-
Πάντως προσπαθώντας να παρακολουθήσω τη συζήτηση, δεν κατάλαβα αν ο μισθωτός με την εργασία του μπορεί να έχει τουλάχιστον ένα σπίτι κι ένα εξοχικό ή αν τελικά με το μισθό του δεν μπορεί να αποκτήσει ούτε σπίτι.
Και από τότε που παρακολουθώ το νήμα,δεν έχω καταλάβει πιο είναι το αντικειμενικό αριθμητικό όριο που προσδιορίζουμε κάποιον πλούσιο.
Αν κι αυτό δεν έχει ουσιαστική αξία (απλά συζήτηση να γίνεται),αφού ο καθένας το αυτοπροσδιορίζει με βάση τις προσωπικές του απαιτήσεις και προσδοκίες απ'τη ζωή.
Αντίθετα,έχει μέγιστη σημασία, πως οι εκάστοτε κυβερνήσεις και κόμματα το προσδιορίζουν,γιατί αναλόγως όπως τους βολεύει πολιτικά σε κάθε συγκυρία,την πληρώνουν ή επωφελούνται διάφοροι πολίτες. -
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πάντως προσπαθώντας να παρακολουθήσω τη συζήτηση, δεν κατάλαβα αν ο μισθωτός με την εργασία του μπορεί να έχει τουλάχιστον ένα σπίτι κι ένα εξοχικό ή αν τελικά με το μισθό του δεν μπορεί να αποκτήσει ούτε σπίτι.
Και από τότε που παρακολουθώ το νήμα,δεν έχω καταλάβει πιο είναι το αντικειμενικό αριθμητικό όριο που προσδιορίζουμε κάποιον πλούσιο.
Αν κι αυτό δεν έχει ουσιαστική αξία (απλά συζήτηση να γίνεται),αφού ο καθένας το αυτοπροσδιορίζει με βάση τις προσωπικές του απαιτήσεις και προσδοκίες απ'τη ζωή.
Αντίθετα,έχει μέγιστη σημασία, πως οι εκάστοτε κυβερνήσεις και κόμματα το προσδιορίζουν,γιατί αναλόγως όπως τους βολεύει πολιτικά σε κάθε συγκυρία,την πληρώνουν ή επωφελούνται διάφοροι πολίτες.αν ησουν μισθωτος σε δημ οργανισμους τυπου ΟΤΕ ΔΕΗ κλπ τοτε μπορεις να παρεις σπιτι και εξοχικο
ιδιωτικο τομεα αν εχεις καλη δουλεια αυτη μπορει να ειναι σε τραπεζα ελεγκτικη φαρμακευτικη consumer goods κλπ η μηχανικος σε εταιρειες μπορεις να παρεις σπιτια και εξοχικα και να στειλεις παιδια για μαστερς αμερικη (50 ηταν τωρα 100κ τον χρονο).
αυτη την στιγμη λογω πληθωρισμου εισαι πλουσιος (νομιζω) αν εχεις 5-10 εκατ σε ακινητα συν 1-2 εκατ μετρητα συν 1-2 εκατ σε μετοχες συν 1-2 εκατ σε χρυσες λιρες συν μερικα ρολεξ. η συνδυασμος αυτων
ενα ωραιο διαμερισμα και ενα εξοχικο συν ανεση να σπουδασεις παιδια εξωτερικο (200κ-1 εκατ ρευστο) εισαι ανετη μεσαια ταξη
-
Σωστά.
Εγώ να το θέσω πιστεύω σε λογικά πλαίσια. Το να έχεις έναν καλό και έναν μέτριο μισθό, μιλώ πάντα για δύο εργαζόμενους, για τα μέτρα κάθε εποχής ισοδυναμεί με ένα σπίτι άντε και ένα εξοχικό με χίλια ζόρια σε 35 -38 έτη εργασίας, χωρίς να κληρονομήσεις τίποτα. Αν κληρονομήσεις άντε να τα κάνεις δυο.
Τα μαγαζιά, σπίτια, οικόπεδα, σπίτι για κάθε παιδί, τα εξοχικά, τα αυτοκίνητα, τα ταξίδια κτλ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ με κανένα τρόπο εκτός εάν μιλάμε για 3-4000 ανθρώπους σε όλη την Ελλαδα των πόσων εκατομμυρίων, που συνήθως αυτοί δεν τα κάνουν σπίτια.
