-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μάλλον φταίει η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς στην Ελλάδα και δεν πέτυχε ο Καπιταλισμός...
Κάθε άλλο. Γνωστό ποιος φταίει και γιατί έχουμε αποχρώσεις του ΠΑΣΟΚ μέχρι και σήμερα. Καπιταλισμός και έλλειψη παιδείας μαζί με νοοτροπία τουρκοκρατίας δεν πάνε μαζί!
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
3-4000 Ευρώ το πολύ.
Μη βιάζεστε να μιλήσετε πριν το ψάξετε. Υπάρχουν προγράμματα που δεν βάζεις εσύ φωτοβολταϊκο πουθενά. Αγοράζεις μερίδιο στα νέα πάρκα που φτιάχνονται.
Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση. Ψάξτε τοΣε άλλο σάιτ διάβασα ότι δεν συμφέρει. Δεν είμαι ειδικός.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μάλλον φταίει η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς στην Ελλάδα και δεν πέτυχε ο Καπιταλισμός...
Κάθε άλλο. Γνωστό ποιος φταίει και γιατί έχουμε αποχρώσεις του ΠΑΣΟΚ μέχρι και σήμερα. Καπιταλισμός και έλλειψη παιδείας μαζί με νοοτροπία τουρκοκρατίας δεν πάνε μαζί!
+1
Πολίτες σε παρακμή. Πολύ παρακμή. -
Την ελαφρύτερη δυνατή ποινή, που να αποσβαινει και τις πολιτικές αντιδράσεις.
-
@spiros-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
3-4000 Ευρώ το πολύ.
Μη βιάζεστε να μιλήσετε πριν το ψάξετε. Υπάρχουν προγράμματα που δεν βάζεις εσύ φωτοβολταϊκο πουθενά. Αγοράζεις μερίδιο στα νέα πάρκα που φτιάχνονται.
Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση. Ψάξτε τοΣε άλλο σάιτ διάβασα ότι δεν συμφέρει. Δεν είμαι ειδικός.
Ποιο site;
-
-
Μμμμπα; Πάει και η μοναδική ίσως χαρά των ουλτραζ ότι είμαστε με τους υπερπροθυμους (άλλο που τι να κάνουμε, να πλακωσουμε τον Πουτλερ στο γκζυλο;)
Στα πλαίσια ενός ακόμα εξαιρετικού τάιμινγκ (2,12 η φθηνότερη μπετζινα στο Χαλκιδισταν, 1,97 κοντά στου Γάτου) αρχίσανε οι "επιφυλάξεις"...Μας λυπούνται; Χελ Νόου, απλά μηηηηπως θυμαστε κάτι τύπους οι οποίοι από την πολλή ακράτεια χέζουν και πρωθυπουργούς άμα λάχει ναουμ';
Ε, τώρα που ζοριζουν τα πράγματα και γι'αυτους και άρχισαν τα πατροπαράδοτα 🤬🤬 πάει η Ρωσοφαγα εξωτερική πολιτική...
Κουληηηη!!!! -
Σύντομα γιατί είμαι δουλειά...
Καθαρά είναι τα 50-80 ευρώ. Συν 87 % το ένσημο του, δηλαδή 90-150 μικτά.
Οντως η απόφαση ήταν γελοία...
Ενας 75άρης καταδικάστηκε γιατί φοβήθηκε μην τον ληστέψει και τον σκοτώσει, ένας 30άρης χαπακωμένος με μαχαίρι.Οπότε αν είναι ευπαθής η ιδιαίτερος, ο ληστής-φονιάς, όπως είπε και ο συριζαίος υπουργός δημόσιας αταξίας, κάντε ότι κοιμάστε...
Και αν σας ζητήσει και κάτι ιδιαίτερο, ε μια ψυχή που είναι να βγεί....
Ελπίζω όλοι αυτοί που βγάζουν τις αποφάσεις, να έχουν τις ίδιες απόψεις όταν βρεθούν στην θέση του 75άρη...
