-
@brokesmack said in Toyota Yaris Cross:
@panormus772 said in Toyota Yaris Cross:
Όσο το βλέπω στο χρώμα αυτό, τόσο περισσότερο μου αρέσει. Νομίζω οτι του πάει γάντι τελικά το συγκεκριμένο και ας μην το εχω δει απο κοντά. Επίσης, εκλεισα και εγω επιτελους test-drive για την Τετάρτη, καθώς αν και περιμένω να το παραλάβω τον Μαίο, ακόμα δεν το έχω οδηγήσει.
Τέλος, για το s-cross προσωπικά το βρίσκω άσχημο και χωρίς χαρακτήρα. Αν και έχω σε μεγάλη εκτίμηση την suzuki, στο θεμα του design υστερεί σημαντικά
Tυχεροι οι Αυστραλοι ιδιοκτητες, εχουν φωτακι για το πισω καθισμα καπου στη μεση προς τα πισω του ουρανου, τωρα το προσεξα... Και πιο ωραια εσωτερικα απο το URBAN το συγκεκριμενο... Νομιζω η παρουσιαση του στο URBAN ηταν το πρωτο βιντεο που ειδα τον Μαιο μετα τα επισημα της Τoyota μαζι με του Σλοβενου με τν τραγιασκα... Xαρακτηριστηκος στη χρηση του δεικτη του στις επιφανειες του αυτοκινητου, ευχαριστα αστειος...
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Χέχε ωραίος..
Και εγώ αυτό θα κοιταζα.....2700 είναι αυτά.
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μας πεις πως είναι σε αίσθηση...
Όντως δε τα λες και λίγα αλλά τι να κάνω, είμαι προηγούμενης γενιάς και δίνω προτεραιότητα σε αναρτήσεις κλπ παρά σε γκατζετάκια.
για μένα είναι υπεραρκετή αυτή τη έκδοση δε θα έδινα παραπάνω λεφτά για 18αρες ζάντες.
Θα επανέλθω με εντυπώσεις.Καλοριζικο και καλοταξιδο! Σιδερενιο (σας πετω εικονικα ενα Storj, ενα του οποιου η αξια ειναι κοντα στα 2 ευρω τη παρουσα). Μακραν η καλυτερη επιλογη που 'θα μπορουσα' να κανω... Νομιζω εκει που παω και 'χωνομαι' ολο μονο ενα ΑWD θα με εζωσε, οχι τιποτα αναγκαζομαι να κανω και οπισθεν και δε βρισκω να κανω και αναστροφη... Περιμενω εντυπωσεις απο πιο 'ανωμαλα' εδαφη...
-
-
@city-pop said in Toyota Yaris Cross:
@brokesmack said in Toyota Yaris Cross:
@panormus772 said in Toyota Yaris Cross:
Όσο το βλέπω στο χρώμα αυτό, τόσο περισσότερο μου αρέσει. Νομίζω οτι του πάει γάντι τελικά το συγκεκριμένο και ας μην το εχω δει απο κοντά. Επίσης, εκλεισα και εγω επιτελους test-drive για την Τετάρτη, καθώς αν και περιμένω να το παραλάβω τον Μαίο, ακόμα δεν το έχω οδηγήσει.
Τέλος, για το s-cross προσωπικά το βρίσκω άσχημο και χωρίς χαρακτήρα. Αν και έχω σε μεγάλη εκτίμηση την suzuki, στο θεμα του design υστερεί σημαντικά
Tυχεροι οι Αυστραλοι ιδιοκτητες, εχουν φωτακι για το πισω καθισμα καπου στη μεση προς τα πισω του ουρανου, τωρα το προσεξα... Και πιο ωραια εσωτερικα απο το URBAN το συγκεκριμενο... Νομιζω η παρουσιαση του στο URBAN ηταν το πρωτο βιντεο που ειδα τον Μαιο μετα τα επισημα της Τoyota μαζι με του Σλοβενου με τν τραγιασκα... Xαρακτηριστηκος στη χρηση του δεικτη του στις επιφανειες του αυτοκινητου, ευχαριστα αστειος...
