-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απλά δεν τους νοιάζει…ξέρουν ότι αυτό που πουλάνε είναι φούμαρα και ανεδαφικό και απλά υπάρχουν για να πέφτουν τα μπικικίνια…το λες και εμπόριο ελπίδας.
Καθόλου ανεδαφικό δεν είναι κατά την άποψή μου. Το αν θα οδηγήσει όμως σε μια βελτίωση της ζωή μας ή όχι είναι το αναπάντητο έρωτημα.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ δεν σε απαξιωνω, μ αρέσει που ψάχνεις και ψάχνεσαι, γι αυτό ανταποκριθηκα στην έκκληση σου για απάντηση.
Από πείσμα αντιδικιας με κάποιους εδώ στη κουβέντα, επιμένεις αυτη τη φορά να αποδείξεις τι σπουδαίος ηγέτης είναι ο Στέφανος, διαστρεβλώνοντας τα δεδομένα.
Αφού θες τη χρονική σειρά, ο Στέφανος που είχε ήδη αναλάβει το κόμμα κι άρχισε να κάνει πέρα τους εσσωκομματικους αντιπάλους, κατάφερε στις ευρωεκλογές, (όπου η ψήφος είναι όπως λέει κι ο Κρουζερ πιο χαλαρή και διαμαρτυρίας) παράλληλα με την τεράστια πτώση ποσοστών της Κυβέρνησης, να ρίξει και τα ποσοστά της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης!!1!
Δεν το λες και λίγο, μεγάλος άθλος, ενδεικτικός της ηγετικης δεινότητας του πολιτικού ανδρός Κασσελάκη!
Κανεις λανθασμένη ανάγνωση των γραφομένων μου! Δεν θεωρώ κανέναν πολιτικό μεγάλο και σπουδαίο ηγέτη παρά μονάχα αυτούς που πέρασαν δεκαετίες από την προσφορά τους και μπορούμε να διαβάζουμε τις συνέπειες των επιλογών τους!
Συνεπώς, ούτε κακό μέχρι να αποδείξει στην πράξη το τι θα κάνει! Ξέρω πως και αυτό το κομμάτι θα χαρακτηριστεί ως συμπάθεια ! Δεν είναι όμως έτσι, αλλά δεν μπορώ να σας επιβάλλω τρόπο σκεψης!
Για αυτό και επιζητώ έναν πολιτικό λόγο που να απαρτίζεται από πρόγραμμα, με αιτιολόγηση και αναγωγή σε πολιτική ιδεολογία! Όταν κάποιος το παρουσιάζει το αναφέρω και ζήτω από την ομήγυρη να το κρίνει ως κυβερνητική πρόταση! Τα εχέγγυα της πολιτικής σκέψης και ιστορίας, θέλω να τα δω στην πράξη!
Αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα ακόμα και για αυτά που κρίνω! Μπορεί και σε αυτά να υπάρχουν φωτισμένοι ηγετες που είναι σε θέση να προσφέρουν! Λευκές επιταγές επειδή το προστάζει κάποιος δεν δίνω σε κανέναν!
Προσωπικά, δίνω μικρότερη βαρύτητα στα εσωτερικά των κομμάτων και τις ισορροπίες στο εσωτερικό τους σε αντίθεση με τις πολιτικές προτάσεις που κοινωνούν προς τα έξω και που επηρεάζουν την καθημερινότητα και το μέλλον μου!
Δηλαδή το ποιος θα είναι στη κεντρική επιτροπή και εάν θα είναι από την προεδρική ομάδα ή όχι και πόσους ψηφους θα έχει με ενδιαφέρει ως μια εγκυκλοπαιδική γνώση και δεν νιώθω κάποιο άγχος για τις εξελίξεις!
Τεχνηέντως τρία τέσσερα μέλη που κρίνετε το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και ορθώς το κάνετε, πέρα από τον αντίλογο που γράφω στην ισοπεδωτική περιγραφή κάποιων όπως του στυλ πως η χωρα καταστράφηκε, όταν έρθει η συζήτηση στο κόμμα που συμπαθείτε τότε αλλάζετε συμπεριφορά και γίνεστε "φασίζοντα" πολιτικά όντα!
