-
Πρόσφατα πήγε ένα +500€ σε όλα τα γιάρις.
Με τις υγείες σας. -
@sxetikos13 said in 2020 Toyota Yaris:
@dstou said in 2020 Toyota Yaris:
Με αυτή τη λογική, το μάζντα το 2 είναι το πιο ποιοτικό, και ταυτόχρονα πιο φθηνό από το Γιώρη. Αλλά είναι 10 χρονώνε μοντέλο με 2 φατσοσηκώματα ήδη στην πλάτη του.
Δεν κατάλαβα τι εννοείς... Το mazda 2 πλέον είναι ίδια σαν το yaris εξωτερικά. Σε συνεργασία με την toyota βγαίνει.
O dstou αναφέρεται στο κανονικό Mazda 2, το Μαζντένιο, που συνεχίζει κανονικά, μαζί με το υβριδικό Mazda 2, το Τογιοτένιο.
-
@v_a said in 2020 Toyota Yaris:
Από Οκτ 22 που έκανα την αγορά, πήρε η ίδια έκδοση 1.270€ πάνω.
Nice
(απλά για να μην βρίζουμε μόνο την Toyota, το i20 που επίσης κοιτούσα, πήρε μόνο...2.300€)Η διαφορά είναι ότι τα Hyundai έχουν κλειδωμένη τιμή όμως.
-
Ευχάριστα νέα για όσους έχουμε Yaris (Premiere 22κ). Τωρα με το fl και το 130, θα πάρει ένα διχιλιαρο πάνω, πρώτη φορά έχω βγάλει τόσο εύκολο χρήμα.
Ευχαριστούμε Toyota. -
ο εξοπλισμός μεταξύ υβριδικών και βενζινοκίνητων διαφέρει (πράγμα που λίγοι έχουν αντιληφθει)
Αυτό ισχύει χρόνια και πάντα είχαν λίγο καλύτερο εξοπλισμό τα υβριδικά και έχει κυρίως να κάνει με το υβριδικό σύστημα, π.χ. δεν μπορεί να έχει απλό AC το υβριδικό, χρειάζεται κλιματισμό.
-
@ataim said in 2020 Toyota Yaris:
Ευχάριστα νέα για όσους έχουμε Yaris (Premiere 22κ). Τωρα με το fl και το 130, θα πάρει ένα διχιλιαρο πάνω, πρώτη φορά έχω βγάλει τόσο εύκολο χρήμα.
Ευχαριστούμε Toyota.Κι εγώ δεν έχω παράπονο από τις αρκετά αυξημένες τιμές του νέου C-HR. Αυτό θα πει σεβασμός στον πελάτη!
-
@fanis75 said in 2020 Toyota Yaris:
ο εξοπλισμός μεταξύ υβριδικών και βενζινοκίνητων διαφέρει (πράγμα που λίγοι έχουν αντιληφθει)
Αυτό ισχύει χρόνια και πάντα είχαν λίγο καλύτερο εξοπλισμό τα υβριδικά και έχει κυρίως να κάνει με το υβριδικό σύστημα, π.χ. δεν μπορεί να έχει απλό AC το υβριδικό, χρειάζεται κλιματισμό.
Σωστά, ό,τι πληρώνεις παίρνεις.
-
Δεν νομίζω κάποιος που ενδιαφέρεται να αγοράσει υβριδικό Yaris, να κάνει σύγκριση εξοπλισμών-τιμών με το αντίστοιχο συμβατικό Yaris.
Θα κοιτάξει μόνο τη γκάμα εξοπλιστικών εκδόσεων - τιμών του υβριδικού Yaris.
Στην πραγματικοτητα, πρόκειται για δυο εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα, στο ιδιο περιτύλιγμα - αμάξωμα. -
Κι όμως μπορεί να έχουν μεγάλες διαφορές, στην φώτο δύο yaris με πολύ διαφορετικό εξοπλισμό
-
@ataim said in 2020 Toyota Yaris:
Κι όμως μπορεί να έχουν μεγάλες διαφορές, στην φώτο δύο yaris με πολύ διαφορετικό εξοπλισμό
To γκρι δεξια ειναι Yaris ? R u sure ?
