-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχει μία αλήθεια, ούτε ένα ψέμα, αλλά πολλές και πολλά.
Οντως όποιος δανείζεται θα πρέπει να τα επιστρέφει, αλλά και όποιος δανείζει θα πρέπει να αναλαμβάνει ο ίδιος τα ρίσκα του, όχι οι πολίτες.
Και όταν λέω ο ίδιος εννοώ οι διοικήσεις, οι υπάλληλοι με τις πρώτες υπογραφές και όσοι παίρνουν αποφάσεις.
Επίσης τα δικαστήρια πρέπει να εφαρμόζουν σωστότερα τους νόμους ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ όμως.
Παράδειγμα, όταν οι τράπεζες μας έκοψαν το 2008 τα όρια στους αλληλόχρεους λογαριασμούς, γιατί σε διεθνές επίπεδο έπαιζαν τα λεφτά των καταθετών σε τραπεζικά καζινόχαρτα και βρέθηκαν χωρίς λεφτά, έπρεπε η δικαιοσύνη να επιβάλλει αυτόματη αποζημίωση σε όσους ήταν συνεπείς δανειολήπτες και βρέθηκαν στον αέρα.
Οταν έρχεται η ίδια η τράπεζα μέσα στην κρίση και ζητάει και πετυχαίνει από ανόητους δικαστές, να μειώνονται τα ενοίκια των καταστημάτων της, επειδή άλλαξαν λέει οι συνθήκες όπως λέει το άρθρο του ΑΚ, δεν μπορεί να μην δέχεται να ισχύσει το ίδιο άρθρο και για τα δάνεια που έχει δώσει.
Τέλος πάντων επί της ουσίας, θα υπάρξει πολιτικό θέμα και θα δοθούν πολιτικές λύσεις, αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα.
Πάντα υπάρχουν πολιτικές λύσεις. Αλλά χρειάζονται γνώσεις, τεχνογνωσία και τόλμη, ότι λείπει από τους Έλληνες πολιτικούς και την Ελληνική κοινωνία γενικά.
Ο Ντράγκι που τόσο έχεις κατακρίνει, το έλυσε το αντίστοιχο πρόβλημα στην Ιταλία χωρίς ν' ανοίξει ρουθούνι. Είχε τις κατάλληλες γνώσεις και τα απαιτούμενα κουκούνια. Αγόρασε το κράτος τα σπίτια από τους πλειστηριασμούς σε χαμηλότερες τιμές και τα έδωσε πίσω στους ανθρώπους φθηνότερα και με ευνοικότερους όρους δανεισμού.Ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζίτες-καπιταλιστές της εποχής μας, ξεφτίλισε με μια απλή κίνηση όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια με το νόμο Κατσέλη και όσες τροποποιήσεις του ακολούθησαν. 'Εκανε πράγματα που η Ελληνική (κατ' όνομα) αριστερά, που στην πραγματικότητα είναι ένα συνοθύλευμα άσχετων και ανίκανων ιδεολόγων-συμφεροντολόγων, ούτε να σκεφτει ούτε να φανταστεί μπορούσε.
-
Ώπα Άντυα3 παίρνεις φορά και λες πράγματα που προφανώς δεν γνωρίζεις
Πως θα γίνει αυτή η αγορά από το δημόσιο, πόσα δις είναι; Μπορούν να εγγραφούν τόσα δις στον ισολογισμό;
Εδώ οι εγγυήσεις του προγράμματος Ηρακλή δεν ξέρουμε τελικά αν πήραν έγκριση από την Ευρώπη για τον τρόπο που θα αναγνωριστούν και θα εγγραφούν ως χρέος ή μη. Μιλάμε για περίπου 20 δις επιβάρυνση του χρέους σε εγγυήσεις.
Αυτό που έκαναν οι Ζαιοι ως συνέχεια των νόμων Κατσέλη είναι να φτιαξουν νόμο που απαιτούσε πριν βγει σε πλειστηριασμό ένα ακίνητο να υπάρχει μια συννενόηση μεταξύ τραπεζών και οφειλέτη μήπως και το σώσει. Δεν γνωρίζω όμως αν είχε αποτέλεσμα αυτός ο νόμος.
