-
Λαπ στα είπε ο Γάτος.
Για τους ξένους που λες , να μεν πληρώνουν, αλλά άμα μείνουν άνεργοι στα 50+ τους, από αυτά που πλήρωναν, παίρνουν καλό μισθό μέχρι να ξαναβρούν δουλειά ή να βγουν στην σύνταξη.
Οπότε μην συγκρίνεις , ξέρεις τι...
Ιωάννη , ΔΦΑ μόνο όταν ο Γαύρος πάει προημιτελικά τσουλου...
Δηλαδή ποτέ στο προβλεπτό μέλλον.Με τον Κούλη να τα έχει κάνει σκατά στην πανδημία , με την ακρίβεια , με τα απόνερα των μνημονίων , με τον τουρισμό χάλια , με ανεργίες και όλα αυτά, μετά από 3 χρόνια στην εξουσία είναι +10 μονάδες πάνω από τον ΠΦΑ...
Και μην λες εδώ στο θέμα αυτό για πέτσικα μμε, γιατί άμα ήταν κοντά , όλο και κάποια δημοσκόπηση θα έβγαζαν εφσυν και μπαξεβάνηδες...
Αρα σε κουτσό άλογο επενδύεις...
-
Όταν μιλάμε για προσωπικές κρατήσεις, μιλάμε για προσωπικές κρατήσεις.
Όταν μιλάμε για φορολογία, μιλάμε για φορολογία.
Οι εναλλακτικές επιλογές θα πρέπει να αξιολογηθούν. Ετσι γενικά και αόριστα θα ήταν ολα καλύτερα, συγχωρέστε με αλλά δεν δίνω σημασία σε μη αριθμητικά στοιχεία.
Για τα μπόνους του εφκα και το πού πάνε τα χρήματα δεν έχω στοιχεία για να αναπτύξω μια ολόκληρη θεωρία που είτε βολεύει το αφήγημα μου είτε όχι.
Ταξιδευτή και άλλοι πόσοι ε.ε. 50+++ δεν πληρώνουν τίποτα από φόρο. Όλα τα περνούν στην εταιρία και βγαίνουν κάτω και από το όριο της φτώχειας, μετά έχουν άποψη για την ανάπτυξη της χώρας.
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις.
Γατε
Οσο για την άποψη σου και θεωρία σου, όντως φιανεται εκ πρώτης έξυπνη και λογική. Δεν γνωρίζω εάν έχει αξιολογήσει όλα τα παράπλευρα στοιχεία, δηλαδή και πάλι ο ελέφαντας στο δωμάτιο..το ασφαλιστικό. Εμείς έχουμε ένα ασφαλιστικό που για να αλλάξει κάποια γενιά πρέπει να φάει την πατάτα.....ποια θα είναι αυτή;Εκτός αν κάνουμε το άλλο, να δανειστούμε κάποια δεκάδες δις και να τα φορτώσουμε σε μελλοντικές γενιές ώστε να χρηματοδοτήθει η αλλαγή.
Και πως θα τα ξεπληρώσουμε; Με αύξηση της φορολογίας; Δηλαδή μια τρύπα στο νερό;
Από θεωρίες, ότι θέλεις...και εγώ έχω πολλές. Στην πράξη τι γίνεται;
-
Criu αν ο Κούλης κερδίσει μετά από όλα αυτά με 10 μονάδες θα σας κάνω δώρο την αποχώρηση μου.
Μα σοβαρά τώρα πιστεύεις τέτοιες ηλιθιότητες; -
Απ'ότι βλέπω η αντιπολίτευση έχει έτοιμο το αφήγημα αν κερδίσει και δεν εφαρμόσει αυτά που υπόσχεται. Όπως η ΠΦΑ δεν έκανε ότι έλεγε προεκλογικά λόγω προηγ. διακυβέρνησης Σαμαροβενιζέλων,έτσι κι η πιθανή ΔΦΑ έχει ετοιμάσει την απολογία της
λόγω δεξιάς διακυβέρνησης,καμμένη γη κ.τ.λ.Βέβαια για τον κεντροαριστερό αρχιμάστορα και "καθηγητή" του πολιτικού σαμποτάζ ΑΓΠ που προτιμούσε να διαλύσει τα πάντα στη χώρα και να μαγειρεύει εκλογ. νόμους με τον αρχιμάγειρα του Μένιο,προκειμένου να μείνει στο θρόνο του ή αν χάσει να κάνει τη διακυβέρνηση κόλαση στους αντιπάλους του, ούτε λόγος..
Τα πράγματα έχουν ξαναειπωθεί: μην περιμένετε τίποτα καλύτερο από οποιοδήποτε πολιτικό στην Ελλάδα.. Κλασσικοί τυχοδιώκτες,παρτάκηδες που ο κόσμος -ανοήτως κι ηλιθιωδώς- νομίζει ότι έχουν σοβαρές διαφορές...
