-
Οι βουλευτές και οι πολιτικοί γενικότερα είναι απλά έμμισθοι υπάλληλοι της οικονομικής ελίτ.
Η πραγματική δουλειά τους είναι να προασπίζονται τα συμφέροντα της ελίτ και να αναδεικνύουν "θέματα" και "προβλήματα" για τα οποία έχουν ήδη προετοιμαστεί οι χειρισμοί και οι λύσεις. -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@nickthetrib said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γιατί με βάση αυτά τα θέματα που αναφέρεις η κουβέντα πάει πολύ πιο εύκολα σε σοβαρό επίπεδο!!!
Τώρα μένει στο επίπεδο η πουστ@ρ@ θέλει και παιδί! Ούτε οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι συνολικά δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα αιτήματά τους σε αυτόν τον τομέα!
Τώρα κανένας δεν ασχολείται με τους αγώνες των φοιτητών, κάποιοι νομίζουν ότι δεν γίνονται καν!Περισσότερες ευκαιρίες στερείται και περισσότερες αποκλεισμούς υφίσταται ο λεφτάς ομοφυλόφιλος, η γυναίκα κόρη εφοπλιστή, ή ο ετεροφυλόφιλος πιστός χριστιανός άντρας που δουλεύει σε εκδοτικό οίκο (ακόμα και εαν ΔΕΝ είναι μπατίρης)? Αλήθεια πόσοι πιστοί χριστιανοί ετεροφυλόφιλοι δεξιοί έχουν προσληφθεί στην lifo.gr ή συνεργάζονται με το ίδρυμα Ονάση και το ίδρυμα Νιάρχου?
Κάθε τι που βλέπεις γύρω σου να προμοτάρετε ως συμπεριληπτικός προοδευτισμός κατατείνει στην μαλθακοποίηση, την αυτολογοκρισία και την μεγιστοποίηση της εξάρτησης από κάποιον "μεγάλο αδελφό" στα πλαίσια ενός κρατικά ελεγχόμενου επιστημονισμού που μπορεί ανά πάσα στιγμή, αν αυτό απαιτηθεί, υπό την σημαία της επιστημοσύνης του, να ξεπατώσει κάθε εστία κοινωνικής αντίστασης.
Το ΚΚΕ είναι πιθανά, λόγω τεράστιου ιστορικού βάθους και εμπειρίας, το μόνο που αντιλαμβάνεται τον σε εξέλιξη μετασχηματισμό - όμως και αυτό ακόμα ελάχιστα μπορεί να πει δημοσίως. Και δεν το γράφω τυχαία αυτό. Πιθανόν ο @gatoz ή ο @civil357 αν έχουν εκ των έσω πληροφόρηση θεωρώ ότι θα μπορούσαν να γράψουν ένα-δυο πράγματα παραπάνω επ αυτού.
και μονο που εχει γιγαντωθει μια τετοιου ειδους κουβεντα ξεσηκωνοντας τους γουαναμπήδες απελευθερωτες του πρωκτολογικου περιεχομενου να νοιωσουν εμπαναστατες του qwerty, εχει προφανως τη σημασια του: τραβαει επι του παρόντος το ματι απο τα σοβαρα συμβάντα, οπως ειναι τα πράιβατ κόλετζ για τα ματσο βλακόπουλα και εν δυναμει σπρωχνει προς συγκεκριμενες συμπεριφορες που διαστρεφουν τους κοινωνικους αγωνες απο την πολιτικη διεκδικηση σε θεματα ανευ ουσιαστικης αξιας και μονο για μασουλημα ηλιθιων γιδιων. το κκε ασχολειται μιλωντας και παλι ξεκαθαρα και οσο χρειαζεται, τα μπουλσιτ που ακουω και εδω ειναι απο το κοπαδι αναμνησιακων πασοκογλυφτων
Εσύ ακούς μπουλσιτ οι άλλοι βλέπουν μια μαυρη μαυρίλα που πλάκωσε. Ο καθένας άλλα βλέπει και άλλα καταλαβαίνει τελικά.
