-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οπως ειπα ανθρωπινες μπουρδες για να μην γκρινιάζει ο κόσμος. Αυτο που περιγράφεις ως «προβλημα» δεν ειναι προβλημα αλλά το σωστό - ειναι η φύση.
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οι αριστερών πεποιθήσεων πρέπει να είναι περιχαρείς που ο Κυριάκος θα καταργήσει τους αυτοαπασχολούμενους-ελευθ.επαγγ/τιες και δε θα αφήσει όρθιο ούτε ιδιωτικό περίπτερο.Ούτε στα πιο υγρά όνειρα του κάθε πραγματικού αριστερού αυτό.. Τόσο καλή δουλειά από τη ΝΔ,ούτε ο Κουτσούμπας δε θα το περίμενε..
Τώρα για να ολοκληρωθεί το αφήγημα,μένει η ρήξη κι ανατροπή που απ'όσο κατάλαβα,συμφωνούν χωρίς κανένα ενδοιασμό οι αριστερής ιδεολογίας.Η λύση για να βελτιωθεί ραγδαία από την επομένη μέρα το βιοτικό επίπεδο.Το ξαναποστάρω για υπενθύμιση:
www.techiecan.com/?p=273Ο Κουτσούμπας δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο.
Τα περίπτερα αναφέρθηκαν καθ'υπερβολή.
Δε νομίζω στο σύστημα της ΕΣΣΔ που ασπάζεται το ΚΚΕ να υπήρχαν ελευθ.επαγγ/τιες-αυτοαπασχολούμενοι γιατροί,μηχανικοί,υδραυλικοί,αλουμινάδες,εστιάτορες κ.λ.π. Εντάξει,η ΝΔ θα κάνει τη μισή δουλειά με τους ελ.επαγγ/τιες,ας κάνει ο Μητσάρας την άλλη μισή με τις επιχειρήσεις και τους ομίλους, μέσω ρήξης με ΕΕ (και ΝΑΤΟ):
www.techiecan.com/?p=273Υ.Γ. Και για μένα,όπως ξαναείπα,ουδέν πρόβλημα.Κάπου θα με χρειαστεί το σύστημα,οικογένεια δεν έχω, μια φασολάδα στην τραπεζαρία του νοσοκομείου και διαμονή στο δωματιάκι του εφημερείου,θα μου τα δίνει.Για όσους ονειρεύονται άλλα, δεν ξέρω...
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εν ολίγοις, όπως είπα. Είστε μικροί και αμαθοι ακόμα. Αφήστε τα τσιτατα.
Το ίδιο λεμε Λαπ απλα εσενα σπυ αρεσουν οι θεωριες. Οπως ειπα ανθρωπινες μπουρδες για να μην γκρινιάζει ο κόσμος. Αυτο που περιγράφεις ως «προβλημα» δεν ειναι προβλημα αλλά το σωστό - ειναι η φύση. Απλα ο ανθρωπος θελει με κατι να ασχολειται και βγαζει μαλακιες θεωριες. Για αυτο εχουμε φτασει εδω που φτασαμε, δεν λειτουργει η φυσική επιλογή και τα εχουμε κανει σκατά!!
Υπεραπλούστευση.
Η φύση λέει πως αν βγάλεις καταρράκτη στο μάτι θα τυφλωθεις. Η ιατρική που είναι εφεύρημα του ανθρώπου το διορθώνει. Η φύση λέει πως το βράδυ είναι σκοτάδι και σε τρώνε τα θηρία. Ο ηλεκτρισμός που είναι εφεύρημα του ανθρώπου το διορθώνει.
Έτσι και η οικονομία. Η φύση της οδηγεί σε κάποιες κατάστασης που προκαλούν βλάβη στον ίδιο της τον εαυτό. Οι πολιτικές που είναι εφεύρημα του ανθρώπου τις διορθώνουν.
Με λίγα λόγια εάν όντως κάποιος ενστερνίζεται την άποψη που διατυπώνεις, τότε θα πρέπει να είναι παθητικός σε οτιδήποτε φυσικό του συμβεί σε αυτόν ή στο περιβάλλον που διαβιεί.