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Criu αν ο Κούλης κερδίσει μετά από όλα αυτά με 10 μονάδες θα σας κάνω δώρο την αποχώρηση μου.
Μα σοβαρά τώρα πιστεύεις τέτοιες ηλιθιότητες;θα κερδισει
και με παραπανω
οι αλλοι ειναι μια απο τα ιδια με τσατζικι και αχρηστιλα
τα δικα του τα παιδια τα ταιζει με τα δικα μας τα λεφτα
θα δωκει και χαρτζηλικι και θα ξεχασουμε οτι ταιζει τα δικα του τα παιδια με τα δικα μας τα λεφτα
θα βγει και γυμνος στη σουπερ κατερινα -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εμείς έχουμε ένα ασφαλιστικό που για να αλλάξει κάποια γενιά πρέπει να φάει την πατάτα.....ποια θα είναι αυτή;
Μα είναι απλό: η γενιά που επωφηλήθηκε τα μέγιστα πληρώνοντας τα ελάχιστα.
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τα πράγματα έχουν ξαναειπωθεί: μην περιμένετε τίποτα καλύτερο από οποιοδήποτε πολιτικό στην Ελλάδα.. Κλασσικοί τυχοδιώκτες,παρτάκηδες που ο κόσμος -ανοήτως κι ηλιθιωδώς- νομίζει ότι έχουν σοβαρές διαφορές...
+1.000.000.000!!!
-
Το αυτό με τον criu Θοδωρή. Λεφτά παίρνουν τα φιλαράκια οπως σωστά λες και είναι πολύ αργά να πάρει η πλεμπα. Ακόμα και τα περιβόητα αναδρομικά των παλαιων συνταξιούχων φορολογήθηκαν αγριως (50%).
Το καλύτερο σενάριο γι'αυτόν είναι απλά να έρθει πρώτος. Τα περιστατικά σε όλο αυτό το διάστημα που όλη η αντιπολίτευση ήταν απέναντι, ουκ ολίγα. Τα παραδείγματα των μικροτερων κομμάτων που έλιωσαν μετά από συγκυβέρνηση γνωστά. Περιμένουμε απλά τα αριθμακια της κάλπης για το τυπικό του πράγματος. Όσο κάθεται τόσο σαπίζει. -
Και ποσοι είναι αυτοί ρε Φάνη;;; ποσα δις τρώνε τζάμπα ή καλυτερα ποσα θα φανε από εδώ και περα.
Φτάνουν νομίζεις να χρηματοδοτήσουν τα χαμενα έτη του ασφαλισμενου πληθυσμου;Διότι αν αλλάξει το συστημα οι γενιές με 10-15 έτη ασφάλιση.... Κλάφτα..... Ξεχασε τα ... Θα είναι ισόποσα για 3-5 έτη ασφάλισης
Διότι εσυ μπορεί να τους πιστωνεις (τα λαμόγια).. Αυτοι όμως δεν θα έχουν να δώσουν τιποτα και θα είμαστε όλοι μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Με τον Κούλη να τα έχει κάνει σκατά στην πανδημία , με την ακρίβεια , με τα απόνερα των μνημονίων , με τον τουρισμό χάλια , με ανεργίες και όλα αυτά, μετά από 3 χρόνια στην εξουσία είναι +10 μονάδες πάνω από τον ΠΦΑ...
Εύκολα και ίσως και παραπάνω. Πολύ εύκολα. Χωρίς κόπο. Αβίαστα, αβασάνιστα, αβάδιστα...
Οι άλλοι τσακώνονται για το ποιος θα κάνει την χειρότερη αντιπολίτευση. Τσίρκα από τα λίγα.
Άσχετο, αλλά ο Ανδρουλάκης που χάθηκε;
Βγήκε πρόεδρος και έφυγε για την Γη του Πυρός;;;;;;;
Δεν του είπε κανείς ότι έγινε πρόεδρος του Κινάλ στο Ελλαδιστάν και όχι των Ινδιάνων ΜαΠούτσε στην Παταγωνία;;;;;;;Ο Αλέξης σήμερα έκανε δηλώσεις. Αυτός προσπαθεί να πείσει ότι το λαϊκό κίνημα εξεργέθηκε...
Σκοτωμός όπου εμφανίζεται ο Αλέξης... Ειδικά οι νέοι τρέχουν από πίσω του.
Youtube Video -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Με τον Κούλη να τα έχει κάνει σκατά στην πανδημία , με την ακρίβεια , με τα απόνερα των μνημονίων , με τον τουρισμό χάλια , με ανεργίες και όλα αυτά, μετά από 3 χρόνια στην εξουσία είναι +10 μονάδες πάνω από τον ΠΦΑ...