Και το Volvo XC40 δεν έχει πλαφονιέρα πίσω επιβατών και ένα εξουσιοδοτημένο, σφάζει τον ουρανό και περνάει πλαφονιέρα με καλωδίωση. Μπορεί με τον καιρό να το κάνουν και στο cross.
Η μπροστά πλαφονιέρα πώς ξεκουμπώνει όμως;
Για αλλαγή λαμπών με πιο φωτεινές; -
Χθες το βράδυ επιστρέφοντας σπίτι σταματάω στο φανάρι. Μπροστά μου ένα λευκό Yaris Cross και δίπλα του ένα μπλέ Puma. Από ομορφιά Αφροδίτη μου φάνηκε το Puma σε σχέση με το Cross, αλλά αυτό το προσπερνάω, γιατί είναι θέμα γούστου.
Αυτό που μου έκανε πραγματικά άσχημη εντύπωση, είναι ότι στο YC φαινόντουσαν τα πάντα από κάτω στην ευθεία. Σαν να κρέμονται όλα τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου κάτω από το σασί. Πολύ άσχημη εικόνα. Στο Puma δεν έβλεπες τίποτα.
Πολύ κακογουστιά εκεί στην Toyota, πω,πω. Και δεν ξέρω αν λείπει καμιά ποδιά, καμιά προστασία στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου ή είναι απλώς αισθητικό.
-
Το puma είναι και πολύ χαμηλό, στα όρια του hatch και suv.
-
@andya3 said in Toyota Yaris Cross:
Χθες το βράδυ επιστρέφοντας σπίτι σταματάω στο φανάρι. Μπροστά μου ένα λευκό Yaris Cross και δίπλα του ένα μπλέ Puma. Από ομορφιά Αφροδίτη μου φάνηκε το Puma σε σχέση με το Cross, αλλά αυτό το προσπερνάω, γιατί είναι θέμα γούστου.
Αυτό που μου έκανε πραγματικά άσχημη εντύπωση, είναι ότι στο YC φαινόντουσαν τα πάντα από κάτω στην ευθεία. Σαν να κρέμονται όλα τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου κάτω από το σασί. Πολύ άσχημη εικόνα. Στο Puma δεν έβλεπες τίποτα.
Πολύ κακογουστιά εκεί στην Toyota, πω,πω. Και δεν ξέρω αν λείπει καμιά ποδιά, καμιά προστασία στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου ή είναι απλώς αισθητικό.
Το παρατήρησα και εγώ σε ένα προπορευόμενο hybrid awd.
Πάντως δεν παίζει ρόλο το ύψος του αυτοκινήτου γιατί το ίδιο είχα παρατηρήσει και σε ένα Swift awd το οποίο δεν ήταν ψηλό αυτοκίνητο.
Έβλεπες διαφορικό, ημιαξόνια , βραχίονες. -
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Χέχε ωραίος..
Και εγώ αυτό θα κοιταζα.....2700 είναι αυτά.
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μας πεις πως είναι σε αίσθηση...
Όντως δε τα λες και λίγα αλλά τι να κάνω, είμαι προηγούμενης γενιάς και δίνω προτεραιότητα σε αναρτήσεις κλπ παρά σε γκατζετάκια.
για μένα είναι υπεραρκετή αυτή τη έκδοση δε θα έδινα παραπάνω λεφτά για 18αρες ζάντες.
Θα επανέλθω με εντυπώσεις.Καλοριζικο και καλοταξιδο! Σιδερενιο (σας πετω εικονικα ενα Storj, ενα του οποιου η αξια ειναι κοντα στα 2 ευρω τη παρουσα). Μακραν η καλυτερη επιλογη που 'θα μπορουσα' να κανω... Νομιζω εκει που παω και 'χωνομαι' ολο μονο ενα ΑWD θα με εζωσε, οχι τιποτα αναγκαζομαι να κανω και οπισθεν και δε βρισκω να κανω και αναστροφη... Περιμενω εντυπωσεις απο πιο 'ανωμαλα' εδαφη...
