-
@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@nickthetrib said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@gatoz said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Κάφρος mode on
Ψοφάτε εσείς που ψηφίσατε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν να δουλεύουν οι υπόλοιποι κάποια στιγμή!!!
Κάφρος mode off
Περιμένω τις αναφορές και το banαρισμα.αγαπητε νικόλαε βλεπεις απλα το ποτηρι μισοαδειο
δες το αλλιως.
δεν γερναμε, απο τοτε που ξεκινησα να δουλευω μεχρι σημερα θελω τα ιδια χρονια για συνταξη. αρα μενω νεος.
οχι?Πως γίνεται αυτό;
Αύξηση ορίων ηλικίας και ετών εργασίας.
Όχι?
60-62-67 και 30-35-40 αν θυμάμαι καλά την κλιμάκωσηΟμιλώ 32 ήταν παλιά! Αλλά οντως έφτασε 40 με το χαμηλότερο στα 62!
Έχω γνωστούς που βγήκαν στα 64 -65 με πλήρη σύνταξη!
Λόγω συμπλήρωσης ετών εργασίας!!!
Ο μέσος νέος σήμερα πιάνει δουλειά μετά τα 25!
Για αυτόν που θα πάει για μεταπτυχιακό ή ακόμα χειρότερα για διδακτορικό μιλάμε για τα 67 λόγω ορίου ηλικίας!!! Αν το πάνε στα 70, τότε θα είναι τσιμα τσιμα αν θα συμπληρώσουν έτη εργασίας ή θα τους πιάσει το όριο ηλικίαςΓιατί ο μέσος πτυχιούχος νέος παλιά πόσο έπιανε ?
Ως πτυχιούχος λέω, γιατί τότε όλοι δούλευαν από μικροί, για να μάθουν την δουλειά.
Οι παλιοί είχαν και 2-3 χρόνια στρατό.
Οι διδακτορικοί πληρώνονται.
Αν δεν πληρώνονται κακό του κεφαλιού τους.
Η έχουν τα φράγκα για χλιδανεργία...
Επίσης στα χρόνια εργασίας υπολογίζονται οι σπουδές, γονικές άδειες, ο στρατός, γενικά 6 -7 χρόνια τα εξαγοράζεις.
Δεν ξέρω για τον μέσο τοσο παλιά, Κριού!
Η μάνα μου και η λοιπή οικογένειά της έπιασαν δουλειά από τα 18! Ο πατέρας μου από τα 20!
Τα πεθερικά μου από τα 24. Οπότε με την εικόνα που έχω εγώ μιλάμε για γύρω στα 22!
Ο πεθερός μου που εξαγόρασε το στρατό, πληρωσε λεφτά που με τις μειώσεις κλπ, δεν άξιζε να τα πληρώσει. Τα πλήρωσε γιατί θα έτρωγε μια καλή μείωση που θα του έσκιζε τον μέσο μισθό της 5ετίας με βάση την οποία θα έβγαινε τότε η σύνταξη (πριν 12 χρόνια μιλάμε τώρα). -
Κωνσταντινουπολεως 19, Περιστερι
-
@gatoz said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Κωνσταντινουπολεως 19, Περιστερι
Πλάκα πλάκα είμαι ο μόνος που βλέπει κοιτώντας από το παράθυρο άμμο να πέφτει και να νομίζει ότι βρέχει!!!
Εχω φάει φρίκη από προχθές!!! -
Εγώ μυρίζω χώμα από χθες.
-
@piliourits said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@wantone said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@tesa54 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Το βάζω έτσι για σπάσιμο σε όλους μας ΔΥ Μηχανικός
Συνταξη στα 70 3600 φανταζομαι προ φορων? Τι δουλεια εκανε μηχανικος πολυτεχνειου ή εργάτης?
Καλα ειναι γιατι καποιοι λενε οτι οι συνταξεις ειναι 1200...