Κάτι που προφανώς δεν συμβαίνει διότι....μάντεψε....δεν είναι στην φύση του ανθρώπου.
Ο άνθρωπος εκ φύσεως λόγω υψηλής νοημοσύνης επεξεργάζεται, κατανοεί και λύνει πρόβληματα.
Ένα από τα πολλά είναι και η συσσώρευση πλούτου, και η ανωμαλία που προκαλεί στην ποιότητα ζωής μιας κοινωνίας. Λελογισμενα λοιπόν, το διορθώνει
Τις καλημέρες μου.
-
Οι Ελ.Επ. θα μειωθούν. Όχι επειδή το λέει η ΕΕ, ή επειδή θα παταχθεί η φοροδιαφυγή. Κυρίως επειδή οι νεότεροι το θεωρούν σκληρή δουλειά και δεν το θέλουν.
Τα μαύρα-μετρητά δε θα μειωθούν ποτέ. Είναι αναπόσταστο κομμάτι της ομαλής λειτουργίας της οικονομίας σε όλο τον κόσμο. Δεν μπορεί να δουλέψει χωρίς αυτά.
Η φοροδιαφυγή δε γίνεται με τα μετρητά. Έχει άλλους τρόπους πιο εξελιγμένους. Και συνήθως ο στόχος είναι τα λεφτά να ξεπλυθούν νόμιμα μέσα από το σύστημα και να πάνε στο εξωτερικό.
Όσο δίκιο έχει η πάσης φύσεως αριστερά σε όλα όσα λέει, άλλο τόσο δίκιο έχει και γι' αυτά τα θέματα. Δεν ξέρουν που τους παν τα τέσσερα. Όταν μεγαλώσουν και σοβαρέψουν μπορεί να είναι ικανοί σε πρώτη φάση να διεκδικήσουν και τη θέση της .... αντιπολίτευσης .
Καλημέρα.
-
Ένα από τα πολλά είναι και η συσσώρευση πλούτου, και η ανωμαλία που προκαλεί στην ποιότητα ζωής μιας κοινωνίας. Λελογισμενα λοιπόν, το διορθώνει
Δεν είναι ουτε πρόβλημα ούτε ανωμαλία. Ειναι το σωστό και η ζήλεια των ανθρώπων το ονομάζει πρόβλημα. Μια βλακεία και μισή δηλαδή. Οσο για τα αλλα που λες, ειναι επιστήμες - τα οικονομικά δεν ειναι επιστήμη, ειναι φιλοσοφία.
-
Ρε συ Φανη τι λες;;;;
Άντε να τα πει αυτάς ένας άσχετος να το καταλάβω, αλλά εσύ;
Φυσικά και τα οικονομικά είναι επιστήμη και εντάσσεται στις κοινωνικές ανθρωπιστικές επιστήμες. Επισταμένα παρατηρεί και καταγράφει την φύση της οικονομίας και της αγοράς, συλλέγει αναλύει και συντάσσει μελέτες με δεδομένα.
Η μακροοικονομική παρατηρεί την πορεία της οικονομίας στα πλαίσια που κάθε φορά εξετάζει και εξάγει συμπεράσματα για τους συσχετισμούς και την συμπεριφορά της. Στα πλαίσια αυτά, επικαλούμενοι τα ιστορικά στοιχεία αναφέρονται κάποιες θεωρίες για το πώς να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος.
Έβαλα πριν κάτι σελίδες μελέτη που εξέδωσε το lse πως η μείωση των φόρων σε υψηλά εισοδήματα και επιχειρήσεις σε μια σειρά από ανεπτυγμένες χώρες σε βάθος ετών δεν επιβεβαίωσε την θεωρία της λεγομένης trickled down ανάπτυξης.
Συνεπώς δεν υπάρχει κάποιο θέμα ζήλιας.....έλεος, έχει να κάνει με την ανάπτυξη και την συνολική ευημερία της κοινωνίας σε μια σειρά δεικτών -
Μια μπούρδα και μιση τα οικονομικά, ολο θεωρια που δεν επιβεβαιώνεται ποτε στην πράξη. Παντελώς αχρηστα, απλα για να αμπελοφιλοσοφουν ορισμενοι αχρηστοι που δεν μπορουν να εργαστουν παραγωγικά.