-
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν έχει μείνει νομίζω και κανένας ,πλην εκείνων που λένε οποίος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα,τη μεγαλύτερη παπατζα ,μετά το κλασικό το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο.Απλά ορισμένες φορές βάζουν όλο και πιο ψηλά τον πήχη της ξέφτιλεας ,μέχρι να ξεπεραστεί από επόμενες αποφάσεις τους.
νομιζω οτι ειναι γνωστη η πλευρα που κοιμαμαι το βραδυ
και ναι, οκ, η δικαιοσυνη ειναι ακομη ενα οργανο της εκτελεστικης εξουσιας με εξαρτησεις αμεσες και εμμεσες, αλλα αυτο ειναι χαρακτηριστικο που συγκεκριμενου πολιτικου συστηματος. το οποιο και το ιδιο ειναι εξαρτημενο απο τα οικονομικα συμφεροντα.
μιλωντας ομως περι στεγαστικων δανειων.
υπαρχει η γενικη αποψη που δεν συμμεριζομαι πως ο αλλος δανειστηκε να βαλει σε ενα σπιτι τα παιδια του. το δηλωτικο αυτο δεν παει στη πλειοψηφια.
αλλα.
οι προσωπικες εμπειριες απο τον μικροκοσμο μου λενε πως το εκανε αερα-πατερα χωρις καμμια προβλεψη για το μελλον και με βασικο κριτηριο οχι τα παιδια αλλα το λάιφστάιλ του εθνικου διακορεα. δεν ηθελε ποτε μυαλο να ξες οτι χωρις προκαταβολη οτι παρεις θα σε πνιξουν οι δοσεις. και αν δεν συνεβαινε οταν λεφτα υπηρχαν, παντα θα επρεπε να υπαρχει το ερωτημα αν θα υπαρχουν και στο μελλον. οχι ρε μαγκα, δεν υπαρχει δεν ηξερες, υπαρχει δεν ηθελες να ξερεις.
πρακτικα. και λιγο εκδικητικα. οταν εμενα στο ημιυπογειο δυαρι με δυο μωρα κανοντας το σκατο μου παξιμαδι να μαζεψω την κατοσταρουμπα της προκαταβολας και οταν αγοραζα το μάικρο απάρτμεντ αντι της μαιζωνετ καποιοι, οι περισσοτεροι, μαγκες μενανε στο νιουμπιλντινγκ με παιδικα δωματια υπερπαραγωγες και σουαρε καθε σαββατο βραδυ να συζητανε την αντισταση στον καπιταλισμο πινωντας τζακντανιελς με τους αλλοι που το ειχανε λιγο μικροτερο ή λιγο μεγαλυτερο. το διαμεριζμα, το δανεικο σπιτακι. δεν εχω τοσο μεγαλη καρδια να συχωρεσω ενα κολλητο που πηρε 230000 δανειο σε ελβετικο για ρετιρε στο περιστερι, με επαιρνε τρεις φορες τη μερα να μου πει ποσο γαματα περναει, μετα δεκα εφτα φορες τη μερα για δανεικα και στο τελος του χαρισε η τραπεζα τα μισα ενω εγω πληρωνω χωρις ελεος απο κανενα και χωρις εκπτωσεις φεβρουαριου στις δοσεις. ναι οι τραπεζες ειναι τριχωτα αρχιδια αλλα και πολλοι συνενοχοι τους με εκπτωση, πρωτιστα του ανδρισμου τους, ζουν αναμεσα μας κρυμμενοι πισω απο ενα 'δεν γνωριζα - σωστε με'. -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το καπιταλιστικό σύστημα είναι σκληρό με τα λεφτά. Και ανάλογα είναι δομημένο και το νομικό σύστημα. Καλύτερα που λέει ο λόγος να σκοτώσεις άνθρωπο, παρά να χρωστάς στο κράτος ή τις τράπεζες.
