-
-
Αυτή ακριβώς είναι η ένστασή μου : Ούτε το ιξώδες 0W-30 προτείνεται ούτε η προδιαγραφή ACEA C1 .Θα έπρεπε να βάλει 0W-20 API SN ή SNplus ή SP η εναλλακτικά 0W-20 ACEA A5/B5 .
-
Πράγματι σύμφωνα με τον οδηγό χρήσης του κατασκευαστή, προβλέπεται μόνο 0W-20 για τον SKYACTIV-X.
Ίσως θα έπρεπε να ζητήσεις από τον επίσημο επισκευαστή που έκανε την αρχική αλλαγή λαδιών, να τα αντικαταστήσει με τα προβλεπόμενα φυσικά χωρίς επιβάρυνση. Την απάντηση από την αντιπροσωπεία την έχεις σε mail; -
Με την αντιπροσωπία δεν ασχολήθηκα καθόλου . Αφήνω το θέμα λίγο να εκτονωθεί από πλευράς μου και θα τους ενοχλήσω από εβδομάδα . Πάντως από τον τεχνίτη αναφέρθηκε ότι έχουν κάνει αλλαγή λιπαντικού σε πολλά CX 30 ( πόσα άραγε ?) χρησιμοποιώντας total quartz 0W-30.
Την δευτέρα θα γίνει αντικατάσταση με το προβλεπόμενο Mazda Supra X 0W-20 σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο στα δυτικά καθώς οι συγκεκριμένοι στα ανατολικά ήδη με έχουν χάσει από πελάτη / θύμα .
Ενημερωτικά το κόστος αλλαγής με ΛΑΘΟΣ λιπαντικό στον επίσημο αντιπρόσωπο στις 29 /12/21 κόστισε 165 ευρώ .
Είναι εδώ που κολλά η παροιμία: πήγα για μαλλί και βγήκα κουρεμένος ......
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον .
Καλή Χρονιά με πολύ υπομονή .
-
@panos-volcan said in Mazda CX-30:
Συνεχίζοντας λοιπόν την αναζήτηση καθώς κάτι δεν μου καθόταν καλά διαπίστωσα ότι οι προδιαγραφές του προτεινόμενου λιπαντικού από τον κατασκευαστή είναι κατηγορίας API SN or higher για ιξώδες πάντα 0W-20 και πάντα για skyaktiv X , σε Ευρώπη μεριά .
Το total quarzt ineo first 0W-30 το οποίο βάλανε στο κινητήρα του δικού μου αυτοκινήτου εκτός από διαφορετική τιμή ιξώδους που το κάνει ελάχιστα πιο παχύρευστο σε συνθήκες λειτουργίας καλύπτει την ευρωπαϊκή προδιαγραφή ACEA C1 , δηλαδή καμία απολύτως σχέση με την προδιαγραφή του προτεινόμενου από τον κατασκευαστή λιπαντικού .
Βέβαια η μόνη εξήγηση είναι ότι επειδή ο όμιλος έχει και τα peugeot / citroen αποφάσισε (?) να χρησιμοποιεί σε όλα τα αυτοκίνητα total παραβλέποντας τις οδηγίες του κατασκευαστή ( !!! ) .
Μήπως μας περνάνε για λιγουλάκι άσχετους ?
Είναι δυνατόν ένας τόσο προηγμένος τεχνολογικά κινητήρας να μην υποστηρίζεται όπως πρέπει από τον επίσημο αντιπρόσωπο ?Τέλος πάντων επειδή το συγκεκριμένο θέμα με έχει επηρεάσει αρνητικά και ελπίζω να έτυχε σε εμένα και μόνο παρακαλώ προσέξτε πάρα πολύ τι λιπαντικό έχετε χρησιμοποιήσει στο αυτοκίνητό σας .
Το επόμενο βήμα έχει γίνει ήδη και έκλεισα ραντεβού ( φυσικά αλλού ) για αντικατάσταση με Mazda Supra X 0W- 20 .