-
Γεια σου Κύριε Μπάμπη "σοβαρέ". Ε ναι λοιπόν, οι ιδιώτες της μειοψηφίας θα επιβάλλουν στην ΔΕΗ της πλειοψηφίας τη ρήτρα αναπροσαρμογής "για να είμαστε δίκαιοι".
Αυτό το Βατερλώ γίνεται όλο και καλύτερο. Αλλά, "έρχονται μειώσεις", αφού έγινε σαφέστατο ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί κανένας σε αυτή την κατάσταση. Όμως οι εταιρείες θα επιδοτηθούν από τον προϋπολογισμό, άρα νάτο αυτό από το οποιο θα μας γλίτωνε ο θπαθοαβγαθ Κωθτηθ ο καλλίφωνος. Μόνο που πήραμε και δωράκι ανατιμήσεις παντού, που θα τις αποφευγαμε ή θα ήταν μικροτερες έστω.
Και επιπλέον ας απολαύσουμε την επίδειξη πλούτου από τους ΤΣΕΟΖ "με τα λεφτά τους" (πάντα).Και ναι, θα γυρίσει πίσω η πλεμπα το λογαριασμό, αλλά η δουλίτσα έγινε. Και επειδή ακριβώς η μπάζα πρέπει να γίνει σωστά γιατί μοιραία τα ψέματα τελειώνουν, γίνεται και προκλητικά. Αυτη τη φορά ας ελπίσουμε να το θυμόμαστε οι μπιθουλες για καιρό...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οντως η απόφαση ήταν γελοία...
Ενας 75άρης καταδικάστηκε γιατί φοβήθηκε μην τον ληστέψει και τον σκοτώσει, ένας 30άρης χαπακωμένος με μαχαίρι.Ρε δε πα να τελείωσε η δική, όπου ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ πως:
- Δεν είχε ναρκωτικά στο αίμα του το θύμα.
- Δεν είχε μαχαίρι το θύμα, δεν είχε δακτυλικά αποτυπώματά του, το μαχαίρι που φαίνεται στο βίντεο πως το "φύτεψαν" οι αστυνομικοί.
- Ότι ο θάνατος επήλθε απ τις κλωτσιές στο κεφάλι.
- Ότι όλα αυτά τα είδαμε όλοι με τα μάτια μας στα βίντεο που κυκλοφόρησαν, και η περιγραφή του κάθε "Σκάι" ήταν αντίθετα με όσα βλέπαμε.
- Ότι οι δολοφόνοι δεν είχαν ούτε γρατσουνιά και απλά έλεγαν πως "απειλήθηκαν", ενώ προσπάθησαν να σβήσουν τα στοιχεία.
Παρ όλα αυτά, ακόμη στηριζόμενος σε ΨΕΜΑΤΑ, να γράφεις για τον καημένο ενεχυροδανειστή που από τον δήθεν φόβο του μαζί με τον συνεργό του, πάτησαν κάτω στη κυριολεξία μέχρι θανατου κάποιον που μπήκε σε ένα μαγαζί από μια ανοιχτή πόρτα.
Κρούζερ, αλλιώς μας έχεις μάθει εσύ...
-
πιλιε
ημεις και υμεις δεν ειμαστε δικαστες -
Είναι γιατί μεγάλωσα και πλησιάζοντας τα 65 και βλέποντας πόσο λιγότερο δυνατός είμαι από τα 55, σκέφτομαι πως θα είμαι στα 75.
Είναι γιατί και την μάνα μου και την πεθερά μου και τον πεθερό μου, τους έχουν ρίξει κάτω ευπαθείς , από 10-30 ετών για να τους ληστέψουν και ο πεθερός μου, πήγε νοσοκομείο με ανοιγμένο κεφάλι και στο τσακ γλύτωσε, αλλά κουσούρι στην κίνηση του άφησε και σε 4 χρόνια πέθανε.