Κατά τα άλλα έχω την αίσθηση ότι προσπαθείς να προσβάλεις εμένα που έκανα το λάθος να αμφισβητήσω τα επιχειρήματα ενος πολιτικού κειμένου
Είναι η δεύτερη φορά που το κάνεις σε αυτήν την συζήτηση με αισχρά υπονουμενα.
Στην τρίτη λες να ξεκινήσω να γράφω απελευθερώνοντας τον Lap που προσβάλει με τον ίδιο τρόπο που τον προσβάλουν;;;;
Τεσπά, σέβομαι πολλά σε εσένα και κάνω κράτει.
παλι το πας λαθος - σιγα μην στοχευω εσενα
ενας δεν ειναι το προβλημα, το αντιθετο"Ένας" τι;;;;
Δεν κατάλαβα τι εννοείς.
-
-
Αυτός τώρα εκδηλώθηκε ως κωλομπ@ράς ή απλά δεν διευκρίνισε την κατεύθυνση του σπρωξίματος;
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτός τώρα εκδηλώθηκε ως κωλομπ@ράς ή απλά δεν διευκρίνισε την κατεύθυνση του σπρωξίματος;
-
Γιατί με βάση αυτά τα θέματα που αναφέρεις η κουβέντα πάει πολύ πιο εύκολα σε σοβαρό επίπεδο!!!
Τώρα μένει στο επίπεδο η πουστ@ρ@ θέλει και παιδί! Ούτε οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι συνολικά δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα αιτήματά τους σε αυτόν τον τομέα!
Τώρα κανένας δεν ασχολείται με τους αγώνες των φοιτητών, κάποιοι νομίζουν ότι δεν γίνονται καν!Περισσότερες ευκαιρίες στερείται και περισσότερες αποκλεισμούς υφίσταται ο λεφτάς ομοφυλόφιλος, η γυναίκα κόρη εφοπλιστή, ή ο ετεροφυλόφιλος πιστός χριστιανός άντρας που δουλεύει σε εκδοτικό οίκο (ακόμα και εαν ΔΕΝ είναι μπατίρης)? Αλήθεια πόσοι πιστοί χριστιανοί ετεροφυλόφιλοι δεξιοί έχουν προσληφθεί στην lifo.gr ή συνεργάζονται με το ίδρυμα Ονάση και το ίδρυμα Νιάρχου?
Κάθε τι που βλέπεις γύρω σου να προμοτάρετε ως συμπεριληπτικός προοδευτισμός κατατείνει στην μαλθακοποίηση, την αυτολογοκρισία και την μεγιστοποίηση της εξάρτησης από κάποιον "μεγάλο αδελφό" στα πλαίσια ενός κρατικά ελεγχόμενου επιστημονισμού που μπορεί ανά πάσα στιγμή, αν αυτό απαιτηθεί, υπό την σημαία της επιστημοσύνης του, να ξεπατώσει κάθε εστία κοινωνικής αντίστασης.
Το ΚΚΕ είναι πιθανά, λόγω τεράστιου ιστορικού βάθους και εμπειρίας, το μόνο που αντιλαμβάνεται τον σε εξέλιξη μετασχηματισμό - όμως και αυτό ακόμα ελάχιστα μπορεί να πει δημοσίως. Και δεν το γράφω τυχαία αυτό. Πιθανόν ο @gatoz ή ο @civil357 αν έχουν εκ των έσω πληροφόρηση θεωρώ ότι θα μπορούσαν να γράψουν ένα-δυο πράγματα παραπάνω επ αυτού.
