-
@cirus said in Ford Puma 2019:
ολα τα group στο facebook είναι φανατικά δυστηχώς γιατι είμαι σε πολλά. Δεν είναι κατανοητό σε μενα γιατί πρεπει επειδη ντε και καλά το πήραμε να μη λέμε τα στραβα του και έχω μαλώσει χοντρα με τον διαχειριστή εκει για αυτό αλλά δεν λέω περισσότερα.
Hountalas δεν διαφωνω γενικά μαζί σου αλλά σε αυτο με τις κάμερες έχεις αδικό 100% επειδή έχω πολύ καλη πληροφόρηση. Δίνουν τα στοιχεία για contact με τον πωλητή απευθειας στο εξωτερικό, η μια κάμερα έχει 146 ευρώ (με τα μεταφορικά) οι 2 τα διπλάσια ακριβώς αρα όχι 400. και μετά την κάνεις εγκατασταση σε όποιον θες που αναλογα πάει η αμοιβή και εκει υπάρχει προσφορά στην εγκατασταση. Δεν βγάζει από τις κάμερες γιατι πολύ απλά δεν το κανόνισε αυτός που νομίζεις αλλά άλλος!!!! Η τιμή είναι πολύ καλή αν θες την γνωμη μου
το 95% των μπαταριων που εχουν πρόβλημα είναι rombat. και το 5% varta
και στο δικο μου είχα ηλεκρονικο πρόβλημα που ευτυχως αφού ταλαιπωρήθηκα λύθηκε τελείως.
Τα λάστιχα περιφερειακα του αυτοκινητου που κατασκευάζονται από τοπικο προμηθευτη στην ρουμανία είναι επειικός απαράδεχτα ή αλλιώς ΓΤΠ. Ξεκάθαρα
Ποιοτητα κατασκευής η FORD δεν έχει. Απλά δεν έχει. Είναι στο μεσο όρο και κάτω.
Ποιοτητα υλικών μέτρια προς καλή, δεν είναι χαλιά όπως την παρουσιάζουν απλά συναρμογή δεν έχει καλή
Θεωρώ ότι εγώ δεν είμαι φανατικός.
Τωρα τα θετικά του αυτοκινήτου είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Οδηγικά είναι το καλύτερο (τιμόνι, αναρτηση, συμπεριφορά, χειροκείνιτο σασμαν). Εμφανισιακα είναι στα καλύτερα, χωρος αποσκευών τον μεγαλύτερο ενώ είναι στα πιο compact σε μέγεθος.
Είναι ακριβό όμως αρκετα περισσότερο από όσο θα έπρεπε.
Αυτα τα ολίγα από μένα. Καθής έχει την δική του άποψη και σεβαστή. Ο κρου είναι φυσιολογικό να το θεωρεί κουβά αφού ο ανθρωπος δεν μπορεί να μπει μέσα. Ο storm είναι λογικό που το θεωρεί μπουρδα για τους δικούς του λόγους. Ο οποιωσδήποτε αλλος για τους δικούς του αλλους λόγους κάτι άλλο.
Με αυτόν που συμφωνω περισσότερο είναι ο Φανης αν και διαφωνούμε στο κιβώτιο. Είναι ακριβό για αυτά που προσφέρει αλλα αν βγαλεις το κόστος για μενα προσωπικά είναι το καλύτερο για τις δικές μου ανάγκες
Ναι βρε τα ξέρω αυτά που λες, το είχα ξεψαχνίσει όταν έψαχνα για αμαξι το 2020. Εσένα σε βλέπω δεν είσαι σαν και αυτούς αλλά πλέον τους διαβάζω κάθε μέρα γιατί δεν είναι αντικειμενικοί σε πολλά.
Για τις κάμερες δεν είπα τίποτα κακό απλά μου φάνηκαν πολλά τα 400. Προσωπικά στο πούμα δεν θα ακούμπαγα ηλεκτρονικά!
Δες το ποστ με τις κάμερες που μαλώνουν με τον άλλο με το άσπρο που το έχει πειράξει 100 φορές. Αυτός ότι λέει για tuning ή θα τον πνίξουν η δεν μιλάει κανείς.