Οπότε ελάχιστα με ενδιαφέρει η ζωή του κάθε παραβατικού.
Οπως έστρωσε θα κοιμηθεί.
Τα περί μαχαιριού είναι αλήθεια . Τα αριστερά λογύδρια είναι παραμύθια.
Εύχομαι μην σας τύχει να είστε το θύμα κάθε παραβατικού θύτη.
-
Αν υπήρχε σωστή και άμεση αστυνόμευση αυτά τα γεγονότα θα ήταν σπάνια και δεν θα υπήρχαν λαϊκά δικαστήρια και επιβολή "δικαιοσύνης" από πολίτες.
Στην Ελλάδα όμως ακόμη και η αστυνόμευση είναι περιττή για κάποιο ποσοστό πολιτών και για κάποιο άλλο ποσοστό είναι "μπάτσοι, γουρούνια δολοφόνοι".
Με αυτά και με αυτά η κοινωνία της χώρας έχει γίνει μία ζούγκλα. Ο ένας θέλει αστυνομία, ο άλλος δεν θέλει, ο παράλλος θέλει αστυνομία με γαρίφαλα χωρίς όπλα, ο παραδίπλα θέλει μία κατάσταση μπουρδέλο για να έχει λόγο ύπαρξης.
Συμπέρασμα: Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.
-
Και το αστείο που λένε ότι τάχα η αστυνομία έβαλε το μαχαίρι δηλαδή η δίας κυκλοφορούν και έχουν ένα μαχαίρι μαζί τους για να το φυτεψουνε όπου τους φωνάξουν χωρίς να ξέρουν ότι θα τους φωνάξουν.
Μόνο για γέλια τέτοια παραμύθια -
Το βίντεο είναι σοκαριστικό. Και ποιο σοκαριστικό είναι ότι πολίτες παρακολουθούν τον ξυλοδαρμό ενός ανθρώπου που προφανώς τα έχει χαμένα.
Για αυτό χρειάζεται η άμεση αστυνόμευση. Γιατί όταν πολίτες "απολαμβάνουν" το θέαμα και δεν επεμβαίνουν για να μαζέψουν τους δύο τύπους που κλωτσάνε έναν άνθρωπο αυτό σημαίνει ότι έχει ξεφύγει η κατάσταση στην κοινωνία.
Η εν΄θερμώ συμπεριφορά δεν δικαιολογείται με τίποτα, όπως επίσης και η απάθεια μπροστά σε ένα γεγονός.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και το αστείο που λένε ότι τάχα η αστυνομία έβαλε το μαχαίρι δηλαδή η δίας κυκλοφορούν και έχουν ένα μαχαίρι μαζί τους για να το φυτεψουνε όπου τους φωνάξουν χωρίς να ξέρουν ότι θα τους φωνάξουν.
Μόνο για γέλια τέτοια παραμύθιαΕντάξει, δεν θα αφήσεις την αλήθεια, τη λογική, ή τη δικαστική απόφαση να σου αλλάξει την γνώμη που σου σχημάτισε η τηλεοπτική προπαγάνδα.
Και όχι εσύ, τεράστιο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας έχει πλέον επιλεκτική αντίληψη, το κομμάτι της πραγματικότητας που δεν συνάδει με τις επιθυμίες απλά το αγνοεί ο εγκέφαλος.
"Τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα" που λέμε...Στην Αμερική έχουν κάνει και κίνημα με αρχηγό τον Τράμπ και ο Τσούκερμπεργκ ανέλαβε να πλάσει τον εικονικό κόσμο στον οποίο θα ζουν μελλοντικά, απαλλαγμένοι απ τα βαρίδια της πραγματικότητας και της λογικής.
-
Δεν μπορούμε να κρίνουμε τη δικαστική απόφαση. Οι δικαστές ξέρουν καλύτερα τα πραγματικά γεγονότα μέσω της δικογραφίας και των καταθέσεων και έκριναν με βάση το νόμο.