Ευχαριστώ, προς το παρόν το έχω μόνο μια βδομάδα και πέρασα από μια παραλία με άμμο για να δοκιμάσω τη ρύθμιση trail, καλά πήγε.
Γενικά είμαι ευχαριστημένος για τα λεφτά που έδωσα δεν υπάρχει άλλο αυτοκίνητο σε αυτό το μέγεθος awd με διπλά ψαλίδια (πίσω).
Βέβαια ο καθένας βάζει τις προτεραιότητες του και είναι αυτός που βάζει το χέρι στη τσέπη, προσωπικά αμάξι με ταμπούρα δε θα αγόραζα.
Για το θέμα του θορύβου, δε μπορώ να απαντήσω γιατί έχω μηχανή κάμποσων κυβικών -
@teo-mak said in Toyota Yaris Cross:
@andya3 said in Toyota Yaris Cross:
Το παρατήρησα και εγώ σε ένα προπορευόμενο hybrid awd.
Πάντως δεν παίζει ρόλο το ύψος του αυτοκινήτου γιατί το ίδιο είχα παρατηρήσει και σε ένα Swift awd το οποίο δεν ήταν ψηλό αυτοκίνητο.
Έβλεπες διαφορικό, ημιαξόνια , βραχίονες.Σε αυτό το θέμα δεν νομίζω να υπάρχει χειρότερο απο το Focus. Βελτιώθηκε αισθητά στο τελευταίο μοντέλο,γιατί είναι καθαρά θέμα σχεδίασης του πίσω προφυλακτήρα.
-
Σήμερα που είχε καλό καιρό, πήγα βόλτα προς Λαύριο.
Εντάξει το αυτοκίνητο είναι καινούργιο και δεν ήθελα να το ζορίσω παρόλο που μου είπαν δε χρειάζεται στρώσιμο.
Γενικά έμεινα ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά φρένα, κρατήματα, επιτάχυνση κλπ.
Βέβαια με έτρωγε να μπω στην άμμο για να δω τι αγόρασα,
τελικά καλά τα πήγε.
Τελεια φωτο... Πολυ φυσικη και το αυτοκινητο εναρμονιζεται αψογα με το περιβαλον... Νομιζω το ασπρο ειναι το χρωμα των διακοπων σε Κυκλαδες κλπ. Μακαρι να βρω ενα ΑWD σε διακοπες το καλοκαιρι προς ενοικιαση. Δε θα κατεβαινω για μπανιο... Η ζαντα φαινεται σαν αλλη απο αυτη του STYLE, λογο της ληψης...
Το σημειο ειναι αμμωδες σαν να εισαι στην ακροθαλασσια που ακομα και με 'σαγιοναρα' βουλιαζεις η λιγο πιο 'σταθερο' οπως εικαζει λιγο η φωτογραφια? Το δοκιμασατε εν κινηση (χλμ/ωρα?) και απο σταση/εκκινηση και οπισθεν? Τροχοι τερμα δεξια/αριστερα εκκινηση? Λιγο ασχετος απο (την οποια) 4κινηση (οπως σωστα αποκαλεσατε) πριν) και πολυ περιεργος απο την αλλη...
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
σας επαναφέρω στο cross διατηρώντας όμως την συνέχεια της συζήτησης ...
