-
Τόση ωρα εάν έχεις αντιληφθεί δεν μιλώ για τον Στέφανο και τα πεπραγμενα του. Το ανάποδο.
Εδώ στις εκλογές δεν μιλαμε για πόθους, έρωτες και πάθη. Εδώ μιλαμε για κυβερνητικές προτάσεις και στήριξη μιας ευρωπαϊκής πολιτικής. Γιατί ένας άσχετος και άγνωστος έπεισε το εκλογικό σώμα έπειτα και από διάσπαση και όχι αυτα τα δυο μεγάλα κόμματα με τους μηχανισμούς τους, τις νεολαίες τους κτλ ;;;;
Ξαναλέω, το τι κρίσεις έχει ο καθένας για τους ηγέτες είναι δικό του θέμα. Το αντικείμενο της συζήτησης δεν είναι οι ηγέτες αλλά το εκλογικό σώμα. Το εκλογικό σώμα είδε ένα πλάνο για το μέλλον του που έδωσε 44% στον ΓΑΠ
Ήταν συνδιασμός δυο πραγμάτων.
- Του αφηγήματος για το μελλον
- Η χρονική στιγμή αυτού.
Εκεί εν αρχή μπορώ να ''ρευστοποιησω'' (sic) την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος;
Οποτε αυτά τα δυο κόμματα για να μην βγάζω απ έξω το ΠΑΣΟΚ, τι αφήγημα είχαν, ποια η χρονική στιγμή που παραθέτουν το αφήγημα αυτό;
Μπόρεσε ένας τελειως άγνωστος να κερδίσει αυτές τις μεταβλητές;;; Τι σημαίνει αυτό για τις μεταβλητες αυτές;;
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@nickthetrib said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εσένα ποια η γνώμη σου;
Για το άλλο θεμα όμως που θίγεις περι της εκλογικής επιρροης του Κόμματος και της σχέσης της με την εκλογική επίδοση του είναι σοβαρό θεμα που θα σου απαντήσω εξίσου σοβαρα το πρωί που θα έχω περισσότερο χρόνο.Σαν πρώτη εικόνα όμως θέλω να έχεις ότι ΑΛΙΜΟΝΟ αν η πολιτική του Κόμματος και οι κεντρικές επιλογές του σε ότι αφορα κομβικά ζητήματα,λάμβαναν υπόψιν τους η καθορίζονταν από χαζομάρες τύπου τικ τοκ,κοινωνικά δίκτυα,τι θέλουν τα κανάλια η τι θα μέσος ψηφοφόρος.
Να είσαι σίγουρος ότι αν γίνει ποτέ αυτό(ποτέ όμως)το Κονμα θα εκφυλιστεί και θα εξαυλωθει σαν τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη και του Στέφανου!Λοιπόν τι ξέρεις για τα μέσα προπαγάνδας; για πες μας;;;; Τι έλεγε ο Λένιν για αυτά;
Εγώ δεν μίλησα ομως για αυτά;;; εγώ μίλησα για τα εκλογικά αποτελέσματα...Γιατί θεωρείς ήταν χαμηλότερα;;;Δεν ήταν μέσα στην ύλης αυτά Δάσκαλε,παίζεις σκληρό πόκερ!
Κατ' αρχην @lap και @antonmone τα μέσα προπαγάνδας είναι στην υπηρεσία της άρχουσας τάξης!!!
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ξεκάθαρα πια μέσο προπαγάνδας! Οπότε η χρήση τους ελλοχεύει κινδύνους!!!
Πχ στα τέλη των 00s η χρήση του Facebook είχε δώσει στη δημοσιότητα ολόκληρο σχεδόν το δυναμικό της ΚΝΕ
Πχ μια ατάκα αποκομμένη από ολόκληρη την τοποθέτηση σε μία συνέντευξη μπορεί να διαστρεβλώσει την αντίληψη πάνω σε ένα ζήτημα!Τώρα στο κομμάτι των θέσεων του Κόμματος!