Με τον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο ( ανατολική Θεσσαλονίκη) σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια και σκέφτομαι να ενημερώσω και την mazda europe μέσω email . Ελπίζω το κακό να περιορίζεται μόνο στον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο .
Εύχομαι σε όλους σας Καλή Χρονιά .
Κατ' αρχάς ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας την εμπειρία σου διότι είναι πολύ χρήσιμη για μας που θα ακολουθήσουμε.
Καλά θα κάνεις να μην το αφήσεις να περάσει έτσι απαιτώντας πέρα από την συγνώμη τους για την ταλαιπωρία σου και την επιστροφή των χρημάτων.
Με κάτι τέτοια δυστυχώς κλονίζετε η εμπιστοσύνη μας.
Καλή χρονιά.
-
@panos1971 said in Mazda CX-30:
Πάντως από τον τεχνίτη αναφέρθηκε ότι έχουν κάνει αλλαγή λιπαντικού σε πολλά CX 30 ( πόσα άραγε ?) χρησιμοποιώντας total quartz 0W-30.
Φοβερή απάντηση! και 10W-40 να είχε βάλει, σε λίγα χλμ δεν παθαίνει κάτι. Αν όμως εξακολουθεί η χρήση λάθος λιπαντικών...
Καλή χρονιά!
-
Το ενδιαφέρον είναι ότι το Supra X 0W-20 φτιάχνεται από την Total για την Ευρώπη μάλλον.
-
Το istop πόσο απίστευτο και ομαλό είναι.Το ενδιαφέρον είναι ότι δουλεύει με τη συμπίεση του κινητήρα .Δε δουλεύει ούτε με τη μίζα ούτε τον ηλεκτροκινητήρα.Αλλη μια πρωτοτυπία του skyactive X.
-
Υπάρχει καιρό που λειτουργεί έτσι, από τους πρώτους -G.
-
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Το istop πόσο απίστευτο και ομαλό είναι.Το ενδιαφέρον είναι ότι δουλεύει με τη συμπίεση του κινητήρα .Δε δουλεύει ούτε με τη μίζα ούτε τον ηλεκτροκινητήρα.Αλλη μια πρωτοτυπία του skyactive X.
Για το start & stop είναι αυτό;
Εμένα στο golf το start&stop χρησιμοποιεί μια ηλεκτρογεννήτρια για να βάλει μπροστά.
-
@limited_one said in Mazda CX-30:
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Για το start & stop είναι αυτό;
Εμένα στο golf το start&stop χρησιμοποιεί μια ηλεκτρογεννήτρια για να βάλει μπροστά.
Ναι για το start stop.Η Mazda το λέει istop.
-
@panos1971 said in Mazda CX-30:
Με την αντιπροσωπία δεν ασχολήθηκα καθόλου . Αφήνω το θέμα λίγο να εκτονωθεί από πλευράς μου και θα τους ενοχλήσω από εβδομάδα . Πάντως από τον τεχνίτη αναφέρθηκε ότι έχουν κάνει αλλαγή λιπαντικού σε πολλά CX 30 ( πόσα άραγε ?) χρησιμοποιώντας total quartz 0W-30.
Την δευτέρα θα γίνει αντικατάσταση με το προβλεπόμενο Mazda Supra X 0W-20 σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο στα δυτικά καθώς οι συγκεκριμένοι στα ανατολικά ήδη με έχουν χάσει από πελάτη / θύμα .
Ενημερωτικά το κόστος αλλαγής με ΛΑΘΟΣ λιπαντικό στον επίσημο αντιπρόσωπο στις 29 /12/21 κόστισε 165 ευρώ .
Είναι εδώ που κολλά η παροιμία: πήγα για μαλλί και βγήκα κουρεμένος ......
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον .
Καλή Χρονιά με πολύ υπομονή .
Καλή χρονιά!