και μονο που εχει γιγαντωθει μια τετοιου ειδους κουβεντα ξεσηκωνοντας τους γουαναμπήδες απελευθερωτες του πρωκτολογικου περιεχομενου να νοιωσουν εμπαναστατες του qwerty, εχει προφανως τη σημασια του: τραβαει επι του παρόντος το ματι απο τα σοβαρα συμβάντα, οπως ειναι τα πράιβατ κόλετζ για τα ματσο βλακόπουλα και εν δυναμει σπρωχνει προς συγκεκριμενες συμπεριφορες που διαστρεφουν τους κοινωνικους αγωνες απο την πολιτικη διεκδικηση σε θεματα ανευ ουσιαστικης αξιας και μονο για μασουλημα ηλιθιων γιδιων. το κκε ασχολειται μιλωντας και παλι ξεκαθαρα και οσο χρειαζεται, τα μπουλσιτ που ακουω και εδω ειναι απο το κοπαδι αναμνησιακων πασοκογλυφτων
Εσύ ακούς μπουλσιτ οι άλλοι βλέπουν μια μαυρη μαυρίλα που πλάκωσε. Ο καθένας άλλα βλέπει και άλλα καταλαβαίνει τελικά.
Κατά τα άλλα έχω την αίσθηση ότι προσπαθείς να προσβάλεις εμένα που έκανα το λάθος να αμφισβητήσω τα επιχειρήματα ενος πολιτικού κειμένου
Στην τρίτη λες να ξεκινήσω να γράφω απελευθερώνοντας τον Lap που προσβάλει με τον ίδιο τρόπο που τον προσβάλουν;;;;
Δεν κατάλαβα τι εννοείς.
Ξανά.....
Δεν καταλαβα τι εννοείς;
Μπορείς να με βοηθήσεις να καταλάβω τι με αποκαλείς;
-
Δεν κατάλαβα τι εννοείς.
Ξανά.....
Δεν καταλαβα τι εννοείς;
Μπορείς να με βοηθήσεις να καταλάβω τι με αποκαλείς;
ενας με αυτες τις αποψεις και ρητορικη, μειοψηφια, δεν ειναι προβλημα, πολλοι ειναι.
-
ενας με αυτες τις αποψεις και ρητορικη, μειοψηφια, δεν ειναι προβλημα, πολλοι ειναι.
Μπορείς να εντοπισεις πως το διακυβεμα είναι αλλο από αυτό που φαίνεται;
Κάποιοι άνθρωποι επικαλούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα τους. Καλώς η κακώς μέσα από τους αγώνες δεκαετιών κατάφεραν να κερδίσουν κάτι. Εγώ δεν εξετάζω αυτό καθ' αυτό.
Έρχεται η αριστερά που ως πολιτικός χώρος έχει περάσει τα πάνδεινα προσπαθώντας να αποκτήσει δικαιώματα με αγώνες δεκαετιών, και μάλιστα για κάποιες ιδέες ούτε καν για κάτι εν γένη και εν φύση -όπως μας λέει η επιστήμη-, και το αρνείται.
Το βλέπουν αυτό και οι πολιτικοί της αντίπαλοι που έχουν την δύναμη και δυνατότητα να νομοθετούν και αρχίζουν να αλλάζουν το αντικείμενο των ίδιων επιχειρημάτων που χρησιμοποιούνται από τη αριστερά. Όπως ας πουμε, οτι τα δικαιώματα είναι μεν για όλους εφόσον όμως δεν αλλάζουν κάτι που θεωρούμε εμείς θεσμό, όπως ας πούμε το θρήσκευμα η κάτι αλλο. Ότι δηλαδή είναι λίγοι και ευτυχώς όχι πολλοί, αν γίνουν όμως πολλοί;;;;
Οι εποχές που ζούμε είναι εποχές πτώσης της αριστεράς, αν δεν το κατάλαβες.
Υ.γ Ερώτηση μιας και δεν το γνώριζα. Θεωρείς ότι οι ελεύθερες σχέσεις σε ένα ζευγάρι με άλλους διάφορους κατά καιρούς ερωτικούς συντρόφους (του αντιθέτου φύλου) μπορεί να επηρεάσει τον ψυχισμό ενός παιδιού κατά την ανάπτυξη του;;;; Εγώ χωρίς να είμαι ειδικός το βλέπω λάθος. Η αριστερά όμως υπερηφανεύεται για αυτό που το θεσμοθέτησε πρώτη πριν ξέρω γω 50-70 έτη.
