-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
https://www.dianeosis.org/2016/06/tax_evasion_in_greece/
Άρθρο για το θέμα που συζητούμε11-16 δις ετησιως υπολογίζει τους διαφυγοντες φόρους από την φοροδιαφυγή. Τρίχες σαν ποσό θα πω εγώ και ευτυχώς που δεν έγιναν επιπλέον μίζες πολιτικών , δάνεια , επιδοτήσεις και απαλλαγές σε κρατικοδιαιτους επιχειρηματίες , μισθοί και bonus ΔΥ και στελεχών ΔΕΚΟ , προσλήψεις κλπ. Ένα σημαντικό ποσό από αυτά σίγουρα θα έπεσε ξανά ολόκληρο στην αγορά , και ένα άλλο θα έγινε καταθέσεις για την στήριξη των τραπεζών.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κανονικά πέρπει να τα πληρωθεί από την ασφάλεια (δημόσια ή ίδιωτική) και όχι από τον μισθό ενός ανθρώπου, όπως γίνεται δηλαδή στο 90% των χωρών.
Σωστά, αλλά μάλλον για μια επίσκεψη το κράτος δεν θεωρεί λογική την τιμή των 100 ευρώ όταν υπάρχει αυτή η οικονομική κατάσταση στη χώρα, οπότε οι ίδιοι οι γιατροί βγαίνουν εκτός συστήματος προκειμένου να τη χρεώνουν τόσο και όσες θελουν στηριζόμενοι στην έλλειψη πρωτοβάθμιας υγείας στη χώρα.
Τώρα η χρυσή τομή μπορεί να είναι στη μέση ούτε δηλαδή αυτά που πληρώνει το κράτος ούτε αυτά που φαντάζονται κάποιοι γιατροί για τον εαυτό τους.
-
Aυτο που λετε "100€ για μια εξεταση στο γιατρο ειναι πολλα" ειναι φαουλ.
Αυτο που μπορει να διαρκει 15' εχει χρονια σπουδων, απειρα ξενυχτια και παρα πολλη δουλεια απο πισω του για να γινεται σε 15'.Διοτι αν τα 100€ ειναι πολλα, τα 30-50-100€ που παιρνει ενας υδραυλικος τι ειναι;
-
λοιπον μια γενικη εξεταση αιματος, ποσα τελικα εισπρατει ο ιατρος?
ακουω....
για να βοηθησω η αναλογια ΕΟΠΥΥ στον αριθμο επισκεψεων ειναι πανω απο 95% στη μαριδα και τουλαχιστον 90% στα κυριλομαγαζα
και μπορειτε να βρειτε τιμες στο site του εοπυυ
για να εκτελεστει η εξεταση θα χρειαστει αιμοληψια μαζι με ολα τα υλικα της, γραμματεια που θα καταχωρησει παραπεμπτικα κλπ, προσωπικο με διαπιστευση για αιμοληψια, να εκτελεστει σε αιματολογικο αναλυτη με αντιδραστηρια, να ληφθει το αποτελεσμα της, να κριθει ιατρικα ωστε να επιβεβαιωθει ή να επαναληφθει, να γινει καλιμπραρισμα και ποιοτικος ελεγχος καθημερινα του αναλυτη με κοντρολ και στο τελος να παραδοθει το αποτελεσμα στον ασθενη υπευθυνα με αναληψη ευθυνης απο τον υπογραφοντα. φυσικα εχοντας εξασφαλισει τις αναλογες απαιτουμενες διαπιστευσεις που απαιτει η πολιτεια.για τα παραπανω ποστ, ναι, 100 ειναι μια χαρα και οχι, δεν ειναι οικονομολογος να κανει λαθος μια ακομη μπαρουφα ή κομπιουτερας να αναστειλει για καποιο χρονο μια διαδικασια, ειναι υπευθυνος να δινει ή να παορνει ζωες και αυτο ειναι μεγιστη ευθυνη. το τι μισθοι παιζουν σε αλλα επαγγελματα δεν εχει απολυτως καμμια σχεση μια και το αντικειμενο ειναι η ζωη και ασυγκριτο,
-
Και πόσα δηλαδή να πληρώνει ένας πολίτης για μια 15 -20 λεπτη εξέταση; Για πες μια τιμή; 1/10 του μέσου μηνιαίου μισθού του; Και αν χρειαστεί δύο εξετάσεις τα 2/10;
Αν είναι συνταξιούχος;Φυσικα και τα ποσά του υδραυλικού είναι πολλά και παράλογα. Απλά η έλλειψη τους ανεβάζει τις τιμές όχι η εξειδίκευση τους. Άλλος μηχανισμός είναι αυτός που αυξάνει το κόστος των υπηρεσιών τους, και άλλος στους γιατρούς.
