-
Καλημέρα σε όλους! Σήμερα είδα στο δρόμο το καινούργιο μοντέλο 2008 (2023 ή 2024) και πραγματικά εντυπωσιάστηκα με το πόσο όμορφο ήταν. Σκέφτομαι να το αγοράσω και βλέπω ότι υπάρχουν 3 εκδόσεις, με τις βασικές διαφορές να είναι οι εξής:
- Allure: Ζάντες + keyless start (και ασύρματη φόρτιση με επιπλέον 200 ευρώ, αν και δεν τη χρειάζομαι).
- GT: Όλα τα παραπάνω συν ατμοσφαιρικός φωτισμός, καλυτερα φρενα(?) και κάποιες αισθητικές προσθήκες.
Θέλω βενζινοκίνητο, μιας και δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα, και σίγουρα αυτόματο. Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι ο υβριδικός κινητήρας είναι πιο φτηνος από τον 1.2 pure tech 130 p.s
Βλέπω ότι περίπου οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: GT €34,000, Allure €32,000 και Active €29,500.
Εσείς ποια έκδοση πιστεύετε ότι αξίζει και ποιος κινητήρας είναι καλύτερος; Γενικά, παρουσιάζουν προβλήματα;Ευχαριστώ πολύ!
-
Να σαι καλά!
-
@petros229 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Καλημέρα σε όλους! Σήμερα είδα στο δρόμο το καινούργιο μοντέλο 2008 (2023 ή 2024) και πραγματικά εντυπωσιάστηκα με το πόσο όμορφο ήταν. Σκέφτομαι να το αγοράσω και βλέπω ότι υπάρχουν 3 εκδόσεις, με τις βασικές διαφορές να είναι οι εξής:
- Allure: Ζάντες + keyless start (και ασύρματη φόρτιση με επιπλέον 200 ευρώ, αν και δεν τη χρειάζομαι).
- GT: Όλα τα παραπάνω συν ατμοσφαιρικός φωτισμός, καλυτερα φρενα(?) και κάποιες αισθητικές προσθήκες.
Θέλω βενζινοκίνητο, μιας και δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα, και σίγουρα αυτόματο. Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι ο υβριδικός κινητήρας είναι πιο φτηνος από τον 1.2 pure tech 130 p.s
Βλέπω ότι περίπου οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: GT €34,000, Allure €32,000 και Active €29,500.
Εσείς ποια έκδοση πιστεύετε ότι αξίζει και ποιος κινητήρας είναι καλύτερος; Γενικά, παρουσιάζουν προβλήματα;Ευχαριστώ πολύ!
Πολύ ακριβό!
Ριξε μια ματιά σε Lexus lbx -
Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι ο υβριδικός κινητήρας είναι πιο φτηνος από τον 1.2 pure tech 130 p.s
Θεμα φορολογιας. Ο υβριδικος εχει κατα 50% μειωμένο ETT
-
@lap said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Να σαι καλά!
-
Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι ο υβριδικός κινητήρας είναι πιο φτηνος από τον 1.2 pure tech 130 p.s
Λογικό, γιατί έχει το 50% του φόρου από τον βενζινοκινητήρα.
Εσείς ποια έκδοση πιστεύετε ότι αξίζει και ποιος κινητήρας είναι καλύτερος;
Προφανώς η καλύτερα εξοπλισμένη, εαν θες να διαθέσεις αυτά τα χρήματα. Κινητήρας, ο υβριδικός ειναι πιο γρήγορος και οικονομικός.
Γενικά, παρουσιάζουν προβλήματα;
Ναι αρκετά.
-
-
Η ποιότητα κύλισης πως σας φαίνεται στο 2008; Προσωπικά το θεωρώ από τα πλέον αδύναμα σημεία του καθώς δίνει την αίσθηση πολύ μικρότερου αυτοκινήτου ενώ δεν απομονώνει αρκετά τον οδηγό από τον δρόμο με αποτέλεσμα οποιαδήποτε feel good αίσθηση να πάει περίπατο. Σε αντίθεση το 3008 που καταφέρνει να έχει εντελώς άλλη αίσθηση αλλά παράλληλα οδηγικά σου δίνει full πληροφόρηση.
-
@jamesd said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Η ποιότητα κύλισης πως σας φαίνεται στο 2008; Προσωπικά το θεωρώ από τα πλέον αδύναμα σημεία του καθώς δίνει την αίσθηση πολύ μικρότερου αυτοκινήτου ενώ δεν απομονώνει αρκετά τον οδηγό από τον δρόμο με αποτέλεσμα οποιαδήποτε feel good αίσθηση να πάει περίπατο. Σε αντίθεση το 3008 που καταφέρνει να έχει εντελώς άλλη αίσθηση αλλά παράλληλα οδηγικά σου δίνει full πληροφόρηση.