Χωρίς να έχετε ουσιαστικές γνώσεις για αυτό που συζητάτε, ξεκινάτε μια κριτική απαξίωσης, έως και ρατσιστική από κάποιους και εν τέλη επιβεβαιώνετε άθελα σας τις φήμες για προπαγανδιστές της δεκάρας!
Υ.γ Δεν με ενοχλει και να με απαξιώσετε! Δικαίωμα σας! Όπως και δικαίωμα μου να απαντήσω στο ίδιο επίπεδο! Δεν επιζητώ όπως λανθασμένα θεωρείτε την συμπάθεια σας, ούτε έχω κάποιο παράπλευρο όφελος να κερδίσω, εκτός όπως έχω αναφέρει πως με τις συζητήσεις αποκτώ εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και κατανόηση για τους χαρακτήρες των ανθρώπων!
-
Είδαμε τι πήρε ο Κασσελάκης στην χαλαρή ψήφο των ευρωεκλογών, αλλά είδαμε και τι πήρε η νέα αριστερά και η μέρα μπαρουφάκη...
-
Απλά, τα επιχειρήματα που τέθηκαν ως προτερήματα του Στέφανου, δεν ισχύουν στο νεοελληνικό πολιτικό παιχνίδι.
Ο Γιάννης είναι δέκα φορές πιο γόης, πιο μάγκας, πιο διαβασμένος, με πολιτικές θέσεις, πιο γυμνασμενος, πιο εύγλωττος και θα χει κάνει και κάμποσες φοιτήτριες να τελειώσουν στην πραγματικότητα κι όχι μόνο στις φαντασιώσεις, και κατάφερε κι αυτός τον ίδιο άθλο με τον Στέφανο, να εξαφανίσει το κόμμα διαμαρτυρίας που είχε φτιάξει, με τέτοια κυβέρνηση σε τόση πτώση.
Αντίθετα όσο πιο μπουχέσας ή ακοινωνητος είναι ο ελλην πολιτικός, τόσο καλύτερα τα πάει στις εκλογές, πολλά τα παραδείγματα(το έγραφα πριν δω το σχόλιο του κρουζερ παραπάνω)
-
Και πάλι ο Κασσελακης πήρε ξέρω 'γώ 18% δεν θυμάμαι καλά, και ο Γιάνης ούτε 3%
Οποτε, τι είναι αυτό που οδηγεί τον εκλογικό σώμα και την βάση του προοδευτικού μέρους αυτού να επιλέγει κάποιον άγνωστο να παίρνει την προεδρία ενός αριστερού κόμματος, να σπάει τα ρεκόρ σε εγγραφή μελών για την ψήφιση του και να κρατά στο 18% το κόμμα έχοντας απέναντι του το ΠΑΣΟΚ με τις στελεχαρες με εμπειρία χιλίων ετών, το ΚΚΕ με οργάνωση και πολιτικές προτάσεις επεξεργασμένες από κομματικά όργανα και τον Γιανη έναν διάσημο και καλο οικονομολόγο της αριστεράς, γράφοντας έως και double score?
Με ειρωνίες δεν θα βγει συμπέρασμα.
Γιατί το εκλογικό σώμα συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο;;;;
-
-
Οκ 15 όχι 18.
3 μονάδες κάτω από τον ηγέτη της παράταξης και με διάσπαση πριν τις εκλογές.
Έχεις μια ερμηνεία για το 15% έναντι του 9% του ΚΚΕ και του 12% του ΠΑΣΟΚ;
Έχεις ξαναδεί εσυ το 15% του προοδευτικού χώρου να εμπιστεύεται έναν τελείως μα τελείως όμως αγωνστο και όχι τα αλλά δυο κόμματα;
Γιατί έφτασαν σε αυτήν την επιλογή;;;;
-
Τι να σου πω ρε λαπ, γιατί ψηφίζει ο κόσμος έτσι όπως ψηφίζει;
Γιατί πάει στην εκκλησία;
Γιατί είναι Παναθηναϊκός κάποιος Λαρισαίος;
Γιατί προτιμάει τις ξανθιές και παντρεύεται μελαχρινή;Ο ΓΑΠ πρεπει να είναι ανώτερος πολιτικός και ηγέτης όλων, αφού τα ποσοστά του δεν τα βλέπουν ούτε στα όνειρα τους οι υπόλοιποι, να επιχειρηματολογεις γι αυτό να το καταλάβω, αλλά για τον Στέφανο!?
