-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Από φόρουμ πολιτικής το κάνατε Ρουκ Ζουκ .
Δυστυχώς χωρίς την Ζέτα και τα νινακια που φέρνει.
Ρουκ Ζουκ = Μηλιαρέση!!
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρουκ Ζουκ = Μηλιαρέση!!
Είναι παππούς, ξεχνάει !!!
Σορρυ Κρίου, δεν κρατήθηκα.
-
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ πάντως που έκανα like σε αυτό που έγραψε,χωρίς καμμία μομφή φυσικά σε σένα,δεν γνωριζόμαστε άλλωστε ούτε έχουμε μιλήσει,δεν τον έχω δει ούτε ζωγραφιστό.
Μου φάνηκε αστειο και αυτό που έγραψε αλλά και το γεγονός ότι ρωτάς και απαντάς μόνος σου για το τι θα κάνει το ΚΚΕ ,ενώ είναι πασιφανές ότι δεν έχεις καμμία επαφή με την πολιτική του δραση η το πρόγραμμα του.
Από εκεί και πέρα ο μόνος που έγραψε για πουτανες κρυφές ,φανερές,χαρούμενες και λυπημένες ,είσαι εσυ και αν δεν κάνω λάθος δεν σου απάντησε κανείς,ακόμα και εγώ έσβησα την απάντηση μου ,απλα γιατί δεν έχει νόημα να αναλωνόμαστε σε κόντρες.Επισης κανένας δεν ασχολήθηκε με αυτό που συμφώνησε μαζί σου.Αυτά και φιλικαΦίλε μου το "πασιφανές" δεν ισχύει γιατί δεν είμαι μικρό παιδί, ούτε παιδί κομματικού ή ιδεολογικού σωλήνα.
Έγραψα μία σκέψη μου για το ΚΚΕ. Και το τόνισα κιόλας ότι ήταν μία σκέψη. Αν ήθελε κάποιος να γράψει την δική του άποψη για τις θέσεις του ΚΚΕ, στο θέμα που έθεσα, ας το έκανε. Δεν το έκανε κανείς.
Για το "Θέλει η πουτ@ν@ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει" αφορούσε παράθεση σε δική σου άποψη ότι "εδώ μέσα κανείς δεν πήρε θέση υπέρ των Ρώσων στην εισβολή που έκαναν στην Ουκρανία". Προφανώς δεν αφορούσε εσένα. Άλλωστε εσύ είσαι στο φόρουμ 4 μήνες και ίσως δεν έχεις παρακολουθήσει όλα τα γραπτά σε διάφορα θέματα.
-
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Υπάρχει χρήμα -ακόμη και δανεικό,ψεύτικο- στην τσέπη; ο.κ., όλα τ'άλλα είναι λεπτομέρειες...
Και πουλάνε και φθηνά το τομάρι τους, με ανταλλάγματα που δίνονται μόνο σε τριτοκοσμικες χώρες.
Βασικά, επειδή στην Ελλάδα υπάρχουν τόσα πολλά τομάρια, που δεν πιάνουν τιμή πλέον... -
Όλα καλά,ήθελα απλά να ξεκαθαρίσω ότι δεν γνωριζω κανέναν,ούτε έχω προσωπικά με κανέναν,ποσό μάλλον με εσένα.Μου έκανε εντυπωση απλά ,γιατί αν και διαφωνώ σε κάποια που αναφέρεις,όπως και εσυ φυσικά άλλωστε και αυτό είναι πολύ δημιουργικό,ήσουν πολύ φορτισμένος αρνητικά,ενώ συνήθως γράφεις ήρεμα,αν και ξαναλέω μπερδεύεις πολλά πράγματα μαζί.Θα σου γράψω,όταν γυρίσω γιατί είμαι εκτός κάποια βασικά πράγματα για τις απορίες που εξέφρασε,τουλαχιστον όπως τα καταλαβαίνω εγώ,χωρίς να έχω καμμια κομματική θεση φυσικα,πέραν του ψηφοφόρου.
-
Αντώνη μη δικαιολογείσαι στον κύριο, ότι θέλουμε θα κάνουμε και σε όποιον αρέσει, λογαριασμό δεν θα δώσουμε σε κανέναν!...
Φίλε Στορμ, δεν είναι παρεάκι ο πηλιουρίτ'ς, είναι μεν διαφορετικές προσωπικότητες αλλά συστεγάζονται σε ένα σώμα, που το κάναμε μερικές επεκτάσεις για να μας χωράει.