Γενικά θέλει ποπ κορν και διάβασμα! -
@hountalas said in Ford Puma 2019:
ολα τα group στο facebook είναι φανατικά δυστηχώς γιατι είμαι σε πολλά. Δεν είναι κατανοητό σε μενα γιατί πρεπει επειδη ντε και καλά το πήραμε να μη λέμε τα στραβα του και έχω μαλώσει χοντρα με τον διαχειριστή εκει για αυτό αλλά δεν λέω περισσότερα.
Hountalas δεν διαφωνω γενικά μαζί σου αλλά σε αυτο με τις κάμερες έχεις αδικό 100% επειδή έχω πολύ καλη πληροφόρηση. Δίνουν τα στοιχεία για contact με τον πωλητή απευθειας στο εξωτερικό, η μια κάμερα έχει 146 ευρώ (με τα μεταφορικά) οι 2 τα διπλάσια ακριβώς αρα όχι 400. και μετά την κάνεις εγκατασταση σε όποιον θες που αναλογα πάει η αμοιβή και εκει υπάρχει προσφορά στην εγκατασταση. Δεν βγάζει από τις κάμερες γιατι πολύ απλά δεν το κανόνισε αυτός που νομίζεις αλλά άλλος!!!! Η τιμή είναι πολύ καλή αν θες την γνωμη μου
το 95% των μπαταριων που εχουν πρόβλημα είναι rombat. και το 5% varta
και στο δικο μου είχα ηλεκρονικο πρόβλημα που ευτυχως αφού ταλαιπωρήθηκα λύθηκε τελείως.
Τα λάστιχα περιφερειακα του αυτοκινητου που κατασκευάζονται από τοπικο προμηθευτη στην ρουμανία είναι επειικός απαράδεχτα ή αλλιώς ΓΤΠ. Ξεκάθαρα
Ποιοτητα κατασκευής η FORD δεν έχει. Απλά δεν έχει. Είναι στο μεσο όρο και κάτω.
Ποιοτητα υλικών μέτρια προς καλή, δεν είναι χαλιά όπως την παρουσιάζουν απλά συναρμογή δεν έχει καλή
Θεωρώ ότι εγώ δεν είμαι φανατικός.
Τωρα τα θετικά του αυτοκινήτου είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Οδηγικά είναι το καλύτερο (τιμόνι, αναρτηση, συμπεριφορά, χειροκείνιτο σασμαν). Εμφανισιακα είναι στα καλύτερα, χωρος αποσκευών τον μεγαλύτερο ενώ είναι στα πιο compact σε μέγεθος.
Είναι ακριβό όμως αρκετα περισσότερο από όσο θα έπρεπε.
Αυτα τα ολίγα από μένα. Καθής έχει την δική του άποψη και σεβαστή. Ο κρου είναι φυσιολογικό να το θεωρεί κουβά αφού ο ανθρωπος δεν μπορεί να μπει μέσα. Ο storm είναι λογικό που το θεωρεί μπουρδα για τους δικούς του λόγους. Ο οποιωσδήποτε αλλος για τους δικούς του αλλους λόγους κάτι άλλο.
Με αυτόν που συμφωνω περισσότερο είναι ο Φανης αν και διαφωνούμε στο κιβώτιο. Είναι ακριβό για αυτά που προσφέρει αλλα αν βγαλεις το κόστος για μενα προσωπικά είναι το καλύτερο για τις δικές μου ανάγκες
Ναι βρε τα ξέρω αυτά που λες, το είχα ξεψαχνίσει όταν έψαχνα για αμαξι το 2020. Εσένα σε βλέπω δεν είσαι σαν και αυτούς αλλά πλέον τους διαβάζω κάθε μέρα γιατί δεν είναι αντικειμενικοί σε πολλά.
Για τις κάμερες δεν είπα τίποτα κακό απλά μου φάνηκαν πολλά τα 400. Προσωπικά στο πούμα δεν θα ακούμπαγα ηλεκτρονικά!