-
Τόση ωρα εάν έχεις αντιληφθεί δεν μιλώ για τον Στέφανο και τα πεπραγμενα του. Το ανάποδο.
Εδώ στις εκλογές δεν μιλαμε για πόθους, έρωτες και πάθη. Εδώ μιλαμε για κυβερνητικές προτάσεις και στήριξη μιας ευρωπαϊκής πολιτικής. Γιατί ένας άσχετος και άγνωστος έπεισε το εκλογικό σώμα έπειτα και από διάσπαση και όχι αυτα τα δυο μεγάλα κόμματα με τους μηχανισμούς τους, τις νεολαίες τους κτλ ;;;;
Ξαναλέω, το τι κρίσεις έχει ο καθένας για τους ηγέτες είναι δικό του θέμα. Το αντικείμενο της συζήτησης δεν είναι οι ηγέτες αλλά το εκλογικό σώμα. Το εκλογικό σώμα είδε ένα πλάνο για το μέλλον του που έδωσε 44% στον ΓΑΠ
Ήταν συνδιασμός δυο πραγμάτων.
- Του αφηγήματος για το μελλον
- Η χρονική στιγμή αυτού.
Εκεί εν αρχή μπορώ να ''ρευστοποιησω'' (sic) την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος;
Οποτε αυτά τα δυο κόμματα για να μην βγάζω απ έξω το ΠΑΣΟΚ, τι αφήγημα είχαν, ποια η χρονική στιγμή που παραθέτουν το αφήγημα αυτό;
Μπόρεσε ένας τελειως άγνωστος να κερδίσει αυτές τις μεταβλητές;;; Τι σημαίνει αυτό για τις μεταβλητες αυτές;;
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@nickthetrib said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εσένα ποια η γνώμη σου;
Για το άλλο θεμα όμως που θίγεις περι της εκλογικής επιρροης του Κόμματος και της σχέσης της με την εκλογική επίδοση του είναι σοβαρό θεμα που θα σου απαντήσω εξίσου σοβαρα το πρωί που θα έχω περισσότερο χρόνο.Σαν πρώτη εικόνα όμως θέλω να έχεις ότι ΑΛΙΜΟΝΟ αν η πολιτική του Κόμματος και οι κεντρικές επιλογές του σε ότι αφορα κομβικά ζητήματα,λάμβαναν υπόψιν τους η καθορίζονταν από χαζομάρες τύπου τικ τοκ,κοινωνικά δίκτυα,τι θέλουν τα κανάλια η τι θα μέσος ψηφοφόρος.
Να είσαι σίγουρος ότι αν γίνει ποτέ αυτό(ποτέ όμως)το Κονμα θα εκφυλιστεί και θα εξαυλωθει σαν τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη και του Στέφανου!Λοιπόν τι ξέρεις για τα μέσα προπαγάνδας; για πες μας;;;; Τι έλεγε ο Λένιν για αυτά;
Εγώ δεν μίλησα ομως για αυτά;;; εγώ μίλησα για τα εκλογικά αποτελέσματα...Γιατί θεωρείς ήταν χαμηλότερα;;;Δεν ήταν μέσα στην ύλης αυτά Δάσκαλε,παίζεις σκληρό πόκερ!
Κατ' αρχην @lap και @antonmone τα μέσα προπαγάνδας είναι στην υπηρεσία της άρχουσας τάξης!!!
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ξεκάθαρα πια μέσο προπαγάνδας! Οπότε η χρήση τους ελλοχεύει κινδύνους!!!
Πχ στα τέλη των 00s η χρήση του Facebook είχε δώσει στη δημοσιότητα ολόκληρο σχεδόν το δυναμικό της ΚΝΕ
Πχ μια ατάκα αποκομμένη από ολόκληρη την τοποθέτηση σε μία συνέντευξη μπορεί να διαστρεβλώσει την αντίληψη πάνω σε ένα ζήτημα!Τώρα στο κομμάτι των θέσεων του Κόμματος!
Οι θέσεις του Κόμματος πηγάζουν από την κοσμοθεωρία του. Αυτές τις θέσεις προσπαθεί να κάνει γνωστές στον κόσμο! Τον ίδιο κόσμο που βάλλεται από την κυρίαρχη ιδεολογία σε όλους τους τομείς της ζωής του!