Υ.γ.1 Ξανά λέω για πολλοστή φορά. Εγώ εξετάζω το θέμα υπό το πρίσμα της προσπάθειας αναγνώρισης δικαιωμάτων μιας κοινωνικής ομάδας. Δεν είμαι ειδικός ως προς την ανάπτυξη των παιδιών ούτε ψυχολόγος.
-
Σωστό μεν, αλλά νομίζω ότι ο theodor σου λέει μέσες άκρες ότι πλέον οι νέοι αντί να θεωρούν "επανάσταση" την αντίθεση το όποιο "κατεστημένο", θεωρούν επανάσταση το να βγαίνουν χεράκι-χεράκι με τον ομόφυλο σύντροφο, να ανταλλάσουν φιλιά δημόσια μαζί του και να αυτοπροζδιορίζονται "το" και όχι "η" και "ο". Όλα τα υπολοιπα περνάνε κι έρχονται με τους νέους επί του καναπέως...
Ερώτηση μιας και δεν το γνώριζα. Θεωρείς ότι οι ελεύθερες σχέσεις σε ένα ζευγάρι με άλλους διάφορους κατά καιρούς ερωτικούς συντρόφους (του αντιθέτου φύλου) μπορεί να επηρεάσει τον ψυχισμό ενός παιδιού κατά την ανάπτυξη του;;;;
Δεν γνωρίζω τι μελέτες (κοινωνιολογικές/ψυχολογικές) έχουν γίνει για αυτά που αναφέρεις, για παιδιά που μεγαλώνουν σε ομοφυλα ζευγάρια αντρών που μεγαλώνουν σε ομόφυλα ζευγάρια γυναικών, που μεγαλώνουν σε ζευγάρια ετερόφυλα σε "ελεύθερη σχέση" κλπ. Όλα αυτά πρέπει να μελετώνται σε βάθος 20-30 ετών για να βγαίνουν συμπεράσματα. Δεν ξέρω καν αν χώρες που έχουν επιτρέψει τέτοιες τεκνοθεσίες εδώ και καιρό (π.χ. Γαλλία) έχουν τέτοιες μελέτες. Το πρότυπο της οικογένειας με πατέρα και μητέρα για κάποιο λόγο υπήρξε σε τόσες χιλιάδες έτη πάντως.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σωστό μεν, αλλά νομίζω ότι ο theodor σου λέει μέσες άκρες ότι πλέον οι νέοι αντί να θεωρούν "επανάσταση" την αντίθεση το όποιο "κατεστημένο", θεωρούν επανάσταση το να βγαίνουν χεράκι-χεράκι με τον ομόφυλο σύντροφο, να ανταλλάσουν φιλιά δημόσια μαζί του και να αυτοπροζδιορίζονται "το" και όχι "η" και "ο". Όλα τα υπολοιπα περνάνε κι έρχονται με τους νέους επί του καναπέως...
Εμείς αυτό που ζητούν αυτοί δεν το καταλαβαίνουμε. Εμείς είμαστε άλλη πάστα, άλλη γενιά (και εγώ απέχω πλέον κάπου στα 10-15 έτη από τους λεγόμενους νέους αν και μοιάζω για πιπινι
και όταν λέω την ηλικία μου μένουν αναυδες διάφορες κοπελιές που νομίζουν ότι είμαι η γενιά τους....
).
Εμάς μας ενδιαφέρουν θέματα όπως η δημόσια παιδεία χωρίς όμως κομματικές παραταξεις αλλά φοιτητικές, τουλάχιστον εμένα. Και αυτό όχι γιατί το λέει ένας μονάχα πολιτικός χώρος αλλά διότι είναι το σημαντικότερο εργαλείο που έχει ένας άνθρωπος για να επιτύχει την λεγόμενη κοινωνική κινητικότητα.
Το τι ενδιαφέρει εμένα είναι τελείως αδιάφορο για τους νέους. Κάθε γενιά επιλέγει ποιο θα είναι το αντικείμενο ή η κοινωνική αιτία που θα την οδηγήσει σε μία κοινωνική επανάσταση. Κάτι που προφανώς θα οδηγήσει σε μια άλλη κοινωνία διότι όπως ξέρουμε κάθε επανάσταση εξαπλώνεται σταδιακά και σε άλλα επίπεδα.
