-
Βόλτες δεν κάνω καθόλου διότι δεν υπάρχει χρόνος, ενώ για τις οικογενειακές μετακινήσεις/ταξίδια υπάρχει το Touran πετρέλαιο που έχει 1000 χλμ στο ρεζερβουαρ ενώ χωράει μέσα εμάς, την πεθερά, το νονό, κάνα δυο φίλους και μερικές εκατοντάδες βαλίτσες!
Βρε συ το Touran δώσε!!!
Το Civic αυτό ,χωρίς καμία δόση υπερβολής, αποτελεί αυτοκινιτιστική κληρονομιά, δεν ξαναβγαίνει τέτοιο αυτοκίνητο από καμία εταιρεία πλέον, ίσως μόνο ο νέος Άσσος να το πλησιάζει στο 80% αλλά και παλι δεν το φτάνει.
Δεν βλέπεις που δεν υπάρχει ούτε ένα μεταχειρισμένο ακόμη προς πώληση τόσα χρόνια μετά;;;
Εγώ με το Dolphin έπαθα πλάκα πάντως με τους χώρους του, δεν μπορούσα να καταλάβω σε τι κατηγορίας αυτοκίνητο είχα μπει, μπροστά οδηγός και συνοδηγός ήμουν υπερανετοτατα, μάλιστα στη θέση του συνοδηγού έβαλα ακόμη πιο πίσω από ότι ήθελα το κάθισμα και άπλωσα τέρμα τα πόδια μου και πάλι χωρούσα πίσω μια χαρά!!! (182 με αρκετά κιλακια)
Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω μια τετραμελής οικογένεια κατά την άποψη μου (δεν είδα το πορτμπαγκάζ)
Για την ποιότητα και τον εξοπλισμό τα έχουν πει όλοι καλύτερα, απλά κάνουν πλάκα στους Ευρωπαίους.
Και από πλευράς αυτονομίας νομίζω πως τα ηλεκτρικά είναι ιδανικά για Κρήτη!
Άσε τους φίλους, κουμπάρους και τη πεθερά να έρθουν με το δικό τους και διώξε το Touran diesel.
200 αλογάκια ηλεκτρικά θα είναι απόλαυση και σίγουρα υπάρχουν λύσεις για πιο δυναμική οδήγηση, χαμήλωμα, αμορτισέρ,κλπ.
Και εμφανισιακά αν και το μπροστινό μέρος δεν αρέσει εντούτοις βγάζει κάτι το ρετρό σχεδιαστικά , με σποιλερ, προφυλακτήρες λίγο πιο σπορ θα είναι κουκλάκι, κάτι θα υπάρχει δεν μπορεί, είναι πολύ δημοφιλές παγκοσμίως.
-
Εγώ με το Dolphin έπαθα πλάκα πάντως με τους χώρους του, δεν μπορούσα να καταλάβω σε τι κατηγορίας αυτοκίνητο είχα μπει, μπροστά οδηγός και συνοδηγός ήμουν υπερανετοτατα, μάλιστα στη θέση του συνοδηγού έβαλα ακόμη πιο πίσω από ότι ήθελα το κάθισμα και άπλωσα τέρμα τα πόδια μου και πάλι χωρούσα πίσω μια χαρά!!! (182 με αρκετά κιλακια)
πες τα επιτέλους!!! μιλάμε για αμάξι των 20k, δηλαδή πραγματικά δεν υπάρχει η τιμή με βάση τα specs. Προφανώς, δεν είναι αμάξι να πας ταξίδι, αλλά για αστικές μετακινήσεις με 2 παιδιά κάνεις άνετα την δουλειά σου...και αν και το desing ειναι υποκειμενικό, εγώ άσχημο προσωπικά δεν το βρίσκω. Όταν το yaris hybrid έχει 22, πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε!!!
-
πες τα επιτέλους!!! μιλάμε για αμάξι των 20k, δηλαδή πραγματικά δεν υπάρχει η τιμή με βάση τα specs. Προφανώς, δεν είναι αμάξι να πας ταξίδι, αλλά για αστικές μετακινήσεις με 2 παιδιά κάνεις άνετα την δουλειά σου...και αν και το desing ειναι υποκειμενικό, εγώ άσχημο προσωπικά δεν το βρίσκω. Όταν το yaris hybrid έχει 22, πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε!!!
Ποιο Yaris ;;;;
Με αυτό συγκρίνεται;
Με το αντίστοιχο B SUV Lexus θα έλεγα εγώ!Και από Design με λίγη διάθεση απλά...ΜΑΜΑΕΙ
-
Για αμάξι χαμάλη πόλης πιο βολικό το γιαρις και χωρίς τα θέματα φόρτισης.