Είναι αρκετά εύκολο να καταστραφούν άνθρωποι και επιχειρήσεις από μια κακή οικονομική διαχείριση ή μια οικονομική κρίση. Έχουμε δει στην Αμερική φτωχούς αγρότες να τους παίρνουν οι τράπεζες τα χωράφια και να τους πετάνε στο δρόμο, επειδή δεν πήγε καλά η σοδειά και δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα δάνειά τους.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο. Τα λεφτά θέλουν πολύ-πολύ προσοχή και χρειάζεσαι και τύχη όταν κάνεις ανοίγματα, είτε για να αγοράσεις ένα σπίτι είτε για επιχειρηματικούς λόγους.
Δεν αλλάζει κάτι με το να κατηγορεί κάποιος τη δικαιοσύνη ή τους κακούς πολιτικούς. Λεφτά δεν χαρίζονται ούτε σε ανθρώπους ούτε σε κράτη. Αν δανειστείς λεφτά, πρέπει πάντα να έχεις στο μυαλό σου ότι θα πρέπει να τα δώσεις πίσω. Πάση θυσία. Απλώς σε περιπτώσεις όπως πχ τα χρέη των κομμάτων υπάρχει μεγαλύτερη ελαστικότητα, για αυτονόητους λόγους.
Κανεις λάθος!Φυσικα και χαρίζονται χρέη και σε ανθρώπους και σε κράτη.Τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν πριν σχεδόν 100 χρόνια,όταν διαγράφηκε ένα τεράστιο χρέος της Ελλάδος,δεν θυμάμαι ακριβώς το ποσό αλλά ήταν αρκετα εκατομμύρια φράγκα.Την διαγραφη αυτή (μεταξύ άλλων πιο σημαντικών)την έκαναν οι…..μπολσεβίκοι!Φυσικα τους το ξεπληρώσαμε ηθικά ως κράτος αμέσως μετά στέλνοντας στρατό στην Ουκρανία ,να συμμετάσχει στην καταστολή της επανάστασης.
Τα ληστρικά δάνεια των Δυτικών φίλων και συμμάχων μας του 1821 πρέπει να τα αποπληρώσαμε μόλις 150 χρόνια μετά μέχρι τελευταίας δεκάρας! -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν έχει μείνει νομίζω και κανένας ,πλην εκείνων που λένε οποίος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα,τη μεγαλύτερη παπατζα ,μετά το κλασικό το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο.Απλά ορισμένες φορές βάζουν όλο και πιο ψηλά τον πήχη της ξέφτιλεας ,μέχρι να ξεπεραστεί από επόμενες αποφάσεις τους.
και ναι, οκ, η δικαιοσυνη ειναι ακομη ενα οργανο της εκτελεστικης εξουσιας με εξαρτησεις αμεσες και εμμεσες, αλλα αυτο ειναι χαρακτηριστικο που συγκεκριμενου πολιτικου συστηματος. το οποιο και το ιδιο ειναι εξαρτημενο απο τα οικονομικα συμφεροντα.
υπαρχει η γενικη αποψη που δεν συμμεριζομαι πως ο αλλος δανειστηκε να βαλει σε ενα σπιτι τα παιδια του. το δηλωτικο αυτο δεν παει στη πλειοψηφια.
αλλα.
η προσωπικες εμπειριες απο τον μικροκοσμο μου λενε πως το εκανε αερα-πατερα χωρις καμμια προβλεψη για το μελλον και με βασικο κριτηριο οχι τα παιδια αλλα το λάιφστάιλ του εθνικου διακορεα. δεν ηθελε ποτε μυαλο να ξες οτι χωρις προκαταβολη οτι παρεις θα σε πνιξουν οι δοσεις. και αν δεν συνεβαινε οταν λεφτα υπηρχαν, παντα θα επρεπε να υπαρχει το ερωτημα αν θα υπαρχουν και στο μελλον. οχι ρε μαγκα, δεν υπαρχει δεν ηξερες, υπαρχει δεν ηθελες να ξερεις.