Συνολικά οι συνταξιούχοι της χώρας ανέρχονται σε 2.477.482 άτομα που μοιράστηκαν δαπάνη άνω των 2,49 δισ. ευρώ. Οι συντάξεις γήρατος ανέρχονται σε 1.892.880. Από αυτές, οι 301.872 (15,94%) δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ. Σε 634.963 (33,54%) ανέρχονται οι συντάξεις γήρατος που είναι έως 700 ευρώ, ενώ στο 52,16% (987.465) φτάνουν οι συντάξεις γήρατος έως 1.000 ευρώ μηνιαίως. Με το μέσο εισόδημα από τις συντάξεις Οκτωβρίου (γήρατος, αναπηρίας και θανάτου) να ανέρχεται σε 950,83 ευρώ, το μέσο ποσό μόνο για τις κύριες συντάξεις δεν ξεπερνά τα 792,80 ευρώ. Στις επικουρικές συντάξεις το μέσο ποσό είναι 195,60 ευρώ και στα μερίσματα 110,47 ευρώ.
https://www.kathimerini.gr/economy/562752856/sta-792-80-eyro-i-mesi-kyria-syntaxi-ton-oktovrio/
Εχει απολυτο δικιο σωστα πραγματα , υπαρχει δε μια ιδιαιτερη κατηγορια επαγγελματιων που θα επρεπε να αυξηθει παραπανω .
Οι Αγροτες .
Σε αυτη την κατηγορια εχουμε το εξης παραδοξο
Παρα τις παχυλες συνταξεις που απολαμβανουν (520ε) , οι γεροι αρνουνται να φυγουν απο το επαγγελμα , με συνεπεια χιλιαδες νεοι των πολεων που θελουν να ασχοληθουν με την εποχιακη και ξεκουραστη δουλεια της υπαιθρου να μην μπορουν να ασχοληθουν , να επισημανω εδω οτι στον κτηνοτροφικο τομεα η λιστα αναμονης ειναι τεραστια .
Ετσι εχουμε σαν αποτελεσμα ο μεσος ορος των νεων αγροτων να υπερβαινει τα 63 ετη.
Νομιζω οτι ενα ρεαλιστικο σεναριο εναι να βγαινουν στην συνταξη οταν συμπληρωσουν τα 90 ανεξαρτητως χρονων εργασιας που μπορει και να υπερβαινουν και τα 80 ετη και αυτο εθελοντικα (πολλοι εργαζονται 100χρονων γιατι να τους στερησουμε αυτο το δικαιωμα ).
Εχει αποδειχτει οτι το σκληροτερο επαγγελμα ειναι κατα σειραν του πρωθυπουργου των υπουργων βουλευτων και παρατρεχαμενων και ακολουθως ολων ανεξαιρετως των Δημοσιων υπαλληλων . Παραδειγματα βουλευτες μετα απο 2 θητειες στη βουλη συνταξη , ακομα και για δημαρχους και κοινοταρχες 2 θητειες και συνταξη , χαρακτηριστικο το παραδειγμα μητερα ανηλικου τεκνου στο δημοσιο 32 ετων βγαινει στην συνταξη , κτηνοτροφος μητερα με 3 παιδια ,100 προβατα 4 κατσικες και μια αγελαδα 2 ποιμενικους κυνες και 4 γατες 2 γουρουνια και συζυγο βγαινει στα 67.
Εχετε αναλογιστει γιατι;
Πρωτον η υπεροχη ανεμελη ζωη στην βιλα στο χωριο , ο καθαρος αερας της στανης , ο καθημερινος καματος που ο αστος πρεπει να πληρωσει πανακριβα στα σιδεραδικα, το οτι δεν υπαρχουν πια αγροτικα ιατρεια νοσοκομεια αποτρεπουν τους ανθρωπους απο την αρωστολαγνεια , η μη σχεδον υποχρεωτικες επισκεψεις σε ψυχολογους οπως οι αστοι , η πληρης αδιαφορια για τις τεχνολογικες εξελιξεις , κανενας δεν ξερει απο τεσλα , οι διαμεχες στα χωρια ειναι χαριν πειραγματος για το ντατσουν του μητσου vs του χαιλοξ του κιτσου .
Εξ ου και η σοφη αποφαση για κλεισιμο της βουλης για 3 μηνες και πλεον το καλοκαιρι , εχετε αναρωτηθει που βρισκονται τοτε οι πατερες του εθνους ; στα χωραφια στις ελιες οπου αν δεν εχουν δικα τους ασχολουνται εθελοντικα και βοηθουν τους ψηφοφορους τους . Να τονισω ιδιαιτερα οτι ο κουλης εκτος απο την περιποιηση στις δικες του σκαψιμο λιπασμα ξεβοτανισμα κλαδεμα παει και δανεικα σε γειτονικα λιοστασια . Λαμπρο παραδειγμα . Αλλο ενα ο κασελ , που ως νεος αποστολος των εθνων προσπαθει να μεταλαμπαδευσει την δικη του αληθεια και πιστη στα νησια με γιωτ , πολλοι χλευασαν χωρις να γνωριζουν οτι ταξιδευει δωρεαν αφου εργαζεται βαρδια στο μηχανοστασιο του πλοιου , μετα δε το περας των ομιλιων επι του ορους συμμετεχει σε εργασιες σε παρακειμενα χωραφια. Ο δε κουτσουμπας λογω τιτλων γευσιγνωσιας απο 100ενωμενες ταβερνες περιοδευει ανα τα μποστανια της χωρας και γευεται τους καρπους δινοντας πολυτιμες συμβουλες στους αγροτες ιδιαιτερα για συνδιασμους φρουτου και κρεατος . Αυτα -
μα στηριζεται η δημοσια υγεια.