έχετε πάρει χαμπάρι πόσο μικρό είναι το ντεπόζιτο βενζίνης στο υβριδικό μόλις 36 λίτρα
πρέπει να κάνεις slip stream στα ΚΤΕΛ για να βγάλεις άνετα το κλασικό Αθήνα-Θεσσαλονίκη
Καλη επισημανση... Με το καιρο να περνα γρηγορα, ουτε θυμαμαι αν το ειχα προσεξει... Και κινουμενος με υγραεριο απο το 2010 ηθελα να απαλλαγω απο τις συχνες στασεις για ανεφοδιασμο, ειδικα οταν ειναι μακρυα οι δεξαμενες του υγραεριου στο πρατηριο και περνω κανα 15 λεπτο εκει με τα πηγαινε-ελα... Δε θυμαμαι την αυτονομια τωρα... 700 χιλιομετρα οσο ενα κλασικο βενζινοκινητο δε θα κανουμε επειδη ειναι υβριδικο?
ΑΣΧΕΤΟ: Aυτα κατω: αργεί το Yaris Cross
σπάνιο το iQ diesel euro 5
οτι κάτσει πρώτο... ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΕΝΑΣ ΧΡΗΣΤΗΣ? -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
σας επαναφέρω στο cross διατηρώντας όμως την συνέχεια της συζήτησης ...
έχετε πάρει χαμπάρι πόσο μικρό είναι το ντεπόζιτο βενζίνης στο υβριδικό μόλις 36 λίτρα
πρέπει να κάνεις slip stream στα ΚΤΕΛ για να βγάλεις άνετα το κλασικό Αθήνα-Θεσσαλονίκη
Ακατανόητο γιατί μειώνουν το ρεζερβουάρ στα υβριδικά.
Και το προηγούμενο απλο γιαρις 36 έχει αλλά βγάζει 500+ χλμ
Εφόσον δεν θα είναι αμάξι αποκλειστικα για πόλη θα μπορούσε να έχει 50αριΩχ! Πηρα απαντηση (αφου προσπαθω με πολυ κοπο αυτη τη περιοδο να διαβασω τη ροη εδω στο ΥARIS CROSS) και μου πεσανε τα αυτια... Μονο 500+?
-
@cmax75 said in Toyota Yaris Cross:
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@cmax75 said in Toyota Yaris Cross:
όταν βγάλει παύλες (άρα δεν λέει κάν αυτονομία) έχει 50+χλμ, με τα 9χλμ αναγραφόμενα έχει πάνω από 60χλμ.
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς.
Νομίζω πως όταν ανάψει το λαμπάκι της ρεζέρβας είσαι περίπου στα 50-60 χλμ υπόλοιπο. Αυτό το σημείο το είχαμε ξεπεράσει προ πολλού, η βελόνα στον πάτο και αυτονομία στην οθόνη 9km. Άρα το 50+9 από που προκύπτει;
Ισχύει κάτι άλλο στο yaris cross που μου έχει διαφύγει;Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει προστασία στην αντλία βενζίνης έτσι ώστε αν πει κάποιος να δοκιμάσει πόσα Χλμ μπορεί να πάει με ρεζέρβα να μην την κάψει όταν θα τελειώσει η βενζίνη ? μιλάω γενικά για το YARIS όχι απαραίτητα για το CROSS που έχω παραγγείλει, ρώτησα πωλητή αλλά δεν ήξερε.
θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό διότι με το Corolla sedan 1998 γνωρίζω καλά πόσα μπορώ να διανύσω.
Επίσης μπορεί να φανεί κάπως αλλά θα ήθελα να μάθω αν κάποιος από το forum που έχει παραγγείλει το CROSS αν και τι δώρα του έδωσαν, και μιλάω για την ΠΟΛΙΣ ΘΕΡΜΗΣ. Το ρωτάω διότι διαβάζω σε άλλα forum ( Corolla 2019 ) ότι παίρνουν διάφορα δώρα.
-
Ακατανόητο γιατί μειώνουν το ρεζερβουάρ στα υβριδικά.
Και το προηγούμενο απλο γιαρις 36 έχει αλλά βγάζει 500+ χλμ
Εφόσον δεν θα είναι αμάξι αποκλειστικα για πόλη θα μπορούσε να έχει 50αριΩχ! Πηρα απαντηση (αφου προσπαθω με πολυ κοπο αυτη τη περιοδο να διαβασω τη ροη εδω στο ΥARIS CROSS) και μου πεσανε τα αυτια... Μονο 500+?