Και μπορώ να εχω αποψη ακριβώς επειδή τα έχω σπουδάσει.
-
Ότι πεις
Το εστί παραγωγικό;; Γνώριζεις;;;
-
Εν ολίγοις, όπως είπα. Είστε μικροί και αμαθοι ακόμα. Αφήστε τα τσιτατα.
Το ίδιο λεμε Λαπ απλα εσενα σπυ αρεσουν οι θεωριες. Οπως ειπα ανθρωπινες μπουρδες για να μην γκρινιάζει ο κόσμος. Αυτο που περιγράφεις ως «προβλημα» δεν ειναι προβλημα αλλά το σωστό - ειναι η φύση. Απλα ο ανθρωπος θελει με κατι να ασχολειται και βγαζει μαλακιες θεωριες. Για αυτο εχουμε φτασει εδω που φτασαμε, δεν λειτουργει η φυσική επιλογή και τα εχουμε κανει σκατά!!
Υπεραπλούστευση.
Η φύση λέει πως αν βγάλεις καταρράκτη στο μάτι θα τυφλωθεις. Η ιατρική που είναι εφεύρημα του ανθρώπου το διορθώνει. Η φύση λέει πως το βράδυ είναι σκοτάδι και σε τρώνε τα θηρία. Ο ηλεκτρισμός που είναι εφεύρημα του ανθρώπου το διορθώνει.
Έτσι και η οικονομία. Η φύση της οδηγεί σε κάποιες κατάστασης που προκαλούν βλάβη στον ίδιο της τον εαυτό. Οι πολιτικές που είναι εφεύρημα του ανθρώπου τις διορθώνουν.
Με λίγα λόγια εάν όντως κάποιος ενστερνίζεται την άποψη που διατυπώνεις, τότε θα πρέπει να είναι παθητικός σε οτιδήποτε φυσικό του συμβεί σε αυτόν ή στο περιβάλλον που διαβιεί.
Κάτι που προφανώς δεν συμβαίνει διότι....μάντεψε....δεν είναι στην φύση του ανθρώπου.
Ο άνθρωπος εκ φύσεως λόγω υψηλής νοημοσύνης επεξεργάζεται, κατανοεί και λύνει πρόβληματα.
Τις καλημέρες μου.
Οτι διορθώνεται θα το διορθώσουμε αλλα να επιδιώκομαι ουτοπίες πάση θυσία οδηγεί σε φάρμες των ζώων σοσιαλιστικές λαϊκές δημοκρατίες δηλ
Youtube Videoδες τι ωραία τα εξηγεί ο Τιτάνας καθηγητής Sowell
απλά κατανοητά και με τέλεια προφορά (δεν χρειάζομαι υπότιτλους) γιατί η δασκάλα τους ανήκε σtην σχολή "Patton" -
Τα ξέρω monman. Έχω διαβάσει και ασχολείθει πριν πολλά έτη. Δεν θα κάτσω τώρα να βλέπω βιντεάκια όταν στα βιβλία γίνεται σωστή ανάλυση.
Το τι αντιλαμβάνεσαι και τι όχι από αυτά που γράφουμε είναι μοναχα δικό σου θέμα, μη χρεώνεις σε άλλους τις φοβίες σου και τα άγχη σου.
Άσχετο εσύ δημόσιος υπάλληλος δεν ήσουν;;;;
Ότι έφτιαξες από τον φόρο τον δικό μας δεν το έφτιαξες;;;; Τώρα δεν σου αρέσουν οι φόροι;;;
Γενικότερα ρε παιδιά το έχω απορία διότι το βλεπω παντού γύρω μου, πως γίνεται να είναι κάποιος δημόσιος υπάλληλος και δεξιός αντικρατιστης, όταν μάλιστα δεν είναι σε θέση που ασκεί λειτούργημα αλλά σε μια άσχετη δημόσια υπηρεσία με αντικείμενο εργασίας που θα μπορούσε να το εκπληρώνει ο ιδιωτικός τομέας;
-
Τα ξέρω monman. Έχω διαβάσει και ασχολείθει πριν πολλά έτη. Δεν θα κάτσω τώρα να βλέπω βιντεάκια όταν στα βιβλία γίνεται σωστή ανάλυση.
