-
Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι πως το θέμα ανακινείται για να βάλουν χέρι και σε ΟΛΟ το νερό, πηγές, βροχή, ποτάμια, λίμνες, ταμιευτήρες, γεωτρήσεις κλπ. ως εμπορεύσιμο προϊόν που θα το κοστολογούν και πουλάνε εταιρείες στους παραγωγούς τροφής.
Με τον ίδιο τρόπο που πουλάνε δικαιώματα ρύπων. -
Το 80 % του γλυκού νερού καταναλώνεται στην γεωργία.
Το 15 % στους ανθρώπους και το 5 % στην βιομηχανία..
Επίσης με την αύξηση του πληθυσμού, το 2050 το ίδιο χωράφι θα πρέπει να έχει 250 % απόδοση σταριού για να τραφεί ο πληθυσμός της γης.
-
@piliourits said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι πως το θέμα ανακινείται για να βάλουν χέρι και σε ΟΛΟ το νερό, πηγές, βροχή, ποτάμια, λίμνες, ταμιευτήρες, γεωτρήσεις κλπ. ως εμπορεύσιμο προϊόν που θα το κοστολογούν και πουλάνε εταιρείες στους παραγωγούς τροφής.
Χρόνια γνωστό αυτό (όπως και ότι ο 3ος ΠΠ θα γίνει για το νερό). Κάποτε ο τότε πρόεδρος της Νεστλέ (ναι αυτής που ελέγχει πάνω από το 50% των τροφίμων μας και αυξάνεται) είχε πει ότι το νερό δεν μπορεί να είναι δωρεάν και ήδη η Νεστλέ έχει αγοράσει πάρα πολλές μάρκες εμφιαλωμένου νερού. Ακριβώς γιατί θέλει να το ελέγξει όσο περισσότερο μπορεί.
-
-
@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Επίσης με την αύξηση του πληθυσμού, το 2050 το ίδιο χωράφι θα πρέπει να έχει 250 % απόδοση σταριού για να τραφεί ο πληθυσμός της γης.
https://www.taikisha.co.th/service_detail/11
Είπαμε ο κόσμος αλλάζει. Σε όλο τον κόσμο χτίζονται σταδιακά εργοστάσια παραγωγής φυτών για βρώση, όπως πλέον πείρε έγκριση εργοστάσιο για την παραγωγή κρέατος.
Η ρύπανση, ο παγκόσμιος πληθυσμός και μείωση πόρων θα οδηγήσει σε αλλαγή του τρόπου ζωής και παραγωγής. Απλά είμαστε στην αρχή ακόμα και όπως γίνεται σε κάθε νέα αλλαγή κάποιοι την υιοθετούν επιπόλαια και με ενθουσιασμό, κάποιοι με ενδοιασμούς και κάποιοι την αρνούνται. Ο χρόνος όμως είναι σταθερός και γραμμικός και το μόνο που μένει να αλλάξει σε κάθε σταυροδρόμι επιλογών είναι οι άμυνες μας στην αλλαγή.
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
https://www.taikisha.co.th/service_detail/11
Είπαμε ο κόσμος αλλάζει. Σε όλο τον κόσμο χτίζονται σταδιακά εργοστάσια παραγωγής φυτών για βρώση, όπως πλέον πείρε έγκριση εργοστάσιο για την παραγωγή κρέατος.
Η ρύπανση, ο παγκόσμιος πληθυσμός και μείωση πόρων θα οδηγήσει σε αλλαγή του τρόπου ζωής και παραγωγής. Απλά είμαστε στην αρχή ακόμα και όπως γίνεται σε κάθε νέα αλλαγή κάποιοι την υιοθετούν επιπόλαια και με ενθουσιασμό, κάποιοι με ενδοιασμούς και κάποιοι την αρνούνται. Ο χρόνος όμως είναι σταθερός και γραμμικός και το μόνο που μένει να αλλάξει σε κάθε σταυροδρόμι επιλογών είναι οι άμυνες μας στην αλλαγή.
Εγώ είμαι συχνότερα της αναμονής. (Β´ ομάδα).
Ο καιρός γαρ εγγύς. -
Έτσι είναι, οι μέθοδοι παραγωγής αναπτύσονται και εξελίσσονται. Εγώ θυμάμαι μικρός που έλεγαν πως το τάδε φαγητό είναι προϊόν θερμοκηπίου, και κάποιοι έλεγαν πως δεν το θέλουν. Σήμερα δεν έχω ακούσει κανέναν να το αναφέρει πια.
-
-
@fiverg said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Ωραίο...
Κανονικά ο πατέρας του μαλακισμενου έπρεπε να πάει φυλακή για παραμέληση ανηλίκου αλλά τι να λέμε... Σε μια χώρα που ο κάθε παραβατικος είναι ένας μικρός θεός
-
@yem said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Ωραίο...
Κανονικά ο πατέρας του μαλακισμενου έπρεπε να πάει φυλακή για παραμέληση ανηλίκου αλλά τι να λέμε... Σε μια χώρα που ο κάθε παραβατικος είναι ένας μικρός θεός
Εμένα μου αρέσει που σε τέτοιου είδους αποφάσεις ψάχνουμε από πίσω πολιτικές διασυνδέσεις, μεγαλοεπιχειρηματίες, διεφθαρμένους δικαστικούς που τα έχουν πιάσει κλπ... Και έρχεται "τυχαίος περαστικός" σε χωριό, σκοτώνει ένα παιδί (οκ, παιδί και ο ίδιος) και την βγάζει καθαρή με ένα χρηματικό πρόστιμο...
Δεν μπορώ να καταλάβω τι νόμους έχουμε φτιάξει σε αυτή την χώρα... -
Και έρχεται "τυχαίος περαστικός" σε χωριό,
Περίμενε να μας πούνε τα παιδιά εδώ, μήπως ήταν μέλος της ΝΔ ή Χρυσαυγίτης.
-
ή κάποιο μέλος της οικογένειας, γιατί ως γνωστόν στα ολοκληρωτικά καθεστώτα υπάρχει οικογενειακή ευθύνη...
-
Και δυστυχώς κανείς δεν ασχολείται με αυτά τα ζητήματα, μόνο αν είσαι ο άτυχος που θα σου συμβεί απλά θα υποφέρεις. Δεν υπάρχουν λόγια μόνο θλίψη και οργή..
-
Εύη Βατίδου: «Μόνο μία φορά στη ζωή μου έχω πάει στη λαϊκή»
-
@dstou said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Εύη Βατίδου: «Μόνο μία φορά στη ζωή μου έχω πάει στη λαϊκή»
Και ακόμα αναρωτιέται ποιος είναι ο αριθμός κλήσης του... 100.
-
Πριν 2 ώρες στην Ερτ1 στην εκπομπη «Κεραία» είχε συνέντευξη τον Κώστα Καββαθά, τον ιδρυτή των 4Τροχών. Η συνέντευξη έχει διάρκεια μόνο 1 ώρα για όποιον ενδιαφέρεται.
EDIT: Την συνέντευξη θα την βρείτε στο ERTFLIX -
Ο Θεός να μας προστατεύσει από σωτήρες που δεν καλέσαμε, παντογνώστες που δεν ρωτήσαμε και παντός είδους ζηλωτές.
Χρόνια πολλά και καλή τύχη σε όλους μας. -
Πάει κι ο Πελέ...
-
Θρύλος.. ίνδαλμα
-
«Μετά την παράδοση του Μετρό στον Πειραιά όλοι βλέπουν πόσο έχει βελτιωθεί η κατάσταση στην πόλη..»
Όντως έτσι είναι;
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]