-
@chrisk6 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Ούτε καν. Ανά 1000χλμ να βλέπω λάδια?
Δεν είναι ζωή αυτή...Σε καμια περιπτωση δε θα αφηνα την τυχη της ζωης αυτων που κουβαλω μαζι και τη δικη μου σε ενα μηχανημα, οσο τελειο και να ηταν αυτο, γιατι θα βαριομουν να κοιταξω λαδια, υγρα φρενων, ψυξης, πιεση ελαστικων, κλπ διαγνωστικους ελεγχους ακομα και συχνοτερα απο 1000 χιλιομετρα.
-
@ilias-a said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Δεν είναι ζωή αυτή...Σε καμια περιπτωση δε θα αφηνα την τυχη της ζωης αυτων που κουβαλω μαζι και τη δικη μου σε ενα μηχανημα, οσο τελειο και να ηταν αυτο, γιατι θα βαριομουν να κοιταξω λαδια, υγρα φρενων, ψυξης, πιεση ελαστικων, κλπ διαγνωστικους ελεγχους ακομα και συχνοτερα απο 1000 χιλιομετρα.
2024 έχουμε.
Όλα αυτά που είπες τα βλέπεις από τα όργανα του αυτοκινήτου σου.
Να ήσουν το 1980 ναι...Το θέμα είναι πόσο λάδι καίει ο κινητήρας και τι θεωρούμε λογικό και αν το δεχόμαστε επίσης.
-
2024 έχουμε.
Να ήσουν το 1980 ναι...Το θέμα είναι πόσο λάδι καίει ο κινητήρας και τι θεωρούμε λογικό και αν το δεχόμαστε επίσης.
Μεινε μονο στα οργανα, για το λαδι εχει δωσει ο κατασκευαστης το φυσιολογικο στο βιβλιαρακι του, σε οσους κανουν τον κοπο να το διαβασουν.
-
2024 έχουμε.
Μεινε μονο στα οργανα, για το λαδι εχει δωσει ο κατασκευαστης το φυσιολογικο στο βιβλιαρακι του, σε οσους κανουν τον κοπο να το διαβασουν.
Ανά 1000 χλμ να το κοιτάω αποκλείεται πάντως.
Μέχρι και η Peugeot στο βιβλιαράκι αναφέρει έλεγχο ανά 5000χλμ...στα λάδια.
Όποιος το μελετήσει θα το δει. -
@jamesd said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
1 λιτρο στα 15000 μια χαρα ειναι, ανα 1000 υποχρεωση σου να ριχνεις μια ματια στα λαδια.
Λίγα δεν λες; Αν ανά 1000 χλμ, χρειάζεται συμπλήρωμα εμπίπτει στην κατηγορία «μπρίκι»
Ο έλεγχος ελαίου κάθε 1000, ή άντε 2000 χλμ, είναι αυτονόητος. Και όχι, δεν είναι μπρίκι, αν θέλει συμπλήρωμα. Σε λίγο θα σας φανεί και περίεργο να ελέγχετε τον αέρα στα λάστιχα κάθε 15 μέρες...
-
-
Παίζει ρόλο και πόσα χιλιόμετρα κάνεις βέβαια. Αν κάνεις στο 10ημερο 1000χλμ θα ελέγχεις 3-4 φορές το μήνα λάδια;
Υπάρχει ούτως ή άλλως το manual του κατασκευαστή που λέει ακριβώς πότε πρέπει να γίνονται οι έλεγχοι.
Το ότι πχ ένα vag σου λέει κάθε 1000χλμ δε σημαίνει ότι αυτό ισχύει για ένα ΤΟΥΟΤΑ η το αντίθετο. -
Καλά βρε σατανάδες,
κάτσε να πάει σε συνεργείο να δούμε τι φταίει.
Να δούμε τι φταίει για να προσπαθήσουμε να το προλάβουμε εάν γίνεται οι υπόλοιποι. Φαντάζομαι αυτό εξυπηρετεί το φόρουμ, να ενημερωνόμαστε για τα κουσούρια έτσι ώστε όσοι μπορούν να κάνουν ελέγχους.
Αν δεν είναι θέμα ιμάντα πάντως δεν έχω δει πολλά puretech να καίνε λάδι. -
@hountalas said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Αν δεν είναι θέμα ιμάντα πάντως δεν έχω δει πολλά puretech να καίνε λάδι.
Εκτός από τη φθορά του ιμάντα χρονισμού, ο κινητήρας 1.2 PureTech τείνει να καταναλώνει πάρα πολύ λάδι.
https://forum.4troxoi.gr/topic/33699/κατασκευαστές-και-μοντέλα-peugeot-forum/12893?_=1725262380095
-
@fanis75 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Εκτός από τη φθορά του ιμάντα χρονισμού, ο κινητήρας 1.2 PureTech τείνει να καταναλώνει πάρα πολύ λάδι.
https://forum.4troxoi.gr/topic/33699/κατασκευαστές-και-μοντέλα-peugeot-forum/12893?_=1725262380095
Αυτό πάει με το πρόβλημα του ιμάντα η μόνο του;
Αλλά και πάλι περισσότερο θα εμφανιστεί ο ιμάντας παρά το κάψιμο λαδιού.