Στους γιατρούς πιο πολύ είναι ένα μίγμα από καρτέλ στις τιμές εξέτασης και μια προσπάθεια πλουτισμού,από κάποιους όχι όλους. Φυσικά όμως και λόγω σπουδών και αυτό είναι θεμιτό ως ένα σημείο.
Και οι μπαλαδοροι βγάζουν από πολλά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έως και εκατομμύρια και είναι και αρκετοί παγκοσμίως, και τα βγάζουν από μικροί!!!!
Και σε αυτούς λοιπόν άλλοι μηχανισμοί και διαφορετικη αγορά υπαγορεύουν τα εισοδηματα τους για τις υπηρεσιες τους. Δυστυχώς η κοινωνία μας τους πληρώνει περισσότερο από τους ιατρούς.Αλλά είπαμε αυτό το επάγγελμα είναι λειτούργημα, σκοπός του ανθρώπου που ασχολείται με την υγεία είναι να προσφέρει στην ανθρωπότητα και την επιστήμη όχι να αποκτήσει το πλουσιότερο σπίτι της γειτονιάς. Άλλωστε όταν πραγματικά αγαπάς αυτό που κάνεις και είσαι κορυφαίος δεν έχεις ούτε χρόνο να σκεφτείς τα πλούτη ούτε την κοινωνική προβολή! Όλη μέρα το μυαλό σου πήζει στην επιστήμη σου. Είσαι βυθισμένος σε αυτό το κομμάτι.
@gatoz όταν λέμε εξέταση....εννοούμε επίσκεψη στο ιατρείο!!!!! Υπηρεσία....όχι εξετάση αίματος, ή κάποια εξειδικευμένη διαδικασία εξετασης... Τι κατάλαβες εσύ;
Το πόσο πρέπει να κοστίζει μια εξέταση αίματος μαζί με τα αντιδραστήρια της, τη συντήρηση των μηχανημάτων, το κέρδος/πλήθος πράξεων το γνωρίζουν οι υπηρεσίες του κράτους. Αν δεν βγάζουν σωστά τα νούμερα κοστολόγησης τους αυτό δεν το γνωρίζω, διότι όπως είπα δεν τα ξέρω εγω αυτά. Εγώ μιλώ για μια εξέταση του ιατρού. Χωρίς τίποτα άλλο. Πας ως άρρωστος σε βλέπει 20 λεπτά και ζητά 50-70 ευρώ (ως αυτο το πόσο οκ τα λες έως και νορμάλ χρήματα) αλλά φτάνουν κάποιοι και στα 100 ευρω, όπου εκεί όντως ξεφεύγουμε από τον όρο λειτούργημα, εκτός αν απευθύνονται σε υπερβολικά πλούσιους ανθρώπους οπότε οκ καλά κάνουν και κοστολογούν τόσο.
Άσε που πολλές φορές η διάγνωση είναι λαθος, αλλά ας το αφήσουμε απ' έξω αυτό.
Υ.γ Σε όλα τα επαγγέλματα μπορεί κάποιος να πει μπούρδες και να κάνει μπαρουφες. Και οι γιατροί λένε μπούρδες και μάλιστα το βλέπουμε αυτό την παρούσα εποχή με κάποιους ακραιους. Ακόμα και ένα πληροφορικαριος μπορεί να κάνει και να προτείνει μπούρδες και το λάθος του να κοστίζει χρήματα ή χαμηλότερη ανταγωνιστική θέση, όπως και ένας οικονομολόγος να αναλύσει λάθος μια κατάσταση και να εξάγει μπουρδες, όπως και ένας λογιστής, ενας μηχανικός,ένας μηχανολόγος, κτλ
-
Την άλλη βδομάδα έχω κλείσει ραντεβού να πάω σε νέο οφθαλμίατρο. Είναι ο 4ος οφθαλμίατρος που αλλάζω τα τελευταία 4 χρόνια. Οι προηγούμενοι τρεις... τέλος πάντων, ας μην βγω εκτός θέματος.
Εγώ δεν έχω πρόβλημα να δώσω 50 και 100 και 200 euro. Άλλωστε τόσα χρόνια τα δίνω. Το πρόβλημα είναι ότι τα δίνω, χωρίς να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.