Μπορούμε όμως να έχουμε άποψη για τη σχετική νομοθεσία. Που εξομοιώνει το θύτη με το θύμα, στο όνομα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής ως υπέρτατο αγαθό. Αν μπουν δηλαδή στο σπίτι σου ή στην επιχείρησή σου και δεν έχουν όπλο, απαγορεύεται να τους πυροβολήσεις. Αν δεν έχουν μαχαίρι απαγορεύεται να τους μαχαιρώσεις. Αν είναι πιο αδύναμοι απαγορεύεται να τους δείρεις.
Πρέπει εκείνη την ώρα που πιθανόν απειλείται η ζωή η δική σου, της οικογένειάς σου και η περιουσία σου, να μην ασκήσεις παραπάνω βία απ' ότι μπορεί να σου προκαλέσει ο παραβάτης. Πόσο εφικτό είναι σε μία τόσο δύσκολη στιγμή να τα αξιολογήσεις όλα αυτά και να φερθείς σαν τζέντελμαν στο διαρρήκτη?
Αστειότητες. Ευτυχώς που υπάρχουν οι ΗΠΑ και σώζουν την τιμή της Δύσης σ' αυτό το θέμα. Αν μπουκάρουν στην περιουσία σου, τους καθαρίζεις χωρίς πολλά-πολλά και σου λένε και μπράβο. Και κλείνει το θέμα, έτσι απλά.... -
Andy, για μας το Κοινό, το ζουμί της υπόθεσης είναι η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ της τηλεόρασης και (για άλλη μια φορά) η δυσλειτουργία της Αστυνομίας που ΔΕΝ έκανε καθόλου σωστά τη δουλειά της.
ΤΙΠΟΤΑ, κανένα στοιχείο της έρευνας, δεν δείχνει πως επρόκειτο για ληστεία.
Η υποτιθέμενη ληστεία ήταν ένα κατασκεύασμα της τηλεόρασης, που προπαγανδίστηκε τόσο που κάποιοι, ακόμη και μετά την δικαστική έρευνα και κατάληξη της υπόθεσης, αρνούνται να παραδεχτούν την αλήθεια.
Ευθύνη γι αυτό έχει και η Αστυνομία, που δεν έχει καταφέρει να αναβαθμιστεί σε σύγχρονη Υπηρεσία.Στην Αμερική μπορεί να πεθάνει κάποιος στα καλά καθούμενα, όντας αθώος, λόγου της προκατάληψης και του ρατσισμού και της υπερβολικής αντίδρασης, επειδή είναι μαύρος σε λάθος μέρος και ώρα.
Στον Ζαχαρία συνέβη να βρει φριχτό θάνατο λόγω των προκαταληψεων επειδή ήταν μια γνωστή "αδερφή".Τα περί αυτοάμυνας και φόβου της εγκληματικότητας, είναι ανησυχίες όλων μας, αλλά τελείως άσχετα με την υπόθεση.
Σε ένα μαγαζί με ανοιχτή πόρτα μπήκε ένας άνθρωπος, για κάποιο λόγο τον χτύπησαν μέχρι θανάτου δύο άλλοι χωρίς να απειληθουν εμφανώς και είπαν στην αστυνομία πως είναι "ληστής" και βασιζόμενοι στο λόγο τους οι αστυνομικοί τον αποτελειωσαν, αφήνοντας ελεύθερους τους (καταδικασμένους πλεον) δολοφόνους να πάνε σπίτια τους, αφού καθάρισαν πρώτα τα στοιχεία του εγκλήματος.Δηλαδή, όπως κάποιοι επικαλεστηκαν ληστεία, μπορεί κάποιος να επικαλεστεί πως του Ζακ του χρωστουσαν λεφτά κι όταν τα ζήτησε τον σκότωσαν...
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν μπορούμε να κρίνουμε τη δικαστική απόφαση. Οι δικαστές ξέρουν καλύτερα τα πραγματικά γεγονότα μέσω της δικογραφίας και των καταθέσεων και έκριναν με βάση το νόμο.