Εύκολα και ίσως και παραπάνω. Πολύ εύκολα. Χωρίς κόπο. Αβίαστα, αβασάνιστα, αβάδιστα...
Οι άλλοι τσακώνονται για το ποιος θα κάνει την χειρότερη αντιπολίτευση. Τσίρκα από τα λίγα.
Άσχετο, αλλά ο Ανδρουλάκης που χάθηκε;
Βγήκε πρόεδρος και έφυγε για την Γη του Πυρός;;;;;;;
Δεν του είπε κανείς ότι έγινε πρόεδρος του Κινάλ στο Ελλαδιστάν και όχι των Ινδιάνων ΜαΠούτσε στην Παταγωνία;;;;;;;Ο Αλέξης σήμερα έκανε δηλώσεις. Αυτός προσπαθεί να πείσει ότι το λαϊκό κίνημα εξεργέθηκε...
Σκοτωμός όπου εμφανίζεται ο Αλέξης... Ειδικά οι νέοι τρέχουν από πίσω του.
Youtube VideoΣτο τέλος του βίντεο που του λέει ο καταστηματάρχης "έχουμε αύξηση 100% ΔΕΗ,15% στις πρώτες ύλες,λεφτά δεν έχει ο κόσμος,είμαστε στον πάτο κ.τ.λ.", αν ήμουν ο Αλέξης θα του απαντούσα: "Δε ξέρω τι μου λες φιλαράκι,αλλά κοίταξε να δώσεις 850 κατώτατο (άρα και γενικότερη αύξηση στους μισθούς) στους υπαλλήλους σου,αλλιώς θα'χεις να κάνεις μαζί μου βρωμοκαπιτάλα,κεφαλαιούχε.. "
-
Το πιθανότερο είναι το μαγαζί ηλεκτρολογικού υλικού με 3 υπαλλήλους να τους δίνει ήδη 800€ και το Σάββατο μεσημέρι να πίνουν και τσίπουρο παρέα, και μάλλον δεν θα κλείσει αν ανεβάσει 3 μισθούς +150€ από τα 650.
Όχι προς υπεράσπιση του αρχιξεφτίλα Τσίπρα, αλλά για να προσέχουμε και ποιους Βακάκηδες "στηρίζουμε" έμμεσα, που έχουν τρελαθεί στη κερδοφορία (και διεξάγουν φουλ πόλεμο στους μικρούς) λόγω των δουλεμπορικών πρακτικών του κάθε Κωθτή που κάνει ομελέτες.
Κατά τα άλλα, τα ζωάκια που χειροκροτουν τον μεγάλο Ηγέτη που τους ζητησε δημοψήφισμα για να τους ξεβρακωσει και να τους παραδώσει στα στιβαρά μπράτσα του Γκομενου, πιο τραγικοί κι απ τους αμετανόητους Νεοδημοκράτες!
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το πιθανότερο είναι το μαγαζί ηλεκτρολογικού υλικού με 3 υπαλλήλους να τους δίνει ήδη 800€ και το Σάββατο μεσημέρι να πίνουν και τσίπουρο παρέα, και μάλλον δεν θα κλείσει αν ανεβάσει 3 μισθούς +150€ από τα 650.
Όχι προς υπεράσπιση του αρχιξεφτίλα Τσίπρα, αλλά για να προσέχουμε και ποιους Βακάκηδες "στηρίζουμε" έμμεσαμαγαζί ηλεκτρολογικού υλικού με 3 υπαλλήλους=Βακάκηδες
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@tkin73 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
στο μισθολογικο παραδειγμα του Κρούζερ το μισθωτος vs μπλοκακι ενα δεδομενο που νομίζω δεν αναφέρθηκε και αφορά το κερδος του εργοδότη ειναι στο φορολογικό επιπεδο οτι τα μπλοκάκια/συνεργάτες τα περνά απευθειας στα εξοδα 100% κατι που φυσικά δεν γίνεται με την μισθωτη εργασία. Για εμένα από την άλλη ως μηχανικό σε εργοδότη το μπλοκάκι είναι μονοδρομος εδω και πολλά χρόνια για πολλούς και διαφόρους λόγους....
λαθος κανεις. φυσικα περναει η μισθωτη εργασια και τα ασφαλιστικα της μαζι αμεσως με 100% και μαλιστα δεν μπορει να αμφισβητηθει σε φορολογικο ελεγχο σε αντιθεση με τα μπλοκακια!
Επί Κούλη τότε θα άλλαξε πριν δεν περνουσαν....
-
@getzman said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το πιθανότερο είναι το **μαγαζί ηλεκτρολογικού υλικού με 3 υπαλλήλους** να τους δίνει ήδη 800€ και το Σάββατο μεσημέρι να πίνουν και τσίπουρο παρέα, και μάλλον δεν θα κλείσει αν ανεβάσει 3 μισθούς +150€ από τα 650.