πρακτικα. και λιγο εκδικητικα. οταν εμενα στο ημιυπογειο δυαρι με δυο μωρα κανοντας το σκατο μου παξιμαδι να μαζεψω την κατοσταρουμπα της προκαταβολας και οταν αγοραζα το μάικρο απάρτμεντ αντι της μαιζωνετ καποιοι, οι περισσοτεροι, μαγκες μενανε στο νιουμπιλντινγκ με παιδικα δωματια υπερπαραγωγες και σουαρε καθε σαββατο βραδυ να συζητανε την αντισταση στον καπιταλισμο πινωντας τζακντανιελς με τους αλλοι που το ειχανε λιγο μικροτερο ή λιγο μεγαλυτερο. το διαμεριζμα, το δανεικο σπιτακι. δεν εχω τοσο μεγαλη καρδια να συχωρεσω ενα κολλητο που πηρε 230000 δανειο σε ελβετικο για ρετιρε στο περιστερι, με επαιρνε τρεις φορες τη μερα να μου πει ποσο γαματα περναει, μετα δεκα εφτα φορες τη μερα για δανεικα και στο τελος του χαρισε η τραπεζα τα μισα ενω εγω πληρωνω χωρις ελεος απο κανενα και χωρις εκπτωσεις φεβρουαριου στις δοσεις. ναι οι τραπεζες ειναι τριχωτα αρχιδια αλλα και πολλοι συνενοχοι τους με εκπτωση, πρωτιστα του ανδρισμου τους, ζουν αναμεσα μας κρυμμενοι πισω απο ενα 'δεν γνωριζα - σωστε με'.Έχεις δίκιο σε αυτά που λες και εγώ πέρασα τα ίδια σχεδόν,μέναμε για χρόνια 4 και μετά 5 άτομα σε 70 τετραγωνικά με μια κρεβατοκάμαρα ,μας έσωζε κάπως ότι έλειπα το βράδυ για δουλειά.Όμως επέτρεψε μου να επιμείνω ότι πρώτον οι πολλοί απλά δεν ειχαν επιλογή εκτός από το να πάρουν δάνειο αντί για να μείνουν στο ενοίκιο και δεύτερον ότι το κράτος οφείλει να βάλει κανόνες ώστε να μην επιτρέπει να υπάρχουν φαινόμενα τέτοια ώστε πες τους χαζούς,αφελείς,επιδειξίες,κατοχικά σύνδρομα η ότι άλλο θες να φτάνουν σε αυτό το σημείο.
Αν θες να το πάμε πιο σωστά και επειδή κοιμάσαι σε συγκεκριμένη πλευρά κανονικά η στέγη έπρεπε να είναι κοινωνικό αγαθό εξασφαλισμένο και από εκεί και πέρα οποίος είχε τα χρήματα η τη θέληση ας έφτιαχνε σπίτι με 10 πισίνες.
Αλλά αυτό είναι μια μεγάλη και δύσκολη συζήτηση που για να γίνει πρέπει νομίζω να κοιτάμε χωρίς τα προσωπικά μας βιώματα. -
This post is deleted! -
Για κάθε ένα φεσατζή δανειολήπτη υπάρχει τουλάχιστον ένας φοροδιαφεύγων ελευθεροεπαγγελματίας και κάμποσοι φοροαποφεύγοντες αεριτζήδες (ή μη).
Το ζήτημα της προσωπικής ακεραιότητας και του διπόλου ελευθερία_επιλογής-ανάληψη_συνεπειών δεν περιορίζεται μόνο στις εκταμιεύσεις δανείων.
-
Να το πω πιο ωμά λίγο στο πνεύμα που ανέφερε σε ένα σημείο ο cruiser και συμφωνω.
Ναι υπήρχαν άπειροι μλκς,κομπλεξικοί,επιδειξίες που δεν ειχαν δεύτερο βρακι να βάλουν,αν τους γύρναγες ανάποδα έπεφταν το πολύ 3-4 κοραηδες διπλωμένοι κιόλας να μην τους χάσουν.Έπαιρναν διακοποδάνειο να πάνε Μαλδίβες,ενώ δεν ειχαν πάει ούτε μέχρι τα Παλούκια στη Σαλαμινα(πήγαν σε αλλά μετά),έπαιρναν γάμο δάνειο να εντυπωσιάσουν την γκομενα με λουλούδια στα μπουζούκια και άλλα πολλά που τα ξέρουμε όλοι.
Ωραία ας τους τα πάρουν όλα,ας τους κάψουν για παραδειγματισμό βλακείας η ότι άλλο θελουμε.