Οι γέροι σήμερα έκαναν επανάσταση σε εποχές Woodstock. Χόρευαν σαν βλαμμένα κάνοντας τσιγαριλικια. Αυτή ήταν η φαιδρη πρώτη εικόνα τους. Η εποχή αυτή όμως έφερε τεράστιες κοινωνικές αλλαγές σε κάθε επίπεδο, πέρα από τους αστείους χορούς μαστουρωμένων. Έπρεπε να τους αρνηθούν τα δικαιώματα που διεκδικούσαν;
Σήμερα αυτοί αρνούνται αυτό στα νέα παιδιά.
Αυτό σχολιάζω.
Ερώτηση μιας και δεν το γνώριζα. Θεωρείς ότι οι ελεύθερες σχέσεις σε ένα ζευγάρι με άλλους διάφορους κατά καιρούς ερωτικούς συντρόφους (του αντιθέτου φύλου) μπορεί να επηρεάσει τον ψυχισμό ενός παιδιού κατά την ανάπτυξη του;;;;
Δεν γνωρίζω τι μελέτες (κοινωνιολογικές/ψυχολογικές) έχουν γίνει για αυτά που αναφέρεις, για παιδιά που μεγαλώνουν σε ομοφυλα ζευγάρια αντρών που μεγαλώνουν σε ομόφυλα ζευγάρια γυναικών, που μεγαλώνουν σε ζευγάρια ετερόφυλα σε "ελεύθερη σχέση" κλπ. Όλα αυτά πρέπει να μελετώνται σε βάθος 20-30 ετών για να βγαίνουν συμπεράσματα. Δεν ξέρω καν αν χώρες που έχουν επιτρέψει τέτοιες τεκνοθεσίες εδώ και καιρό (π.χ. Γαλλία) έχουν τέτοιες μελέτες. Το πρότυπο της οικογένειας με πατέρα και μητέρα για κάποιο λόγο υπήρξε σε τόσες χιλιάδες έτη πάντως.
Ούτε εγώ. Πραγματικά το θέμα δεν το γνωρίζω, δεν το έχω ψάξει. Ούτε ασχολούμαι με τέτοια θέματα γιατί νιώθω μια εσωτερική ντροπή να ασχολούμαι με ότι απασχολεί την κρεβατοκάμαρα και είναι πέρα από την κοινωνική ζωή.
Πάντως όπως έμαθα χθες, ότι σχολιάζουμε συμβαίνει στην χώρα μας από το 1946 αλλά απαιτεί διαφορά νομικά βήματα!!!
Συνεπώς μιλάμε για νομική ρύθμιση μιας πραγματικότητας και όχι δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας.
Αλλά, η αντίδραση της αριστεράς μου έκανε τεράστια εντύπωση πάνω στον ορό δικαιώματα.
-
Ο Λαπ επηρασμενος απ το σκεπτικό που έχει εξαπλώσει η μοντέρνα μπουρζουαζία, ξεχνάει ότι η Αριστερά δεν ασχολείται ούτε την αφορούν τα δικαιώματα του κώλου κυριολεκτικά και μεταφορικά, ούτε των γεννητικών οργάνων, των ανατομικών διαφόρων και των σεξουαλικων προτιμήσεων.
Την αφορούν οι αγώνες των κοινωνικών/οικονομικών τάξεων.Όσον αφορά πάλι σε αυτά που κάποιοι ονομάζουν διαστροφές, υπάρχουν
σε όλο το κοινωνικό φάσμα, δεν προσδιοριζουν τα άτομα ως προς τους κοινωνικούς αγώνες τους.
Ένας στρεητ ή γκέυ ή ενδιάμεσου φύλου εργάτης/εργατρια, παραμένει εργάτης κι αυτό τον προσδιοριζει, όπως προσδιορίζει και των αντίστοιχων προτιμήσεων/βιολογίας άτομο, η θέση οικονομικής ισχύος και εξουσίας που έχει στην κοινωνία.Πάντως ούτε η Λουκρητία ούτε ο Ντε Σαντ ήταν μέλη της εργατικής τάξης της εποχής τους.
