-
@realzeus said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Ποιο μοντέλο της Mack-E είχαν, πρόσεξες μήπως;
ΥΓ: Δεν τους είπατε ότι τα όρια στην Ελλάδα είναι απλά σύσταση;
Mach-E. RW -ER ( πισοκίνητο με extended ) O φίλος μερακλής είχε κάψει ένα σετ ελαστικών δοκιμάζοντας το σε πίστα.
-
Ειναι αστειο παντως με τα EV ....αυτοκινητα με 150hp 200hp 300hp 400hp - 30K -40K - 60 K ...στην Εθνικη ολα πανε το ενα πισω απ το αλλο με CC 110- 120...
-
@anergos13 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Ειναι αστειο παντως με τα EV ....αυτοκινητα με 150hp 200hp 300hp 400hp - 30K -40K - 60 K ...στην Εθνικη ολα πανε το ενα πισω απ το αλλο με CC 110- 120...
Γιατί είναι άσχετοι οι οδηγοί τους για αυτό.
-
@anergos13 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Δεν θα το έλεγα αστείο το να πηγαίνεις στην εθνική κοντά στα νόμιμα όρια. Και εγώ με 150 άλογα ήμουν, πριν με 180 , πιο πριν με 250
Πάω με 120 όσο αστείο και αν φαίνεται και το προτιμώ από αυτούς που έχουν Tesla και πάνε με 150 στη Συγγρού ή με 150+ στην εθνική ότι τεχνολογία και αν έχουν -
Καλησπέρα στο νήμα,
θέλω να αναφέρω το πρώτο μου! πρόβλημα με το 2008 1,2 100 9/20.
Ανοίγοντας στην πρώτη σκάλα μου εμφανισε βλαβη μηχανης με, το γνωστό κίτρινο λαμπακι, μαζί με δύο ή τρία μπιπ και στην συνέχεια μόλις πήρε μπρος δούλευε ακανόνιστα δλδ με κάποιο κύλινδρο να μην δουλευει σωστά. Αφού το έσβησα αναψε για περίπου 5 λεπτά το βεντιλατερ στο max και στην συνέχεια σβήνει. Ανάβω ξανά πρώτη σκάλα, βάζω μπρος και όλα καλά.
Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε ξανα προχθές δύο φορές συνεχόμενα ενώ ή πρώτη φορά ήταν μεμονομένη.
Πήγα σε αντιπρόσωπο Θεσ/νικης αλλά είχαν δουλεια και ηθελα να τους το αφήσω για να το τσεκάρουν..... θα το έκανα αλλά έπεσε στις διακοπές οποτε θα το πάω από τις 22/8.
Βεβαια το πήγα και σε αλλο συνεργείο μη εξουσιοδοτημένο αλλά εξειδικευμένο και μου είπε τα εξής ο άνθρωπος:
Δεν εμφανίζει βλάβη σοβαρή(η δεν έχει κρατήσει την βλάβη) ο εγκέφαλος του κινητήρα αλλά σε άλλο καταγραφικο εμφανίζει τα συμβάντα. Μπορεί λέει να φταίει κάποιο μπουζί το οποίο αν το ανοίξει και δει κάποια ακίδα σπασπένη εκεί πρέπει να το αλλάξει αλλά και να γίνουν και κάποιοι προληπτικοί έλεγχοι για να δει ότι ειναι όλα καλά γενικότερα.
Το αμάξι είναι στην εγγύηση ακόμα οπότε θα το πάω στον αντιπρόσωπάρα μας εδώ στην Θεσσαλονίκη να δούμε τι θα μου πούνε και αυτοί. Γενικά αντικρουόμενες απόψεις ακούω για το εν λόγω αντιπρόσωπο - συνεργείο!ΥΓ στην ομάδα του fb νομίζω και κάποιος ακόμα είχε αντίστοιχο πρόβλημα με αυτοκίνητο της ίδιας χρονολογίας περίπου και είχαν θέμα τα μπουζί τα οποία αλλάχθηκαν στην εγγύηση.
ΥΓ στο ΥΓ ο εξειδικευμένος συνεργιατζής μου πρότεινε και εαν θέλω εγώ να κάνω αλλαγές μπουζί κάθε 20κ χλμ. -
Μπουζί κάθε 20? Και λάδια κάθε 2? Για όνομα του Θεού….
-
@kkostask said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Μπουζί κάθε 20? Και λάδια κάθε 2? Για όνομα του Θεού….
Για τα μπουζί έλεγε για δυσμενείς συνθήκες ο κατασκευατσής δίνει κάθε 30κ.
Τώρα εγώ έχω 27κ οπότε εάν εχει θέμα ας τα αλλάξουν.