-
- το yaris εχει περίπου 5 λιτρα κατανάλωση άρα πάνω από 8 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα κόστος βενζίνης
- το κόστος συντήρησης του είναι πιο υψηλό από ένα ηλεκτρικό
- με το μάτι, έχει καλύτερους χώρους αλλά δνε έχω μπει σε dolpin να συγκρίνω
- τι θέματα υπάρχουν με την φόρτιση? με 60.4 μπαταρία έχεις αρκετά χιλιόμετρα εντός πόλης, με μια φόρτιση την εβδομάδα σε λογικά χιλιόμετρα κάποιος κάνει άνετα την δουλειά του.
-
Βόλτες δεν κάνω καθόλου διότι δεν υπάρχει χρόνος, ενώ για τις οικογενειακές μετακινήσεις/ταξίδια υπάρχει το Touran πετρέλαιο που έχει 1000 χλμ στο ρεζερβουαρ ενώ χωράει μέσα εμάς, την πεθερά, το νονό, κάνα δυο φίλους και μερικές εκατοντάδες βαλίτσες!
Βρε συ το Touran δώσε!!!
Το Civic αυτό ,χωρίς καμία δόση υπερβολής, αποτελεί αυτοκινιτιστική κληρονομιά, δεν ξαναβγαίνει τέτοιο αυτοκίνητο από καμία εταιρεία πλέον, ίσως μόνο ο νέος Άσσος να το πλησιάζει στο 80% αλλά και παλι δεν το φτάνει.
Δεν βλέπεις που δεν υπάρχει ούτε ένα μεταχειρισμένο ακόμη προς πώληση τόσα χρόνια μετά;;;
Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω μια τετραμελής οικογένεια κατά την άποψη μου (δεν είδα το πορτμπαγκάζ)
Για την ποιότητα και τον εξοπλισμό τα έχουν πει όλοι καλύτερα, απλά κάνουν πλάκα στους Ευρωπαίους.
Και από πλευράς αυτονομίας νομίζω πως τα ηλεκτρικά είναι ιδανικά για Κρήτη!
Άσε τους φίλους, κουμπάρους και τη πεθερά να έρθουν με το δικό τους και διώξε το Touran diesel.
200 αλογάκια ηλεκτρικά θα είναι απόλαυση και σίγουρα υπάρχουν λύσεις για πιο δυναμική οδήγηση, χαμήλωμα, αμορτισέρ,κλπ.
Και εμφανισιακά αν και το μπροστινό μέρος δεν αρέσει εντούτοις βγάζει κάτι το ρετρό σχεδιαστικά , με σποιλερ, προφυλακτήρες λίγο πιο σπορ θα είναι κουκλάκι, κάτι θα υπάρχει δεν μπορεί, είναι πολύ δημοφιλές παγκοσμίως.
Συμφωνώ στα περισσότερα αλλά το πορτ μπαγαζ είναι πραγματικά μικρό. Μικρότερο από τα περισσότερα σούπερ μίνι.
-
Βρε συ το Touran δώσε!!!
To Touran δε δίνεται, θα με χωρίσει η γυναίκα. Έχει ψαρώσει με τους χώρους και της αρέσουν τα μεγάλα αμάξια (όσοι νομίζετε ότι οι γυναίκες σας κάνουν μετακόμιση για ΣΚ, πρέπει να γνωρίσετε τη δική μου...). Θα μπορούσα δηλαδή να το δώσω, αλλά θα πρέπει να της πάρω κάποιο εφάμιλλου μεγέθους και αντίστοιχα ωραίας καμπίνας. Άσε που οσονούπω θα είμαστε 3τεκνοι...που να χωρέσουμε με 3 παιδικά καθισματάκια;
Αν δώσω, θα δώσω το civic. Βέβαια, συμφωνώ και εγώ σε αυτά που λες και για αυτό δεν το έκανα. Αλλιώς θα το είχα κάνει κατευθείαν στο τεστ ντραιβ. Δεν κάνω πλάκα. Μπορεί να κατέβαζα τον πωλητή και να του έλεγα φεύγω όπως είμαι με το αμάξι αυτό. Φτιάξε τα χαρτιά και έρχομαι αύριο να πληρώσω...Τόσο πολύ μου άρεσε!