Τα 36 λίτρα με μια κατανάλωση 5lt/100km η οποία είναι άκρως εφικτή με το Cross με απλά μαθηματικά μας δίνουν 720 χλμ αυτονομία. Αν τώρα πηγαίνεις συνέχεια με 130-150 και φορτωμένος λογικό να πέσει και η αυτονομία.
-
Εντάξει το αυτοκίνητο είναι καινούργιο και δεν ήθελα να το ζορίσω παρόλο που μου είπαν δε χρειάζεται στρώσιμο.
Γενικά έμεινα ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά φρένα, κρατήματα, επιτάχυνση κλπ.
τελικά καλά τα πήγε.
Τελεια φωτο... Πολυ φυσικη και το αυτοκινητο εναρμονιζεται αψογα με το περιβαλον... Νομιζω το ασπρο ειναι το χρωμα των διακοπων σε Κυκλαδες κλπ. Μακαρι να βρω ενα ΑWD σε διακοπες το καλοκαιρι προς ενοικιαση. Δε θα κατεβαινω για μπανιο... Η ζαντα φαινεται σαν αλλη απο αυτη του STYLE, λογο της ληψης...
Το σημειο ειναι αμμωδες σαν να εισαι στην ακροθαλασσια που ακομα και με 'σαγιοναρα' βουλιαζεις η λιγο πιο 'σταθερο' οπως εικαζει λιγο η φωτογραφια? Το δοκιμασατε εν κινηση (χλμ/ωρα?) και απο σταση/εκκινηση και οπισθεν? Τροχοι τερμα δεξια/αριστερα εκκινηση? Λιγο ασχετος απο (την οποια) 4κινηση (οπως σωστα αποκαλεσατε) πριν) και πολυ περιεργος απο την αλλη...
Ο εικονολήπτης (σύζυγος) δε το έχει με τα φωτορεπτορτάζ και δε βγήκε καλή η ζάντα
Τώρα με το awd, επειδή είναι καινούργιο το όχημα ήθελα να ελέγξω το σύστημα και τον διακόπτη, αν όντως δουλεύει και μπήκα σε μια παραλία με άμμο παραλία τελικά με το trail βγήκα αλώβητος
Θα ήθελα να γράψω μερικές εντυπώσεις από τις λίγες μέρες που το οδηγώ. Λοιπόν πήγα μια μονοήμερη εκδρομή Αθήνα- Τρίπολη- Βυτίνα-Νεμέα-Αθήνα.
Έκανα 432 χιλιόμετρα μικτής διαδρομής με κατανάλωση 25 λίτρα 98ron άρα 5,74λτ ανά 100χλμ.
Στην Ολυμπία οδό το αυτοκίνητο ήταν πολιτισμένο και ευχάριστο, πήγαινα με λογικές ταχύτητες 120-130 χλμ, βέβαια τόσο είναι και το όριο.
Εδώ δούλευε πιο πολύ ο 1500αρης κινητήρας για αυτό μου ανέβασε και την κατανάλωση. Δε μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα στον ανοιχτό δρόμο από τις επιδόσεις αλλά δεν ξέρω αν θα μου χρειαζόταν κιόλας εφόσον το όριο είναι 130 χλμ/ώρα.
Εκεί που με εντυπωσίασε το σύνολο ήταν στο κατσικόδρομο Λεβίδι- Νεμέα, πολύ καλά κρατήματα, φρένα και γενικά ότι χρειαζόμουν για να κινηθώ γρήγορα και με ασφάλεια, σε αυτά τα κομμάτια του δρόμου ο ηλεκτροκινητήρας βοηθούσε πολύ στο να επιταχύνω μετά από μια κλειστή στροφή χωρίς να περιμένω να ανεβάσω στροφές (στροφόμετρο δεν υπάρχει).
