-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αχ βρε Γάτε μου, αχ βρε Γατούλη μου... Γιατί χτυπάς τώρα κάτω από την μέση; Λες να μην θέλουμε να πάμε για μια γρήγορη βόλτα με το στριφτερό ή σε ένα βουνό με το χωμάτινο; Όσο στριφτερό και όσο χωμάτινο έχει ο καθένας μας. Αλλού είναι το πρόβλημα ρε φίλε... τα λεφτά. Κι εγώ κάποτε ήμουν Χαλκιδική-Γιάννενα-Πήλιο κλπ κάθε ΣΚ, ακόμα και Αθήνα για 3ήμερο, έτσι στην πλάκα. Τώρα μέχρι την διπλανή σουβλακερί πάω...
Χωρίς να διαφωνώ σε αυτά που λες, το ίδιο όμορφα μέρη βλέπεις και στην Τουρκία και στην Ιταλία και στην Ν. Γαλλία κλπ, σε μικρές αποστάσεις.
θες να μου πεις οτι δεν μπορει να φχαριστηθεις μια βολτα στη πολη? με τα ποδια ας πουμε? ή στο κοντινοτερο βουναλακι σου... οχι, δεν υπαρχει αυτο. ελειψη διαθεσης λεγεται...
δια μεχρι τα 42 μου, δηλαδη το 2009 ημουν βαθια αφραγκος, μεχρι το 08 ζουσα σε ημιυπεργειο, sic, τριαρι και με υποχρεωσεις μεχρι το λαιμο. ε και? μια βολτιτσα στην παρνηθα παντα την εκανα, ενα τρεξιμο σε ενα χωραφι και ενα πεσιμο στα χαμομηλια, οχι δεν κοστιζει.
...και για να σας κοστολογησω και την εκδρομη παραπανω, σημερα στην αντλια 77 ευρωπουλα και 6 ευρωπουλα διοδια. βαλε και 15 ευρωπουλα καφεδοτυροπιτες, δεν συνηθιζω σε μεγαλες μονοημερες να τρωω εξω γιατι χαλιεμαι στην επιστροφη. και ναι, τα εχω να τα χαλασω, αλλα ανετα πηγαινα αντι για εκει στα δερβενοχωρια στα 15 χιλιομετρα μολις...
α-ν-ε-τ-α ολοι μπορειτε να φχαριστηθειτε τη βολτιτσα στην ελλαδαρα μας, δεν ειναι τα γιουρα που λειπουν, ειναι η διαθεση.Έχεις έρθει βρε στην Σαλονίκη; Τι να ευχαριστηθείς από βόλτα σε αυτήν την χαβούζα; Μια πλατεία Αριστοτέλους αξίζει μόνο και εγώ για να πάω εκεί πρέπει να οδηγήσω 30 χλμ και άλλα 30 για να γυρίσω, και μισή ώρα να παρκάρω. Έχω την τύχη όμως να μένω σε ένα από τα πιο όμορφα προάστια (Περαία-Πλαγιάρι, κάπως σαν την δικιά σας Σαρωνίδα), οπότε δεν μου λείπει η εξοχή.
Είναι όμως και τα λεφτά ρε αδερφέ. Σε αντίθεση με εσένα, οι καλές δικές μου εποχές ήταν τότε 2000-2010. Χωρίς να αναφέρω νούμερα, τότε ξόδευα σε κάθε μου έξοδο, όσα ξοδεύω τώρα στις εξόδους όλου του μήνα... Είχε τύχει μάλιστα να χαλάσω 300+ σε μια βραδιά και το άλλο πρωί είπα απλά "μας γκατζίκωσε ρε ο πούστης"...
-
Το γατι έχει δίκιο, τα χρόνια περνάνε, ασχοληθείτε με ο,τι μπορείτε, βάλτε ένα διαβήτη και στα ~100κμ όλο και κάτι θα βρεθεί, βουνίσιο ή θαλασσινό.