Τους τραπεζικούς που τους εξέδιδαν πιστωτικές ακομα και αν πέρναγαν στο απέναντι πεζοδρόμιο,που έδιναν καταναλωτικά σε 85χρονες,που χορηγούσαν δάνεια και κάρτες σε όποιον απλά μιλούσε ακομα και Μαορι,που Ενέκριναν δάνεια στεγαστικά με μισθό 900ευρω,που κάθε ένα λεπτό έπαιζαν διαφήμιση για καφέ στη Ρωμη με 3000 ευρώ στο λεπτό και που κάθε περίπτερο είχε 17 εφημερίδες με ροζ χαρτί και αλλά πολλά,θα τους κάνουμε τίποτα;Η απλά θα τους σώζουμε κάθε φορά αριστερά και δεξιά; -
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για κάθε ένα φεσατζή δανειολήπτη υπάρχει τουλάχιστον ένας φοροδιαφεύγων ελευθεροεπαγγελματίας και κάμποσοι φοροαποφεύγοντες αεριτζήδες (ή μη).
Το ζήτημα της προσωπικής ακεραιότητας και του διπόλου ελευθερία_επιλογής-ανάληψη_συνεπειών δεν περιορίζεται μόνο στις εκταμιεύσεις δανείων.
μα προφανως!
σημερα κατεβασα την κορακλα στη σχολη της γιατι ειχε κλινικη το πρωι και γραφει και δυο μαθηματα το μεσημεροαπογευμα.
εκνευριστηκα και πηρα εναν γλυκομιλητο τηλεφωνο να βρισουμε μαζι.
γιατι το αυτο συμβαινει στον δρομο με τους απειρους που σφηνωνουν να μπουν μπροστα απο εσενα γιατι θεωρουν τον δικο τους χρονο σημαντικοτερο.
εκπτωση συνειδησεων. -
Να το πω πιο ωμά λίγο στο πνεύμα που ανέφερε σε ένα σημείο ο cruiser και συμφωνω.
Ναι υπήρχαν άπειροι μλκς,κομπλεξικοί,επιδειξίες που δεν ειχαν δεύτερο βρακι να βάλουν,αν τους γύρναγες ανάποδα έπεφταν το πολύ 3-4 κοραηδες διπλωμένοι κιόλας να μην τους χάσουν.Έπαιρναν διακοποδάνειο να πάνε Μαλδίβες,ενώ δεν ειχαν πάει ούτε μέχρι τα Παλούκια στη Σαλαμινα(πήγαν σε αλλά μετά),έπαιρναν γάμο δάνειο να εντυπωσιάσουν την γκομενα με λουλούδια στα μπουζούκια και άλλα πολλά που τα ξέρουμε όλοι.
Ωραία ας τους τα πάρουν όλα,ας τους κάψουν για παραδειγματισμό βλακείας η ότι άλλο θελουμε.
Τους τραπεζικούς που τους εξέδιδαν πιστωτικές ακομα και αν πέρναγαν στο απέναντι πεζοδρόμιο,που έδιναν καταναλωτικά σε 85χρονες,που χορηγούσαν δάνεια και κάρτες σε όποιον απλά μιλούσε ακομα και Μαορι,που Ενέκριναν δάνεια στεγαστικά με μισθό 900ευρω,που κάθε ένα λεπτό έπαιζαν διαφήμιση για καφέ στη Ρωμη με 3000 ευρώ στο λεπτό και που κάθε περίπτερο είχε 17 εφημερίδες με ροζ χαρτί και αλλά πολλά,θα τους κάνουμε τίποτα;Η απλά θα τους σώζουμε κάθε φορά αριστερά και δεξιά;Ήταν ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση το 2019 , την ( έστω και μερική ) ασυλία των τραπεζικών στελεχών. Μερική βέβαια , αλλά στην πράξη ολική καθώς για να ασκηθεί η δίωξη , θα πρέπει να συμφωνήσει η ίδια η τράπεζα ότι θέλει να διωχθεί....
https://www.naftemporiki.gr/business/433063/asylia-sta-stelechi-trapezon/Αν και είμαι σίγουρος ότι το γνώριζες και απλά για την κουβέντα , αναρωτήθηκες τα γραφόμενά σου .....