Δες το ποστ με τις κάμερες που μαλώνουν με τον άλλο με το άσπρο που το έχει πειράξει 100 φορές. Αυτός ότι λέει για tuning ή θα τον πνίξουν η δεν μιλάει κανείς.
Γενικά θέλει ποπ κορν και διάβασμα!400 μαζί με την εγκατασταση για μπρος πίσω κάμερα και εγκατάσταση είναι πολύ λίγα.
Για να καταλάβεις , η εργοστασιακή χωρίς εγκατάσταση αν πας να την βάλεις σε οποιωδήπωτε αμάξι θέλει γύρω στα 700 (η μία) ΧΩΡΙΣ την εγκατάσταση και ΑΝ το αναλαμβάνει η αντιπροσωπεία που συνηθως ΔΕΝ το αναλαμβανει να μπεί στην οθόνη multimedia του αυτοκινήτου. Η τιμή είναι πάρα πολύ καλή. Γιατι νομίζεις δεν βάζει κανενας μετα κάμερες αν εχει παραγγείλει το αμάξι χωρίς? Γιατι είναι εξωφρενικά ακριβό το κόστος από τον κατασκευαστή.
Υπάρχουν και φτηνότερες και ακριβότερες κάμερες φυσικά. Πάντως ΔΕΝ είναι φθηνοκινεζια που βρίσκεις και αρκετα χαμηλότερα στο Ali, εχει πολύ καλή εικόνα και μπαινει αυτόματα στο παρκάρισμα χωρίς να κάνεις κάποια ενέργεια πράγμα πολύ βολικό που μπορεί να σου γλιτώσει πολλά χρήματα από μικρογρατζουνιές ακουμπίσματος του μπροστα προφυλακτήρα αν παρκάρεις οριακά.
Εγω την μπροστά την παρείγγειλα και την πλήρωσα 146 ευρώ ήδη και την περιμένω.
Τωρα για τα αλλά, Δεν ασχολούμαι τόσο πολύ με ξεκατινιάσματα και μαλώματα.
Εγώ κρατάω τα θετικά και περνάω καλά τόσο εδώ στους 4τροχούς όσο και εκεί.
Μαρέσει να ανταλάσω απόψεις, να χαίρομαι το αμάξι μου και να το μοράζομαι με άλλους που χαιρονται το δικό τους. Τα υπόλοιπα τα αφήνω σε άλλους, έχω καλύτερα πράγματα να κανω
Αν σαρέσουν πάντως οι φανατικοί και να γελάς το καλύτερο ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ club είναι των TESLA. δεν διαβαζω πολύ γιατι δεν με πολυνοιάζει αλλά έχω κλαψει από τα γέλια με το τι λένε μερικές φορές
ποιο φανατικοί και στον κόσμο τους πεθαίνεις. πήραν ηλεκτρικό και νομίζουν οτι ειναι πολύ συμφέρουσα αγορα ότι, εχει μόνο θετικα στο ταξίδι και οτι σώζουν τον κόσμο!!!!!
-
Όλα τα FB group τραγικά και με γελοίους διαχειριστές, εκτός από του Captur
-
Το προηγούμενο σκ είχα πάει Αράχωβα. Οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί αλλά υπήρχε χιόνι σε διάφορα σημεία οπότε μπήκα σε στρωμένο από χιόνι χωματόδρομο για να δω τι ψάρια πιάνει το πουμακι μου.στο σημείο που ήμουν ένα kia ceed είχε κολλήσει και δεν μπορούσε να βγεί στην άσφαλτο και ένα άλλο μεγαλύτερο τζιποειδες που δεν θυμάμαι μάρκα, πάλευε και αυτό. Με σπρώξιμο βγήκαν τελικά. Μετά ήρθε η σειρά μου. Στο προφίλ οδήγησης που δείχνει χιόνι ή στο trial πάντως δεν έκανε τπτ. Απενεργοποιησα αντισπιν και με γλυκό γκαζακι πραγματικά βγήκα αέρα. Να σημειώσω ότι είμαι αμαθος από χιόνι και φυσικά ειχα πάρει αλυσίδες αλλά για 15 μέτρα που ήθελα να διανύσω είπα να μήν βάλω και με έβγαλε ασπροπροσωπο.