Γιάφκα δηλαδή, κατά μία έννοια...Δεν θα έπρεπε να δώσουμε μια ευκαιρία στο ΚΚΕ να κάνει όλα αυτά που περιέγραψες;
Κι αν βλέπαμε τον Κουτσούμπα να μην κρατάει το λόγο του, ας κάναμε Αντεπανάσταση! Μόνο έτσι θα ξέρουμε σίγουρα.Αλλιώς πάντως δεν λύνονται μερικά προβλήματα όπως π.χ. της στέγης.
Το 30-40% των σπιτιών/διαμερισμάτων είναι κενά, κι άλλα τόσα μαγαζιά, και οι τιμές ανεβαίνουν. Κομμουνισμός και τέλος τα προβλήματα. Ή έστω κοινοκτημοσύνη, μια και είμαστε Ελληνορθόδοξο έθνος και ταιριάζει καλύτερα με τις παραδόσεις μας. -
@nickthetrib said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρουκ Ζουκ = Μηλιαρέση!!
Δεν είμαι ακόμα...
Ελπίζω στο μέλλον...
Τηλεόραση δεν βλέπω...
Γιατί στο ρουκ ζουκ η Μακρυπούλια δεν είναι ?
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αντώνη μη δικαιολογείσαι στον κύριο, ότι θέλουμε θα κάνουμε και σε όποιον αρέσει, λογαριασμό δεν θα δώσουμε σε κανέναν!...
Φίλε Στορμ, δεν είναι παρεάκι ο πηλιουρίτ'ς, είναι μεν διαφορετικές προσωπικότητες αλλά συστεγάζονται σε ένα σώμα, που το κάναμε μερικές επεκτάσεις για να μας χωράει.
Γιάφκα δηλαδή, κατά μία έννοια...Δεν θα έπρεπε να δώσουμε μια ευκαιρία στο ΚΚΕ να κάνει όλα αυτά που περιέγραψες;
Κι αν βλέπαμε τον Κουτσούμπα να μην κρατάει το λόγο του, ας κάναμε Αντεπανάσταση! Μόνο έτσι θα ξέρουμε σίγουρα.Αλλιώς πάντως δεν λύνονται μερικά προβλήματα όπως π.χ. της στέγης.
Το 30-40% των σπιτιών/διαμερισμάτων είναι κενά, κι άλλα τόσα μαγαζιά, και οι τιμές ανεβαίνουν. Κομμουνισμός και τέλος τα προβλήματα. Ή έστω κοινοκτημοσύνη, μια και είμαστε Ελληνορθόδοξο έθνος και ταιριάζει καλύτερα με τις παραδόσεις μας.Σε αυτή την κοινοκτημοσύνη ελπίζανε τότε στα φοιτητικά χρόνια της αριστερής και πασοκικής ανόδου, όσοι δεν είχαν γκόμενα...
Για αυτό μάζευε τόσους ψήφους η αριστερά στις σχολές...
-
Το 30-40% των σπιτιών/διαμερισμάτων είναι κενά, κι άλλα τόσα μαγαζιά, και οι τιμές ανεβαίνουν. Κομμουνισμός και τέλος τα προβλήματα. Ή έστω κοινοκτημοσύνη, μια και είμαστε Ελληνορθόδοξο έθνος και ταιριάζει καλύτερα με τις παραδόσεις μας.Το ξέρεις ότι μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις,ελπίζω να σας γνωρίσω όλους κάποια στιγμή,όσοι και αν είστε,δεν ξέρω από ποιο χωριό είσαι αλλά μου αρέσει πολύ ο Κισσός που είναι πιο ήσυχος.Μοναδική προϋπόθεση να αλλάξετε δήμαρχο!!!!!!Να βάλει υποψηφιότητα ο Αλκίνοος (γνωστό το γιατί )να τους τρολ άρετε!
-
2-3 χρονια να εξοφλησεις σπιτι και τωρα δεν φτανουν 20 με καλο μισθο!!!!!Πραγματικα απιστευτο.
Μια διαφορετικη ιστορια οχι δανειων αλλα ελληνικης νοοτροπιας,ημουν μικρος ,την θυμαμαι ομως.Ο Λογοθετης πριν γινει μεγαλοδημαρχος Πειραιωςκλπ,ηθελε να φτιαξει καινουριες κατοικιες,στα προσφυγικα της Νικαιας.Για οποιον ξερει μιλαμε για μεγαλες εκτασεις .ολοκληρα οικοδομικα τετραγωνα.Θα γκρεμιζονταν και θα δινονταν καινουρια διαμερισματα στους κατοχους δεν θυμαμαι με τι αντιτιμο ημουν μικρος αλλα σιγουρα φθηνοτερα απο το να αγορασεις μονος σου.
