-
Μάλιστα εκτός θέματος.
Λοιπόν με 1600 καθαρά και 2250 μικτά επί 14 μήνες έχεις 22400 καθαρά, άρα 44800 και 63000 μικτά/
Επειδή ο χρόνος έχει 12 μήνες πάμε στα 3733 και 5250 τον μήνα μικτά.
Ακόμα εκτός πραγματικότητας είμαι ?
Και αν πάμε σε 2000 καθαρά επί 14 επί 2 βλέπετε πως βγαίνουν τα αμάξια και τα υπόλοιπα...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μάλιστα εκτός θέματος.
Λοιπόν με 1600 καθαρά και 2250 μικτά επί 14 μήνες έχεις 22400 καθαρά, άρα 44800 και 63000 μικτά/
Επειδή ο χρόνος έχει 12 μήνες πάμε στα 3733 και 5250 τον μήνα μικτά.
Ακόμα εκτός πραγματικότητας είμαι ?
Και αν πάμε σε 2000 καθαρά επί 14 επί 2 βλέπετε πως βγαίνουν τα αμάξια και τα υπόλοιπα...
Είσαι, γιατί αν σπουδάζεις ένα παιδί πας μανι μανι μείον 1200. Στα δυο. 2400. Για πες, είναι δυνατόν να αγοράσεις σπίτι των 200Κ? Στο έχει φάει προκαταβολικά η εφορία.
-
Σύμφωνα με στοιχεία του Εργάνη , το ποσοστό αυτών που αμοίβονται στο εύρος από 2000-2500€ είναι το 4,03% του συνόλου των εργαζομένων.
Υποθέτω ότι αν υπήρχε και πίνακας που να αναγράφει συνδυασμό ζευγαριών το ποσοστό θα άγγιζε το 0,000004%....
https://www.capital.gr/oikonomia/3768813/autos-einai-o-mesos-misthos-poioi-xepernoun-ta-1-000-euro/
Πιθανολογώ ότι ο πίνακας αναγράφει μεικτές αμοιβές .... Ακόμα και αν δεν αναγράφει και πάλι το ποσοστό είναι πολύ χαμηλό . Στοιχεία 2023 , πόσο να άλλαξαν ;
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σύμφωνα με στοιχεία του Εργάνη , το ποσοστό αυτών που αμοίβονται στο εύρος από 2000-2500€ είναι το 4,03% του συνόλου των εργαζομένων.
Υποθέτω ότι αν υπήρχε και πίνακας που να αναγράφει συνδυασμό ζευγαριών το ποσοστό θα άγγιζε το 0,000004%....
https://www.capital.gr/oikonomia/3768813/autos-einai-o-mesos-misthos-poioi-xepernoun-ta-1-000-euro/
Πιθανολογώ ότι ο πίνακας αναγράφει μεικτές αμοιβές .... Ακόμα και αν δεν αναγράφει και πάλι το ποσοστό είναι πολύ χαμηλό . Στοιχεία 2023 , πόσο να άλλαξαν ;
Η μόνη μου αντίρρηση είναι ότι στην Ελλάδα ακόμη και στους μισθωτούς υπάρχουν μαύρες αμοιβές και τα στοιχεία του εργάνη είναι λίγο κουκουρουκου. Οπότε πάλι στο ίδιο συμπέρασμα πάμε, αν όχι μαύρα, λεφτά για ακίνητα γιοκ
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τώρα γιατί κάποιοι δεν έχουν κληρονομιές, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις. Δέχομαι τις ατυχίες και τα προβλήματα υγείας.
Στα άλλα όμως ισχύει το καλή ζωή, κακή διαθήκη....Απλά δεν έχεις κάνει ποτέ υπάλληλος. Έχεις την νοοτροπία του ελεύθερου επαγγελματία με ότι αυτό συνεπάγεται...Δεν γίνεται να σπουδάζεις παιδιά, να πληρώνεις δάνεια, να καλύπτεις όλα τα έξοδα με τους μισθούς ακόμα και καλούς και να χτίζεις και αγοράζεις διάφορα σπίτια και οικόπεδα για τα παιδιά σου. Είναι αδιανόητο.
Ξαναλέω ζεις σε μια γυάλα.
Εχω κάνει υπάλληλος για 1,5 χρόνο.
Απειροι μισθωτοί κάνουν αυτό που λες.
Κάποιους έχουμε και εδώ μέσα με εταιρικά ηλεκτρικά.
Εσύ ζεις σε γυάλα και μάλιστα ραγισμένη για αυτό παραμορφώνει αυτό που βλέπεις...