-
@andreas-red-velvet said in Ford Puma 2019:
Το προηγούμενο σκ είχα πάει Αράχωβα. Οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί αλλά υπήρχε χιόνι σε διάφορα σημεία οπότε μπήκα σε στρωμένο από χιόνι χωματόδρομο για να δω τι ψάρια πιάνει το πουμακι μου.στο σημείο που ήμουν ένα kia ceed είχε κολλήσει και δεν μπορούσε να βγεί στην άσφαλτο και ένα άλλο μεγαλύτερο τζιποειδες που δεν θυμάμαι μάρκα, πάλευε και αυτό. Με σπρώξιμο βγήκαν τελικά. Μετά ήρθε η σειρά μου. Στο προφίλ οδήγησης που δείχνει χιόνι ή στο trial πάντως δεν έκανε τπτ. Απενεργοποιησα αντισπιν και με γλυκό γκαζακι πραγματικά βγήκα αέρα. Να σημειώσω ότι είμαι αμαθος από χιόνι και φυσικά ειχα πάρει αλυσίδες αλλά για 15 μέτρα που ήθελα να διανύσω είπα να μήν βάλω και με έβγαλε ασπροπροσωπο.
Νομίζω επειδή στις περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα είμαστε άμαθοι από χιόνι, εκτός από την Ατιική που πλέον με 0.1μμ χιόνι θα ζητάνε αλυσίδες!, παίζει σημαντικότερο ρόλο ο οδηγός παρά τα όποιο drive modes σε οχήματα χωρίς 4χ4. Και με το normal να πήγαινες θα έβγαινε η διαδρομή. Ίσως είναι περισσότερο placebo τα mode.
Βέβαια κάποιοι βλέπουν "άλλο" αυτοκίνητο και κάποιοι ελάχιστη διαφορά. -
ο no.1 παραγοντας σε διαδρομες εκτός είναι τα κατάλληλα ελαστικά...
τα drive modes που δεν επεμβαινουν σε διαφορικά ή σχεσεις μετάδοσης ειναι απλα marketing. αναφερομαι παντα για εκτος δρόμου.. -
@andreas-red-velvet said in Ford Puma 2019:
πριν κανενα χρονο στην ομαδα που εχετε στο φουμπου εγραφε ενας κατοχος οτι προσπαθησε να περασει απο χιονοδρομικο ζηρειας προς γκουρα οτι τα βρηκε σκουρα και μαλιστα εκτος απο κολλημα, εσπασε και θολους και γενικα εδινε συσταση για αποφυγη. το ιδιο βραδυ επιασε νεα χιονοπτωση στην περιοχη. ξεκιναγε για την ιδια ακριβως διαδρομη μελος απο το φορουμ εδω με βιταρα το επομενο πρωι και μου τηλεφωνησε καθως ειχε διαβασει το ποστ στην ομαδα σας. οπως του ειπα, ετσι και εγινε, περασε αερα και ολοκληρωσε την διαδρομη για πλακα, και τα 15 χιλιομετρα αντι για τα 500μετρα του πουμα, καθως ειναι εξαιρετικα βατη. αγορασατε ενα φιεστα με ψηλο καθισμα. μεινετε στο οπου μπορει να παει το φιεστα πατε και εσεις αλλα βαζετε στο μπαγκαζ και μια εξτρα συσκευασια πανες. προφιλ οδηγησης κλπ με δικινητα ειναι για ασφαλτο, οτι γραφουν για το χωμα ειναι μονο για το λαμπακι να το βλεπετε να γουσταρετε.
-
@gatoz said in Ford Puma 2019:
προφιλ οδηγησης κλπ με δικινητα ειναι για ασφαλτο, οτι γραφουν για το χωμα ειναι μονο για το λαμπακι να το βλεπετε να γουσταρετε.
