-
Έχεις μάθει στην πολυθρόνα της σιτροεν.
Γενικά το yaris έχει πιο σπορτίφ θέση οδήγησης από το c3 aircross
-
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Το αν θα βγαίνει χωρίς ζόρια σε ανηφόρες καρφί, γκαλντερίμια κλπ, υπάρχει κανείς να μας το βεβαιώσει;
π.χ. Ανεβαίνοντας Μακρινίτσα από Κουκουράβα, πηγαίνοντας Λεφόκαστρο από Άφησο κλπ.Επιβεβαιώνω. Με δύο άτομα και αποσκευές. Δοκιμάστηκε στην Σέριφο και στο καράβι στο -2 μπες βγες επάνω στα σχοινιά.
-
@jorge_greek said in Toyota Yaris Cross:
Επιβεβαιώνω. Με δύο άτομα και αποσκευές. Δοκιμάστηκε στην Σέριφο και στο καράβι στο -2 μπες βγες επάνω στα σχοινιά.
Χάλκινο; Πότε ησουν Σέριφο…παίζει να σε είδα!!
-
Ειδα ένα ποστ σε ένα άλλο φόρουμ τεχνολογίας που μπαίνω και νομίζω δεν έχω διαβάσει κάτι παρόμοιο εδώ.. Γράφει ένας :
"Τις τελευταίες μέρες διαβάζω για ένα πρόβλημα που έχουν διαπιστώσει οι ιδιοκτήτες Yaris Cross το οποίο είναι ένα τρίξιμο εντός καμπίνας το οποίο δημιουργείται από την κολώνα πίσω από την θέση του συνοδηγού. Μετά από επικοινωνία με τις αντιπροσωπείες η επίσιμη απάντηση είναι ότι κατά την κατασκευή υπάρχει μία αστοχία στη σύνδεση του ουρανού και της κολώνας και τους παραπέμπουν σε συνεργαζόμενα , με την Toyota, συνεργεία για επίλυση.
Έχει ακούσει κανείς κάτι παρόμοιο;
-
Δεν μιλάμε έτσι για τα TOYOTA εδώ
-
@netgeo said in Toyota Yaris Cross:
Δεν μιλάμε έτσι για τα TOYOTA εδώ
Έτσι είναι !
Οι ιδιοκτήτες ποιοι ; όλοι;
Τρίξιμο ...εχει ο lap καλό σπρευ να προτείνει...
Επίσημη ; γραπτώς υπάρχει να το δούμε ; και τι κάνουν ηλεκτροπόντα ,ηλεκτροκόλληση ,κόλλα δύο συστατικών;Όταν θα παραλάβω το δικό μου να ανησυχώ;
Αν είναι να το πουλήσω να βγάλω επιτόπου δυο χιλιάρικα κέρδος! -
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Έλεγα να πάω να δω και το ...αντίπαλον δέος του ντίζελ.
Σήμερα πέρασα στα γρήγορα και μίλησα να πάω για τεστ ντραηβ. Δίνουν το ετοιμοπαραδοτο εκθεσιακό 4κινητο 28μισο περίπου.
Εγώ το λέω συμπαθητικό έως όμορφο το αμάξι. Οι μεγάλες ζάντες υπερβολή.
Θέση οδήγησης δεν είναι κι άσχημη, τέρμα πίσω το κάθισμα χωράω περίπου όπως στο αιρκρος που δεν το τερματίζω πάντα.
