-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Υπάρχει ενα πλεονέκτημα στο e-cvt ,επειδή είναι πρακτικά άθραυστο το μόνο έξοδο θα είναι το 50-60αρι € κάθε 6 χρόνια ή 90000 χλμ για αλλαγή λαδιού.
Σε ενα μηχανικό σασμάν κάποτε θα αλλάξεις δίσκο-πλατό - υδραυλική αντλία- ρουλεμαν , οταν όμως θα έρθει η ώρα για το βολάν διπλής μάζας που όλα τα τρι κύλινδρα βενζίνης - ντίζελ έχουν θα καταριέστε την ώρα και την στιγμή που σας απέτρεψαν κάτι περίεργοι στα φόρα γιατί δήθεν βουίζει...
Βέβαια τέτοια θέματα αφορούν αυτούς που τα κρατάνε πολλά χρόνια αλλα γιαυτό αγοράζουμε τα ΤΟΥΟΤΑ.
Τα ίδια έλεγαν και αυτοί που λούστηκαν τις φριτεζες της Toyota στο πολύ κοντινό παρελθόν!
-
Έχω avensis μοντέλο 98 με περίπου 300Κ και το σασμάν δεν έβγαλε κιχ. Ούτε τίποτα άλλο βασικά
-
@dirtybit said in Toyota Yaris Cross:
Έχω avensis μοντέλο 98 με περίπου 300Κ και το σασμάν δεν έβγαλε κιχ. Ούτε τίποτα άλλο βασικά
Φίλος έχει Avensis αρκετά νεώτερο από το δικό σου και τον έχει λιανίσει στις επισκευές. Κάθε χρόνο και χειρότερα κι η Toyota φαίνεται...
-
Σε θεματα αξιοπιστιας η Τουοτα ειναι πρωτη. Προς επικριτες, διαλεξτε αλλο τομεα που τα αμαξια της εχουν αδυναμιες.
Προσωπικα δεν θα επαιρνα ξανα Τουοτα. Με 2 απο δαυτα εκανα τα ιδια χλμ οσο με τα επομενα 4. Η ιδιοκτησια ενος Τουοτα ειναι εκτιση ποινης. Για καποιους ισοβια. .. -
@andya3 said in Toyota Yaris Cross:
Με εκπλήσει η επιχειρηματολογία για το κόστος του βολάν διπλής μάζας σε σχέση με τα υβριδικά Toyota. Για να φτάσεις στo σημείο να αλλάξεις το βολάν πρέπει να έχεις 150-200k χιλ., δηλαδή πάνω από 15 χρόνια για το μέσο οδηγό.
Στη 15ετία πιστεύετε ότι το Toyota θα είναι αλώβητο? Από τη μπαταρία του υβριδικού μέχρι τον ηλεκτροκινητήρα και τα ένα σωρό πολύπλοκα ηλεκτρονικά και ειδικά εξαρτήματα που φοράει.
Όσον αφορά τα χειροκίνητα σασμάν, δεν φημίζεται η Toyota για την ποιότητά τους. Όσους ξέρω με Anensis δεν έχει βγάλει πάνω από 170K χιλ. το σασμάν χωρίς να κουρέψει κάποιο γρανάζι και να πάει για αλλαγή με μεταχειρισμένο.370χιλ χλμ εγώ άλλαξα για πρώτη φορά δίσκο πλατό στο corolla μοντέλο 2006.Αλλα προβλήματα 0,τωρα έχει 460
-
Καλησπέρα στο φόρουμ... Παρέλαβα προχτές hybrid active.. Πολύ ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο σε γενικές γραμμές όπως τα περίμενα τα πραγματα. Μου αρέσει πολύ και η θέση οδήγησης.. Μια παρατηρήση μόνο..
1)Στην όπισθεν ανάβει πίσω μόνο το λαμπάκι από τη μια πλευρά.. Στην άλλη δεν έχει λαμπάκι.. Μήπως το ξέχασαν να το βάλουν ή έτσι είναι σε όλα? -
@sal-0 said in Toyota Yaris Cross:
Καλησπέρα στο φόρουμ... Παρέλαβα προχτές hybrid active.. Πολύ ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο σε γενικές γραμμές όπως τα περίμενα τα πραγματα. Μου αρέσει πολύ και η θέση οδήγησης.. Μια παρατηρήση μόνο..
1)Στην όπισθεν ανάβει πίσω μόνο το λαμπάκι από τη μια πλευρά.. Στην άλλη δεν έχει λαμπάκι.. Μήπως το ξέχασαν να το βάλουν ή έτσι είναι σε όλα?
Yaris Cross ήθελα από μικρός...κορυφαιο... πραγματικα....
και το 1) και το στιχακι απο κατω....
χαχαχαχαχ
φαν να γινει πιν. -
@sal-0 said in Toyota Yaris Cross:
1)Στην όπισθεν ανάβει πίσω μόνο το λαμπάκι από τη μια πλευρά.. Στην άλλη δεν έχει λαμπάκι.. Μήπως το ξέχασαν να το βάλουν ή έτσι είναι σε όλα?Σε ΟΛΑ τα Toyota, όπως το κοιτάς από πίσω, δεξιά είναι η όπισθεν και το αντίστοιχο αριστερά είναι το πίσω φως ομίχλης.
