-
Γράφετε κάνοντας βουτιά στην ιστορία.
Φτάσαμε μέχρι και το 1967.
Έχετε κολλήσει στους κρεμασμένους ουρανούς και στα tfsi προ 15+ χρόνων
Γι αυτό και θα συνεχίσει να πουλάει στην Ελλάδα με τόσο ξεδιάντροπο ύφος η Τογιότα τέτοια πλαστικά κουβαδάκια. -
Σύμφωνα με τα γραφόμενα στις τελευταίες σελίδες η Bmw εχει ρίξει την ποιότητα γιατί το Χ6 Μ50i ( τελευταίο μοντέλο ) που ήταν παρκαρισμένο στην Ρέμβι την Παρασκευή που είχαμε την συνάντηση για καφέ είχε
piano black παντού εξωτερικά σε προφυλακτήρες διακοσμητικά γρίλιες
γρατσουνισμένο στις γωνίες ,πίσω δεξιά απο άσπρο αυτοκίνητο
ήταν πλυμένο γυαλισμένο και τα σημάδια φαινόταν ,χαμηλή ποιότητα βαφής και φθηνιάρικα piano για 150000 € αυτοκίνητο
Παω στοίχημα οτι αν το στριμώξει σε κανα στενο δρομάκι της Χαλκιδικής θα κάνουν και γραμμές τα κλαδιά που θα τριφτεί -
@iceman7 said in 2020 Toyota Yaris:
Γράφετε κάνοντας βουτιά στην ιστορία.
Φτάσαμε μέχρι και το 1967.
Έχετε κολλήσει στους κρεμασμένους ουρανούς και στα tfsi προ 15+ χρόνων
Γι αυτό και θα συνεχίσει να πουλάει στην Ελλάδα με τόσο ξεδιάντροπο ύφος η Τογιότα τέτοια πλαστικά κουβαδάκια.Εγώ πάντως Mazda αγόρασα κ όχι Toyota.
Παρότι είδα κ το CC.Το στορι ήταν καθαρά για να δείξει ότι όντως παλαιότερα τα αμάξια ήταν ασπαστα.
Για τα τελευταία γενιάς δεν ξέρω , δεν εκφέρω γνώμη.
Εντό με ταξί κ εσύ δεν το είχες δει το YC πριν το πάρεις πως ήταν μέσα? Η απλά το έκλεισες από τους πρώτους που το ειδανε online? -
@fanis75 said in 2020 Toyota Yaris:
@criuser said in 2020 Toyota Yaris:
Η Κορόλα του 70 τι είχε να προσφέρει σε σχέση με το οποιοδήποτε Ευρωπαικό πέρα από το στάνταρ ΑΜ ραδιόφωνο ?
Βασικά δεν είχε και τίποτε να χαλάσει...
Θα σου πω επειδή ακριβώς τότε την πήρε ο πατέρας μου: είχε 72 άλογα από 1.200 κυβικά, με κόκκινο στις 7.200 και 2 διπλά καρμπυρατέρ.
ΥΓ: Όσο για το τι είχε να χαλάσει, ό,τι και όλα τα άλλα αμάξια (εκτός Σιτροέν)...δεν είχε τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από την κατηγορίας της.
Είχε και τρομερή πίσω ανάρτηση η κορόλα του 72. Στην αιχμή της τεχνολογίας...
Οι άλλοι βέβαια είχαν μικρότερες ιπποδυνάμεις σε αυτά τα κυβικά..
Αλλά ας πούμε 304, Ρενώ 12, GS, Αλφασούντ, 124, ήταν αμάξια πετυχημένα με χρόνια στην αγορά...
-
Είχε και τρομερή πίσω ανάρτηση η κορόλα του 72. Στην αιχμή της τεχνολογίας...
Άκαμπτος άξονας με φύλλα σούστας δεν σπάει δεν χαλάει ,
με δυο καλά αμορτισέρ και φαρδύ pirelli πάταγε καλά .
Την αριστερή παρατεταμένη κατηφορική στην Κατεχάκη πριν τα νοσοκομεία την έπαιρνα με 140-150 αλλα είχα mazda 818 με ιδια ανάρτηση αλλα 1300 και 66 άλογα -
Ναι ρε γμτ μεγάλη τεχνολογία ο άκαμπτος άξονας, για αυτό τον διατήρησαν όλοι για χρόνια....
Αλλωστε τι να πει μπροστά στον άκαμπτο άξονα και τα ταμπούρα πίσω, η κακόμοιρη η gs με υδροπνευματική, 4 δισκόφρενα και σεβρο...
-
Με εκείνο το mazda γύρναγα τα Ακρόπολης της δεκαετίας του ΄80 πήγαινε παντού σε χωματόδρομους με φυτεμένη πέτρα μεσα απο χωράφια για να βρω καλό μέρος να στηθώ
citroen δεν θυμάμαι στα σπαστήρια ,μόνο κατι visa που δεν είχαν υγροπνευματικές
-
Είχα ένα πόνυ τότε το 80 και στα σπαστήρια πήγαινε παντού...
Πάντως όλοι οι τότε γείτονες που είχαν γίνει στρατιωτικοί, όντως αγόραζαν γιαπωνέζικα. Δίπορτα συνήθως...
-
κωλιές όμως δεν έριχνε το Πόνι...