Ταβέρνα με 25+€/ατομο πλέον προφανώς και δεν παλεύεται κάθε ΣΚ αλλά έστω και μια το μήνα κάντε το. Φανταζομαι θα έχετε δει ότι μετακαραντινιακα έχουν σκάσει πολλοί χωρισμοί και διαζύγια, χωρια την προσωπική κατάθλιψη που μας γυροφερνει. Τίποτα δεν είναι εύκολο απλά μη κάνετε σε κανένα τη χάρη να βαλτώσετε.
ΥΓ: Ζοριζομαι τρελα μέσα στον ορυμαγδο των υποχρεώσεων, έχω γίνει τρενοφιλος, κυκλοφορώ με ένα σκουργιastra πρώτης γενιας και πολλά άλλα τετοια για να φτιαξω ένα Saxo GR N, σιγά τα αβγά. Δεν είναι μόνο ο αγώνας, είναι το ταξίδι και ο χαβαλες στο μέρος που θα γίνεται και το βλέμμα του μικρού το οποίο θα περιμένω ως την απόλυτη κινητήρια δύναμη στον τερματισμό.
-
Εν τω μεταξύ, αν εξαιρέσουμε την Κέρκυρα (με διαφορά το πιο ωραίο νησί) και κάποιες παραλίες της Ζακύνθου (και γενικά του Ιονίου), η Χαλκιδική είναι χαλαρά πιο ωραία από όλα αυτά τα νησάκια. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει επίσης στην παλιά πόλη της Ρόδου και στην καλντέρα της Σαντορίνης, όπως και στο παλάτι του Μίνωα και ίσως στα Χανιά. Όλα τα άλλα είναι αδιάφορα...
Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει, ε;
Δυστυχώς αυτό αποτελεί άλλον ένα στείρο τοπικισμό των Θεσσαλονικιών!Κατ' αρχάς, όταν κρίνουμε την ομορφιά ενός τουριστικού προορισμού, δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στη φύση και στις παραλίες. Τα περισσότερα από αυτά τα νησάκια (π.χ. οι Κυκλάδες) έχουν ωραιότατα γραφικά χωριά, ενώ η Χαλκιδική, όσον αφορά τη γραφικότητα αγγίζει το μηδέν.
Αλλά ακόμη και στις παραλίες να περιοριστούμε, ο μύθος των αξεπέραστων παραλιών της Χαλκιδικής καταρρέει αυτοστιγμεί, σε όποιον ταξιδέψει στην Ελλάδα. Οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, οι Σποράδες, Τα Επτάνησα, η Κρήτη (ενδεικτικές και μόνο οι αναφορές) έχουν εξαιρετικές παραλίες, ισάξιες ή και καλύτερες από της Χαλκιδικής. Ακόμη και σε ηπειρωτικούς προορισμούς να περιοριστούμε, δεν βρίσκω τι έχουν να ζηλέψουν οι παραλίες σε Πάργα, Σύβοτα, Δυτική Πελοπόννησο (ενδεικτικά και πάλι) σε σχέση με της Χαλκιδικής.
Υ.Γ.: Έχω κάνει 4 χρόνια διακοπές στη Χαλκιδική και βεβαίως και σε πάρα πολλά μέρη ανά την Ελλάδα.
-
Η Χαλκιδική είναι εξαιρετική, εαν μένεις Βόρεια. Αλλά για εμάς στν Αθήνα και πιο νότια δεν έχει νόημα. Σε πολύ λιγότερη ώρα είμαι σε ένα πανέμορφο νησί με καλύτερες παραλίες από την Χαλκιδική. Όλα είναι σχετικά λοιπόν...!!
-
Αχ βρε Γάτε μου, αχ βρε Γατούλη μου... Γιατί χτυπάς τώρα κάτω από την μέση; Λες να μην θέλουμε να πάμε για μια γρήγορη βόλτα με το στριφτερό ή σε ένα βουνό με το χωμάτινο; Όσο στριφτερό και όσο χωμάτινο έχει ο καθένας μας. Αλλού είναι το πρόβλημα ρε φίλε... τα λεφτά. Κι εγώ κάποτε ήμουν Χαλκιδική-Γιάννενα-Πήλιο κλπ κάθε ΣΚ, ακόμα και Αθήνα για 3ήμερο, έτσι στην πλάκα. Τώρα μέχρι την διπλανή σουβλακερί πάω...
