-
Για τους μερακλήδες αυτό...
Στα χειροκίνητα XCEED mild hybrid, με επιλεγμένο το πρόγραμμα sport:
Στα κατεβάσματα σχέσης στο κιβώτιο, ο κινητήρας αυξάνει μόνος του στιγμιαία τις στροφές, για να ολοκληρωθεί ομαλά η αλλαγή, δηλαδή το γνωστό Rev matching! -
Επειδή έχω το ίδιο μοτέρ, δε νομίζω ότι κάνει Rev matching.
Απλά στο sport αυξάνει την απόκριση του γκαζιού με συνέπεια στις γρήγορες αλλαγές να το ψιλοπατηναρεις αν είσαι συνηθισμένος σε αλλαγές στο eco. -
@georgemit said in Kia XCeed - crossover:
Επειδή έχω το ίδιο μοτέρ, δε νομίζω ότι κάνει Rev matching.
Απλά στο sport αυξάνει την απόκριση του γκαζιού με συνέπεια στις γρήγορες αλλαγές να το ψιλοπατηναρεις αν είσαι συνηθισμένος σε αλλαγές στο eco.Στο XCEED 1.5t mhev το έχω διαπιστώσει ο ίδιος ως κάτοχος πως κάνει rev matching στο sport, δεν ξέρω για το i30. Αποδεικνύεται από την αύξηση των στροφών του κινητήρα στο στροφόμετρο, δεν είναι υποκειμενική αίσθηση.
Κατά τη διαδικασία του κατεβάσματος σχέσης δηλαδή, βλέπεις πως αυξάνονται τα rpm ενώ έχεις συμπλέκτη πατημένο, γκάζι αφημένο και κουνάς λεβιέ για να κατεβάσεις σχέση.Συμφωνώ πως αυξάνεται και η απόκριση του γκαζιού στο Sport.
-
Δεν ξέρω στο XCEED με τον 1.5t τι κάνει, αλλά στο 1.6t του SPORTAGE MY22 δεν έχω παρατηρήσει να κάνει rev match.
-
@tkin73 said in Kia XCeed - crossover:
Δεν λεω οτι ειναι απογορευτικα τα λτ.
Απλα όσο περισσοτερα τοσο καλυτερα.Η σύζυγος του tkin73 γράφει σίγουρα.
-
@ the_dynamite Μην επιμένεις δε κάνει Rev matching τα i20Ν και i30Ν που κάνουν έχουν ειδικό κουμπί.
Θα το ήξερες αν είχε. -
@elteo said in Kia XCeed - crossover:
Δεν λεω οτι ειναι απογορευτικα τα λτ.
Απλα όσο περισσοτερα τοσο καλυτερα.Η σύζυγος του tkin73 γράφει σίγουρα.
oχι εγω ειμαι...θελω απλα για δεδομενο μπατζετ, αξιοπιστια, τον περισσότερο εξοπλισμο, χωρο, γκαζι , κλπ...
εγω μικρη οικογενεια εχω αλλα το καλοκαιρι στα πολυήμερα ταξιδια με αμαξι τα 430λτ πληρως εκμεταλευσιμα του scross μου ειναι οριακα χωνω και λιτρα στο πισω καθισμα ...σιγουρα και τα 500 θα τα γεμιζα ε και στα 350 θα εκοβα αλα ...μιστερ μπιν αυτα που κουβαλαω... -
@ the_dynamite Μην επιμένεις δε κάνει Rev matching τα i20Ν και i30Ν που κάνουν έχουν ειδικό κουμπί.
Θα το ήξερες αν είχε.@georgemit να ξεκαθαρίσω καταρχήν ότι βάσει των δημοσιεύσεων που έκανες κατά το παρελθόν, μου είσαι συμπαθής.
Στο συγκεκριμένο θέμα με το rev matching, όμως να μου επιτρέψεις να έχω την τεκμηριωμένη άποψη μου.
Διαπίστωσα ο ίδιος την ύπαρξη του rev matching στο δικό μου xceed, δεν είναι θέμα επιμονής ή εγωισμού κτλ.
Το επιχείρημα σου πως δεν έχει το δικό σου Ι30 rev matching, άρα δεν θα έχει και το Xceed, δεν βγάζει νόημα.