Το τι αντιλαμβάνεσαι και τι όχι από αυτά που γράφουμε είναι μοναχα δικό σου θέμα, μη χρεώνεις σε άλλους τις φοβίες σου και τα άγχη σου.
Άσχετο εσύ δημόσιος υπάλληλος δεν ήσουν;;;;
Ότι έφτιαξες από τον φόρο τον δικό μας δεν το έφτιαξες;;;; Τώρα δεν σου αρέσουν οι φόροι;;;
Οχι lap μου ουτε αυτό δεν στο έμαθαν σωστά οι δάσκαλοι
δεν ήμουν δημόσιος υπάλληλος
ήμουν στο σκληρό πυρήνα του κράτους ήμουν ο ορισμός του κράτος γιατί δεν υπάρχει κράτος χωρίς ένοπλες δυνάμεις ... -
Οκ ήσουν στο λεγόμενο λειτούργημα. Όπως γιατροί, δάσκαλοι, πυροσβέστες, αστυνομικοί κτλ.
Καμία αντιρρήση. Από εμένα έχεις τον σεβασμό μου και είμαι υπέρ των δημοσίων λειτουργηματωνΓια τους άλλους όμως τους δημοσίους υπαλλήλους τι έχεις να πεις;
-
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μόνος σου περιγράφεις το πρόβλημα. Απλώς δεν το καταλαβαίνεις.
Οπότε το αποτέλεσμα θα ήταν άσχημο. Πολλοί γονείς μπορεί να έφταναν σε σημείο να μην μπορούν να κάνουν καν φροντιστήριο στα παιδιά τους, δεν θα είχαν λεφτά.Ας τα έστελναν σε φροντιστήριο που συνήθως δεν κρύβουν τίποτα να πληρώσουν και λιγότερα και νόμιμα….
Από τα 1000 τζίρο που έδωσε το κάθε παιδάκι, πόσο θα έφτανε σε φορολογία και πόσο φόρο θα πλήρωνε ?
Το γεγονός ότι πληρώνονται με μαύρα χωρίς υποχρεώσεις τους κάνει τρομερά ανταγωνιστικούς απέναντι σε φροντιστήρια. Τα οποία έχουν ενοίκια, ρεύματα, υπαλλήλους εισφορές και ΦΠΑ.
Οπότε @andya3 αν δεν μπορούν να πληρώσουν τα ιδιαίτερα , θα στείλουν το παιδί τους στο φροντιστήριο.Η άποψη σας πάντως πως δεν αξίζει να ασχοληθεί το κράτος με την φοροδιαφυγή επειδή τα ποσά είναι μικρά ή θα αυξηθούν οι τιμές είναι είτε επιφανειακή είτε ιδιοτελής.
Με την λογική αυτή δεν έγινε και τίποτα αν ο ΦΠΑ γίνει 25%.
Επίσης, σημαντικό πρόβλημα με την φοροδιαφυγή δημιουργείται και στις παροχές του κράτους. Πολλοί δεν θα έπρεπε να πάρουν κανένα επίδομα αν δήλωναν τα πραγματικά εισοδήματα τους.
Το αποτέλεσμα θα ήταν να λάβουν μεγαλύτερα ποσά αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη βοήθειας.Τα επιδόματα πρεπει να κοπούν, άγρα ψήφων είναι όπως και οι αυξήσεις σε ΔΥ και συνταξιούχους από λεφτά που δεν υπάρχουν. Μόνο φοροαπαλλαγές.