Και πίσω από μένα οριακά μπήκα, ακουμπάνε βέβαια τα πόδια μου μπροστά. Πρόβλημα μεγάλο όμως οι πίσω πόρτες, δεν νομίζω πως φτάνουν 45⁰ άνοιγμα, και παιδάκι εντάξει, αλλά ας πούμε οι ηλικιωμενοι γονείς που δεν μπορούν να μπουν βγουν στηριγμένοι στο ένα πόδι με κίνηση λέι-απ με σπάσιμο μέσης, θα τα βρουν σκούρα. Ομοίως μου φαίνεται αδύνατον να μπει καθισματακι ενισχυμένο σε αυτό το άνοιγμα, αν και δε με αφορά. Πιο πολύ μοιάζει για 2+2 επιβάτες, παρά για 4θεσιο (αν και σφηνωτα χωράνε 2 ενήλικες ) και μου φάνηκε πως για 3 πίσω ούτε λόγος... κλασικά στην πάγια τακτική της ΤΟΥΟΤΑ το πορτμπαγκάζ κλειδωμένο (σκέψου ότι σε υβριδικο ξεσυνδεουν τη μπαταρία οι μπαγασηδες...) και ρίχνοντας το κάθισμα για να δω λίγο ο χώρος αποσκευών απογοητευτικος στο 4κινητο. Δικινητο δεν είδα.
Τώρα σας διαβάζω και δεν έχει ούτε αισθητήρες ούτε χάρτες (έστω ΑΑ) η φθηνή έκδοση;
Δεν ξέρω, αν και όμορφο σε σύγκριση με το αιρκρος μου φαίνεται μισή κατηγορία μεγεθους κάτω το αυτοκίνητο.
Ίσως πάω να το οδηγήσω αλλά η πρώτη επαφή δεν ήταν και τόσο εγκαρδιωτικη. Θέλει πολλούς συμβιβασμούς.Προσωπικά επειδη βάζω συχνά πίσω κόσμο και τους γονεις (ηλικιωμένοι) , κανεις δεν μου έχει παραπονεθει μεχρι τωρα.
Σιγουρα το ανοιγμα της πόρτας δεν είναι μεγάλο και ο χωρος δεν έχει "άπλα" αλλα δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα.
Θα συμφωνήσω απόλυτα ομως για τους τρεις ανθρωπους πισω , όντως το ξεχνας και μόνο για να τους "πετάξεις" λίγο πιο κάτω.
Τα 400 λίτρα πορτμπαγκαζ για εμας είναι άκρως ικανοποιητικά. Σε 4κινητο δεν ξέρω πόσο λιγότερο είναι.
Για τους αισθητηρες πισω και εδω θα συμφωνήσω 100%. Μεγάλο φάουλ για μένα και κοιτάω ηδη λύσεις aftermarket. Δεν μπορω να συνηθίσω με τίποτα με μόνο την οθόνη και ηδη έχω κουτουλησει εναν πισω μου περιμένοντας να ακούσω μπιπ.
Οι χάρτες έχουν πεθάνει απο την στιγμή που υπάρχει Android auto και να υπήρχαν δυσκολα να τους προτιμούσες σε σχεση με της google.
Βάλε στο προγραμμα συν 80 ευρω να γίνει wireless η συνδεση και δεν θα ξανασχοληθεις.Εσυ από οτι έχω καταλάβει έχεις ντίζελ και σε συνδιασμο με τις διαδρομες που κάνεις (μαλλον Πηλιο? - θα ειμαι εκει 18-28 Ιουλιου), σου βγαίνουν χαμηλες καταναλώσεις σε ένα αρκετά άνετο αμάξι.
Δεν ξέρω πόσο συμφέρουσα θα ηταν μια αγορά Yaris Cross για εσένα , ειδικά αν οι μεγάλοι χώροι είναι ψηλά στην λίστα σου.
Για εμάς στον κεντρο και τον Κηφισό , μάλλον μονόδρομος. -
@kpaiss said in Toyota Yaris Cross:
Εσυ από οτι έχω καταλάβει έχεις ντίζελ και σε συνδιασμο με τις διαδρομες που κάνεις (μαλλον Πηλιο? - θα ειμαι εκει 18-28 Ιουλιου), σου βγαίνουν χαμηλες καταναλώσεις σε ένα αρκετά άνετο αμάξι.
Δεν ξέρω πόσο συμφέρουσα θα ηταν μια αγορά Yaris Cross για εσένα , ειδικά αν οι μεγάλοι χώροι είναι ψηλά στην λίστα σου.