-
Οι κοινωνικές τάξεις σύμφωνα με την αριστερά οριζόντια από τα μέσα παραγωγής.
Οι πραγματικότητα όμως μας λέει πως ο όρος "κοινωνικός διαχωρισμός" δημιουργεί νέες τάξεις και συνεπώς "ταξικό/κοινωνικό αποκλεισμό".
Γενικά, η αριστερά έχει θέσει ένα ευαγγέλιο, κάποιες διαπιστώσεις δύο φιλοσόφων και κάποιες ερμηνείες του κόσμου σύμφωνα με την εποχή τους (περίπου πριν 200 έτη)
Όπως ακριβώς σε διάφορες άλλες θρησκείες με διάφορα ιερά κείμενα.
Και προσπαθεί να ερμηνεύσει κοινωνικά συμβάντα και ιστορικές στιγμές με βάση τα κείμενα αυτά.
Κάποιες διαπιστώσεις είναι σύγχρονες κάποιες άλλες όχι, όπως ακριβώς και πάλι σε διάφορες θρησκείες.
Ενταξει, είναι στην φύση του ανθρώπου να θεοποιεί ιδέες και να τις θεωρεί ως θεσφατες. Τους κάνει να νιώθουν μια πνευματική ασφάλεια, ένα καταφύγιο της σκέψης.
Συνεπώς, υπό αυτό το πρίσμα, εντάξει κάποιοι άνθρωποι ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Καλά κάνουν.
Και εγώ θρησκευόμενος είμαι. Και το έχω ανάγκη.
Υ.γ Συγνώμη αλλά δείτε τον τρόπο ομιλίας των ιερέων που έχουν εναν συγκεκριμένο μελωδικο τρόπο απαγγελίας και την απαγγελία συνθημάτων των διαφόρων οργανωμένων κομματικά αιτούντων. Και οι δύο έχουν έναν συγκεκριμένο τρόπο έκφρασης που πηγάζει από κάποιο δόγμα συμπεριφοράς.
Είναι το ίδιο νόμισμα από την ανάποδη. Η ίδια ανάγκη του ανθρώπου. Οι ίδιοι μηχανισμοί σκέψης.
Υ.γ.1 Βλέπω οι αριστεροί του forum θίγονται αν τους θίξουν τη "θρησκεία τους" και παράλληλα θίγουν την θρησκεία των υπολοίπων ζητώντας τους ανοχή στην ελευθερία της έκφρασης. Συζήτηση ανθρώπων του ίδιου νομίσματος.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είδα κάπου απόσπαρμα απο χθεσινή συνέντευξη του άδωνι sto ΒΒC με βλαχοτάγαρη προφορά για το συγκεκριμένο ζήτημα που ο δημοσιογράφος του BBC τον στρίμωξε άσχημα.
Δεν θέλω να φανταστώ τι θα κάνουν οι δικοί μας έγκριτοι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ στον Λοβέρδο που είναι ο κύριος υπέυθυνος αυτής της ξεφτίλας.
Θα τον τελειώσουν πολιτικά φαντάζομαι.
-
Για ποιό λόγο να γίνουν μελέτες και αν γίνουν όποιο αποτέλεσμα και να βγάλουν , τι θα προσφέρουν ;
Αφού η ομοφυλοφιλία δεν είναι ούτε ανωμαλία , ούτε ασθένεια , ουτε παρέκλιση στην σύγχρονη κοινωνία.
Και κατά 99,99% τα παιδιά των ομοφυλοφίλων να προκύπτουν και αυτά ομοφυλόφιλα τι έγινε , που είναι το κακό , τι θα αλλάξει στην κοινωνία μας απο την στιγμή που όποιος θέλει ανεξάρτητα την σεξουαλική προτίμηση του θα μπορεί να υιοθετει ή να αποκτά μέσω παρένθετης κύησης παιδιά και να τα μεγαλώνει;
Η αναπαραγωγή που είναι προυπόθεση για την συνέχεια της ανθρωπότητας είναι εξασφαλισμένη με κάθε τρόπο.