Βέβαια, μετά μπήκα στο civic και είναι το γ@μημένο άψογο. Οδηγούσα γυρνώντας και έψαχνα κάτι να μου τη σπάσει για να το πουλήσω και δεν έβρισκα. Σε κάποια φάση, σκέφτηκα ότι το πατάκι του οδηγού έχει φθαρεί λίγο στο σημείο που ακουμπάει η φτέρνα και σκεφτόμουν πράγματα του στιλ "μα να πάρω καινούργιο πατάκι; δεν είναι πεταμένα λεφτά;μήπως να το πουλήσω και να πάρω το dolphin που έχει ολοκαίνουργια πατάκια;"...Τέλοσπάντων, θα δούμε που θα με βγάλει!
-
@sargus αν θυμάμαι καλά, έχεις το 1.5 με τα 182 άλογα?
Πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει?
-
Ναι. 68.000 χλμ.
-
- το yaris εχει περίπου 5 λιτρα κατανάλωση άρα πάνω από 8 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα κόστος βενζίνης
- τι θέματα υπάρχουν με την φόρτιση? με 60.4 μπαταρία έχεις αρκετά χιλιόμετρα εντός πόλης, με μια φόρτιση την εβδομάδα σε λογικά χιλιόμετρα κάποιος κάνει άνετα την δουλειά του.
3,5-4 έχει το γιαρις
Κανονικά ένα ηλεκτρικό δεν έχει έξοδα συντήρησης. Αλλά ο Σφακ χρεώνει από τον τρίτο χρόνο και μετά.
Ενα αμάξι 4 μέτρα είναι ιδανικό για παντού. Πόσο μάλλον ένα με 9 αερόσακους όπως το γιαρις.
Μετά όσο ανεβαίνεις τόσο ζορίζεις την καθημερινότητα σου.
Θέματα φόρτισης σαφώς και υπάρχουν. Δεν έχουν όλοι θέση πάρκινγκ να βάλουν φορτιστή, ούτε θα τρέχεις αριστερά και δεξιά να κουμπώνεις για λίγη ac φόρτιση. -
3,5-4 έχει το γιαρις
Κανονικά ένα ηλεκτρικό δεν έχει έξοδα συντήρησης. Αλλά ο Σφακ χρεώνει από τον τρίτο χρόνο και μετά.
Ενα αμάξι 4 μέτρα είναι ιδανικό για παντού. Πόσο μάλλον ένα με 9 αερόσακους όπως το γιαρις.
Θέματα φόρτισης σαφώς και υπάρχουν. Δεν έχουν όλοι θέση πάρκινγκ να βάλουν φορτιστή, ούτε θα τρέχεις αριστερά και δεξιά να κουμπώνεις για λίγη ac φόρτιση.έχεις Yarris? της αδερφής μου δεν πέφτει με τίποτα κάτω απο 5 (εντός πόλης), για εθνική δεν το συζητάμε, έχει την κατανάλωση κανονικού αυτοκινήτου. Και τα ηλεκτρικά έχουν κινούμενα μέρη, έχουν τα έξοδα συντήρησης πχ φίλτρο καμπίνας, τακάκια, υγρά μπαταρίας, κτλ, απλά ειναι πιο περιορισμένα σε σχέση με ενα θερμικό. Ακόμα και 4 να έχει το yaris (που προσωπικά δεν το εχω δει ποτε) στα 100 χιλιόμετρα βγαίνει περιπου 7 ευρώ με σημερινές τιμές, όταν σε ένα ηλεκτρικό σου βγαίνει 3, η διαφορά στο καθημερινό κόστος μετακινησης ειναι μεγάλη + κοστος συντήρησης.
Τέλος, προφανώς, οπως κάθε πράγμα, η ηλεκτροκίνηση δεν προορίζεται για όλους, θα πάρει κάποιος που έχει και την ανάλογη υποδομη (΄χωρο φόρτισης). Επίσης, σε γειτονική πολυκατοικία έβαλαν φορτιστή σε κοινόχρηστο ρολόι και φορτίζουν με RF κάρτα, και φαίνεται ο καθένας τι κατανάλωση έχει. Σε γενικές γραμμές, καλή διάθεση να υπάρχει, μην τα εκμηδενίζουμε ολα. -
@bekiaris
Δεν τα υπολογίζεις σωστά, αν κάποιος δεν οδηγεί οικονομικά δεν έχει σημασία αν οδηγεί υβριδικό ή θερμικό ή ηλεκτρικό. Αν βλέπεις κόκκινο φανάρι και επιταχύνεις δεν θα έχεις καλό αποτέλεσμα. Δεν λέω ότι τα ηλεκτρικά δεν είναι πολύ πιο οικονομικά από τα υπόλοιπα, είναι, αν όμως έχεις καταφέρει να καις 5λ με το πιο οικονομικό αυτοκίνητο πόλης με ένα Atto θα είσαι πάνω από 20kwh/100km στις ίδιες συνθήκες. -
@bekiaris
αν όμως έχεις καταφέρει να καις 5λ με το πιο οικονομικό αυτοκίνητο πόλης με ένα Atto θα είσαι πάνω από 20kwh/100km στις ίδιες συνθήκες.Διαφωνώ κάθετα, εχω Kona Ηλεκτρικό 64kwh 2 χρόνια και βάλε, η κατανάλωση των 20Kwh ποιος στην είπε? εγώ στα 33.000χλιόμετρα, έχω μέσο ορο 12.5kwh/100. Οι διαφορές σε καθημερινο κόστος (πλην αγοράς αν και πλέον υπάρχουν και φθηνά μοντέλα οπως BYD) ειναι χαοτικές, μην συγκρίνεται ανόμοια πράγματα. Ειχα bmw 1.16 και μου έκαιγε 9.5 λίτρα στα 100, με την ίδια οδήγηση (εντός πόλης) και με ποιο γρήγορο όχημα καθώς εχει 204 ίππους, καίω 13 kwh/100 χιλιόμετρα καθημερινά για να πάω στην δουλειά μου.