Μπορούμε όμως να έχουμε άποψη για τη σχετική νομοθεσία. Που εξομοιώνει το θύτη με το θύμα, στο όνομα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής ως υπέρτατο αγαθό. Αν μπουν δηλαδή στο σπίτι σου ή στην επιχείρησή σου και δεν έχουν όπλο, απαγορεύεται να τους πυροβολήσεις. Αν δεν έχουν μαχαίρι απαγορεύεται να τους μαχαιρώσεις. Αν είναι πιο αδύναμοι απαγορεύεται να τους δείρεις.
Πρέπει εκείνη την ώρα που πιθανόν απειλείται η ζωή η δική σου, της οικογένειάς σου και η περιουσία σου, να μην ασκήσεις παραπάνω βία απ' ότι μπορεί να σου προκαλέσει ο παραβάτης. Πόσο εφικτό είναι σε μία τόσο δύσκολη στιγμή να τα αξιολογήσεις όλα αυτά και να φερθείς σαν τζέντελμαν στο διαρρήκτη?
Αστειότητες. Ευτυχώς που υπάρχουν οι ΗΠΑ και σώζουν την τιμή της Δύσης σ' αυτό το θέμα. Αν μπουκάρουν στην περιουσία σου, τους καθαρίζεις χωρίς πολλά-πολλά και σου λένε και μπράβο. Και κλείνει το θέμα, έτσι απλά....Δεν νομίζω να ισχύουν αυτά που γράφεις. Υπάρχει σχετική νομοθεσία που καθορίζει τα θέματα περί αυτοάμυνας.
Δικηγόρος δεν είμαι, αλλά έχουν υπάρξει περιστατικά όπου άνθρωποι δέχθηκαν εισβολή ή επίθεση (εντός ή/και εκτός οικίας), αμύνθηκαν, ακόμη και με χρήση όπλου και τελικά αθωώθηκαν.
Όλα αυτά όμως έχουν να κάνουν με τα πραγματικά γεγονότα και τα δικαστήρια αποφασίζουν. Στην περίπτωση του παλικαριού που χάθηκε στο κατάστημα, υπήρξε "εισβολή" (είσοδος στο κατάστημα) και μετά κάποιοι πήραν το νόμο στα χέρια τους.
Αυτό προφανώς δεν είναι αυτοάμυνα αλλά επίθεση κατά μέτωπον. Τα υπόλοιπα τα αποφασίζει η δικαιοσύνη. -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν νομίζω να ισχύουν αυτά που γράφεις. Υπάρχει σχετική νομοθεσία που καθορίζει τα θέματα περί αυτοάμυνας.
Δίκιο έχει (μου τα έχει εξηγήσει δικαστής όταν ήμουν ένορκος για να μπορώ να πάρω απόφαση). Ο νόμος λέει ότι η αυτοάμυνα είναι όταν αμύνεσαι με μέσο (όπλο) ίδιο ή χειρότερο του αμυνόμενου. Εαν είναι ανώτερο, τότε δεν θεωρείται αυτοάμυνα (τεράστια μ@λακία του νομοθέτη!!). Όμως συνεξετάζονται και οι συνθήκες (όπως π.χ. "εν βρασμό", εαν απειλείται η οικογένειά σου εκτός από εσένα, κλπ.) και τις περισότερες φορές αθωώνεται ο αμυνόμενος ακόμα και με ανώτερο όπλο του επιτιθέμενου.
Το πρόβλημα όμως παραμένει ότι ταλαιπωρείσαι με δικαστήρια και όλα τα σχετικά. Ενώ θα έπρεπε να είναι by default, ότι όποιος μπει σπίτι σου κάνεις ό,τι θες για να προστατευτείς και τέλος, ούτε δικαστήρια ούτε τίποτα...όπως Αμέρικα. Το σπίτι είναι ιερό άσυλο.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2