Δεν έχω Mazda, αλλά υβριδικό Toyota. Και σε εμένα στην πρώτη αλλαγή μου έβαλαν λάθος λάδι. Μάλιστα δεν γνωρίζουν τι ακριβώς έβαλαν και μου έδωσαν διαφορετικές απαντήσεις ανάλογα με το ποιον και πότε ρώτησα. Δεν θα ξαναπατήσω φυσικά στο ίδιο μαγαζί.
Τέλος πάντων, ήθελα απλώς να σου πω πως σε καταλαβαίνω και δεν είσαι ο μόνος που του έτυχε. -
Καλησπέρα Καλή χρονιά σε όλους. Ταξίδεψα Βόρεια Ελλάδα τις γιορτές . Αμπελόκηποι Αθήνας Κέντρο Θεσσαλονίκης καθαρός χρόνοσ οδήγησης 4:30 ώρες μεση κατανάλωση 10λιτρα . 4 άτομα γεμάτο πορτ παγκαζ. Όσα μου είπατε για το acc λειτουργουν όμως στο δικό μου τρόπο οδήγησης έχω ενστάσεις στην λειτουργια που δε θέλω να αναλύσω και σας κουράσω. Ταξίδεψα σήμερα το δρόμο προς ΣΈΡΡΕΣ από Θεσσαλονίκη 4 ενήλικες άδειο πορτπαγκαζ πολύ μικροτερη κατανάλωση γύρω στα 9 ίσως και λιγότερα ένδειξη αυτοκίνητου. Η ταχύτητα στο ανοικτό κομμάτι υψηλή πλέον των 140 σταθερα. Φεύγοντας από Θεσσαλονίκη υπάρχει έντονη παρατεταμένη ανηφόρα όπου και εκεί πρέπει να δουλεύεις με κατεβάσματα 5η και 4η σε αρκετά κομμάτια για να μην πέφτει από τα 140-160. Η έλλειψη ροπής στις 2+ μέχρι τις 4 είναι ο λόγος. Η διαδικασία με τα κατεβάσματα είναι ευχάριστη όταν την ελέγχεις εσύ. Όταν παλεύει το acc με τις αυξομειώσεις βασανίζεται και είναι νευρικό για τα γούστα μου. Με το χρόνο το βρίσκεις . Όλα τα υπόλοιπα πολύ ευχάριστα ΑΝΕΤΑ και διασκέδαστικα με την έννοια της συμμετοχής. Για αυτό που να αναφέρθηκε για τα λάδια έχω να πω πως κι εγώ είμαι της ίδιας φιλοσοφίας. Έχω επισκεφτεί ήδη δύο φορές το μηχανικό μου για να τα αλλάξουμε ΑΛΛΑ και τις δύο φορές με έδιωξε λέγοντας μου μετά τις 5χιλ. Θα μαθω σύντομα και την προσέγγιση του σε όσα γράφτηκαν για προδιαγραφές και θα μεταφέρω τα σχόλια του. Όταν με το καλό γυρίσω θα έχω περάσει τα 5χιλ χλμ οπότε θα σας πω τι θα βάλουμε. Το πορτ παγκαζ παρότι με αγχωνει όπως το βλέπω, τελικά έχει βάθος και χώρεσε μια μικρή και μια μεσαία βαλίτσα και ακόμα τρία σακ βουαγιαζ καθώς και τρία backpacks και μια τσάντα υπολογιστή μεγάλη.