Τουλάχιστον αυτό φαίνεται σε δείγμα που παίρνεις από το fb και από εδώ. -
Μόνο του. Ειναι γενικότερο θέμα κατανάλωσης λαδιού του συγκεκριμένου μοτέρ. Εαν διαβάσεις αναλυτικά, υπάρχουν οδηγίες ελέγχου και επισκευής, από ψεκασμό με φλιτ, σε αντικατάσταση κυλίνδρων, μέχρι αντικατάσταση κινητήρα.
-
Μόνο του. Ειναι γενικότερο θέμα κατανάλωσης λαδιού του συγκεκριμένου μοτέρ. Εαν διαβάσεις αναλυτικά, υπάρχουν οδηγίες ελέγχου και επισκευής, από ψεκασμό με φλιτ, σε αντικατάσταση κυλίνδρων, μέχρι αντικατάσταση κινητήρα.
Ναι το έκανα μια μετάφραση και είδα κάτι.
Αλλά έχω δει ότι χαλάνε τα υπόλοιπα παρά να γράφουν συχνά για κατανάλωση λαδιού.
Αυτά το 2020 που το πήρα δεν μας τα λέγατε! -
Αλλά και πάλι περισσότερο θα εμφανιστεί ο ιμάντας παρά το κάψιμο λαδιού.
Τουλάχιστον αυτό φαίνεται σε δείγμα που παίρνεις από το fb και από εδώ.Του κουμπαρου μου το Grandland πριν ''σκασει'' το μοτερ (1.2/130hp) μου ελεγε οτι εκαιγε λαδι αρκετο.
Το ειχε αναφερει και στα ενδιαμεσα σερβις...αλλα εγινε η δουλεια μετα απο λιγες χιλιαδες χιλιομετρα. -
Αυτά το 2020 που το πήρα δεν μας τα λέγατε!
Οποιος ρώταγε τα έλεγα, τουλάχιστον όσα ξέραμε ως τότε. Αλλά ειναι κίντερ έκπληξη αυτό το μοτέρ, κάθε λίγο βγαίνει κάτι καινούργιο.
-
Τι να πω, μακριά από εμάς.
Εμένα τώρα έχει 54κ.
Δεν είχα θέμα με λάδι ποτέ.
Τα σέρβις τα έκανα σχετικά γρηγορότερα από αυτό που ζητάνε δηλαδή μέχρι 12-14κ τα πήγαινα τα λάδια. 0-30 στην αρχή και τώρα άλλαξε σε 0-20.
Με τον ιμάντα να δω τι θα κάνω αν και με το μάτι φαίνεται οκ. -
Τι να πω, μακριά από εμάς.
Εμένα τώρα έχει 54κ.
Δεν είχα θέμα με λάδι ποτέ.
Τα σέρβις τα έκανα σχετικά γρηγορότερα από αυτό που ζητάνε δηλαδή μέχρι 12-14κ τα πήγαινα τα λάδια. 0-30 στην αρχή και τώρα άλλαξε σε 0-20.
Με τον ιμάντα να δω τι θα κάνω αν και με το μάτι φαίνεται οκ.Παντως σου λεω στο κολλητο μου που εχει 30χιλ χλμ τον αλλαξανε απο μονοι τους
-
Υπαρχει τεχνικη οδηγια που λογικα θα την εφαρμοσουν.
Αν υπαρχει λογος γι αλλαγη του ιμαντα θα πρεπει να την κανουν.
Παντως η αυξημενη καταναλωση λαδιου ειναι σημαδι...
Τουλαχιστον ετσι ειπανε μεσα απο την αντιπροσωπεια της Opel ατομα γνωστα που εργαζοντουσαν χρονια. -
Όταν φθείρεται ο ιμάντας, τα θραύσματα του βουλώνουν την σίτα της αντλίας λαδιού, με αποτέλεσμα αυτή να μην μπορεί να τραβήξει λάδι. Το λάδι ως ποσότητα υφίσταται, αλλά δεν ανεβαίνει πάνω. Τώρα γιατί η αυξημένη κατανάλωση λαδιού είναι σημάδι έναρξης φθοράς στον ιμάντα μόνο αυτοί το ξέρουν...
-
@n-k-9 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Τώρα γιατί η αυξημένη κατανάλωση λαδιού είναι σημάδι έναρξης φθοράς στον ιμάντα μόνο αυτοί το ξέρουν...
Σιγά μην ξέρουν - χρειάζονται μηχανικοί για αυτό και οι Γάλλοι δεν έχουν από δαύτους.
-
@n-k-9 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Τώρα γιατί η αυξημένη κατανάλωση λαδιού είναι σημάδι έναρξης φθοράς στον ιμάντα μόνο αυτοί το ξέρουν...
Σιγά μην ξέρουν - χρειάζονται μηχανικοί για αυτό και οι Γάλλοι δεν έχουν από δαύτους.
Έφυγαν όλοι και πήγαν στη vag…έτσι εξηγούνται όλα…
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)