-
Ναι φυσικά ήταν απλά ρητορικό ,πολύ καλά έκανες που το έθιξες να το δουν όλοι!
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
αλλα.
οι προσωπικες εμπειριες απο τον μικροκοσμο μου λενε πως το εκανε αερα-πατερα χωρις καμμια προβλεψη για το μελλον και με βασικο κριτηριο οχι τα παιδια αλλα το λάιφστάιλ του εθνικου διακορεα. δεν ηθελε ποτε μυαλο να ξες οτι χωρις προκαταβολη οτι παρεις θα σε πνιξουν οι δοσεις. και αν δεν συνεβαινε οταν λεφτα υπηρχαν, παντα θα επρεπε να υπαρχει το ερωτημα αν θα υπαρχουν και στο μελλον. οχι ρε μαγκα, δεν υπαρχει δεν ηξερες, υπαρχει δεν ηθελες να ξερεις.
πρακτικα. και λιγο εκδικητικα. οταν εμενα στο ημιυπογειο δυαρι με δυο μωρα κανοντας το σκατο μου παξιμαδι να μαζεψω την κατοσταρουμπα της προκαταβολας και οταν αγοραζα το μάικρο απάρτμεντ αντι της μαιζωνετ καποιοι, οι περισσοτεροι, μαγκες μενανε στο νιουμπιλντινγκ με παιδικα δωματια υπερπαραγωγες και σουαρε καθε σαββατο βραδυ να συζητανε την αντισταση στον καπιταλισμο πινωντας τζακντανιελς με τους αλλοι που το ειχανε λιγο μικροτερο ή λιγο μεγαλυτερο. το διαμεριζμα, το δανεικο σπιτακι. δεν εχω τοσο μεγαλη καρδια να συχωρεσω ενα κολλητο που πηρε 230000 δανειο σε ελβετικο για ρετιρε στο περιστερι, με επαιρνε τρεις φορες τη μερα να μου πει ποσο γαματα περναει, μετα δεκα εφτα φορες τη μερα για δανεικα και στο τελος του χαρισε η τραπεζα τα μισα ενω εγω πληρωνω χωρις ελεος απο κανενα και χωρις εκπτωσεις φεβρουαριου στις δοσεις. ναι οι τραπεζες ειναι τριχωτα αρχιδια αλλα και πολλοι συνενοχοι τους με εκπτωση, πρωτιστα του ανδρισμου τους, ζουν αναμεσα μας κρυμμενοι πισω απο ενα 'δεν γνωριζα - σωστε με'.+1000
-
Ναι φυσικά ήταν απλά ρητορικό ,πολύ καλά έκανες που το έθιξες να το δουν όλοι!
Μη θεωρείς δεδομένο ότι όλοι καταλαβαίνουν την έννοια του ρητορικού ερωτήματος...
Σε προηγούμενες μου αναρτήσεις γράφω ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι θέτω ρητορικό ερώτημα και κάποιοι σπεύδουν να απαντήσουν.....άβυσσος....
-
Τσαντίρι της CitiBank - πρό μνημονίων και συγχώνευσης με Alpha - στημένο σε κάποιον από τους προαύλιους χώρους του ΑΠΘ συμπλήρωνε αβέρτα αιτήσεις έκδοσης πιστωτικών καρτών για το πρακτικά ακτήμονα και ανεπάγγελτο φοιτητόκοσμο με πιστωτικό όριο κάπου στα 5000 ευρώ. Ειδικός δεν είμαι αλλά απλά αναρωτιέμαι: σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα οι υπεύθυνοι για την ανεξέλεγκτη πιστωτική επέκταση (τα στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια είναι ένα μέρος μόνον της αλυσίδας) δεν θα έπρεπε να λογοδοτήσουν για τις επισφάλειες που δημιούργησαν ή που επέτρεψαν να δημιουργηθούν?
-
Τα ληστρικά δάνεια των Δυτικών φίλων και συμμάχων μας του 1821 πρέπει να τα αποπληρώσαμε μόλις 150 χρόνια μετά μέχρι τελευταίας δεκάρας!
Έτσι μπράβο!