Λάδια ντάξει για Ελλάδα νομίζω για τον συγκεκριμένο κινητήτα κάθε 15 καλά είναι εάν θες αλλιώς μένεις στα 20κ που ορίζει ο κατασκευαστής. -
Δεν γνωρίζω καθόλου τις απαιτήσεις συντήρησης του συγκεκριμένου κινητήρα, απλά έχω σαν μπούσουλα το δικό μου 208 100αρι πετρέλαιο που έδιναν τις αλλαγές αναλώσιμων σε εξαιρετικά μεγάλο διάστημα….πχ φίλτρο αέρα και πετρελαίου κάθε 60κ.
Εγώ στη θέση σου, εφόσον μπορεί να πάει το αυτοκίνητο, θα έφευγα καρφί για τον Γιανταμίδη. Η εδώ αντιπροσωπεία ούτε για λάδια. -
@kkostask said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Δεν γνωρίζω καθόλου τις απαιτήσεις συντήρησης του συγκεκριμένου κινητήρα, απλά έχω σαν μπούσουλα το δικό μου 208 100αρι πετρέλαιο που έδιναν τις αλλαγές αναλώσιμων σε εξαιρετικά μεγάλο διάστημα….πχ φίλτρο αέρα και πετρελαίου κάθε 60κ.
Εγώ στη θέση σου, εφόσον μπορεί να πάει το αυτοκίνητο, θα έφευγα καρφί για τον Γιανταμίδη. Η εδώ αντιπροσωπεία ούτε για λάδια.Ο Γιανταμιδης αναλαμβάνει και peugeot ή μόνο Citroën? Παίζει να υπάρξει θέμα με την εγγύηση?
-
Ουσιαστικά Σιτροέν είναι αλλά λόγω συμβατότητας συντηρεί και Πεζώ. Δεν ξέρω όμως να σου απαντήσω για την εγγύηση, απλά τον πρότεινα γιατί πιστεύω ότι θα βρει λύση στο πρόβλημα σου. Τον θεωρώ βαθύ γνωστή των PSA και πηγαίνοντας χρόνια 2 αυτοκίνητα εκεί δεν με απογοήτευσε ποτέ, ούτε στην ποιότητα εργασίας ούτε σε τιμές.
-
@hountalas said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Καλησπέρα στο νήμα,
θέλω να αναφέρω το πρώτο μου! πρόβλημα με το 2008 1,2 100 9/20.
Ανοίγοντας στην πρώτη σκάλα μου εμφανισε βλαβη μηχανης με, το γνωστό κίτρινο λαμπακι, μαζί με δύο ή τρία μπιπ και στην συνέχεια μόλις πήρε μπρος δούλευε ακανόνιστα δλδ με κάποιο κύλινδρο να μην δουλευει σωστά. Αφού το έσβησα αναψε για περίπου 5 λεπτά το βεντιλατερ στο max και στην συνέχεια σβήνει. Ανάβω ξανά πρώτη σκάλα, βάζω μπρος και όλα καλά.
Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε ξανα προχθές δύο φορές συνεχόμενα ενώ ή πρώτη φορά ήταν μεμονομένη.
Πήγα σε αντιπρόσωπο Θεσ/νικης αλλά είχαν δουλεια και ηθελα να τους το αφήσω για να το τσεκάρουν..... θα το έκανα αλλά έπεσε στις διακοπές οποτε θα το πάω από τις 22/8.
Βεβαια το πήγα και σε αλλο συνεργείο μη εξουσιοδοτημένο αλλά εξειδικευμένο και μου είπε τα εξής ο άνθρωπος:
Δεν εμφανίζει βλάβη σοβαρή(η δεν έχει κρατήσει την βλάβη) ο εγκέφαλος του κινητήρα αλλά σε άλλο καταγραφικο εμφανίζει τα συμβάντα. Μπορεί λέει να φταίει κάποιο μπουζί το οποίο αν το ανοίξει και δει κάποια ακίδα σπασπένη εκεί πρέπει να το αλλάξει αλλά και να γίνουν και κάποιοι προληπτικοί έλεγχοι για να δει ότι ειναι όλα καλά γενικότερα.
Το αμάξι είναι στην εγγύηση ακόμα οπότε θα το πάω στον αντιπρόσωπάρα μας εδώ στην Θεσσαλονίκη να δούμε τι θα μου πούνε και αυτοί. Γενικά αντικρουόμενες απόψεις ακούω για το εν λόγω αντιπρόσωπο - συνεργείο!ΥΓ στην ομάδα του fb νομίζω και κάποιος ακόμα είχε αντίστοιχο πρόβλημα με αυτοκίνητο της ίδιας χρονολογίας περίπου και είχαν θέμα τα μπουζί τα οποία αλλάχθηκαν στην εγγύηση.