Εξαρτάται από το μέτρο σύγκρισης, εμένα μου φάνηκε αμαξαρα μετά το baleno, σε αίσθηση κ απομόνωση . Εννοείται ότι το 3008 οφείλει να είναι καλύτερο, αφού είναι μία κατηγορία πάνω.
-
Εγώ νομίζω έχει πολύ καλή ποιότητα κύλισης. Όσοι έχουν μπει μέσα σαν συνοδηγοί τουλάχιστον αυτό σχολίασαν.
Έτσι όπως το περιγράφεις δεν το έχω αισθανθεί ποτέ. -
Μα είναι ένα ψηλό 208, δηλαδή ένα μικρό αυτοκίνητο. ένα ψηλωμένο B κατηγορίας είναι.
Βάζοντας στην άκρη αυτό το δεδομένο, για τα δεδομένα της κατηγορίας μια χαρά είναι πιστεύω, έχοντας το 208 για 1.5 χρόνο και συν/οδηγώντας το 2008 κολλητού για 3-4 μήνες. Δεν μπορεί να σε απομονώνει εντελώς από τον δρόμο (φαντάζομαι αναφέρεσαι στον ήχο/θόρυβο και τις αναρτήσεις να "σιδερώνουν" τις ανωμαλίες του δρόμου.
Το 3008 είναι μια κατηγορία πάνω και το "χρυσό" αμάξι της Πεζώ την τελευταία 5ετία. -
Εχοντας εμπειρίες από το 3 αιρκρος και το 3008 και μικρή από το 2008, θα έλεγα ότι το 2008 έχει καλά υλικά και μία ποιότητα κύλισης καλή, αλλά υστερεί προφανώς κατά πολύ από το 3008.
Για μένα το μειονέκτημα του 2008, είναι οι χώροι του, μαζί με το εσωτερικό του ύψος, που αν είσαι πάνω από 1,80 θα αισθάνεσαι κάπως στριμωγμένος.
Προφανώς εγώ που είμαι 1,94 δεν δίνω καμία ελπίδα στο 2008, σε σχέση με το υπεράνετο και τεράστιο εσωτερικά 3 αιρκρός, το οποίο όμως υπολλείπεται σε απτή ποιότητα εσωτερικού του 2008.
Οχι όμως σε ταξίδι, ιδιαίτερα αν σου αρέσει η άνετη μετακίνηση, που εκεί για μένα κερδίζει και το 3008, το οποίο είναι αρκετά σκληρό για τα γούστα μου και με ενοχλεί η μεγάλη κεντρική κονσόλα.
Δηλαδή αν κάποιος θέλει να αισθάνεται ότι φοράει το αυτοκίνητο πάει στο 2008 και στο 3008.
Αν θέλει να είναι άνετος και χαλαρός, πάει στο 3 αιρκρος, μια και το 5 αιρκρός δεν είναι τόσο άνετο στο εσωτερικό του, γιατί έχει την ίδια κεντρική κονσόλα.
Εκεί ίσως για το χαλαρό οδήγημα το Γκράνλαντ να δίνει την λύση, όπως βέβαια και το λίγο μεγαλύτερο και άνετο Ντι Ες 7.
Η Στελλάντις σου δίνει λύσεις διαφορετικών στύλ, ανάλογα με τα γούστα σου, με όλα της τα μοντέλα και μπορείς να διαλέξεις τι αρέσει σε σένα.
Γιατί αυτό που αρέσει σε σένα, μπορεί να ενοχλεί τον άλλον.
-
Με ύψος λίγο κάτω από 1.94μ βρήκα τον χώρο του 2008 για το κεφάλι να είναι πολύ καλός (σε αντίθεση με το Grandland που είναι οριακό και προβληματίζει). Ο χώρος για τα πόδια όμως είναι οριακότατος για το 2008 αλλά και για το 3008. Απλά στο 3008 το ταμπλό είναι πιο μακριά και δίνει μια αίθηση άνεσης όντας πιο 'ευάερο'.
Ως ποιότητα κύλισης εννοώ κυρίως την αίσθηση του οδοστρώματος στο σώμα σου, που στο 2008 περα από ότι δεν έχει καμία σχέση με πιο 'ακριβά' τύπου qashqai και Corolla cross γενικά δίνει μια αίσθηση αμεσότητας που προσωπικά μου θυμίζει παλιότερες εποχές.