Χωρίς να διαφωνώ σε αυτά που λες, το ίδιο όμορφα μέρη βλέπεις και στην Τουρκία και στην Ιταλία και στην Ν. Γαλλία κλπ, σε μικρές αποστάσεις.
θες να μου πεις οτι δεν μπορει να φχαριστηθεις μια βολτα στη πολη? με τα ποδια ας πουμε? ή στο κοντινοτερο βουναλακι σου... οχι, δεν υπαρχει αυτο. ελειψη διαθεσης λεγεται...
δια μεχρι τα 42 μου, δηλαδη το 2009 ημουν βαθια αφραγκος, μεχρι το 08 ζουσα σε ημιυπεργειο, sic, τριαρι και με υποχρεωσεις μεχρι το λαιμο. ε και? μια βολτιτσα στην παρνηθα παντα την εκανα, ενα τρεξιμο σε ενα χωραφι και ενα πεσιμο στα χαμομηλια, οχι δεν κοστιζει.
...και για να σας κοστολογησω και την εκδρομη παραπανω, σημερα στην αντλια 77 ευρωπουλα και 6 ευρωπουλα διοδια. βαλε και 15 ευρωπουλα καφεδοτυροπιτες, δεν συνηθιζω σε μεγαλες μονοημερες να τρωω εξω γιατι χαλιεμαι στην επιστροφη. και ναι, τα εχω να τα χαλασω, αλλα ανετα πηγαινα αντι για εκει στα δερβενοχωρια στα 15 χιλιομετρα μολις...
α-ν-ε-τ-α ολοι μπορειτε να φχαριστηθειτε τη βολτιτσα στην ελλαδαρα μας, δεν ειναι τα γιουρα που λειπουν, ειναι η διαθεση.Έχεις έρθει βρε στην Σαλονίκη; Τι να ευχαριστηθείς από βόλτα σε αυτήν την χαβούζα; Μια πλατεία Αριστοτέλους αξίζει μόνο και εγώ για να πάω εκεί πρέπει να οδηγήσω 30 χλμ και άλλα 30 για να γυρίσω, και μισή ώρα να παρκάρω. Έχω την τύχη όμως να μένω σε ένα από τα πιο όμορφα προάστια (Περαία-Πλαγιάρι, κάπως σαν την δικιά σας Σαρωνίδα), οπότε δεν μου λείπει η εξοχή.
Είναι όμως και τα λεφτά ρε αδερφέ. Σε αντίθεση με εσένα, οι καλές δικές μου εποχές ήταν τότε 2000-2010. Χωρίς να αναφέρω νούμερα, τότε ξόδευα σε κάθε μου έξοδο, όσα ξοδεύω τώρα στις εξόδους όλου του μήνα... Είχε τύχει μάλιστα να χαλάσω 300+ σε μια βραδιά και το άλλο πρωί είπα απλά "μας γκατζίκωσε ρε ο πούστης"...
δια εχω μεινει σαλονικα εναμισο χρονο. στην πιο χαβουζα της χαβουζας. ευοσμο και κορδελιο. καπου στις αρχες δεκαετιας 90 εκανα και κατι μεροκαματα ή μαλλον νυχτοκαματα στο μαροκο στη ταρατσα.
μια χαρα ειναι, πραγματικα μια χαρα. εχει τρομερα περιγυρα η σαλονικα οπως εχει και τρομερα σοκακια για περπατημα στη δυτικη σαλονικη. δεν χρειαζεται παντου μπρεθτέικιν, μια χαρα ειναι να βλεπεις και να απολαμβανεις τον κοζμο που χαιρεται και στη φτωχεια του.
ουτε γιουρα χρειαζονται για να ξενυχταδικα.... τα καλυτερα γλεντια μου εχουν γινει με μπυρες απο περιπτερο και καλους φιλους στα σκαλακια καποιας πολυκατοικιαςπερι χαλκιδικης.
εχω παει καπου 7-8 φορες διακοπες. και με μαινστριμ και εκτος. και οταν οι καβουροτρυπες ειχαν μαξ 5 ατομα και 3 σκλυλους.