Πριν ζητήσεις χρήματα από αυτόν που φοροδιαφευγει, πρεπει να φτιάξεις κράτος μη σπάταλο και με εξυπηρέτηση βορειοευρωπαικης χώρας. Αν ο άλλος θέλει έξτρα λεφτά για φροντιστήρια των παιδιών, για ιατρική και οδοντιατρική κάλυψη κοκ δεν πρόκειται να σου δηλώσει εθελοντικά τίποτα. -
Οκ ήσουν στο λεγόμενο λειτούργημα. Όπως γιατροί, δάσκαλοι, πυροσβέστες, αστυνομικοί κτλ Για τους άλλους όμως τους δημοσίους υπαλλήλους τι έχεις να πεις.
Να ιδιωτικοποιηθούν ΟΛΑ να μειωθεί το κράτος και να υπάρχουν επιλογές
πχ ΠΑΙΔΕΙΑ
έφτιαξαν υπουργείο οικογένειας
με την γέννηση ενός παιδιού οι γονείς να παίρνουν pass για τα 9 χρόνια υποχρεωτικής παιδείας εξαργυρούμενα αν δεν επιλέξουν δημόσιο σχολείο σε ιδιωτικά εκπαιδευτήριαΘέλω πχ τα εγγόνια μου να πάνε σε σχολείο που θα φοράνε στολή-ποδιά και να επικεντρώνεται στην σωστή μάθηση των ελληνικών την καλλιέργεια της αγάπης στα μαθηματικά και στις ξένες γλώσσες και κυρίως να είναι αυστηρό απαιτητικό με την έννοια τα 10 άρια να είναι δεκάρια και να μην τα παίρνουν όλοι και η μπάρα ψηλά και οχι χαμηλά για να ικανοποιηθεί το "δίκαιο" σύνθημα της ισότητας.
-
@johnny-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οπότε το αποτέλεσμα θα ήταν άσχημο. Πολλοί γονείς μπορεί να έφταναν σε σημείο να μην μπορούν να κάνουν καν φροντιστήριο στα παιδιά τους, δεν θα είχαν λεφτά.Ας τα έστελναν σε φροντιστήριο που συνήθως δεν κρύβουν τίποτα να πληρώσουν και λιγότερα και νόμιμα….
Από τα 1000 τζίρο που έδωσε το κάθε παιδάκι, πόσο θα έφτανε σε φορολογία και πόσο φόρο θα πλήρωνε ?
Το γεγονός ότι πληρώνονται με μαύρα χωρίς υποχρεώσεις τους κάνει τρομερά ανταγωνιστικούς απέναντι σε φροντιστήρια. Τα οποία έχουν ενοίκια, ρεύματα, υπαλλήλους εισφορές και ΦΠΑ.
Οπότε @andya3 αν δεν μπορούν να πληρώσουν τα ιδιαίτερα , θα στείλουν το παιδί τους στο φροντιστήριο.Η άποψη σας πάντως πως δεν αξίζει να ασχοληθεί το κράτος με την φοροδιαφυγή επειδή τα ποσά είναι μικρά ή θα αυξηθούν οι τιμές είναι είτε επιφανειακή είτε ιδιοτελής.
Επίσης, σημαντικό πρόβλημα με την φοροδιαφυγή δημιουργείται και στις παροχές του κράτους. Πολλοί δεν θα έπρεπε να πάρουν κανένα επίδομα αν δήλωναν τα πραγματικά εισοδήματα τους.
Το αποτέλεσμα θα ήταν να λάβουν μεγαλύτερα ποσά αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη βοήθειας.Τα επιδόματα πρεπει να κοπούν, άγρα ψήφων είναι όπως και οι αυξήσεις σε ΔΥ και συνταξιούχους από λεφτά που δεν υπάρχουν. Μόνο φοροαπαλλαγές.
Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που χρειάζονται τα επιδόματα για ζήσουν.
Μακάρι να μην τα είχαν ανάγκη.
Το σοβαρό πρόβλημα όμως είναι αυτοί που τα παίρνουν χωρίς να τα δικαιούνται και να τα έχουν ανάγκη.Πριν ζητήσεις χρήματα από αυτόν που φοροδιαφευγει, πρεπει να φτιάξεις κράτος μη σπάταλο και με εξυπηρέτηση βορειοευρωπαικης χώρας. Αν ο άλλος θέλει έξτρα λεφτά για φροντιστήρια των παιδιών, για ιατρική και οδοντιατρική κάλυψη κοκ δεν πρόκειται να σου δηλώσει εθελοντικά τίποτα.