Αν άφηνε (και οπότε το έκανε, γιατί το έκανε σε κάποιες φάσεις της ιστορίας του) την αντίληψη του κόσμου να διαστρεβλώσει τις θέσεις του, ο αντίκτυπος στην ζωή του Κόμματος, αλλά και του κόσμου, ήταν μεγάλη! Και απλά γιατί ο κόσμος δεν έχει καθαρή κοσμοθεωρία!
Φανταστείτε να ακολουθήσει το Κόμμα την αντίληψη του Κριού επειδή έγραψε κάτι στο Facebook!!!Ειπώθηκε κάτι διαφορετικό;
Ωχ διαπιστώνω απολογητικό υπόμνημα ?
Κάπως έτσι ,ο Nick εχει γύρω του ισχυρά πρόσωπα που λείπουν!Ουτως η άλλως τα μέλη και μη του Κόμματος κοιτούν καθημερινά τις φωτογραφίες τους από κομματικές εκδηλώσεις.Αν διαπιστώσουν ότι ξαφνικα λείπουν,αρχίζουν τα δύσκολα η αποφεύγουν το Μεξικό και τύπους με τσεκούρια!
-
Κλασικός. Ειρωνία και αστειάκια με τον θάνατο ανθρώπων.
-
Ρε παιδιά εξηγήστε μου διότι σαν τον Καψή και εγώ, δεν καταλαβαίνω. Έχω και μια έλλειψη κριτικής ικανότητας και δια ζώσης γνώσεων.
Α είμαι και δυσλεξικός....
Πως φτάσαμε στις επίσημες ανακοίνωσεις και αναλύσεις προγραμμάτων των κομμάτων όταν σας ρώτησα την προσωπική σας άποψη για ένα εκλογικό φαινόμενο που συνέβη στη χωρα μας;
Γιατί συνέβη ο Κασσελακης όντας γκαφατζής και τόσο ανίδεος μέσα σε 8 μήνες να πάρει υψηλότερο ποσοστό από ένα πολύ καλά οργανωμένο κόμμα, ένα παλαιό κυβερνητικό με επιρροή στο κράτος και την διάσπαση του ίδιου του κόμματος του;;;
Τα κόμματα αυτά έχουν μια κοινή δεξαμενή ψηφοφόρων υπό μια ευρεία έννοια. Ποιος έχει ευθύνη και γιατί για αυτό που συνέβη;
Δεν μιλώ υπέρ του....ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ρωτώ.
Μα σου είπαν, ο κόσμος δεν έχει κοσμοθεωρία ο ίδιος. Για αυτό την ορίζει το κόμμα και την ακολουθούν....
Εντάξει μίσος αιώνας εξέλιξης δεν το λες και λίγο.CD,κάρτα μνήμης,usb stick ,internet radio,Spotify και Apple Music!!!
Γυρνά την κασσετα πάλιωσε!!!!!! -
Ρε παιδιά εξηγήστε μου διότι σαν τον Καψή και εγώ, δεν καταλαβαίνω. Έχω και μια έλλειψη κριτικής ικανότητας και δια ζώσης γνώσεων.
Πως φτάσαμε στις επίσημες ανακοίνωσεις και αναλύσεις προγραμμάτων των κομμάτων όταν σας ρώτησα την προσωπική σας άποψη για ένα εκλογικό φαινόμενο που συνέβη στη χωρα μας;
Γιατί συνέβη ο Κασσελακης όντας γκαφατζής και τόσο ανίδεος μέσα σε 8 μήνες να πάρει υψηλότερο ποσοστό από ένα πολύ καλά οργανωμένο κόμμα, ένα παλαιό κυβερνητικό με επιρροή στο κράτος και την διάσπαση του ίδιου του κόμματος του;;;
Τα κόμματα αυτά έχουν μια κοινή δεξαμενή ψηφοφόρων υπό μια ευρεία έννοια. Ποιος έχει ευθύνη και γιατί για αυτό που συνέβη;
Μα σου είπαν, ο κόσμος δεν έχει κοσμοθεωρία ο ίδιος. Για αυτό την ορίζει το κόμμα και την ακολουθούν....
Εντάξει μίσος αιώνας εξέλιξης δεν το λες και λίγο.CD,κάρτα μνήμης,usb stick ,internet radio,Spotify και Apple Music!!!
