-
Αμα την άλλη μέρα πρέπει να πληρώσει το αδηφάγο κράτος, ή τις απατεώνισσες τράπεζες, μπορεί να το σκεφτεί...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αμα την άλλη μέρα πρέπει να πληρώσει το αδηφάγο κράτος, ή τις απατεώνισσες τράπεζες, μπορεί να το σκεφτεί...
Το κράτος δεν είδα να το κάνει λιγότερο αδηφάγο η ΝΔουλα σας!! Μάλλον χειρότερο το έκανε....
Όσο για τις τράπεζες, τελευταία φορά που κοίταξα δεν ήταν υποχρεωτική η χρήση τους, όποιος θέλει πάει με το ανάλογο κόστος που είναι γνωστό εξ' αρχής.
-
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δε νομίζω στο σύστημα της ΕΣΣΔ που ασπάζεται το ΚΚΕ να υπήρχαν ελευθ.επαγγ/τιες-αυτοαπασχολούμενοι γιατροί,μηχανικοί,υδραυλικοί,αλουμινάδες,εστιάτορες κ.λ.π.
The Constitution of the USSR of 1936 and 1977, along with the general guarantee of the right to employment, allowed self-employment in the form of small private house holds, handicrafts and individual labor activity, thus enabling the creation of an adequate mechanism for its legal regulation in the established social relations.
https://pravovedenie.spbu.ru/article/view/6791
Αν ένας γιατρός ή μηχανικός όμως χρειάζονταν σε δημόσια δομή, προφανώς εκεί θα πήγαινε... -
Ολα αυτα οντως συνεβαιναν στην Σ.Ενωση και οσο κι αν μας ξενιζουν ειχαν αποτελεσμα τη συσσωρευση πλουτου απο τα χερια των εργατων και αυξηση του επιπεδου ζωης στο συνολο.
Καποιες αγκυλωσεις και η βαθμιαια αναδειξη των τοπικων κομισαριων στη θεση των παλιων φεδουαρχων εφεραν το τελος του παραμυθιου.Οι λιγοι βοσκοι ανελαβαν το ρολο των λυκων και ορμησαν επανω στα προβατα που ειχαν ταχθει να καθοδηγουν και να πρωστατευουν. Ο πλουτος περασε παλι στα χερια των λιγων φυσικη συνεπεια της ατιμωρησιας των γαματων στελεχων του κομματος... -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το κράτος δεν είδα να το κάνει λιγότερο αδηφάγο η ΝΔουλα σας!! Μάλλον χειρότερο το έκανε....
Όσο για τις τράπεζες, τελευταία φορά που κοίταξα δεν ήταν υποχρεωτική η χρήση τους, όποιος θέλει πάει με το ανάλογο κόστος που είναι γνωστό εξ' αρχής.
Αυτό δεν ήταν υποχρεωτική η χρήση τους πάει στα ανέκδοτα κατ΄ ευθείαν...
Εδώ θέλετε να καταργήσουμε τα μετρητά και να είμαστε όμηροι αυτών που μπορούν να χρεοκοπήσουν ένα βράδυ, όπως έγινε το 2008 σε όλο τον κόσμο και πρόσφατα στο αμέρικα...
Α και το κόστος δεν ήταν γνωστό, αφού επιτόκια και προμήθειες αλλάζουν κατά το δοκούν και συνολικά από όλες που δρουν σε μορφή τράστ...
-
Καπιταλισμός - ελεύθερη αγορά - φοροφυγάδες - σεντούκια με μετρητά - οχι κάρτες ,τραπεζες - καθόλου δημόσιο - φουλ αστυνομία - 0 φπα
ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ
-
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καπιταλισμός - ελεύθερη αγορά - φοροφυγάδες - σεντούκια με μετρητά - οχι κάρτες ,τραπεζες - καθόλου δημόσιο - φουλ αστυνομία
ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ
Θα στο εξηγήσω απλά
Ο καπιταλισμός είναι ο δύσκολος δρόμος ο δρόμος της αρετής πχ θέλει να διαβάζεις στο σχολείο να προσπαθείς να γίνεις καλλίτερος να δουλεύεις σκληρά να αναλαμβάνεις ευθύνες.
Ο σοσιαλισμός είναι ο εύκολος δρόμος που οδηγεί στην οκνηρία στα επιδόματα στην ηδονιστική κοινωνία ,ευθύνη δεν εχει κανένας για τα κακά φταίει το σύστημα. -
@monman2 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καπιταλισμός - ελεύθερη αγορά - φοροφυγάδες - σεντούκια με μετρητά - οχι κάρτες ,τραπεζες - καθόλου δημόσιο - φουλ αστυνομία
ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ
Θα στο εξηγήσω απλά
Ο καπιταλισμός είναι ο δύσκολος δρόμος ο δρόμος της αρετής πχ θέλει να διαβάζεις στο σχολείο να προσπαθείς να γίνεις καλλίτερος να δουλεύεις σκληρά να αναλαμβάνεις ευθύνες.