-
Πάντως το αριστερό είναι βάρκα
-
Και το δεξια ειναι CHR νομιζω
-
... Για παράδειγμα, στο active plus hybrid έχει πέραν της υβριδικότητας του κινητήρα, δισκόφρενα, τεμπέλη και αυτόματο κλιματισμό.
Χαζομάρες μπιχλιμπίδια ...
Αντίθετα, στην αντίστοιχη έκδοση με βενζίνη που έχει 2.000 περίπου κάτω, έχει led φώτα μπρος πίσω, ψηφιακό καντράν, δερμάτινο χειρόφρενο και περίγραμμα χρωμίου στο λεβιέ...
Χα Χα Χα ανώτερο το σκέτο βενζίνη με εξοπλισμό ουσίας εχει και χειρόφρενο
-
Για αυτό λέω ότι πάνε να αγοράσουν υβριδικό χωρίς την παραμικρή έρευνα αγοράς. Είναι όπως τα iphone. Τους το είπαν και πήγαν να το αγοράσουν στα τυφλά. Δεν λέω ότι δεν είναι καλά αλλά αν τους ρωτήσεις γιατί τα πήραν δεν θα ξέρουν να σου απαντήσουν..
Μην είσαι τόσο απόλυτος φίλε μου, γιατί εκτιθεσαι. Πίστεψέ με, όσοι πήραν υβριδικό (η πλειοψηφία τουλ γιατί πάντα και παντού υπάρχουν και οι άσχετοι) ξέρουν πολύ καλά γιατί το πήραν και γι αυτό το πλήρωσαν και παραπάνω.
Υ.γ Άραγε το υβριδικό στα 22.000-25.000 € που έχει τώρα θα κάνει ποτέ απόσβεση??
Απόσβεση της διαφοράς με το αντίστοιχο θερμικό βενζίνης γίνεται σε 3-4 χρόνια το πολύ (και σου μένει το αυτόματο). Απόσβεση της τιμής αγοράς δε γίνεται ποτέ και για κανένα αυτοκίνητο.
Α και που είσαι τώρα που θα πάει από το χειμώνα 2.000-3000 πάνω το υβριδικό λόγω της νέας τεχνολογίας που θα πουλάνε να πηγαίνουν να αγοράζουν yaris στα 25.000-30.000 € με τα πλαστικά χειροφρενα επειδή θα έχουν χαμηλή κατανάλωση καυσίμου...
Όσο η βενζίνη είναι στα περιξ του 2, μάλλον θα συνεχίζει να πουλάει, και αυτό και τα diesel παρόλο το κυνήγι που τους έχει επιβληθεί. Προσωπικά μιλώντας, τα € μου προτιμώ να τα τρώω αλλού και όχι σε βενζίνες.
-
@monman2 said in 2020 Toyota Yaris:
... Για παράδειγμα, στο active plus hybrid έχει πέραν της υβριδικότητας του κινητήρα, δισκόφρενα, τεμπέλη και αυτόματο κλιματισμό.
Χαζομάρες μπιχλιμπίδια ...
Αντίθετα, στην αντίστοιχη έκδοση με βενζίνη που έχει 2.000 περίπου κάτω, έχει led φώτα μπρος πίσω, ψηφιακό καντράν, δερμάτινο χειρόφρενο και περίγραμμα χρωμίου στο λεβιέ...
Χα Χα Χα ανώτερο το σκέτο βενζίνη με εξοπλισμό ουσίας εχει και χειρόφρενο
Φίλε ειρωνεύεσαι αλλά εν έτη 2023 να παίρνεις πλαστικό χειρόφρενο σε αμάξι supermini δεν είναι και ότι πιο σύνηθες. Και να πληρώνεις και κοντά στα 22.000 ευρώ...
Εσύ πώς το βλέπεις?? Γιατί να μην στα προσφέρει στο βασικό εξοπλισμό εφόσον ολοένα και ανεβάζει την τιμή???Μας δουλεύεις μου φαίνεται , τι δερμάτινα και πλαστικά χειρόφρενα συγκρίνεις ,το υβριδικό δεν εχει μηχανικό χειρόφρενο με μοχλό που πρέπει να το ντύσεις με δέρματα , ηλεκτρικό χειρόφρενο εχει ενα μικρό κουμπί είναι που δουλεύει αυτόματα .