Το επιχείρημα σου για τα I20n, I30n που έχουν rev matching, επειδή έχουν ειδικό κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης του, άρα το xceed δεν έχει, δεν βγάζει νόημα.Δεν απαιτείται η ύπαρξη ξεχωριστού φυσικού διακόπτη για την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του rev matching.
Στο xceed mhev με κιβώτιο imt, το ρόλο του διακόπτη, τον παίζει το κουμπί επιλογής προγράμματος, όταν βάλεις sport mode.
Στα I20n, I30n που είναι ημιαγωνιστικές sport κατασκευές, ο κατασκευαστής θέλησε να βάλει και ξεχωριστό κουμπί rev matching για να τονίσει το sport στοιχείο.Δες τι γράφει σε review για το xceed 1.5t mhev imt, ισπανικό περιοδικό:
In Sport mode, it gives a burst of gas when downshifting to match the speed of the pinion of the lowest gear that is going to be engaged, making the change, on the one hand, smoother, and on the other, somewhat more stimulating...(έγινε μετάφραση από google translate)
Μπορεί αν βρω χρόνο και διάθεση να ανεβάσω και βιντεάκι από το καντράν του αυτοκινήτου με τη διαδικασία rev matching.
Δεν θα επανέλθω όμως με άλλο ποστ, για να σου απαντήσω επάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Αυτά και σου εύχομαι καλή χρονιά και ωραίες συζητήσεις στο φόρουμ!
-
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Θα το δοκιμάσω και θα σου πω, μακάρι να έχει το xceed για να έχει κατά 99% και το δικό μου λόγω ίδιου set up. Ελπίζω να μην είναι στο μυαλό του δημοσιογράφου μόνο.
Βέβαια χωρίς να θέλω να σε αμφισβητήσω πιστεύω ότι αν είχε τέτοιο σύστημα θα το έγραφαν και στα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Επίσης καλή χρονιά!
-
Από τις πιο ευγενικές αλλά και εμπεριστατωμένες "αντιπαραθέσεις" που έχω διαβάσει στο φόρουμ...
Μπράβο και στους δυο ανωτέρω συμφορουμίτες
-
@antoniokon said in Kia XCeed - crossover:
Από τις πιο ευγενικές αλλά και εμπεριστατωμένες "αντιπαραθέσεις" που έχω διαβάσει στο φόρουμ...
Μπράβο και στους δυο ανωτέρω συμφορουμίτες
Ναι και μενα μου αρεσε πολυ.
Ετσι ειμαστε εμεις οι κορεατες ολοι -
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Θα το δοκιμάσω και θα σου πω, μακάρι να έχει το xceed για να έχει κατά 99% και το δικό μου λόγω ίδιου set up. Ελπίζω να μην είναι στο μυαλό του δημοσιογράφου μόνο.
Βέβαια χωρίς να θέλω να σε αμφισβητήσω πιστεύω ότι αν είχε τέτοιο σύστημα θα το έγραφαν και στα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Επίσης καλή χρονιά!
Ακόμα δεν το δοκίμασες;;; Αν μου είχαν πει κάτι τέτοιο θα τα είχα παρατήσει όλα!
-
Όχι ακόμα, θα το δοκιμάσω προσεχώς.
Μου έστειλε ο φίλος @the_dynamite 3 άρθρα που όντως το γράφουν για τον 1.0 120 όμως.
Είχα παρατηρήσει ότι οι αλλαγές ήταν λίγο περίεργες στο sport αλλά νόμιζα ότι οφείλονταν στην υστέρηση του ηλεκτρογκαζου. -
Να μη ρωτήσω εγώ τώρα τι είναι το rev matching ε ;;
-
@nik-2 said in Kia XCeed - crossover:
https://www.allcarleasing.co.uk/blog/what-is-rev-matching/
Mε 2 λογια. Ανεβαζει στροφες στιγμιαια ωστε να μην κλωτσήσει στο κατεβασμα ταχυτητας
-
Σαν τεχνική οδήγησης είναι αυτό
Youtube VideoΚαι στις μηχανές είναι σχεδόν αυτονόητο και πιο εύκολο, και είναι σχεδόν απαραίτητο σε γρήγορους ρυθμούς για να μην αποσταθεροποιηθεί το πίσω μέρος πριν την στροφή η μέσα σε αυτή.