Η χρεωκοπία και τα "μνημόνια" των ξένων δανειστών αυτού του κράτους, είναι διαρκή κι από ιδρύσεώς του και θα είναι μέχρι του τέλους του. Για να μην νομίζουμε πως επειδή κάποιες στιγμές "καλοπερνούσαν" οι πολίτες,πως και το κράτος οικονομικά ανθούσε.
Απλώς,το πιο τίμιο είναι να παραδεχθούμε πως επειδή ως πολίτες συνήθως "ζούμε" λιγότερο απ'ότι ένα κράτος,θέλουμε αυτό το χρονικό διάστημα να καλοπεράσουμε εμείς (άντε, το πολύ και για τα παιδιά μας -κι αυτό όχι για όλους-) και στα π@π@ρια μας τι θα γίνει η χώρα μετά από εμάς.Λογικό εν μέρει, όπως λέει κι ο Φάνης ο άνθρωπος είναι ως επί το πλείστον, εγωϊστικό ον.. -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καρανικόλας στην ΝΔ.
Αυτή πράγματι είναι καλή μεταγραφή.
Ο Σπυράκλας τα χώνει καλά.https://www.cnn.gr/politiki/story/349473/sti-nea-dimokratia-entaxthike-o-spyros-karanikolas
Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, θυμίζουν πως ο κ. Καρανικόλας έφυγε από το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας ότι έγινε «ουρά της Νέας Δημοκρατίας» και πήγε στο κόμμα της κυρίας Κατσέλη. Πριν λίγους μήνες, έφυγε ξανά από το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας ότι έγινε «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ» και σήμερα ανακοίνωσε ότι εντάχθηκε στη ΝΔ.
«Από τη Λούκα Κατσέλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα τατουάζ δρόμος. Η απόγνωση Μητσοτάκη αρχίζει να γίνεται διασκεδαστική και θα μας χαρίσει πολύ γέλιο!»,
-
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τα ληστρικά δάνεια των Δυτικών φίλων και συμμάχων μας του 1821 πρέπει να τα αποπληρώσαμε μόλις 150 χρόνια μετά μέχρι τελευταίας δεκάρας!
Έτσι μπράβο!
Η χρεωκοπία και τα "μνημόνια" των ξένων δανειστών αυτού του κράτους, είναι διαρκή κι από ιδρύσεώς του και θα είναι μέχρι του τέλους του. Για να μην νομίζουμε πως επειδή κάποιες στιγμές "καλοπερνούσαν" οι πολίτες,πως και το κράτος οικονομικά ανθούσε.
Απλώς,το πιο τίμιο είναι να παραδεχθούμε πως επειδή ως πολίτες συνήθως "ζούμε" λιγότερο απ'ότι ένα κράτος,θέλουμε αυτό το χρονικό διάστημα να καλοπεράσουμε εμείς (άντε, το πολύ και για τα παιδιά μας -κι αυτό όχι για όλους-) και στα π@π@ρια μας τι θα γίνει η χώρα μετά από εμάς.Λογικό εν μέρει, όπως λέει κι ο Φάνης ο άνθρωπος είναι ως επί το πλείστον, εγωϊστικό ον..Φυσικά έτσι είναι απλά σημειώνω πάνω σε αυτό, ότι τα δάνεια της επανάστασης ,τα ψίχουλα για να είμαι πιο ακριβής που άφησαν οι τοκογλυφοι (φιλέλληνες)να φτάσουν στην Ελλάδα,φαγώθηκαν με τον γνωστό πατροπαράδοτο τρόπο.Τους περισσότερους από τους συνδαιτημόνες στο φαγοπότι ,τους κάναμε δρόμους και πλατείες στην Αθηνα,ισως για να μας θυμίζουν το εθνικό σπορ.Κάποιοι που δεν συμμετείχαν στα γεύματα,μαχόμενοι,πέθαναν στην ψάθα,έκαναν διακοπές στο Ναύπλιο η ακροβατικά από τον βράχο υης Ακρόπολης.Άλλη μεγάλη ιστορία αυτή.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καρανικόλας στην ΝΔ.
Αυτή πράγματι είναι καλή μεταγραφή.