Για τα υπόλοιπα που λες κάναμε την έρευνα αγοράς εγω τουλάχιστον πήγα και πήρα προσφορές απο σχεδόν όλους τους ανταγωνιστές που όμως είχανε ανεβάσει πρώτοι τις τιμές οπότε το Yaris Cross Hybrid ήταν ασυναγώνιστο .
Να πω εδώ γιατί το προτίμησα απο το απλό hathback , το YC active είχε τον εξοπλισμό του yaris active+ με μόλις 900€ παραπάνω , ήθελα ενα ψηλό αυτοκίνητο με ελαστικά με μπόλικο προφίλ οπότε ήταν μονόδρομος με την τιμή χάρισμα που είχε τον Οκτ του 2021.
Ακόμη και τώρα όμως αν συγκρίνεις μήλα με μήλα δεν υπάρχει αυτόματο φουλ υβριδικό σε αυτή την τιμή . -
Τι λες; Εγώ έχω παντού δέρματα (της πλάκας) στα 22κ ενώ το αντίστοιχο ατμό είχε 20κ με λιγότερο εξοπλισμό. Με την μισή κατανάλωση καυσίμου μέσα στην πόλη η απόσβεση γίνεται σε δύο έτη ή σε 30κ χιλιόμετρα, χωρίς να αναφερθούμε στην ποιότητα κίνησης
Η μη hybrid έκδοση δεν έχει κανένα νόημα, αγοράζεις μικρό για να κάνεις ταξίδια; Το ότι έβγαλαν το aygox χωρίς τουλάχιστον την απλοποιημένη dual motor χωρίς πλανητικό που χρησιμοποιούν στο raize πραγματικά με ξεπερνά. Προτίμησαν ιμαντοcvt και manual ενώ είχαν έτοιμη αξιόπιστη κ φθηνή λύση. -
Το aygo είναι τενεκές.
Και χωρίς ίχνος υβριδικοτητας ειναι άχρηστο για καθημερινό.
Το συγκεκριμένο μοτέρ καίει πολύ.
Στο 108 είχα 6.8 μέση και το καλοκαίρι με αιρ-κοντίσιον πήγαινε χαλαρά 8.6.
Τραγική Τογιότα!! -
Τουοτα γαμει. Οτι φτιαχνει ειναι για μια ζωη. Ενα σταρλετ του 93 που εσπρωξα το 2001 το πετυχα ξανα πριν λιγες μερες και ηταν απολυτα λειτουργικο.
Τραγικο που απο εκεινα τα χρονια μονο τουοτα βλεπουμε ακομη στους δρομους. Ολα τα υπολοιπα για την πρεσα μονο. -
@spi_duster said in 2020 Toyota Yaris:
Τουοτα γαμει. Οτι φτιαχνει ειναι για μια ζωη. Ενα σταρλετ του 93 που εσπρωξα το 2001 το πετυχα ξανα πριν λιγες μερες και ηταν απολυτα λειτουργικο.
Τραγικο που απο εκεινα τα χρονια μονο τουοτα βλεπουμε ακομη στους δρομους. Ολα τα υπολοιπα για την πρεσα μονο.Αλλάξανε οι εποχές όμως. Τα σημερινά αυτοκίνητα έχουν ημερομηνία λήξης στα 10-12 χρόνια. Από εκεί και πέρα, είναι πια ασύμφορη η συντήρησή τους.
-
Yaris υβριδικό active+ 3 εβδομάδων περίπου. Οι διαδρομές που κάνει το αυτοκίνητο ειναι 2km πρωί, 2km μεσημέρι, 2km απόγευμα, 2km βράδυ σε πόλη με μέση ταχύτητα 11km/ώρα. Περίμενα μικρότερη κατανάλωση.
Για καταναλώσεις <4 χρειάζονται πολλά χιλιόμετρα συνεχόμενα. Μου φαίνεται ότι στην αρχή υπάρχει κάπως αυξημένη κατανάλωση γιατί πρέπει να ζεσταθεί ο κινητήρας και να κρυώσει η καμπίνα μέσω του κλιματισμού που πάνε τζάμπα γιατί πριν γίνουν αυτά φτάνω στο προορισμό μου.
Καμιά συμβουλή για να μειώσω και άλλο την κατανάλωση; Σκέφτομαι να πατάω το πλήκτρο ev όταν βλέπω ότι η μπαταρία ειναι γεμάτη
2020 Toyota Yaris