Ακόμη και στα παπάκια με αυτό το ημιαυτόματο κιβώτιο που δεν μου άρεσε ποτέ ήταν απαραίτητο για να είναι ομαλές οι αλλαγές ταχύτητας.
Ακόμη και στα ανεβάσματα ήθελε μια παρόμοια τεχνική για να είναι ομαλές οι αλλαγές, ...δεν τα χωνεψα ποτέ τα παπιά! -
@alexandros-k said in Kia XCeed - crossover:
Mε 2 λογια. Ανεβαζει στροφες στιγμιαια ωστε να μην κλωτσήσει στο κατεβασμα ταχυτητας
Ωρε ειχα τετοιο πραγμα και δεν το ξερα ?
-
@alex-mix said in Kia XCeed - crossover:
@alexandros-k said in Kia XCeed - crossover:
Ωρε ειχα τετοιο πραγμα και δεν το ξερα ?
Δεν ξερω αν εχει και το δικο σου Αλεξ
Δεν το χρειαζεσαι εσυ , ξερεις να κανεις μυτη τακουνι -
Για τον χωρο αποσκευων ρε παιδια εγω δεν εχω παραπονο κανενα .Και βαλιτσες χωραει ανετα και ψωνια και απ ολα.Βεβαια δεν εχω μικρα παιδια και προερχομαι απο το corolla 2006 που ειναι μικρο και εχω και την ρεζερβα μεσα λογω lpg.
Αυτη την στιγμη για 1.5 160 αλογα το λες και απο τα φθηνοτερα της αγορας .Ακομα και το diesel με 136.ενταξει ρε συ για ψωνια και το κορσα που εχω μια χαρα! το θεμα ειναι οτι η μπαταρια κοβει χωρο ριχαινει τον χωρο αποσκευων των κανει 380λτ που δεν συναδει πολυ με το 4.40μ του αμαξιου και τον κροσοβερ χαρακτηρα. Τα 430λτ που ειχαν οι μη υβριδικες εκδοσεις ηταν καλυτερα. Δεν λεω οτι ειναι απογορευτικα τα λτ.
Απλα όσο περισσοτερα τοσο καλυτερα.
Το ντιζελ 136 θα ηθελα να το οδηγησω.
Ειχα οδηγήσει το 1.0 που ο κινητηρας του το εθαβε. Παρολα αυτά λεβιες , αναρτηση, και πατημα μου ειχαν αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις. Το ειχα οδηγησει κοντα με το φοκους ( με ημιακαπτο) και το σιβικ . Το κια ηταν καλυτερο σε αναρτηση απο το φοκους και αρκετα κοντα στο σιβικ...Πιο φοκους ηταν stline η active;
-
@a-ctive said in Kia XCeed - crossover:
Για τον χωρο αποσκευων ρε παιδια εγω δεν εχω παραπονο κανενα .Και βαλιτσες χωραει ανετα και ψωνια και απ ολα.Βεβαια δεν εχω μικρα παιδια και προερχομαι απο το corolla 2006 που ειναι μικρο και εχω και την ρεζερβα μεσα λογω lpg.
Αυτη την στιγμη για 1.5 160 αλογα το λες και απο τα φθηνοτερα της αγορας .Ακομα και το diesel με 136.ενταξει ρε συ για ψωνια και το κορσα που εχω μια χαρα! το θεμα ειναι οτι η μπαταρια κοβει χωρο ριχαινει τον χωρο αποσκευων των κανει 380λτ που δεν συναδει πολυ με το 4.40μ του αμαξιου και τον κροσοβερ χαρακτηρα. Τα 430λτ που ειχαν οι μη υβριδικες εκδοσεις ηταν καλυτερα. Δεν λεω οτι ειναι απογορευτικα τα λτ.
Απλα όσο περισσοτερα τοσο καλυτερα.
Το ντιζελ 136 θα ηθελα να το οδηγησω.
Ειχα οδηγήσει το 1.0 που ο κινητηρας του το εθαβε. Παρολα αυτά λεβιες , αναρτηση, και πατημα μου ειχαν αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις. Το ειχα οδηγησει κοντα με το φοκους ( με ημιακαπτο) και το σιβικ . Το κια ηταν καλυτερο σε αναρτηση απο το φοκους και αρκετα κοντα στο σιβικ...Πιο φοκους ηταν stline η active;
Το business Ήταν απο οτι θυμάμαι
Kia XCeed - crossover