Αντιθέτως, εάν βλέπεις όλα αυτά με δηλωμένα εισοδήματα όσο ενός υπαλλήλου ή κατά 70% όπως συμβαίνει, ακόμα πιο κάτω στα όρια του βασικού μισθού, εκεί ξεκινά και η πρόκληση της λογικής
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μάλιστα εκτός θέματος.
Λοιπόν με 1600 καθαρά και 2250 μικτά επί 14 μήνες έχεις 22400 καθαρά, άρα 44800 και 63000 μικτά/
Επειδή ο χρόνος έχει 12 μήνες πάμε στα 3733 και 5250 τον μήνα μικτά.
Ακόμα εκτός πραγματικότητας είμαι ?
Και αν πάμε σε 2000 καθαρά επί 14 επί 2 βλέπετε πως βγαίνουν τα αμάξια και τα υπόλοιπα...
Είσαι, γιατί αν σπουδάζεις ένα παιδί πας μανι μανι μείον 1200. Στα δυο. 2400. Για πες, είναι δυνατόν να αγοράσεις σπίτι των 200Κ? Στο έχει φάει προκαταβολικά η εφορία.
Στον εργασιακό σου βίο των 40 χρόνων, σπουδάζεις συνέχεια παιδιά ? Και γιατί να δίνεις 1200 τον μήνα.
Είπαμε τραγωδία το έχετε κάνει, λες και εμείς δεν τα έχουμε περάσει αυτά.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όταν αρχίζουν εργολάβοι τα ήσασταν χαρτοπαίκτες, επικορκοι, τα πίνατε και άλλα τέτοια κουλά και για αυτο δεν κάνατε πολλα σπίτια για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο.
Οχι ρε συ, οι επίορκοι έκαναν περιουσία..
Εκτός εαν τους έπιασαν, ή ήταν και επίορκοι και χαρτοπαίκτες και πουτανιάρηδες και τα έπιναν...
-
Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι. ..
Γενικα, είναι γνωστή η τακτική της λάσπης. Επικίνδυνοι άνθρωποι αρέσκονται σε αυτήν για να καλύψουν τις παρανομίες τους. Αλλά οι ελεγκτές δεν κωλώνουν, έχουμε ακούσει κατά καιρούς τι φυντάνια ξετρυπώνουν.
-
Τώρα γιατί κάποιοι δεν έχουν κληρονομιές, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις. Δέχομαι τις ατυχίες και τα προβλήματα υγείας.
Στα άλλα όμως ισχύει το καλή ζωή, κακή διαθήκη....Απλά δεν έχεις κάνει ποτέ υπάλληλος. Έχεις την νοοτροπία του ελεύθερου επαγγελματία με ότι αυτό συνεπάγεται...Δεν γίνεται να σπουδάζεις παιδιά, να πληρώνεις δάνεια, να καλύπτεις όλα τα έξοδα με τους μισθούς ακόμα και καλούς και να χτίζεις και αγοράζεις διάφορα σπίτια και οικόπεδα για τα παιδιά σου. Είναι αδιανόητο.
Ξαναλέω ζεις σε μια γυάλα.
Εχω κάνει υπάλληλος για 1,5 χρόνο.
Απειροι μισθωτοί κάνουν αυτό που λες.
Κάποιους έχουμε και εδώ μέσα με εταιρικά ηλεκτρικά.
Εσύ ζεις σε γυάλα και μάλιστα ραγισμένη για αυτό παραμορφώνει αυτό που βλέπεις...
Για να το κάνεις αυτό θέλεις πάνω από 5Κ μεικτά τον μήνα οικογενειακό εισόδημα. Δλδ μισθούς 4.5Κ τον μήνα για κάθε μέλος του ζευγαριού, 5.5Κ και βάλε κόστος εργοδότη για τον κάθε ένα.