Δεχτηκε τεραστιο πολεμο η ιδεα αυτη,απο ιδιοκτητες που ηθελαν να παρουν το μεγιστο που μπορουσαν,απο ηλικιωμενους που ειχαν δεθει συναισθηματικα με το σπιτακι τους(ο θεος να το κανει),απο ρομαντικους που ελεγαν να μεινουν ως εχει και να αναπαλαιωθουν και φυσικα μερικη απροθυμια χρηματοδοτησης.
Το αποτελεσμα ειναι να ολοκληρωθει μολις 1!!!οικοδομικο τετραγωνο,αυτο που στεγαζει το ΚΕΠ,και τα περισσοτερα σπιτια να ρημαζουν,περιμενοντας απλα το ποτε θα πεσουν.Αν καποιος ανεβει απο 3 οροφο και πανω σε πολυκατοικια εκει,θα δει το μεγεθος της εγκαταλειψης με πεσμενες στεγες κλπ.Στεναχωρη εικονα,που λογω πολλων εμπλεκομενων πλεον σε τιτλους κατοχης φανταζομαι δεν θα αλλαξει ποτε.Δεν μπορούσες σε 2-3 χρόνια να εξοφλήσεις σπίτι. Απλά ήταν αλλιώς τα πράγματα που δεν μπορούμε να τα φανταστούμε τώρα.
Δηλαδή αν για παράδειγμα το 1984 αγόραζες ένα διαμέρισμα στις εκσκαφές, τότε η τιμή πώλησης ήταν 35000 δρχ/τμ και έδινες τις 10000 δρχ/τμ και αναλάμβανες να δώσεις τις υπόλοιπες 25000 δρχ/τμ σε 2-3 χρόνια.
Το ίδιο σπίτι 3 χρόνια μετά έκανε 100000 δρχ/τμ, οπότε εσύ είχες τις ανάλογες αυξήσεις στον μισθό σου, που ήταν εικονικές βέβαια, αλλά η κλεισμένη τιμή σε βοηθούσε.
Βέβαια και οι πωλητές δεν πούλαγαν όλα στην αρχή, αλλά περίπου το 1/3 για να προλάβουν και αυτοί τις επόμενες αυξήσεις.
Είναι περίπλοκο αν δεν το έχεις ζήσει. Βασικά η αρχή που ισχύει στον υψηλό πληθωρισμό, είναι ότι πρέπει να μετατρέπεις το χρήμα που εισπράττεις και δεν το χρησιμοποιείς αμέσως, σε κάτι που θα κρατήσει την αξία του.
-
Ρουκ Ζουκ = Μηλιαρέση!!
Δεν είμαι ακόμα...
Ελπίζω στο μέλλον...
Τηλεόραση δεν βλέπω...
Γιατί στο ρουκ ζουκ η Μακρυπούλια δεν είναι ?Ρε Κρίου όντως ξεχνάς!!!
Η Μηλιαρέση ξεκίνησε το Ρουκ Ζουκ καμιά 20αρια χρόνια πριν!!! -
Ρουκ Ζουκ = Μηλιαρέση!!
Δεν είμαι ακόμα...
Ελπίζω στο μέλλον...
Τηλεόραση δεν βλέπω...
Γιατί στο ρουκ ζουκ η Μακρυπούλια δεν είναι ?Ρε Κρίου όντως ξεχνάς!!!
Η Μηλιαρέση ξεκίνησε το Ρουκ Ζουκ καμιά 20αρια χρόνια πριν!!!Δεν βλέπω τηλεόραση, ειδικά νωρίς, καθότι το γραφείο ήταν πάντα 6-9 το βράδυ τουλάχιστον.
-
Το 30-40% των σπιτιών/διαμερισμάτων είναι κενά, κι άλλα τόσα μαγαζιά, και οι τιμές ανεβαίνουν. Κομμουνισμός και τέλος τα προβλήματα. Ή έστω κοινοκτημοσύνη, μια και είμαστε Ελληνορθόδοξο έθνος και ταιριάζει καλύτερα με τις παραδόσεις μας.Σε αυτή την κοινοκτημοσύνη ελπίζανε τότε στα φοιτητικά χρόνια της αριστερής και πασοκικής ανόδου, όσοι δεν είχαν γκόμενα...