-
Οχι αλλά πήγαινε με το πλάι και με διαφορά ύψους μισού μέτρου μεταξύ οδηγού-συνοδηγού...
-
Respect στη τεχνολογία της ds τότε .όταν δούλευαν όλα φυσικά και τσουλουσε να πας κάπου.
τοτε υπήρχαν τεχνολογίες στην Ιαπωνία απλά ελλαδα βλέπαμε μόνο κορολα 1.2.ενταξει δεν υπηρχαν γιαπωνέζικα αμάξια..η χοντα π.χ εξελισε τον cvcc κινητήρα και δεν έβαζε καταλύτη ,η Μάζντα εξελισε τα βανκελ ,η ντατσουν εβγαζε Ζ και skyline η Τογιότα ασχολιόταν με κάτι παλιό σελικες και Κράουν ...αλλά ξέχασα μόνο κλαρκ έβγαζαν και αγροτικά. -
Θέλω να πάω βόλτα με την υδροπνευματική του criuser, για να του δείξω γιατί δεν μου αρέσει. Ο monman, που ξέρει πως οδηγώ, κατάλαβε ήδη τι εννοώ...
-
Γίνονται κάτι events, έχουν αναφερθεί και οι 4Τ
https://www.4troxoi.gr/4t-classic/4o-alimos-classic-car-sunday-3o-alimos-classic-motorbike-sunday/
Και σε αυτό πηγαίνω και σε αναβίωση του tourist trophy Ψυχικού. αλλά όταν βάζεις το χέρι στη τσέπη το κάνεις με σημερινά δεδομένα εκτός αν είσαι συλλέκτης. -
@fanis75 said in [2020 Toyota Yaris]
Είχε και τρομερή πίσω ανάρτηση η κορόλα του 72. Στην αιχμή της τεχνολογίας...Χάλια είχε, αλλά δεν έγραψα αυτό, έγραψα για το μοτέρ. Πάντως και με τον άκαμπτο άξονα ο πατέρας μου κέρναγε τσάι στους πάντες στην Ριτσώνα (ήταν και είναι ανώριμος). Μόνος κάνα καλός οδηγός (σπάνιοι ήταν) με Ιταλικό τον έπιανε.
-
Ενταξει δεν τα πρόλαβα αυτά τα αυτοκίνητα. Θυμάμαι μόνο κάτι παππούδες τα είχαν και τα καθάριζαν με κουβά και νερό στις γειτονιές. Κανείς δεν πήγαινε σε πλυντήριο αυτοκινήτων. Όλοι με κουβά και νερό. Το έγραφε στο manual; Δεν ξέρω.
Τώρα μάλλον ήρθε η στιγμή να αναφερθώ σε κάτι που έχω καιρό να πω. Xantia activa. Μετά όλα τα άλλα.
-
Toyota Active Control Suspension μαζί με 4ws στην σελικα st183 και πριν στο soarer
Η χονταρα έβγαζε αμάξι παραγωγής το 88 με 4ws όμοιως και η Μάζντα νωρίτερα η Νισάν το 85.
Μη παρεξηγηθω .και δεν αμφισβητώ την Σιτροέν σε αυτό το κομμάτι.το ότι έβγαζαν οι Γάλλοι δεν σημαίνει ότι δεν έβγαζαν και Ιάπωνες.ασχετα που δεν ήρθαν Ευρώπη πόσο μάλλον Ελλάδα,δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν. -
@miata_4ever said in 2020 Toyota Yaris:
Toyota Active Control Suspension μαζί με 4ws στην σελικα st183 και πριν στο soarer
Η χονταρα έβγαζε αμάξι παραγωγής το 88 με 4ws όμοιως και η Μάζντα νωρίτερα η Νισάν το 85.
Μη παρεξηγηθω .και δεν αμφισβητώ την Σιτροέν σε αυτό το κομμάτι.το ότι έβγαζαν οι Γάλλοι δεν σημαίνει ότι δεν έβγαζαν και Ιάπωνες.ασχετα που δεν ήρθαν Ευρώπη πόσο μάλλον Ελλάδα,δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν.αυτα τα μάθαμε μονο απο το grand turismo
-
Πάντως όλοι οι τότε γείτονες που είχαν γίνει στρατιωτικοί, όντως αγόραζαν γιαπωνέζικα. Δίπορτα συνήθως...
η μεγάλη διαφορά είναι ότι όλοι αυτοί οι γείτονες πήραν σύνταξη στα 45 και εφάπαξ...
-
@groover1972 said in 2020 Toyota Yaris:
η μεγάλη διαφορά είναι ότι όλοι αυτοί οι γείτονες πήραν σύνταξη στα 45 και εφάπαξ...
Κάποιοι που ήταν στα ελικόπτερα και στα υποβρύχια στα 35 τους
-
Μαζντα 626 4ws ήρθαν ακόμη και Ελλάδα, έχω πετύχει στο δρόμο. Αμαξάρα γενικώς το 626. Έτσι και είχε βγάλει μια πχ ρενώ ή μία άλφα ένα 626, το τι θα διαβάζαμε για δεκαετίες από τις πρωκτοφυλλάδες δεν περιγράφεται, κάτι σαν σιτροέν ξαντιά.
2020 Toyota Yaris