Και ο θεσμός της οικογένειας μια χαρά θα συνεχίσει να υπάρχει , οι δεσμοι αίματος είναι δεσμοί αίματος δεν αλλάζει αυτό , απλά θα υπάρχουν οικογένειες με δύο μπάμπάδες ή με δύο μαμάδες , μπορεί και η γυναίκα που έφερε στην ζωή το παιδί η παρένθετη αν το λέω σωστά να έχει και αυτή κάποιο ρόλο στο σχήμα της οικογένειας ως νονά , κουμπάρα , "θεία" δεν ξέρω εγώ τι άλλο.
-
Προς το παρόν μιλάμε για μια ισχνή μειοψηφία και ούτε για παρένθετη κύηση
Σε άλλα κράτη όπως άκουσα σε εκπομπή είναι 1-2%
Σε εμάς είναι 300-500 οικογένειες σε όλη την επικράτεια. Ή πολλά λέω... Τελευταία εκπομπή που άκουσα έλεγαν για 150 οικογένειες. Τεσπά είναι λίγες.
Εσείς θα μπαίνατε στον πειρασμό να κάνετε τέτοιον γάμο και να χωρίσετε τις γυναίκες σας αν θεσμοθετηθεί; Δηλαδή σας κρατούσε στον ετερόφυλο γάμο σας το ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα;
Πιστεύω κάνεις από εμάς δεν θα επηρεαστεί και θα επηρεαστούν όσοι ήταν να επηρεαστούν ούτως ή άλλως..... Οπότε η συζήτηση δεν εστιάζει στο πρακτικό του πράγματος αλλά στο νομικό.
-
Εκεί είναι το θέμα….οτι ασχολούμαστε με αυτές τις λίγες περιπτώσεις -που και βέβαια πρέπει να τύχουν της μέριμνας του κράτους- για να μην ασχολούμαστε με τα υπόλοιπα και πολύ σοβαρότερα πχ ακρίβεια,αισχροκέρδεια κλπ. που αφορούν όλους.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για ποιό λόγο να γίνουν μελέτες και αν γίνουν όποιο αποτέλεσμα και να βγάλουν , τι θα προσφέρουν ;
έβγαλες από μονος σου συμπέρασμα; Ένα σωρό θέματα μπορεί και να υπάρχουν (ή και να μην υπάρχουν). Όταν αλλάζεις μια δομή (οικογένεια) τόσων χιλιάδων ετών δεν πρέπει λίγο να το μελετήσεις; Ένα παιδί που μεγαλώνει με δύο άρρενες δεν χρειάζεται καθόλου την επαφή με μια (θυληκή) μητέρα; Δεν του λείπει; Ή ανάποδα με έναν αρσενικό πατέρα; Είναι όλα τόσο εύκολα και άνετα; Δεν ξέρω πραγματικά αλλά θυμάμαι πόσο μας έχουν γανώσει π.χ. τα αυτιά με το πόσο σημαντικό είναι το άγγιγμα της μάνας στο μωρό και πόσο την καταλαβαίνει από την μυρωδιά της και άλλα τέτοια...
ΥΓ: Μην πάμε στην εύκολη δικαιολογία "ναι αλλά στα ετερόφυλα ζευγάρια αν οι γονείς είναι ρεμπεσκέδες και κακοί κλπ" γιατί το ίδιο μπορεί να συμβεί και στα ομόφυλα...
-
της μάνας στο μωρό και πόσο την καταλαβαίνει από την μυρωδιά της και άλλα τέτοια...
Συμφωνώ! Η μάνα που έχει αγκαλιά το μωρό της είναι από τα ομορφότερα πράγματα της ύπαρξης. Συμπληρώνω και σε κάθε είδος. Όπως τα κουταβάκια.