Εκτός από τα PSA που είναι πραγματική 4κινηση σε 2κινητο και το λέει και η ίδια η Πεζώ....τόσο καλό που δεν χρειάζεται η 4κινηση. Έχει και βιντεάκια. Τους πιστεύω. τέλος!
-
@fanis75 said in Ford Puma 2019:
προφιλ οδηγησης κλπ με δικινητα ειναι για ασφαλτο, οτι γραφουν για το χωμα ειναι μονο για το λαμπακι να το βλεπετε να γουσταρετε.
Εκτός από τα PSA που είναι πραγματική 4κινηση σε 2κινητο και το λέει και η ίδια η Πεζώ....τόσο καλό που δεν χρειάζεται η 4κινηση. Έχει και βιντεάκια. Τους πιστεύω. τέλος!
Και το Puma το λέει αυτό.. εκείνοι είναι πιο πιστευτοί;
-
@dublin said in Ford Puma 2019:
Με χιούμορ πάντα...
Εκείνοι εάν πάρει μπροστά το αμάξι τυχεροί είναι! Αλλιώς 8 χρόνια και car center!
Οι του fb ακόλουθοι θα με νιώσετε! -
μπούρδα είναι της Φορντ....καμία σχέση με την ανωτερότητα του grip.
-
μπούρδα είναι της Φορντ....καμία σχέση με την ανωτερότητα του grip.
Τώρα μιλάς σωστά! Χαχα
4Χ4 δεν είναι, αλλά θα ήθελα να έχω το γκριπ, μάλιστα ήθελα να το βάλω έξτρα, αλλά σιγά μην περίμενα.. ένα κάτιτις τους το κάνουν, με αλγόριθμους και λογάριθμους μετρημένες οι ρυθμίσεις και το software..
-
καλά μια χαρά πάει το αμάξι και σε πολυ βατο χωματόδρομο η σε καποια που δεν πάει το φιεστα λόγω ύψους.
τωρα από εκεί και πέρα το puma δεν είναι για πολλά πολλά!!!!! Ναι σε χιονι με κουβερτες ή αλυσίδες παει όπως βεβαια παει και ένα επιβατικό.
μονο για δρόμο προορίζεται αντε και μεχρι την παραλία αλλιώς παίρνεις πραγματικο 4x4 οπως το βιταρα, το duster και πας οπου θες.
-
μονο για δρόμο προορίζεται αντε και μεχρι την παραλία αλλιώς παίρνεις πραγματικο 4x4 οπως το βιταρα, το duster και πας οπου θες.
Δηλαδή Βιτάρα δικίνητο, για ποιο λόγο μπορεί να πηγαίνει καλύτερα από ένα πούμα πχ σε χώμα ή χιόνι με ασφάλτινα; Λόγω κοντύτερων προβόλων και 2 εκ ψηλότερου σασί;
-
Γιατί είναι vitara.-
-
@georgemit said in Ford Puma 2019:
Γιατί είναι vitara.-
Ακριβώς!! Είναι αξίωμα, θέσφατο....δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος.
-
@georgemit said in Ford Puma 2019:
Γιατί είναι vitara.-
Ακριβώς!! Είναι αξίωμα, θέσφατο....δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος.
Αχαχαχαχα
-
@famas said in Ford Puma 2019:
Δηλαδή Βιτάρα δικίνητο, για ποιο λόγο μπορεί να πηγαίνει καλύτερα από ένα πούμα πχ σε χώμα ή χιόνι με ασφάλτινα; Λόγω κοντύτερων προβόλων και 2 εκ ψηλότερου σασί;
Λόγω DNA φυσικά!
Τι, διαφωνεί κάνεις?
-
Γιατί στις βασικές εκδόσεις τους είναι 6 χιλιάρικα φθηνότερο...
-
Για το βιταρα το 4χ4 μίλησα. Το χ2 δεν έχει να παρατάξει κάτι καλύτερο από το πούμα εκτός από τα 2 εκατοστα όπως είπες
Ford Puma 2019