Για εμάς στον κεντρο και τον Κηφισό , μάλλον μονόδρομος.Απ τα υπάρχοντα στην αγορά το μόνο αμάξι που μου με δελεάζει κάπως σαν εναλλακτική ή παράλληλα με το ντίζελ είναι το Yaris Cross.
Βλέποντας το από κοντά είναι μόνο αυτά τα "μελανά" σημεία τα οποία θέλουν κάποιο συμβιβασμό. Όντως είναι καλή επιλογή, ειδικά το τι πληρώνεις και τι παίρνεις.
Αλλά τα λίγα μικρά φάουλ, όπως το άνοιγμα της πόρτας, είναι σχεδόν ανεξήγητα.
Ας βάζαν μια φαρδύτερη μεσαία κολώνα και 2 πόντους στενότερη πόρτα αλλα να ανοίγει πλήρως. -
Έχουν και το Corolla Cross να πουλήσουν σε λίγο καιρό, εκεί όλοι χωράνε...
-
Δυστυχώς ούτε εκεί θα χωράνε οι χώροι για τους πίσω είναι παρόμοιοι με του yaris
-
Μια που αναφέρθηκε για ανεξήγητα αρνητικά θα γράψω δυο δικά μου.
Ένα, η 12v μπαταρία που φορτίζεται μέσω inverter από τη υβριδική 580v άμα μείνεις έμεινες και περιμένεις οδική βοήθεια. Εφόσον και οι δυο είναι κάτω από το πίσω κάθισμα δε μπορούσαν να βάλουν κάτι να μπορείς να τη φορτίσεις ?
Εννοώ για τη 12v που βάζει on το υβριδικό σύστημα ας πούλαγαν ενα φορτιστή για τη 12 volt σαν αξεσουάρ.
Και το δεύτερο το λάδι το 0w-8 το έχουν μονοπώλιο και ενώ το δίνει προτιμώμενο λίγο παρακάτω (σελ. 562) αναφέρει ότι ένα λάδι με υψηλότερο ιξώδες θα είναι καλύτερο σε υψηλές ταχύτητες, δηλαδή τι θέλει να πει η Toyota ???
Με τα υπόλοιπα που δεν ανοίγει η πίσω πόρτα τελείως μπορώ να ζήσω και με τα θέματα τριγμών δεν έχω πρόβλημα. -
Για το θέμα της μπαταρίας
πέρσι προπερσι με τις καραντίνες πολλά αυτοκίνητα με agm μπαταρίες έμεναν στην εβδομάδα .
Έχω έναν ctek φορτιστή και τον δάνειζα σε φιλους μέχρι που έμεινα και εγώ μετά 15 μέρες ακινησίας και έψαχνα να βρω που είναι... τέλος πάντων θα μάθουμε να φορτίζουμε την συμβατική μπαταρία(agm είναι) και σίγουρα κάποια στιγμή και ένας εκκινητής NOKΟ πχ θα μπει στο πρόγραμμα για αγορά.
ΥΓ η μπαταρία δεν φορτίζει πάνω στους πόλους της, φορτίζει ανοίγοντας την ασφαλειοθήκη για το θετικό και μια βίδα σασί για το αρνητικό. -
Είναι ένα σοβαρό θέμα με τη 12 βολτ, από αυτά που διάβαζα σε φόρουμ του εξωτερικού ανάφεραν ότι έμειναν, λέω για Yaris Cross.
Από επίσημη οδηγία μπορεί να φορτιστεί με το υβριδικό σύστημα στο On σε καμιά ώρα
https://mag.toyota.co.uk/coronavirus-toyota-hybrid-car-maintenance/
Δε ξέρω αν γίνεται να μπει ακροδέκτης με καλώδιο και να μπορείς να συνδέσεις φορτιστή χωρίς να ξηλώνεις το πίσω κάθισμα, το μανιουαλ αναφέρει μόνο jump start από το κουτί με τις ασφάλειες. -
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Είναι ένα σοβαρό θέμα με τη 12 βολτ, από αυτά που διάβαζα σε φόρουμ του εξωτερικού ανάφεραν ότι έμειναν, λέω για Yaris Cross.