Οι θέσεις του Κόμματος πηγάζουν από την κοσμοθεωρία του. Αυτές τις θέσεις προσπαθεί να κάνει γνωστές στον κόσμο! Τον ίδιο κόσμο που βάλλεται από την κυρίαρχη ιδεολογία σε όλους τους τομείς της ζωής του!
Αν άφηνε (και οπότε το έκανε, γιατί το έκανε σε κάποιες φάσεις της ιστορίας του) την αντίληψη του κόσμου να διαστρεβλώσει τις θέσεις του, ο αντίκτυπος στην ζωή του Κόμματος, αλλά και του κόσμου, ήταν μεγάλη! Και απλά γιατί ο κόσμος δεν έχει καθαρή κοσμοθεωρία!
Φανταστείτε να ακολουθήσει το Κόμμα την αντίληψη του Κριού επειδή έγραψε κάτι στο Facebook!!!Ειπώθηκε κάτι διαφορετικό;
Ωχ διαπιστώνω απολογητικό υπόμνημα ?
Κάπως έτσι ,ο Nick εχει γύρω του ισχυρά πρόσωπα που λείπουν!Ουτως η άλλως τα μέλη και μη του Κόμματος κοιτούν καθημερινά τις φωτογραφίες τους από κομματικές εκδηλώσεις.Αν διαπιστώσουν ότι ξαφνικα λείπουν,αρχίζουν τα δύσκολα η αποφεύγουν το Μεξικό και τύπους με τσεκούρια!
-
Κλασικός. Ειρωνία και αστειάκια με τον θάνατο ανθρώπων.
-
Ρε παιδιά εξηγήστε μου διότι σαν τον Καψή και εγώ, δεν καταλαβαίνω. Έχω και μια έλλειψη κριτικής ικανότητας και δια ζώσης γνώσεων.
Α είμαι και δυσλεξικός....
Πως φτάσαμε στις επίσημες ανακοίνωσεις και αναλύσεις προγραμμάτων των κομμάτων όταν σας ρώτησα την προσωπική σας άποψη για ένα εκλογικό φαινόμενο που συνέβη στη χωρα μας;
Γιατί συνέβη ο Κασσελακης όντας γκαφατζής και τόσο ανίδεος μέσα σε 8 μήνες να πάρει υψηλότερο ποσοστό από ένα πολύ καλά οργανωμένο κόμμα, ένα παλαιό κυβερνητικό με επιρροή στο κράτος και την διάσπαση του ίδιου του κόμματος του;;;
Τα κόμματα αυτά έχουν μια κοινή δεξαμενή ψηφοφόρων υπό μια ευρεία έννοια. Ποιος έχει ευθύνη και γιατί για αυτό που συνέβη;
Δεν μιλώ υπέρ του....ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ρωτώ.
Μα σου είπαν, ο κόσμος δεν έχει κοσμοθεωρία ο ίδιος. Για αυτό την ορίζει το κόμμα και την ακολουθούν....
Εντάξει μίσος αιώνας εξέλιξης δεν το λες και λίγο.CD,κάρτα μνήμης,usb stick ,internet radio,Spotify και Apple Music!!!
Γυρνά την κασσετα πάλιωσε!!!!!! -
Ρε παιδιά εξηγήστε μου διότι σαν τον Καψή και εγώ, δεν καταλαβαίνω. Έχω και μια έλλειψη κριτικής ικανότητας και δια ζώσης γνώσεων.