Για να το κάνεις αυτό θέλεις πάνω από 5Κ μεικτά τον μήνα οικογενειακό εισόδημα. Δλδ μισθούς 4.5Κ τον μήνα για κάθε μέλος του ζευγαριού, 5.5Κ και βάλε κόστος εργοδότη για τον κάθε ένα.
Προσωπικά δίνουμε μια γκαρσονιέρα τον χρόνο σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
Όπως καταλαβαίνεις, είσαι λίγο εκτός πραγματικότητας σε αυτό για την μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών. Όποιος πληρώνει φόρους περιουσία δεν κάνει.ΠΕΣ ΤΑ!!!!!!!!!! Ακριβώς έτσι. Λίγο πάνω λίγο πιο κάτω δεν έχει σημασία. Στα 40 ετη είναι μια πολυκατοικία 5-6 ορόφους με υπόγεια γκαράζ και Ρουφ Γκάρντεν. Αλλά..... Κάποιος πρέπει να πληρώνει για να υπάρχει αυτή η χώρα.
-
Όταν αρχίζουν εργολάβοι τα ήσασταν χαρτοπαίκτες, επικορκοι, τα πίνατε και άλλα τέτοια κουλά και για αυτο δεν κάνατε πολλα σπίτια για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο.
-
Τώρα γιατί κάποιοι δεν έχουν κληρονομιές, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις. Δέχομαι τις ατυχίες και τα προβλήματα υγείας.
Στα άλλα όμως ισχύει το καλή ζωή, κακή διαθήκη....Απλά δεν έχεις κάνει ποτέ υπάλληλος. Έχεις την νοοτροπία του ελεύθερου επαγγελματία με ότι αυτό συνεπάγεται...Δεν γίνεται να σπουδάζεις παιδιά, να πληρώνεις δάνεια, να καλύπτεις όλα τα έξοδα με τους μισθούς ακόμα και καλούς και να χτίζεις και αγοράζεις διάφορα σπίτια και οικόπεδα για τα παιδιά σου. Είναι αδιανόητο.
Εσύ ζεις σε γυάλα και μάλιστα ραγισμένη για αυτό παραμορφώνει αυτό που βλέπεις...
Για να το κάνεις αυτό θέλεις πάνω από 5Κ μεικτά τον μήνα οικογενειακό εισόδημα. Δλδ μισθούς 4.5Κ τον μήνα για κάθε μέλος του ζευγαριού, 5.5Κ και βάλε κόστος εργοδότη για τον κάθε ένα.
Προσωπικά δίνουμε μια γκαρσονιέρα τον χρόνο σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
Όπως καταλαβαίνεις, είσαι λίγο εκτός πραγματικότητας σε αυτό για την μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών. Όποιος πληρώνει φόρους περιουσία δεν κάνει.ΠΕΣ ΤΑ!!!!!!!!!! Ακριβώς έτσι. Λίγο πάνω λίγο πιο κάτω δεν έχει σημασία. Στα 40 ετη είναι μια πολυκατοικία 5-6 ορόφους με υπόγεια γκαράζ και Ρουφ Γκάρντεν. Αλλά..... Κάποιος πρέπει να πληρώνει για να υπάρχει αυτή η χώρα.
Προσωπικά όταν βλέπω ΕΕ "της γειτονιας" με σπίτια, εξοχικά κλπ δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να πιστέψω ότι είναι προϊόν φοροκλοπης. Κι αυτό γιατί ειναι πολύ δύσκολο πχ να έχει τζίρους που του δίνουν πάνω από 3Κ φορολογημενα καθαρά τον μήνα.
-
Εδώ εμεις, η λαπαινα και εγώ, ρε συ κάναμε υποβολή στο πρόγραμμα για ηλιακό θερμοσίφωνα. Πλήρωσα και την εγκατάσταση του προκαταβολικά ο ηλίθιος.
Δεν εγκρίθηκε η αίτηση μας διότι ήμασταν πάνω από το εισόδημα του μέσου όρου των δικαιούχων. Πήραν όλοι γύρω μας με νέες Μερσεντές, εξοχικά κτλ. ε.ε πάντα! Όλη η γειτονιά έβαλε εκτός από εμάς τους πλούσιους.
-
Εδώ εμεις, η λαπαινα και εγώ, ρε συ κάναμε υποβολή στο πρόγραμμα για ηλιακό θερμοσίφωνα. Πλήρωσα και την εγκατάσταση του προκαταβολικά ο ηλίθιος.
Δεν εγκρίθηκε η αίτηση μας διότι ήμασταν πάνω από το εισόδημα του μέσου όρου των δικαιούχων. Πήραν όλοι γύρω μας με νέες Μερσεντές, εξοχικά κτλ. ε.ε πάντα! Όλη η γειτονιά έβαλε εκτός από εμάς τους πλούσιους.