Για αυτό μάζευε τόσους ψήφους η αριστερά στις σχολές...
Ε αφού βγάζατε γκόμενα με ένα καλσόν και μια κολγκέητ εσείς οι αστοί, τι γκόμενα να μείνει για τα φτωχά λαϊκά παιδιά;
Πάντως να ξέρεις, ο γάτος περιμένει να σχολιάσεις και το ότι ενώ το 30-40% των σπιτιών/διαμερισμάτων είναι κενά, κι άλλα τόσα μαγαζιά, οι τιμές ενοικίων ανεβαίνουν.
(Διαπιστωμένο κι από μένα όταν συμμετείχα στην απογραφή. Και χτυπήσαμε πόρτα πόρτα τα διαμερίσματα επί εβδομάδες, ρωτήσαμε γείτονες, σφηνωσαμε κάρτες σε πόρτες... κενά τόσο πολλά, που άρχισαν να τσινανε οι απογραφεις επειδή θα πληρωνοταν με το κεφάλι, κι όχι ανά σπίτι. Ακόμη και σε κτίρια 5-10ετιας, τουλάχιστον το ένα τέταρτο των διαμερισμάτων ακατοικητα. Καλά, τα χωριά και κωμοπόλεις φαντάσματα εδω και δεκαετίες, τα αφήνουμε εκτός κουβέντας) -
2-3 χρονια να εξοφλησεις σπιτι και τωρα δεν φτανουν 20 με καλο μισθο!!!!!Πραγματικα απιστευτο.
Μια διαφορετικη ιστορια οχι δανειων αλλα ελληνικης νοοτροπιας,ημουν μικρος ,την θυμαμαι ομως.Ο Λογοθετης πριν γινει μεγαλοδημαρχος Πειραιωςκλπ,ηθελε να φτιαξει καινουριες κατοικιες,στα προσφυγικα της Νικαιας.Για οποιον ξερει μιλαμε για μεγαλες εκτασεις .ολοκληρα οικοδομικα τετραγωνα.Θα γκρεμιζονταν και θα δινονταν καινουρια διαμερισματα στους κατοχους δεν θυμαμαι με τι αντιτιμο ημουν μικρος αλλα σιγουρα φθηνοτερα απο το να αγορασεις μονος σου.
Δεχτηκε τεραστιο πολεμο η ιδεα αυτη,απο ιδιοκτητες που ηθελαν να παρουν το μεγιστο που μπορουσαν,απο ηλικιωμενους που ειχαν δεθει συναισθηματικα με το σπιτακι τους(ο θεος να το κανει),απο ρομαντικους που ελεγαν να μεινουν ως εχει και να αναπαλαιωθουν και φυσικα μερικη απροθυμια χρηματοδοτησης.
Το αποτελεσμα ειναι να ολοκληρωθει μολις 1!!!οικοδομικο τετραγωνο,αυτο που στεγαζει το ΚΕΠ,και τα περισσοτερα σπιτια να ρημαζουν,περιμενοντας απλα το ποτε θα πεσουν.Αν καποιος ανεβει απο 3 οροφο και πανω σε πολυκατοικια εκει,θα δει το μεγεθος της εγκαταλειψης με πεσμενες στεγες κλπ.Στεναχωρη εικονα,που λογω πολλων εμπλεκομενων πλεον σε τιτλους κατοχης φανταζομαι δεν θα αλλαξει ποτε.Δεν μπορούσες σε 2-3 χρόνια να εξοφλήσεις σπίτι. Απλά ήταν αλλιώς τα πράγματα που δεν μπορούμε να τα φανταστούμε τώρα.
Δηλαδή αν για παράδειγμα το 1984 αγόραζες ένα διαμέρισμα στις εκσκαφές, τότε η τιμή πώλησης ήταν 35000 δρχ/τμ και έδινες τις 10000 δρχ/τμ και αναλάμβανες να δώσεις τις υπόλοιπες 25000 δρχ/τμ σε 2-3 χρόνια.
Το ίδιο σπίτι 3 χρόνια μετά έκανε 100000 δρχ/τμ, οπότε εσύ είχες τις ανάλογες αυξήσεις στον μισθό σου, που ήταν εικονικές βέβαια, αλλά η κλεισμένη τιμή σε βοηθούσε.
Βέβαια και οι πωλητές δεν πούλαγαν όλα στην αρχή, αλλά περίπου το 1/3 για να προλάβουν και αυτοί τις επόμενες αυξήσεις.