Πως φτάσαμε στις επίσημες ανακοίνωσεις και αναλύσεις προγραμμάτων των κομμάτων όταν σας ρώτησα την προσωπική σας άποψη για ένα εκλογικό φαινόμενο που συνέβη στη χωρα μας;
Γιατί συνέβη ο Κασσελακης όντας γκαφατζής και τόσο ανίδεος μέσα σε 8 μήνες να πάρει υψηλότερο ποσοστό από ένα πολύ καλά οργανωμένο κόμμα, ένα παλαιό κυβερνητικό με επιρροή στο κράτος και την διάσπαση του ίδιου του κόμματος του;;;
Τα κόμματα αυτά έχουν μια κοινή δεξαμενή ψηφοφόρων υπό μια ευρεία έννοια. Ποιος έχει ευθύνη και γιατί για αυτό που συνέβη;
Μα σου είπαν, ο κόσμος δεν έχει κοσμοθεωρία ο ίδιος. Για αυτό την ορίζει το κόμμα και την ακολουθούν....
Εντάξει μίσος αιώνας εξέλιξης δεν το λες και λίγο.CD,κάρτα μνήμης,usb stick ,internet radio,Spotify και Apple Music!!!
Γυρνά την κασσετα πάλιωσε!!!!!!Σε σχέση με τις θέσεις του κόμματος που έχουν εγγραφεί σε κύλινδρο φωνογράφου, την κασέτα την λες και τεράστια πρόοδο…
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γυρνά την κασσετα πάλιωσε!!!!!!Σε σχέση με τις θέσεις του κόμματος που έχουν εγγραφεί σε κύλινδρο φωνογράφου, την κασέτα την λες και τεράστια πρόοδο…
Οι θέσεις του Κόμματος είναι σε πλάκες,κάτι που εξηγεί γιατί ο Cruiser είναι στην Λίθινη εποχή (πλην Παναθηναϊκού που είναι 100 χρόνια μπροστά!
-
Από χιούμορ σκίζεις...
-
Το Κόμμα έμαθε ότι έχουμε πλέον ευρώ και όχι γρόσια?
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το Κόμμα έμαθε ότι έχουμε πλέον ευρώ και όχι γρόσια?
Γαι το Κόμμα υπάρχουν μόνο ρούβλια!!Αρμοδιοτερος βέβαια να μιλήσει για τα οικονομικά είναι ο Μόντι Πάιθον απο πάνω!
-
Πες μας και αλλά για θανάτους ανθρώπων, σε αυτά τα αστεία είσαι καλύτερος, έχεις μια έφεση. Τα λες πολύ χαριτωμένα.
Θυμίζεις κάτι άλλους τύπους που έκαναν παρόμοια αστεία για θανάτους. Υπήρχαν και ντοκουμέντα. Και αυτοί είχαν πολύ γέλιο, φοβερό χιουμορ....not
Λυπάμαι την επόμενη γενια των Ελλήνων. Τι έχει να περάσει με αυτά που ακούει και διαβάζει από την γενια σας.
Υ.γ
-
Έχεις μια ερμηνεία για το 15% έναντι του 9% του ΚΚΕ και του 12% του ΠΑΣΟΚ;
Εσύ να με διαφωτίσεις για πιο λόγο προτιμάς το ΠΑΣΟΚ απ το ΚΚΕ ή τους Ζαιους, να βγάλουμε συμπέρασμα για τα ποσοστά, θα είναι κι άλλοι πιο πολλοί σαν εσένα, περισσότεροι.
Εγώ που να ξέρω γιατί ψηφίσατε πασοκ αντί για τα υπόλοιπα; -
Ποιος σου είπε ότι ψήφισα ή όχι το ΠΑΣΟΚ ;;;;
Εγώ αναφέρω το πως ψηφίζω. Πάντοτε με βάση ενός κοστολογημένου προγράμματος και με μια αναγωγή στην ιδεολογία που εξυπηρετεί το πρόγραμμα αυτό. Αυτό είναι το κριτήριο μου. Δεν με ενδιαφέρουν οι ισορροπίες στα κόμματα και στις κεντρικές επιτροπές. Μου είναι τελείως αδιάφορο. Δεν με ενδιαφέρει εάν είναι πλούσιος κάποιος ή όχι. Άσε που έμαθα πω κάποιοι σιτίζονται βιοποριστικά από την θέση αυτή στη κεντρική επιτροπή. Τι να μου πει κάποιος σε μια επιτροπή που σιτίζεται από αυτήν;;;;
Εμένα με ενδιαφέρει το τελικό προϊόν των επιτροπών και των γραμματειών. Εάν είναι καλο και ακολουθεί τον κωδικα ηθικής μου, το αγοράζω.