Προσωπικά δίνουμε μια γκαρσονιέρα τον χρόνο σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
Όπως καταλαβαίνεις, είσαι λίγο εκτός πραγματικότητας σε αυτό για την μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών. Όποιος πληρώνει φόρους περιουσία δεν κάνει.ΠΕΣ ΤΑ!!!!!!!!!! Ακριβώς έτσι. Λίγο πάνω λίγο πιο κάτω δεν έχει σημασία. Στα 40 ετη είναι μια πολυκατοικία 5-6 ορόφους με υπόγεια γκαράζ και Ρουφ Γκάρντεν. Αλλά..... Κάποιος πρέπει να πληρώνει για να υπάρχει αυτή η χώρα.
Προσωπικά όταν βλέπω ΕΕ "της γειτονιας" με σπίτια, εξοχικά κλπ δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να πιστέψω ότι είναι προϊόν φοροκλοπης. Κι αυτό γιατί ειναι πολύ δύσκολο πχ να έχει τζίρους που του δίνουν πάνω από 3Κ φορολογημενα καθαρά τον μήνα.
Καλά φοροκλοπή είναι το ότι εσύ έχεις αφορολόγητο, ενώ ο άλλος είχε και τέλος επιτηδεύματος και φόρο από το πρώτο ευρώ, μέχρι πριν 2 χρόνια 22 % και αν δεν πληρώσει ένα μήνα την ασφάλεια του έμενε ανασφάλιστος και ας πλήρωνε 30 χρόνια.
Είπαμε οι τραγωδίες στην Επίδαυρο και πέρασε η σεζόν...
-
Δεν είναι φοροκλοπή, είναι φορολογικό μέτρο.
Σωστά, είναι ένα βαρύ μέτρο για τους ε.ε έχεις απόλυτο δικιο. Αλλά είναι στα μέτρα τα δικά σας, τα δεξιά. Κλέβουν πολλοί, τους παίρνει όλους η μπάλα. Γεύεστε αυτό που αγαπάτε.
-
@otso said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δηλαδή για εσάς αυτή η ετήσια είδηση δεν υπάρχει..
https://www.capital.gr/epixeiriseis/3875415/neos-guros-ethelousion-exodon-stis-trapezes/Χαλάω το καφέ μου που συνεχίζω την κουβέντα με το Βασιλάκη Καιλα.
Τα 50000 για το Τέσλα θα μας πείτε πως βγήκαν ;
Θα μεγαλωσει η παρεα σου , κι αλλοι τραπεζικοι θα σε σκασουν τωρα που βγαινεις στην συνταξη .
Φανταζομαι θα συνεχισεις να δουλευεις και σαν συνταξιουχος σωστα; με τον νεο ευεργετικο νομο.
Αν οχι τι θα ελεγες να εβαζες στην θεση σου τον Λαπ σαν εργολαβο .
Αληθεια υπαρχει αερας ; δηλαδη να πουλησης την συμετοχη σου στην εταιρεια σε νεωτερο μηχανικο εργολαβο;Οι τραπεζικοί που βγαίνουν τώρα είναι 10 χρόνια μικρότεροι μου.
Οι συνομήλικοι μου, είναι ήδη 7-10 χρόνια συνταξιούχοι.
Ο νόμος για τους συνταξιούχους που ναι θα συνεχίσω να δουλεύω δεν είναι ευεργετικός.
Γιατί η σύνταξη που θα πάρουμε με 40 χρόνια δουλειάς θα είναι κάπου 1100-1200.
Με τον προηγούμενο νόμο μας έπαιρνε το 30 % δηλαδή κάπου 350. Με τον νέο μας παίρνει την πρώτη εισφορά προσαυξημένη κατά 50 %, δηλαδή κάπου 350. Για μαλάκες τους είχες ?
Το επάγγελμα του κατασκευαστή, είναι ελεύθερο και δεν μεταβιβάζεται ούτε κληρονομείται.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις και αυτό κάνω, είναι να είμαι σύμβουλος σε Ελληνες αλλά και σε ξένους κυρίως που θέλουν να κάνουν οικοδομή στην Ελλάδα, αφού έχουμε όλο το πακέτο και ως μηχανικοί και ως κατασκευαστές.
-
Γενικότερα, ότι ειναι στην αγορα ανελαστικό ως προς τη ζήτηση, μια μείωση της τιμής του επιφέρει πολλαπλασιαστικό φαινόμενο στην οικονομία.