Ο σοσιαλισμός είναι ο εύκολος δρόμος που οδηγεί στην οκνηρία στα επιδόματα στην ηδονιστική κοινωνία ,ευθύνη δεν εχει κανένας για τα κακά φταίει το σύστημα.Ευχαριστώ για την προσπάθεια αλλά δεν βοήθησες.
Ο δύσκολος δρόμος είναι της φοροδιαφυγής?
Η ανάληψη ευθυνών είναι οι συναλλαγές με μετρητά και μαύρα?Στο τελευταίο έχεις τεράστιο δίκιο.
Το έλεγε υπουργός στον πατέρα μου. ''Φταίει το σύστημα''
Και ρώτησε ο πατέρας μου.
Ποιο είναι το σύστημα, αν δεν είστε εσείς? Απάντηση δεν πήρε -
Νεα προσπάθεια
-
Ωραία τα ανεβάζεις.
Τι σχέση έχουν όμως τα παραπάνω με την κλεψιά και τα μαύρα?
Ακριβώς τα αντίθετα εκφράζουν.Το ανέφερα και χθες.
''Εγώ έχω διαφορετική σειρά στο μυαλό μου.
Πληρώνω ---> απαιτώ και όχι απαιτώ ---> θα πληρώσω κάποια στιγμή.''Και αν θέλεις το ανοίγω λίγο ακόμα.
Προσφέρω --> Ελπίζω -
Ωραία τα ανεβάζεις.
Πληρώνω ---> απαιτώ και όχι απαιτώ ---> θα πληρώσω κάποια στιγμή.''Και αν θέλεις το ανοίγω λίγο ακόμα.
Προσφέρω --> ΕλπίζωΤι χρώμα είναι το αυτοκίνητό σου?
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πληρώνονται προμήθεια από ότι αγοράζεις με κάρτα, λόγω του νόμου για το 30% υποχρεωτικης κατανάλωσης εισοδήματος μέσω καρτών.
Btw οποίος τα παίρνει μαύρα το 30% το γράφει ξέρετε που. Οι σφαλιάρες είναι για τους νόμιμους μόνο... -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ωραία τα ανεβάζεις.
Προσφέρω --> ΕλπίζωΤι χρώμα είναι το αυτοκίνητό σου?
Κόκκινο, το διάλεξαν οι γυναίκες του σπιτιού.
Το προηγούμενο ήταν μπλε και ψήφισα Μητσοτάκη.Τι ψάχνεις?
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
α, και πουσαι νασο, ναι, ιδιο και λιγο καλυτερο ebidta, αμα θελεις να σου στειλω τον ισολογισμο πριν βγει στο γεμη. οχι?
Αγαπητέ Θοδωρή,
σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δεν σου τη μπαίνω επειδή είσαι πλούσιος. Μεγειά σου και χαρά σου, και πραγματικά σου εύχομαι κάθε χρόνο να διπλασιάζεις και να τριπλασιάζεις τα εισοδήματά σου.
Σου την μπαίνω, γιατί ενώ έχεις 6-7 μηδενικά να σε περιμένουν, πουλάς τρελίτσα φτωχολογιάς και ταξικού επαναστάτη. Οποιοσδήποτε είχε αυτή την οικονομική άνεση, την οποία επαναλαμβάνω πως μπράβο σου που την έχεις και να τη χαίρεσαι, μπορεί να λέει ό,τι αρλούμπα θέλει εκ του ασφαλούς,
Ένα από τα πρώτα πραγματα που θυμάμαι σε μάθημα οικονομικών, είναι πως ένας με ακίνητη περιουσιά (όχι με μετρητά δηλαδή), συμπεριφέρεται (οικονομικά) διαφορετικά (ακόμα και αν δεν το θέλει) από έναν που δεν έχει, λόγω ακριβώς της "καβάτζας" που έχει.
Όπως σου είχα γράψει και παλαιότερα, είμαι σίγουρος πως όταν έρθει η "ανατροπή" και η "ρίξη" ή "επανάσταση" που περιμένεις, θα πιάσεις μια φόρμα εργασίας από τα αποκριάτικα που έχεις στην ντουλάπα, θα κάνεις τον φτωχό και ταλαιπωρημένο, και ακόμα και όταν σε στείλουν στην εξορία (ή κάπου χειρότερα) οι προλετάριοι, ακόμα θα αναρωτιέσαι γιατί δεν καταλαβαίνουν πως είσαι σαν κι αυτούς.
My two cents.
Nothing to see here, move along...
-
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@nasos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
α, και πουσαι νασο, ναι, ιδιο και λιγο καλυτερο ebidta, αμα θελεις να σου στειλω τον ισολογισμο πριν βγει στο γεμη. οχι?