Δεν μπορω να γνωρίζω το μέσο όρο και πως σκέφτεται. Προφανώς στις πρόσφατες εκλογές κάτι άλλο τον οδήγησε στις επιλογές που έκανε, και όχι η ανάλυση των ισολογισμών παρόλο που αυτό ήταν το διακύβευμα το ευρωπαϊκών εκλογών. Αυτό προσπαθώ να κατανοήσω, γι αυτό ρωτάω και την άποψη σας. Αντ αυτού ο ένας μου λέει περίμενε να διαβάσω τις επίσημες ανακοινώσεις κομματικών οργάνων και ο άλλος αναφέρει αρλούμπες νεόπλουτων.
Εσύ τι ψήφισες και γιατί;
Γενικα 3-4 που κρίνετε τα πάντα, δεν λέτε το τι κάνετε εσείς. Πείτε μας λοιπόν.
-
Εντωμεταξύ χρωστάω απάντηση στον @fanis75 αλλά απαιτεί διάβασμα. Για τα σωστά αλλά εν μέρη σε κάποιο σημείο του καθηγητή που ποστάρε σχετικά Εμ την ανάπτυξη Ελλάδας και Πορτογαλίας το 80-90
Τώρα είμαι μεταξύ e mail και forum, δέν έχω. -
Διάβασα στα γρήγορα τις τελευταίες σελίδες, έγιναν κάποιες αναλύσεις για τον Κασέλ , ο @lap ρωτά και ξαναρωτά πως γίνεται αυτός ο τύπος να προσέλκυσε τόσο πολύ κόσμο και ενδιαφέρον.
Νομίζω πως η απάντηση είναι πολύ απλή αν δούμε πως ψηφίζει διαχρονικά ο λαός που ψάχνει διεξόδους χωρίς λογική σαν ναρκομανής.
Ειδικά τα τελευταία χρόνια με την φυγή εκατοντάδων χιλιάδων νέων υπάρχει σοβαρό θέμα συλλογικού IQ στην πατρίδα μας.
Βλέπεις ποιόν έχουμε για Πρωθυπουργό και μάλιστα με δύο εκλογικές νίκες;
Δηλαδή ακόμη και οι ΑΜΑΝ / ράδιο αρβύλα δεν θα τολμούσαν κάποτε να τον σατυρισουν παρά το βαρύ επώνυμο του για προφανείς λόγους.Και όμως , συμβαίνει αυτό που συμβαίνει.
Και στο τέλος - τέλος το γιατί δεν έχει πλέον καμία σημασία.
Αυτό που έχει σημασία είναι τι έγινε από τότε που εμφανίστηκε ο Κασσελακης μέχρι και σήμερα και το σχεδόν σίγουρο οριστικό τέλος του από το πολιτικό σκηνικό.
Με τίτλους
- Έφυγε ο Τσίπρας ταπεινωμένος
- Εμφανίζεται από του πουθενά ο Κασσελακης και με την βρώμικη δουλειά του Πολλακη καταφέρνει το ακατόρθωτο να κερδίσει την Αχτσιογλου που είχε την νίκη κάτι παραπάνω από σίγουρη
- Ο άνθρωπος αποδυκνειεται ο απόλυτος φελλός, επιβιώνει με την στήριξη κομματοσκυλων και του Πολλακη ως συγκολλητική ουσία με όσους κάνουν πως τον στηρίζουν ,είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξουν αναταράξεις και ανεπανόρθωτες διασπάσεις
- Φεύγει Πολλακης, τον πουλο ο Κασσελακης.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει, διαλύθηκε μια ολόκληρη πολιτική πτέρυγα, το ΠΑΣΟΚ δεν κέρδισε σχεδόν τίποτα, το ίδιο και το ΚΚΕ και ο μόνος που βγήκε κερδισμένος είναι ο επικεφαλής της πιο αποτυχημένης και διεφθαρμένης κυβέρνησης στην ιστορία του Έθνους μας.