Είναι περίπλοκο αν δεν το έχεις ζήσει. Βασικά η αρχή που ισχύει στον υψηλό πληθωρισμό, είναι ότι πρέπει να μετατρέπεις το χρήμα που εισπράττεις και δεν το χρησιμοποιείς αμέσως, σε κάτι που θα κρατήσει την αξία του.
Κάηκα λίγο αλλά καταλαβα.Η πρώτη ανάμνηση που έχω από αυτά ,είναι το 87,ήμουν στα 10,το ενοίκιο που δίναμε 25.000 δραχμές για ένα μεγάλο σχετικά σπίτι μπροστά στο κηποθέατρο Νίκαιας!
-
Ρουκ Ζουκ = Μηλιαρέση!!
Εδώ και πολλά χρόνια όμως το παρουσιάζει η θεά Μακρυπούλια!
-
Έχω δει συμβόλαιο για δυαρακι εσωτερικό σχεδόν καινουριο λίγο πριν έρθει το πασοκ 280.000 δρχ, που μπορούσες να το αγοράσεις βάζοντας στην άκρη ένα βασικό μισθό για 4 χρόνια (6.000 δρχ). Οπότε μπορουσες να ξεκουμπιστεις από το πατρικο σου στην αθηνα, ή αν ήσουν ένας νέο παιδί από επαρχία σιγά σιγά έπαιρνες μια στέγη. Να ξεκινησεις οικογενεια. Τώρα δεν παίρνεις ούτε ημιυπόγειο 50ετιας... Δε μπορείς ούτε να ζήσεις καλά καλα... Η χώρα διαλύεται όταν ο νέος δεν έχει μέλλον...
-
Η αγορά σπιτιού είναι άπιαστο όνειρο για ένα μέσο Γερμανό. Τόσο άπιαστο που δεν ενδιαφέρονται καν για ιδιοκτησία. Τα έξοδα ενοικίου μπορεί να φτάνουν και το 40% του κόστους διαβίωσης. Περιμένουν πως και πως να μεγαλώσουν τα παιδιά για να μετακομίσουν σε μικρότερο σπίτι και να μειώσουν τα έξοδα.
Δυστυχώς προς τα κει πάμε και στην Ελλάδα. Καταφέρνουμε πάντα να διατηρούμε τα κακά της ανατολής και να παίρνουμε και όλα τα κακά της Δύσης. Παραμένουμε σα λαός όμηρος της υπανάπτυξης, αλλά θέλουμε και το πουλ-μουρ ότι ανήκομεν εις την Δύσιν.Γιατί σε όλα τα υπόλοιπα, το βιωτικό επίπεδο του μέσου Γερμανού είναι πολύ πάνω από του μέσου Έλληνα.
-
Μπα, η χώρα πάει ΒΖΙΙΙΙΟΥΝ και έχει καταπληκτική ποιότητα ζωής, σε πείσμα των απαισιόδοξων.
-
@johnny-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχω δει συμβόλαιο για δυαρακι εσωτερικό σχεδόν καινουριο λίγο πριν έρθει το πασοκ 280.000 δρχ, που μπορούσες να το αγοράσεις βάζοντας στην άκρη ένα βασικό μισθό για 4 χρόνια (6.000 δρχ). Οπότε μπορουσες να ξεκουμπιστεις από το πατρικο σου στην αθηνα, ή αν ήσουν ένας νέο παιδί από επαρχία σιγά σιγά έπαιρνες μια στέγη. Να ξεκινησεις οικογενεια. Τώρα δεν παίρνεις ούτε ημιυπόγειο 50ετιας... Δε μπορείς ούτε να ζήσεις καλά καλα... Η χώρα διαλύεται όταν ο νέος δεν έχει μέλλον...
Στην επαρχία υπάρχουν πολλά ακίνητα σε πολύ χαμηλές τιμές. Εγώ πριν ένα χρόνο που έψαχνα στην περιοχή του Ωρωπού (Δήλεσι, Σκάλα, Χαλκούτσι) και είχα μιλήσει με μεσίτες είχα βρει πολλά ακίνητα (μονοκατοικίες) μεταξύ 60τμ και 80τμ σε καλή κατάσταση και τιμές μέχρι 70 χιλιάρικα.
Σε ποιο μακρινές περιοχές υπάρχουν ακόμη καλύτερες ευκαιρίες για αγορά ακινήτων.