Για το τέλος η φωτογραφία που τράβηξα (μόνος μου)
-
τελικά καλά τα πήγε.
Ο εικονολήπτης (σύζυγος) δε το έχει με τα φωτορεπτορτάζ και δε βγήκε καλή η ζάντα
Τώρα με το awd, επειδή είναι καινούργιο το όχημα ήθελα να ελέγξω το σύστημα και τον διακόπτη, αν όντως δουλεύει και μπήκα σε μια παραλία με άμμο παραλία τελικά με το trail βγήκα αλώβητος
Θα ήθελα να γράψω μερικές εντυπώσεις από τις λίγες μέρες που το οδηγώ. Λοιπόν πήγα μια μονοήμερη εκδρομή Αθήνα- Τρίπολη- Βυτίνα-Νεμέα-Αθήνα.
Έκανα 432 χιλιόμετρα μικτής διαδρομής με κατανάλωση 25 λίτρα 98ron άρα 5,74λτ ανά 100χλμ.
Στην Ολυμπία οδό το αυτοκίνητο ήταν πολιτισμένο και ευχάριστο, πήγαινα με λογικές ταχύτητες 120-130 χλμ, βέβαια τόσο είναι και το όριο.
Εδώ δούλευε πιο πολύ ο 1500αρής κινητήρας για αυτό μου ανέβασε και την κατανάλωση. Δε μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα στον ανοιχτό δρόμο από τις επιδόσεις αλλά δεν ξέρω αν θα μου χρειαζόταν κιόλας εφόσον το όριο είναι 130 χλμ/ώρα.
Εκεί που με εντυπωσίασε το σύνολο ήταν στο κατσικόδρομο Λεβίδι- Νεμέα, πολύ καλά κρατήματα, φρένα και γενικά ότι χρειαζόμουν για να κινηθώ γρήγορα και με ασφάλεια, σε αυτά τα κομμάτια του δρόμου ο ηλεκτροκινητήρας βοηθούσε πολύ στο να επιταχύνω μετά από μια κλειστή στροφή χωρίς να περιμένω να ανεβάσω στροφές (στροφόμετρο δεν υπάρχει).
Για το τέλος η φωτογραφία που τράβηξα (μόνος μου)
αυτη η φωτο μαλιστα! εινα φανταστικη η προηγουμενη φαινοταν μονο μικρη
-
Πανεμορφο.
-
Έλα ρε υπάρχει διαδρομή Λεβίδι - Νεμέα;
Δεν το ήξερα, γνωρίζω την κατηφορική διαδρομή από Λεβίδι προς Κανδήλα , μια υπέροχη πεδιάδα μέσα στα βουνά , από εκεί μετά συνεχίζει για Νεμέα; -
@vagkirk said in Toyota Yaris Cross:
Έλα ρε υπάρχει διαδρομή Λεβίδι - Νεμέα;
Δεν το ήξερα, γνωρίζω την κατηφορική διαδρομή από Λεβίδι προς Κανδήλα , μια υπέροχη πεδιάδα μέσα στα βουνά , από εκεί μετά συνεχίζει για Νεμέα;Αυτή ακριβώς είναι...
Περνάει από το όρος Ολίγυρτος, δίπλα ή και μέσα από την Σκοτεινή (όνομα και πράμα) και κάποια στιγμή διακλαδίζεται....αριστερά Λίμνη Στυμφαλία και δεξιά Νεμέα...
-
@spi_duster said in Toyota Yaris Cross:
Πανεμορφο.
Εντάξει σε άλλους δεν αρέσει το μπροστινό, είναι κάπως ρομβοειδές και ιδιαίτερο.
Πιστεύω χάνει πόντους εμφάνισης μπροστά στο c-hr, αλλά έτσι είναι αυτά το '90 που είχε βγεί η celica με τα φώτα που σηκωνόταν όλοι τη χάζευαν και τα άλλα μοντέλα φαινόταν φτωχοί συγγενείς.
Toyota Yaris Cross