Πήγε τις προάλλες στην ΔΕΘ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ!!!!
ΣΠΟΥΤΖΑΜ ΤΟΥ ΟΛΑ!!!!
Οπότε δεν έχει κανένα νόημα γιατί ο Κασσελακης, και γιατί οι ηλίθιοι ψηφοφόροι , και ποιος τον έφερε κλπ.
Η #pizza_koulis_gia_panta
#ellinako_roufa_to_tromponi -
Ποιος σου είπε ότι ψήφισα ή όχι το ΠΑΣΟΚ ;;;;
Εγώ λέω πως ψηφίζω. Πάντοτε με βάση ενός κοστολογημένου προγράμματος και με μια αναγωγή στην ιδεολογία που εξυπηρετεί το πρόγραμμα αυτό. Αυτό είναι το κριτήριο μου. Δεν με ενδιαφέρουν οι ισορροπίες στα κόμματα και στις κεντρικές επιτροπές. Μου είναι τελείως αδιάφορο. Δεν με ενδιαφέρει εάν είναι πλούσιος κάποιος ή όχι. Άσε που έμαθα πω κάποιοι σιτίζονται βιοποριστικά από την θέση αυτή στη κεντρική επιτροπή. Τι να μου πει κάποιος σε μια επιτροπή που σιτίζεται από αυτήν;;;;
Εμένα με ενδιαφέρει το τελικό προϊόν των επιτροπών και των γραμματειών. Εάν είναι καλο και ακολουθεί τον κωδικα ηθικής μου, το αγοράζω.
Εγώ όμως το αντιλαμβάνομαι ότι είμαι μειοψηφία. Δεν μπορω να γνωρίζω το μέσο όρο και πως σκέφτεται. Αυτό προσπαθώ να κατανοήσω.
Εσύ τι ψήφισες και γιατί;
Γενικα 3-4 που κρίνετε τα πάντα, δεν λέτε το τι κάνετε εσείς. Πείτε μας λοιπόν.
Εγώ που δεν με καλύπτει κανένα κόμμα απ τα υπάρχοντα και δεν έχω οργανωθεί ποτέ σε κανένα κόμμα, δεν σιτιζομαι απ το κράτος ούτε άμεσα με μισθό ούτε έμμεσα με εργολαβίες, παροχές, αναθέσεις, θέσεις κλπ. προσπαθώ να αποφασίσω ανάμεσα στα διαθέσιμα κόμματα, διαγράφοντας ένα ένα τα άχρηστα και ζημιογόνα. Έτσι αφού απορριψουμε τους πασοκους, Νεοδημοκράτες, και Ζαιους, βγάλε και τα ψεκασμενα εθνικια και τα νεοναζί πιθίκια, μένουν λίγα κόμματα διαμαρτυρίας, που ίσως αξίζουν κατ ελάχιστο τη χειρονομία της ψήφου. Επίσης έχω την παραξενιά να κοιτάζω τα πρόσωπα που κατεβάζει κάθε κόμμα εδώ που ψηφίζω και να μη το ρίχνω δαγκωτό χύμα. Έτσι, σε αυτές τις βουλευτικές, κουκουε το κόμμα σου λαέ.
Δεν έχει μεγάλη σημασία το ποσοστό, αυτά που επικαλείται το ΚΚΕ δεν γίνονται μέσω εκλογών, αλλά μέσω των όπλων και της λαϊκής οργάνωσης που κάποτε παρέδωσε...