Αγαπητέ Θοδωρή,
σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δεν σου τη μπαίνω επειδή είσαι πλούσιος. Μεγειά σου και χαρά σου, και πραγματικά σου εύχομαι κάθε χρόνο να διπλασιάζεις και να τριπλασιάζεις τα εισοδήματά σου.
Σου την μπαίνω, γιατί ενώ έχεις 6-7 μηδενικά να σε περιμένουν, πουλάς τρελίτσα φτωχολογιάς και ταξικού επαναστάτη.
Πάντως, σύμφωνα με όσα έχει γράψει κατά καιρούς στο φόρουμ, δύσκολα τα βγάζει πέρα.
Με τα χίλια ζόρια ,τόσα χρόνια δουλειά, κατάφερε να πάρει ένα διαμερισματάκι κι ένα φεβάκι.
Επειδή τίμιος.Κι αν αναγκάζεται να τρέφεται από την υπεραξία της εργασίας των εργαζομένων του, αν και ΚΚΕ, τι φταίει αυτός... καπιταλισμός αφού...τι να κάμει;
αγαπητοι νασε και πιτσιες
ο πιτσιες υποθετω ειναι εκτος, νασε σε κοβω για λογιστη.
λογιστης αφου, τι αλλο βλεπεις πλην κερδωνε?
μηπως οτι δεν διανεμονται ικανα κερδη αλλα επιπεδου καλου μισθου?
και τα κεφαλαια επενδυονται - καταναλωνονται απο την ιδια την εταιρεια ωστε να επιβιωνει και να αντιστεκεται στις μονοπωλιακες ξενες?
λεω εγω τωρα....
και ναι, ζοριστηκα να παρω διαμερισμα εργαζομενος οταν το καταφερα ηδη μια 25ετια και ζωντας σε τρωγλη - νοικιασμενη γυρε.
οπως τωρα δεν ζοριζομαι να παρω φεβ και ισως κανω το μηνα περισσοτερα απο εσας. ισως γιατι εργαζομαι και παραγω οσοι πολλοι σαν και εσας.
περι υπεραξιας εργαζομενων και λοιπα, αγνοειτε την υπεραξια του 'εργοδοτη' στις μικρες επιχειρησεις και πως συνδυαζεται με την υπεραξια του εργατη ωστε να ανταμοιβωνται ολοι.
ματακιας γινεσαι ευκολα, να συμμετεχεις ειναι δυσκολο. -
Γέμισε ο τόπος "αριστερούς δεξιοτσεπίτες". Έχει τύχει να γνωρίσω αρκετούς από δαύτους στη ζωή μου.
Δικαίωμά τους, δεν τους κατακρίνω. Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι κρατάνε τη μπάλα χαμηλά. Η αριστερά είναι απλώς μια ρομαντική ανάμνηση από την εποχή των νιάτων.
Όταν όμως προκαλούν πρέπει κάποιος να τους το επισημαίνει. Κι ας τσούζει λίγο η αλήθεια, δεν πειράζει, δεν είναι κακό ν' ακούγεται που και που.
Σε όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της περιβόητης φοροδισφυγής.Τι λες γάτε?
-
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Υπεραξία του. εργοδότη...
Κάτσε να το στείλω στην ένωση καπιταλιστών Ελλάδας να το βάλουν στα τσιτάτα τους να εμπλουτίσουν τα παραμυθάκια τους...
Πριν το βάλει ο Μαρξ στην επόμενη έκδοση του Κεφαλαίου...
Καλό..πιασάρικο...καποιες φορες το παραθυρο εχει υδρατμους και δυσκολευουν τη θεαση
επιμονη χρειαζεται
καθε ετη τεσσερα -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γέμισε ο τόπος "αριστερούς δεξιοτσεπίτες". Έχει τύχει να γνωρίσω αρκετούς από δαύτους στη ζωή μου.
Δικαίωμά τους, δεν τους κατακρίνω. Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι κρατάνε τη μπάλα χαμηλά. Η αριστερά είναι απλώς μια ρομαντική ανάμνηση από την εποχή των νιάτων.
Όταν όμως προκαλούν πρέπει κάποιος να τους το επισημαίνει. Κι ας τσούζει λίγο η αλήθεια, δεν πειράζει, δεν είναι κακό ν' ακούγεται που και που.
Σε όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της περιβόητης φοροδισφυγής.Τι λες γάτε?
προφανως ενοχλει οταν καποιος με τους δικους σας ορους σκοραρει. στο δικο σας γηπεδο.
-
Παιδιά σηκωθείτε, να βγούμε στους δρόμους,
Με ρόλεξ στα χέρια και γούνες στους ώμους. -
Ενδιαφέρουσα ανάλυση της πολιτικής κατάστασης και του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος από έναν νοήμονα σοσιαλιστή :
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2