@iceman7 said in Ford Puma 2019:
@andya3 said in Ford Puma 2019:
Όλη η φαμίλια t-cross, taigo, t-roc παίζει από 22-27k και καλύπτει όλα τα γούστα σε μέγεθος, εξοπλισμό, κινητήρα, κιβώτιο, σχεδιασμό κλπ. Τα έχει δέσει τα B-SUV η vw. Κι αν θες κάτι φθηνότερο πας σε Kamiq ή Arona.
Εμπορικά γενικά τα vag καλύπτουν τα πάντα. Ρίχνουν σεντόνι και σκεπάζουν όλη την αγορά. Η επιτυχία δεν αφορά μόνο ένα συγκεκριμένο μοντέλο, όπως π.χ. το yaris-cross ή το Puma ή το Captur. Έχουν τη δυνατότητα, τα φράγκα και την τεχνογνωσία και σ' αυτό τον τομέα. Δεν τους πιάνεις πουθενά.Καλά τα λες αλλά η παντελής έλλειψη καποιας υβριδικοτητας και η αντίληψη του κόσμου για την αξιοπιστία του group σε οδηγούν να μην τα προτιμήσεις τελικά.
Εγώ ήμουν στο τσακ να πάρω το κρος για τη γυναίκα αλλά δεν το βρήκα όπως θέλαμε ενώ φυσικά θα το έπαιρνα μόνο μέσω leasing.
Δεν ξέρω με τις παραπάνω ελλείψεις τι εμπορευσιμότητα θα είχε μετά από 5-6 χρονια που θα το κραταγαμε ενώ γενικά όπου δεν έχω άκρη/γνώση του δικτύου δεν πάω.
Το πάν στην ελληνική αγορά είναι να ξέρεις συνεργείο που να του έχεις εμπιστοσύνη.
Αυτό στην Ελλάδα επιτυγχάνεται είτε μένοντας στην ίδια μάρκα αν έχεις κάνει γνωριμιες είτε εμπιστευόμενος κάποια κλαμπ στο fb που συνηθως κονομανε κάποια λαμόγια που σε στέλνουν συστημένο σε συγκεκριμένα συνεργεία.
Άσχετη μάρκα δοκιμάζεις μέσω leasing.
Θα συμφωνήσω μαζί σου μόνο στην έλειψη υβριδικότητας. Φαίνεται ότι για κάποιο λόγο οι Γερμανοί προσπερνούν την υβριδική τεχνολογία. Και μιλάω για όλες τις Γερμανικές εταιρείες, όχι μόνο για τα vag. Ακόμα και τους mild hybrid κινητήρες που έχουν φτιάξει, αν διαβάσεις Γερμανικά δημοσιεύματα τους υποτιμούν λίγο, δεν το λένε ανοιχτά, αλλά αφήνουν κάτι υπονούμενα του τύπου πάρε καλύτερα ένα θερμικό.
Μπορεί να είναι και θέμα κόστους, να μη θέλουν να εκτεθούν σαν τη Renault-Nissan που βγάζει τώρα το υβριδικό Juke 32k. Ήμαρτον δηλαδή, ποιος θα το πάρει? Ή σαν πολιτική επειδή κάνουν τεράστιες επενδύσεις σε σχέση με τους άλλους στα ηλεκτρικά, να θέλουν να σε πάνε απευθείας εκεί.
Για το θέμα της αξιοπιστίας, δεν έχουν τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από τα άλλα Ευρωπαικά. Να μην πω ότι σε σχέση με τα Γαλλικά έχουν σαφή υπεροχή.
Για τα συνεργεία δε, εκεί δεν έχεις να φοβάσαι απολύτως τίποτα. Τα πρώτα 4 χρόνια της εγγύησης, το αυτοκίνητο θα είναι σε εξουσιοδοτημένο. Μετά υπάρχουν άφθονα εξειδικευμένα συνεργεία που είναι από αξιοπρεπή και πάνω. Και από τιμές εργασίας και ανταλλακτικών, φυσιολογικά όλα, τίποτα υπερβολικό.