-
Σταθερά στα 4,5λ. εντός πόλης με το δίλιτρο cc οπότε για να βγάζει 5λ. με δυσκολία το yaris προφανώς πρόκειται για οδήγηση με γκάζι πριν το κόκκινο φανάρι, απότομα φρένα κ επιταχύνσεις κ εκκινήσεις του στυλ πιο θα φύγει πρώτος. Δεν είναι κακό αλλά δεν μπορείς να περιμένεις να πέσει κάτω από 5 με αυτό τον τρόπο οδήγησης. Το ίδιο ισχύει κ στα ηλεκτρικά κ αυτός είναι ο λόγος που κινούνται με ήπια οδήγηση
-
Βρε συ το Touran δώσε!!!
To Touran δε δίνεται, θα με χωρίσει η γυναίκα. Έχει ψαρώσει με τους χώρους και της αρέσουν τα μεγάλα αμάξια (όσοι νομίζετε ότι οι γυναίκες σας κάνουν μετακόμιση για ΣΚ, πρέπει να γνωρίσετε τη δική μου...). Θα μπορούσα δηλαδή να το δώσω, αλλά θα πρέπει να της πάρω κάποιο εφάμιλλου μεγέθους και αντίστοιχα ωραίας καμπίνας. Άσε που οσονούπω θα είμαστε 3τεκνοι...που να χωρέσουμε με 3 παιδικά καθισματάκια;
Αν δώσω, θα δώσω το civic. Βέβαια, συμφωνώ και εγώ σε αυτά που λες και για αυτό δεν το έκανα. Αλλιώς θα το είχα κάνει κατευθείαν στο τεστ ντραιβ. Δεν κάνω πλάκα. Μπορεί να κατέβαζα τον πωλητή και να του έλεγα φεύγω όπως είμαι με το αμάξι αυτό. Φτιάξε τα χαρτιά και έρχομαι αύριο να πληρώσω...Τόσο πολύ μου άρεσε!
Βέβαια, μετά μπήκα στο civic και είναι το γ@μημένο άψογο. Οδηγούσα γυρνώντας και έψαχνα κάτι να μου τη σπάσει για να το πουλήσω και δεν έβρισκα. Σε κάποια φάση, σκέφτηκα ότι το πατάκι του οδηγού έχει φθαρεί λίγο στο σημείο που ακουμπάει η φτέρνα και σκεφτόμουν πράγματα του στιλ "μα να πάρω καινούργιο πατάκι; δεν είναι πεταμένα λεφτά;μήπως να το πουλήσω και να πάρω το dolphin που έχει ολοκαίνουργια πατάκια;"...Τέλοσπάντων, θα δούμε που θα με βγάλει!
Χαχαχαχα να σαι καλά , γέλασα πολύ με την μετακόμιση και την γυναίκα σου . Να σας ζήσουν τα παιδάκια σας. Και με το πατάκι πέθανα
Καλά κάνεις και δεν το δίνεις το civic είναι αμαξαρα. Και το λέω εγώ που αν ήταν άλλο αμάξι θα σου έλεγα δωστό χθες και πάρε ηλεκτρικό είσαι ιδανικός χρήστης.
Εξάλλου θα δωθουν και άλλες ευκαιρίες στο μέλλον. Αν είναι να δώσεις το civic δωστό σε μερικά χρόνια να το έχεις ευχαριστηθεί πρώτα
Ανεξαρτήτως αυτού που και γω ειμαι υπέρ του να μείνεις ως έχεις προς το παρόν , πήγαινε κάνε βόλτα το seal, αξίζει και δεν κοστίζει τίποτα μια βολτα !!!!