Γυρνά την κασσετα πάλιωσε!!!!!!Σε σχέση με τις θέσεις του κόμματος που έχουν εγγραφεί σε κύλινδρο φωνογράφου, την κασέτα την λες και τεράστια πρόοδο…
-
Γυρνά την κασσετα πάλιωσε!!!!!!Σε σχέση με τις θέσεις του κόμματος που έχουν εγγραφεί σε κύλινδρο φωνογράφου, την κασέτα την λες και τεράστια πρόοδο…
Οι θέσεις του Κόμματος είναι σε πλάκες,κάτι που εξηγεί γιατί ο Cruiser είναι στην Λίθινη εποχή (πλην Παναθηναϊκού που είναι 100 χρόνια μπροστά!
-
Από χιούμορ σκίζεις...
-
Το Κόμμα έμαθε ότι έχουμε πλέον ευρώ και όχι γρόσια?
-
Το Κόμμα έμαθε ότι έχουμε πλέον ευρώ και όχι γρόσια?
Γαι το Κόμμα υπάρχουν μόνο ρούβλια!!Αρμοδιοτερος βέβαια να μιλήσει για τα οικονομικά είναι ο Μόντι Πάιθον απο πάνω!
-
Πες μας και αλλά για θανάτους ανθρώπων, σε αυτά τα αστεία είσαι καλύτερος, έχεις μια έφεση. Τα λες πολύ χαριτωμένα.
Θυμίζεις κάτι άλλους τύπους που έκαναν παρόμοια αστεία για θανάτους. Υπήρχαν και ντοκουμέντα. Και αυτοί είχαν πολύ γέλιο, φοβερό χιουμορ....not
Λυπάμαι την επόμενη γενια των Ελλήνων. Τι έχει να περάσει με αυτά που ακούει και διαβάζει από την γενια σας.
Υ.γ
-
Έχεις μια ερμηνεία για το 15% έναντι του 9% του ΚΚΕ και του 12% του ΠΑΣΟΚ;
Εσύ να με διαφωτίσεις για πιο λόγο προτιμάς το ΠΑΣΟΚ απ το ΚΚΕ ή τους Ζαιους, να βγάλουμε συμπέρασμα για τα ποσοστά, θα είναι κι άλλοι πιο πολλοί σαν εσένα, περισσότεροι.
Εγώ που να ξέρω γιατί ψηφίσατε πασοκ αντί για τα υπόλοιπα; -
Ποιος σου είπε ότι ψήφισα ή όχι το ΠΑΣΟΚ ;;;;
Εγώ αναφέρω το πως ψηφίζω. Πάντοτε με βάση ενός κοστολογημένου προγράμματος και με μια αναγωγή στην ιδεολογία που εξυπηρετεί το πρόγραμμα αυτό. Αυτό είναι το κριτήριο μου. Δεν με ενδιαφέρουν οι ισορροπίες στα κόμματα και στις κεντρικές επιτροπές. Μου είναι τελείως αδιάφορο. Δεν με ενδιαφέρει εάν είναι πλούσιος κάποιος ή όχι. Άσε που έμαθα πω κάποιοι σιτίζονται βιοποριστικά από την θέση αυτή στη κεντρική επιτροπή. Τι να μου πει κάποιος σε μια επιτροπή που σιτίζεται από αυτήν;;;;
Εμένα με ενδιαφέρει το τελικό προϊόν των επιτροπών και των γραμματειών. Εάν είναι καλο και ακολουθεί τον κωδικα ηθικής μου, το αγοράζω.
Δεν μπορω να γνωρίζω το μέσο όρο και πως σκέφτεται. Προφανώς στις πρόσφατες εκλογές κάτι άλλο τον οδήγησε στις επιλογές που έκανε, και όχι η ανάλυση των ισολογισμών παρόλο που αυτό ήταν το διακύβευμα το ευρωπαϊκών εκλογών. Αυτό προσπαθώ να κατανοήσω, γι αυτό ρωτάω και την άποψη σας. Αντ αυτού ο ένας μου λέει περίμενε να διαβάσω τις επίσημες ανακοινώσεις κομματικών οργάνων και ο άλλος αναφέρει αρλούμπες νεόπλουτων.
Εσύ τι ψήφισες και γιατί;
Γενικα 3-4 που κρίνετε τα πάντα, δεν λέτε το τι κάνετε εσείς. Πείτε μας λοιπόν.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2