Στις πιο χαλαρές ευρωεκλογές, στον αγαπητό JoDi με τα γραφήματα του, που έτυχε να γνωρίσω και διαπιστώσω ότι είναι γειτονοπαιδο, κι ας ήταν μάταιη η συμμετοχή του στο μέρα.Τώρα, τι κοστολογημενα προγράμματα και κουραφέξαλα, λαμογια με επώνυμα που τρώνε δισεκατομμύρια δανεικά, μας χαντακωσαν και ξαναβγαλατε στον αφρό.
Είναι δυνατόν τέτοια κουμάσια να εφαρμόσουν πολιτικές και σχέδια;
Κατσαπλιαδες που ξεκοκκαλιζουν ό,τι φτάνουν...
Πασοκονεοδημοκρατες θα είχε μια κάποια λογική να στηρίξει κάποιος αν είχε προηγηθεί μια διαδικασία κάθαρσης όπως πχ στην Ισλανδία ή την Ιρλανδία, όχι να φωνάζουν οι κλέφτες με άλλοθι τον Πολάκη που καπνίζει... -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ειδικά τα τελευταία χρόνια με την φυγή εκατοντάδων χιλιάδων νέων υπάρχει σοβαρό θέμα συλλογικού IQ στην πατρίδα μας.
Νέοι υπάρχουν και άλλοι. Πως ψήφισαν οι 18ρηδες; Μόνο αυτοί που έφυγαν είχαν υψηλό IQ; Οι κάτοικοι του εξωτερικού τι ψήφισαν;
Με τίτλους
- Έφυγε ο Τσίπρας ταπεινωμένος
Αυτό είναι η αλήθεια ότι δεν κατάλαβα ποτέ το πως και το γιατί έγινε. Μου μοιάζει με "άνωθεν" παρέμβαση. Κάτι σαν να του είπαν "φεύγεις τώρα και θα γυρίζεις αργότερα" (δεν το βλέπω απίθανο).
- Εμφανίζεται από του πουθενά ο Κασσελακης και με την βρώμικη δουλειά του Πολλακη καταφέρνει το ακατόρθωτο να κερδίσει την Αχτσιογλου που είχε την νίκη κάτι παραπάνω από σίγουρη
Καλά, μισό. Ο τοποτηρητής του Βαρδή στον Σύριζα ήταν ο ναύαρχος ο οποίος ηταν συνεχώς με τον κασέλα. Άρα το "από το πουθενά" δεν νομίζω να ισχύει.
Πήγε τις προάλλες στην ΔΕΘ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ!!!!
Δεν ξέρω το αν ισχύει ΕΕ=δεχτσός αλλά αν είναι "πρώτοι απ όλους" καλά θα κάνουν να μην τον ξαναψηφίσουν. Εγώ πάντως δεν "είμαι στα κάγκελα" για την φορολογία των ΕΕ. Είμαι πολλαπλώς "στα κάγκελα" εδώ και πάνω από 30 χρόνια με την φορολογία των μισθωτών. Έδωκε μείωση εισφορών 0.5% σε μισθωτούς και άλλο 0.5% στους εργοδότες (μη χάσουν...) αντί να κόψει 1% εισφορές από τους μισθούς και μόνο. Το οποίο για μένα πάλι συμβολικό θα ήταν μιας και το σύνολο κρατήσεων εφορίας και ασφαλιστικών εισφορών πάει πάνω από 45%
-
@piliourits said in [ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2]
Εγώ που δεν με καλύπτει κανένα κόμμα απ τα υπάρχοντα και δεν έχω οργανωθεί ποτέ σε κανένα κόμμα, δεν σιτιζομαι απ το κράτος
Κι όμως, δεν είσαι ο μόνος...