Είναι σαν να χαλάει το καζανάκι, να φωνάζω υδραυλικό να το φτιάξει, να παίρνει 100euro, να φεύγει και να αφήνει το καζανάκι όπως το βρήκε. Χαλασμένο.Ποιος θα το δεχόταν αυτό εδώ μέσα;
Οι σπουδές δεν μου λένε τίποτα απολύτως. Είναι η βάση για την επαγγελματική πορεία (αν υπάρξει). Μου λέει όμως η επαγγελματική ευσυνειδησία και η αυταπάρνηση. Και δυστυχώς και στον ιατρικό χώρο αυτά δύσκολα τα συναντά κανείς, όπως φυσικά και σε όλους τους υπόλοιπους επαγγελματικούς τομείς.
Τα 50αρικα και τα 100ρικα έχουν γίνει σαν τα "σπατόσημα".
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Την άλλη βδομάδα έχω κλείσει ραντεβού να πάω σε νέο οφθαλμίατρο. Είναι ο 4ος οφθαλμίατρος που αλλάζω τα τελευταία 4 χρόνια. Οι προηγούμενοι τρεις... τέλος πάντων, ας μην βγω εκτός θέματος.
Σου έχω πει που να πας, μην ταλαιπωρείσαι τσάμπα. Υπάρχει (και κοντά σου) ο καλύτερος οφθαλμίατρος της Ελλάδας.
-
Μου είπες σε μένα για οφθαλμίατρο; Μία κοπελιά παθολόγο μου είχες πει πριν αρκετό καιρό.
-
Μου είπες σε μένα για οφθαλμίατρο; Μία κοπελιά παθολόγο μου είχες πει πριν αρκετό καιρό.
Δεν σου έχω πει? Θυμάμαι ότι το είχαμε συζητήσει...εαν όχι συγνώμη, δεν θυμάμαι σωστα.
Γεράσιμος Βώρος, Λεωφορος Κηφισιας 360Α.
-
Βλέπω υπάρχουν διάφορες θετικές απόψεις περί φοροδιαφυγής. Για αυτό λέω κι εγώ και ξαναλέω, αφού φοροδιαφυγή στην Ελλάδα=τούβλα, ΕΝΦΙΑ μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Όχι να τον μειώσει 8% που λέει, να τον διπλασιάσει...
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν σου έχω πει? Θυμάμαι ότι το είχαμε συζητήσει...εαν όχι συγνώμη, δεν θυμάμαι σωστα.
Γεράσιμος Βώρος, Λεωφορος Κηφισιας 360Α.
Ενδιαφέρον. Θα το κοιτάξω. Ευχαριστώ.
-
Καλά γίνονται και αμάξια και χρυσάφια και καταθέσεις και πίνακες και νύχτα και καινούργια "κρεβάτια" και ρούχα και παππούτσια και ότι άλλο θελήσει ο φοροδιαφεύγων.
Να ανεβάσουμε και αυτών τους φόρους ή να τους βάλουμε φόρους ?
Η πρόσφατη χήρα, σε εποχές που οι λογαριασμοί του μακαρίτη, ήταν απλά τηλεφωνικοί αριθμοί, είχε αγοράσει από ένα μαγαζί στο Κολωνάκι, σε μία επίσκεψη εσώρουχα 5000 ευρώ...
-
Εγώ δεν έχω πρόβλημα να δώσω 50 και 100 και 200 euro. Άλλωστε τόσα χρόνια τα δίνω. Το πρόβλημα είναι ότι τα δίνω, χωρίς να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.
Είναι σαν να χαλάει το καζανάκι, να φωνάζω υδραυλικό να το φτιάξει, να παίρνει 100euro, να φεύγει και να αφήνει το καζανάκι όπως το βρήκε. Χαλασμένο.Ποιος θα το δεχόταν αυτό εδώ μέσα;
Οι σπουδές δεν μου λένε τίποτα απολύτως. Είναι η βάση για την επαγγελματική πορεία (αν υπάρξει). Μου λέει όμως η επαγγελματική ευσυνειδησία και η αυταπάρνηση. Και δυστυχώς και στον ιατρικό χώρο αυτά δύσκολα τα συναντά κανείς, όπως φυσικά και σε όλους τους υπόλοιπους επαγγελματικούς τομείς.
Γιατι δεν πας στο Οφθαλμιατρειο Αθηνων στην Πανεπιστημιου?
Για τον Υδραυλικο προφανως επιβλεπεις αν εγινε η επισκευη πριν τον πληρωσεις. Επισης απλο ειναι να το φτιαξεις και μονος σου.