Εγώ έχω διαφορετική σειρά στο μυαλό μου.
Πληρώνω ---> απαιτώ και όχι απαιτώ ---> θα πληρώσω κάποια στιγμή. -
@monman2 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
με την γέννηση ενός παιδιού οι γονείς να παίρνουν pass για τα 9 χρόνια υποχρεωτικής παιδείας εξαργυρούμενα αν δεν επιλέξουν δημόσιο σχολείο σε ιδιωτικά εκπαιδευτήριαΚαι το κέρδος του ιδιωτικού ποιος θα το πληρώνει;
-
Το σοβαρό πρόβλημα όμως είναι αυτοί που τα παίρνουν χωρίς να τα δικαιούνται και να τα έχουν ανάγκη. -
@johnny-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το σοβαρό πρόβλημα όμως είναι αυτοί που τα παίρνουν χωρίς να τα δικαιούνται και να τα έχουν ανάγκη.Γι' αυτό οι χώρες που δίνουν επιδόματα, δίνουν ταυτόχρονα και φοροαπαλλαγές σε άλλες κοινωνικές ομάδες. Αλλιώς αν δίνουν μόνο επιδόματα, κάνουν αναδιανομή του πλούτου των πολιτών, όπου και όπως γουστάρουν. Τα σκέτα επιδόματα είναι καθαρά σοσιαλιστική πολιτική που οδηγεί σε αδικίες.
Η Γερμανία πχ δίνει πολλά επιδόματα. Απίστευτα πολλά, είχα κάτσει να τα ψάξω κάποτε κι έχασα τη μπάλα. Ταυτόχρονα όμως δίνει και απίστευτα πολλές φοροαπαλλαγές. Οπότε όλοι κερδίζουν κι όλοι θεωρούν ότι κάτι έχει το κράτος γι' αυτούς.
-
@monman2 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
με την γέννηση ενός παιδιού οι γονείς να παίρνουν pass για τα 9 χρόνια υποχρεωτικής παιδείας εξαργυρούμενα αν δεν επιλέξουν δημόσιο σχολείο σε ιδιωτικά εκπαιδευτήριαΚαι το κέρδος του ιδιωτικού ποιος θα το πληρώνει;
Τώρα οι φόροι μας πληρώνουν ενα σύστημα παιδείας προβληματικό που δημιουργεί μαθητές που μισούν τα μαθηματικά το διάβασμα και την προσπάθεια . καλλίτερο το Pass θα στέλνεις τα παιδιά σου εκει που κρίνεις οτι θα είναι καλλίτερα , εσυ αν θες στείλτα σε κάμπους επαναστατικής γυμναστικής εγω είπα που θέλω ,πληρώνω και παραπάνω αν χρειαστεί αφου θα τα δώσω έτσι και αλλιώς σε φροντιστήρια .
-
Οκ εντάξει, η κριτική στον δημόσιο τομέα είναι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη. Αλλά από την άλλη μεριά μιλάμε για την ψωροκώσταινα. Τι τελικά παράγει ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα αν εξαιρεθούν τα έσοδα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και οτιδήποτε σχετίζεται με δαπάνες του ευρύτερου δημοσίου? Όχι και πολλά - και αυτό δεν είναι μόνον ελληνικό φαινόμενο.
Φραπέδες-τσίπρα-λίγο_κρασί_λίγο_θάλασσα_και_το_αγόρι_μου με μια ολίγη από αγροτική και ακόμα ολιγότερη βιομηχανική παραγωγή. Ακόμα και η συμμετοχή του εφοπλισμού στον εγχώριο οικονομικό κύκλο είναι συζητήσιμη.
Δηλαδή οκ, και εγώ Μιλτον Φρίντμαν και Θάτσερ γουστάρω σε επίπεδο ατακαδόρικης αντίδρασης στις αριστερές κοινωνικοοικονομικές παλαβομάρες - αλλά μιλώντας για την ελληνική περίπτωση της ισχνής πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής πλούτου τα πράγματα περιπλέκονται.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2