Καλή χρονιά και πάλι -
Καλησπέρα. Γύρισα απο το ταξίδι στη Β.Ελλάδα. Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό όσο το μαθαίνω. Κάτω από τα 140 χλμ είναι συγκλονιστικά οικονομικό. Είναι παντού ανετο και πολύ ήσυχο. Έχω την εντύπωση ότι με την ΕΚΟ που έβαλα στη ΛΑΡΙΣΑ απέδιδε πολύ καλύτερα από ότι με τη ΒΡ που βάζω μόνιμα στην Αθήνα, πάντα στο ίδιο βενζινάδικο. Στα 1380 χλμ έκαψε συνολικά κατά μ.ο. περιπου 9 λίτρα. Στην εθνική οδό δεν πήγα ποτέ κάτω από 130 σταθερά. Ο καθαρός χρόνος οδηγήσης ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΑΘΗΝΑ ήταν και τις δυο φορές 4,5 ώρες σπίτι -ξενοδοχείο σπίτι. Του αρέσει να κινείται με μια ταχύτητα κάτω και να διατηρείς ψηλές σχετικά στροφές στον κινητήρα ειδικά στα παρατεταμένα ανηφορικά κομμάτια. Έβαζα σχεδόν πάντα 5η , χωρις να ξεπερνάω τις 4,5 χιλ στροφες. Το ήπιο υβριδικό σύστημα υποβοηθά αρκετές φορές , φαίνεται χρήσιμο και μελετημένο. Όταν περάσω τα 10.000θα κάνω ταξίδια και με υψηλότερες μοτ και θα συγκρίνω . Δείχνει ότι μετά τα 20/30 χιλ χλμ όταν αρχίζει να ξεσφίγγει ο κινητηρας θα είναι πολύ καλό. Έφυγα από ΑΘΗΝΑ με 8,8 λ/100χλμ έφτασα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με 9,5 ,στις εκεί μετακινήσεις έπεσε στα 8,8 μέχρι να ξεκινήσω την επιστροφή και έφτασα ΑΘΗΝΑ με 8,9. Όλα τα παραπάνω ακριβώς μου τα επιβεβαίωσε και η «μάνικα” του βενζινάδικου.
-
Σας χαίρομαι που μπορείτε και το κάνετε αυτό.
Εγώ δεν μπορώ να έχω τέτοια άγχη.
Δεν βάζω καν στο καντράν την οθόνη με την κατανάλωση. Την κοιτάω μία στις τόσες και αυτό τελείως εγκυκλοπαιδικά.
Έχω τόσα άλλα άγχη στη ζωή μου για να έχω και αυτό. Προτιμώ να χαίρομαι απλά την οδήγηση και ας κάψει όσα θέλει. -
Χωρίς να θέλω να σας στενοχωρήσω , είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ αυτή η κατανάλωση.
Δεν θα την συγκρίνω με το αυτόματο ντίζελ 3 αιρκρός που έχω τώρα που είμαι στα 5,5 λίτρα σε ανάλογο ταξίδι, άντε 6 το πολύ, δηλαδή 85 ευρώ καύσιμο πήγαινε - έλα τα 1000 χλμ , σε σχέση με τα 155 που είναι τα 9 λίτρα, αλλά θα το συγκρίνω με το προηγούμενο αμάξι μου. C5 σεντάν του 2009 , δίλιτρη με 5τάχυτο κιβώτιο , που ήταν στα τελευταία του, αφού ήταν κινητήρας της δεκαετίας του 90, 1500+ κιλά άδεια, που σε τέτοιες διαδρομές ήταν γύρω στα 8 λίτρα η κατανάλωση . Οπότε ατμοσφαιρικό , τάχα υβριδικό , έστω και λίγο ψηλό όπως το μάζντα , αλλά υποτίθεται με νέο κινητήρα το 2021 , η κατανάλωση αυτή είναι απλά ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ. -
@criuser said in Mazda CX-30:
Χωρίς να θέλω να σας στενοχωρήσω , είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ αυτή η κατανάλωση.