-
Το κράτος έχει πάγιες ανάγκες. Μεγαλύτερες απ' όσες θα έπρεπε, συμφωνούμε, αλλά δεν βλέπω κανέναν να τις μειώνει, δεξιό, αριστερό η κεντρώο.
Άρα τις καλύπτει με φόρους. Αν δεν τα πάρει από τον ένα φόρο, θα τα πάρει από τον άλλο, απλά πράγματα. Το να μπαίνουν θεότητες κλίμακες σε εισοδήματα 25Κ φαίνεται οκ, προφανώς γιατί "πόσοι βγάζουν τόσα;", αλλά στην πραγματικότητα "πόσοι δηλώνουν τόσα;". Αύξαναν τις κλίμακες οι σαναροβενιζελοι, στα @@ τους οι συνελληνες αφού οι κλίμακες ακουμπάνε συγκριτικά ελάχιστα κορόιδα... Μπήκε ο ΕΝΦΙΑ και έπεσε η κυβέρνηση, για αυτό και δεν σηκώνει κεφάλι ο Αλέξης που είχε τάξει κατάργηση... -
Έσοδα-εξοδα με διασταύρωση ή καταργηση ρευστού.
Είδατε πώς αυξήθηκαν τα έσοδα του κράτους με την πανδημία.ολοι αγορές ηλεκτρονικά έκαναν. -
@wantone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για τον Υδραυλικο προφανως επιβλεπεις αν εγινε η επισκευη πριν τον πληρωσεις. Επισης απλο ειναι να το φτιαξεις και μονος σου.
Να το φτιάξεις μόνος σου;
Όταν σου λέγαμε να τρίψεις με τα χεράκια σου τους λεκεδες απο το μάρμαρο μας γειωσες.... -
Ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος και ανήθικος φόρος και πολύ σωστά τσακίζουμε όποιον πολιτικό τον βάζει ή τον συντηρεί.
Γιατί είναι φόρος περιουσίας ΜΟΝΟ στα ακίνητα.
Ενας που έχει 100 εκατ καταθέσεις ανά τον κόσμο , δεν δίνει φράγκο φόρο περιουσίας , το ίδιο αν έχει 100 ράβδους χρυσού και τα άλλα που έγραψα.Τώρα για τους φόρους των μισθωτών έχεις επίσης δίκιο και εκεί θα έπρεπε να μπει ένα ταβάνι ή τουλάχιστον να αναγνωρίζονται έξοδα και επενδύσεις .
Το σωστό είναι να μην είναι παραπάνω από τους φόρους των εταιρειών μαζί με τον διανομής κερδών. -
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος και ανήθικος φόρος και πολύ σωστά τσακίζουμε όποιον πολιτικό τον βάζει ή τον συντηρεί.
Ενας που έχει 100 εκατ καταθέσεις ανά τον κόσμο , δεν δίνει φράγκο φόρο περιουσίας , το ίδιο αν έχει 100 ράβδους χρυσού και τα άλλα που έγραψα.Τώρα για τους φόρους των μισθωτών έχεις επίσης δίκιο και εκεί θα έπρεπε να μπει ένα ταβάνι ή τουλάχιστον να αναγνωρίζονται έξοδα και επενδύσεις .
Το σωστό είναι να μην είναι παραπάνω από τους φόρους των εταιρειών μαζί με τον διανομής κερδών.Αν βαλουν φορο περιουσιας στα κινητα οποιος εχει θα τα παρει και θα φυγει. Για αυτο ελαχιστες χωρες εχουν πχ Γαλλια και Ελβετια.
-
Δεν ξέρω τι είναι το "Οφθαλμιατρειο Αθηνων".
Του δημοσίου είναι; -
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το σωστό είναι να μην είναι παραπάνω από τους φόρους των εταιρειών μαζί με τον διανομής κερδών.Αν βαλουν φορο περιουσιας στα κινητα οποιος εχει θα τα παρει και θα φυγει. Για αυτο ελαχιστες χωρες εχουν πχ Γαλλια και Ελβετια.
Και αυτό είναι λόγος να σκίζουν μόνο τα ακίνητα ?
Αλλωστε πως θα φύγει, αφού εδώ και χρόνια , δηλώνεις το παγκόσμιο εισόδημα .
Απλά τους βόλευε το γρήγορο και το σίγουρο.
Ετσι και από εμάς έχουν γρήγορο και σίγουρο μαύρισμα στις εκλογές.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2