εχει ωραιες παραλιες και γαματα μπιτσομπαρα. αλλα την εχουν πηδηξει με τον τοσο κοζμο.
αν και παω και ξαναπαω ακριβως για τα μπιτσομπαρα. σανη μερια, με ρεζερβε μπροστα-μπροστα, μουσικουλα, ματι κορμαρες και ζεστη θαλασσα, οταν δεν εχει τζελιφις.
αριστες παραλιες.
οπως αριστες παιζουν στην κρητη στη ναξο στην ανατολικη ευβοια, στη δυτικη πελλοπονησο.
και στο σημειο ανοιγματος διακοπτη 'διακοπαι' του γατου: μπανανα μπιτς στη ζακυνθο, στο κυριλε μπιτσομπαρο. εχω και καβα, εκει τα τρωω τα γιουρα μου και μενω ακομη σε μάικρο διαμεριζμα... κοκτειλ, καφεδες, κλαμπ σαντουιτς, γκουρμεδες, σισα, απο τα καλα τα τσιγαρα τα μεσσηνιακα, να τσουλει η μερα με ξεροψησιμο πετσας και οφθαλμολουτρο. -
Αν και έχω να κάνω μεγάλο ταξίδι πάρα πολλά χρόνια, πάνω από Βόλο δεν νομίζω να ξανακάνω ταξίδι. Ο λόγος απλός. Με Αθηναϊκές πινακίδες δεν θέλω να κυκλοφορώ σε δρόμους της (Ελληνικής) Μακεδονίας. Μετά το περιστατικό στην Χαλκιδική που με έριξαν σε χαντάκι και παραλίγο να σκοτωθούμε δεν παίζει ξανά αυτοκίνητο στην (Ελληνική) Μακεδονία. Ευτυχώς που το αυτοκίνητο ήταν επαγγελματικό και όλα τα ανέλαβε η εταιρεία.
-
Εγώ δεν μιλάω... δηλαδή δεν γράφω
-
Εγώ λέω ότι Γάτοι και Γατάκια, στην Εύβοια, κάνουμε το μπανάκι στην καθαρή θάλασσα και σε 15-20 λεπτά κάνουμε ένα ωραίο πικ-νικ μέσα στα έλατα...
Σε κάτι γκρουπάκια στο Φ/Β είχα διαβάσει ότι είχε επισκεφθεί την Εύβοια το 1829 ένας αξιωματικός από την Αθήνα, για λογαριασμό του Καποδίστρια και είπε ότι είναι ευλογημένος τόπος και μπορούν να ζήσουν εκεί, με τα μέσα του 1830, πάνω από 500.000 άνθρωποι.
Δεν νομίζω να ξεπέρασε ποτέ τους 250.000 κατοίκους το νησί.
Γενικά όμως η Ελλάδα είναι άδεια και αδειάζει κάθε φορά και περισσότερο.
-
Γράψε χριστιανε μου ολογράφως, καθόμαστε και μετράμε μηδενικά
Η Εύβοια από τα αρχαία χρόνια ήταν ένας παράδεισος. Κάτι κείμενα αρχαιοελληνικά θυμάμαι που την εξυμνουσαν. Μήπως ήταν στα έργα του Ομήρου; Δεν πολύ θυμάμαι πλέον.
Εδώ και χιλιάδες χρόνια κάθε γενιά ξανανακαλύπτει την ομορφια της.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σε κάτι γκρουπάκια στο Φ/Β είχα διαβάσει ότι είχε επισκεφθεί την Εύβοια το 1829 ένας αξιωματικός από την Αθήνα, για λογαριασμό του Καποδίστρια και είπε ότι είναι ευλογημένος τόπος και μπορούν να ζήσουν εκεί, με τα μέσα του 1830, πάνω από 500.000 άνθρωποι.
Ως Ευβοιώτης κατά το ήμισυ, προσυπογράφω!!
-
Στα του τουρισμού, είχα την τύχη να μπορώ να ανταπεξέρχομαι και να πηγαίνω κάθε χρόνο και για αρκετές ημέρες διακοπές (δεν είναι ο κανόνας , οι περισσότεροι Έλληνες δυσκολεύονται) .Τόσα χρόνια πολλά νησάκια. Εξοχικό δεν έχω , ούτε οι φίλοι μου , οπότε πάντα στην πληρωμή....