Αλλά και πάλι αυτό το επιχείρημα οδηγεί σε αδιέξοδο διότι οι άνθρωποι που γεννιούνται και για κάποιον λόγο βρίσκονται μακρυά από την μάνα τους θα πρέπει να είναι υποδεέστεροι για την πολιτεία, από τη στιγμή που η ύπαρξη της θεωρείται απαραίτητη;;;
Δηλαδή όταν φέρνουμε όντως υπαρκτα παραδείγματα τότε αυτομάτως ξεκινούμε την ανισότητα διαφόρων πολιτών απέναντι στους θεσμούς.
Είναι πάρα πολύ δύσκολο θέμα αν το καλοσκεφτείς και καταλήγει σε αδιέξοδα σε κάθε προέκταση του.
Για παράδειγμα στο επιχείρημα της δημιουργίας στρατού που αναφέρθηκε πιο πάνω. Ποιο το συμπέρασμα;;;; Ότι εφόσον ένα τέτοιο ζευγάρι δεν μπορεί να τεκνοποίησει, συνεπώς δεν συνεισφέρει στην επάνδρωση του στρατεύματος.
Δηλαδή αν ισχύει αυτό και το στράτευμα είναι μέτρο συγκρισης του φυσιολογικού για μια πολιτεία τότε όποιος στην πράξη αδυνατεί να φέρει εις πέρας τις απαιτήσεις μίας στρατιωτικής εκπαίδευσης είτε λόγω μαλθακοτητας, είτε λόγω ύψους, είτε λόγω πάχους κτλ ..... Αυτομάτως εκ των πραγμάτων θεωρείται άνισος. Δεν πρέπει να έχει τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολιτες.
Βλέπετε τι εμφανίζεται άχνα πίσω από αυτο το επιχείρημα....
Πως μπορεί να γίνει εργαλείο.Ποια λοιπόν η θέση της πολιτείας απέναντι στις εν γένη και εκ φύσεως ανισότητες;;;;
Εκεί καταλήγουμε στο επιχείρημα του φυσικού νόμου του ισχυρού, όπου η αριστερά αντικρούει μέσα από την θέσπιση της πολιτείας και τα σύγχρονα κράτη μέσω του λεγόμενου κρατος δικαίου.
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εκεί είναι το θέμα….οτι ασχολούμαστε με αυτές τις λίγες περιπτώσεις -που και βέβαια πρέπει να τύχουν της μέριμνας του κράτους- για να μην ασχολούμαστε με τα υπόλοιπα και πολύ σοβαρότερα πχ ακρίβεια,αισχροκέρδεια κλπ. που αφορούν όλους.
Μια χαρά έχουν βολευτεί οι Νεοδημοκράτες, είναι ο τέλειος αντιπερισπασμος, γι αυτό άλλωστε κι εφηυραν αυτό το ζήτημα ως πρώτο θέμα με ασταμάτητη και υπερβολική προβολή, ενώ αφορά σε 100-200-500 άτομα, δεν είναι καν δευτερεύον, αλλά πρόκειται για τον τέλειο αντιπερισπασμο.
-
έβγαλες από μονος σου συμπέρασμα; Ένα σωρό θέματα μπορεί και να υπάρχουν (ή και να μην υπάρχουν). Όταν αλλάζεις μια δομή (οικογένεια) τόσων χιλιάδων ετών δεν πρέπει λίγο να το μελετήσεις;
Τέλος πάντων συζητάμε για κάτι το οποίο όπως λέει ο @lap αφορά μια μικρή μειοψηφία.
Κατά την άποψη μου όυτε κίνδυνο αποτελεί στον θεσμό της οικογένειας ουτε στα θεμέλια της κοινωνίας , στην πατρότητα, μητρότητα κλπ.
Θα έιναι απλά κάποιες λίγο διαφορετικές οικογένειες , και τα παιδιά αν μεγαλώσουν με αγάπη θα είναι στην χειρότερη σίγουρα πολύ καλύτερα απο τα άτυχα παιδάκια που μεγαλώνουν σε ιδρύματα ή χωρίς τον ένα γονιό για κάποιο λόγο.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2