τι οχι? -
Μας στεναχωρεί η δυστυχία του Καλλιάνου, αλλά μας έφτιαξαν το κέφι οι διαφημιστές της αλυσίδας παιχνιδιών, πλαστικών σκουπιδιών και χρήσιμων μικροαντικειμένων που υιοθέτησαν την περσόνα "Παπαθεμελή" στη καμπάνια για το Πάσχα... ευρηματική, τουλάχιστον, για να μην την εγκωμιάσουμε περισσότερο!
Που τον θυμήθηκαν; -
Του χρόνου για ισορροπία θα βάλλουν τσομπάνη.
-
Ποιος Παπαθεμελής; Αυτός είναι ο Ζαμπούνης.
-
-
@antonakis said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Για το Γελοιογραφία είναι, αλλά οι παλιοί θυμούνται...
Γιατι εχω την εντυπωση οτι και την δεκαετια του 70 και αρχες 80 εκλειναν στις 2 . Λογω ενεργειακου.
-
Νέα Ιωνία: Αυτοκτονία στον σταθμό του ΗΣΑΠ – Άνδρας πήδηξε στις γραμμές του τρένου και σκοτώθηκε
Ακομα μια ανδροκτονια.
-
Καλά έκανε ο παπάθεμελης.
Είχαν γεμίσει γειτονιές με διαφορα καφέ και μπαράκια με τον κάθε πανιβλακα μεθύστακα να τσιρίζει τα ξημερώματα για να κάνει εντύπωση σε μια αλλη βλαμμενη μεθυσμένη μπας και βρει ταίρι, ενώ οι κάτοικοι ξυπνούσαν 6 το πρωί να ετοιμαστούν για την εργασία τους η το σχολείο.
Γενικα, αυτή η χωρα πάσχει σε πολλά επίπεδα επειδή αφήνουν τους ηλίθιους να αναπτύσσονται.
Και υπόψιν οι βλαμμενοι στην Ελλάδα ειναι 2,5 εκατομμύρια σύμφωνα με έρευνα νοητικής αξιολογησης
των κατοίκων. Τεράστιο νούμερο -
Γενικα, αυτή η χωρα πάσχει σε πολλά επίπεδα επειδή αφήνουν τους ηλίθιους να αναπτύσσονται.
Αυτό ειναι πρόβλημα του πλανήτη, όχι μόνο της Ελλάδας. Νόμοι και διατάξεις φτιαγμένες να προστατεύουν τους ηλίθιους, αντί να τους αφήνουν στην μοίρα των επιλογών τους.
-
@fanis75 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Αυτό ειναι πρόβλημα του πλανήτη, όχι μόνο της Ελλάδας. Νόμοι και διατάξεις φτιαγμένες να προστατεύουν τους ηλίθιους, αντί να τους αφήνουν στην μοίρα των επιλογών τους.
Ειδικα και για τους πλουσιους
Ειδικοτερα ακομα για τους ηλιθιους πλουσιους , καθως εχουν ακομα μεγαλυτερη αναγκη προστασιας .
ΠΧ μπακογιαννης , τρακης στο χωριο μου θα τους ειχαν κρεμασει τενεκεδες (εχουμε αυτη την κακη συνηθεια μιας και οντως ηταν απανθρωπο για τους σκυλους)
Το χειροτερο που μπορει να σου συμβει σαυτην την χωρα ειναι να γεννηθεις εξυπνος ,φτωχος και ηθικος. -
-
... με παλιακό άρωμα και πολύ ... ετεροφοβία!
-
-
για ξηλωθειτε μερες που ειναι...
https://act-of-kindness.org/el/campaing/support-aggeliki-nektaria-245 -
Έχει ημιτελικό champion's league
Στο mega. Όχι συνδρομητικά
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]