλαβαίνω. Στο φόρουμ εδώ μέσα εμένα τουλάχιστον μου τα έχουν κάνει καρπούζια με τα 6 χρόνια εγγύηση και την αξιοπιστία της Toyota.
Δέχομαι ότι μπορεί να υπάρχουν εργοστασιακές ατέλειες ή προβλήματα, ειδικά σε νέα μοντέλα. ok. Δεκτό.Τα 6 χρόνια εγγύηση, όμως, αφορούν άλλα αυτοκίνητα, άλλου κατασκευαστή;
Αυτή η περίφημη και ξακουστή Toyota Polis που είναι πρότυπο εκθέσεων και συνεργείων δεν επιλύει άμεσα και τσάμπα αυτά τα προβλήματα ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα;Όσο περνάνε τα χρονια όλα γίνονται πιο σχετικά.
Κανεις δεν είπε ότι τα Τογιότα βγαίνουν αψεγάδιαστα από το εργοστάσιο. Στο ραβ των 36000 ευρώ το 2007 ήταν πολλές οι ανακλήσεις και οι τεχνικές οδηγίες που, αλλά στις έκαναν.
Τώρα αν βαριούνται σε κάποια συνεργεία είναι άλλη ιστορία.Και δεν νομίζω ότι έχει εκθειάσει κανεις τα πολις της εισαγωγικής εταιρίας. Τουναντίον θεωρώ ότι όπως σε καιε περίπτωση που η εισαγωγική μπλέκεται με το after sales η εμπειρία θα είναι χειρότερη.
Εγώ από τρίτο εξουσιοδοτημένο αγοραζω (έτυχε και πήρα ένα με ανταλλαγή από πολις) και σε τρίτο εξουσιοδοτημένο με μόνο συνεργείο πάω. -
Μην πάτε να το πάρετε αν έχετε αμφιβολίες για την εγγύηση την αξιοπιστία κλπ πάτε αλλού να δείτε ...
Η δικιά μου εμπειρία λεει οτι ανακλήσεις ,επισκευές εντός εγγύησης κλπ έγιναν ακριβώς όπως περίμενα απο την Toyota και με το yaris και με το iQ.
Την αξιοπιστία την βλέπω κάθε μέρα εδώ και 4 χρόνια με το iQ του 2009 (το πιο παλιό του στόλου) που δουλεύει άψογα και χθες με εξέπληξε σε περιαστικό δρομολόγιο γράφοντας 4 λίτρα μέση κατανάλωση για 50 χλμ , ήθελε βέβαια να δουλεύεις συνέχεια τον μοχλό ταχυτήτων σύμφωνα με τα βελάκια που έβγαζε στο κατράν αλλα αυτό είναι μια ευχάριστη διαδικασία . Μπαίνει ψηλά ο πήχης για το cross hybrid... και θα στεναχωρηθώ που το iQ πρέπει να πουληθεί .
-
Ανά περίπτωση η καταναλωση μπορεί να γράψει εντυπωσιακά νούμερα.
Χτεσινή ντιζελατη βόλτα, που δυσκολεύει απόφαση για υβριδισμο, όσο είναι φθηνότερο το ντίζελ (όχι πως δεν θα έγραφε τα ίδια ή λιγότερα δεκαδικά το κρος απ το ερκρος) -
Μην πάτε να το πάρετε αν έχετε αμφιβολίες για την εγγύηση την αξιοπιστία κλπ πάτε αλλού να δείτε ...
Η δικιά μου εμπειρία λεει οτι ανακλήσεις ,επισκευές εντός εγγύησης κλπ έγιναν ακριβώς όπως περίμενα απο την Toyota και με το yaris και με το iQ.
Την αξιοπιστία την βλέπω κάθε μέρα εδώ και 4 χρόνια με το iQ του 2009 (το πιο παλιό του στόλου) που δουλεύει άψογα και χθες με εξέπληξε σε περιαστικό δρομολόγιο γράφοντας 4 λίτρα μέση κατανάλωση για 50 χλμ , ήθελε βέβαια να δουλεύεις συνέχεια τον μοχλό ταχυτήτων σύμφωνα με τα βελάκια που έβγαζε στο κατράν αλλα αυτό είναι μια ευχάριστη διαδικασία . Μπαίνει ψηλά ο πήχης για το cross hybrid... και θα στεναχωρηθώ που το iQ πρέπει να πουληθεί .
Αν μπορείς να με έχεις υπόψιν, το χρειάζεται η καημένη η μάνα μου. Αλήθεια.
-
Όχι για σένα.....
-
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Ανά περίπτωση η καταναλωση μπορεί να γράψει εντυπωσιακά νούμερα.
Χτεσινή ντιζελατη βόλτα, που δυσκολεύει απόφαση για υβριδισμο, όσο είναι φθηνότερο το ντίζελ (όχι πως δεν θα έγραφε τα ίδια ή λιγότερα δεκαδικά το κρος απ το ερκρος)Μα η διαδρομή σου δεν είναι ο τομέας του υβριδικού, κακώς τα συγκρίνεις. Σε τέτοιες διαδρομές παίρνεις diesel, ωστοσο, σε μεγάλες διαδρομές στην πόλη με κίνηση το diesel θα σου κάψει 7-7.5 λτ./100km και εκεί είναι που παίρνεις υβριδικό που θα κάψει 4.5-5 λτ./100km.
Toyota Yaris Cross