ΥΓ στο ΥΓ ο εξειδικευμένος συνεργιατζής μου πρότεινε και εαν θέλω εγώ να κάνω αλλαγές μπουζί κάθε 20κ χλμ.Εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα που διάβασες στο fb πέρσυ το καλοκαίρι. Γιατί τα κάνει αυτά στις διακοπές μας δεν ξέρω. Πάντως η οδηγία της πεζό είναι αν βγάζει πρόβλημα το μπουζί στον 3ο κύλινδρο να κάνουν τράμπα με το 2ο και αν ξανά εμφανίσει στο 2ο τότε σου κάνουν αλλαγή.Εμενα δεν ακολούθησαν την οδηγία και μου τα άλλαξαν στο ένα συνεργείο. Ελα ομως που ξανα εβγαλε στον πολλαπλασιαστή μετά. Οπότε εκεί άλλη οδηγία από την πεζό..
Τελικά ήταν μια χαζοαναβάθμιση του εγκεφάλου η λύση του προβλήματος. -
Εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα που διάβασες στο fb πέρσυ το καλοκαίρι. Γιατί τα κάνει αυτά στις διακοπές μας δεν ξέρω. Πάντως η οδηγία της πεζό είναι αν βγάζει πρόβλημα το μπουζί στον 3ο κύλινδρο να κάνουν τράμπα με το 2ο και αν ξανά εμφανίσει στο 2ο τότε σου κάνουν αλλαγή.Εμενα δεν ακολούθησαν την οδηγία και μου τα άλλαξαν στο ένα συνεργείο. Ελα ομως που ξανα εβγαλε στον πολλαπλασιαστή μετά. Οπότε εκεί άλλη οδηγία από την πεζό..
Τελικά ήταν μια χαζοαναβάθμιση του εγκεφάλου η λύση του προβλήματος.Σε αντιπροσωπεία της Θεσσαλονίκης πηγες; Εγώ θα τους πω να αλλάξουν τα μπουζί και θέλω να δω τι θα κάνουν! Αναβάθμιση έχω να κάνω γενικά από το πρώτο σέρβις που ήταν για τους χάρτες μόνο...
Αι να δούμε, θα μεταφέρω νέα μολις βγαλω ακρη -
@hountalas said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα που διάβασες στο fb πέρσυ το καλοκαίρι. Γιατί τα κάνει αυτά στις διακοπές μας δεν ξέρω. Πάντως η οδηγία της πεζό είναι αν βγάζει πρόβλημα το μπουζί στον 3ο κύλινδρο να κάνουν τράμπα με το 2ο και αν ξανά εμφανίσει στο 2ο τότε σου κάνουν αλλαγή.Εμενα δεν ακολούθησαν την οδηγία και μου τα άλλαξαν στο ένα συνεργείο. Ελα ομως που ξανα εβγαλε στον πολλαπλασιαστή μετά. Οπότε εκεί άλλη οδηγία από την πεζό..
Τελικά ήταν μια χαζοαναβάθμιση του εγκεφάλου η λύση του προβλήματος.Σε αντιπροσωπεία της Θεσσαλονίκης πηγες; Εγώ θα τους πω να αλλάξουν τα μπουζί και θέλω να δω τι θα κάνουν! Αναβάθμιση έχω να κάνω γενικά από το πρώτο σέρβις που ήταν για τους χάρτες μόνο...
Αι να δούμε, θα μεταφέρω νέα μολις βγαλω ακρηΝομίζω λέει ο φίλος για τράμπα και όχι αλλαγή. Εάν είσαι στην εγγύηση, θα σου πρότεινα να τους αφήσεις να κάνουν ότι λέει η οδηγία της εταιρίας. Και στον γνώστη που λέει ο φίλος πάλι, θα σου πρότεινα να τον πάρεις ένα τηλέφωνο να τον ρωτήσεις αν καλύπτει την εγγύηση, αν είναι εξουσιοδοτημενος.
-
Πρόβλημα τα μπουζι δεν είχαν τελικά, λογικά ούτε και συ θα έχεις. Ήθελε τηλεφόρτωση. Χωρίς αυτήν θα βαρουσε συνεχώς και για άλλο πρόβλημα. Δράμα και Καβάλα ήταν τα συνεργεία που πήγα.