Δεν κοιταζω καν τέτοια προγράμματα, επιδόματα κλπ. Εννοείται ότι είμαι πάντα έξω.
-
Καλά εσύ ναι. Αλλά ακόμα και εμείς οι μικρότεροι. Κάναμε και ένσταση, είχαμε δικαίωμα....μπούρδες ακόμα υψηλότερα. Ακόμα πιο πλούσιοι.
-
Εδώ εμεις ρε συ κάναμε υποβολή στο πρόγραμμα για ηλιακό θερμοσίφωνα. Πλήρωσα και την εγκατάσταση του προκαταβολικά ο ηλίθιος.
Σε πλουσια γειτονια μενεις
Πως διαολο ξερεις τα εισοδηματα μιας ολοκληρης γειτονιας;
Μαυρο μαγαζακι φορολογικων δηλωσεων;
Τι διαολο ολοκληρη γειτονια μονο εσυ εισαι υπαλληλος;
ΓΕΙΤΟΝΙΑ σφηκοφωλια εργολαβων και ψιλικατζηδες που κλεβουν το κρατος . -
Έλα ντε. Όλοι έχουν αμαξάρες, μιλάμε για ΑΜΑΞΑΡΕΣ. Όχι suzuki και αυτοκίνητα της σειράς. Όλοι φεύγουν στα εξοχικά τους ΠΣΚ. Και όλοι παίρνουν την επιδότηση για τον ηλιακό.
Μου κάνει αίσθηση που ΔΕΝ είχαν ηλιακο!!!
-
Δηλαδή για εσάς αυτή η ετήσια είδηση δεν υπάρχει..
https://www.capital.gr/epixeiriseis/3875415/neos-guros-ethelousion-exodon-stis-trapezes/Χαλάω το καφέ μου που συνεχίζω την κουβέντα με το Βασιλάκη Καιλα.
Τα 50000 για το Τέσλα θα μας πείτε πως βγήκαν ;
-
Είπα εγώ ότι εχω Τέσλα;;;; Χριστέ μου.... Έχετε χαζεψει όλοι;;;
Ρε μπας και έχω και έχω πάθει κρίσεις μνήμης και ξεχνάω. Αρχίζω να έχω αμφιβολίες
-
Δεν κλαίς μόνο εσύ.
Έχει γίνει Τρωάδες το θέμα.
-
Δηλαδή για εσάς αυτή η ετήσια είδηση δεν υπάρχει..
https://www.capital.gr/epixeiriseis/3875415/neos-guros-ethelousion-exodon-stis-trapezes/Χαλάω το καφέ μου που συνεχίζω την κουβέντα με το Βασιλάκη Καιλα.
Τα 50000 για το Τέσλα θα μας πείτε πως βγήκαν ;
Θα μεγαλωσει η παρεα σου , κι αλλοι τραπεζικοι θα σε σκασουν τωρα που βγαινεις στην συνταξη .
Φανταζομαι θα συνεχισεις να δουλευεις και σαν συνταξιουχος σωστα; με τον νεο ευεργετικο νομο.
Αν οχι τι θα ελεγες να εβαζες στην θεση σου τον Λαπ σαν εργολαβο .
Αληθεια υπαρχει αερας ; δηλαδη να πουλησης την συμετοχη σου στην εταιρεια σε νεωτερο μηχανικο εργολαβο; -
Ααααα έτσι αλλάζει.
Εργολάβοι....ο πυλώνας της οικονομίας μας. Τα καλύτερα παιδιά.
-
Τουλάχιστον αυτοί δημιουργούν κάτι χειροπιαστό και όχι αέρα κοπανιστό όπως οι οικονομολόγοι….
-
Προσωπικά όταν βλέπω ΕΕ "της γειτονιας" με σπίτια, εξοχικά κλπ δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να πιστέψω ότι είναι προϊόν φοροκλοπης. Κι αυτό γιατί ειναι πολύ δύσκολο πχ να έχει τζίρους που του δίνουν πάνω από 3Κ φορολογημενα καθαρά τον μήνα.
Πως προκύπτει αυτό ?
-
Οι οικονομολόγοι στα διάφορα πόστα μιας οικονομίας δημιουργούν τις ταμειακές ροές για να παραχθούν ύλες και να τις μετουσιώσουν οι εργολάβοι σε οικοδομές.
Ειδάλλως όλα θα κόστιζαν από άπειρο έως και τίποτα. Και προφανώς δεν θα υπήρχε τίποτα παρά ότι ανταλλάσεται.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2