Είναι το απλό που λέμε και εδώ. Σπίτια, ρεύμα και καύσιμα πρέπει να έχουν δημόσια παρέμβαση και αυστηρή ρύθμιση της αγοράς τους. Αυτομάτως απελευθερώνουν δυνάμεις της αγοράς προς όφελος της οικονομιας
Ναι και όταν έκλεισαν την οικοδομή και μου έβαλαν ΕΝΦΙΑ στο εμπόρευμα, 80000 στην 10ετία, θα έπρεπε να μου δίνουν και 5000 τον μήνα να πηγαίνω ταξίδια.
Τι όχι ?
Μονά ζυγά δικά σας ?
Πασοκίες και μίζες στο μυαλό σου.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δηλαδή για εσάς αυτή η ετήσια είδηση δεν υπάρχει..
https://www.capital.gr/epixeiriseis/3875415/neos-guros-ethelousion-exodon-stis-trapezes/Τι σχέση εχει αυτη η είδηση; Αυτό αφορά 3-4.000 εργαζομένους (συνολικά) το πολύ και η πλειοψηφια ειναι κάτω απο 100.000.
Παραδοσιακά οι τράπεζες ως νόμιμοι κλεφτες, κανουν εθελουσιες και εχουν τεραστιους μιρθους και μπονους. Αλλα ειναι ελαχιστοι στο συνολο των εργαζομένων.
3-4000 τον χρόνο σε κάθε τράπεζα.
-
Είπαμε, κάποιος πτώχευσε τη χωρα. Και όλοι οι ειδικοί καταλήγουν σε μια συγκεκριμένη περίοδο. Εσύ πάλι ως μη γνωστής όχι. Οκ!
Το ρίσκο του να μαζεύεις ακίνητα, ποιος θες να στο πληρώσει;;;;
Έπαιξες, έχασες. Εδώ καταστράφηκε ο κοινωνικός ιστός της χώρας, έφυγε συνολικά πάνω από 1 εκ Έλληνες και εσυ μας λες για την περιουσία σε ποσα ακίνητα που μάζεψες;;;;
Δεν πειράζει..... δεν θα κλαψουμε κιολας
Να γινόσουν υπάλληλος να μην έχεις ρίσκα.
-
Φεύγω έχω να πάω σε γάμο.
Και στα δικά σας οι ανύπαντροι..
Αύριο πάλι...
-
Κοιτά να πιάσεις την ανθοδέσμη....
-
Μιας και πέτυχα και τον @fanis75
Φανη μου καλε μου Φανη, που σε ψήφισε αυτό το αγιασμένο forum για moderatorΤι κάνει ο πατέρας σου;;; Καλά; Η μητέρα σου;;;; Μπορώ να πω ευθέως ότι μου κατέβει για τον πετερα σου και τη μητέρα σου εδώ στο forum και δη δημοσιως; Συμφωνείς;;;; Δεν τους ξέρω τους ανθρώπους, αλλά εγώ θα πω ότι γουστάρω.... συμφωνείς;;;;
Ο άλλος ο νησιώτης ο @limited_one ... μπορώ να πω ότι μου κατέβει και ότι θέλω αποκλειστικά για τους γονείς σου;
-
3-4000 τον χρόνο σε κάθε τράπεζα.
ΚΑΜΙΑ σχέση! Ποιος στα λεει αυτά;; 500-1.000 σε καθε τραπεζα (4 ολες και ολες) καθε 4-5 χρόνια. Και με μεση αποζημίωση καπου €60.000.
Ναι προφανως υπαρχουν και αυτοι οι ελάχιστοι που ταβιανασαν και πηραν 180.000 ή και παραπάνω. Αλλα μιλάμε για 20-30 αυομα σε καθε εθελουσία.
-
Τώρα γιατί κάποιοι δεν έχουν κληρονομιές, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις. Δέχομαι τις ατυχίες και τα προβλήματα υγείας.