Έτσι αφού απορριψουμε τους πασοκους, Νεοδημοκράτες, και Ζαιους, βγάλε και τα ψεκασμενα εθνικια και τα νεοναζί πιθίκια, μένουν λίγα κόμματα διαμαρτυρίας, που ίσως αξίζουν κατ ελάχιστο τη χειρονομία της ψήφου. Επίσης έχω την παραξενιά να κοιτάζω τα πρόσωπα που κατεβάζει κάθε κόμμα εδώ που ψηφίζω και να μη το ρίχνω δαγκωτό χύμα.
Κι εγώ το ίδιο πάντως. Δυστυχώς όμως όπως βλέπεις η προσπάθεια ανανέωσης ενός κόμματος "από την βάση" δεν πολυπετυχαίνει, ακόμη και για το ΚΚΕ (λόγω του σχεδόν σταθερού ποσοστού) οι βουλευτες έχουν κανονιστεί πριν τς εκλογές.
Έτσι, σε αυτές τις βουλευτικές, κουκουε το κόμμα σου λαέ.
Δεν έχει μεγάλη σημασία το ποσοστό, αυτά που επικαλείται το ΚΚΕ δεν γίνονται μέσω εκλογών, αλλά μέσω των όπλων και της λαϊκής οργάνωσης που κάποτε παρέδωσε...Άρα για να γίνουν αυτά που θέλει το ΚΚΕ πρέπει κάποιοι να πεθάνουν (συμφωνώ!). Φαντάζομαι όχι ο Κουτσούμπας, άρα να κυτταχτούμε αναμεταξύ μας... Αξίζει;
Πασοκονεοδημοκρατες θα είχε μια κάποια λογική να στηρίξει κάποιος αν είχε προηγηθεί μια διαδικασία κάθαρσης
Παρόλα αυτά το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο στο οποίο πήγαν και μερικοί στην φυλακή ενώ γενικά από κυβερνητικά στελέχη του παρελθόντος έχουν μείνει πολύ λίγα αφού η κουτάλα έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό και ενέσκηψαν στην ΝΔ. Προσωπικά ο Γερουλάνος μου κάνει για "ακέραιος" άνθρωπος, δυστυχώς όμως θα βγει ο τυχοδιώκτης Δούκας όπως φαίνεται. Πρόλα αυτά θα συμφωνήσω με κάτι που έγραφε κάποτε ο johan ο delta, το χέρι στην φωτιά δεν βάζεις για κανέναν, σημασία έχει το τι κυβερνητική πρόταση έχει.
-
-
Ω ναι πολύ!
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in [ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2]
Παρόλα αυτά το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο στο οποίο πήγαν και μερικοί στην φυλακή ενώ γενικά από κυβερνητικά στελέχη του παρελθόντος έχουν μείνει πολύ λίγα αφού η κουτάλα έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό και ενέσκηψαν στην ΝΔ. Προσωπικά ο Γερουλάνος μου κάνει για "ακέραιος" άνθρωπος, δυστυχώς όμως θα βγει ο τυχοδιώκτης Δούκας όπως φαίνεται. Πρόλα αυτά θα συμφωνήσω με κάτι που έγραφε κάποτε ο johan ο delta, το χέρι στην φωτιά δεν βάζεις για κανέναν, σημασία έχει το τι κυβερνητική πρόταση έχει.
Το ΠΑΣΟΚ πλήρωςε δυσανάλογα μεγάλο πολιτικό κόστος για την κρίση. Καλά έκανε ως ένα σημείο που πλήρωσε δεν αντιλέγω, αλλά πλέον έχει σοβαρά στελέχη που δεν δοκιμάστηκαν. Θα μου πεις μια από τα ίδια;;;; Δεν ξέρω....θα δούμε
Κάποια στιγμή το βλέπω στην εξουσία, μάλλον σε κυβέρνηση συνεργασίας ή ανοχής. Οι αυτοδυναμίες τελείωσαν και καλώς ως ένα σημείο.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2