Από επίσημη οδηγία μπορεί να φορτιστεί με το υβριδικό σύστημα στο On σε καμιά ώρα
https://mag.toyota.co.uk/coronavirus-toyota-hybrid-car-maintenance/
Δε ξέρω αν γίνεται να μπει ακροδέκτης με καλώδιο και να μπορείς να συνδέσεις φορτιστή χωρίς να ξηλώνεις το πίσω κάθισμα, το μανιουαλ αναφέρει μόνο jump start από το κουτί με τις ασφάλειες.O φορτιστής μπαίνει όπως και το start jump στην ασφαλιοθήκη κάτω απο το καπό , έτσι είναι και στις BMW (η μπαταρία στο πορτμπαγκάζ ) και φορτίζει μια χαρά χωρίς επαφή με την μπαταρία (agm και εδω)
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Επιβεβαιώνω. Με δύο άτομα και αποσκευές. Δοκιμάστηκε στην Σέριφο και στο καράβι στο -2 μπες βγες επάνω στα σχοινιά.
Χάλκινο; Πότε ησουν Σέριφο…παίζει να σε είδα!!
Λευκό πέρλα. Πριν περίπου έναν μήνα, στο Λιβάδι μέναμε και το άφηνα στον δρόμο μπροστά από την παραλία.
-
Λευκό πέρλα. Πριν περίπου έναν μήνα, στο Λιβάδι μέναμε και το άφηνα στον δρόμο μπροστά από την παραλία.
Δεν είδα εσένα τότε!! Είδα ένα Χάλκινο (το μοναδικό στο νησί όταν πήγα)....μάλλον ήσουν πιο νωρίς από εμένα. Και Λιβάδι πήγαινα μέρα παρα μέρα για μπάνιο (Calma) οπότε θα το έβλεπα. Κρίμα να μην σε πετύχω στο νησί "μου". Ελπίζω να πέρασες καλά...!
-
Νέα Σμύρνη προς Νεα Ιωνία και πίσω από τον Κηφισό.
Στο ανέβα
Στο κατέβα
Εκπληρώνει πλήρως τον σκοπό που αγοράστηκε μέχρι στιγμής.
-
the accuracy of data provided in this app is approximate
αντλία πιστεύω μόνο ...αλλα εντάξει πάνω απο 4-4,5 δεν θα είναι
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Προφανώς!!
Επειδή κάνω την διαδρομή σχεδον καθημερινά , σύμφωνα με το app , οι καταναλώσεις ηταν 4.0 στο ανεβα και 3.2 στο κατέβασμα μέσο όρο.
Η διαφορά αυτην την φορά ήταν ότι πήγα με κλειστό τον κλιματισμό (πρωτη φορα τον κλεινω) γιατι ειχε δροσια πριν λιγες ημερες.
Αν μη τι άλλο το οποιο λάθος που βγάζει , δείχνει να είναι σταθερό που έχει και την μεγαλύτερη αξία απο το να δειχνει ότι ναναι και να μην το εμπιστευεσαι. -
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
αντλία πιστεύω μόνο ...αλλα εντάξει πάνω απο 4-4,5 δεν θα είναι
Μια χαρά μετράει ο υπολογιστής ταξιδίου. Η αντλία συνήθως εχει μια απόκλιση 5-10% πάντα προς τα πάνω...
Μου έχει τύχει πάντως 1-2 φορές να μην έχει και καθόλου απόκλιση στην αντλία,οπότε επιβεβαιώνεται ότι ο υπολογιστής μετράει σωστά.
Για την ιστορία,σημερινή κατάβαση Κηφισιά-Πειραιάς με Toyota C-HR GR Sport με 19άρες ζάντες και κλιματισμό σε λειτουργία.
Toyota Yaris Cross