Το c3 aircross, αν έχει στοιχεία και από το απλό c3 θα είναι αμαξάρα. -
Με παρόμοιο ύψος στο 3008 χωράω οριακά. Οχι τόσο όσο που θα έλεγα το αγοράζω. Στα 2008 και 308 μετά από 10 δευτερόλεπτα θέλω να βγω έξω. BTW το τιμόνι κρύβει το καντράν. Βασικά απορώ πως ευρωπαϊκές εταιρείες δεν σκέφτονται τα ύψη των Ευρωπαίων. Δεν τα παιρνεις ούτε για ενοικίαση αν είσαι πάνω από ένα ύψος. Όπως λέει και ο Μπογρης όπου ύψος, μόνο γερμανικά.
-
Στο 308 μπήκα μία φορά δύσκολα, βγήκα πιο δύσκολα και δεν θα ξαναέμπαινα.
@kapelis said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Με παρόμοιο ύψος στο 3008 χωράω οριακά. Οχι τόσο όσο που θα έλεγα το αγοράζω. Στα 2008 και 308 μετά από 10 δευτερόλεπτα θέλω να βγω έξω. BTW το τιμόνι κρύβει το καντράν. Βασικά απορώ πως ευρωπαϊκές εταιρείες δεν σκέφτονται τα ύψη των Ευρωπαίων. Δεν τα παιρνεις ούτε για ενοικίαση αν είσαι πάνω από ένα ύψος. Όπως λέει και ο Μπογρης όπου ύψος, μόνο γερμανικά.
Σιγά τα γερμανικά. Στο Κιου 3 σπορτμπάκ είναι χειρότερα από το 3008 και στο να μπείς και μέσα.
Στις Ευρωπαϊκές εταιρείες κυβερνάνε οι μετριότητες...
Για αυτό δεν μας σκέπτονται εμας τους ψηλούς.
Για τους ψηλούς, κυρίως τα Σιτροέν από τα Ευρωπαϊκά βολεύουν.
-
@criuser said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Στο 308 μπήκα μία φορά δύσκολα, βγήκα πιο δύσκολα και δεν θα ξαναέμπαινα.
@kapelis said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Σιγά τα γερμανικά. Στο Κιου 3 σπορτμπάκ είναι χειρότερα από το 3008 και στο να μπείς και μέσα.
Στις Ευρωπαϊκές εταιρείες κυβερνάνε οι μετριότητες...
Για αυτό δεν μας σκέπτονται εμας τους ψηλούς.
Για τους ψηλούς, κυρίως τα Σιτροέν από τα Ευρωπαϊκά βολεύουν.
Στο Tiguan ταξιδεύουν άνετα 4 επιβάτες με ύψος 1,90 ανέφερε ο Thomas
-
Ούτε το Τιγκουάν είναι πιο άνετο από το 3008. Παρόμοιο θα έλεγα.
Επίσης άλλο είναι να είσαι 1,90 και 80 κιλά και άλλο να είσαι 1,90 και 130 κιλά.
Οι πρώτοι χωράνε και 5 μέσα. Στους δεύτερους οι πίσω δυσκολεύονται, γιατί οι μπροστά τα πάνε πίσω τα καθίσματα.
-
@criuser said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Ούτε το Τιγκουάν είναι πιο άνετο από το 3008. Παρόμοιο θα έλεγα.
Επίσης άλλο είναι να είσαι 1,90 και 80 κιλά και άλλο να είσαι 1,90 και 130 κιλά.
Οι πρώτοι χωράνε και 5 μέσα. Στους δεύτερους οι πίσω δυσκολεύονται, γιατί οι μπροστά τα πάνε πίσω τα καθίσματα.
Το καινούργιο Tiguan είναι σίγουρα πιο άνετο από 3008.
-
Δεν έχω μπει στο καινούργιο. Μπήκα στο 3008 το καινούργιο.
Μέσα πιο άνετο από το παλιό, αλλά το πέρασμα της πόρτας το ίδιο.
-
Από τα πιο άνετα γερμανικά που έχω δει είναι το Skoda kamiq, το VW id4 και το Cupra Formentor. Μιλάμε για άνεση για ψηλούς (ποιος stelantis…). Το προηγούμενο Tig δεν ήταν τίποτα φοβερό απο αυτή την άποψη. Μετά countryman είναι grande, τέλος qashqai είναι καλό α και το Jeep renegade είναι καλό αν αντέχεις να το βλέπεις. CC επίσης νομίζω ανεκτή με κάποια παραχώρηση στα πόδια. Μετά πας σε πολύ ακριβά…που καλύτερα να είσαι λίγο στριμωγμένα παρά να δώσεις τοσα χρήματα.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)