Το καλοκαίρι προ ιού, όταν είδα τα ακτοπλοϊκά και όταν ο κύριος στο νησί μου ζήταγε 100αρικο , μαύρο και χωρίς να στείλει ούτε φώτο του δωματίου (καλά έκανε , δεν κρίνω, κάπως έπρεπε να βιοποριστεί και αυτός) ,και από τη στιγμή που χόρτασα κάμπινγκ, πήρα τη σύζυγο και έφυγα ,απρογραμμάτιστο τελείως road trip στας Ευρώπας.
Από τότε και όσο βαστάει η τσέπη μου , αλλά και οι υποχρεώσεις (πρέπει και τα παιδιά μου να μάθουν τη θάλασσα), το κάνω και θα το κάνω. Η θάλασσα δεν μου έλειψε στιγμή (πάω και τα ΣΚ π.χ. και ας μαυρίσει λιγότερο η σύζυγος... ) , με γέμισαν άλλα πράγματα. ΑΝ σας αρέσει η οδήγηση και ΑΝ μπορείτε (δε γνωρίζω προφανώς τις υποχρεώσεις ή τα οικονομικά των συμφορουμιτών) , προτείνω να το δοκιμάσετε (εσένα λέω Lap , που είναι και οικονομική η σουιφτάρα!) . Όποιος το έχει κάνει , ας αγνοήσει την παρότρυνσή μου. Μετανιώνω που δε το δοκίμασα και στα φοιτητικά μου με φίλους και ας τρώγαμε μόνο μια φορά στις δύο μέρες που λέει ο λόγος.
Εκεί κατάλαβα ότι είμαστε πολύ πίσω στο συνολικά παρεχόμενο τουριστικό προϊόν. Είμαστε μεν οι πιο φιλόξενοι (ας όψεται και η εργασία όλων αυτών των παιδιών στο οποιοδήποτε σέρβις που πρέπει να είναι πάντα χαμογελαστοί και ευδιάθετοι) αλλά πολλές παροχές μας τις χρυσοπληρώνουμε ή ταλαιπωρούμαστε υπερβολικά για αυτές. Και μιλάω ως άνθρωπος που έχω κάνει όλων των ειδών τις διακοπές από κάμπινγκ ελεύθερο(για λίγο) εώς καλά ενοικιαζόμενα (μέχρι εκεί...). Δεν βγαίνουμε το βράδυ μόνο οι Έλληνες, όπως δε διασκεδάζουμε και δεν γελάμε μόνο εμείς (προφανώς και αναφέρομαι μόνο σε Νότιους). Ναι, πας από τα Χάνια στους Αγίους Σαράντα σε 30 λεπτά και αυτό είναι κάτι που μάλλον δε θα το βρείς πουθενά αλλού , αλλά αξίζει να δείς και άλλα πράγματα, υπάρχουν και άλλες ομορφιές.
Υ.Γ. η "παρότρυνση" ισχύει ,μόνο αν νιώθεις ότι έχεις δεί και ζήσει αρκετή Ελλάδα ή αν στις παρούσες συνθήκες μπορείς να το καταφέρεις (το κόστος δεν είναι ιδιαίτερα υψηλότερο , αλλά μη φανώ και μπορζουαζία....)
-
This post is deleted! -
'Αψογος civil357! Κι εγώ αυτό έκανα, από το 2005. Με λίγο διαφορετική αφετηρία, γιατί εγώ έχω παραθαλάσσιο εξοχικό, οπότε δεν μου έλειπε η θάλασσα.