Καλοταξιδο -
Για τα περί αξιοπιστίας, εκτός από συγκεκριμένα μοτέρ
πχ 1.8 vvti (που μάλλον φόραγε το avensis που αναφέρεται) και τον 1.3 του 2009-2011 (που αν τον ξεμπούκωνες που και που, δεν εμφάνιζε πρόβλημα) που είναι φριτέζες (αλλά όχι όπως άλλες, πχ τα πρώτα fsi και tsi)
Όλα ήταν σκυλιά που έπαιζαν τον ρόλο τους σε αυτοκίνητα ανθρωπομεταφορείς (δυστυχώς μονο για αυτό ήταν φτιαγμένα), χωρίς κανένα πρόβλημα (δλδ, εκπλήρωναν τον ρόλο τους σε ΑΠΟΛΥΤΟ βαθμό).
ΥΓ κάτοχος αουρις 1.4 vvti του 07 αγορασμένο μτχ με 84220χλμ τον 6ο/2014 που την περίοδο 1ο/2016 με 6ο/2019 έκανε 105892χλμ μόνο με σέρβις και λάστιχα -
Καποια γνωμη για τον ατμοσφαιρικο κινητηρα με χειροκινητο κιβωτιο που περιμενω? Εχει ακουστει κατι ?
-
Κάτι θέματα με το ψυγείο του EGR σε ελάχιστες περιπτώσεις.
-
@xrist0s4 said in Toyota Yaris Cross:
Καποια γνωμη για τον ατμοσφαιρικο κινητηρα με χειροκινητο κιβωτιο που περιμενω? Εχει ακουστει κατι ?
Τι γνώμη? ίδιος κινητήρας είναι από ότι λέει η toyota:
Yaris Cross is also available with a 1.5-litre petrol engine – based on the same unit featured in the hybrid system
https://newsroom.toyota.eu/all-new-toyota-yaris-cross/?fbclid=IwAR3DvYjf6mxjlg9iEeDLkSUHZ9OWyWFSiCGnpRRU5bCy3H8fQyrTzbInPVA
στον απλό ατμοσφαιρικό δίνει 125hp αλλά σε πιο υψηλές στροφές.
Άμα θες τη προσωπική μου γνώμη πολύ καλή επιλογή σε σχέση με το ανταγωνισμό, πρώην κάτοχος γερμανικού τουρμπάτου (= ) -
Την εποχή των υβριδίων, των τουρμπο και των επερχόμενων ηλεκτρικών, ατμοσφαιρικοί κινητήρες είναι πισωγύρισμα.
Όχι άλλο κάρβουνο …. -
Απλό μοτεράκι. Άντε και ένα mhev να δίνει ροπή χαμηλά που πάσχουν κάπως.
Γιατι όχι; -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Την εποχή των υβριδίων, των τουρμπο και των επερχόμενων ηλεκτρικών, ατμοσφαιρικοί κινητήρες είναι πισωγύρισμα.
Όχι άλλο κάρβουνο ….Απ' τη στιγμή που δεν κινούμαι πόλη κ είχα ένα μπάτζετ 17χιλ κ κάτι προτίμησα να πάρω ένα καινούργιο . Τα τουρμπατα χιλιαρια όταν θα σκάσει το τούρμπο μια μέρα μετά τα 140χιλ χιλιόμετρα λογικά ,θα δείτε κλάμα μιας κ είμαι παθών
-
Επίσης κάτι άλλο αν λάβουμε υπόψη την μέχρι τώρα πορεία του υβριδικού, λογικά σε 10-12 χρόνια θα θες κόστος αλλαγής γύρω στα 4χιλιαρικα όπως κ το Prius 10ετιας τόσο θέλει τώρα ακόμα κ σε λιγότερο καιρό να θες να το δώσεις ο υποψήφιος αγοραστής θα υπολογίζει ότι θα θέλει αλλά μπαταρίας. Μην τα βλέπετε όλα μέλι γάλα με τα υβριδικά γιατί οι πωλητές τα παρουσιάζουν όλα ρόδινα.
Κάτι άλλο, με μια απλή πλημμύρα που θα καλύψει τον πατο εάν βραχυκλωσει η μπαταρια δεν καλύπτει η εγγύηση οπότε στις ασφάλειες καλό θα ήταν να βάζετε και για καιρικά φαινόμενα -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Όχι άλλο κάρβουνο ….Οι καλύτεροι αυτοκινητικοί κινητήρες στον κόσμο είναι ατμοσφαιρικοί. Αλλά ας αφήσουμε τα hypercars. Το πιο ενδιαφέρον Yaris (πλην του GR προφανώς) είναι το ατμο 1500.
-
Γούστα είναι αυτά.
Ατμοσφαιρικό χωρίς κυβικά δεν έπαιρνα ούτε να με δέρνανε. -
Οι καλύτεροι αυτοκινητικοί κινητήρες στον κόσμο είναι ηλεκτρικοί
Οσο δυνατοι θες, με ροπη παντου, μικρο βαρος, μηδενικη συντηρηση, ασυγκριτη αξιοπιστια.
-
@nikos2675 said in Toyota Yaris Cross:
@city-pop said in Toyota Yaris Cross:
Σας ευχαριστω πολυ!
Παρελαβα σε 4 μηνες...
θα προσπαθησω να μοιραστω με τους αναγνωστες οσο πιο πολλα σχολια μπορω, οσο πιο συντομα μπορω...
Σε 4 μήνες;;; Μαχαιριά στην καρδιά....
Οχι, οχι... Ειναι σημαδι οτι ολα 'ρολαρουν' πιο γρηγορα. Ειχε αρχικη παραδοση σε 8 μηνες...
Toyota Yaris Cross