Στα άλλα όμως ισχύει το καλή ζωή, κακή διαθήκη....Απλά δεν έχεις κάνει ποτέ υπάλληλος. Έχεις την νοοτροπία του ελεύθερου επαγγελματία με ότι αυτό συνεπάγεται...Δεν γίνεται να σπουδάζεις παιδιά, να πληρώνεις δάνεια, να καλύπτεις όλα τα έξοδα με τους μισθούς ακόμα και καλούς και να χτίζεις και αγοράζεις διάφορα σπίτια και οικόπεδα για τα παιδιά σου. Είναι αδιανόητο.
Ξαναλέω ζεις σε μια γυάλα.
Εχω κάνει υπάλληλος για 1,5 χρόνο.
Απειροι μισθωτοί κάνουν αυτό που λες.
Κάποιους έχουμε και εδώ μέσα με εταιρικά ηλεκτρικά.
Εσύ ζεις σε γυάλα και μάλιστα ραγισμένη για αυτό παραμορφώνει αυτό που βλέπεις...
Για να το κάνεις αυτό θέλεις πάνω από 5Κ μεικτά τον μήνα οικογενειακό εισόδημα. Δλδ μισθούς 4.5Κ τον μήνα για κάθε μέλος του ζευγαριού, 5.5Κ και βάλε κόστος εργοδότη για τον κάθε ένα.
Προσωπικά δίνουμε μια γκαρσονιέρα τον χρόνο σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
Όπως καταλαβαίνεις, είσαι λίγο εκτός πραγματικότητας σε αυτό για την μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών. Όποιος πληρώνει φόρους περιουσία δεν κάνει.ΠΕΣ ΤΑ!!!!!!!!!! Ακριβώς έτσι. Λίγο πάνω λίγο πιο κάτω δεν έχει σημασία. Στα 40 ετη είναι μια πολυκατοικία 5-6 ορόφους με υπόγεια γκαράζ και Ρουφ Γκάρντεν. Αλλά..... Κάποιος πρέπει να πληρώνει για να υπάρχει αυτή η χώρα.
Προσωπικά όταν βλέπω ΕΕ "της γειτονιας" με σπίτια, εξοχικά κλπ δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να πιστέψω ότι είναι προϊόν φοροκλοπης. Κι αυτό γιατί ειναι πολύ δύσκολο πχ να έχει τζίρους που του δίνουν πάνω από 3Κ φορολογημενα καθαρά τον μήνα.
Καλά φοροκλοπή είναι το ότι εσύ έχεις αφορολόγητο, ενώ ο άλλος είχε και τέλος επιτηδεύματος και φόρο από το πρώτο ευρώ, μέχρι πριν 2 χρόνια 22 % και αν δεν πληρώσει ένα μήνα την ασφάλεια του έμενε ανασφάλιστος και ας πλήρωνε 30 χρόνια.
Είπαμε οι τραγωδίες στην Επίδαυρο και πέρασε η σεζόν...
Δεν γράφω επί προσωπικού. Άλλωστε εγώ έχω και άλλα ανελαστικά έξοδα που με επιβαρύνουν και έχω εγκαταλείψει κάθε ανάλογη σκέψη περί "περιουσίας". Γράφω μπας και καταλάβετε εσείς που τα θεωρείτε τόσο εύκολα τι σημαίνει για έναν μισθωτό να δίνει το 40% του εισοδήματός του "στην πηγή" και μετά να περιμένετε με το υπολοιπο 60% να ζήσει, να σπουδάσει παιδιά και να αγοράσει και ακίνητα... Και πόσο προφανώς πιο εύκολο είναι αυτό όταν το 40% λόγω μαυρίλας μένει στην τσέπη. Έχετε καταλάβει ότι ακόμη και για 2Κ καθαρά θέλεις μεικτά κοντά στα 3.5Κ και κόστος εργοδότη περίπου 4Κ? Πόσοι παίρνουν τόσα? Καθηγητης πανμιου πχ εχει 3200 ΜΕΙΚΤΑ (μην πουμε για τυχερα, ενας στην φιλοσοφικη δεν εχει τυχερα απο αλλου). Ζευγάρι με δυο τέτοιους εργαζόμενους με 4Κ σύνολο καθαρα τον μήνα σπουδάζει ΣΗΜΕΡΑ (άλλο πριν 15 χρόνια...) παιδιά και αγοράζει παράλληλα σπίτια και οικόπεδα? Άλλο αν είσαι στελεχάτζα και παίρνεις 10Κ καθαρά τον μήνα, ΟΚ.