Αλλά προφανώς η συντριπτική πλειοψηφία θέλει να ζήσει μέσα σε μεγάλα αστικά κέντρα τα οποία όμως εδώ και πολλά χρόνια έχουν καταληφθεί από κόσμο. Και ο κόσμος πλέον δεν είναι μόνο πολίτες που γεννήθηκαν Ελλάδα, αλλά και οι απανταχού μετανάστες που έχουν πιάσει ολόκληρες περιοχές. Πρόσφατα πήγα Νέα Ιωνία, στην περιοχή του ΟΤΕ (δίπλα στην λεωφ. Ηρακλείου) και νόμιζα ότι ήμουν σε κάποια Αραβική χώρα.
Πήγαινε στην οδό Νάξου στα Πατήσια και στις κάθετες οδούς να δεις τι γίνεται. Μοιρασμένες οι περιοχές της Αθήνας σε διάφορες εθνικότητες.Υπό αυτές τις συνθήκες η μόνη λύση για τους νέους είναι επαρχία και όσο ποιο μακρυά γίνεται από πρωτεύουσες, συμπρωτεύουσες κλπ...
Αν οι νέοι επιθυμούν να ζήσουν σαν τις σαρδέλες μέσα σε κονσέρβα ας κάτσουν μέσα στα αστικά κέντρα. Που μάλλον αυτό επιθυμούν.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@johnny-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στην επαρχία υπάρχουν πολλά ακίνητα σε πολύ χαμηλές τιμές. Εγώ πριν ένα χρόνο που έψαχνα στην περιοχή του Ωρωπού (Δήλεσι, Σκάλα, Χαλκούτσι) και είχα μιλήσει με μεσίτες είχα βρει πολλά ακίνητα (μονοκατοικίες) μεταξύ 60τμ και 80τμ σε καλή κατάσταση και τιμές μέχρι 70 χιλιάρικα.
Σε ποιο μακρινές περιοχές υπάρχουν ακόμη καλύτερες ευκαιρίες για αγορά ακινήτων.
Αλλά προφανώς η συντριπτική πλειοψηφία θέλει να ζήσει μέσα σε μεγάλα αστικά κέντρα τα οποία όμως εδώ και πολλά χρόνια έχουν καταληφθεί από κόσμο. Και ο κόσμος πλέον δεν είναι μόνο πολίτες που γεννήθηκαν Ελλάδα, αλλά και οι απανταχού μετανάστες που έχουν πιάσει ολόκληρες περιοχές. Πρόσφατα πήγα Νέα Ιωνία, στην περιοχή του ΟΤΕ (δίπλα στην λεωφ. Ηρακλείου) και νόμιζα ότι ήμουν σε κάποια Αραβική χώρα.
Πήγαινε στην οδό Νάξου στα Πατήσια και στις κάθετες οδούς να δεις τι γίνεται. Μοιρασμένες οι περιοχές της Αθήνας σε διάφορες εθνικότητες.Υπό αυτές τις συνθήκες η μόνη λύση για τους νέους είναι επαρχία και όσο ποιο μακρυά γίνεται από πρωτεύουσες, συμπρωτεύουσες κλπ...
Αν οι νέοι επιθυμούν να ζήσουν σαν τις σαρδέλες μέσα σε κονσέρβα ας κάτσουν μέσα στα αστικά κέντρα. Που μάλλον αυτό επιθυμούν.
Τι να κάνεις όταν οι περισσότερες δουλειές είναι εδώ... Ακόμη και το λίγο παραεξω σε ξεφραγκιαζει στα μεταφορικά και τρως και την κίνηση, πας για καλύτερη ποιότητα ζωής και βγαίνεις κουρεμένος.
Δε νομίζω ότι οι Γερμανοί έχουν οικονομικό θέμα να αγοράσουν ακίνητο, είναι περισσότερο θέμα flexibility να τσιμπήσουν δουλειά όπου βρουν καλύτερα. Ο Έλληνας θέλει να παρκάρει, άλλο mentality...
Το πλάνο κατοικίας και ζωής μπορεί να αλλάξει από κάποια ανάγκη π.χ. εργασία αλλού. Για παράδειγμα ξέρω ζευγάρι που αγόρασε καινούριο σπίτι με δάνειο, μετα 3 χρόνια η γυναίκα πέρασε στο δημόσιο σχετικα μακριά. Ο σύζυγος πήρε μετάθεση, το σπίτι πουλήθηκε και πήγανε σε ενοίκιο εκεί που διορίστηκε η γυναίκα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2