-
3,5-4 έχει το γιαρις
Θέματα φόρτισης σαφώς και υπάρχουν. Δεν έχουν όλοι θέση πάρκινγκ να βάλουν φορτιστή, ούτε θα τρέχεις αριστερά και δεξιά να κουμπώνεις για λίγη ac φόρτιση.έχεις Yarris? της αδερφής μου δεν πέφτει με τίποτα κάτω απο 5 (εντός πόλης), για εθνική δεν το συζητάμε, έχει την κατανάλωση κανονικού αυτοκινήτου.
Μετά από 30.000+ χλμ με yaris και οδήγηση 80-20 εντός και εκτός πόλης, ΧΩΡΙΣ προσπάθεια οικονομικής οδήγησης, έχω μέση 4.3.
Κάτι πάει πολύ λάθος με τα νούμερα που ανέφερες (εκτός αν οδηγεί κάποιο παλαιότερο yaris)
Ή η αδερφή σου οδηγεί εντελώς άτσαλα (όπως η γυναίκα μου πχ), ή κάνει μόνο μικρές διαδρομές 2, 3 χλμ ή το αμάξι έχει κάποιου είδους βλάβη.
Γυναίκες, μην το ψάχνεις. Έχουν τον τρόπο -
Σταθερά στα 4,5λ. εντός πόλης με το δίλιτρο cc οπότε για να βγάζει 5λ. με δυσκολία το yaris προφανώς πρόκειται για οδήγηση με γκάζι πριν το κόκκινο φανάρι, απότομα φρένα κ επιταχύνσεις κ εκκινήσεις του στυλ πιο θα φύγει πρώτος. Δεν είναι κακό αλλά δεν μπορείς να περιμένεις να πέσει κάτω από 5 με αυτό τον τρόπο οδήγησης. Το ίδιο ισχύει κ στα ηλεκτρικά κ αυτός είναι ο λόγος που κινούνται με ήπια οδήγηση
Για την οικονομία της κουβέντας (παρόλο που εχω κάνει αρκετά χιλιόμετα και ποτέ δεν εχω δει αυτή την κατανάλωση), θα δεχτώ και το 4, τα μαθηματικά ως προς το κόστος μετακι΄νησης ειναι αμείλικτα υπερ του ηλεκτρικού, προσπαθώ να καταλάβω τι συζητάμε? θεωρείς οτι ένα ηλεκτρικό έχει κόστος μετακίνησης (και οχι αγοράς) το ίδιο με ένα υβριδικό?
-
@nmsm2 said in [BYD forum](/post/
Για την οικονομία της κουβέντας (παρόλο που εχω κάνει αρκετά χιλιόμετα και ποτέ δεν εχω δει αυτή την κατανάλωση), θα δεχτώ και το 4, τα μαθηματικά ως προς το κόστος μετακι΄νησης ειναι αμείλικτα υπερ του ηλεκτρικού, προσπαθώ να καταλάβω τι συζητάμε? θεωρείς οτι ένα ηλεκτρικό έχει κόστος μετακίνησης (και οχι αγοράς) το ίδιο με ένα υβριδικό?Αυτονόητο ότι τα ηλεκτρικά είναι πιο οικονομικά, απλά για να βγάλει yaris τελευταίας γενιάς με δυσκολία 5λ κάτι δεν πάει καλά, είτε στο αυτοκίνητό είτε στον τρόπο οδήγησης
-
Αυτονόητο ότι τα ηλεκτρικά είναι πιο οικονομικά, απλά για να βγάλει yaris τελευταίας γενιάς με δυσκολία 5λ κάτι δεν πάει καλά, είτε στο αυτοκίνητό είτε στον τρόπο οδήγησης
Ειναι το μοντέλο του 18, δεν ειναι το τελευταίο, αν αυτό εχει κάποια αξία. Εφόσον συμφωνούμε όμως οτι τα ηλεκτρικά ειναι πιο οικονομικά, απο εκει και πέρα νομιζω σε αυτό το Thread δεν θα λύσουμε τα θέματα της Toyota.
-
Για εμενα το μεγαλυτερο μειονεκτημα του Dolphin ειναι οτι σπινιαρει και δεν μπορει να βγαλει ομαλα τη δυναμη του στο δρομο. Το θεωρω τουλαχιστον αστοχο να παρεις καινουργιο αυτοκινητο για να αλλαξεις λαστιχα και μετα να δεις εαν θα στρωσει το προβλημα.
BYD forum