ΥΓ: Τέλος επιτηδεύματος? Δλδ 1000ρικο τον χρόνο, πόσο ήταν? Δεν θυμάμαι πότε μου κράταγαν τόσα ΤΟΝ ΜΗΝΑ, πάνε χρόνια... To φοβερό "αφορολόγητό" μου γλυτώνει 900 ολόκληρα ευρώ τον χρόνο, έλα ρε φίλε, τόση ανισότητα με τους ΕΕ πια...
-
Ζευγάρι με δυο τέτοιιυς εργαζόμενους με 4Κ σύνολο τον μήνα σπουδάζει ΣΗΜΕΡΑ (άλλο πριν 15 χρόνια...) παιδιά και αγοράζει παράλληλα σπίτια και οικόπεδα? Άλλο αν είσαι στελεχάτζα και παίρνεις 10Κ καθαρά τον μήνα, ΟΚ.
Οι τιμές των ακινήτων είναι ελαφρώς πιο χαμηλά από αυτές πριν 15 έτη ή χοντρικά στα ίδια επίπεδα και στα πολυτελείας πολύ πιο ψηλά. Τα εισοδήματα είναι όμως πολύ πιο χαμηλά από εκείνη την περίοδο, αλλά πέρα από αυτο και πριν τα 4Κ ΔΕΝ αγοραζαν διάφορα διαμερίσματα για τα παιντια
-
Ζευγάρι με δυο τέτοιιυς εργαζόμενους με 4Κ σύνολο τον μήνα σπουδάζει ΣΗΜΕΡΑ (άλλο πριν 15 χρόνια...) παιδιά και αγοράζει παράλληλα σπίτια και οικόπεδα? Άλλο αν είσαι στελεχάτζα και παίρνεις 10Κ καθαρά τον μήνα, ΟΚ.
Οι τιμές των ακινήτων είναι ελαφρώς πιο χαμηλά από αυτές πριν 15 έτη ή χοντρικά στα ίδια επίπεδα και στα πολυτελείας πολύ πιο ψηλά. Τα εισοδήματα είναι όμως πολύ πιο χαμηλά από εκείνη την περίοδο, αλλά πέρα από αυτο και πριν τα 4Κ ΔΕΝ αγοραζαν διάφορα διαμερίσματα για τα παιντια
Αν πας πίσω π.χ. 2000-2008, έχω την αίσθηση ότι ένα ζευγάρι μισθωτών με 5Κ καθαρά τον μήνα είχε την άνεση και για ιδιόκτητο σπίτι και για εξοχικό κλπ. Τέλος πάντων, δεν παίρνω όρκο ήμουνα μικρός τότε...
Οι καιροί άλλαξαν, προφανώς σε μια ανοιχτή οικονομία τα σπίτια έχουν την "διεθνή" τους τιμή ενώ τα εισοδήματα λόγω χρεωκοπίας την "τοπική". Αλλα αδυνατώ να καταλάβω πως κάποιος που γλυτώνει (με την ανοχή του κράτους) π.χ. έστω και 500 ευρώ τον μήνα από φόρους λόγω μαύρων δεν συνειδητοποιεί ότι η "επιτυχία" του δεν είναι επαγγελματική ακριβώς αλλά μάλλον "φοροκλεπτική". -
Ε ναι ένα σπίτι και ένα εξοχικό με περί των 5Κ/μήνα καθαρα πριν το μνημόνιο όπως και ένα ή δύο αυτοκίνητα και 40 ετη δουλειάς ήταν εφικτά. Συνήθως αυτά τα εισοδήματα είναι από τα 50-65 . Έχεις 15 έτη να μαζέψεις αλλά εκείνες τις εποχές έχεις και τα έξοδα των φοιτητών εσωτερικού/εξωτερικού, κτλ
Ένας μήνας σε φοιτητή εξωτερικού μέχρι να βρει δουλειά ήταν 2Κ στο νερό!!! Πέρα από δίδακτρα
Καλά αν μιλήσω για μνημόνιο και ανεργία στα παιδιά στο 65% και κατάργηση δύο συντάξεων στους γονείς. . Οκ καταλαβαινεις.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2