Ο Σπυράκλας τα χώνει καλά.https://www.cnn.gr/politiki/story/349473/sti-nea-dimokratia-entaxthike-o-spyros-karanikolas
Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, θυμίζουν πως ο κ. Καρανικόλας έφυγε από το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας ότι έγινε «ουρά της Νέας Δημοκρατίας» και πήγε στο κόμμα της κυρίας Κατσέλη. Πριν λίγους μήνες, έφυγε ξανά από το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας ότι έγινε «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ» και σήμερα ανακοίνωσε ότι εντάχθηκε στη ΝΔ.
«Από τη Λούκα Κατσέλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα τατουάζ δρόμος. Η απόγνωση Μητσοτάκη αρχίζει να γίνεται διασκεδαστική και θα μας χαρίσει πολύ γέλιο!»,
Καρανικόλας στα Παραπολιτικά 90,1: Υπήρχαν στελέχη που κρύβονταν, έχοντας παχυλούς μισθούς, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να εξαφανίσει το ΠΑΣΟΚ
Ο κ. Καρανικόλας, ο οποίος προσχώρησε στη Ν.Δ., είπε πως είναι σκληρά συντασσόμενος στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο
https://www.parapolitika.gr/politiki/article/1250488/karanikolas-sta-parapolitika-901-upirhan-stelehi-pou-kruvodan-otan-o-suriza-ithele-na-exafanisei-to-pasok/ -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζίτες-καπιταλιστές της εποχής μας, ξεφτίλισε με μια απλή κίνηση όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια με το νόμο Κατσέλη και όσες τροποποιήσεις του ακολούθησαν. 'Εκανε πράγματα που η Ελληνική (κατ' όνομα) αριστερά, που στην πραγματικότητα είναι ένα συνοθύλευμα άσχετων και ανίκανων ιδεολόγων-συμφεροντολόγων, ούτε να σκεφτει ούτε να φανταστεί μπορούσε.
Ποιον εννοείς και τι έκανε , δεν κατάλαβα.
Για μένα ο νόμος Κατσέλη είναι ένας απο τους καλύτερους και πιο δίκαιους νομους του Ελληνικού κράτους απο συστάσεως του.
Και η Κατσέλη ή ίδια φυσικά είναι αδιαμβισβήτητα μία απο τις πιο έντιμες και ικανους πολιτικόυς που έχει περάσει απο το πολιτικό προσκήνιο της χώρας μας.
-
Eπίσης,φυσικά θα έπρεπε να υπάρχουν βαρύτατες κυρώσεις,στα όρια της ατομικής οικονομικής εξόντωσης, σε τραπεζικά μεγαλοστελέχη για ότι έγινε με τις τράπεζες.
Όμως,η λέξη δάνειο σημαίνει υποχρέωση επιστροφής χρημάτων -και αρκετές φορές εντόκως δηλ. με επιπλέον τίμημα-,σε ορισμένο βάθος χρόνου.Πριν 20-25 έτη που ζούσε ο πατέρας μου,θυμάμαι του έβγαζαν πιστωτικές κάρτες οι τράπεζες τις οποίες ακύρωνε,τον έπαιρναν τηλ. για κάθε είδους καταναλωτικά δάνεια τα οποία δεν προσυπόγραφε,συνεχείς παρακινήσεις για μετοχές χρηματιστηρίου που ποτέ δεν αγόρασε.Ακόμη και σήμερα κι εμένα με ενοχλούν τραπεζικοί και διάφοροι για κάρτες,επενδύσεις,τοποθέτηση χρημάτων κ.λ.π και τους το αποκλείω και τέλος.
Θέλω να πω πως αν για κάτι ή γιατί διαβλέπεις πως δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις μελλοντικά ή γιατί δεν το κατέχεις-γνωρίζεις, να μην συναινείς,να μην το ρισκάρεις και να μην βασίζεσαι πως έχει ο θεός και θα τη σκαπουλάρεις στα δύσκολα επειδή είσαι/το παίζεις έξυπνος,όπως σε παραδείγματα του γάτου.Εκτός αν σου αρέσει ο τζόγος (γιατί στην Ελλάδα υπάρχουν και πολλοί που έχουν εθισμό στο τζόγο).
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2