Έκατσα λοιπόν το 2005 και είδα ότι ένα ΠΣΚ στην Ελλάδα (δύο διανυκτερεύσεις) μας στοίχιζε ως ζευγάρι 500-600 Ευρώ, ενώ με πτήση με μια από τις οικονομικές εταιρίες ή και σε περίοδο προσφορών της Aegean π,χ, μπορούσα να πάμε για ένα τετραήμερο Ευρώπη, να νοικιάσουμε αυτοκίνητο και να κάνουμε και 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής μου με 700-800 Ευρώ. Και βεβαίως, όσο ωραίο και να είναι π.χ. το Καρπενήσι, ευχαριστιόμουν πολύ παραπάνω π.χ. το Βερολίνο. Κόψαμε λοιπόν τα ΠΣΚ και τα τριήμερα εντός Ελλάδος και καταλήξαμε (προ κρίσης) να κάνουμε τρία ταξίδια το χρόνο (δύο 4ήμερα Δεκέμβρη και άνοιξη και ένα εβδομαδιαίο το καλοκαίρι) με κόστος 3.000-3.500 Ευρώ το έτος για το ζευγάρι. Και γέμιζαν παραστάσεις τα μάτια μας και γυρνούσαμε στην καθημερινότητα μας ανανεωμένοι. Μετά εν μέσω κρίσης περιορίστηκαν τα ταξίδια, αλλά 1-2 ταξίδια τη χρονιά τα κάναμε, μέχρι να πέσει αυλαία λόγω covid. Επόμενο ραντεβού το Σεπτέμβρη, καλώς εχόντων των πραγμάτων...
Μοναδική παρατήρηση στο ποστ του civil357, ότι και οικονομικά και από χρόνο ΔΕΝ συμφέρει το ταξίδι με το αυτοκίνητο σας, για διάρκεια ταξιδιού ως μια εβδομάδα. Στο 95% των περιπτώσεων συμφέρει το αεροπλάνο και επί τόπου ενοικίαση αυτοκινήτου. Αν βέβαια θέλετε να κάνετε road trip με το δικό σας αυτοκίνητο για την κ@υλα σας, με γεια σας, με χαρά σας!
Υ.Γ. Μήπως όλα αυτά τα περί διακοπών να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο thread; Άντε ρε Φάνη, κάνε λίγο δουλειά!
-
@harisma23 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εν τω μεταξύ, αν εξαιρέσουμε την Κέρκυρα (με διαφορά το πιο ωραίο νησί) και κάποιες παραλίες της Ζακύνθου (και γενικά του Ιονίου), η Χαλκιδική είναι χαλαρά πιο ωραία από όλα αυτά τα νησάκια. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει επίσης στην παλιά πόλη της Ρόδου και στην καλντέρα της Σαντορίνης, όπως και στο παλάτι του Μίνωα και ίσως στα Χανιά. Όλα τα άλλα είναι αδιάφορα...
Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει, ε;
Δυστυχώς αυτό αποτελεί άλλον ένα στείρο τοπικισμό των Θεσσαλονικιών!Κατ' αρχάς, όταν κρίνουμε την ομορφιά ενός τουριστικού προορισμού, δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στη φύση και στις παραλίες. Τα περισσότερα από αυτά τα νησάκια (π.χ. οι Κυκλάδες) έχουν ωραιότατα γραφικά χωριά, ενώ η Χαλκιδική, όσον αφορά τη γραφικότητα αγγίζει το μηδέν.
Αλλά ακόμη και στις παραλίες να περιοριστούμε, ο μύθος των αξεπέραστων παραλιών της Χαλκιδικής καταρρέει αυτοστιγμεί, σε όποιον ταξιδέψει στην Ελλάδα. Οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, οι Σποράδες, Τα Επτάνησα, η Κρήτη (ενδεικτικές και μόνο οι αναφορές) έχουν εξαιρετικές παραλίες, ισάξιες ή και καλύτερες από της Χαλκιδικής. Ακόμη και σε ηπειρωτικούς προορισμούς να περιοριστούμε, δεν βρίσκω τι έχουν να ζηλέψουν οι παραλίες σε Πάργα, Σύβοτα, Δυτική Πελοπόννησο (ενδεικτικά και πάλι) σε σχέση με της Χαλκιδικής.
Υ.Γ.: Έχω κάνει 4 χρόνια διακοπές στη Χαλκιδική και βεβαίως και σε πάρα πολλά μέρη ανά την Ελλάδα.