-
Μια φορά που αντιμετώπισα κάτι παρόμοιο στον 1.2/130, δλδ το αμαξι μπηκε σε safe mode αλλα δεν κράτησε κωδικό σφάλματος ήταν από ποιότητα καυσίμων, είχα βάλει σε άγνωστο βενζινάδικο. Έκτοτε μόνο bp δεν το έχει επανεμφανισει
Στο συνεργείο που το είχα πάει για έλεγχο μου είχα πει ότι αν δεν κρατήσει τον κωδικό στην μνήμη είναι κάτι παροδικό, δεν ξέρω αν τους πιστεύωΈχω ακούσει παρόμοιο θέμα, που ήταν μπουζί τελικά σε Corsa F 1.2/100, σε κάποιες υλοποιήσεις είτε δεν ήταν Bosche, η ήταν προβληματική παρτίδα
Όταν εγώ πήγα για το σέρβις είχα περίπου 25.000 χλμ και η αντιπροσωπεία μου είπε ότι δεν χρηζουν αλλαγης και θα τα αλλάξουν στο επόμενο, αν και ο κατασκευαστής συνιστά στις 30.000 χλμ.
-
@tutuyo said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Μια φορά που αντιμετώπισα κάτι παρόμοιο στον 1.2/130, δλδ το αμαξι μπηκε σε safe mode αλλα δεν κράτησε κωδικό σφάλματος ήταν από ποιότητα καυσίμων, είχα βάλει σε άγνωστο βενζινάδικο. Έκτοτε μόνο bp δεν το έχει επανεμφανισει
Στο συνεργείο που το είχα πάει για έλεγχο μου είχα πει ότι αν δεν κρατήσει τον κωδικό στην μνήμη είναι κάτι παροδικό, δεν ξέρω αν τους πιστεύωΈχω ακούσει παρόμοιο θέμα, που ήταν μπουζί τελικά σε Corsa F 1.2/100, σε κάποιες υλοποιήσεις είτε δεν ήταν Bosche, η ήταν προβληματική παρτίδα
Όταν εγώ πήγα για το σέρβις είχα περίπου 25.000 χλμ και η αντιπροσωπεία μου είπε ότι δεν χρηζουν αλλαγης και θα τα αλλάξουν στο επόμενο, αν και ο κατασκευαστής συνιστά στις 30.000 χλμ.
30κ μου ειπε και εμενα για μπουζί αλλά σε δυσμενείς συνθηκες. Νομίζω το "νορμαλ" ειναι στις 40κ;!
Οσο για το αν κρατάει στην μνήμη του εγκεφάλου κάτι, αυτό μου είπε και εμένα ο μάστορας. Δεν φαίνεται κάτι στον εγκέφαλο του κινητήρα. Αλλά δεν θυμάμαι πως το είπε ή δεν το κατάλαβα καλά, υπάρχει και ένα καταγραφικό άλλο που από εκεί μπορούν να δουν εάν έχει γίνει κάτι. -
Καλημέρα
Ενδιαφέρομαι για αγορά του 208 1.5 Bluehdi καινούργιο. Το μόνο που με φοβίζει είναι η φήμη που έχουν τα Peugeot.
Είναι αξιόπιστο το συγκεκριμένο μοντέλο;
Βγαίνει στα 22 χιλιάδες περίπου που είναι αρκετά κατά την γνώμη μου αλλά είναι πολύ όμορφο και πλέον από τις λίγες 1500αρες μηχανές πετρελαίου που πουλιούνται.
-
Μην το πάρεις.
Ακου την φήμη... -
@sotirisdi said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Καλημέρα
Ενδιαφέρομαι για αγορά του 208 1.5 Bluehdi καινούργιο. Το μόνο που με φοβίζει είναι η φήμη που έχουν τα Peugeot.
Βγαίνει στα 22 χιλιάδες περίπου που είναι αρκετά κατά την γνώμη μου αλλά είναι πολύ όμορφο και πλέον από τις λίγες 1500αρες μηχανές πετρελαίου που πουλιούνται.
Πολυ ωραίο αυτοκίνητο. Σε γενικές γραμμές έχει αναβαθμιστεί ποιοτικά η Peugeot. Από την άλλη είναι Γάλλοι και έχουν τα κολλημάτα τους με την εργονομία και το λογισμικό.
Ταξιδιάρικα αυτοκίνητα ενδέχεται να σε παιδέψουν όπως μια Παριζιάνα φοιτήτρια . (δεν βρίσκεις εύκολα τα κουμπιά της ;)) -
@sotirisdi said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Καλημέρα
Στο 1,5 οι Γαλλοι παίζουν μπάλα μόνοι τους είτε μιλούμε για Πεζώ ή για Ρενώ.
Αξιοπιστία και κατανάλωση στο απόγειο τους.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)