Δεν θα την συγκρίνω με το αυτόματο ντίζελ 3 αιρκρός που έχω τώρα που είμαι στα 5,5 λίτρα σε ανάλογο ταξίδι, άντε 6 το πολύ, δηλαδή 85 ευρώ καύσιμο πήγαινε - έλα τα 1000 χλμ , σε σχέση με τα 155 που είναι τα 9 λίτρα, αλλά θα το συγκρίνω με το προηγούμενο αμάξι μου. C5 σεντάν του 2009 , δίλιτρη με 5τάχυτο κιβώτιο , που ήταν στα τελευταία του, αφού ήταν κινητήρας της δεκαετίας του 90, 1500+ κιλά άδεια, που σε τέτοιες διαδρομές ήταν γύρω στα 8 λίτρα η κατανάλωση . Οπότε ατμοσφαιρικό , τάχα υβριδικό , έστω και λίγο ψηλό όπως το μάζντα , αλλά υποτίθεται με νέο κινητήρα το 2021 , η κατανάλωση αυτή είναι απλά ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ.χαχαχαχ
τοτε να εξηγησεις με ποιο τροπο η νεωτερη γενια κινητηρων της σε πεντε σου σε εκδοση φεβ μου εχει μεση καταναλωση 9.5 λιτρα την ωρα που επισημα εχει 1.3?
πως το σε τριο 110 της αδελφης μου, οταν δεν ειναι συνεργειο ουτε δυο ετων αμαξι, καιει καπου στα 8.5 με ταχυτητες κουτσου σαλιγκαριου?
του γιου μου το ταπεινο κορσα με τον 1.5 101 οταν δεν μενει απο αντ μπλου προβλημα που μενουν τα μισα επισης ουτε 2 ετων, πως εχει φτασει 7?
το αναλογο 208 στην πολη να το καταλαβω που εχει φτασει τα 7, αν και επισης ο μο ταχυτητας του πεφτει απο τις στασεις σε συνεργειο για 'αδιαγνωστα ηλεκτρονικα προβληματα', 3 μηνων αμαξι....εχεις επενδυσει σε CAC 40? χαχαχ
ΑρΕς
ειπαμε οι φιλοι με τα ματσουντα με εχουν στη μπουκα γιατι δεν αντεχω τα διαφημιστικα ζουμ-ζουμ λες και ειμαστε πρωτη δημοτικου και τραγουδαμε το πιασιαρικο της κολυνος, αλλα επιμενω οτι ειναι ποιημα μηχανολογιας οι κατασκευες τους και οχι φαφλαταδικα οπως τα φρανσεζ, -
Ρε σεις, έλεος. Συγκρίσεις γίνονται σε παρόμοια πράγματα. Βάλτε δίπλα δίπλα μερικά σουβς βενζίνης, παραπλήσιων επιδόσεων και μετωπικής επιφάνειας και τότεΣ βγάλτε συμπεράζματα . Όχι με σεντάν ή μπρίκια πόλης, που καίνε και πετρέλαιο κιόλΑ.
-
@gatoz said in Mazda CX-30:
τοτε να εξηγησεις με ποιο τροπο η νεωτερη γενια κινητηρων της σε πεντε σου σε εκδοση φεβ μου εχει μεση καταναλωση 9.5 λιτρα την ωρα που επισημα εχει 1.3?
Για τα άλλα δεν ξέρω, αλλά αυτό ευκολάκι....εσύ είσαι κανίβαλος!! Δεν οδηγείς, όχι απλά στρωτά (δεν μιλάω για υβριδικά που σου είναι άνγωστο...αχαχα!!) ούτε καν φυσιολογικά! Σε κάθε εκκίνση πατάς τέρμα γκάζι και στην ΕΟ πάς με τελική....τι περιμένεις!?!!?! Και λίγα σου καίει....κανονικό αμάξι θα ήταν στο 20+!!!
-
@fanis75 said in Mazda CX-30:
@gatoz said in Mazda CX-30:
Για τα άλλα δεν ξέρω, αλλά αυτό ευκολάκι....εσύ είσαι κανίβαλος!! Δεν οδηγείς, όχι απλά στρωτά (δεν μιλάω για υβριδικά που σου είναι άνγωστο...αχαχα!!) ούτε καν φυσιολογικά! Σε κάθε εκκίνση πατάς τέρμα γκάζι και στην ΕΟ πάς με τελική....τι περιμένεις!?!!?! Και λίγα σου καίει....κανονικό αμάξι θα ήταν στο 20+!!!
εισαι εγκαθετος.....
Mazda CX-30