Όχι προς υπεράσπιση του αρχιξεφτίλα Τσίπρα, αλλά για να προσέχουμε και ποιους Βακάκηδες "στηρίζουμε" έμμεσα
μαγαζί ηλεκτρολογικού υλικού με 3 υπαλλήλους=Βακάκηδες
Τους μισθούς 500 ευρώ τους θέλουν οι Βακάκηδες, τους επιβάλουν οι Χατζηδακηδες, όχι τα μικρά μαγαζιά με προσωπική σχέση.
Σχετικά με το σχόλιο του Panormus ήταν.
Περίμενα πως θα ήταν εύκολα κατανοητό. -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
στο μισθολογικο παραδειγμα του Κρούζερ το μισθωτος vs μπλοκακι ενα δεδομενο που νομίζω δεν αναφέρθηκε και αφορά το κερδος του εργοδότη ειναι στο φορολογικό επιπεδο οτι τα μπλοκάκια/συνεργάτες τα περνά απευθειας στα εξοδα 100% κατι που φυσικά δεν γίνεται με την μισθωτη εργασία. Για εμένα από την άλλη ως μηχανικό σε εργοδότη το μπλοκάκι είναι μονοδρομος εδω και πολλά χρόνια για πολλούς και διαφόρους λόγους....
λαθος κανεις. φυσικα περναει η μισθωτη εργασια και τα ασφαλιστικα της μαζι αμεσως με 100% και μαλιστα δεν μπορει να αμφισβητηθει σε φορολογικο ελεγχο σε αντιθεση με τα μπλοκακια!
Επί Κούλη τότε θα άλλαξε πριν δεν περνουσαν....
ρε συ ταφ καπα, παντα περναγε η μισθοδοσια η κανονικη και τα ασφαλιστικα 100%. μα παντα.
τα μπλοκακια γενικα μπορουν να αμφισβητηθουν. ειδικα αν δεν γινονται ολες οι συναλλαγες μεσω τραπεζας ή δεν γινονται οι παρακρατησεις φορου και ασφαλιστικων απο τον εργοδοτη,
κατι αλλο εχεις υποθετω στο μυαλο σου, αλλα οι μισθοδοσειες ηταν και ειναι το πλεον στανταρακι 100% εξοδο. -
-
Ένας είναι ο Προφήτης σε αυτό τον τόπο...
Σε όλα μέσα πέφτει...
-
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στο τέλος του βίντεο που του λέει ο καταστηματάρχης "έχουμε αύξηση 100% ΔΕΗ,15% στις πρώτες ύλες,λεφτά δεν έχει ο κόσμος,είμαστε στον πάτο κ.τ.λ.", αν ήμουν ο Αλέξης θα του απαντούσα: "Δε ξέρω τι μου λες φιλαράκι,αλλά κοίταξε να δώσεις 850 κατώτατο (άρα και γενικότερη αύξηση στους μισθούς) στους υπαλλήλους σου,αλλιώς θα'χεις να κάνεις μαζί μου βρωμοκαπιτάλα,κεφαλαιούχε.. "
Αν ο Τσίπρας ήταν ένας σοβαρός και μετρημένος πολιτικός και εννοούσε αυτά που λέει τότε δεν θα χασκογελούσε με τους πολίτες και δεν θα καθόταν να βγάζει φωτογραφίες λες και είναι σε διακοπές με τα φιλαράκια του.
Αυτός ο άνθρωπος βγήκε σε κανάλι την προηγούμενη ημέρα και έλεγε ότι έχει καταστραφεί η χώρα και όλα είναι στραβά και ανάποδα με ένα άκρως μελοδραματικό ύφος.
Όταν κάποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο και μετά από μερικές ώρες χαριεντίζεται στους δρόμους, το μόνο που αποδεικνύει είναι η ψευτιά και η υποκρισία που τον χαρακτηρίζει.
Και τελικά τι συμπέρασμα βγαίνει από όλα αυτά; Ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο δραματική όσο προσπαθούν αυτοί (Συριζαίοι) ή οποιοσδήποτε άλλος να παρουσιάσουν.
Μία δραματική κατάσταση δεν εκφράζεται με σέλφις και χασκόγελα και χιουμοριστικές ατάκες.
Αυτά ισχύουν προφανώς για κάθε πολιτικάντη. Είτε λέγεται Αλέξης, είτε Κούλης, είτε Σκατούλης.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν ο Τσίπρας ήταν ένας σοβαρός και μετρημένος πολιτικός και εννοούσε αυτά που λέει τότε
τοτε δεν θα ηταν ο Τσίπρας
-
Στις εκλογές με την απλή αναλογική, ο σύριζα άφησε το όριο του 3 % ή θα έχουμε τίποτα αλβανικά, τουρκικά και μακεδονικά κόμματα ?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2