Ωραία γραφικά χωριά έχουν τα περισσότερα νησιά. Ισχύει ότι ελάχιστα τέτοια έχει στην Χαλκιδική. Στην Χαλκιδική όμως μπορείς να κάνεις μπάνιο στην θάλασσα, κάτω από σκιά δέντρων, κάτι που δεν βρίσκεις εύκολα αλλού, συν φυσικά τρομερά δάση και βουνά.
ΥΓ: Δεν ξέρω που πήγες Χαλκιδική, αλλά μόνο το 2ο Πόδι είναι σοβαρή Χαλκιδική. Το 1ο δεν λέει τίποτα.@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
με καλύτερες παραλίες από την Χαλκιδική
Δεν το λέω τοπικιστικά, άλλα ίσως μόνο στο Ιόνιο έχω δει αντίστοιχα καλές παραλίες με το 2ο Πόδι της Χαλκιδικής.
ευοσμο και κορδελιο
Και σου άρεσαν αυτά τα μέρη; Από που είχες έρθει βρε αδερφέ; Από το Bronx?
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν και έχω να κάνω μεγάλο ταξίδι πάρα πολλά χρόνια, πάνω από Βόλο δεν νομίζω να ξανακάνω ταξίδι. Ο λόγος απλός. Με Αθηναϊκές πινακίδες δεν θέλω να κυκλοφορώ σε δρόμους της (Ελληνικής) Μακεδονίας. Μετά το περιστατικό στην Χαλκιδική που με έριξαν σε χαντάκι και παραλίγο να σκοτωθούμε δεν παίζει ξανά αυτοκίνητο στην (Ελληνική) Μακεδονία. Ευτυχώς που το αυτοκίνητο ήταν επαγγελματικό και όλα τα ανέλαβε η εταιρεία.
Πλέον τα μισά αυτοκίνητα αθηναϊκές πινακίδες έχουν εδώ, όπως και το δικό μου Saab. Ευτυχώς που δεν έπαθες κάτι κακό, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό που πέρασες είναι ο κανόνας.
-
Ωραία γραφικά χωριά έχουν τα περισσότερα νησιά. Ισχύει ότι ελάχιστα τέτοια έχει στην Χαλκιδική. Στην Χαλκιδική όμως μπορείς να κάνεις μπάνιο στην θάλασσα, κάτω από σκιά δέντρων, κάτι που δεν βρίσκεις εύκολα αλλού,μ συν φυσικά τρομερά δάση και βουνά.
ΥΓ: Δεν ξέρω που πήγες Χαλκιδική, αλλά μόνο το 2ο Πόδι είναι σοβαρή Χαλκιδική. Το 1ο δεν λέει τίποτα.Υπάρχουν πολλά μέρη στην Ελλάδα που το πεύκο φτάνει μέχρι τη θάλασσα και αρκετά με κοντινά δάση και βουνά. Σποράδες, Πήλιο, Σύβοτα, Παξοί κ.α. Μέχρι και το ταπεινό Ξυλόκαστρο, πολύ κοντά στην Αθήνα, έχει ένα πευκόδασος πάνω από την παραλία και σε μισή ώρα είσαι στα 1000+ μέτρα υψόμετρο στη Ζήρεια.
Εννοείται ότι το 2ο πόδι της Χαλκιδικής είναι προτιμότερο από το πρώτο, αλλά και τα δύο πάσχουν από υπερβολική πολυκοσμία και τουριστική υπερεκμετάλλευση, σε βαθμό που για μένα είναι αποτρεπτικά για Ιούλιο και Αύγουστο τουλάχιστον.
-
Οδικώς μπορείς να φτάσεις γειτονικές βαλκανικές χώρες, τα έχω στο πρόγραμμα αυτά "όταν ωριμάσουν οι συνθήκες"
-
@harisma23 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μοναδική παρατήρηση στο ποστ του civil357, ότι και οικονομικά και από χρόνο ΔΕΝ συμφέρει το ταξίδι με το αυτοκίνητο σας, για διάρκεια ταξιδιού ως μια εβδομάδα. Στο 95% των περιπτώσεων συμφέρει το αεροπλάνο και επί τόπου ενοικίαση αυτοκινήτου. Αν βέβαια θέλετε να κάνετε road trip με το δικό σας αυτοκίνητο για την κ@υλα σας, με γεια σας, με χαρά σας!
Το πρόβλημά μου είναι ότι ψάχνω πάντα σχετικά αργά εισιτήρια , οπότε τρώω την ¨καμπάνα" . Αυτό το καταλαβαίνω. Κατά τα άλλα ή η σύζυγος παίρνει υπερβολικά πολλές βαλίτσες (που δεν) ή εγώ είμαι ¨κότα" και στην επιλογή ενοικίασης κλικάρω πάντα την έξτρα φουλ ασφάλεια (εδώ καλοδεχούμενη η όποια συμβουλή, μήπως είμαι πολύ κότα;) , οπότε ότι υπολογισμούς και να κάνω βγαίνει ακριβότερα το εν λόγω σχήμα. Ή κάνω κάτι λάθος....
Με την "τράτα" μου πάω, καμία οδηγική συγκίνηση , το αντίθετο θα ήθελα να ζήσω τη "χαρά" του νοικιάρικου!
Lap , Ιταλία , μόνο Νότο (Σικελία κιόλας) έρχονταν σε κάτι Δημοτικά πάρκινγκ, αφού πάρκαρα , 15χρονα, και μου ζητούσαν χρήματα για προστασία του οχήματος (φθηνά μη φανταστείς....). Όταν ρώτησα αν δε δώσω τι θα γίνει , τότε μου είπε ότι μπορεί να περάσει κάποιος απρόσεχτος και να στο γρατσουνίσει ή να πέσει καμία πέτρα ,τυχαία, στο παρμπιζ ή να έρθει ο Μεγάλος και να θέλει όχημα. Αν το δείς στο φολκορικό του θέματος είχε και πλάκα, ήταν ευγενέστατος μετά την πληρωμή , μου άνοιγε και την πόρτα.....
Από Νάπολι και πάνω τίποτα! Αλλά υποθέτω ότι υπάρχουν και Ιταλοσπουδαγμένοι ανάμεσά μας (ευτυχώς δε με έστειλε η μάνα μου καμιά περούτζια για σπουδές, ακόμα εκεί θα ήμουν και θα χρώσταγα 2 ακόμα μόνο....)
-
This post is deleted! -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Παρόλα αυτά όλα είναι δικαιολογίες, το θέμα είναι πως έχεις όρεξη τι βλέπεις που δεν βλέπουν οι άλλοι, τι σε κάνει να ενεργοποιηθείς;
πρεπει να βλεπετε λιγο παραμπροστα, αμα πατησει φρενο ο μαγκας στο παραμπροστα αμαξι.
δηλαδης, ειναι δυσκολο να αφησεις το κρεβατι και το αραλικι, ειναι ψιλοχαλασμα το πρωινο ντυσιμο
ομως μετα απο το ψιλοχαλασμα, ερχεται η ωρα που βαζεις το καφε στη ποτηροθηκη, οκ αν εχεις γαλλικο μπορει και να τον κρατας στο χερι, τραβας τη ρουφηξια, περνανε οι λωριδες στο δρομο και αρχιζει το ταξιδι.
που ειναι κανονικο και οχι τζοκερ κερδισμενο στο μαξιλαρι, γαματα σουβια τετρακουνητα, ζμπορτ διθεσια, φοβερο γυναικομανι στη βιλα, μεχρι να παει 11 να πρεπει να σηκωθεις να πας σουπερ μαρκετ για κωλοχαρτα και φτου παλιοζωη. -
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ λέω ότι Γάτοι και Γατάκια, στην Εύβοια, κάνουμε το μπανάκι στην καθαρή θάλασσα και σε 15-20 λεπτά κάνουμε ένα ωραίο πικ-νικ μέσα στα έλατα...
Δεν νομίζω να ξεπέρασε ποτέ τους 250.000 κατοίκους το νησί.
Γενικά όμως η Ελλάδα είναι άδεια και αδειάζει κάθε φορά και περισσότερο.
Η Ελλάδα γεμίζει,δεν αδειάζει. Σκέψου ότι για κάθε 10 ελληνόπουλα που φεύγουν στο εξωτερικό,έρχονται 100 ισλαμιστές επενδυτές. Το αλ6 και το coole μεριμνούν σχετικά!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2